Ugrás a kommentre

Milyen osztályzatot adnál az első epizódnak?  

44 felhasználó szavazott

1. 1. Milyen osztályzatot adnál az első epizódnak?

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Obi hangját is imádom. Nagyon el lett találva. Nagybátyám gimis töritanár és voltak iskolanapok náluk és meghívhattak "híres" embereket és ő a szinkronhangját hívta meg, csak sajnos nem ért rá, mert épp előadása volt.

Helyett jött a Pokolgép gitárosa... :peace:

Hozzászólás ideje:

OFF

Pár napja írtam h nincs meg az EP1 és EP2 szinkronos cd-m mert kölcsönadtam vkinek és ő nem adta vissza.

Tegnap haverom felhív és kérdezi hogy nem e volt nekem 2 SW cdm ami nála van... :rock: Mondom neki: DE! Úgy volt hogy ma elmegyek értünk, de idehozta kocsival. Hát kell ennél több az örömhöz? Ugye hogy nem... :lol: /Bár még nem néztem meg hogy műxenek e/ :clap:

ON

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Yoda elmesésli Coruscanton a sötét oldal fokozatait (a félelem dühöt szül a düh kint és szenvedést)

Anakin tökéletes példája

az első részben fél

a másodikban dühös mert meghalt Shmi az anyja

és a harmadik részben kint és szenveséd okoz magának, padmenak ,és másoknak is

• 3 hónappal később...
  • 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

1999 szeptember 19-e egy nagyon emlékezetes nap. akkor láttam először az episode I-et, és ez volt az első star wars film amit moziban láttam. Sajnos, a régi részekhez viszonyítva eleinte nekem nem tetszett ez a film, de azért volt benne jó pár jelenet: pl.: B1-battle droidok lekaszabolása, a végső fénykard-csata, ami igen látványos volt, és nagyon tetszett.

2002 májusa óta, az ep.2 bemutatója óta teljesen átértékelődött számomra ez a rész. Azóta már igen jó SW filmnek gondolom, de persze nálam csak az utolsó helyet foglalja el, de ettől függetlenül nagyon jó film, csak hát tudjátok, a többi rész azért jobb. Nagyon jó a kezdése, Naboo mocsarainak, és nyílt tengereinek megismerése, majd Theed városa következik --- ezek mind-mind nagyon jól bemutatott helyszínek. Ebben a részben tapasztaljuk hogy rengeteg más, értelmes faj is létezik szerte a galaxisban, ezáltal sokkal sokszínűbb, fajgazdagabb az ep1 (meg általában a prequelek) világa, mint a classicoké, amelyekben csak a bűnözők, meg Jabba talpnyalói, illetve a lázadók között találunk idegen fajokat. Az is igen jó, hogy a Tatooine-on egy másik várost, Mos Espát ismerhetjük meg, illetve Coruscant világa, ami egyszerűen felülmúlhatatlan.

A végső csatája nagyon jó az ep1-nek, és igen jól kitalált, az a jó hogy egyszerre négy helyszínen zajlik a küzdelem. Ez a csata nagyon jól megkomponált.

Összegezve ez egy nagyon jó felépítésű film

• 2 hónappal később...
Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Zseniális ebben a filmben az, ahogy a főbb karakterek kapcsolatba kerülnek egymással! Először Obi jön be a képbe, majd Padmé, Anakin és végül Palpi. Remekül felépített film ez minden szempontból. Tavaly november óta nem láttam a TPM-et, így tegnap ismét letaglózott. Annyira, hogy fel is jött az SW listám harmadik helyére.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
  • 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Na ma megnéztem az ep.1-et... talán vagy fél éve nem láttam elejétől a végéig. Pár apróság, ami nekem csak most tünt fel:

-Miközben Qui-Gon és Obi "telefonon" megbeszélik, mi a helyzet a Naboo-ról jövő segély-üzenettel, a háttérben látszik, hogy Jar Jar Shminek segédkezik a konyhában (csak nem mosogat vagy törölget? :D)... és még mondja valaki, hogy Jar Jar-nak csak az idiótaságon van az esze. :D

