Ugrás a kommentre

1x03 - Replacements


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Ez most egy kicsit darkos részre sikeredett, még ha nem is mutatták konkrétan a civilek kivégzését. Érdekes lesz látni az átmenetet a klónokból a rohamosztagosokba. Nala Se-éknek is igazuk van a klónokkal kapcsolatban, de Rampartnak is a rohamosztagosokkal :) Előbbiek nagyon tervezgetnek valamit, kíváncsi vagyok mit

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

És ím megkezdődik a hadsereg átalakulása, klónokból rohamosztagosokká. Az "új" katonákat meglátva kapásból az Inferno osztag jutott eszembe, lehet ők lesznek az előfutárai. 

Kaptunk egy újabb, a Birodalom gonoszságára rávilágító cselekményt a civilek kivégzésének képében, mondjuk már kapásból a lángszóró sem épp egy "szép", kulturált fegyver akárki ellen is használjuk. Kicsit gyengébbnek éreztem mint az előző részeket, de ez sem rossz.

 

 

 

1 órával ezelőtt, NorbiLordi írta:

Előbbiek nagyon tervezgetnek valamit, kíváncsi vagyok mit

 

Szerintem Crosshair-ból szeretnék klónozni a következő sereget.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon jó rész volt, főleg a Crosshair szál vitte el a hátán az epizódot. Fura amúgy, hogy az új osztag katonái klasszikus klónpáncélt viselnek, csak Crosshair-é más, a Birodalmi stílusú sisakja miatt. A rész végi jelenet pedig  amikor Omega saját szobát kapott nagyon aranyosra sikeredett.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az epizód címe szépen megelevenedik a képernyőn: egyrészt látjuk, ahogy a Bad Batch tagjai megpróbálják visszaszerezni a szörnytől az alkatrészt, amellyel helyrerakhatják a hajójukat, továbbá emellett kaptunk egy Omegás jelenetet is, ahol tulajdonképpen a lány az, aki úgymond helyettesíti Crosshairt. A Birodalmi oldalról nézve pedig megjelentek az első sorozott katonák is, akik önként vállalják a szolgálalukat a Birodalomnak. Kicsit féltem a sorozat kezdetén, hogy milyen szinten fogják csak a Batch tagjait mutogatni és Crosshair, továbbá a Birodalmi oldal mennyire lesz részletezve a sorozatban. Nagyon örültem, hogy kétféle történetet kaptunk, remélem még sok ilyet láthatunk majd. Nade nézzük az epizódot.

 

Ha mondhatom, akkor ebben a részben sokkal inkább a Kaminoi/Birodalmi jelenetek ütöttek nálam, jobbnak tartottam őket, mint a holdra zuhanós/alkatrészt visszaszerzős eseményeket. Utóbbi se volt rossz, de mondhatni az egy kötelező kör volt a készítőknek: valahogy méginkább összekellett boronálni Omegát és a Bad Batch tagjait. Különösen tetszett Wrecker cselekedete, nem csak akkor, amikor a végén prezentálja Omegának a lánynak készített szobát, hanem akkor, amikor megnyugtatja Omegát, hogy nem lesz semmi baj. Az már bebizonyosodott, hogy a nagy test érző szívet takar, ez most sem volt másképp. Nagyon megható volt a végén lévő jelenet, ahogy Omega elfoglalja helyét a szobájában és ezzel tkp. teljes tagjává válik a különleges klónosztagnak. Apropó hamár felhoztam Wreckert: a Star Warsra már oly jellemző hajótörés közben beüti a fejét és ezek után egészen a rész végéig fájlalja a kobakját. Pont ott, ahol a chip is helyet foglal. Ugye Crosshair is ott fogdossa az Aftermath c. epizódban, vagy például Tup is ott tapogatja a fejét, mielőtt végez a jedi ikrek egyikével. Ez szerintem még visszatérő probléma lehet a főhőseinknek, lehet, hogy nemsokára látunk egy lojalista Wreckert? Eskü megnézném, ahogy ez a nagytestű izomkolosszus átalakul.

A chipes dolognál maradva: előjött az, hogy Crosshair nem önszántából cselekedett, továbbá Tech is próbál elsősorban a chipekkel foglalkozni. Ezek mindenképpen érdekes dolgok voltak. Mint ahogy Omega is mondta: van esélyük, hogy megmentsék Crosshairt. Amelyre mindenképpen látom az esélyt.

