Bence1997 Hozzászólás ideje: 2021. Január 6. Hozzászólás ideje: 2021. Január 6. 5 órával ezelőtt, Iqvi írta: Szerintem a két képből max az alsón lévők lehetnek majd Namelessek. A felsőn lehet csak egy sima szörny is, mivel az a szörnyvadász karakteréről fog szólni. Most hogy mondod, igazad lehet. Amúgy ha már túl vagyok a LotJ egyharmadán, csak ennyit mondok: ezekkel a karakterekkel... ebben a korban... egy animációs sorozat... vagy egy élőszereplős... AZONNAL! 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Január 7. Hozzászólás ideje: 2021. Január 7. 20 órával ezelőtt, Bence1997 írta: Na, ha minden igaz, akkor eddig 3 ellenséget tudunk ebben a korszakban: - A nihilek (3 nagy csoportjuk van, minden csoportnak van egy vezetője, továbbá van az ún. Eye of the Nihil titulus, amit jelenleg Marchion Ro képvisel.) - A drengirek (ezek növényféle szörnyek, akik veszélyeztetik majd a Galaxist. A hétfői live-ban eléggé úgy beszéltek róluk, mintha ők is a sötét oldalhoz tartoznának.) - Nameless (az eddigi videókban/képeken lehet látni ilyen világító szemű lényeket a háttérben. Csak nem ők a névtelenek? ) Ez a Nameless csoport. Szerintem ők lesznek azok az ellenfelek, akiket Sith istenségféléknek, vagy a mortisiakhoz hasonlónak írtak le. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. 13 órával ezelőtt, Bence1997 írta: Attól függ, hogy külföldön mikor fog kijönni a TPB. Ha júniusra kijön, akkor még karácsonyra meglehet nekünk is. Persze, én is a jövő évben hiszek. Így van. De még a júniuson is rezeg a léc. Meg attól is függ, hogy időben megkapják-e az anyagot. Sajnos az utóbbi időben a Disney elég későn adja meg őket a partnereknek. Ennyit arról, hogy mennyire fontos nekik a kánon. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Ejtsünk szót a cikkről, amit a ziro.hu készített a Kolibrivel. Itt beszámoltak a terveikről is. Nagyon sok könyv mellett szóba került A Test of Courage is. Nézzük a dolgok jó oldalát. Mivel kijelentették, hogy szeretnék kiadni, bár még semmi sem biztos, és folynak az egyeztetések, ezért biztosra vehető, hogy ez a regény megjelenik nálunk. Vagy a Kolibri adja ki, vagy a Szukits. Ez a jövőben derül ki. Nézzük a negatívumokat. Mi történik, ha a Köztársaság Fénykora regények nem egy helyen lesznek? 1. Eltérések lesznek a fordításokban. Ami a Szukitsnál így lesz lefordítva, az a Kolibrinél máshogy. Ez előre borítékolható. 2. Ez nem biztos, hogy bekövetkezik, de megtörténhet. A Kolibri megcsúszhat a THR regényeivel a jövőben. Pl. A Test of Courage megjelenésével késlekedni fognak, mondjuk azért, mert az egyik képeskönyvet, vagy enciklopédiát inkább ki akarják hozni. Azt tudjuk már, hogy az Out of the Shadows című Young Adult regény (ez biztos Szukits kiadás lesz) a Test of Courage folytatása (meg az Into the Darké is). A Test of Courage megcsúszása esetében megtörténhet, hogy a folytatást, az Out of the Shadows-t előbb olvassuk magyarul. Vagy akár az is, hogy a Kolibri előforduló késlekedése miatt a Szukits THR regényei is alaposan megcsúsznak. Egyik sem kellemes az olvasónak. 3. Vajon a Kolibri végig fogja vinni a THR junior regényeket? Korábban is volt rá példa, hogy leálltak ezekkel a junior regényekkel, miért ne tehetnék meg újra? Ez alapvetően nem lenne probléma, ha csak egy részes, egymással össze nem függő kicsi regényekről lenne szó... Szóval ezek a problémák jutottak eszembe. Akárhogy nézem olvasói szempontból előnyösebb lenne, ha egy kiadónál lenne minden regény. Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. 