Ugrás a kommentre

Chapter 13: The Jedi


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

13. fejezet - The Jedi / A Jedi

 

epguidem13.jpg

 

Írta: Dave Filoni

Rendezte: Dave Filoni

 

Helyszín: Corvus

 

Szereplők:

Din Djarin - Pedro Pascal

Grogu

Ahsoka Tano - Rosario Dawson

Morgan Elsbeth - Diana Lee Inosanto

Lang - Michael Biehn

Wing kormányzó - Wing Tao Chao

 

Történet

Djarin és pártfogoltja megérkezik a Corvusra, ahol Ahsoka Tano egy falu zsarnok magisztrátusát próbálja legyőzni. A fejvadász és a Jedi összefog annak érdekében, hogy a gyermek végre Jedi nevelésben részesüljön. Ám mint kiderül, az Erő útjai kifürkészhetetlenek...

 

Concept Art galéria

View post on imgur.com

 

 

Pár kitétel.

 

1. A felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: Chapter 13: The Jedi

Huhh, most fejeztem be. Nehéz mit mondani. Ez a sorozat egy star wars geek álom. :D Ahogy tökéletes módon összeköti a filmeket és igazából minden mást az valami elképesztő.

Ashoka elképesztően jó lett. Csomó jelenet volna mintha egy az egyben az animációs sorikban megismert karaktert látnám. A fénykard bevallom kicsit furi volt, de minden más nagyon adta.

Már ahogy rögtön kezdődött leesett az állam. Ashoka lefűrészelt mindenkit egymás után.

Aztán jött egy kis TESB féle tanítgatás, és a végén megint egy jó adag akció. Full mintha egy westernt láttam volna. Ahogy a főutcán harcolnak. Mando igazi gunslinger.

És hát megint bedobtak egy bombát...THRAWN!

Az utóbbi három rész megnézése után mindig csak az jár a fejemben, hogy MI LESZ ITT MÉG!? :D Te jó ég. Hova építik ezt kis zsebuniverzumot :D

Mandalori felszabadítása? Snoke - Palpi klónok? Thrawn? Merre viszik tovább. Vagy minden összeér majd és Thrawn áll az egész háttérbe hogy visszahozza Palpit és a Birodalmat?

Alig várom, hogy meglássuk.

Tudom, érthetetlen miért, de csak 9/10et adok erre a részre most. Viszont ma még 2-3x újranézem. :D

Aztán lehet még írok róla mert sok kis easter egg volt amikről még érdemes említést tenni. :)

 

Ui: talán azért kapott 9et, ha kéne valami nagyobb negatívumot mondanom, hogy picit low budget-nek tűnt. A CGI se volt mindig túl erős, a város falai, a város, amiből csak a főutcát láttuk, meg az a 10 statiszta...lehetett volna picit több. De amúgy ennyi.

Szerkesztve: - kudar
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem volt rossz, de azért nálam nem a sorozat legjobb része :D 

 

Ahsoka nagyon jól nézett ki, szerintem a Rebels-es kinézetéhez hasonlított a legjobban. A lekkuja volt egy picit fura, mintha rövidebbek lettek volna.

Viszont a hangja... hát nekem nagyon hiányzott Ahsley Eckstein... oké, ez egy idősebb Ahsoka, de a Rebels-eshez képest nem sokkal idősebb, ahhoz képest szerintem elég nagyot változott a hangjam szóval az öregedéssel nehéz magyarázni.

 

A kiszivárgott leak a sztoriról igaz volt, és bár elsőre marhaságnak tűnt, kontextusba helyezve már van értelme, és összességében jó kis történetet rittyentettek a karakter köré. És hát a Gyermek, azaz Grogu történetét is megismerhettük, ami szintén meglepő volt.

 

És hát... Thrawn. Jó kérdés, hogy ezzel is akar a sorozat foglalkozi vajon, vagy csak most ágyaztak meg a Rebels sequelnek? :D És akkor most irány a Jedi templom  Tython-on

 

Szerk.:

Az a bagoly ott Morai? :) 

 

h4elc99d0r161.jpg

Szerkesztve: - Yoda József
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

27 perccel korábban, Yoda József írta:

És hát... Thrawn. Jó kérdés, hogy ezzel is akar a sorozat foglalkozi vajon, vagy csak most ágyaztak meg a Rebels sequelnek?

