Ugrás a kommentre

Sorozatok

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
21 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Tudtok ajánlani jó sci-fi sorozatokat?

For All Mankind.

Appletv-n van, 4 évados. Most kezdtem el, eddig 3 részt láttam az első évadból, de máris nagy kedvenc. Látszik hogy nem sajnálták rá a pénzt, nagyon jók a karakterek, a látvány és a történet. A történet dióhéjban: Egy alternatív idősíkon vagyunk az USA-ban. Ami megvátoztatott mindent hogy a szovjetek léptek elsőként a Holdra 1969 júniusában, kb egy hónappal mint az amerikaiak szerettek volna(ugye a valóságban 1969 július 20.-án történt meg a holdraszállás). Innetől indul a történet hogy az amerikaiak erre mit lépnek és hogy merre fejlődik emiatt az űrtudomány a hajózás és hova lehet majd eljutni. Hát máshogy  fejlődik minden(gyorsabban) mint amit a valóságban ismerünk. Az első évad még a szovjet holdraszállás utáni pár hónapot meséli el, de aztán ahogy láttam lesz meglepi. Amiért még 3 rész után megszerettem az az amerikai lazaság bemutatása, illetve ugyanakkor az az elképesztő komoly munka prenzentálása amit egy holdraszállás jelent. Sok mindet elmond az ürrrepülésről.

Jó hogy ezt a kérdést feltetted. Amúgy is akartam írni erről a zseniális sorzatról, de így van rá alkalom.

@Dzséjt, neked nagyon ajánlom, baromi fog tetszenni. Illetve még annak aki szerette pl az Expnase-t és szereti a jó és tudományos alapokon nyugvó sci-fiket.

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
12 perccel korábban, Frenkie írta:

For All Mankind.

+1

Én is ajánlom ezt a sorozatot. Én már a kezdetektől követem, de baromi lassan haladok vele. Az év elején fejeztem be a 2. évadot. Azt kell mondanom, hogy baromi erős a sorozat, nem tudok negatívumot mondani, mi nem tetszik benne. Egyszerűen minden klappol (najó, van egy apró dolog, de azt aki látta a sorozatot, tudja). Az első évad nagyon jó volt (a 7. részt kiemelném, az első két évad után ki merem jelenteni, hogy az egyik legjobb epizód, megint aki látta a sorozatot - "Hi Bob" az epizód címe - az tudja miről beszélek), de a második évad rátett az egészre egy lapáttal. A 2. évad fináléja valami egészen elképesztő volt.

Ez a sorozat kiváló kikapcsolódás az olyan embereknek, akiket érdekel a csillagászat és az asztronauták élete.

Lassan belekéne kezdenem a 3. évadba. A nyáron kezdték el forgatni az 5. évadát, szóval gondolom jövő év ilyenkorra érkezik majd, tehát van 1 évem utolérni a sorozatot. De közben van más Appletv-s sori is, amit folytatnom kéne. :D

Szerkesztve: - Bence1997
Hozzászólás ideje:
9 perccel korábban, Bence1997 írta:

Ez a sorozat kiváló kikapcsolódás az olyan embereknek, akiket érdekel a csillagászat és az asztronauták élete.

Pont ezért ajánlom Odynak mert ő nagyon szereti a csillagászatot. 

Amúgy én hallottam már erről a sorozatról(mondjuk megdöbbentem hogy az első évad 2019-ben ment le ami már 5 éve volt). Szerintem lehet pont itt beszélgettetek róla, de a neten mindenhol az ment róla hogy milyen jó.

Csak valahogy elsikkadt, elfelejtettem stb. Nemrég vettem egy Iphone-t(ez az első, sosem volt) és kaptam hozzá 3 hónapos ingyenes hozzáférést az Appletv-hez, az Apple Music-hoz illetve valami-hez amin játékok vannak. Gondoltam ezalatt a 3 hónap alatt ledarálom amit lehet az Appletv-n. Felmentem rá 3 napja és mikor megláttam a For All Mankind-ot el is kezdtem nézni.

