Ugrás a kommentre

1x03 - Replacements


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Nem tudom, hogy kánon-e avagy sem, de mintha úgy rémlene, lesz valamilyen klón lázadás, a Kaminón.

Egy tucat kaminói fel fog lázadni a birodalom ellen, persze klónokkal karöltve. 
Az 501-es légió fogja leverni Boba Fett vezetésével. 

Időrendben viszont nem tudom ez mikor fog megtörténni, de a birodalom elején, ez biztos. 

 

A tegnapi rész kapcsán irtam ezt most. Érdekes volt látni, mennyire nem tetszik a Kaminói vezetőknek a birodalmi befolyás. 

Szerkesztve: - Cpt. Rex
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Rohamosztagosokat eleinte meglehet győzni eszmékkel, vagy ahogy a részben is elhangzott fedéllel a fejük felett. Későbbiekben már lesz más módszer is, de ez már spoiler a 3. Alphabet osztag könyvből.

 

Annak a 3 elit osztagosnak innentől viszont nem nagyon lesz vissza út, nem mondhatják azt, hogy sorry de mi mégsem akarjuk ezt a birodalmasdit csinálni. Ezt Crosshair meg is mutatta, megszoksz vagy meghalsz van. Vagy pedig dezertálnak, de akkor folyamatos rettegés lesz, hogy nehogy megtudja valaki mit tettek. Ilyen alapon meg marad nekik is a Birodalom.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Engem egyelőre sokkal jobban érdekelnek a Kaminón játszódó részek Tarkinnal, mint a csapattal történő események. A csapat oldalán nem történik semmi olyasmi, amit már ne láttunk volna a többi sorozatban: zuhanás, szörnyes rész, vadászat az alkatrészekre, a gyerekszereplő a csapat teljes értékű tagja lesz, stb. Ezeket már mind láttuk a Klónok Háborújában, a Lázadókban, és a Mandalorianban is. Az viszont, hogy hogyan alakul ki a Birodalom később látott formája, sokkal érdekesebb a számomra. Remélem Tarkin a továbbiakban is nagy szerepet kap majd.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2021. 05. 14. - 14:01, Darth Cupsy írta:

Szerintem Crosshair-ból szeretnék klónozni a következő sereget.

 

Szerintem az új szuperterméket, amivel fenn akarják tartani a klónbiznisz érdekeltségét inkább Omegából akarják megalkotni... de ez egyelőre csak megérzés.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azért az elég durva (így belegondolva), hogy két rész után a Bad Batch elérte, hogy elkezdtem szimpatizálni a kaminóiakkal, teljesen megfeledkezve arról, hogy valójában ők is lelketlen pénzéhes férgek. Pedig a Birodalom kontra Kamino szembenállásban minden pofon jó helyre megy, mégis valahogy együtt érzek velük, hogy a Birodalom egyik napról a másikra kezdi őket parkolópályára tenni. Mindezt ráadásul a saját bolygójukon. Mi ez, ha nem megaláztatás?

Szerkesztve: - Nute Gunray
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Crosshair szerintem át fog állni a jók oldalára valamiképp, Tarkinnak meg itt lesz végleg elege a chipes katonákból. Mivel a klónok a jedik oldalán harcoltak, chip nélkül mindegyik potenciális áruló.

 

Itt jöhetne be a képbe Rex, neki nagyobb a gyakorlata a chip kiszedésében, lehet ezért felkeresi a BB. 

 

9 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Kérdés, hogy utólag bele lehet-e nyúlni a chip működésébe, mert ha igen, az Lama Su-éknak egy opció lehet a Birodalmiak ellen.

 

Szerintem bele lehet, Crosshair-ét is bizergálják.

 

3 órával ezelőtt, Wilde írta:

Szerintem az új szuperterméket, amivel fenn akarják tartani a klónbiznisz érdekeltségét inkább Omegából akarják megalkotni... de ez egyelőre csak megérzés.

 

Én is gondoltam rá, viszont Crosshair kéznél van. Az idő, illetve a Birodalom tervei meg sürgetik őket.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 perccel korábban, Darth Cupsy írta:

Itt jöhetne be a képbe Rex, neki nagyobb a gyakorlata a chip kiszedésében, lehet ezért felkeresi a BB. 

Ez simán elképzelhető főleg annak fényében, hogy Rex biztosan benne lesz a sorozatban. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez a sorozat részről részre egyre jobban tetszik. Itt most két párhuzamos szálat kaptunk, amely esetében bár a kaminoi volt az érdekesebb, mégis egy okból kifolyólag nagyon szorosan összefüggöt a 99-esek szálával: a fekete és a fehér párhuzama. Míg Omega inkább alternatív módon old meg egy veszélyes szituációt, elkerülve egy ártatlan, csak enni akaró lény életének kiontását, addig Crosshair egy droideka ridegségével öli meg nem csak saját bajtársát, hanem könyörtelen parancsot ad ártatlan, fegyvertelen civilek lemészárlására. Immár látható, hogy a chip nem csak arra volt, hogy a klónok végrehajtsák a 66-os parancsot, hanem, hogy kitörölve a személyésüket, biorobottá silányítva őket kövessenek minden parancsot. És igazából ez valahol brilliáns húzás. Gonosz és számító, de brillián.

 

Sidious számíthatott arra, hogy a Jedik hatni fognak a klónokra, illetve arra is, hogy a Rend könnyebben elfogadja őket, ha érző lények. De azt is jól tudta, hogy ha évekig vannak a Jedik befolyása alatt, akkor a Birodalom könyörtelenségét nem fogják követni, nemhogy egyik napról a másikra, hanem évekig vagy soha. Persze a klónokra szükség van, amíg nem áll fel a sorozott hadsereg, szóval öngyilkos csippet nem tehettek beléjük. Mi a másik megoldás? Megnyomni a reset gombot és törölni a Jedik egész befolyását. Putty, máris van egy engedelmes haderő.

De úgy tűnik, hosszú távon ez sem feltétlen működik, és itt jön képbe Crosshair. Bár kíméletlen szörnyetegnek tűnik az utolsó jelenet a 99-esek körletében nekem azt sugallta, hogy az inhibitor chip alatt még ott van a régi Crosshair. És talán idővel felszínre is tud törni. Ami, ha tömegesen történik meg, akkor a Birodalom megint csúnya bajba kerül - szóval nem csoda, hogy Tarkin cserét szorgalmaz, ugyanakkor még mindig nem hülye, tudja, hol használhatnák ki a klónok tudását: a kiképzések során. És ez máris olyan, amire a Rebels-ben már utaltak.

 

És mindez nagyon tetszik, mert ez az, amit szerettem volna anno már a Rebels-ben is látni. De jobb is, hogy nem ott lett meg ez, mert az már sok-sok évvel ezután játszódik. Sokkal jobb így, hogy "élőben" nézhetjük, láthatjuk, hogyan élik meg a chip hatása alatt lévő klónok az átmenetet, láthatjuk, hogyan kezd megszületni a rohamosztag. Már előre várom a pillanatot, amikor megjelenik az első TIE/ln, de méginkább azt, amikor láthatjuk az első Imperial-osztályú csillagrombolót.

 

Amúgy maga a Bad Batch így három rész után is nagyon különleges sorozatnak tűnik. Itt mindennél jobban összemosódik a PT éra az OT érájával. Itt a Birodalom, Tarkin komoly szerepet kap, de közben a Kaminón ténykedik, klónok vannak még a jó öreg Phase II páncél alatt, de az első "rohamosztagosok" is még ezt viselik. Aporpó, a fekete hajú csaj szerintem baromira hasonlított az Inferno-osztag parancsnokára, Iden Versióra a Battlefront 2-ből. Mekkora lenne, ha tényleg ő lenne (nem lehetetlen, nem tudjuk, mikor született, és ha csak - teszem azt - 20 éves itt, az ep6 idején akkor is csak 43 éves lenne, ami illik ahhoz, ahogy a BF2-ben láttuk).

 

Amúgy ezzel a branccsal elég durva volt, hogy ők jelenleg a rohamosztag prototípusai, mégis a klón volt a legbirodalmibb rohamosztagos. Míg a nagyszájú csávóról kiderült, hogy amúgy tisztességes alak, a klón robot módjára simán kivégezte. És ez azért már szépen előre vetíti azt, miért olyan arctalan, rideg gyilkoló gépezet a birodalmi rohamosztag. A Rebels már több szempontból is rámutatott a bénázásuk okára (rossz felszrelés, elcseszett kiképzési módszerek), itt viszont az is kezd megmutatkozni, hogy miért nincs sok lázongó a soraikban. Ilyen prezentáció mellett azok, akik beálltak, valószínűleg szimplán félnek, hogy úgy járnak, mint ES-01. A másik három egyből végre is hajtotta a parancsot, ahogy az jó katonához illik.

 

És azt is megmutatta a sorozat egy rész alatt, hogy mindezek ellenére miért állnak az emberek rohamosztagosnak. ES-01 szájából hallhattuk: kaját, pénzt és szállást kínál, ami - és ez megdöbbentő - több, mint amit a Köztársaság kínált. Hát nem csoda, hogy tömegesen álltak rohamosztagosnak.

 

Amúgy az is érdekes, hogy milyen szépen kirajzolódik az ep3 vége közbeni és utáni események. És most nem csak a 66-osra gondolok. Az első rész szinte biztos, hogy még az ep3 vége alatt játszódik. Tippre azt mondanám, hogy míg Obi-Wan és Yoda a Jedi Templomban ténykedett, Tarkin vagy úton volt, vagy már meg is érkezett Kaminóra. Ekkor ugye még admirális. Aztán lezajlottak a mustafari események, Vader lesérült és felépült, s ezután vagy eközben a Bad Batch mésodik része is lezajlott. Közben Tarkin megkapta a moff rangot - ezzel a könyvekben közölt infó is rendben van, amelyek szerint Tarkin nem sokkal a Birodalom kikiáltása után lett moff -, és vagy még az e heti rész előtt, vagy ezután utazott el az Uralkodóval és Vaderrel a Geonosisra, hogy megszemléljék az épülő Halálcsillagot, ahogy azt láttuk az ep3 legvégén.

 

És akkor még itt a kaminoi konspiráció is, ami szintén remek dolog. Én azt hittem, hogy a klónok leváltása sima ügy lesz. Tarkin dönt, aztán csók. De úgy tűnik, lesz itt még egy kis keverés a klónok körül. Ez is olyan dolog, amit alig várok.

 

Na, zárásul, ha ez a sorozat így folytatja, valószínűleg simán maga mögé fogja nálam utasítani a TCW-r és a Rebels-t.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

14 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

Én is gondoltam rá, viszont Crosshair kéznél van. Az idő, illetve a Birodalom tervei meg sürgetik őket.

 

Amikor Lama Su és Nala Se beszélgetnek, utána a következő snittben rögtön Crosshairt látjuk és tényleg minden arra utal, hogy ő az, akit fel akarnak majd használni a továbbfejlesztett klón programjukban. Nekem mégis nagyon gyanús Omega, lehet nem ő a legkézenfekvőbb jelölt, de meglepődnék, ha semmilyen kavarás nem lenne a személye körül. Arra spekulálnék, hogy ő valami köztes lépcsőfokot jelenthetett az erőérzékeny klónok megalkotásának evolúciójában és ezért gondolnám, hogy azt a bizonyos felsőbbrendű klónt, amivel az egész kaminoi operáció egy következő fázisba léphet azt Omegából szeretnék létrehozni.
Persze lehet, hogy csak túlgondolom az egészet és tényleg a legegyértelműbb megoldás valósul meg... ott van Crosshair, a kaminoiak meg pusztán csak egy fejlettebb érzékeléssel rendelkező szuperkatonát akarnak és abból alkotják meg aki ott van kéznél. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2021. 05. 15. - 12:26, Ody Mandrell írta:

Ennek fényében kicsit érthetetlen, hogy miként lehet hűségesebb egy sorozott katona egy programozott klónnál. Amit itt vitat Tarkin és Rampart az gyakorlatilag tévedés. Egy hátránya van csupán a klón seregnek: drága. 

Meg az is a sorozás mellett szól, hogy egy klón tíz év alatt nől fel, míg egy sorozott katona akár 6 hónap alatt is bevethető - bár nyilván a hatékonyság megkérdőjelezhető. Viszont Crosshair és a 99-esek miatt az is megkérdőjelezhető, mennyire hatékony a chip (sőt még Tupot is idevehetjük, akinél meghibásodott). Oké, ők másfajta klónok, de felveti a kérdést, hogy a chip minden esetben jól működik-e. Plusz úgy tűnik, Crosshair bár resetelve lett, újra elkezdett fejlődni. Ki tudja, lehet a klónok el tudnak újra jutni egy olyan szintre, amikor a chip elveszti a hatékonyságát és visszanyerik régi személyéségüket.

Illetve a TCW-ben is láttunk egy problémát a chippel kapcsolatban: ha eltávolítják, a klón azonnal visszanyeri régi önmagát. Rex teljesen visszaváltozott. Ez azt bizonyítja, hogy a chip nem eltörli a személyiséget, csak elnyomja. Márpedig ez magában hordozza annak lehetőségét, hogy eltávolítás nélkül is képes lehet a klón visszanyerni önmagát. De már az eltávolítás lehetősége is komoly veszélyforrás, főleg, ha hozzávesszük, hogy alapvetően nem nehéz művelet. Egy Venator gyengélkedőjén meg lehetett csinálni. És valószínűleg az a klón, ami így vagy úgy visszanyeri az öntudatát, nem lesz a Birodalom rajongója.

 

A sorozott katonákat ezzel szemben több ponton is könnyű megtartani. Először is az, amit itt bemutattak: pénzt, ételt és szállást adnak. Ezzel már nagyon sokak hűségét megnyerhetik, és nem mindenki olyan, mint ST-01, hogy ennyi nem elég neki. Ha mégis, akkor lelövik őket és ezzel megfélemlítik a hozzájuk hasonlókat. Emellett a Birodalom, ahogy azt a Rebels első évadában, a Breaking Ranks-ben láthattuk, már 14-15 éves korban is végez kiképzést (de Sabine is kábé ennyi idős lehetett, amikor már a Birodalomnak tervezett fegyvereket). Ezekből a gyerekekből később rohamosztagosok, pilóták, tengerészek vagy gyalogos katonák lesznek. Ez a megközelítés azért jó, mert fiatalabb korban sokkal könnyebb radikalizálni az embereket, és a fanatikusok igencsak hűséges népség.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Számomra is úgy tűnik, hogy a sorozott katonák mellett egyelőre csak az olcsóságuk szól, meg az, hogy időben hamarabb készen állnak, mint a klónok (bár utóbbi sántít, mert ha időben megrendelik a klónokat előre, akkor mindig rendelkezésre fog állni elegendő)

 

Én azt, hogy a többmillió chipből volt 6 db amelyik nem működött megfelelően, és emiatt el kell vetni az egész koncepciót, hatalmas butaságnak érzem a birodalom részéről. Kicsit olyasmi ez, mint a világban a vakcinakérdés. Jól is néznénk ki, ha az egészet abbahagynák amiatt, mert pár millióból 1-2 esetben nem a kívánt hatást érte el a vakcina vagy inkább negatív hatása volt. Ilyenkor mérlegelni kell, hogy az előnyei meghaladják-e a kockázatait.

 

A chip esetében is az eddigiek egyértelműen azt bizonyítják, hogy a kockázatok eltörpülnek az előnyök mellett, és pont emiatt nagyon rossz döntés elvetni a klónsereget, mint opciót (az idő igazolja is ezt később...). 