-Remek vizuális poén van annál a résznél, amikor közvetlenül a pod-race verseny után a kis Anakint mindenki megpuszilja... amikor a végén Shmi kerül sorra, látszik a képernyő bal szélén, hogy Anakin haverja (a rodian) meghozta az eopit... de szegény olyan alacsony, hogy inkább az eopie hozta meg őt... nézzétek meg és érteni fogjátok :angry: (már ha eddig nem vettétek észre... lehet csak én kapcsolok későn)

-A pod-race közönség egyébként meglepően jól nevelt. Ugyan döntő többségében végig Sebulbának drukkolnak, akármikor nézzen rájuk a kamera, ám Anakin győzelme után egy emberként éltetik az első helyezettet. Persze ebből valoszinüleg az is következik, hogy a por-nép nem szokott fogadásokat kötni... különben nem örülnének igy :cry:

-Most nagyon bejött, hogy Coruscantot kicsit Anakin szemével fedezzük fel... közvetlenül az érkezés után, ugye egy csomó kamer-állás vagy őt mutatja vagy az ő szemszögéből láttatja a szereplőket (például Palpatine-t!). Ez persze nem újdonság, ahogya pod-race nézők reakciója sem, de most valahogy jobban feltünt és bejött

-Jar Jar meg épp szerel valamit Anakin podján, amikor az eopie lefingja és abbahagyja a melót... csak nem ezért nem tud elindulni Anakin podja? :D Mert Sebulba ügyködésének eredménye inkább a harmadik körben történt kigyulladást gondolom...

Hozzászólás ideje:
-Jar Jar meg épp szerel valamit Anakin podján, amikor az eopie lefingja és abbahagyja a melót... csak nem ezért nem tud elindulni Anakin podja? :D Mert Sebulba ügyködésének eredménye inkább a harmadik körben történt kigyulladást gondolom...

Ez tök jó, ebbe még bele sem gondoltam :angry:

Hozzászólás ideje:
-Jar Jar meg épp szerel valamit Anakin podján, amikor az eopie lefingja és abbahagyja a melót... csak nem ezért nem tud elindulni Anakin podja? :D

Szerintem ő tehet róla.

Amikor lehajol a leesett szerszámért, a felállás közbeni szájbacsapáskor feldobja azt a kütyüt és az beleesik a hajtóműbe. Aztán beszorul a keze előre, de csak az kerül ki onnan, a bigyusz nem.

Hozzászólás ideje:
Szerintem ő tehet róla.

Amikor lehajol a leesett szerszámért, a felállás közbeni szájbacsapáskor feldobja azt a kütyüt és az beleesik a hajtóműbe. Aztán beszorul a keze előre, de csak az kerül ki onnan, a bigyusz nem.

Nem, az nem marad benne... látszik, ahogy kiesik. Én arra a szerelésre gondolok, ami a futamon történik már (közvetlenül az indulás elött) :D

Nem, az nem marad benne... látszik, ahogy kiesik. Én arra a szerelésre gondolok, ami a futamon történik már (közvetlenül az indulás elött) :D

Tényleg mert aztán a próbánál beindul a fogat.

A szellentés után viszont megint feldob egy biguszt a hajtómű fölé ami ugyancsak leesik annak a közvetlen közelében. Lehet hogy attól volt a bibi.

Szerkesztve: - Rog Ertay

El se kellett volna kezdenie. :D

Ani biztos rendesen átnézte a járgányt mielőtt kivitték az indítóállásba.

Az a bigyó eshetett a fogat mellé is így tényleg nagyobb az esély arra hogy a szellentés előtt elbaszkurált valamit. Ne is piszkáljon és ne is dobáljon semmit ott ahol semmi keresnivalója.

