Ugrás a kommentre

Cavan Scott: High Republic


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

A képregény szinopszisa:

A Star Wars: The High Republic a Starlight űrállomáson játszódik, a Jedik műveleti központjánál, a Galaxis határán.

 

Az izgalmas ebben, az az, hogy már láttunk Jedi mestereket tanítványaikkal és Jedi lovagokat cselekedni, de itt különböző korú és tapasztalattal rendelkező Jediket fogunk figyelemmel követni, akik együttműködnek, mint egy csapat.

 

Ugyanakkor figyelemmel követünk egy Keeve Trennis nevű, újonnan megválasztott Jedit, aki a bázison találja magát. A lány egy jó Jedi. Sőt, egy nagyszerű Jedi, de ő nem hisz ebben, különösen azért, mert igazi legendákkal van körülvéve.

 

És a problémája csak a kezdet, különösen amikor a Nagy Katasztrófa veszélyezteti a Határt. Mert ahol egy Nagy Katasztrófa üti fel a fejét, ott sötét erők találhatók, akik meglátják a Nagy Lehetőséget...

 

Érdekesség, hogy a Dooku: Jedi Lost c. könyvben - amit szintén Cavan Scott írt - szó volt egy Master Trennis nevű jediről, aki egyike volt az Elveszett Húszaknak. :)

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Meg a sugárvetők korában egy gengszter bárdokkal és lándzsákkal felszerelt őrökkel védi magát. De igen, a funkcionalitás hirtelen fontos... :facepalm: Na meg persze ez az első, hogy csicsás fénykardmarkolatot kaptunk. Mace Windunak és Sidiousnak semmi csicsa nem volt a kardján, ugye? Ja, de!

ab083bf1b59974a31bfbe85756cb6cf3.jpg

 

palpatines-lightsaber_c261c820.jpeg?regi

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én nagyon örülök a változatos fénykardoknak. A változatosság az egyik legjobb a SW-ban.

A fentebbi starwars.com-os infók alapján nekem úgy tűnik,  hogy a junior kategóriás Justina Ireland regény, a Test of Courage is aktívan foglalkozni fog azzal a katasztrófával, ami elindítja a sorozat eseményeit. Tehát nem egy tipikus mellékvágány junior könyv lesz, mint mondjuk A csempész futása, vagy a Mozgó célpont.

Illetve azt is hangsúlyozták a készítők, hogy bár az olvasók bármelyiknél bekapcsolódhatnak, de azok tudnak majd igazán elmélyülni az eseményekben, akik mindegyik regényt és képregényt elolvassák.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

DE legalább eddig a fénykardok pragmatikusak voltak. A csicsát nem arra értettem, hogy valami díszes, hanem arra, hogy mi a f*sznak rájuk keresztvas meg párbajtőrkosár mikor a fénykard simán átvágja mindkettőt, a kettős pengének még lenne valami értelme de az meg cefet hülyén néz ki. És ott egy fekete penge is hál'isten legalább lesz ami elvegyen az eredeti fekete penge különlegességéből. 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Cupsy ennyire ne spilázd már túl ezt a témát. Ha a Jedik ennyire a hatékonyságra mentek volna, kikísérletezték volna a minden szempontból hatékonyabbat aztán mindenki egyenfénykarddal rohangált volna mint a Birodlami lovagok a legacy érában. Plusz amin látszik a fekete kard2 csak egy Concept Art. Lehet hogy ilyet nem is fogunk látni sehol. És ha mégis akkor se fog nagyon levonni az eredeti érdekességéből, lévén hogy arról is alig tudunk kb semmit. Még az is kiderülhet ,hogy egy ilyen kardot bazi ritkán látni, és így csak még különlegesebb.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Éppen most , Ody Mandrell írta:

Lehet, hogy olyan lesz mint Kylo kardja. Malachoron rengeteg ketesztvasas fénykard volt szétszórva. 

Azért nem gondolom, hogy így lenne, mert a képeken a bekapcsolt kardok láthatóak és nincsenek kis pengék oldalt csak aga a fém és így még visszalépés is Kylo kardjához képest, és ugye tudjuk, hogy sokkal régebben is voltak már Kylo féle keresztpengés kardok.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

DE legalább eddig a fénykardok pragmatikusak voltak.

