Donát Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 Rey vs. Anakin Skywalker (Darth Vader) Korábbi összecsapások: Rey - Anakin Skywalker - 13-18 (2017) Statisztikák Rey Főtáblás pontok: 79 Mérleg: 3-1 Eddigi út: Windu (18-11) Anakin Skywalker (Darth Vader) Főtáblás pontok: 97 Mérleg: 4-1 Eddigi út: Jabba (26-5) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted November 25, 2019 Author Share Posted November 25, 2019 2 éve Reyre szavaztam. Most viszont Anakinre fogok. Ha a IX. után lennénk, könnyen lehet, hogy megint Reyre menne a szavazatom, de a VIII-ban szerintem totálisan dominálta Kylo kettejük kapcsolatát a vásznon. Úgy is mondhatnám, hogy Kylo hatalmasat fejlődött a VIII-ban, de Rey VII-ben meglévő misztikuma kissé megkopott. Anakin meg Anakin. Vagyis Vader... emberileg nem igazán szeretem, de a SAGA megkerülhetetlen alakja. A kiválasztott (?). Az egyik legkirályabb gonosz, akit filmekben valaha láttunk. Megkapja a szavazatom. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrián Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 Darth Vaderre szavaztam, mert egy impresszív gonosz. Gyerekkorom kedvence, még volt Darth Vaderes tusfürdőm is. Na de tényleg komolyan, szerintem nagyon könnyen idézhető, a főnökre és az alkalmazottakra egyaránt komoly veszéllyel bír. Rey nagyon szimpatikus volt a TFA-ban, de ez ide nem elég. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 Rey valóban adós még egy nagy durranással ahhoz, hogy kiemelkedő karakter legyen. Vader/Anakin ikonikus alak. akihez egyelőre nem ér fel. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted November 25, 2019 Author Share Posted November 25, 2019 6 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Rey valóban adós még egy nagy durranással ahhoz, hogy kiemelkedő karakter legyen. Vader/Anakin ikonikus alak. akihez egyelőre nem ér fel. 7-0 Vadernek. Ide egy Maul féle feltámadás kéne. Bocs, nem tudtam kihagyni. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoda József Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 Egyelőre nem fair a kettejük meccse. Rey szerepe a Skywalker Saga történetében még nincsen letisztázva. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinistra Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 (edited ) Rey tisztalelkű, szerethető karakter, és Józseffel értek egyet, a karrierje a IX. epizódban fog beteljesedni, addig nem igazán lehet megítélni egészében, hogy milyen jó. Azonban nagyon sokat elárul, mennyit dilemmázunk kettőjükön, tehát valóban egy kiváló szereplővel bővült a Galaxis. Anakin a Kiválasztott, és maga a Star Wars Saga. Néhol kifejezetten irritál és ott emberileg sincs sok jó véleményem róla, de sokszor erre rácáfol, a TCW-ban pl. nagyon szimpatikussá vált, sokat nőtt a szememben. Az érdemeit elvitatni nem lehet, így megadom én is neki a voksot. Edited November 25, 2019 by Sinistra 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 Hol van mááááár Dzséjt? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pildi Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 Az én első és évekig meglévő avataromon Anakin volt, s noha most már pár éve Rey-fan vagyok, de azt sosem felejtem el, hogy az Ep3 és ezen belül is Anakin/Vader tragédiája hozott engem vissza a Star Wars rajongók táborába. Neki köszönhetem, hogy itt vagyok. Ellentmondásos karakter, akinek számos tettét lehetett méltatni és becsülni, és átkozni is persze később. A legikonikusabb gonosz karakter. Rá szavazok! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Sky Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 Kizárt dolog, hogy egy gyerekgyilkos árulóra szavazzak egy ízíg-vérig pozitív, tisztalelkű és szerethető személlyel szemben. Elismerem Anakin/Vader Sagán belüli fontosságát és érdemeit. Popkulturális szempontból is minimum legendás. Aláírom azt is, hogy eddig talán érdekesebb karakter Rey-nél. Ennek ellenére, engem minden egyes nézéskor döbbenetesen fel tud húzni Anakin árulása, majd az azt követő tettei - főleg az, amikor kardot ránt a riadt kis ifjoncokra, majd később mosolyogva fogadja Padmét a Mustafaron... Most hétvégén néztem meg az Ep2-3 kettősét, és ismét ez volt. Padmé-ért valahányszor a szívem szakad meg, annyira szomorú dráma az övé... gyakorlatilag mindent egy csapásra elveszített, ami fontos volt neki. De mindez Obi-Wanra is igaz. Belegondolni is fájdalmas, milyen potenciál volt Anakinban a Világos Oldalon, hogy mire vihette volna, ha Jedi marad, éppen ezért, milyen mértékben elbukott. Persze, szépít valamicskét az Ep6 végén, de ez nem teszi semmissé a Vaderként elkövetett gonosztetteit. Anakint számomra is a TCW tette valamelyest kedvelhetővé, de a filmek alapján számomra még Jedi-korában sem volt különösebben szimpatikus. Rey ezzel szemben nem húz fel, cserébe kedvelhető, ártatlan és jó szándékú karakter, aki optimizmust és pozitivitást áraszt. Tetszik az eddigi útja, és kíváncsi vagyok a vele kapcsolatos kérdések milyen mértékben kerülnek megválaszolásra. Lehet, hogy sokaknak "unalmas" ez a típusú patyolattiszta hős, én kizárt, hogy Anakin/Vader ellenében ne rá szavazzak. Már csak a szerintem irreális szavazatkülönbség miatt is. 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bence1997 Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 Vader papára szavaztam. Most lehetne azzal jönni, hogy arra szavazzak, aki szimpatikusabb - mert akkor Reyre szavaznák - de itt most az alapján döntöttem, hogy "jelenleg" kinek van nagyobb hatása a Star Warsban. Igen, Anakin - és később Vader - tett nagyon rossz dolgokat, ez tagadhatatlan. Viszont maga a karakter drámája - és amit Filoniék tettek Anakinnal a TCW -ben - annyira szívbemarkoló, hogy a legtragikusabb karakterek egyikévé válik. Reyt pedig bár kedvelem, de még valamit le kell raknia az asztalra. Remélem a TROS után nagyon megerősödik a karaktere. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frenkie Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 24 perccel korábban, Darth Sky írta: Kizárt dolog, hogy egy gyerekgyilkos árulóra szavazzak egy ízíg-vérig pozitív, tisztalelkű és szerethető személlyel szemben. Elismerem Anakin/Vader Sagán belüli fontosságát és érdemeit. Popkulturális szempontból is minimum legendás. Aláírom azt is, hogy eddig talán érdekesebb karakter Rey-nél. Ennek ellenére, engem minden egyes nézéskor döbbenetesen fel tud húzni Anakin árulása, majd az azt követő tettei - főleg az, amikor kardot ránt a riadt kis ifjoncokra, majd később mosolyogva fogadja Padmét a Mustafaron... Most hétvégén néztem meg az Ep2-3 kettősét, és ismét ez volt. Padmé-ért valahányszor a szívem szakad meg, annyira szomorú dráma az övé... gyakorlatilag mindent egy csapásra elveszített, ami fontos volt neki. De mindez Obi-Wanra is igaz. Belegondolni is fájdalmas, milyen potenciál volt Anakinban a Világos Oldalon, hogy mire vihette volna, ha Jedi marad, éppen ezért, milyen mértékben elbukott. Persze, szépít valamicskét az Ep6 végén, de ez nem teszi semmissé a Vaderként elkövetett gonosztetteit. Anakint számomra is a TCW tette valamelyest kedvelhetővé, de a filmek alapján számomra még Jedi-korában sem volt különösebben szimpatikus. Rey ezzel szemben nem húz fel, cserébe kedvelhető, ártatlan és jó szándékú karakter, aki optimizmust és pozitivitást áraszt. Tetszik az eddigi útja, és kíváncsi vagyok a vele kapcsolatos kérdések milyen mértékben kerülnek megválaszolásra. Lehet, hogy sokaknak "unalmas" ez a típusú patyolattiszta hős, én kizárt, hogy Anakin/Vader ellenében ne rá szavazzak. Már csak a szerintem irreális szavazatkülönbség miatt is. Leírtad helyettem is. Szórol-szóra ugyanez a véleményem, így Rey-re szavaztam én is. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gafz Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 Engem egy Dart Vader néz otthon a polcról, szavazhatnék másra? Még megharagszik... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pildi Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 2 órával ezelőtt, Yoda József írta: Egyelőre nem fair a kettejük meccse. Rey szerepe a Skywalker Saga történetében még nincsen letisztázva. Valóban nem fair. De ilyen párharcot láttunk már párat az idei Winter Madness-ben. A sorsolás kegyetlen dolog. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rog Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 28 perccel korábban, gafz írta: Engem egy Dart Vader néz otthon a polcról, szavazhatnék másra? Még megharagszik... Ha megharagudna akkor biztos megismertetné veled az Erő sötét oldalát. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 A két karakter nem egy súlycsoport. Egyelőre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dei Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 Egy kis őszinte vallomás, nem kedvelem Rey-t, de nem is utálom. Számomra teljesen semleges, érdektelen. Talán az új film ad hozzá valamit, amitől elmozdul valamelyik irányba a mérleg, de egyenlőre még Amedda is érdekesebb karakter számomra. A szavazatom Anakin/Darth Vader kapja. A legutóbbi kánon műbe való találkozásom Vader-rel kicsapta nálam a hype biztosítékot. The Hype is over 9000. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 (edited ) 14 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Hol van mááááár Dzséjt? Jelen! Ha egy maffiavezérre is hajlandó voltam szavazni a gyerek-, sorozat- és tömeggyilkos, szadista, áruló állat ellenében, akkor Rey-re még úgy is voksolnék, ha a fenti jelzők nem illenének a nagy kiválasztottra. Merthogy Anakint sosem kedveltem, Vaderként sem tett rám mély benyomást, amikor még csak ep4-6-volt, az ep1-2-ben se szerettem meg, az ep3-ban meg kifejezetten meggyűlöltem ezt a szörnyeteget, aki Windu kezének lecsapásától kezdve minden szenvedést, amiben része volt, megérdemelt, de még ez is túl kevés. Szerencsére örök életet nyert, így az idők végezetéig a bűnbánat és egyedüllét mardosó kínjával kell léteznie. Talán ezért se manifesztálta magát midezidáig (legalábbis tudtunkkal). Ezzel szemben Rey-t imádom, tiszta szívű hős, eszes és talpra esett, elszánt, valamint jó pilóta. Egyáltalán semmi sem kötelezi, hogy ő legyen a Galaxis hőse, nincs egy "mesei apa", akit követhetne, nem ő a kiválasztott (remélem mindez az ep9-ben is így marad), ő azért teszi mindezt, mert ezt akarja tenni. Ilyen természet. Néha belebukik (lásd Kylóval, aki a beavatkozása után a Galaxis ura lett, azért ez elég nagy pofára esés), de ezután sem adja fel. Az ep7-8 alapján ő lehet az új Jedi nemzedék tökélete alapköve, aki nem retteg úgy a Sötét Oldaltól, mint a korábbi Jedik, akinek nem kell élő legendaként léteznie és egy nagy apához felnőnie, vagy nagy mesterek elvárásainak megfelelnie. Persze, mindezt felülírhatja az ep9, de ha így lesz, remélem, a lényegen nem változtat: Rey megmarad tiszta szívű hősnek, akire ugyanúgy boldogan szavazok legközelebb, mint most. Edited November 26, 2019 by Dzséjt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 @Dzséjt 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts