Ugrás a kommentre

1x04 - Cornered


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: 1x04 - Cornered

Na ez a rész határozottan jobban tetszett, mint az előző. Most sem történt semmi különös (Fennec felbukkanásán kívül), de a Star Wars-hangulat most nagyon ott volt. Még mindig várom, hogy igazán lenyűgözzön a sorozat, de már haladunk arrafelé.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tűrhető rész volt. Az üldözéses jelenet a városban ami kiemelkedő volt. A klónok támadása film elejét juttatta eszembe, amikor az alakváltót üldözte a 2 jedi, Coruscant utcáin.  :) 

 

Ami igazán zavaró, hogy már nincs előre beharangozott hivatalos epizód cim, mint az első 3 rész esetében. Nem kell feltétlenül új trailer folyamatosan, csak egy rövid leirás, epizód cimmel ellátva.  

Ja és amúgy egyre rövidebbek a részek sajnos. :(  

Viszont, ez megint csak az én szőrszálhasogatásom, nézzétek el nekem. :P  

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egy újabb kellemes kis epizóddal lettünk gazdagabbak a Cornered c. résznek hála. Hőseink fogytán vannak élelemnek, a hajó állapota se éppen kedvez a csapatnak ezért megállnak a Pantora bolygónál, hogy megjavítsák, amit meg kell és közben pénzt szerezzenek. Valahonnan nem ismerős ez a helyzet? Ha felakarok valamit hozni negatívumként e epizód kapcsán, akkor az alaphelyzet lenne az. Ezt a történetet már többször átélhettük: kell kaja? Zeb és Ezra megoldja, kell üzemanyag? Kaz és társai megoldják, vagy mondhatnánk Dint is a Mandiból. Vannak apróságok, amiket már korábban bemutattak, így az ember úgy érzi, hogy a szokásos kötelező körön kell túllennünk. Ami valószínűleg így is van. Én is ezt éreztem. Ugyanakkor voltak annyira kreatívak a készítők, hogy csavartak a történet egyes pontjain. Node lássuk az epizód egyes elemeit szépen sorjában:

 

Elsőként is kezdem a helyszínnel. A Pantora már a Klónok háborújában is feltűnt volna, ugye aki olvasta a Sötét tanítvány c. könyvet, az tudja, hogy itt találkozik Ventress és Vos egymással. Már a sorozat fő topikjában is dicsértem a sorozat látványvilágát, a korábbi részekben is megcsodálhattuk, hogy mit ki nem tudnak hozni a sorozatból. Itt újfent megmutatkozott az, hogy ez egy piszok jól kinéző széria. Maga a város kinézete meseszép, pláne ezekkel a kupolás épületekkel. Az utcák nyüzsögnek emberekkel, ezeket a látványokat sajnos a Rebels és a Resistance nem nagyon adta át, így öröm volt újra telis-tele embereket látni. Újból feltűntek a tookák, hovatovább a voorpakok is felbukkantak, akiket korábban a Resistance c. sorozatban láthattunk, gondoljunk csak Torra házikedvencére, Bugglesre. Azt is érdekes volt látni, ahogyan az emberek ujjongtak a Birodalom győzelmének és a háború végének. Ez szinte természetes, hiszen véget ért az éveken át tartó csatározás, amely megkeserítette népek billiárdjait. Rampart második részben tartott beszéde itt megismétlődik, úgy látom ő lesz a Birodalom arca.

A kikötőben levő fazont jól lerendezték a Batch tagjai, különösen Tech és Wrecker, akiknek a csapaton belüli dinamikájuk részről-részre egyre jobb. Amúgy ebben a részben látszódott igazán, hogy a csapatnak mennyire be kell piszkolni a kezét ahhoz, hogy életben maradjon. Echo-nál nem értettem igazán elsőre, hogy miért visel droidjelmezt, aztán leesett a tantusz. Haláli volt a jelenet, amikor Hunter eladta Echot. Echo mondatán nagyon nevettem: „Többet érek, mint 2000 kredit.” :D

 

A fizetség után elkezdődött Omega keresése és megmentése. És ezzel együtt rá is térnék Fennecre. Milyen érdekes, pont Omegát keresi. A rész végi beszélgetés miatt én arra hajlok, hogy a kaminoiak bérelték fel Fennecet. A Birodalom tudtommal nem tud a lányról, szerintem még Tarkin se sejti, hogy Omega a Bad Batch csapatával van. Az előző rész végén lévő beszélgetés alapján pedig minden bizonnyal Omegát értették azalatt, hogy egy új klónegyedet akarnak. És gondoljunk csak bele, a kislány tökéletes alany lehet a számukra, pláne, hogy úgy tűnik, furfangos, vág az esze, jól lő és még letud nyomozni másokat is. Tanulja a Bad Batch képességeit, szóval Omega az, aki miatt olyan klónokat gyárthat Kamino, mint a Bad Batch. Legalábbis gondolom én ezt szeretnék a kaminoiak, hiszen ezáltal visszatérnének a klónháborúkban bebiztosított, azóta viszont ingatag lábakon álló pozíciójukhoz.

Fennec ebben a részben sokkal jobban nézett ki, mint azon a promóciós rajzon, ami megjelent még a múltkor. Itt kb. a 20-as évei elején lehet.

 

Az epizód legjobb jelenete minden bizonnyal az üldözés volt. Megidézte számomra az AOTC-ban történő Coruscanti üldözést, amely egy pirospont. Remekül szórakoztam a látottakon. Különösen a zenét hallgató fickón szakadtam egy nagyot, meme-gyanús, úgy érzem sokszor látjuk még ezt a jelenetet. :lol: A Wrecker-Fennec jeleneten is jót nevettem, hamar kiterült a nagyfiú. :D Nagyon jó látni amúgy Wrecker nagybácsis oldalát, ahogy védelmezi mindenáron Omegát.

