Jump to content

Omega


Bence1997

Recommended Posts

Igen, egy klón. Az okok:

- A poszter már eléggé azt sugallja, hogy egy klónnal van dolgunk. Mögötte látni a lobbikat.

- A fején van az a fejdísz, amely a kaminoiakon is van. Itt van egy újabb kapcsolat a klónozók felé.

- A beszédstílusa kiwi akcentusú, amelyről tudjuk, hogy kié: Jango beszélt így.

- A neve: Omega. Valaminek a végét jelenti. Esélyes, hogy ő az utolsó egyed, amelyet sikerült megalkotni Jango DNS -éből.

Link to comment
Share on other sites

Nos, erre volt már facen egy teória, de azt nem citálnám ide. Eléggé ellenszenves volt. Bár lehet, hogy ezzel akarták megelőzni a már nem hasznos genetikai mutációk kialalakulását.

Link to comment
Share on other sites

17 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Az kizárt, hogy Fett klónja legyen, hisz akkor nyilván férfi lenne. De, strand-castje még lehet. 

A részinformációk alapján minden klón strand-cast, az ugyanis a különféle mesterségesen létrehozott lények gyűjtőneve. Ebbe beletartozik a klónozás (pl. Boba Fett), a biomérnöki tervezés (pl. Snoke) és mindenféle más technikai és misztikus tudomány, aminek a végterméke egy mesterségesen létrehozott teremtmény.

És simán lehet Jango Fett klónja nőnemű, hiszen a kaminoiak már az ep2-ben tisztázták, hogy nem nyersklónokat, hanem génmanipulált klónokat tenyészetenek. Egy olyan fejlett klónozó és génsebész társadalomnak, mint a kaminoiak, nem lehet nehéz átalakítani egy embriót, hogy ne hím, hanem nőnemű legyen. Elvégre létrehoztak egy Jango Fett-nél sokkal nagyobb klónt is, meg még ki tudja, miféle teremtményeik voltak.

 • Köszönöm 1
 • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

Gondolom mindenkinek feltűnt aki látta a részt, de Omega ruhája színekben egy az egyben olyan mint Nal Se-jé. Nagyon érdekes, jó lesz majd tudni, hogy ezzel is akarnak-e valami komolyabb dologra utalni.

Link to comment
Share on other sites

Theory time:

 

Annak ellenére, hogy a setting egyáltalán nem ezt sugallja, én személy szerint nem tudom elképzelni, hogy ebben a sorozatban ne kapjon komolyabb szerepet az Erő (Filoniról beszélünk). A teóriám pedig az, hogy Omega egy erőérzékeny klón, vagy legalábbis egy olyan klón, akinél erőérzékenység lett volna a cél (hogy ez milyen mértékben sikerült, az más kérdés), akit Palpatine kérésére hoztak létre az effajta kísérletekhez.

Edited by Yoda József
Link to comment
Share on other sites

Ha nem is közvetlen, de lehet, hogy laza szálon kapcsolódik. Például a kaminoiak Erőérzékeny klón kísérletei alapjaiul szolgálhatnak a későbbi exegoli kísérleteknek. A kaminoiak ráadásul az egyik, ha nem a legjobb klónozók a Galaxisban, szóval nem lehetetlen, hogy az ő tudományuk képzi a későbbi kísérletek alapját. Azt se feledjük el, hogy Dr. Pershingen a Mandiban kaminoi jelzésű ruha volt és ő is klónozással foglalkozik, és Grogut az eddig látottak alapján valami birodalmi klónozási kísérlethez használta.

Lehet, hogy itt alapozzák meg egy hosszú folyamat elejét. Mint ahogy az ep2 is megalapozta a Halálcsillagot.

 • Like 1
 • Tetszik 3
Link to comment
Share on other sites

15 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Erre semmi nem utal egyelőre, Taun We is inkább óvja. Szerintem más lesz a háttérben. :)

 

Már foglalkoznak a témával, valami sötétebb dolog lesz a háttérben, vele kapcsolatban. 

(szerkesztettem az előző kommentem, vagyis inkább csak jegeltem ezt az álláspontomat)
Olyan teóriák is vannak, hogy Grogu is benne lesz/lehet, a sorozatban. 

Majd látjuk. 

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...
 • 1 year later...

A Batch-ből számomra Omega sorsa érdekel a legjobban. Vajon mi lesz a végső sorsa? Szerintem már kicsit el is felejtettük mennyire különleges ez a lány, és gyakorlatilag még most se tudjuk mi célból jött létre. Remélem nem akarnak majd kísérletezni rajta?

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Kiderülhetett volna róla, hogy Erő-érzékeny. :D 

Ez már bennem is felmerült párszor. Kezdésnek mindjárt a sorozatnyitányban, ahol Omega ösztönösen remekelt a sugárvető használatában (amit állítása szerint korábban soha nem használt). Vagy a logikai mutatványainál a dejarik játszmáknál. De a fokozott empátiája mások irányába is lehet az Erőn keresztüli érzelmi összehangolódás. Lehet, hogy belemagyarázás, de egyelőre nem zárhatjuk ki. Az szerintem fix, hogy valami okból különlegesebb Omega egy áltag klónnál, ez tisztán lejön az eddigi sorozatból. Azon felül, hogy Jango ugyanolyan nyersklónja, mint Boba (csak az eltérő kromoszóma leosztás miatt nőnemű lett), így benne még tisztán ott van a mintaegyed eredeti DNS-e. Viszont kétlem, hogy Nala Se csak ezért tartotta volna olyan nagy becsben a lányt, hiszen a kaminóiakra nem jellemző módon oltalmazta is, mintha már-már érzelmileg is kötődött volna hozzá. Plusz valamiért Omega is abban a titkos laborban "született", ahol a Clone Force 99 többi tagja. Ez arra utal, hogy neki is lehet valami spéci mutációja - ami lehet akár az Erő-érzékenység is. Ez azért is lenne érdekes, mert a Birodalomnak (Palpatine-nak) gyakorlatilag ez a Szent Grál, amire olyannyira vágyik: egy nem Erő-érzékeny mintából bizonyos módosítással Erő-érzékeny klónt kreálni. Ráadásul ez érdekes kapocs lenne mind az Ep7-8-9-cel, mind a The Mandaloriannel.  

 • Like 1
 • Tetszik 2
Link to comment
Share on other sites

Biztos nagyon fontos volt Nala Se-nek, mert még Omega homlokdísze is olyan volt, mint az övé. Mintha a sajátja lett volna.

 

Ami az esetleges misztikus szálat illeti, a felsoroltak ellenére eddig nem volt meggyőző utalás rá, hogy a lány valóban érzékeny lenne az Erőre. Mindenesetre érdekes ösvény lenne, mert kicsit hasonló utat járhatna be, mint később Rey.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information