 

Komolyan mondom, Tech tudása már-már visszatérő poénként fog funkcionálni. Először a pilot epizódban, amikor közli, hogy Omega az 5. klón, most meg a szörny adatainak elmondása után kap egy köszi, hogy most szólsz beszólást Echotól. :D

 

Omega kis akciója után nekem megint az a gyanúm, hogy ő egy olyan klón, akinek a Bad Batch minden tagjának képessége megtalálható. Crosshair jól lő, Wrecker erős, Hunternek kitűnő a szaglása, vagyis egyszerűen meg tud valakit találni, Tech pedig okos. Nos Omegának már meg is van utóbbi, hiszen rengeteget tud a chipekről, amely szerintem hasznos lehet a csapat számára, továbbá ügyesen cselezte ki a szörnyet. A pilot epizódban láthattuk, hogy a fegyver használata se nehéz a számára, valamint ebben a részben szépen megtalálta a szörnyet és a kondenzátort. Persze nem olyan kifejlett az övé, mint Hunteré, de kisebbfajta gyakorlással szerintem eljuthat olyan szintre. Egyedül Wrecker emberfeletti ereje nem mutatkozott meg még nála. :)

 

Ez a szál nem volt rossz, de tényleg jobbnak éreztem a Crosshairrel történő eseményeket. Mindenképpen jó volt viszontlátni AZI-3 karakterét, továbbá befutott Rampart is. Ha fogadnom kéne, akkor azzal, hogy Tarkin ráhagyta a projekt további részét, megkaptuk a főellenségünket. A War Mantle projekt megemlítése egy újabb kapocs a Zsivány Egyessel. Szép, hogy ilyen jó kapcsolatok alakulnak ki a művek között. Mindenképpen érdekes ez a projekt, hiszen ez lehet végeredményében a Kaminoi együttműködés keresztje. Amúgy szép, hogy az egész klón képzi ki a besorozott katonákat a 2013-as New Yorki Comic Con Rebels paneljén volt megemlítve és itt végre láthatjuk ezt az információt kiteljesedve. Megjelent az első elit osztag, amely önként jelentkezett a feladatra. Érdekesség velük kapcsolatban, hogy egyelőre nem kaptak neveket, mind névtelen. Azt is érdekes volt látni, hogy miképpen vélekednek a Birodalomról és a Köztársaságról. Az egyikük meg is jegyzi, hogy ételt kap, valamit a feje fölé, ezt a Galaktikus Köztársaságtól sose kapta meg, de a Birodalomtól igen. Pedig igazából a kettő egy és ugyanaz. Csak történt egy névváltoztatás. Tetszett a vita Rampart és Lama Su között. Való igaz, a besorozott katonák megtanulhatják a dolgokat, de a klónok születésüktől kezdve erre teremtettek. Sokkal hatékonyabbak és eredményesebbek, mint a sima katonák, hátrány viszont az áruk, hiszen nagyon nem olcsó a klónhadsereg. És ezt Rampart és Tarkin tudja. Rampart pedig a lojalitást is szem előtt tartja.

 

Onderon megjelenésére ilyen hamar nem számítottam. Sejtettem, hogy Saw még visszatér az Onderonnal együtt, de ilyen hamar. Mondjuk ami itt volt, azt nagyon-nagyon ritkán szoktuk látni egy animációs sorozat keretében. Már maga az, hogy embereket kezdenek el megégetni, na itt éreztem egy kis durvaságot, de ami utána jött. Amikor végeztek az összes katonával, mondom, oké, de ami ez után jött. Meglepődtem, hogy a sorozott katonák inkább elfogni akarják a civileket, mintsem kiirtani. Azt hittem, hogy egyfajta ellentétet szúrnak be Crosshair és a visszabeszélő katona között és majd az egész évadban lesz egy ilyen feszültség. De nem: Crosshair nem cicózott és kinyiffantotta a társát. Itt koppant először az állam. Másodjára akkor, amikor kiadta a parancsot a civilek kiirtására. A "Good soldiers follow orders" idézet eddig is ütött, de itt rendesen kirázott tőle a hideg, nagyon eltalálták azt a pillanatot. Meg is történt az első háborús bűncselekmény (angolul war crime) és itt realizálódott bennem az, hogy ez nem a DisneyXD kínálata közé tartozik, hanem a Disney saját streaming platformján foglal helyet.