Echo szála tök jól beleillett a történetbe azáltal, hogy droidokkal tudott szolgálni Tech problémájára. A lábakkal rendelkező droid megint nem új dolog, hiszen már a Resistance is ezzel élt. :)

 

Ez volt eddig a legrövidebb epizód, ugyanakkor én nem éreztem azt, hogy nagyon siettek volna a készítők, szinte mindenre volt idő. Kíváncsian várom, hogy milyen kalandba fog keveredni a Bad Batch Omegával, illetve hogy mikor fogja keresztezni az útjukat Crosshair az újdonsült osztagával.

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hmmm... Érdekes rész volt! Természetesen Fennec feltűnése és céljai jelentették a legfőbb újdonságot. Vajon kinek dolgozhat? Nagy valószínűség szerint a Kaminoiak bérelték fel, ami teljesen logikus lenne. Talán maga Nala Se? 

 

A háttérben továbbra is remek világépítés zajlik. Pantorát már láthattuk egyszer a TCW-ben, de megmondom őszintén én már nem is emlékszem rá. Az biztos, hogy ennyire részletesen nem kaptunk bepillantást a bolygó életébe. Ahogy ünnepelték a klónokat és a háború végét az tanulságos volt. Egy új szegmens, amit még nem mutattak meg. A chain-code helyőrség itt is megvan már, így valószínűleg Rampart találmánya minden volt Köztársasági bolygón megtalálható. 

A látvány lélegzetelállító volt, a város zsúfolt és sokszínű, tele mindenféle jól ismert fajjal. Igazi PT feeling. Külön piros pont jár a voorpak feltűnéséért, ami máris egy kapcsot jelent a Resistance-el, amiben Tora-nak volt ilyen fajú állata. Persze volt itt tooka is, ami szinte már kihagyhatatlan. 

Az akciókat tekintve se érheti szó a ház elejét, mert továbbra is érvényes az ami eddig: elég szépen hullanak a szereplők, nem igazán van finomkodás.

Omegára kicsit jobban kellene vigyázni, főleg, hogy a lány burokban élt eddig és nem igazán tud magára vigyázni. Ez az eset jó lecke volt Hunternek. A pantorai kaland után egyébként is jobban kell figyelni rá, hisz most már nyilvánvaló, hogy vadászik rá egy fejvadász.

 

Mindent egybevetve remek rész volt ez is, lassan épülget a fő szál, ami mellett remek kiegészítéseket kapunk a fennálló viszonyokról. Csak így tovább. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

Nekem is jobban bejött ez a rész. Fennecet szerintem a kaminóiak bérelték fel, így most már én is hajlok arra, hogy Omegát akarják 0. alanynak, persze ha nem sikerül megszerezni akkor idővel lehet beérik Crosshairrel is. :D

Kérdés, hogy Omegából milyen szuperkatonát csinálnának ami lenyűgözi a Birodalmat. :D 

 

2 órával ezelőtt, Cpt. Rex írta:

Ami igazán zavaró, hogy már nincs előre beharangozott hivatalos epizód cim, mint az első 3 rész esetében. Nem kell feltétlenül új trailer folyamatosan, csak egy rövid leirás, epizód cimmel ellátva.  

Inkább örülj neki, minden rész meglepetés. :P 

 

1 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Egy újabb kellemes kis epizóddal lettünk gazdagabbak a Cornered c. résznek hála. Hőseink fogytán vannak élelemnek, a hajó állapota se éppen kedvez a csapatnak ezért megállnak a Pantora bolygónál, hogy megjavítsák, amit meg kell és közben pénzt szerezzenek. Valahonnan nem ismerős ez a helyzet? Ha felakarok valamit hozni negatívumként e epizód kapcsán, akkor az alaphelyzet lenne az. Ezt a történetet már többször átélhettük: kell kaja? Zeb és Ezra megoldja, kell üzemanyag? Kaz és társai megoldják, vagy mondhatnánk Dint is a Mandiból. Vannak apróságok, amiket már korábban bemutattak, így az ember úgy érzi, hogy a szokásos kötelező körön kell túllennünk. Ami valószínűleg így is van. Én is ezt éreztem. Ugyanakkor voltak annyira kreatívak a készítők, hogy csavartak a történet egyes pontjain.

Igen eddig már voltak ilyen elemek, és ha csak ezek lennének húznám a szám. Ellenben minden részben volt olyan ami megvett. :)

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem is bejött ez a rész. Jókat lehet a nézése közben izgulni és vidulni. Driver guy for President! :D

Omega jó nagy kalamajkába került a cukiságok miatt. Szerencséje hogy menő  és megbízható csapattársai vannak.

A fejvadász csajszi jól érti a dolgát. Fennec-estül felfordult miatta a BB kiruccanása. :D Nem volt vele könnyű dolga Hunter-nek. Wrecker esete már más tészta. Neki semmi dolga nem akadt vele. :D

Echo droidokkal való lelépése és a kis szerelőbrigád alkalmazása is klassz eset. Szépen üzemkésszé tették a röppentyűt.

A kis köpcös pedig jól megkapta a BB tagjaitól a fizetséget. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Vannak apróságok, amiket már korábban bemutattak, így az ember úgy érzi, hogy a szokásos kötelező körön kell túllennünk.