Az tuti, Thrawn egyértelműe olyan dolog ami túlmutat a Mandalori keretei között, ami már ígyis sok mindennel van megtöltve. 

És most hogy Mando a Tythonra tart Groguval, istenem csak ne Luke találja meg a gyereket.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amúgy néha azért picit félek, hogy hova tartunk, ha tényleg tartunk valamerre, mert ebben az évadban minden részben bedobtak valami wtf momentet - boba, mandalor felszabadítása, klónozó tartályok és most Thrawn. Nagyon remélem, hogy ezek egyszer összeérnek, és lesz jelentőségük, nem csak úgy bedobják őket.

De ha a kövi részben bedobják Lukeot, esetleg egy 4 éves Bent, én meghalok... :D:D:D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Valaki augusztus végén kiszivárogtatta a gyerek nevét, de nem hitték el neki a starwarsleaks moderátorai, és törölték a posztot: https://www.reddit.com/r/StarWarsLeaks/comments/ijg9u4/baby_yoda_is_going_to_have_a_name_in_season_2/ :D 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 perccel korábban, Iqvi írta:

Na akkor ha Luke se veszi magához mi lesz Groguval? Talán kihúzzák Mandoval addig hogy Rey magához vegye?

Nem lesz vele semmi, Mando hazaviszi a bolygóra, ahonnan a faj származik.

 

Vagy, meghal, mert a Birodalom az ő vérével alkotja meg Snoke-ot, de nem tudom, hogy ezt be mernék-e vállalni :D 

Szerkesztve: - Yoda József
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 perccel korábban, kolmilan írta:

És ha belegondolunk, hogy a chissek is a Galaxis egy felderítetlen környékéről (vagy a Galaxison kívülről? Nem emlékszem pontosan) származnak…

Az ismeretlen régiókból. De szerinted Yoda faja is onnan jöhetett?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

49 perccel korábban, Yoda József írta:

Vagy, meghal, mert a Birodalom az ő vérével alkotja meg Snoke-ot, de nem tudom, hogy ezt be mernék-e vállalni :D 

Én ennek az utóbbinak örülnék jobban. Na nem azért mert ezt a sorsot szeretném BYnak, hanem mert ezt követelné meg szerintem a sztori, hogy ütős, darkos vége legyen. Már ha ebbe az irányba akarnának elmenni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amindenit!!!444nééégy

Filonit Kathleen Kennedy helyére most azonnal! :D
Már a nyitány is hihetetlen volt ,nem gondoltam volna, hogy Ashokaval nyitunk :) A jedi trükkök mar a rész elött elkezdődtek, en az erdő bolygóról valami kashyyk szerű zöld területre asszociáltam, ahogyan gondolom sokan mások is, helyette kaptunk egy kiégett pusztaságot.
Ashoka elő szereplős változata sajnos nem nyerte el a tetszésem, de ez valószínűleg a mar irreálisan magas elvarasaim miatt van a karakter felé.
Mindenesetre a "Szájas" megnevezésnek abszolút megfelelt Dawson kisasszony alagút méretű torkával :D Viszont a bagoly itt is megjelent.
Filoni egyertelmüen westernfüggö, a kihalt utcán végigvonuló hős, a "pisztolypárbaj", a háztetőről lesben álló droid (HK egység onscreen), minden nagyon hangulatosan sikerült.

A rengeteg utalás, Vaderre és a múltra is kiemelkedő volt, hát még Mitth'raw'nuruodo beemelése, lesz itt nemulass.

Egyre csak kerül elő a beskar :) MAr latom is a dárda hegyén Moff Gideon fejét :P En hajlok arra, hogy a Darksaber markolata is beskarbol készült , még különlegesebbé téve a fegyvert. Anno egy cw részben ,mikor az ifjak kristalyt keresnek első Jedi fegyverükhöz, egy fiatal wookie wroshyr fából  késziti el fénykardját, amit a droid meglepődéssel nyugtáz, de a faj életvitelét ismerve nem tartja különösebben extrának. Ezért akár Tarr Vizsla is készíthette a hozza közel álló anyagból, beskarbol a saját pengéjét. Számomra minden egyes lövés, ami beskaron csendül, hasonlít a Darksaber egyedi hangjához.
Illetve a corthosis páncélokat se feledjük, lehetséges, hogy a dark trooperek/pancéljuk is ebből az anyagból készültek. Vagy beskarbol, ha már ennyit begyűjtött a birodalom :P

Amúgy az új bolyon nem szükségszerű, hogy Luke vegye szárnyai alá Grogu -t (végre nem BY és Child), szegény eléggé PTSD jeleit mutatja, ahogyan megvédte az emlékek törlődésével. Megtörténhet az emlegetett Mace Windu rehabilitációja is :P 
Ebben az időben, az új kánon szerint mely Jedik vannak életben?

Fuhh biztosan rengeteg dolog felett elsiklottam, 1-2 újranézés után biztosan tisztább lesz a kép.

Edit: Thrawn eléggé jó viszonyt ápolt a császárral, ebből a szempontból is érdekes lehet, hogy ö munkálkodik a visszahozásán

Szerkesztve: - BADam013
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na jó, EZ tényleg az eddigi legjobb rész, nem tudom, hogy a továbbiakban hogyan fogják túlszárnyalni. Dave Filoni továbbra is George Lucas örökségének a legnagyobb hordozója, ez a rész végképp megerősített ebben. Ahogy párhuzamosan megy egy szamuráj-stílusú és egy western-stílusú párbaj, a Star Wars két fő ősképét vázolja fel. Amit még külön kiemelnék, az a hangeffektusok, zseniális munkát végeztek a hangmérnökök a haranggal, a fénykarddal, a páncéllal, és egyéb hangokkal. Az is tetszett, hogy átlagemberek szemszögéből élhettük át, hogy milyen érzés egy Jedi ellen harcolni, a Rogue One folyosós jelenetére emlékeztetett kicsit.

 

Azt fura lesz megszokni, hogy Baby Yoda neve mostantól Grogu, de szerintem illik hozzá. Először nem értettem, hogy @Iqvimiért írta, hogy "csak ne Luke találja meg", de aztán leesett. :D A Tython bedobásával egyértelműen rámentek az Erővel kapcsolatos vonalra, izgalmas, hogy mi fog ebből kisülni. Ebben az évadban az egyetlen rész, amire tényleg azt lehet mondani, hogy filler, az a pókos volt, az összes többiben elég nagy fajsúlyú dolgok történtek. Remélem ez végig így lesz, hiszen az évad hátralévő részeiről most már tényleg nem tudunk semmit, tényleg Grievous-től kezdve Jar Jar-on át Jaxxon-ig a zöld nyúlig szinte bárki felbukkanhat. :D

 

Viszont Thrawn történetét szerintem nem itt fogják továbbvinni, az csak egy kikacsintás volt az EU rajongóknak. Az ő esetében jobban örülnék, ha nem egy bajuszpödrögető főgonosz lenne a továbbiakban, hanem jellemfejlődésen menne át, esetleg a nagyobb jó érdekében összefogna Ahsokáékkal. A könyvek ennek már megágyaztak, várjuk, hogy mihez kezdenek majd vele.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 perccel korábban, Whill írta:

Na jó, EZ tényleg az eddigi legjobb rész, nem tudom, hogy a továbbiakban hogyan fogják túlszárnyalni. Dave Filoni továbbra is George Lucas örökségének a legnagyobb hordozója, ez a rész végképp megerősített ebben. Ahogy párhuzamosan megy egy szamuráj-stílusú és egy western-stílusú párbaj, a Star Wars két fő ősképét vázolja fel. Amit még külön kiemelnék, az a hangeffektusok, zseniális munkát végeztek a hangmérnökök a haranggal, a fénykarddal, a páncéllal, és egyéb hangokkal. Az is tetszett, hogy átlagemberek szemszögéből élhettük át, hogy milyen érzés egy Jedi ellen harcolni, a Rogue One folyosós jelenetére emlékeztetett kicsit.

 

Azt fura lesz megszokni, hogy Baby Yoda neve mostantól Grogu, de szerintem illik hozzá. Először nem értettem, hogy @Iqvimiért írta, hogy "csak ne Luke találja meg", de aztán leesett. :D A Tython bedobásával egyértelműen rámentek az Erővel kapcsolatos vonalra, izgalmas, hogy mi fog ebből kisülni. Ebben az évadban az egyetlen rész, amire tényleg azt lehet mondani, hogy filler, az a pókos volt, az összes többiben elég nagy fajsúlyú dolgok történtek. Remélem ez végig így lesz, hiszen az évad hátralévő részeiről most már tényleg nem tudunk semmit, tényleg Grievous-től kezdve Jar Jar-on át Jaxxon-ig a zöld nyúlig szinte bárki felbukkanhat. :D

 

Viszont Thrawn történetét szerintem nem itt fogják továbbvinni, az csak egy kikacsintás volt az EU rajongóknak. Az ő esetében jobban örülnék, ha nem egy bajuszpödrögető főgonosz lenne a továbbiakban, hanem jellemfejlődésen menne át, esetleg a nagyobb jó érdekében összefogna Ahsokáékkal. A könyvek ennek már megágyaztak, várjuk, hogy mihez kezdenek majd vele.

Jó is, hogy említed Grievoust. Ugye ő Syfo-Diaz vérét kapta a robotteste mellé, és élete végéig nehezményezte, hogy ez nem adott számára erőérzékenységet. Tehát a Midichlorianban gazdag vér sem garancia a sikerre, ahogyan lathatjuk ezt msot is megjelenni.

 

  • Nagyon tetszik 1
  • Zavaros 1
  • Meglepő 1
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

49 perccel korábban, Bence1997 írta:

Az utolsó jelenet... ahogy Ahsoka arcát látjuk, illetve ahogy elindul vissza a városba... közben a zene... elérzékenyültem. 

 

Hát igen, itt profilból tényleg olyan, mintha a TCW-ből ugrott volna ki egy az egyben:

 

128256332_2858126061073436_6404064566663

 

 

30 perccel korábban, BADam013 írta:

Ebben az időben, az új kánon szerint mely Jedik vannak életben?

 

Ezra Bridger, Luke Skywalker, Cal Kestis (valószínűleg), meg ugye Ahsoka.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem mintha nem imádnám, amit Filoni művel, és nagyon örülök annak is, hogy Thrawn még mindig ott működik a háttérben, de most már elég legyen, hé! Lassan több lesz a sorozatban az easter egg, mint a történet. Fogadjunk, még az évad vége előtt elhangzik Revan neve is... :roll: :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Aztabüdösanyjaúristeni!

 

Először is, a sztár, Ahsoka Tano! Már a belépője ütős volt. A leányzóban mindig is volt egy kis ragadozó hajlam, elég csak megnézni a mozgását a TCW-ben, és most ténylegesen vadászott. És Rosario Dawson mesésen hozta a karaktert. A hangja kicsit ércesebb volt, mint Ashley-é, de ezzel nekem nem volt gondom, mert Miss Dawson simán hozta az animációs figura mozgását és arcjátékát. Ebből is látszik, hogy nem semmi színésznő, néha tényleg kerestem az állam, annyira döbbenetesen jól átvette Ahsoka jellegzetes gesztusait, például a féloldalas sanda nézését. Mondjuk az nem semmi, hogy majdnem bedarálta Djarint, mázli, hogy védte a beskar, különben ez a találkozás eléggé rövidre sikerült volna. :) 

 

Aztán, Corvus... Hát ez is meglepett. Amikor Bo-Katan bemondta, hogy egy erdőbolygóról van szó, én egyből Yavin IV-et, Naboo-t, Takodanát és Endort vizionáltam, szóval a szokásost. Gondoltam, az már kellemes meglepetés lesz, ha a megszokott erdővilágok helyett most valami dzsungelesebbet kapunk, mint a Numidian Prime. Erre nem egy kihalt világra érkeztünk meg? Nagyon-nagyon kellemesen meglepődtem. Rettentően hangulatos helyszín lett ez a Corvus, és az egész miliő nagyon bejön. Ez a keleties, szamurájos helyszín remekül passzolt Ahsoka rebelses szamurájos irányvonalával. Szinte adta magát az ötlet, mégis éveket kellett várni a megvalósítására, de bizony megérte várni rá.