A Kaminoiak valamire nagyon készülnek, erre már a pilot epizód is utalt, itt pedig méginkább bebizonyosodott a dolog. Érdekes lesz látni a kaminoiak következő fázisát. Remek kis melléktörténet, amely szerintem idővel a fővonallá fog válni.

 

Egy újabb remek részt kaptunk, remélem ezt a történetvezetést folytatni fogják a jövőben is. Vajon hova vezet most a Bad Batch útja? Láthatóan az ételből kezdenek elfogyni. Lehet elmennek feltölteni a készleteiket, ehhez viszont pénzre is lesz szükségük. :)

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

Kicsit gyengébbnek éreztem mint az előző részeket, de ez sem rossz.

 

Először nemigazán tudtam, hogy miért van így, de azt hiszem rájöttem. A birodalmi rész az teljesen OK. A rész másik fele, maga az, hogy a szituációt is (leszállunk/zuhanunk valahová és valamiért nem tudunk felszállni + "szörny") jó párszor láthattuk az évek során (Rebels: Sabine és Hera + fyrnockok, Rebels: teljes legénység először az Atollonon, mandalori és a pókok, de talán a Falcon és az űrcsiga esete is ide sorolható, a TCW-ből nem jut eszembe hirtelen semmi, de biztos abban is volt) ad egy kevésbé lebilincselő ízt a résznek. Ez még rendben is volna úgy ahogy, ilyen a galaxis, megesik az ilyen többször is, de a fontosabb nálam az, hogy ahogy belegondolok a korábban felsorolt példákban szerintem sokkal izgalmasabb cselekményt sikerült kerekíteni az egészből és ezek miatt van, hogy kicsit gyengébbnek érzem a rész ezen felét és ezáltal magát a teljes epizódot is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 perccel korábban, Darth Cupsy írta:

a korábban felsorolt példákban szerintem sokkal izgalmasabb cselekményt sikerült kerekíteni az egészből és ezek miatt van, hogy kicsit gyengébbnek érzem a rész ezen felét és ezáltal magát a teljes epizódot is.

Talán azért mert itt a "szörny" egy ártalmatlan lény volt, a többi résszel ellentétben (Omega csapatba illeszkedése volt a fő téma). Az is halványíthatott rajta, hogy a lényeg a zseniális Birodalmi szálon volt. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Talán azért mert itt a "szörny" egy ártalmatlan lény volt, a többi résszel ellentétben (Omega csapatba illeszkedése volt a fő téma).

 

Hát én is ezt írtam, kevésbé volt izgalmas :D az mindegy, hogy miért. Egyébként attól, hogy a beilleszkedésen van a hangsúly attól még megírhatták volna izgibbre :D.

 

1 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Az is halványíthatott rajta, hogy a lényeg a zseniális Birodalmi szálon volt. :) 

 

 Vagy inkább az, hogy az szimplán izgalmasabb és még kevesebb játékidővel is rendelkezik, mint a másik szál.

 

Én ezekkel nem mondom, hogy jobb vagy rosszabb lenne a rész, csupán, hogy ezek miatt nekem kevésbé tetszik. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Úgy tűnik kifejezetten sötét hangulatú sorozat lesz ez, megkockáztatom, hogy talán még a TCW-nél is sötétebb. Az események legalábbis erre mutatnak. 

 

A Bad Batch-hez immár végleg hozzátartozik Omega is, aki kicsit olyan ebben a sorozatban, mint Grogu a Mandiban. :) Na jó, kicsit sántít a hasonlat, mert azért a kislány már most olyan képességeket villogtat, ami igen sokra predesztinálják. Remekül lő, vág az esze és még egy kis bátorságért se megy a szomszédba. Hiába na, mégis csak Jango klónja. :D Nekem külön tetszett a fent említett energia evő lény is, aminél ezúttal egyediséget jelentett, hogy igazából nem volt veszélyes hőseinkre. Igazából Huntert se bántotta, csak fellökte, Omegáról nem beszélve, akit egy az egyben felfalhatott volna. De persze ő energiával táplálkozott és nem a húsból nyerttel. Abban az odus jelenetben bejött, hogy a lány se lőtt, pedig borzasztóan félt. Az lett volna logikus, hogy lepuffantja a lényt, de inkább kivárt. Ez is azt mutatja mennyire tiszteli az életet, és talán érezte is, hogy igazából nem jelent igazi fenyegetést számára. Wrecker pl. biztos kinyírta volna egy másodperc alatt. :D Apropó Wrecker! A rész végén egész aranyos volt, ahogy átadta a kis helyiséget amit Omegának készített. Már az előző részben is látszott, hogy meláknak nem csak a termete, de a szíve is nagy. A csapat tagjait figyelve csak most tűnt fel, hogy Tech olyan mintha egy droid lenne. Néha annyit és úgy beszél, mint C3PO. :D 