 

Nekem ezekkel csak akkor van problémám, ha mellette még nem túl izgalmasak is, de ez most nekem rendben volt. :)

 

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Talán maga Nala Se? 

 

Én nem rá tippelnék. Szerintem Ő valami "kaminói" idegen dolgot, érzéseket táplál Omega iránt és igazából nem akarja, hogy kísérleti nyúl legyen belőle, ezért is engedte el őket az első részben.

 

56 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Kérdés, hogy Omegából milyen szuperkatonát csinálnának ami lenyűgözi a Birodalmat. :D

 

Hát igazából csak a beltartalom számít, a gének. Omega meg az élő bizonyíték, hogy a designt tudják variálni :D 

 

 

Nekem az a vezetős rész annyira nem volt maradandó, hogy amikor Bence az első hozzászólásban kitette a képet vissza kellett néznem, hogy mi volt ez. Pedig 5 perccel azelőtt fejeztem be a részt.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó volt, Fennec nem hazudtolta meg magát, azért ő itt még nagyon nem az a "jobb útra tért karakter", aki a Mando-ban volt (lesz :D ). Lényegében teljesen ártatlan polgárokat gyilkolt meg a mai részben. Viszont nekem sajnos mozgásban sem tetszett a modellje, valahogy az eddigi szereplők részletességéhez képest kifejezetten low-budget hatást kelt. Lehet hogy kicsit kevesebbet dolgoztak az arcán, mivel szinte majdnem mindig takarásban van.

 

100%, hogy Omega kell a kaminóiaknak valami extrém fontos projekthez.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

 

Nekem a zenével nincs bajom, sőt a jelenettel sem, csak nekem nem akkora flash :) 

Nekem se volt akkora villám. :D 

 

9 órával ezelőtt, Yoda József írta:

100%, hogy Omega kell a kaminóiaknak valami extrém fontos projekthez.

A sorozat nagy kérdése, hogy mi lehet ez, és miben különleges a lány. Valami van benne az biztos, de elég ködös még a dolog. 

 

Fennec modelljével nincs különösebb bajom, szerintem se nem jobb se nem rosszabb a többi TCW stílusú karakternél. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én se problémáztam a csaj kinézetén és mozgásán.

Ja és azt az előzőmbe nem írtam hogy a piac és az üldözés helyszíne (high way :D) is bejött. Főleg az utóbbi.

 

A sofőrös szösszenetről meg később beugrott hogy két muvi egy-egy jelenetére is emlékeztet.

Az egyik a Támad a Mars azon jelenete amelyikben a nagyi fülesen zenét hallgat és nem veszi miatta észre hogy nagy zűrzavar van a közelében.

 

 

 

A másik meg az első csodapókos muviból az amelyikben Stan Lee tanár úr szintén füleses zenehallgatás miatt nem veszi észre a balhét.

 

 

:D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Számomra az epizód legerősebb mozzanata a Pantora nyüzsgő mindennapjainak bemutatása volt. Már az nagyon álleejtős volt, amikor hőseink leszálltak a bolygó felszínére, igazi filmhatást keltett... rengeteg épület, jármű és járókelő, az utcán volt élet, fajok és droidok tömkelege (a TCW elején és a teljes Rebels-ben mindig sokkal sterilebbek, kihaltabbak voltak az utcák). Nagyon tetszett, hogy a Klónháború végének egy másik aspektusát is bemutatták, amikor a nép önfeledten ünnepel és megtapsolják a klónokat, mint háborús hősöket. Minden baljós előjel ellenére (pl. kódlánc), azért ezek még a megkönnyebbülés hetei, hónapjai, a Birodalom népszerűsége az egekben van. 

 

Az előző részekről azért többet lehetett írni, itt az akción volt a hangsúly, ami viszonyt nagyon látványosra sikeredett, az EP2 coruscanti üldözős jelenetei jutottak eszembe párhuzamként. A kukásszállítót vezető aqualish hatalmas forma volt, így kell egy-két másodperc erejéig is megteremteni egy emlékezetes karaktert. De jó volt végre egy gran-t is látni, a droidjai nagyon viccesek voltak, abban a néhány jelenetben, amíg szerepeltek, szintén hozzátettek a sztorihoz. Nagyon vártam a sullusti halálát, rendkívül unszimpatikus benyomást keltett. A rész központjában persze Fennec volt. Nekem nem volt bajom a kinézetével, bár igazat megvallva, a Mandalorian-ban se kedvelem annyira. Azt azért megmutatta, hogy igazi könyörtelen fejvadász, ha kell kihajít a semmibe egy ártatlan civilt a siklójából, vagy habozás nélkül agyonlő két motoros rendőrt. Most már teljesen bizonyossá vált, hogy Omega kiemelten fontos személy az új rezsim számára. Gyanítom, ha csak a 99-es osztag lépett volna le a lány nélkül, ennyi energiát nem fektetnének a felkutatásukba. Egyébként itt is tetszett, hogy Omega rácsodálkozik a hétköznapi dolgokra. Neki a Pantora egyenesen kulturális sokk lehetett, ennyi élőlényt egy helyen még soha nem láthatott.