 

Itt egyedül a pénz lehet igazán a dolgok mögött, egész egyszerűen másra kell a pénz, pl. a Halálcsillagra

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 perccel korábban, Yoda József írta:

Itt egyedül a pénz lehet igazán a dolgok mögött, egész egyszerűen másra kell a pénz, pl. a Halálcsillagra

Vagy rasszista érzelmek, amikből Tarkin nincs híján. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

24 perccel korábban, Yoda József írta:

Én azt, hogy a többmillió chipből volt 6 db amelyik nem működött megfelelően, és emiatt el kell vetni az egész koncepciót, hatalmas butaságnak érzem a birodalom részéről.

Ha a chipek feltörhetőek vagy megkerülhetőek akkor nem butaság. Mert akkor az egész birodalmi sereg a Császár ellen forditható. Ezzel szemben mondjuk a Birodalmhoz hűséges katonák átállitása nagy számban gyakorlatilag kivitelezhetetlen. Ott legfeljebb pár ember állitható át. Az is nagy nehezen hisz nem egy chipet kell átállitani. Láttuk hogy Kallusnál is mennyi belső gyötrödés volt mire átállt.

Szerintem abba az irányba megyünk hogy rá fognak jönni hogy Crosshairt hogyan lehet átállitani és innentől rájönnek Tarkinék hogy gyakorlatilag bármelyik klón átállitható és bármelyikükből lehet ezután lázadó.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 perccel korábban, Bomarr írta:

Ha a chipek feltörhetőek vagy megkerülhetőek akkor nem butaság. Mert akkor az egész birodalmi sereg a Császár ellen forditható. Ezzel szemben mondjuk a Birodalmhoz hűséges katonák átállitása nagy számban egyesével gyakorlatilag kivitelezhetetlen. Ott legfeljebb pár ember állitható át.

Ehhez hozzátéve, csak képzeljük el, hogy a kaminoiak valamiért úgy döntenek, hogy elkezdik a klónokat tömegesen "rutin orvosi vizsgálat" címszó alatt chipteleníteni. Tart vagy 5-10 percig a művelet klónonként. Mire a Birodalom rádöbbenne, mi a helyzet, a kaminoiaknak saját különbejáratú klónserege van, a Birodalom meg legfeljebb annyit mondhat, hogy ejnye-bejnye, mert a seregük elveszett. Ráadásul tudjuk, hogy a kaminoiak barátságossága nagyban függ attól, milyen vastag a pénztárcánk. Ha odaállít pár birodalomellenes, gazdag emberke (tudjuk, hogy szép számmal akadt ilyen, hiszen ezek az emberek pénzelték a lázadókat), akkor ugyanezt végrehajthatják mások kedvéért is.

De akár még a kaminoiak is megkerülhetőek, hiszen láthatóan egy szimpla csillaghajó gyengélkedőjén megvan minden ahhoz, hogy a chipet kioperálják. Még csak különösebb orvosi tudás sem kell hozzá. Mennyi időbe tellene egy lázadó frakciónak arra szakosítani magát, hogy elkezdi elfogdosni a klónokat és sorban kiműteni belőlük a chipet? Semennyibe.

Ennek a chipnek ez a legnagyobb problémája: pár perc alatt mindenféle egészségügyi ismeret nélkül egy űrhajó gyengélkedőején kiiktatható. Elég egy diagnosztikai asztal és egy orvosdroid, egyik sem beszerezhetetlen a tettrekész lázadók számára. Kábítófokozat meg minden sugárvetőn van. És ez csak egy gyengepont, ki tudja, mi kerül még elő. Crosshair mintha mutatná annak jelét, hogy az eredeti személyisége a chip elnyomása alatt is ébredezik (sőt, aktív chipje ellenére még Rex eredeti személyisége is felszínen maradt annyi ideig, hogy biztosíthassa Ahsoka túlélését). Ha ez nem egyedi eset, hanem tömegesen is megtörténik, ha idővel a klónok képessé válnak legyőzni a chipet, akkor kerül bantha pudu a ventilátorba.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.