 

A birodalmi szál fantasztikus volt! Láthattuk az első rohamosztagosok néhány legjobb tagját, akiktől azt is megtudtuk, miért csatlakoztak. Egyelőre zsoldosokról van szó tehát, semmi elvi alapú elkötelezettség nincs.

Aztán ott van Crosshair, akit folyamatosan megdolgoznak, így növelve talán az agresszivitását és hűségét. Remek utalásokból nem volt hiány, mert pl. tudjuk, hogy a klónok kiképzőként szolgáltak a birodalmi hadseregnél. Ez itt most Crosshair (remélem ezen a vonalon előkerül Cody is). Az Onderoni mészárlás meglepő volt, mármint az ahogy bemutatták. Nem igazán finomkodtak, katonákat égettek, és civileket gyilkoltak. 

Ahogy valaki jósolta az előző részben, megjelent Rampart admirális is, akinek immár biztos, hogy nagyobb szerep jut. Nem elég, hogy a chain-code az ő találmánya, még ezeket klón-sorozott katona osztagok is az ő ötletéből jöttek létre. Jó, hogy megismerhettük őt is. Mint ahogy remélem meglátjuk mi is az a véres karom hadművelet, amit már a Rouge One-ban is emlegettek Jyn-ék amikor keresik a Halálcsillag terveit.

Mindemelett immár jól látszódik, hogy a Kaminoiak bajban vannak, hisz le akarják cserélni a hadseregüket és ezt ők is pontosan tudják. A dolog pikantériája, hogy mindezt a saját bolygójukon kell elszenvedniük. Talán ténylég az lesz a vége, hogy kiirtják az összes klónt a kaminoiakkal együtt? Ez lenne eme lények tragédiájának igazi kiteljesedése.

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

a kislány már most olyan képességeket villogtat, ami igen sokra predesztinálják. Remekül lő, vág az esze és még egy kis bátorságért se megy a szomszédba.

 

Az alkatrész visszaszerzésével megint megmutatta hogy ki a leány a gáton. :D

 

 

7 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Apropó Wrecker! A rész végén egész aranyos volt, ahogy átadta a kis helyiséget amit Omegának készített.

 

Most már Omega is Wrecker bácsinak hívhatná. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Na jó, kicsit sántít a hasonlat, mert azért a kislány már most olyan képességeket villogtat, ami igen sokra predesztinálják. Remekül lő, vág az esze és még egy kis bátorságért se megy a szomszédba. Hiába na, mégis csak Jango klónja

 

Az erőérzékeny klónos teóriától én már kezdek egy kicsit visszakozni. A kaminóiak emlegettek valami "szuperklón"-t. Nem lehet, Omega egy olyan klón, aki rendelkezik a Bad Batch tagjainak összes képességével?

 

Vagy illetve egy másik amire gondoltam, hogy neki az a képessége, hogy "le tudja másolni" mások képességeit pusztán abból, hogy látja őket.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Felfigyeltem valamire, amit az Internet népe is észrevett. Figyeljétek meg Tarkint. Jól látom, hogy ő már Grand Moff? A rangjelzése szinte ugyanaz. 6 kék felül, 3 piros és három sárga alul. Akkor a Tarkin könyv egy az egyben megy a kukába? :hmm:

 

Ep4:

grand-moff-tarkin.jpg

 

The Bad Batch:

Névtelen.jpg

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

33 perccel korábban, Bence1997 írta:

Felfigyeltem valamire, amit az Internet népe is észrevett. Figyeljétek meg Tarkint. Jól látom, hogy ő már Grand Moff? A rangjelzése szinte ugyanaz. 6 kék felül, 3 piros és három sárga alul. Akkor a Tarkin könyv egy az egyben megy a kukába? :hmm:

 

Utólagos engedelmével @Dzséjt hozzászólását használnám a válasz feléül.

