Ody Mandrell Posted February 25, 2020 Share Posted February 25, 2020 (edited ) Into the Dark (2020. október 13.) Reath Silan padawant Coruscant -ról a fejletlen határra rendelik - aminek a fiú nem éppen örül. Sokkal inkább örülne annak, ha a templomban maradna és az irattárat tanulmányozná. De amikor a hajója kitör a hiperűrből egy galaxis-szerte katasztrófában, Reath az akció közepében találja magát. A jedi és társasága menekülteket találnak egy elhagyatott űrállomáson. De ezután furcsa dolgok kezdenek el történni, arra ösztökélve a jedit, hogy a titokzatos állomás mögötti igazságra leljen, egy igazságra, amely tragédiával végződhet. Edited July 31, 2021 by Dzséjt 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whill Posted February 25, 2020 Share Posted February 25, 2020 A "Reath" név ismerős a Star Wars Galactic Battlegrounds játékból, a klónháborúk idején jediskedő padawan-testvérek, Stam Reath és Naat Reath viselték. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted February 25, 2020 Share Posted February 25, 2020 Gray miatt ezt a könyvet várom a legjobban. 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pildi Posted February 26, 2020 Share Posted February 26, 2020 Én is. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bence1997 Posted January 4, 2021 Share Posted January 4, 2021 Az egyik szereplő, Leox. Claudia úgy írta le, hogy a 90-es évek Matthew McConaughey-ja pilótáskodik. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenobi tábornok Posted January 4, 2021 Share Posted January 4, 2021 Tényleg van némi hasonlóság Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted January 4, 2021 Author Share Posted January 4, 2021 5 perccel korábban, Kenobi tábornok írta: Tényleg van némi hasonlóság A haján kívül nem sok. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted January 4, 2021 Share Posted January 4, 2021 Most már elvonási tünetem van, olyan régen olvastam új Claudia Gray-regényt. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomcsi80 Posted February 8, 2021 Share Posted February 8, 2021 Érdekességek a regényből! https://www.starwarsmedia.hu/hirek/a-jedi-templom-titkai-a-koztarsasag-fenykoraban.html 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iqvi Posted February 8, 2021 Share Posted February 8, 2021 6 perccel korábban, tomcsi80 írta: Érdekességek a regényből! https://www.starwarsmedia.hu/hirek/a-jedi-templom-titkai-a-koztarsasag-fenykoraban.html Ezt már olvastam, izgalmasan hangzik. Te írtad? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomcsi80 Posted February 8, 2021 Share Posted February 8, 2021 22 perccel korábban, Iqvi írta: Ezt már olvastam, izgalmasan hangzik. Te írtad? Nem , csak megosztottam. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iqvi Posted February 8, 2021 Share Posted February 8, 2021 3 perccel korábban, tomcsi80 írta: Nem , csak megosztottam. Hmm. Azt hittem hogy te is írsz a starwarsmedia-ra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomcsi80 Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 19 órával ezelőtt, Iqvi írta: Hmm. Azt hittem hogy te is írsz a starwarsmedia-ra. Én csak a wikipédián szerkesztem a Star Wars képregények listáját. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iqvi Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 8 perccel korábban, tomcsi80 írta: Én csak a wikipédián szerkesztem a Star Wars képregények listáját. Aha. És ez a fajta star wars-os ,,újságírás" soha nem érdekelt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomcsi80 Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 21 perccel korábban, Iqvi írta: Aha. És ez a fajta star wars-os ,,újságírás" soha nem érdekelt? Egyáltalán nem érdekelt, nincs ilyen dolgokra időm. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted February 13, 2021 Author Share Posted February 13, 2021 Ziroék már olvasták. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted February 13, 2021 Share Posted February 13, 2021 Ahogy végeztem a Test of Courage-el ezt is elkezdtem és hát le a kalappal Claudia Gray előtt. Ez megint nagyon jónak tűnik. A Test of Courage-nél egyértelműen érdekesebb. Az se volt rossz de az nagyon egyértelműen gyerekregény. 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NorbiLordi Posted February 25, 2021 Share Posted February 25, 2021 Belekezdtem a könyvbe és még nagyon az elején tartok, de nekem már Geode a kedvenc karakterem. Nem csak a könyvben, de az egész Star Warsban a #1 nálam 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted February 25, 2021 Share Posted February 25, 2021 Geode az egyik legjobb poén a könyvben 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted March 12, 2021 Share Posted March 12, 2021 Ahogy sejtettem. Nem múlhat el a nyár e nélkül nálunk. 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted March 12, 2021 Author Share Posted March 12, 2021 Lehet előjegyezni? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted March 12, 2021 Share Posted March 12, 2021 Még nem, de nemsokára... 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bence1997 Posted March 12, 2021 Share Posted March 12, 2021 Nagyjából most vagyok a könyv felénél. Eddig nagyon tetszik és még csak most jön még a java. Egyelőre próbálom megfejteni Geode karakterét. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NorbiLordi Posted March 12, 2021 Share Posted March 12, 2021 1 órával korábban, Bence1997 írta: Nagyjából most vagyok a könyv felénél. Eddig nagyon tetszik és még csak most jön még a java. Egyelőre próbálom megfejteni Geode karakterét. Geode nem azért van hogy megfejtsd, őt érezni kell Végig olvastam a könyvet: Spoiler A Drengirek nem semmi ellenfelek, lényegében semmilyen hagyományos fegyver nem fog rajtuk, olyan értelemben ami fatális kárt is okoz bennük. Olyan mint a hidra, ahány darabba vágják ennyi Drengir lesz. A könyv végén hogy kivágták őket a vákuumba az vajon megölte e már őket? Gondolom a Sitheknek is sokak lehettek, ha ők voltak azok akik az Erővel kordában tartották őket, azért ez se semmi Ami tetszett, hogy Orla Jareni és Cohmac Vitus se ért feltétlen egyet mindenben a Jedik Renddel tanításaiban. Sokszor szeretnék megélni az érzéseiket, de nekik nem szabad mert Jedik, míg azt látják hogy ezt mások meg megtehetik (pl. a gyászt). Valamint Cohmacnél az is tetszett, hogy szerinte a Fény és a Sötétség nincs meg a másik nélkül. Nem érdemes vonalat húzni a kettő közé, lehet mindkét oldal praktikáival élni. Az elkülönítés csak növeli a kettő közötti különbséget, polarizálja a két oldalt, és vagy ezt követed vagy azt. Hogy a kettő között is lehet létezni az egy idő után már fel sem merült ezek szerint. Ja és Geode Nem gondoltam volna róla hogy ő partiarc Az érdekelne hogy közlekedik, mindig csak random megjelenik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bence1997 Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 (edited ) 2021. 03. 12. - 18:56, NorbiLordi írta: Geode nem azért van hogy megfejtsd, őt érezni kell A végén éreztem, de még hogy mennyire. Sikerült nekem is végeznem a könyvvel. Nagyon élveztem. Eddig két Claudia Gray könyvet olvastam és lehet hogy az újdonság varázsa beszél most belőlem, de ezt élveztem eddig a legjobban a három közül (a másik két könyv a Vérvonal és a Mester és tanítványa voltak) és kedvenc karaktert kiválasztani egyelőre nem tudok. Mert mind remek karakter. Node nézzük spoilermentesen: A Light of the Jedi bemutatta a Nagy Katasztrófát és annak következményeit. Hovatovább megjelentek az éra egyik antagonistái, a nihilek. Az A Test of Courage middle-grade jellegéhez mérten inkább karakterközpontúbb, jobban belemegy a karakterek lelkivilágába, a fő történet ott nem annyira fontos. Itt a kettő vegyítődik, bár sokkal inkább utóbbi felé tendál, hiszen a LotJ több karaktert mozgat, itt nem akkorra nagy a történet, de az egész Katasztrófa mögé belelátunk, az emberek pl. miként élik meg ezt a krízist, a jedik hogyan reagálnak erre. Egyszerű a sztori: Reath a Starlight Beaconre igyekszik, hogy újracsatlakozzon mesterével, Jora Mallival. Társai: Jora Malli régebbi tanítványa, Dez; egy Wayseeker jedi, Orla és annak egy régi ismerőse, a Jedi mester Cohmac. A hajó amivel mennek 3 személyt tartalmaz. A kapitány, Leox Gyasi (fenti concept arton látható), a másodpilóta, Affie és a navigátor, aki nem más, mint az utánozhatatlan Geode. A hajóval el is indulnak Reathék, amikor is bekövetkezik a Nagy Katasztrófa és kivetődnek a hiperűrből, csakhogy egy állomás mellett találják magukat, mitöbb túlélők is vannak, akik valahogyan megúszták a Katasztrófát. Mindenki az állomásra érkezik és a történet itt kezd igazán izgalmassá válni. Karakterileg meg vagyok elégedve a könyvvel. Reath érdekes karakter, harc helyett inkább a tudás hajtja. Cohmac és Orla kettőse is izgalmas, remek, ahogyan máshogy viszonyulnak a dolgokhoz. Affie és Leox is jó karakterek - utóbbiból mondjuk kicsit többet vártam - de Geode ellopta előlük a showt, mondjuk ez főleg a végén volt, mert azért félúton még rendesen járt az agyam, hogy Geode így, Geode úgy... mi van vele most? A Drengirek: ebben a könyvben bemutatkoztak az éra másik rosszakarói (a 3. csoport gondolom majd később debütál) és igen, elsőként sajnos bokros teendőim miatt nem itt, hanem a High Republic képregényben találkoztam velük, de csak néhány nap az eltérés. Üsse kő. Node, a drengirek. Dumálni azt tudnak. Egyelőre még várok tőlük egy-két dolgot, mert egyelőre csak a felszínét kapargattuk a fajtájuknak. Összegezve: remek könyv, alig várom a folytatást ezekkel a karakterekkel. Reath és a többiek remek karakterfejlődésen mennek keresztül. Remélem még sokáig nyomon követhetjük eme karakterek életútját. Edited March 16, 2021 by Bence1997 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bence1997 Posted March 18, 2021 Share Posted March 18, 2021 Holt már 367 rajzot készített Geode karakteréről. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 A Szukits szépen halad. Előjegyezhető a Fenyegető sötétség. https://www.szukits.hu/koztarsasag-fenykora/10589-claudia-gray-star-wars-fenyegeto-sotetseg-010581.html Kolibri még sehol.... 1 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NorbiLordi Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 31 perccel korábban, Darth Revan9 írta: A Szukits szépen halad. Előjegyezhető a Fenyegető sötétség. https://www.szukits.hu/koztarsasag-fenykora/10589-claudia-gray-star-wars-fenyegeto-sotetseg-010581.html Kolibri még sehol.... Arról van infó kb. mikor jelenhet meg? Meg a TIE vadász képregény? Jobban megérné nekem egyben megvenni őket. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted March 24, 2021 Author Share Posted March 24, 2021 Ment is az előjegyzés. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iqvi Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 4 perccel korábban, NorbiLordi írta: Arról van infó kb. mikor jelenhet meg? Meg a TIE vadász képregény? Jobban megérné nekem egyben megvenni őket. Szerintem olyan június, vagy július lehet kb a megjelenés ha jól tippelem. De sokban függ az előjegyzések számától. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts