Ugrás a kommentre

Az Ahsoka sorozat


Bence1997

Ajánlott hozzászólás

3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Lehet, hogy tisztában volt vele, lehet, hogy nem. Ezt sajnos nem tudjuk. Azért a WBW szerintem legyen annyira zárt, hogy oda tényleg csak kivételes képességű emberek juthassanak be. Ha bárki csak úgy ki-be járna oda az eléggé degradálná a helyet. 

Nem kell bejutnia, sőt tény, hogy oda nem juthat be akárki, hiszen még Darth Sidiousnak is kellett egy "belsős". De ő is tud róla, tisztában van a jelentősségével, mivel nem amőba, hanem egy kiváló stratéga, aki időt és energiát szán az ellenségei tanulmányozására, akik kötődnek ehhez a létsíkhoz. És kizárt, hogy ezt ne tudná, nincs "vagy igen, vagy nem", hiszen a romok ott voltak az Ő csillagrombolóján és maga az Uralkodó érdeklődött iránta, szóval ha csak nem sík hülye (márpedig nem az), tudnia kell, hogy jelentős az a cucc, mivel a császár nem jelentkezik be jelentéktelen kavicsokért és próbál meg segítséget kérni egy Jeditől.

Bár éppenséggel Thrawn-t utoljára pont annak a Jedinek a társaságában láttuk, aki egyike annak a két embernek, aki bejutott a világok közötti világba. Így az sem meredek elképzelés, hogy valamiképpen megpróbálhatja felhasználni erre Ezrát, ahogy az Uralkodó is megpróbálta. És ez bizony lehet kapcsolódási pont. Ezra, aki bejutott, Ahsoka, aki kötődik hozzá és Thrawn az az antagonista, aki még ez idő tájt él és szintén tud ennek a helynek a létezéséről.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Bendu esetében is láthattuk, hogy Thrawn nagyon kívül esik ezeken az Erő dolgokon. Persze tisztában lehetett azzal, hogy az valami jelentős dolog, hisz az Uralkodó hozatta fel a hajójára. Amúgy hozzáférhető lehetett az egész WBW mitológiája, hisz Hydan is tudott róla. Ez is valami régi elfeledett mende-monda lehetett, mint a Mortis. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Bendu mindenki számára ismeretlen volt, így nem csoda, hogy számára is. De Thrawn Jedikkel és Sith-ekkel dolgozott együtt, azon kevesek közé tartozik, aki azt is tudja, hogy Darth Vader volt Anakin Skywalker, szóval az Erő, mint olyan, nem esik annyira távol tőle. Azt maga is elismerte az utolsó Rebels epizódban, hogy nem érti meg teljesen, de ismeri és felfogja a jelentősségét. Ráadásul pont a Bendu ügyből is tanulhatott, levonhatta a megfelelő következtetéseket és továbbképezhette magát ezen a téren is. Egy olyan emberről van szó, aki ugyan lángelme, de tisztában van saját korlátjaival és igyekszik azokat tágítani.

Stratégiai szempontból - márpedig Thrawn ebből a szempontból értékeli az Erőt és a benne rejlő lehetőségeket - a világok közötti világ egy hírszerzési aranybánya. Így, ha a főadmirálisnak vannak nagyobb céljai, amik bizonyos ellenségek elpusztítását jelenti, akkor kiaknázni ezt az aranybányát fontos lehet számára. Persze itt sok a ha, de nem mehetünk el amellett, hogy a The Mandalorian alapján Thrawn fontos Ahsokának, és a Rebels alapján Ezra, Ahsoka és Thrawn is kapcsolódik az Ahsoka-sorozat főtémájának ígérkező világok közötti vilgához, ami pedig egyértelműen kapcsolatban áll a Mortissal, hiszen a mortisi istenek voltak a vezérlőkonzolja a kapunak, ami beengedte oda az embereket.

És az sem elhanyagolható tényező, hogy a Jedi Archívumban komoly infók lehetnek, hiszen Hydan említi, hogy az archívumból ismeri a mortisi isteneket. Ráadásul Sidious csak ránézett a holoképekre és azonnal tudta, ki az a három alak. Szóval szerintem ez már nem is olyan elfeledett - gondolom Obi-Wanék kalandja után előkotortak mindent erről a témáról és ezek az anyagok Sidioushoz is eljutottak előbb vagy utóbb (akinek szerintem maga Anakin számolt be anno, ezért kelthette fel Palpatine érdeklődését a Mortis és minden, ami ehhez kötődik). És szerintem Thrawn főadmirális hozzáfér a Jedi Archívumhoz, már csak a rangja és a feladata miatt is.

Mi több, még egy fontos részlet: Kanan holkronjában szerepelt a lothali templom, szóval nyilván ez az infó is része volt a Jedi Archívumnak. Szóval a Rebels itt már kialakított egy elég komoly összefüggés hálót.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Néhány újabb részlet.

 

Spoiler

Reliable leaker:

*In Episode IX, Kylo Ren visits an ape named [Albrekh](https://starwars.fandom.com/wiki/Albrekh) who fixes his armor (also an old Reliable leaker scroop). The mask is repaired using “[Sarrassian iron](https://starwars.fandom.com/wiki/Sarrassian_iron).” The red iron is used to weld the red cracks of his armor together giving it that red veiny aesthetic.

*Ahsoka will riff on this aesthetic. Most of the Stormtroopers have been destroyed, their armor obliterated, much like Kylo’s helmet. However, instead of the red veins running through the rebuilt armor, these troopers have what has been described as “golden cracks” or “yellow veins” running through their exterior.

*The visual used in Episode IX is based on **Kintsugi**, a Japanese art which translates to “golden joinery.” Broken valuables use gold or silver to mend and join the broken pieces of antique or art. The process sees the breaks as part of the history of the object.

*Reliable leaker doubts it's “Sarrassian” as these troopers were “reforged” by The Nightsisters. Reliable leaker says: "In The Clone Wars, the Nightsisters of Dathomir had a green magic, but these are different Nightsisters from a new place and perhaps their magic is golden instead of green to match the Kintsugi look?"

*These troopers will be on the hunt, serving Thrawn, under the command of Baylon, but led into battle by the red sabered user named Shin. They will be tracking the **reunited Ezra, Sabine, and Ahsoka**.

***When the trio is finally reunited, they will face off against this new take on the Imperial Stormtrooper.**

*Visually it will be a new evil Force user (Shin), red saber ignited and an armor with a battalion of reforged Stormtroopers with golden veins through their armor. Ahsoka, Sabine, and Ezra fleeing from them before being forced to fight.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szóval akkor amit eddig tudunk a sorozatról:

Spoiler

- Ahsoka és Sabine a főszereplők.

- Thrawn az Ismeretlen Régiók egy eddig nem ismert részén leledzik és egy hadserege van, ami éjnővérekből és "rohamosztagosokból" áll.

- Ahsoka a Világok Közti Világba kerül, ahol szembekerül Vaderrel. Rájön, hogy Anakin sorsa mindig is az volt, hogy átálljon.

- Hera felfog tűnni a sorozatban.

- Láthatjuk majd a Rebels fináléjának jelenetét Sabine-al és Ahsokával.

- A Chimaera - Thrawn zászlóshajója - is felfog majd tűnni.

- Az új közeg, ahol játszódni fog a történet a "New Beyond" nevet viseli, itt van Thrawn olyan éjnővérek társaságában, akik másképpen kezelik az Erőt.

- A Thrawn alatt álló rohamosztagosok vagy meghaltak vagy élnek és az éjnővérek mágiájával készült páncélokban léteznek.

- Ezek a páncélok hasonlóan néznek ki, mint Kylo Ren maszkja a 9. epizódban, csak piros csíkok helyett itt arany és sárga erek fognak végigmenni a páncéljukon.

- Thrawn összeáll egy sötét oldalra állt jedivel, akit Baylonnak neveznek. Baylon még a 66-os parancsból menekült el, a New Beyond területén talált menedékre, ahol megkísértette a sötét oldal és végül behódolt neki.

- Baylont Ray Stevenson fogja alakítani.

- Baylon szövetségese egy éjnővérnek, akit úgy neveznek, hogy Shin (Ivanna Sakhno alakítja), piros fénykardot használ és ő lesz a rohamosztagosok vezetője.

- Feladatául kapja, hogy kapja el Ahsokát és Ezrát.

- Az osztag Shin vezetésével szembetalálja magát Ahsokával, Ezrával és Sabine-al.

- A hírek szerint Ezra és Sabine közösen is fognak akciózni.

 

Mindenképpen érdekesnek hangzik. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 héttel később...

Steph Green (aki a Book of Boba Fett 2. részét rendezte) itt is munkálkodni fog, az instáján konkrétan ez szerepel:

 

bx5wo0niwvca1.png

A Watchmen sorozatnál 1 részt rendezett, valamint a New Boy c. filmnek is ő volt a rendezője, innen könnyű kitalálni, hogy az Ahsokához is köze van.

 

Tehát eddig a rendezők, akikről tudunk:

- Dave Filoni

- Peter Ramsey (ugye őt itt pletykálták elsőnek, hivatalosan a Mandi 3. évadából rendez minimum 1 részt, de könnyen lehet, hogy Filoni ide is áthozta)

- Steph Green

 

Bryce Dallas Howardon se lepődnék meg, ha feltűnne, eddig minden sorozatban rendezett epizódot, amihez Favreaunak és Filoninak köze völt. :)

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 4 héttel később...

Február 8-án a Disney első negyedévi jelentésében kicsit beszéltek a 2023-as tartalmakról. Az alábbi lista került ki. Ugye az Ahsoka még 2020-ban egy limitált szériaként volt feltüntetve. Ezek szerint viszont lesz 2. évada? Nem lennék meglepve. :hmm:

 

titlesd.jpg

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 órával ezelőtt, Yoda József írta:

Itt a teljes kép, ahol nem is limited series kategóriában van. Valamint az is kiderül belőle, hogy június 9. előtt biztosan nem érkezik.

Igen, valami ilyesmit sejtettem én is, valahogy július/augusztust sejtek.

 

Amúgy pl. az American Born Chinese is dátum nélkül szerepel, de a Disney+ az elmúlt napokban éppen kirakott egy videót, ahol egy "Coming This Spring" szerepelt, szóval elképzelhető, hogy az Ahsoka is valamikor ilyenkor érkezik (nem tudom, hogy a Spring náluk május végéig szól - mint ugye általában - vagy a június 21 a határidő, amikor is a nyári napforduló van és a nyár igazából elkezdődik. :hmm:)

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

21 perccel korábban, Yoda József írta:

Huh, Rosario Dawson azt mondta egy friss interjúban, valószínűleg ősszel jön a sorozat, ez érdekes. Nem örülnék neki ha a Mando után ennyit várni kéne

Érdekes, mert említi a Haunted Mansion c. filmet, amiben szerepel. Az eredetileg augusztusban érkezett volna, de a The Marvelst a Disney elrakta novemberre, és a HM filmet rakta be a helyére, ami július vége. Szóval én inkább egy augusztusi premiert tudok elképzelni, talán a TCW 15. évfordulójára időzítenek (augusztus 16 szerda, akörül lesz 15 éve, hogy kijött a TCW mozifilm). :hmm:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 órával ezelőtt, Yoda József írta:

Huh, Rosario Dawson azt mondta egy friss interjúban, valószínűleg ősszel jön a sorozat, ez érdekes. Nem örülnék neki ha a Mando után ennyit várni kéne

Azért lett volna talán jobb a BB után kezdeni a Mandit. Arról nem beszélve, hogy a Skeleton Crew mikor jön?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Azért lett volna talán jobb a BB után kezdeni a Mandit.

Igen, valószínűleg jobb lett volna. :)

 

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Arról nem beszélve, hogy a Skeleton Crew mikor jön?

Ha Rosario végül igazat mond, akkor szerintem idén már nem lesz Skeleton Crew, bár s színészek nyilatkozata sokszor téves szokott lenni, hiszen már Giancarlo is mondott ilyet-olyat (pl. ő 2022 nyarára tippelte a Mandi 3. évadát, ami nonszensz) szóval én úgy gondolom, hogy jelenleg senki se tudja, hogy mikor fog érkezni a sorozat, talán a Celebrationre kisakkozzák a Disneyvel. Meglátjuk. :)

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 héttel később...

Eric Steelberg (Juno, Hawkeye) és Quyen Tran (Here and Now, Unbelievable) operatőrként dolgoztak a sorozaton.

 

 

Valamint Filoni egy nemrégiben történő interjúban beszélt egy picit a sorozatról:

 

Arra a kérdésre, hogy mit gondolt régen a Rebels folytatásáról:

"Amikor a Lázadók epilógusát csináltam, már volt egy elképzelésem arról, hogy milyen lesz ez a történet. És ez határozottan... szóval mindez, hogy csak a kérdésre válaszoljak, azt mondanám, hogy igen. Határozottan felmerült bennem, hogy ez lehet élőszereplős is, ha továbblépek vele.

De sok minden volt ebben a "ha" dologban. Például, hogy el tudom-e mesélni a történetet is? Hogy nézne ki ez? Mekkora a költségvetés? Ki fogja játszani ezeket a karaktereket? Annyi ismeretlen van. De mindenképpen szóba került, ahogy az is, hogy animációban folytassuk."

 

Miért döntött úgy, hogy végül élőszereplős formátumban meséli el ezt a történetet:

"El kell dönteni, hogy mi a legjobb a történetnek. És azt hiszem, megtaláltuk, tudod, bármi is legyen a történet, nagyon elégedett vagyok.

És tudod, akkor még nem tudtam, hogy Jon a Mandalorian-t fogja csinálni, amikor azt az epilógust csináltam. Az egész mozgásban volt, de nem értettem Ahsoka szerepét ebben, természetesen. De ismerem ezt az időszakot, mert sok Expanded Universe anyagon nőttem fel. És így azt hiszem, ez is hatással volt arra, hogy mit tartogat a jövő a Jedi visszatér után létező emberek számára."

 

A sorozat készültéről:

"Nagyon élvezem. Ez olyasvalami, amiről sosem gondoltam volna, hogy valaha is csinálni fogom, ahogyan a Star Wars-szal kapcsolatban is sokféle dolgot csináltam az évek során. Az írás, a rendezés és az ilyen típusú dolgokon való együttműködés ennyi emberrel a hegy teteje számomra. Rengeteg munka vár rám, de egy hihetetlenül tehetséges csapat vesz körül, akik támogatnak ebben. Szóval óvatosan optimista vagyok. (Nevet.) De a rajongók majd megmondják nekem. Mindig ezt teszik."

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.