 

Jó epizód volt, talán nem annyira erős, mint az előző kettő, itt most teljesen az akción volt a hangsúly, az viszont érdekesen és igényesen megcsinálták a készítők, a látvány fantasztikus volt. Hihetetlenül szép sorozat ezt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én is a látványt emelném ki, ami lenyűgöző volt! Igazi színorgia, ami engem el is vitt ebbe az irányba, teljesen elvarázsolt a környezet, így nekem ez az epizód biztos hogy elsősorban emiatt marad majd meg. :) Nem mintha a cselekménnyel gondom lett volna, sőt, az is rendben volt, izgalmas és humoros pillanatokkal, és az is tetszett, ahogy az Ep2 elejét idézte fel az üldözés, sőt az is, nagyon, ahogy Echo-t trükkösen droidként eladva pénzhez jutottak, és még egy jó kis droid szerelőcsapatra is szert tettek, amire nagy szükségük volt. :)

Omega pedig biztos bajba kerül még párszor, mert nagy bizalommal van a világ iránt, bár talán Fennec akciójából tanulni fog abból, hogy nem mindenki barát, aki annak tetteti magát. Én is arra gondolok, hogy nagyon különleges klón lehet ő, ha ennyire vissza akarják kapni - most már csak az a kérdés, hogy kik: a kaminoiak, vagy a tényleges megbízó, aki lehet akár maga Sidious nagyúr is? 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kétségtelen, hogy nem volt annyira fajsúlyos ez az epizód a történéseket tekintve, mint az előzőek, a hangulatát tekinte viszont nekem ez tetszett eddig a legjobban. Az elsősorban a prequel érára jellemző nyüzsgő, mozgalmas, sokszínű környezetet kedvelem a legjobban a SW világában és itt ebben az epizódban ezt remekül idézték meg. Egyszerre volt ismerős és újszerű az a megközelítés, ahogy Pantorával találkozhattunk. A legutóbbi feltűnésekor a TCW-ben egy teljesen más oldalát mutatták meg, akko ott elsősorban a felsőbb körök, a high society szemszögéből láttunk rá egy kicsit a bolygóra, míg ez a helyszín sokkal inkább tűnt számomra egy átlagos pantorai lokációnak, ahol a hétköznapi életbe (ugye itt elsősorban a piac vonzáskörzetébe) nyerhettünk bepillantást ezen a planétán. 
Ami szintén tovább erősítette ezt a prequel hangulatot, az üldözéses jelenet. Ott konkrétan mintha még a hangeffekteket is átemelték volna egy-egy szituációban, ahogy elhúznak egymás mellett a járművek. Persze a jelenetek dinamikája más volt, itt egy emberrablást próbált Hunter megakadályozni és Omega néhány alkalommal segítette is ebben, mikor szabotálni próbálta Fennec menekülési tervét. Nem csak az előzmény trilógiát idézte meg azonban ez a pantorai szekvencia, hanem a klasszikust is. Láttam egy képi összehasonlítást azzal kapcsolatban, hogy Omega egyes jeleneteit képileg párhuzamba lehet állítani az Ep. V-ből a Bespinen játszódó jelenetekkel Luke kapcsán (amikor egy alagútszerű csőben megy, ahogy az ujjai hegyével kapaszkodik a peremen, vagy a végén mikor lóg Cloud City alatt) itt Omegával láthattunk nagyon hasonló képeket.

 

Az innentől fogva feltételezhető, hogy Omega származása és a vele kapcsolatos bonyodalom fogja kijelölni a sorozat irányvonalát egy darabig, én továbbra sem mondanék le róla, hogy Erőérzékeny lenne, vagy legalábbis eredetileg annak szánták csak nem feltétlenül úgy sikerült, ahogy eltervezték, de ezzel egy kapocs lehetne a későbbi Palpatine örökséghez is. Ami kifejezetten szórakoztató volt, azt látni, hogy mennyire új a csapat számára az a helyzet, amibe belekerültek. Hunter nagyon gyorsan akklimatizálódott ebbe a félig-meddig apa szerepbe, amibe Omega mellett belekényszerült és ugyan megvan még benne az a jéghideg profi katona, akinek először megismerhettük, de az óvó, gondoskodó, aggódó szülő is felsejlett ez alatt a rövid idő alatt, amit együtt töltöttek. Amikor Tech és Wrecker megpróbálta lefizetni a sullustit, ott nagyon érződött, hogy nekik ez a helyzet teljesen új és elég bizonytalanul mozognak benne, már önmagában az is, hogy talán életükben először kellett azon elgondolkozniuk, hogy hogyan fognak maguknak muníciót, elletmányt, üzemanyagot szerezni. A leginkább Echo került furcsa helyzetbe azzal, hogy droidnak állt. Abba igazából csak most gondoltam bele először, hogy valamennyire tényleg át is alakult a Szeparatistáknál töltött fogság alatt, ahol nem csak, hogy az övéi ellen használták fel, hanem valamelyeset a képükre is formálták. A droidsereg ellen küzdő klón maga és félig-meddig géppé válik... majd itt ebben az epizódban konkrétan droidnak (úgy is mondhatnánk, hogy "konzervnek") kell kiadnia magát, majd a droidok vezéréve válik, jó kis fricska volt ez az írók részéről. 
Fennec Shand a SW-ban szokásos hideg, érzelemmentes, badass fejvadász kontúrjait viselte magán, itt nekem sokkal jobban tetszett, mint a Mandalorianben, talán elsősorban azért, mert ott leginkább egy ilyen támogató szerepkörben volt, mindig valakinek az árnyékában és itt ebben az akcióban láthattuk úgy igazán, hogy amikor rajta van a fókusz, akkor mennyire vagány és szórakoztató tud lenni. A kinézetét tekintve én már az előzetesen kiadott karakterfotó után sem gondoltam, hogy túl nagy fennecet kellene keríteni a dolognak, de itt szerintem sokkal jobban nézett ki, egyáltalán nem volt zavaró, hogy úgy érezzem ez nem is az a karakter akit nekem itt látni kéne!