A lényeg hogy érdekes ez a "Jar Jar miatt robbant-e le a fogat" dolog. :angry:

Szerkesztve: - Rog Ertay
  • 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Ma, hosszas hezitálás után (révén itthon vannak a szülők és ilyenkor nem nagyon szeretek DVD-t nézni) megnéztem az ep1-et. Még mindig príma kis film, ami ripsz-ropsz el tud varázsolni. A benne szereplő világok gyönyörűek, és remekül ábrázolja, hogy mekkora különbségek vanna a Köztársaság és a Birodalom között, de már itt utal nyomokban a későbbi kormányra (Tatooine). S véleményem szerint ennek a filmnek pont ez az egyik feladata, azon túl, hogy bevezesse a Star Wars univerzumot és az új/régi szereplőket.

Ehhez pedig olyan eszközökkel nyúl, mint egy bolygón két őshonos faj zökkenőmentes együtt élése, díszes hajók, díszes ruhák és naív, csetlő-botló vagy álmodózó szereplők. Amidala ugye a naívságot, a Köztársaság tökéletességében állomvilágba kerülő királynő, aki azt hiszi, hogy minden tökéletes, mígnem szembesül vele, hogy marhára nem. Békés bolygóját megtámadják, tárgyalásra sor sem kerül. Ellátogat egy bolygóra, ahol a törvényeket úgy szegik meg, mint ahogy más zoknit vállt. Ráadásul még a királynői titulus sem ér sokat, mert az a horihorgas Jedi mester úton, útfélen kiosztja. Végül a Köztársaság, melyben annyira bízott, tehetetlen népe ügyében. Ígyhát láthatjuk, hogy csapja arcon a valóság Padmét, hogyan jut el addig, hogy a tárgyalásos megoldást végre felváltsa az összefogásra és a harcra.

Vagy itt van Anakin, aki - bár ő kora miatt - szintén a valóságtól eltérően látja a világot. Álmodozik, hogy bejárja a Galaxis összes bolygóját, hogy egy Jedit nem lehet megölni és majd visszatér rabszolgákat felszabadítani ("Szeretnél szívből élni, nyomot hagyni." - Palpatine), hőssé akar válni. De őt is pofán vágják, először mikor az anyjától kell elvállnia, hiszen egy álomvilágban ilyen nem lehet. Ez már önmagában is tragédia, ám erre mindez a feláldozás voltaképpen semmit sem ér, mert a Jedi lovagok sem olyanok, mint képzelte és lazán másodlagosnak tekintik az ő gondjait. Végül még Qui-Gont is elveszíti és egy olyan ember mellé kerül, aki tehernek tartja. Szegény Anakin 8 évesen rájön, hogy a világ baromira nem olyan, mint ahogy azt egy 8 éves elképzeli.

És itt van Jar Jar Binks, aki a Birodalomban lehet, nem sokáig húzta volna, mert mondjuk vagy agyonlövik a Cantina bár bejáratában, vagy rabszolgaként éli meg. Ő az a figura, aki egyáltalán nem akar ebbe belekeveredni, azt sem tudja, mi folyik körülötte, de az ár viszi. S hiába a jószándék, egyre-másra kerül olyan helyzetekbe, amelyeket nem tud kezelni.

Közben a film elmélyíti a Galaxist is, hiszen olyasmiket mutat be, amelyekre eddig nem nagyon számíthattunk. "Autóverseny", egy egész bolygó megszállása, parlamenti ülés, ezek mind olyan dolgok, amik a mi világunk hétköznapiassága miatt élettel telivé teszik a Star Wars univerzumát is. Látjuk, hogy abban nem csak egyszeri parasztfiúk, hercegnők és vadászpilóták élik mindennapjaikat, illetve nem csak a jóért való harc az egyetlen életcél, de vannak versenyzők, politikusok, kereskedők, akik mind-mind máshogy és másért élnek, s legtöbbjüket hidegen hagyja, hogy Köztársaság vagy Birodalom.

Egyszóval, remekül teljesíti a film, amit kell. Kontrasztot állít a Birodalommal, bemutatja az idilli világ hibáit, miközben elindítja a folyamatot, amely lerombolja a Köztársaságot, elbuktatja Anakint és elpusztítja a Jedi Rendet.

• 2 héttel később...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.