18 perccel korábban, Darth Revan9 írta: Így van. De még a júniuson is rezeg a léc. Meg attól is függ, hogy időben megkapják-e az anyagot. Sajnos az utóbbi időben a Disney elég későn adja meg őket a partnereknek. Ennyit arról, hogy mennyire fontos nekik a kánon. Abból, hogy a külföldi kiadóknak, késve adják le az anyagokat, még semmilyen logikus gondolatmenet alapján nem következik, hogy ne lenne fontos a kánon. Üzletpolitikát, a történetmesélési irányvonallal összekeverni badarság. Ha nem érdekelné őket, akkoe most nem itt tartana az univerzum, hanem ugyanolyan rendezetlen lenne mint a régi EU. 4 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. 54 perccel korábban, Iqvi írta: Abból, hogy a külföldi kiadóknak, késve adják le az anyagokat, még semmilyen logikus gondolatmenet alapján nem következik, hogy ne lenne fontos a kánon. Üzletpolitikát, a történetmesélési irányvonallal összekeverni badarság. Ha nem érdekelné őket, akkoe most nem itt tartana az univerzum, hanem ugyanolyan rendezetlen lenne mint a régi EU. Nem badarság. Ha olyan fontos nekik a kánon, akkor nem kéne külön kérvényezni bizonyos esetekben az anyagokat. Ha olyan fontos lenne a Disney-nek ez, akkor nem lenne ilyen bürokratikus az egész. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Pedig Iqvinek van igaza. Annak hogy a kánon mennyire fontos nekik, meg hogy miként zajlik a külföldi kiadás az ég egy adta világon semmi köze egymáshoz. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Nem értek egyet. Ha ez így lenne, akkor az aktuális újdonságokat - melyektől sokat remélnek - sokkal hamarabb odaadnák a kiadóknak. A Thrawn: Chiss Birodalom 1. része esetében érdekes módon a Disney ezt meg tudta oldani. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. 56 perccel korábban, Darth Revan9 írta: Nem értek egyet. Ha ez így lenne, akkor az aktuális újdonságokat - melyektől sokat remélnek - sokkal hamarabb odaadnák a kiadóknak. A Thrawn: Chiss Birodalom 1. része esetében érdekes módon a Disney ezt meg tudta oldani. Ez egy probléma aminek továbbra sincs semmi köze ahhoz, hogy mennyire fontos nekik a kánon. A kánon fontossága azon dől vagy bukik hogy mennyire törekednek az egységességre a történetek írásánál. Ég adta világon semmit nem sérül a kánon ha egy kánonmű Magyarországon vagy akárhol a szokottnál pár hónappal később van kiadva. Ez ráadásul tipikusan olyan üzleti döntés amit nem legfelül döntenek el. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. 29 perccel korábban, Bomarr írta: Ez egy probléma aminek továbbra sincs semmi köze ahhoz, hogy mennyire fontos nekik a kánon. A kánon fontossága azon dől vagy bukik hogy mennyire törekednek az egységességre a történetek írásánál. Ég adta világon semmit nem sérül a kánon ha egy kánonmű Magyarországon vagy akárhol a szokottnál pár hónappal később van kiadva. Ez ráadásul tipikusan olyan üzleti döntés amit nem legfelül döntenek el. Én nem is a világépítésről beszéltem, hanem az értékesítésről. A jogtulaj azt várja el, hogy a kánonnak elkeresztelt legújabb kiadványai legyenek jelen az USA-n kívüli piacon. De ha már ennyire ezt várják el, akkor véleményem szerint biztosítaniuk kéne, hogy minden USA-n kívüli üzleti partner szabadon válogathasson a preferált legújabb címek közül. Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. 