 

A karakterek kapcsán is visszakanyarodnék a Coruscanton látott üldözéshez. Hasonlóan Fennec Shand üldözéséhez ott ugye Zam Wesell volt az üldözött szerepében és ő együtt dolgozott Jango Fettel, aki történetesen a klónok mintaegyedéül szolgált, így valamilyen mértékben ott van Hunterben is és ott lehet Omegában is (ha ő is Jango klónja). Azt én sem gondolnám, hogy a Birodalom bérelte volna fel, nekem úgy tűnt Lama Su részéről, hogy a klónprojektes tervükről nem akarják még értesíteni a Birodalmat, amíg a terv ebben a fázisban van, illetve amíg nem ismerték ki a szándékaikat, így jó eséllyel ők nem is tudnak erről az egészről és ennél fogva nem is keresik Omegát. Nem tudom, hogy valamelyik könyvben, vagy képregényben belementek e Boba Fett és Fennec Shand közös múltját érintő történetekbe, de érdekes lenne, ha Boba is bekapcsolódna az eseményekbe, mondjuk, hogy ők együtt dolgoznak. Ráadásul Boba Fett rendelkezik valami olyasmivel a Bad Batch tagjai közül senki sem és a kaminoiaknak is gondot okozott... az eredeti minta, változtatásmentes, még nem degradálódott változata. Ezzel együtt idén jön a Boba sorozat, akár be is hozhatnák a karaktert ide, úgy hogy Fennec és ő már itt ismerik egymást és látjuk őket közös akcióban is, mintegy megelőlegezve az élőszereplős sorozatban való közös kalandjaikat.

 

Nagyon sok kis apróság volt, amit még ki lehetne emelni a résszel összefüggésben (mondjuk a gran árus jópofa szemüvege). A látványvilág kellően egyedi volt, az épületek, a színek olyan összhatást keltettek, amitől kifejezetten kitűnt ez a helyszín számomra és nagyon magával ragadott a hangulata. A maguk módján az olyan képi megoldások is hihetetlenül hatásosra sikeredtek, mint amikor Omegát majdnem elütik, majd átfut azon a ködön és egy pillanatra teljesen eltűnik benne, majd látjuk az előző kis bonyodalom feloldásást, hogy sértetlenül felbukkan a ködből. Egy ilyen kis átmeneti epizódnak nagyon szórakoztató volt a szálak, amiket bevezetett azok nagyon tetszett. Itt kihagyták Crosshairt és a birodalmi szálat, ami az előző részekben nekem a legjobban tetszett és sokkal inkább a csapatra fókuszáltak, de valamelyest megerősítést nyert, hogy Omega szerep túlmutat önmagán, vele valakinek nagy tervei vannak. Annyit azért láthattunk a Birodalomból, hogy ebben a kezdeti szakaszban még nagy népszerűségnek örvendtek, a haború lázárásáért és az áhított béke és stabilitás iránti igényből fakadóan éljenezték a katonákat, de kíváncsi lennék néhány év/évtized multán milyen korszak köszönt be Pantorán? Nem csak a kódlánccal lehet ellenőrizni és az irányítása alá vonni a lakosságot a Birodalomnak, hanem ha elképzeljük, hogy azt a megfigyelő rendszert, amit Tech olyan könnyen felhasznált Omega követésére, azt akár a lakosság ellen is használhatják, akik lehet, hogy aztán nem utazhatnak, vagy börtönbe is kerülhetnek, ha valami olyat mondanak/tesznek, ami az új világrend ellen való... vagy akarom mondani veszélyezteti a békét és a biztonságot, a jóságos Birodalomban!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Wilde írta:

 Nem tudom, hogy valamelyik könyvben, vagy képregényben belementek e Boba Fett és Fennec Shand közös múltját érintő történetekbe, de érdekes lenne, ha Boba is bekapcsolódna az eseményekbe, mondjuk, hogy ők együtt dolgoznak. Ráadásul Boba Fett rendelkezik valami olyasmivel a Bad Batch tagjai közül senki sem és a kaminoiaknak is gondot okozott... az eredeti minta, változtatásmentes, még nem degradálódott változata. Ezzel együtt idén jön a Boba sorozat, akár be is hozhatnák a karaktert ide, úgy hogy Fennec és ő már itt ismerik egymást és látjuk őket közös akcióban is, mintegy megelőlegezve az élőszereplős sorozatban való közös kalandjaikat.

 

Pont ezt szerettem volna leirni, de akkor kibővitem még annyival, hogy van egy egyenlőre még teória szintén mozgó dolog. 
Tényleg csak teória még, de lehetséges, hogy Fennec nem a kaminóinaknak jelentett az epizód végén, hanem lehet hogy az ifjú Boba Fett-nek. 

(Már láthattuk a TCW-ben is, hogy Boba ismerkedik a Bounty Hunter szakmával, és annak a jó és rossz oldalával is persze.  :D )

 

És igy hozhatják össze őket, sok évvel a Mandalorian széria előtt. Amolyan kapocsként szolgálna ez nekik, visszamenőlegesen. 
Igy magyaráznák meg, miért mentette meg Fennec-et Boba, sok évvel később a Tatooine-on.  

 

Persze ez még csak teória szintjén mozog.  :)   

Szerkesztve: - Cpt. Rex
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 órával ezelőtt, Cpt. Rex írta:

Tényleg csak teória még, de lehetséges, hogy Fennec nem a kaminóinaknak jelentett az epizód végén, hanem lehet hogy az ifjú Boba Fett-nek. 

