Ugrás a kommentre

Rey vs. Mace Windu (TOP 32)

TOP 32 #10  

29 felhasználó szavazott

1. 1. Ki jusson a Winter Madness top 16-ba?

A szavazás lezárult

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Én itt Windu-ra nyomtam. Tudom, hogy egy s*ggfej, főleg a TCW-ben, de ettől szerintem árnyaltabb karakter lett. Nekem Rey még mindig túlidealizált főhős, kb. mint az OT Luke-ja. A TRoS előtt a feladat, hogy változtasson ezen.

Hozzászólás ideje:

Most nem Daisy színészi képességeit degradàlom, hanem a játszott karakterét.

Nekem a TLJ után is közömbös, semleges, túl "kiválasztott" szaga van neki (vagyis inkább ezt akarjàk kihozni).

Igen most itt papolok hogy miért nem rá fogok szavazni, bezzeg mégis ő a telóm háttérképe, na mindegy :hmm:

So

Windu 

Hozzászólás ideje:

Windu nekem emberibb minden gyarlóságával és szűklátókörűségével. Rey túlontúl tökéletes, kiválóan harcol, kiválóan szerel, beszél n+1 nyelvet stb. Nagyon szimpatizálok vele, de én most Windu-ra szavazok; az ő tevékenysége már annyi -pro és -kontra érveket szült az évek alatt itt, a fórumon is, hogy ezt respektálnom kell.

Hozzászólás ideje:

Úgy gondolom, hogy a Star Wars univerzumában nem csak hogy bőven van hely az árnyalt, emberi karaktereknek és Mary(/Gary) Sue-knak is, hanem ezeknek tökéletes elegyét, harmóniáját kapjuk a Saga és más Star Wars művek során (illetve később még lehet egy fekete-fehér/tökéletes karakterből is esendő, emberi, ha árnyalják, tehát  ez akár Rey esetében is változhat :) ). Az előbbiekkel könnyen azonosulunk, az utóbbiak pedig az eszményképeinket testesítik meg. Ettől lesz egyszerre meseszerű ÉS életszagú, nézőközeli a szeretett Galaxisunk.

Nagy vívódás után (de nem megbánva) Rey-re szavaztam. :) 

Hozzászólás ideje:

Meglepő, de most Windura szavaztam. Árnyaltabb karakternek gondolom, sokszor ellentmondásosan viselkedik, de éppen ettől izgalmas karakter - mégha nem is jófej. :D

Reyt is nagyon jó karakternek tartom, csak egyelőre még nem áll össze bennem a karakter. Az eddigi 2 rész során elért valahova, de ugyanakkor valamiért "tökéletes" az Erőben. Ez pedig nekem fura. Meglátjuk, hogy a 9. részben mivé válik végül a karakter. :)

Hozzászólás ideje:

Sose gondoltam, hogy Luke-nál valaha lesz szimpatikusabb főszereplő az SW-ben, de Rey nálam felülmúlta a mesterét. Sokkal jobban birom, mint a régi trilógiás Skywalkert. Az, hogy sok mindenben jó... hát a főszereplők eddig is ilyenek voltak az SW-ben. Ezért ők a főszereplők. De nem hinném, hogy minden tálcán lenne neki kinálva. A kapcsolata Kylo-val mesterien lett megirva. A jelenetük a kunyhóban, amikor csak épp egymáshoz érnek bizarr módon az egész SW legintimebb jelenete.

Mace-el nincs bajom, de Rey mellett harmatos. Nem érzem, hogy olyan nagyon emberi vagy komplikált lenne. Komplikáltnak esetleg azért tünhet, mert szinte semmilyen szinten nem lett kibontva a karaktere. Eddig egy képregény van amiben felsejlik, hogy milyen volt padawan korában, de ott se ő a lényeg.

Hozzászólás ideje:

Nekem Rey karaktere annak ellenére, hogy jobban fel van építve, nem elég izgalmas Winduhoz képest. Finn és Poe simán lenyomná, de Rey-jel valahogy nem tudok azonosulni. Túlságosan emberfeletti, még egy jedihez képest is.

Remélem, hogy a IX. rész majd ezen változtat, és ő rá is annyira kiváncsi leszek mint a trió többi tagjára, és a Kylo-Hux párosra.

Snoke-hoz tudnám hasonlítani e téren. Nálam ő volt az a főgonosz, aki már az első megjelenésekor sem keltette fel az érdeklődésem.

Hozzászólás ideje:
  2019. 11. 21. - 12:50, starwarsfan1113 írta:

Túlságosan emberfeletti, még egy jedihez képest is.

Teljes nézet  

Pedig eddig nem csinált semmi emberfelettit. Anno a Jedik ennél sokkal többet tudtak. Rey egy Erőérzékeny lány, aki a harcok mestere lett a Jakkui élete miatt és a "jég hátán" is megél. Ezt kamatoztatja most.

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

@Ody Mandrell úgy értettem, hogy a cselekmény szempontjából túl erős, az univerzumba teljesen bele illik. Nem tudom megmagyarázni, miért nem tartom izgalmasnak. Ez csak egy szubjektív vélemény. Csak találgatok, hogyha nehezebben bírkózna meg a nehézségekkel, szimpatikusabb lenne számomra.

Valahogy nem tudom felfogni, miért nem érdekel a múltja, meg hogy ki is ő. Miért érdekel jobban Finn például. Pedig ő csak egy odaverődött volt rohamosztagos.

Ez olyan, mint mikor látsz egy sz*r filmet, de nem tudod megmagyarázni miért sz*r.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje:

Rey vs Windu... Naná, hogy Rey! Sokkal izgalmasabb, összetettebb és jobban kibontott karakter, mint Windu, aki olyan egyszerű, mint a kopasz feje. Ráadásul, nem is szimpi, szóval már csak emiatt sem szavaznék rá.

• Donát megszűntette a topik kiemelését

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.