 

Azt sem hittem volna, hogy Hicks tizedest valaha Star Wars-ban fogom látni. Először fel sem ismertem Michael Bhient, pedig tudtam, hogy szerepet kapott a sorozatban. E helyett azt hittem, hogy Peter Wellert látom (Robocop, Star Trek: Indo Darkness, Star Trek: Enterprise), de jobban megnézve csak leesett, hogy Kyle Reese pártolt át egy másik franchise-ba. :) 

 

És akkor bedobták Thrawn-t. Azt én sem hiszem, hogy ebben a szériában akarnak kezdeni vele valamit, ez inkább szerintem annak volt a jelzése, hogy Ahsoka (és Sabine?) még mindig Ezrát keresi. Tudták, hogy a rajongók csalódottak lennének, ha nem kapnak ezzel kapcsolatban valamit, de mélyebb magyarázatokba sem akartak belemenni. Thrawn pedig ott volt Ezrával, amikor eltűntek, és valljuk meg, nagyon kicsi annak az esélye, hogy Ezra nem esett fogságban egy birodalmi csillagromboló hídján. Így logikus lépés, hogy Thrawnt is keresik, mert, ha ő előkerül, talán meglesz Ezra, legrosszabb esetben pedig találhatnak nyomot felé. De mindezzel nem hiszem, hogy a The Mandalorian fog foglalkozni. Az viszont nem lepne meg, ha a pletykált Rebels-folytatásnak így ágyaztak volna meg, vagy esetleg egy másik élőszereplős sorozat venné fel ezt a fonalat.

 

Aztán itt vannak még az "apróságok". BY múltja és neve végre ismert. Végre elfelejthetjük ezt a "Yoda klónja" dolgot, most már tudjuk: Grogu Jedinek tanult ott, a Coruscanton, és jelen volt a 66-os parancsnál. Szegény... Ha tudná, hogy Ahsoka mestere mészároskodott abban a templomban és emiatt nem akarja tanítani. :( Mindezek mellett, Djarin kapott egy beskar lándzsát egy olyan részben, ami látványosan megmutatta nekünk, hogy a fénykardnak remekül ellenáll a beskar. Na vajon mit készítettek elő? Hát persze, hogy egy Djarin vs. Gideon párbajt. :yeah:Emellett láthattunk HK-droidokat (kis kikacsintás a KotOR-ra), és végül bedobták a Tythont, ami egy legendses bolygó (a Darth Bane: Rule of Two című könyvben szerepelt először 2007-ben), de a kánonban is szerepelt már a Doctor Aphra 40 képregényben, illetve - és ez lehet, hogy fontos a Star Wars jövőjére nézve - közvetett módon megemlítették a The High Republic 1 egyik közzé tett oldalán.

 

Kíváncsi leszek, mi történik majd a Tythonon. Egyelőre egy olyasféle részre gondolok, mint amilyen a Rebelsben volt a Path of the Jedi című epizód. Vagyis látomásokkal kövezet út áll előttünk, ahol (reményeim szerint) akár néhány ismerős szellem is megjelenhet. Spontán elélvezek, ha Yoda, Obi-Wan, Qui-Gon vagy Anakin Skywalker megjelenik szellemként vagy visszacsöppenünk a coruscanti Jedi Templomba, esetleg a 66-os parancshoz. :yes:

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

52 perccel korábban, BADam013 írta:

Jó is, hogy említed Grievoust. Ugye ő Syfo-Diaz vérét kapta a robotteste mellé, és élete végéig nehezményezte, hogy ez nem adott számára erőérzékenységet. Tehát a Midichlorianban gazdag vér sem garancia a sikerre, ahogyan lathatjuk ezt msot is megjelenni.

 

Amit mondasz, hogy Grievous Syfo-Dias vérét kapta meg, az Legends, amíg a kánonban nincs megerősítve addig nem érdemes ezzel példálózni. Viszont ami a kommented második részében van az teljesen helytálló.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.