Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Na most hogy sikerült kivégeznem minden felnőtt, fiatal felnőtt illetve ifjúsági könyvet, rangsorolnám őket. Illetve majd még kitérek arra is, vajon miért is döntöttek úgy a készítők, hogy visszamegyünk 150 évet a múltba. És vajon a 3. fázis ugyanott fogja felvenni a fonalat, ahol most abbahagytuk? Esetleg várható időugrás? Spoilermentesen az alább kitérek ezekre. De elsőként a sorrend:

9. A Test of Courage (Bátorságpróba) by Justina Ireland

Egy kellemes történet volt, sokkal inkább a karakterek vannak előtérbe, akció az elején és a végén van egy kicsike. Vernestra és Imri kettősének az útja itt kezdődik el.

8. Race to Crashpoint Tower by Daniel José Older

A Valo-i események másik fele. Néhány Adventures szereplő is főbb szerepet kap itt, de a fókusz Ram Jomaramon van. Remek kis könyv lett.

7. Mission to Disaster by Justina Ireland

Az ifjúsági könyvek között határozottan a legjobb darab. Vernestra és Imri az OoS történései után egy újabb kalandba - ezúttal egy mentőakcióba - keverednek. A Fallen Star egyik pontját itt bővítik ki.

6. The Fallen Star by Claudia Grey

A felnőtt regények közül a leggyengébb mű, amely az első fázist zárta. Lehetett volna benne több is, de azt ígérem, hogy drámai végkifejletben lesz részetek. Korábban a TESB végéhez hasonlítottam ennek a végét. Azóta beláttam, hogy jobban emlékeztet a TLJ végére.

5. Out of Shadows (Lopakodó Árnyak) by Justina Ireland

Van benne politika, intrika, Vernestra és Reath kettőse által a jedik is képviseltetve vannak, a főhős mégis egy nem erőérzékeny lány, aki két nagyhatalmú család játszmájába csöppen. Fontos történések vannak - főleg a végén, ahol ugye a könyv akciójának 80%-a van :D - ami kihat majd a későbbi történésekre is.

4. Into the Dark (Fenyegető Sötétség) by Claudia Grey

A drengirek bemutatkozása, Reath, Cohmec, Orla, a Vessel legénysége, Geode - magyarul Geoda? - mind-mind remek adalékok.

3. Midnight Horizon by Daniel José Older

Nagyon kicsi van Claudia és Daniel regénye között, azonban Daniel olyan véghajrát írt, ami a Rising Stormot idézte nekem. Pedig a könyv első fele bohókás, a nyelvezet is mintha félúton lenne a YA és a MG között. De a könyv második fele - különösen a lezáró harmad - olyan puskaporos lett, ami előtt le a kalappal Daniel előtt. Mondhatnám, hogy a Fallen Star másik felét ez a történet adja.

2. Light of the Jedi (A Jedik fénye) by Charles Soule

Az éra megnyitója, amely egyben a nihileket is bemutatta. Nagyszerű könyv.

1. The Rising Storm (Viharfellegek) by Cavan Scott

Itt is pici a különbség, viszont a Viharfellegek brutális második féllel rendelkezik és olyan végkifejlettel, aminél tátottam a szám. Még most is néha beleborzongok, ha a könyv utolsó fejezeteire gondolok.

Miért döntöttek úgy a készítők, hogy most visszaugranak 150 évet? Nos, spoiler nélkül csak annyit mondok: a Midnight Horizon végén ott lesz a válasz. :P Ezen felül rengeteg utalás történik a régi korokra. És vajon miért akarják ezt csinálni? Természetesen nem kell mondanom, hiszen nyomós indokuk van a készítőknek. Ha spoilereznék is, csak annyit mondok: Mester és tanítványa regény, 159. oldal. Tessék szépen értelmezni a szöveget. :P

Várható-e időugrás a 3. fázisban? A válaszom erre: meglátom, ha kijön az Eye of the Storm 2. része, amit ugye a legutolsóként kell elolvasni, hiszen már a previewben is elspoilerezték a Fallen Star eseményeit - nem, nem csak a nyilvánvalóra gondolok, hanem a részletekbe is belemennek - szóval az majd megadja a választ a kérdésre. De azon túl én azt mondom, hogy talán pár hónapos ugrás előfog fordulni, mint ahogy az eddigi hullámok alatt is megtörtént. De több éves ugrást sehogy se tudok elképzelni.