3 perccel korábban, Darth Revan9 írta: Én nem is a világépítésről beszéltem, hanem az értékesítésről. A jogtulaj azt várja el, hogy a kánonnak elkeresztelt legújabb kiadványai legyenek jelen az USA-n kívüli piacon. De ha már ennyire ezt várják el, akkor véleményem szerint biztosítaniuk kéne, hogy minden USA-n kívüli üzleti partner szabadon válogathasson a preferált legújabb címek közül. De akkor miért tetted fel azt a kérdést, hogy fontos-e nekik a kánon, láthatóan az, ha egy üzletpolitikai, bürokráciai kérdésről van szó? Én is szeretném ha nem kéne fél évet várni a képregények megjelenésére, vagy ha kiadnák a Poe Dameron sorozatot, ez mondjuk a Szukits üzletpolitikájának a kritikája, de attól hogy egyes kiadó cégek üzletpolitikája olyan amilyen, és érdemes a kritikára, még nem következik az, hogy nagy ívben tesznek a kánonra és annak építésére. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. (szerkesztve) 29 perccel korábban, Iqvi írta: De akkor miért tetted fel azt a kérdést, hogy fontos-e nekik a kánon, láthatóan az, ha egy üzletpolitikai, bürokráciai kérdésről van szó? Én is szeretném ha nem kéne fél évet várni a képregények megjelenésére, vagy ha kiadnák a Poe Dameron sorozatot, ez mondjuk a Szukits üzletpolitikájának a kritikája, de attól hogy egyes kiadó cégek üzletpolitikája olyan amilyen, és érdemes a kritikára, még nem következik az, hogy nagy ívben tesznek a kánonra és annak építésére. Azért, amiért fentebb leírtam. Ha tényleg fontos a Disney-nek a kánon, akkor már a megjelenés környékén biztosítani kéne minden újdonságot egyformán az üzleti partnereknek. A Disney a jogtulajdonos és nem más. A Disney adja el a jogokat. Tehát az ő kötelességük, hogy biztosítsák azokat a feltételeket, melyeket elvárnak. Szerkesztve: 2021. Január 8. - Darth Revan9 Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Mi az hogy az ő kötelességük? Nincs semmiféle kötelességük. Ezek a sztorik az ővék. Akkor és annak adják oda amikor akarják. A kiadás menete meg semmit nem mondan el arról, hogy fontos-e nekik a kánon vagy sem. Ez olyan mintha azt mondanánk, hogy a Foxnak vagy Lucasnak nem volt fontos a Baljós Árnyak, mert egy csomó országban például itt nálunk is csak hónapokkal az amerikai premier után engedték a bemutatót. Érzed hogy ez mekkora sületlenség? Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Én sem teljesen értem, hogy a fentiekből miért következne az, hogy a Disneyt nem érdekli a kánon? Ebből max annyit lehet leszűrni, hogy a kánon művek külföldi terítése kevésbé prioritás, mint a hazai (USA) értékesítése, de épp nemrég jelentettek be egy tök új érát, ami ugye kánon és teljes mértékben a könyvekre, képregényekre támaszkodik, hatalmas hype-ot raktak mögé, aminek meg is lett az eredménye, ha jól láttam fentebb az előrendelésekben, szóval ha egy dolog tuti, az az, hogy a Disney-t nagyon is érdekli a kánon. Max. a külföldi disztribúciós folyamatok hatékonyságán még lehetne javítani, de ebből teljesen más következetést lehet levonni, nem azt, amit Revan, te levontál. 1 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. 9 perccel korábban, Donát írta: épp nemrég jelentettek be egy tök új érát, ami ugye kánon és teljes mértékben a könyvekre, képregényekre támaszkodik, hatalmas hype-ot raktak mögé, aminek meg is lett az eredménye Pontosan, hisz az Amazonon minden High Republic cím bestseller. 10 perccel korábban, Donát írta: Max. a külföldi disztribúciós folyamatok hatékonyságán még lehetne javítani Há igen, de ez meg már üzletpolitika, nem pedig a Kánonra való odafigyelés. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Jó, akkor ti így látjátok, én meg másképp látom. Ezen nem fogunk összeveszni. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. 3 perccel korábban, Darth Revan9 írta: Jó, akkor ti így látjátok, én meg másképp látom. Ezen nem fogunk összeveszni. Ne is, inkább élvezzük az új éra zseniális történeteit. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Fentebb írtátok, hogy az összes Köztársaság Fénykora cím bestseller lett az Amazonon. Azt lehet esetleg tudni, hogy pl. egy Timothy Zahn Star Wars regényhez képest mennyi a fogyás? A Köztársaság Fénykora címek elérik már Zahn könyveinek fogyásai szintjét? Esetleg már közelítik? Vagy még távol vannak tőle? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Hozzászólás ideje: 2021. Január 8. Mennyiséget az amazonon nem fognak írni. Majd később más forrásból esetleg meg lehet tudni. Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2021. Január 10. Hozzászólás ideje: 2021. Január 10. Az első roham fő-és főbb jediszereplői. 2 2 1 Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2021. Január 10. Hozzászólás ideje: 2021. Január 10. Több remek szereplő van köztük, de hárman vannak akik egyelőre nálam kiemelkednek: a twilek jedi Loden Greatstorm, akinél a folytatás különösen érdekes lesz. Illetve Avar Kriss és Elzar Mann kettőse. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Január 12. Hozzászólás ideje: 2021. Január 12. Ezennel ünnepélyesen megfogadom, hogy minden HR művet megveszek ami hazánkban megjelenik. 2 1 Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2021. Január 12. Hozzászólás ideje: 2021. Január 12. Szerintem egy igazán izgalmas utazás elé nézünk ezzel a projekttel. És (remélhetőleg) szép korona lesz a végén majd az Acolyte TV-sorozat ami majd lezárja ezt az érát. 4 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2021. Január 12. Hozzászólás ideje: 2021. Január 12. 3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Ezennel ünnepélyesen megfogadom, hogy minden HR művet megveszek ami hazánkban megjelenik. Nem megfogadtad, hogy többet nem fogadsz? 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Január 13. Hozzászólás ideje: 2021. Január 13. 20 órával ezelőtt, Bomarr írta: Szerintem egy igazán izgalmas utazás elé nézünk ezzel a projekttel. És (remélhetőleg) szép korona lesz a végén majd az Acolyte TV-sorozat ami majd lezárja ezt az érát. A High Republic az első olyan dolog a Disney vétel óta ami elszakad a Skywalker korszaktól és izgalmassá teszi. Az Acolyte-ot is biztos jobban lehet majd értékelni ha képben vagyunk ezzel a korszakkal. 19 órával ezelőtt, Donát írta: Nem megfogadtad, hogy többet nem fogadsz? Nem emlékszem ilyenre. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2021. Január 13. Hozzászólás ideje: 2021. Január 13. 37 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Nem emlékszem ilyenre. Csak idéztem az És megint dühbe jövünkből... 2 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2021. Január 13. Hozzászólás ideje: 2021. Január 13. Érdekes, hogy a High Republic éra végét YE 82-ben jelölik meg. Ugyanebben az évben született Palpatine is. Ez biztosan nem véletlen. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Január 13. Hozzászólás ideje: 2021. Január 13. 1000%, mint ahogy az Acolyte sorozat sem az. Palpatine eredettörténet lesz? Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2021. Január 13. Hozzászólás ideje: 2021. Január 13. Lehet hogy nem rögtön az első évaddal de idővel szerintem elfogunk jutni Palpatine-hoz. Előtte viszont adná magát hogy kicsit behatóbban foglalkozzanak Plagueis-al. Egyébként állítólag thriller-szerű hangulatra érdemes számítani, ami meglepő. 1 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2021. Január 14. Hozzászólás ideje: 2021. Január 14. A Light of the Jedi és az A Test of Courage kötetek első és második helyen végeztek a NYT bestseller listáján! 2 3 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Létrehozta: Bence1997,
Ki-kicsoda
Ajánlotta: Ody Mandrell
2 válasz
A teljes hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.