 

Ebben az esetben felmerül, hogy Boba Fett kinek dolgozik... :hmm: Amikor legutóbb láttuk, akkor ugyan már saját kis fejvadász csapatot vezetett, de itt nem sokkal járunk még a háború után és számora furcsa lenne, ha Boba már itt akkora játékos lenne (ami egyébként később sem volt), hogy ő magának akarja megszerezni Omegát és nem valakinek a megbízásából dolgozik. Azt egyébként el tudnám képzelni a teóriánál maradva (lehet te is erre gondoltál csak nekem nem volt egyértelmű), hogy tényleg Boba Fettnek jelent Fennec Shand, de úgy, hogy Bobát bízták meg a kaminoiak - végül is az apját ismerték és ő is onnan származott, szóval vele meg lehet a kapcsolat - de szerintem mindenképpen oda jutunk vissza, hogy a kaminoiak keresik Omegát.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

44 perccel korábban, Wilde írta:

 

Ebben az esetben felmerül, hogy Boba Fett kinek dolgozik... :hmm: Amikor legutóbb láttuk, akkor ugyan már saját kis fejvadász csapatot vezetett, de itt nem sokkal járunk még a háború után és számora furcsa lenne, ha Boba már itt akkora játékos lenne (ami egyébként később sem volt), hogy ő magának akarja megszerezni Omegát és nem valakinek a megbízásából dolgozik. Azt egyébként el tudnám képzelni a teóriánál maradva (lehet te is erre gondoltál csak nekem nem volt egyértelmű), hogy tényleg Boba Fettnek jelent Fennec Shand, de úgy, hogy Bobát bízták meg a kaminoiak - végül is az apját ismerték és ő is onnan származott, szóval vele meg lehet a kapcsolat - de szerintem mindenképpen oda jutunk vissza, hogy a kaminoiak keresik Omegát.

 

Van egy teóriám erre, de hogy ebből mennyi fog megvalósulni, az ködös....

 

Szóval, az biztos, hogy a kaminoiak béreltek fel valakit, vagy valakiket. Van egy elképzelésem, hogy az ifjú Boba-t bizták meg, hogy szervezzen meg egy fejvadászokból álló csoportot, akik szétszóródnak a galaxis különböző szegletében. 

(Itt jöhet a képbe, Cad Bane is, akár, miért ne.  :) )

A feladatuk, hogy felkutassák Omega-t, és ha tudják akkor szállitsák el egy megadott helyszinre/bolygóra. A fejvadászoknak vannak kémjei(egy kis jutalom fejében persze), akik pl., dokkoló helyeken dolgoznak, vagy akár űrkikötőkben, ezt nem tudhatjuk. 

Mint láthattuk, Fennec esetében is volt egy ilyen kém, aki egyből jelentette, ahogy leszállt a bolygóra a BB, Omegával. 

 

Itt Boba csak egy központi összekötő ember, vagy hirnök. Ha véletlenül az egyik fejvadász megtalálja őket, akkor valamilyen úton-módon, értesiti Fett-et. 

 

Az a baj, Filoni nem fog ilyen mélyen belemenni ebbe, az az érzésem. Ezért ezt csak egy teóriának fogom fel, amire nagyon kevés esélyt látok, hogy megvalósuljon. Azért mint felvetés, nem utolsó, szerintem. :) 
 

Szerkesztve: - Cpt. Rex
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

17 órával ezelőtt, Wilde írta:

Az innentől fogva feltételezhető, hogy Omega származása és a vele kapcsolatos bonyodalom fogja kijelölni a sorozat irányvonalát egy darabig, én továbbra sem mondanék le róla, hogy Erőérzékeny lenne, vagy legalábbis eredetileg annak szánták csak nem feltétlenül úgy sikerült, ahogy eltervezték, de ezzel egy kapocs lehetne a későbbi Palpatine örökséghez is.

Annak szánták? Nekem ez nagyon meredek, hogy a kaminoiak képesek lennének Erő-érzékeny egyedet létrehozni klónozással. 

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

14 órával ezelőtt, Cpt. Rex írta:

Szóval, az biztos, hogy a kaminoiak béreltek fel valakit, vagy valakiket. Van egy elképzelésem, hogy az ifjú Boba-t bizták meg, hogy szervezzen meg egy fejvadászokból álló csoportot, akik szétszóródnak a galaxis különböző szegletében. 

 

A feladatuk, hogy felkutassák Omega-t, és ha tudják akkor szállitsák el egy megadott helyszinre/bolygóra. A fejvadászoknak vannak kémjei(egy kis jutalom fejében persze), akik pl., dokkoló helyeken dolgoznak, vagy akár űrkikötőkben, ezt nem tudhatjuk. 

Mint láthattuk, Fennec esetében is volt egy ilyen kém, aki egyből jelentette, ahogy leszállt a bolygóra a BB, Omegával. 

 

Az egy érdekes felvetés, hogy van egy ilyen hálózat közöttük (Fennec - Boba - kémek) és a dokkolós csávó így tudta rögtön, hogy kinek kell szólni, vagy lehet, hogy ő és Fennec Shand egy régebbi munka után ismerik egymást. Az mindenesetre a kaminoiakra vall, hogy mivel nekik nincsenek erőforrásaik egy ilyen akcióra és nem akarnak segítséget kérni egyelőre a Birodalomtól sem, ezért a fejvadászokat bíznak meg, hogy szerezzék vissza Omegát. Rajtuk kívül más pedig nem nagyon tudhat Omega létezéséről sem. 
Itt amikor eppen csak leszállnak a Pantorára, a sullusti már rögtön utána is tudott nézni Omegának és gyorsan le is adta a drótot Fennec-nek, ez mindenképpen azt sejteti, hogy elég nagyszabású akció keretében próbálják visszaszerezni a - ahogy Lama Su mondta - kaminoi tulajdonnak tekintett egyedet. Számomra csak az furcsa, hogy amennyiben tényleg nagyon fontos nekik Omega a terveikhez, akkor miért nem őrizték jobban már a kaminoi tartózkodása alatt is, illetve az első epizódban Nala Se miért engedte el őket olyan könnyen. Ebben az esetben lehet valami olyasmi személyes szempontok is képbe kerülnek, mint amit Darth Cupsy néhány hozzászólással fentebb említett.

 

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Annak szánták? Nekem ez nagyon meredek, hogy a kaminoiak képesek lennének Erő-érzékeny egyedet létrehozni klónozással. 

 

Szerintem, ha valakiknek megvan a tudása, képzettsége és a lehetősége egy ilyen próbálkozáshoz azok a galaxis legjobb klónozói. Nem úgy képzelném el, hogy Omega egy tökéletes alany, de valamiféle átmeneti lépcsőfokot jelent egy normál klón és egy majdani Erőérzékeny egyed között, de mindenképpen egy áttörést jelent a folyamatban, akár ezért lehet olyan értékes. Ez persze pusztán spekuláció, nem vagyok teljesen meggyőződve róla, hogy Erőérzékeny. Ha Palpatinenek része lenne ebben a tervben, akkor a kaminoiak miért akarnák eltitkolni a birodalmiak elől ezt az egészet, miért nem szólnak nekik, ha tényleg kulcsfontosságú... persze lehet, hogy a kaminoiak egészében nem ismerik a tervet és, ha Palpatinenak van is terve az Erőérzékeny klónozással, akkor nem mindenbe avatta be őket. Az mindenesetre szembetűnő, hogy Lama Su azt követően beszél az új operációról, a harmadik fázisról és a felsőbbrendű klón megalkotásáról, miután megismerik Rampart vízióját a hadsereg jövőjéről és ezzel veszélybe kerül az érdekeltségük. Hacsak nem kisérleteztek már korábban olyan vonalon, hogy a Köztársaság hadseregének két fontos elemét a Jedik Erőérzékenységét és klónkatonák harctéri képességeit egyesítsék és ennek a kísérletnek a végső alanya lehetne Omega az új prémium termékük.
A Rogue One-ban mikor Jyn és Cassian a Scarifon vannak és ott kutatnak a Stardust után, akkor ott van a tervek között a War-Mantle projekt és az a bizonyos Mark Omega lehet, hogy ennek semmi köze sem lesz az itteni Omegához, de nekem tetszene, ha így beleszőnék a Birodalom terveibe. Egyébként a sorozat témájához jobban illene az a motívum, hogy ő valójában egy olyan "szuperkatona", amelyiknél szándékosan hozták létre azokat az eltéréseket, ami a Bad Batch tagjainál megvan és valahogy ő egyesíti magában a különböző képességeiket (mondjuk egyszerre bír Tech, Hunter és Crosshair képességeivel is).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

30 perccel korábban, Wilde írta:

Itt amikor eppen csak leszállnak a Pantorára, a sullusti már rögtön utána is tudott nézni Omegának és gyorsan le is adta a drótot Fennec-nek, ez mindenképpen azt sejteti, hogy elég nagyszabású akció keretében próbálják visszaszerezni a - ahogy Lama Su mondta - kaminoi tulajdonnak tekintett egyedet. Számomra csak az furcsa, hogy amennyiben tényleg nagyon fontos nekik Omega a terveikhez, akkor miért nem őrizték jobban már a kaminoi tartózkodása alatt is, illetve az első epizódban Nala Se miért engedte el őket olyan könnyen.

Szerintem akkor és ott olyan gyorsan változtak a körülmények, hogy az volt a legjobb megoldás. Plusz Omegát a BB tagjaival együtt zárták börtönbe, így kétlem, hogy barátságos szándékaik voltak a Birodalomnak vele kapcsolatban. 

 

30 perccel korábban, Wilde írta:

Szerintem, ha valakiknek megvan a tudása, képzettsége és a lehetősége egy ilyen próbálkozáshoz azok a galaxis legjobb klónozói. Nem úgy képzelném el, hogy Omega egy tökéletes alany, de valamiféle átmeneti lépcsőfokot jelent egy normál klón és egy majdani Erőérzékeny egyed között, de mindenképpen egy áttörést jelent a folyamatban, akár ezért lehet olyan értékes. Ez persze pusztán spekuláció, nem vagyok teljesen meggyőződve róla, hogy Erőérzékeny. Ha Palpatinenek része lenne ebben a tervben, akkor a kaminoiak miért akarnák eltitkolni a birodalmiak elől ezt az egészet, miért nem szólnak nekik, ha tényleg kulcsfontosságú... persze lehet, hogy a kaminoiak egészében nem ismerik a tervet és, ha Palpatinenak van is terve az Erőérzékeny klónozással, akkor nem mindenbe avatta be őket. Az mindenesetre szembetűnő, hogy Lama Su azt követően beszél az új operációról, a harmadik fázisról és a felsőbbrendű klón megalkotásáról, miután megismerik Rampart vízióját a hadsereg jövőjéről és ezzel veszélybe kerül az érdekeltségük. Hacsak nem kisérleteztek már korábban olyan vonalon, hogy a Köztársaság hadseregének két fontos elemét a Jedik Erőérzékenységét és klónkatonák harctéri képességeit egyesítsék és ennek a kísérletnek a végső alanya lehetne Omega az új prémium termékük.