Szerkesztve: - Bence1997

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

A Tempest Runner mikor játszódik az eddig megjelent regényekhez képest? Ez a második hullámhoz tartozik, tehát a Viharfellegek, Lopakodó árnyak körül kéne hogy játszódjon, meg a Csillaghullás és a Midnight Horizon előtt. Viszont találtam egy listát, ahol a Köztársaság Fénykora eddigi eseményeit taglalják. Ott a Midninght Horizon a Tempest Runner előtt szerepel kronológiában.

Hozzászólás ideje:
56 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

A Tempest Runner mikor játszódik az eddig megjelent regényekhez képest? Ez a második hullámhoz tartozik, tehát a Viharfellegek, Lopakodó árnyak körül kéne hogy játszódjon, meg a Csillaghullás és a Midnight Horizon előtt. Viszont találtam egy listát, ahol a Köztársaság Fénykora eddigi eseményeit taglalják. Ott a Midninght Horizon a Tempest Runner előtt szerepel kronológiában.

Bence listája szerint a Lopakodó árnyak és a Midnight Horizon között játszódik

Hozzászólás ideje:
2022. 03. 10. - 17:36, Darth Revan9 írta:

A Tempest Runner fontos a későbbi történetek szempontjából. Ugyanis nagyjából erre épít a Marvel High Republic utolsó két története (The Shadow of the Nihil és a Jedi's End), megalapoz egy ellentétnek, ami csak úgy mellesleg hirtelen előjön, a TR ismerete nélkül szerintem nem érthető ez a kialakuló harc. És a Tempest Runnerben történő események említve vannak a Marveles képregényben, meg azt hiszem a Fergeteghajtók ebben a történetben megint változnak.

És igen, ez még javában az utolsó hullám előtt történik. Kvázi az utolsó hullám nagyon rövid időt ölel fel. Gondoljunk csak a TFA-TLJ kettősre, adjunk hozzájuk 1-2 plusz napot és nagyjából ennyi a játszótér.

Hozzászólás ideje:

Gondolom a script érkezésére van esély ezúttal is. Bár azt hiszem, addig adok egy esélyt az audiódrámának. Még sosem hallgattam hangoskönyvet :D

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
14 minutes ago, Darth Revan9 said:

A Dark Horse The High Republic képregényei elindultak már? Az utóbbi időben annyira lefoglalt a munka, hogy nem láttam erről semmi hírt se.

Nem, a legutóbbi High Republic showban csak a YA regényről volt szó. Szerintem majd a celebration-ön lesz bejelentés ezekkel kapcsolatban.

Hozzászólás ideje:

Sziasztok! Meg tudjátok mondani, hogy a Nihil erői Uttersondot a magyar fordításban tegezték vagy magázták? Főleg az lenne érdekes, hogy Lourna Dee tegezte, vagy magázta-e Uttersondot az eddig megjelent könyvekben?

Hozzászólás ideje:
18 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

Sziasztok! Meg tudjátok mondani, hogy a Nihil erői Uttersondot a magyar fordításban tegezték vagy magázták? Főleg az lenne érdekes, hogy Lourna Dee tegezte, vagy magázta-e Uttersondot az eddig megjelent könyvekben?

A Lopakodó árnyak 9. fejezetében Nan és Uttersond beszélgetésében magázódnak. De, hogy Lourna magázza-e? Nem tudom. Találkoztak ők már az eddigi tartalmakban?

Hozzászólás ideje:
1 hour ago , kdani20 said:

A Lopakodó árnyak 9. fejezetében Nan és Uttersond beszélgetésében magázódnak. De, hogy Lourna magázza-e? Nem tudom. Találkoztak ők már az eddigi tartalmakban?

Ezt én se tudom, a Viharfellegeken gondolkoztam, mert ott is szerepel a doki, de akkor meg Lourna a Valon harcol. De szerintem jó lesz úgy is, hogy ha Dee magázni fogja Uttersondot. 

Hozzászólás ideje:

Böngésztem azon munkaanyagok között, amiket kaptam – Lopakodó árnyak és Viharfellegek (ez utóbbit a Lopakodó árnyak miatt kaptam csak meg) – és nem találkoztam olyan jelenettel, ahol ők ketten beszélgettek. Olyan jelenet viszont volt, ahol Ro és Pan Eyta beszél Uttersonddal. Ezekben a jelenetekben tegező volt a viszony a beszélgetők között. Úgyhogy szerintem e miatt a Köztársaság Fénykora 2. gyűjteményénél is tegező lesz.

Hozzászólás ideje:

Szerintem a Nihil természetétől teljesen távol áll a magázódás, ami egy udvarias gesztus. Ha lett is volna példa a magázódásra bármelyik eddigi könyvben, amire én sem emlékszem, de ha igen, én inkább azt tekinteném hibának, és a jövőben a tegezést alkalmaznám.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Éjfélkor kezdődik a High Republic panel. Élőben közvetítik - legalábbis a streamben ezt mondták - én pedig közlöm majd az infókat. :)

Hozzászólás ideje:

2. fázisos infók:

- nem kell mindent elolvasnunk az első fázisból, hogy megértsük a 2. fázist.

- 150 évvel megyünk vissza. A Köztársaságnak 2 főkancellárja van. Egy női ember és egy férfi quarren.

0q5psefegw191.jpg

- Ez az éra a felfedezés korszaka. A Jediknek egy pathfinder csapata van.

l2og58kwlw191.jpg?width=1326&format=pjpg

- A kint lévő csapatok nem tudnak annyira kommunikálni, ezért vannak a kommunikációs csapatok. A droidok szállítják az üzeneteket. Pablo találta ki ezt az ötletet.

FTt-6ymUAAEIhko?format=jpg&name=large

- Két Jedi Jedhából! Cathley és Oliviah.

mlrxj8kwlw191.jpg?width=945&format=pjpg&

Hozzászólás ideje:

A 2. fázis eddig bejelentett könyvei. Új könyvek:

- The Battle of Jedha (audiobook) 2023. január

- Quest for Planet X (Tessa Gratton) 2023. tavasza

- Cataclysm (Lydia Kang) 2023. tavasza

- Path of Vengeance (Cavan Scott) 2023. tavasza

CmDvOhCj1vPJZzkeRLYeBGacI8Qgfw11Q-dlHJJY

Hozzászólás ideje:

A 2. fázis egy tragédia történetét fogja elmesélni. Rengeteg történetet fogunk kapni ehhez a fázishoz.

Egy kis jövőbetekintés: elmondták, hogy videójátékok(!) készülnek az éráról, jön majd az Acolyte és még sok-sok más, amiről majd beszélni fognak, ha eljött az ideje. :D

Hozzászólás ideje:

Végezetül íme a félelem, amitől a jedik félnek. Mivel az utolsó könyvek és a képregények később jönnek nálunk, ezért spoiler mögé rakom a Levelert/Rombolót.

Spoiler

mc66eeeajw191.jpg?width=4000&format=pjpg

deflchoajw191.jpg?width=4000&format=pjpg

Hozzászólás ideje:

Igen, tényleg köszi a kitartó munkát! Nagy vagy!
Ígéretes lesz a második fázis is, bár az meglepett, hogy máris ugrunk a második hullámra.

Nagyon kíváncsivá tesz, milyen tragédia köré épülhet a dolog. A Hiperűr katasztrófa se volt gyenge, hova lehet azt fokozni? :D
Az meg különösen tetszik, hogy kibővül a dolog, és nem csak könyvek, képregények lesznek.

Egyedül az nem tetszik, hogy kvázi eltűnt az eredeti Luminous 5. Oké, a színpadon ők álltak, de a bejelentett tartalmaknál alig szerepel a nevük.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.