Ugrás a kommentre

Claudia Gray: Into The Dark


Ody Mandrell

A könyv értékelése  

8 felhasználó szavazott

  1. 1. Milyen osztályzatot adnál a könyvnek?

    • 5 - kiváló
      6
    • 4 - jó
      2
    • 3 - közepes
      0
    • 2 - gyenge
      0
    • 1 - rossz
      0


Ajánlott hozzászólás

500?cb=20200225074008

Into the Dark (2020. október 13.)

Reath Silan padawant Coruscant -ról a fejletlen határra rendelik - aminek a fiú nem éppen örül. Sokkal inkább örülne annak, ha a templomban maradna és az irattárat tanulmányozná. De amikor a hajója kitör a hiperűrből egy galaxis-szerte katasztrófában, Reath az akció közepében találja magát. A jedi és társasága menekülteket találnak egy elhagyatott űrállomáson. De ezután furcsa dolgok kezdenek el történni, arra ösztökélve a jedit, hogy a titokzatos állomás mögötti igazságra leljen, egy igazságra, amely tragédiával végződhet.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 10 hónappal később...
  • 1 hónappal később...
  • 2 héttel később...
  • 3 héttel később...
1 órával korábban, Bence1997 írta:

Nagyjából most vagyok a könyv felénél. Eddig nagyon tetszik és még csak most jön még a java. :) Egyelőre próbálom megfejteni Geode karakterét. :D

 

Geode nem azért van hogy megfejtsd, őt érezni kell :D 

 

Végig olvastam a könyvet:

 

Spoiler

A Drengirek nem semmi ellenfelek, lényegében semmilyen hagyományos fegyver nem fog rajtuk, olyan értelemben ami fatális kárt is okoz bennük. Olyan mint a hidra, ahány darabba vágják ennyi Drengir lesz. A könyv végén hogy kivágták őket a vákuumba az vajon megölte e már őket? Gondolom a Sitheknek is sokak lehettek, ha ők voltak azok akik az Erővel kordában tartották őket, azért ez se semmi :D 

 

Ami tetszett, hogy Orla Jareni és Cohmac Vitus se ért feltétlen egyet mindenben a Jedik Renddel tanításaiban. Sokszor szeretnék megélni az érzéseiket, de nekik nem szabad mert Jedik, míg azt látják hogy ezt mások meg megtehetik (pl. a gyászt). Valamint Cohmacnél az is tetszett, hogy szerinte a Fény és a Sötétség nincs meg a másik nélkül. Nem érdemes vonalat húzni a kettő közé, lehet mindkét oldal praktikáival élni. Az elkülönítés csak növeli a kettő közötti különbséget, polarizálja a két oldalt, és vagy ezt követed vagy azt. Hogy a kettő között is lehet létezni az egy idő után már fel sem merült ezek szerint.

 

Ja és Geode :D Nem gondoltam volna róla hogy ő partiarc :lol: Az érdekelne hogy közlekedik, mindig csak random megjelenik :D 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2021. 03. 12. - 18:56, NorbiLordi írta:

Geode nem azért van hogy megfejtsd, őt érezni kell :D 

A végén éreztem, de még hogy mennyire. :D

 

Sikerült nekem is végeznem a könyvvel. Nagyon élveztem. Eddig két Claudia Gray könyvet olvastam és lehet hogy az újdonság varázsa beszél most belőlem, de ezt élveztem eddig a legjobban a három közül (a másik két könyv a Vérvonal és a Mester és tanítványa voltak) és kedvenc karaktert kiválasztani egyelőre nem tudok. Mert mind remek karakter. Node nézzük spoilermentesen:

 

A Light of the Jedi bemutatta a Nagy Katasztrófát és annak következményeit. Hovatovább megjelentek az éra egyik antagonistái, a nihilek. Az A Test of Courage middle-grade jellegéhez mérten inkább karakterközpontúbb, jobban belemegy a karakterek lelkivilágába, a fő történet ott nem annyira fontos. Itt a kettő vegyítődik, bár sokkal inkább utóbbi felé tendál, hiszen a LotJ több karaktert mozgat, itt nem akkorra nagy a történet, de az egész Katasztrófa mögé belelátunk, az emberek pl. miként élik meg ezt a krízist, a jedik hogyan reagálnak erre.

 

Egyszerű a sztori: Reath a Starlight Beaconre igyekszik, hogy újracsatlakozzon mesterével, Jora Mallival. Társai: Jora Malli régebbi tanítványa, Dez; egy Wayseeker jedi, Orla és annak egy régi ismerőse, a Jedi mester Cohmac. A hajó amivel mennek 3 személyt tartalmaz. A kapitány, Leox Gyasi (fenti concept arton látható), a másodpilóta, Affie és a navigátor, aki nem más, mint az utánozhatatlan Geode. A hajóval el is indulnak Reathék, amikor is bekövetkezik a Nagy Katasztrófa és kivetődnek a hiperűrből, csakhogy egy állomás mellett találják magukat, mitöbb túlélők is vannak, akik valahogyan megúszták a Katasztrófát. Mindenki az állomásra érkezik és a történet itt kezd igazán izgalmassá válni.

 

Karakterileg meg vagyok elégedve a könyvvel. Reath érdekes karakter, harc helyett inkább a tudás hajtja. Cohmac és Orla kettőse is izgalmas, remek, ahogyan máshogy viszonyulnak a dolgokhoz. Affie és Leox is jó karakterek - utóbbiból mondjuk kicsit többet vártam - de Geode ellopta előlük a showt, mondjuk ez főleg a végén volt, mert azért félúton még rendesen járt az agyam, hogy Geode így, Geode úgy... mi van vele most? :D

 

A Drengirek: ebben a könyvben bemutatkoztak az éra másik rosszakarói (a 3. csoport gondolom majd később debütál) és igen, elsőként sajnos bokros teendőim miatt nem itt, hanem a High Republic képregényben találkoztam velük, de csak néhány nap az eltérés. Üsse kő. :lol: Node, a drengirek. Dumálni azt tudnak. :D Egyelőre még várok tőlük egy-két dolgot, mert egyelőre csak a felszínét kapargattuk a fajtájuknak.

 

Összegezve: remek könyv, alig várom a folytatást ezekkel a karakterekkel. Reath és a többiek remek karakterfejlődésen mennek keresztül. Remélem még sokáig nyomon követhetjük eme karakterek életútját. :)

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

31 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

A Szukits szépen halad. Előjegyezhető a Fenyegető sötétség.

https://www.szukits.hu/koztarsasag-fenykora/10589-claudia-gray-star-wars-fenyegeto-sotetseg-010581.html

 

Kolibri még sehol....

 

 

Arról van infó kb. mikor jelenhet meg? Meg a TIE vadász képregény? :D Jobban megérné nekem egyben megvenni őket.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 perccel korábban, NorbiLordi írta:

 

Arról van infó kb. mikor jelenhet meg? Meg a TIE vadász képregény? :D Jobban megérné nekem egyben megvenni őket.

Szerintem olyan június, vagy július lehet kb a megjelenés ha jól tippelem. De sokban függ az előjegyzések számától. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.