Omega egy magasabb szinten álló klón lehet, egyfajta továbbfejlesztett változat. Jango nem volt Erő-érzékeny, így a DNS-éből szerintem képtelenség Erő-használó klónokat gyártani. Mert amennyiben ez lehetséges lenne, akkor a természetes kiválasztódás mint olyan, teljesen lényegtelenné válna. Csak gondoljunk bele. Bárki lehet Erő-érzékeny ha elég vastag a pénztálcája. 

 

 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ha elfogadjuk hogy az Erőérzékenység midichlorian függő akkor szerintem az is elfogadható hogy génmanipulációval alkotható Erőérzékeny élőlény. Ehhez a midichlorian szint emelésére kell rájönni. Az igaz hogy Jango nem volt Erőérzékeny de ami azt illeti Jango nő se volt. Omega még is az lett. Nyilván nagyon átlett szabva a donorhoz képest. Hogy mennyire az majd kiderül.

 

Ez szerintem egyáltalán nem jelenti, hogy bárki lehet Erőérzékeny. Hisz a klónozok a Star Warsban csak a születés előtt tudnak buherálni a génekkel. Ezért is lehetnek például korcs klónok, mint amilyet a TCW-ben láttunk. Ha már megszülettek és ellettek cseszve akkor elvannak cseszve. Már kész egyedeket nem lehet új tulajdonságokkal felruházni.

Ez a valóságban is igy van: úgynevezett mutánsnak csak születni lehet. Amikor az élőlényeknek a tudósok új tulajdonságot adnak -mert van ilyen- akkor a fogamzásnál kell beavatkozzanak. Utána már nem lehet. Minden jel szerint az SW-ben is igy működik a génmanipuláció. Ha már megszületett egyedeket is áttudnák alakitani akkor teljesen másképp mutatna az egész kaminoi klónozósdi.

 

Mindenesetre azt tudjuk hogy a Star Warsban Erőérzékeny egyedeket létre lehet laborkörülmények között hozni. Snoke erre az élő példa.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

25 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Szerintem akkor és ott olyan gyorsan változtak a körülmények, hogy az volt a legjobb megoldás. Plusz Omegát a BB tagjaival együtt zárták börtönbe, így kétlem, hogy barátságos szándékaik voltak a Birodalomnak vele kapcsolatban. 

 

De Omega nem volt tagja a csapatnak és nem is vett részt az onderoni küldetésben, ha tényleg extra fontos lett volna a kaminoiaknak meg tudták volna szerezni, illetve eleve sokkal jobban vigyázhattak volna rá már kezdetben is, hogy ne járkáljon csak úgy mindenhova, ne keveredjen bajba. Ha tényleg ő a szuperklón, ami annyira fontos és értékes a kaminoiaknak, ez mindenképpen fura, hogy ennyire nem őrizték eleve, majd egy ilyen nagyszabású akció keretében kell erőforrásokat mozgósítani a visszahozására. Azt persze elképzelhetőnek tartom, hogy eredetileg nem volt ennyire prioritás az ő szerepe a klónprogramban, hanem ő csak egy próbálkozás volt és az új szuperkatona terv csak a War-Mantle után került ennyire előtérbe.

 

30 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Jango nem volt Erő-érzékeny, így a DNS-éből szerintem képtelenség Erő-használó klónokat gyártani. Mert amennyiben ez lehetséges lenne, akkor a természetes kiválasztódás mint olyan, teljesen lényegtelenné válna. Csak gondoljunk bele. Bárki lehet Erő-érzékeny ha elég vastag a pénztálcája. 

 

Ha jól emlékszem a Mandoban valami olyasmi volt, hogy nem Erőérzékenyeknek próbálták meg beadni Grogu vérmintáját, amivel Dr. Pershing próbálkozott (aki már nem emlékszem milyen szálon kapcsolódik Kaminohoz, de valahogy talán igen) sikertelenül. Lehetséges - itt most a teória keretein belül maradva - hogy Nala Se valahogyan meg tudta ezt csinálni és Jango egyik módosított klónja esetében sikerrel járt, áthidalva ezt a lépcsőfokot... csak egy midi-chlorianban gazdag vérmintát kellett szerezni (jó mondjuk azt nehéz elképzelni, hogy mikor Obi-Wan ott járt, akkor gyorsan levettek a véréből pár fiolával :D), de valahogy így tudnám ezt elképzelni. Aztán Nala Se itt mondjuk meghal és vele, illetve Omegával együtt eltűnik ez a lehetőség a későbbiekben és Dr. Pershing már nem tudja utánacsinálni ezt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 perccel korábban, Bomarr írta:

Mindenesetre azt tudjuk hogy a Star Warsban Erőérzékeny egyedeket létre lehet laborkörülmények között hozni. Snoke erre az élő példa.

Snoke eredetét nem tudjuk. Azt se, kinek a klónja. Itt most Jango klónjából akarnának Erő-érzékeny harcosokat faragni. Azért tegyük hozzá, hogy erre még nincs bizonyíték, lehet, hogy más áll a háttérben (remélem).

 

10 perccel korábban, Wilde írta:

Ha jól emlékszem a Mandoban valami olyasmi volt, hogy nem Erőérzékenyeknek próbálták meg beadni Grogu vérmintáját, amivel Dr. Pershing próbálkozott

Nem is élték túl a beavatkozást az egyedek, ezt asszem Pershing ki is mondja. 

 

10 perccel korábban, Wilde írta:

aki már nem emlékszem milyen szálon kapcsolódik Kaminohoz, de valahogy talán igen

Még nem tudjuk mert nem volt erről szó a sorozatban. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.