 

2021. 05. 05. - 18:17, Dzséjt írta:

Ez nem hiba, legalábbis itt nem. Ha megnézed az ep3-at, a végén Tarkin ugyanúgy birodalmi stílusú ruhában van, mind itt (egyedül a rangjelzések nem stimmelnek, mert valamiér Lucas már akkor a nagymoff jelzéseket tetette rá).

 

Ezek alapján szerintem csak mennek az EP3 után, mit sem sejtve arról, hogy az a rangjelzés hibás.

 

Valamint nagyon remélem, ha ezzel az ellentmondással kezdenek valamit az nem az lesz, hogy egy regény történéseit ignorálják ahelyett, hogy azzal a pár arasznyi kis cuccal tennék egy kabáton.

 

Szerkesztve: - Darth Cupsy
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

A rangjelzése szinte ugyanaz. 6 kék felül, 3 piros és három sárga alul. Akkor a Tarkin könyv egy az egyben megy a kukába?

Anno azt olvastam hogy a rangjelzések a régi trilógián belül is következetlenek és vannak hibák vele. Most hogy ez igy van-e azt nem tudom mert a rangjelzések egyáltalán nem érdekelnek, de ha igy lenne: akkor kukáznánk a régi trilógiát? :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

15 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Nagyon jó rész volt, főleg a Crosshair szál vitte el a hátán az epizódot. Fura amúgy, hogy az új osztag katonái klasszikus klónpáncélt viselnek, csak Crosshair-é más, a Birodalmi stílusú sisakja miatt.

Biztos még nem volt idő új páncél készítésére. :) 

 

13 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Kicsit féltem a sorozat kezdetén, hogy milyen szinten fogják csak a Batch tagjait mutogatni és Crosshair, továbbá a Birodalmi oldal mennyire lesz részletezve a sorozatban. Nagyon örültem, hogy kétféle történetet kaptunk, remélem még sok ilyet láthatunk majd.

Pedig az alkotók mondták, hogy mélyrehatóan be fogják mutatni az alakuló Birodalmat. :) Te fordítottad. :D 

 

13 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Apropó hamár felhoztam Wreckert: a Star Warsra már oly jellemző hajótörés közben beüti a fejét és ezek után egészen a rész végéig fájlalja a kobakját. Pont ott, ahol a chip is helyet foglal. Ugye Crosshair is ott fogdossa az Aftermath c. epizódban, vagy például Tup is ott tapogatja a fejét, mielőtt végez a jedi ikrek egyikével.

Ez nekem is feltűnt. Kérdés, mennyire ütötte be a fejét és ez mit indított el nála. Bár azért remélem egy ütődés nem tudja érdemben befolyásolni a chip működését mert az elég gáz lenne azért. :D 

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kicsit utánaolvasva: akit érdekelnek a birodalmi rangjelzések következetességei annak a Jedi visszatért dobnia kell a kánonból :D

All the Imperial officers in ROTJ are wearing the same rank badge, three red and three blue, regardless of their actual rank. So Moff Jerjerrod, Admiral Piett, and Lieutenant Whoever all have the same badge.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Semmi kívánnivalót nem hagyott bennem ez az epizód sem. :) Haladunk azon azon az úton, ami egyre csak növeli a szakadékot Crosshair és a csapat többi tagja között. Ártatlan, ártalmatlan civileket lemészárolni - ez biztosan nem dolga egy katonának, akár köztársasági, akár birodalmi. Ez terrorizmus. Az, hogy az egyik fizetett zsoldos sem hajlandó ezt megtenni, viszont a második körben külön arra kondicionált Crosshair, hogy bármilyen áron kövesse a parancsot, ragaszkodik ehhez, jól mutatja, hogy mire képes a chip. Az nekem is tetszett, hogy a végén a körletben Crosshair-en látszott, valami mégis megmozdult benne, valami lelkiismeretfurdalás-féle, hogy ezt mégsem kellett volna, ami jól mutatja, hogy nem szabad akaratából cselekedett. Örülök, hogy ezt a másik oldalon Wrecker is kimondja, valamint hogy Hunter sem rá haragszik, hanem magára, amiért hátrahagyta (bár akkor nem sokat tehettek érte), számomra ez arra ad esélyt, hogy a végén Crosshairt is megmentik majd saját magától.

 

Omega nagyon aranyos és belevaló kislány, bátor és találékony, jól is teszik, hogy teljes értékű csapattagnak tartják. :) Nagyon jó, hogy láthattuk, nem öl meg egyetlen élőlényt sem csak úgy, nekem ez megint abba az irányba mutat, hogy lehet valami az Erő-érzékenység témával az ő esetében. Persze utólag derül majd ki, hogy ez tényleg ilyesmire utal, vagy egyszerűen csak arra, hogy Omega egy jó ember. :) Bármilyen célból hozták is őt létre, nagyon jól sikerült. 

 

A kaminóiak utaltak egy felsőbbrendű klóntípusra. Mivel ennek semmi nyoma nem lesz a későbbiekben, szerintem ez a program kudarcra van ítélve. Bármit mutatott most Crosshair, attól még Tarkin utálja a klónokat, leginkább szerintem azért, mert egy chip működik bennük, lojalitás helyett, és ezt a chipet át lehet programozni a Birodalom ellen is. Tarkin nem bízik a kaminóiakban, amúgy szerintem jogosan. Az egyébként vicces volt hallani, hogy Ramparttal arról beszélgettek, a rendes katonák is lehetnek olyan jók, mint a klónok, mert fel lehet őket is készíteni. :D Ha a birodalmi hadsereg későbbi teljesítményét nézzük, nem a katonák rátermettségével tartották fenn a rendet, hanem a létszámbeli és technikai fölénnyel.  

 

Wrecker fejfájása kicsit aggasztó, egyetértek. MI másért lett volna ez ennyire kihangsúlyozva, mint hogy nála is ébredezik a chip? De akkora szíve van ennek a nagydarab srácnak (Omega szobájának ötlete és megvalósítása is ennek egy ékes példája), hogy olyan fordulatra, mint Crosshair esetében volt, nála semmiképp nem számítok. :) De konfliktus bőven lehet ebből.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Anno azt olvastam hogy a rangjelzések a régi trilógián belül is következetlenek és vannak hibák vele. Most hogy ez igy van-e azt nem tudom mert a rangjelzések egyáltalán nem érdekelnek, de ha igy lenne: akkor kukáznánk a régi trilógiát? :)

Teljesen jól tudod, a birodalmi rangjelzések egyedül az ep5-ben következetesek, minden más részben, még a Rogue One-t és a Rebels-t is beleértve, teljesen össze-visszák. Az utóbbi kettőben is azért nem foglalkoztak vele, hogy ezzel is tisztelegjenek az ep4 előtt, amiben olyan rangjelzéseket (és egyenruhákat) is látni, amik se előtte, se utána nem szerepeltek. Az ep6-ban meg minden birodalminak ugyanaz a rangjelzése. A Halálcsillag II-t vezető Jerjerrod moff-nak, Piett flottaadmirálisnak és az Executor irányító Gherant kapitányának is ugyanaz a 3 kék, 3 piros tégla van a mellkasára tűzve (pedig Piettnek az ep5-ben még 6 kék, 6 piros rangjelzése volt).

Amúgy nézzétek meg Pryce kormányzót a Rebels-ben, ő is csak moff, mégis ugyanaz a rangjelzése, mint Tarkin nagy moffnak. Szóval, ezek alapján akár az is kimondható, hogy a moff és a nagy moff ugyanazt a rangjelzést viseli, és ahogy korábban írtam, Tarkin ekkor már maga is moff.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Köszönöm szépen a válaszokat, megnyugodtam. :D

 

3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Pedig az alkotók mondták, hogy mélyrehatóan be fogják mutatni az alakuló Birodalmat. :) Te fordítottad. :D 

Erről az apró információról finoman fogalmazva is elfeledkeztem. :D

3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Ez nekem is feltűnt. Kérdés, mennyire ütötte be a fejét és ez mit indított el nála. Bár azért remélem egy ütődés nem tudja érdemben befolyásolni a chip működését mert az elég gáz lenne azért. :D 

Szerintem lesz még itt valami, ami után tüzetesebben fognak foglalkozni a chipekkel.

14 órával ezelőtt, Yoda József írta:

Az erőérzékeny klónos teóriától én már kezdek egy kicsit visszakozni. A kaminóiak emlegettek valami "szuperklón"-t. Nem lehet, Omega egy olyan klón, aki rendelkezik a Bad Batch tagjainak összes képességével?

 

Vagy illetve egy másik amire gondoltam, hogy neki az a képessége, hogy "le tudja másolni" mások képességeit pusztán abból, hogy látja őket.

Nekem is ez a teóriám. Már az első részben is felfigyeltem erre, most méginkább. Megvan Crosshair képessége, hiszen amint hogy kezébe vette a fegyvert, rögtön le is szedte Crosshair sniperét. Ez mindenképpen azt mutatja nekem, hogy Crosshair remek képessége valamilyen módon megtalálható a lányban. Aztán itt ügyesen felfedezte a lénynél, hogy mi zavarja őt, továbbá gyorsan sikerült lenyomoznia a kondenzátort. Lehet a következő részekben felemeli majd Gonkyt. :D

Illetve a másolás képessége is benne lehet, bár ez egyelőre elég képlékenynek tűnik nekem. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

52 perccel korábban, Pildi írta:

Semmi kívánnivalót nem hagyott bennem ez az epizód sem. :) Haladunk azon azon az úton, ami egyre csak növeli a szakadékot Crosshair és a csapat többi tagja között. Ártatlan, ártalmatlan civileket lemészárolni - ez biztosan nem dolga egy katonának, akár köztársasági, akár birodalmi. Ez terrorizmus. Az, hogy az egyik fizetett zsoldos sem hajlandó ezt megtenni, viszont a második körben külön arra kondicionált Crosshair, hogy bármilyen áron kövesse a parancsot, ragaszkodik ehhez, jól mutatja, hogy mire képes a chip. Az nekem is tetszett, hogy a végén a körletben Crosshair-en látszott, valami mégis megmozdult benne, valami lelkiismeretfurdalás-féle, hogy ezt mégsem kellett volna, ami jól mutatja, hogy nem szabad akaratából cselekedett. Örülök, hogy ezt a másik oldalon Wrecker is kimondja, valamint hogy Hunter sem rá haragszik, hanem magára, amiért hátrahagyta (bár akkor nem sokat tehettek érte), számomra ez arra ad esélyt, hogy a végén Crosshairt is megmentik majd saját magától.

Ennek fényében kicsit érthetetlen, hogy miként lehet hűségesebb egy sorozott katona egy programozott klónnál. Amit itt vitat Tarkin és Rampart az gyakorlatilag tévedés. Egy hátránya van csupán a klón seregnek: drága. 

 

 

 

52 perccel korábban, Pildi írta:

Bármit mutatott most Crosshair, attól még Tarkin utálja a klónokat, leginkább szerintem azért, mert egy chip működik bennük, lojalitás helyett, és ezt a chipet át lehet programozni a Birodalom ellen is.

Ez kontra érvnek máris megfelel az előző idézetemmel szemben. :D Van is benne valami.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Ennek fényében kicsit érthetetlen, hogy miként lehet hűségesebb egy sorozott katona egy programozott klónnál. Amit itt vitat Tarkin és Rampart az gyakorlatilag tévedés. Egy hátránya van csupán a klón seregnek: drága. 

Ez kontra érvnek máris megfelel az előző idézetemmel szemben. :D Van is benne valami.

Ez örök kérdés is lehet: melyik a jobb, a programozott hűségű, vagy akit meg kell nyerni valahogyan?

Az első drágább, és rövid távon biztosan jobb, de veszélyeket rejt magában, a másik viszont hosszabb távon több erőfeszítést igényel, mivel maguk mellett kell tartani folyamatosan. Ha a képzésre és a lojalitás jutalmazására nem sajnálnák a pénzt, akkor a második eset egyébként jobb lehetne hosszú távon.

Szerkesztve: - Pildi
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 perccel korábban, Bomarr írta:

Crosshair szerintem át fog állni a jók oldalára valamiképp, Tarkinnak meg itt lesz végleg elege a chipes katonákból. Mivel a klónok a jedik oldalán harcoltak, chip nélkül mindegyik potenciális áruló.

Ez egy reális eshetőség. Talán a sorozat végén kapunk egy klónhadsereg vs. sorozott rohamosztagos harcot a Kaminon? Kérdés, hogy utólag bele lehet-e nyúlni a chip működésébe, mert ha igen, az Lama Su-éknak egy opció lehet a Birodalmiak ellen. Most azonban még a kedvükben akarnak járni.