Mármint például Dooku kardja, ami ilyen faja kis tüskével van megáldva pont a kivetítő előtt, amit bámulatos módon egy fénykard sem vágott át, és a penge acélolvasztó hője sem árt meg neki? Ez egy olyan csicsa, ami eddig nem volt jellemző? És ha ez a kard pragmatikus - mert hát nyilván az, elvégre eddig szerinted azok voltak -, akkor mi célt is szolgál ez a pöcök a penge mentén?

a861b905d24e88571182d5d1f72e6ee2.jpg

 

És persze ez a fénykardtípus is a pragmatikusság netovábbja, a pörgő funkciótól a gyűrűig minden célszerű rajta. Rendesen fogni ugyan nem lehet, 360 fokban sebezhető és normális párbajozásra szinte alkalmatlan, a forgórendszter meg értelmetlen, de legalább teljesen fölösleges, de ettől még nyilván ez is pragmatikus fénykard.

 

8250133532dae6c8211ca95c16a1d326.jpg

 

De persze a legpragmatikusabb fénykard nyilván a fa nyéllel megáldott típus. Kész mázli, hogy a fa nem gyúlékony, a fénykard pengéje meg nem ezer fokos, és ezen a kardon még olyan rész sincs, ami véletlen érintkezhet a pengével. Jaaaa... Vagy mégis? Hoppá!

 

latest?cb=20131020043737

 

Azért, ha józan paraszti ésszel átgondolod, rájöhetsz, hogy maga a fénykard alapból nem pragmatikus. Mi a bánat óvja a forgató csupasz ujjacskáit attól az irdatlan hőtől, ami bármilyen fémet érintésre megolvaszt? Eleve, miért nem olvad meg maga a markolat? És, mivel Kylo Ren fénykardján kívül egyik kard sem védi a Jedik és a Sith-ek ujjacskáit, hogy a fenébe lehet, hogy párbajban nem metélik le azokat? Még Anakin ujjai is sértetlenül megúszták, amikor Dooku kardja pár milliméterre tőle vágta ketté a markolatot, ami megjegyzem, szintén meglepő, hiszen nagyjából minden párbajozónak azzal kéne kezdenie, hogy a penge helyett a markolatot veszi célba, miután se a markolat maga, se az ellenfél ujjai nem fénykardállóak. Mégis, eddig csak Obi-Wannak és Dookunak jutott eszébe, hogy ilyet is lehet. A felsorolt kérdésekre a válasz: cool look, plot armor, space magic.

De az sem elképzelhetetlen, hogy az elmúlt tíz évben bemutatott fénykardálló fémekből valamelyikéből készültek azok a csicsás markolatok, mert 200 évvel az ep1 előtt ezek a fémek nem voltak ritkák és/vagy nehezen hozzáférhetőek.

Vagy csak szimplán le van tojva, mint 1977 óta minden apróság a fénykarddal kapcsolatban, aminek sokkal több köze van a coolsághoz, mint a pragmatikussághoz.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én úgy tudom, hogy a penge nem bocsát ki hőt, -ez valami könyvben tuti volt, arra már nem emlékszem, hogy melyikben-ellenkező esetben kb. mindenki megfőtt volna a Mon Cala-n aki Jedi közelében úszkált. 
Dooku kardja: A kivétel erősíti a szabályt. Plusz legalább nem egy olyan függelék aminek egy álságos védőfunkciója van, de hát ugye a célját nem tudja beteljesíteni, mivel ami ellen védenie kellene az simán átvágja.*
Ikvizítor kardok: pörgő üzemmódban lényegében egy falat generál eléd amit nem tudnak átlőni és elég csak kicsit mozgatnod a kezed, hogy ott ne találjanak el ahol sebezhető. Plusz még repülni is lehet vele :P :evil:
Gungi kardja: A TCW-ben is elhangzik, hogy olyan erős az a fafajta, mint a fém ez a gyulladáspontjára is vonatkozhat ugyanúgy+ ahogy  a képen is látszik a penge felőli oldala más színű, szürke több mint valószínű, hogy az fémbetét.

Mi védi a forgató kezét attól, hogy az ellen levágja? A vívó tudása, hogy nem hagyja olyan helyzetbe hozni magát, hogy ezt megtehessék ellene. És ha már ez adott akkor felesleges mind a vívókosár mind a keresztvas.

 

*Na az lesz a hab a tortán, ha lesz egy olyan nem ritka fém amiből készült husángokat, kardokat, késeket, bárdokat stb. minden sarkon lehet majd venni... fénykard nerf LVL 999.

Egyébként ez utóbbihoz kapcsolódik az egyik dolog amiért remélem ez a High Republic éra megmarad könyves és képregényes fronton. Mivel a Sithek bujdokolnak így nincs fénykard birtokló ellenfél, közelharcok meg így is kellenek, tehát biztos, hogy valami olyan megoldás lesz, mint a MagnaGuardok, vagy a Praetorian őrök fegyverei esetében, és bár nem azt mondom, hogy nincs Star Wars fénykard (vagy akár Jedi, Sith, Erő nélkül), de a fősodorban (főfilmekben) igenis legyenek fénykard párbajok, normális fénykard párbajok, fénykard kontra fénykard.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

@Darth Cupsy Ahhaaaaa... Szóval a régi dolgok szuperek és magyarázhatóak bármilyen kitalált dologgal, az ugyanolyan újak meg élből baromságok és semmivel sem magyrázhatóak. Köszi, pont erre akartam rávilágítani. Hol is láttam már ugyanezt a felfogást? Ja, megvan! Welcome to the heater club! Have a fun! :death:

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 órával ezelőtt, gafz írta:

Ha éppen olvasztja a páncélzsilipet a hideg fénykardpenge, 

Nem azt írtam, hogy hideg a penge, hanem, hogy nem bocsát ki hőt.

 

9 órával ezelőtt, gafz írta:

 hogy nem ég meg a jedi keze 5 cm-re az olvadó fémtől? Beépített hőpajzs? :)

Van ilyen teória is.

7 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

@Darth Cupsy Ahhaaaaa... Szóval a régi dolgok szuperek és magyarázhatóak bármilyen kitalált dologgal, az ugyanolyan újak meg élből baromságok és semmivel sem magyrázhatóak. Köszi, pont erre akartam rávilágítani. Hol is láttam már ugyanezt a felfogást? Ja, megvan! Welcome to the heater club! Have a fun! :death:

Nem is fogom eljátszani ugyanazt, mint a TLJ-nél, miszerint mert itt mindenki oda meg vissza volt/van érte, próbáltam magam is meggyőzni, hogy jó ez, meg tetszik. Aztán ha ettől hater leszek akkor IJB!

Szerkesztve: - Darth Cupsy
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Lehet meglepő, de az EPI-es páncézsilip-olvasztás nem zavart, hozzátartozik a fénykard mítoszához (mindent vág).

A pörgő fénykarddal helikopterezés már sokkal nagyobb marhaság, de egy fiatal korosztálynak szóló rajzfilmben még az is elmegy.

Szerkesztve: - gafz
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2020. 02. 28. - 10:25, Dzséjt írta:

@Darth Cupsy Ahhaaaaa... Szóval a régi dolgok szuperek és magyarázhatóak bármilyen kitalált dologgal, az ugyanolyan újak meg élből baromságok és semmivel sem magyrázhatóak. Köszi, pont erre akartam rávilágítani. Hol is láttam már ugyanezt a felfogást? Ja, megvan! Welcome to the heater club! Have a fun! :death:

Ezzel egyetértek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 héttel később...
  • 3 hónappal később...
  • 1 hónappal később...

Októbernél előbb nem hinném, hogy kapunk infót. Jövő hónapban talán lesz szó az Into the Dark c. könyvről, de októberben hallhatunk új infókat, legyen szó a könyvekről vagy a képregényekről.

Nem tudom, hogy a NYCC meglesz -e tartva - virtuális formában, vagy rendesen - mivel ott az elmúlt években jeleskedtek a Lucasfilm írói. :)

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 3 héttel később...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.