Jump to content

Claudia Gray: Into The Dark


Ody Mandrell

A könyv értékelése  

8 members have voted

 1. 1. Milyen osztályzatot adnál a könyvnek?

  • 5 - kiváló
   6
  • 4 - jó
   2
  • 3 - közepes
   0
  • 2 - gyenge
   0
  • 1 - rossz
   0


Recommended Posts

500?cb=20200225074008

Into the Dark (2020. október 13.)

Reath Silan padawant Coruscant -ról a fejletlen határra rendelik - aminek a fiú nem éppen örül. Sokkal inkább örülne annak, ha a templomban maradna és az irattárat tanulmányozná. De amikor a hajója kitör a hiperűrből egy galaxis-szerte katasztrófában, Reath az akció közepében találja magát. A jedi és társasága menekülteket találnak egy elhagyatott űrállomáson. De ezután furcsa dolgok kezdenek el történni, arra ösztökélve a jedit, hogy a titokzatos állomás mögötti igazságra leljen, egy igazságra, amely tragédiával végződhet.

Edited by Dzséjt
Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...
 • 1 month later...
 • 2 weeks later...
 • 3 weeks later...
1 órával korábban, Bence1997 írta:

Nagyjából most vagyok a könyv felénél. Eddig nagyon tetszik és még csak most jön még a java. :) Egyelőre próbálom megfejteni Geode karakterét. :D

 

Geode nem azért van hogy megfejtsd, őt érezni kell :D 

 

Végig olvastam a könyvet:

 

Spoiler

A Drengirek nem semmi ellenfelek, lényegében semmilyen hagyományos fegyver nem fog rajtuk, olyan értelemben ami fatális kárt is okoz bennük. Olyan mint a hidra, ahány darabba vágják ennyi Drengir lesz. A könyv végén hogy kivágták őket a vákuumba az vajon megölte e már őket? Gondolom a Sitheknek is sokak lehettek, ha ők voltak azok akik az Erővel kordában tartották őket, azért ez se semmi :D 

 

Ami tetszett, hogy Orla Jareni és Cohmac Vitus se ért feltétlen egyet mindenben a Jedik Renddel tanításaiban. Sokszor szeretnék megélni az érzéseiket, de nekik nem szabad mert Jedik, míg azt látják hogy ezt mások meg megtehetik (pl. a gyászt). Valamint Cohmacnél az is tetszett, hogy szerinte a Fény és a Sötétség nincs meg a másik nélkül. Nem érdemes vonalat húzni a kettő közé, lehet mindkét oldal praktikáival élni. Az elkülönítés csak növeli a kettő közötti különbséget, polarizálja a két oldalt, és vagy ezt követed vagy azt. Hogy a kettő között is lehet létezni az egy idő után már fel sem merült ezek szerint.

 

Ja és Geode :D Nem gondoltam volna róla hogy ő partiarc :lol: Az érdekelne hogy közlekedik, mindig csak random megjelenik :D 

 

Link to comment
Share on other sites

2021. 03. 12. - 18:56, NorbiLordi írta:

Geode nem azért van hogy megfejtsd, őt érezni kell :D 

A végén éreztem, de még hogy mennyire. :D

 

Sikerült nekem is végeznem a könyvvel. Nagyon élveztem. Eddig két Claudia Gray könyvet olvastam és lehet hogy az újdonság varázsa beszél most belőlem, de ezt élveztem eddig a legjobban a három közül (a másik két könyv a Vérvonal és a Mester és tanítványa voltak) és kedvenc karaktert kiválasztani egyelőre nem tudok. Mert mind remek karakter. Node nézzük spoilermentesen:

 

A Light of the Jedi bemutatta a Nagy Katasztrófát és annak következményeit. Hovatovább megjelentek az éra egyik antagonistái, a nihilek. Az A Test of Courage middle-grade jellegéhez mérten inkább karakterközpontúbb, jobban belemegy a karakterek lelkivilágába, a fő történet ott nem annyira fontos. Itt a kettő vegyítődik, bár sokkal inkább utóbbi felé tendál, hiszen a LotJ több karaktert mozgat, itt nem akkorra nagy a történet, de az egész Katasztrófa mögé belelátunk, az emberek pl. miként élik meg ezt a krízist, a jedik hogyan reagálnak erre.

 

Egyszerű a sztori: Reath a Starlight Beaconre igyekszik, hogy újracsatlakozzon mesterével, Jora Mallival. Társai: Jora Malli régebbi tanítványa, Dez; egy Wayseeker jedi, Orla és annak egy régi ismerőse, a Jedi mester Cohmac. A hajó amivel mennek 3 személyt tartalmaz. A kapitány, Leox Gyasi (fenti concept arton látható), a másodpilóta, Affie és a navigátor, aki nem más, mint az utánozhatatlan Geode. A hajóval el is indulnak Reathék, amikor is bekövetkezik a Nagy Katasztrófa és kivetődnek a hiperűrből, csakhogy egy állomás mellett találják magukat, mitöbb túlélők is vannak, akik valahogyan megúszták a Katasztrófát. Mindenki az állomásra érkezik és a történet itt kezd igazán izgalmassá válni.

 

Karakterileg meg vagyok elégedve a könyvvel. Reath érdekes karakter, harc helyett inkább a tudás hajtja. Cohmac és Orla kettőse is izgalmas, remek, ahogyan máshogy viszonyulnak a dolgokhoz. Affie és Leox is jó karakterek - utóbbiból mondjuk kicsit többet vártam - de Geode ellopta előlük a showt, mondjuk ez főleg a végén volt, mert azért félúton még rendesen járt az agyam, hogy Geode így, Geode úgy... mi van vele most? :D

 

A Drengirek: ebben a könyvben bemutatkoztak az éra másik rosszakarói (a 3. csoport gondolom majd később debütál) és igen, elsőként sajnos bokros teendőim miatt nem itt, hanem a High Republic képregényben találkoztam velük, de csak néhány nap az eltérés. Üsse kő. :lol: Node, a drengirek. Dumálni azt tudnak. :D Egyelőre még várok tőlük egy-két dolgot, mert egyelőre csak a felszínét kapargattuk a fajtájuknak.

 

Összegezve: remek könyv, alig várom a folytatást ezekkel a karakterekkel. Reath és a többiek remek karakterfejlődésen mennek keresztül. Remélem még sokáig nyomon követhetjük eme karakterek életútját. :)

Edited by Bence1997
Link to comment
Share on other sites

31 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

A Szukits szépen halad. Előjegyezhető a Fenyegető sötétség.

https://www.szukits.hu/koztarsasag-fenykora/10589-claudia-gray-star-wars-fenyegeto-sotetseg-010581.html

 

Kolibri még sehol....

 

 

Arról van infó kb. mikor jelenhet meg? Meg a TIE vadász képregény? :D Jobban megérné nekem egyben megvenni őket.

Link to comment
Share on other sites

4 perccel korábban, NorbiLordi írta:

 

Arról van infó kb. mikor jelenhet meg? Meg a TIE vadász képregény? :D Jobban megérné nekem egyben megvenni őket.

Szerintem olyan június, vagy július lehet kb a megjelenés ha jól tippelem. De sokban függ az előjegyzések számától. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information