 

2 perccel korábban, Pildi írta:

Ez örök kérdés is lehet: melyik a jobb, a programozott hűségű, vagy akit meg kell nyerni valahogyan?

Az első drágább, és rövid távon biztosan jobb, de veszélyeket rejt magában és drága, a másik viszont hosszabb távon több erőfeszítést igényel, mivel maguk mellett kell tartani folyamatosan. Ha a képzésre és a lojalitás jutalmazására nem sajnálnák a pénzt, akkor a második eset egyébként jobb lehetne hosszú távon.

A sorozottak közül is sokan dezertáltak. Erre talán Kallus a legékesebb példa. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egészen sötét tónusú rész volt, ahol most nem azokon a jeleneteken volt a hangsúly, amelyben főhőseink szerepet kaptak. Persze azoknak is volt funkciójuk, Omega és a 99-esek tovább közeledtek egymáshoz. Nagyon szép gesztus volt, amikor Wrecker kialakított egy külön alvóhelyet a lánynak. A szíve a helyén van, még ha az esze nem is feltétlenül mindig. De tetszett, ahogy Echo és Tech is jól együttműködik a hajó megjavításán, miközben jó SW módra ismét kiderült, hogy egy veszélyesnek tűnő szörny semlegesítése nem feltétlenül kell, hogy erőszakos módon történjen. Omega ismét megmutatta, hogy előbb-utóbb teljes értékű, hasznos tagja lesz a csapatnak. Talpraesett, találékony, egy jó Jango Fett (?)-klón ismérve ezek.

 

De ahogy mondtam, a hangsúly most az ellenoldalon volt. És bizony kaptunk kemény jeleneteket. Crosshair és az újonnan toborozottak hihetetlen precíz módon likvidálták Saw Gerrera hátramaradt egységeit. Az, hogy a civilekkel is végeztek, még inkább kegyetlenné teszi az egészet. És azért, hogy ezt nekünk nem félték megmutatni, hatalmas piros pont jár a készítőknek. Napok, hetek teltek el a Birodalom kikiáltása óta, de már most egy egészen más Galaxis képe sejlik fel. Egyelőre "csak" a lázadók és civil "kollaboránsaik", később már nem lesz válogatás. Crosshair olyan kegyetlen és hideg számító volt a jelenet során, hogy ezek után már kétségessé vált a szememben, hogy bármikor is visszatérhet a Bad Batch kötelékébe. Az érzései még megvannak: ezt jól mutatta az a szintén zseniális képsor, amikor új osztagával a 99-esek egykori szállását foglalja el, ahol a különböző személyes karcolatok stb. még ott vannak.

 

Míg néztem az epizódot, azon gondolkodtam, hogy az az elképesztő ebben a sorozatban, hogy végre olyan témákkal foglalkozik, ami legalább 20 éve érdekli a vérbeli SW rajongót. Hogyan zajlott a klónok lecserélése és milyen megfontolások alapján? Hát itt most ezt megkapjuk, és elhangzanak érvek, ellenérvek. Zseniális volt, ahogy "ES-01" érvelt: a Birodalom fedelet, kaját biztosít, a Köztársaságtól nem kapott semmit. Minden nyomorult harmadik világbeli diktatúra sajátja ez, hogy a fiatal számára egyetlen kiút a hadsereg köteléke. A sorozat kapott egy új főgonoszt Rampart képében (már az előző részben is ő szónokolt Saleucami polgárainak). Igazi fiatal, törtető és gátlástalan fanatikus, akit a Klónháború pusztító három éve termelt ki a maga közegéből, most jönnek sorra majd a Motti-félék, akik már magukévá tették Palpatine "rend és biztonság" hamis jelszavait. Rampart szabad kezet kapott, így gyanítom, Tarkin innentől kevesebbet fog majd szerepelni. Nagyon jó látni, ahogy a kaminóiak fokozatosan teret vesztenek és az évtizedek óta jól tejelő gigaüzletnek lassan vége. Ahogy azonban lehetetett látni Lama Su és Nala se testtartásán, ezt nem fogják annyiban hagyni és szabotálni fogják Rampart újonc-programját. Már Omega "kimenekítése" is ebbe a sorba illik véleményem szerint. Meglátjuk. Egyre inkább biztos vagyok abban, hogy a kaminóiak nem fogják túlélni a sorozatot, nekik befellegzett. Ha szerencséjük van, talán nem jutnak a Geonosis sorsára..

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.