Azon meglepődtem hogy szinte nincs semmi szinkronosan rajta, de hálistennek mindenhez van magyar felirat.

Hozzászólás ideje:

Igen, mi beszélgettünk róla, én írtam az első évadáról, meg év elején a 2. évadáról is, @NorbiLordi és @Iqvi még az, akik követik a sorozatot, ők ha jól tudom naprakészek.

Én online kezdtem el nézni, majd 2022 karácsonyán volt esélyem egy 3 hónapos ingyenes előfizetést szereznem a szolgáltatásra, okostvmen ott van rajta, akció volt, lecsaptam rá. Utána meg 1500-2000 forintot kellett csak fizetni, kb a nyár végéig előfizettem rá, utána lemondtam.

Sajnos tényleg nincs szinkron, pedig tök megnézném ezt szinkronosan is, talán még apámat is rávenném, hogy nézze velem. :D

Hozzászólás ideje:

For All Mankind-ot nyugodt szívvel tudom ajánlani. A sztori nagyon jól van megírva. Hiába az 5. évad, de maga a sztori nincsen feleslegesen túlnyújtva, minden évadnak megvan a témája. Le kell győzni a ruszkikat, kolonizálni kell a Holdat, utána jöhet a Mars stb stb. Teljesen reálisak a szituációk, van is egy tippem hova fog kifutni az 5. évad :D 

Hozzászólás ideje:

Láttam már mind a négy évadot, fentebb írtam is. :) 

Spoiler

Az emberiség semmit nem fejlődik, viszik mindenhová a kicsinyes problémáikat. Ez annyira nem tetszett, de egyébként remek sorozat. Van benne feszültség. 

Ha olyan műgonddal készítik el, mint a Falloutot, akkor k*rva jó is lehet. Tér van rá, hiszen rengeteg olyan esemény van, amit át lehetne ültetni képernyőre. A rajongók által régóta vágyott First Contact War talán mindennél kézenfekvőbb lenne. De akár egy teljesen önálló sztori is simán beleférne lényegében akárhová. A geth konfliktus, a Collectorok fenyegetése, a Reaperek inváziója, mind alapot adhatna egy önálló történetre, de akár még az Andromeda galaxisba is át lehetne ruccani, még ha az nem is feltétlen a rajongók vágyálmának megtestesülése lenne. Hovatovább, akár a Mass Effect 5-öt is felvezethetné a széria.

Csak az a kérdés, hogyan állnak hozzá. Úgy, mint a Fallouthoz, vagy úgy, mint a Halóhoz és a The Last of Ushoz. Utóbbiból köszönöm, nem kérek.

Szerkesztve: - Dzséjt
  • 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Végeztem a For All Mankind 2. évadával. Hát a keleti bugris nép nem lett a kedvencem ahogy a valóságban sem.

Spoiler

A Jamestown-bázisra rátámadó szovjet hordát gondolkodás nélkül kivágtam volna űrruha nélkül a Holdra. Mikor már az utolsó részben béke lett és elvonultak. Na aztán lehtett volna igazsságos béke. Miattuk halt meg Gordo és Tracíy. Akiket rettenetesen sajnáltam . Gordo volt a kedvenc karakterem, a lazaságával a piálásval az őszinte barátságával. Az Ed-re pisztolyt fogó p*csát meg a holdjáróval húuztam vona végig a Holdon. Fegyvert fog a parancsnokára? Ez mindenhol azonnali halál. Ráadásul nem ártatlanokat öltek volna. A ruszkik rátámadtak a Jamestown-ra és megöltek egy amerikai tengerészgyalogost. Csak azért mert nehogy diszidáljon az űrhajósuk. Ez háború. Szerintem a Burant le kelett volna durrantani hogy a ruszkik tudják hol a helyük. Igaza van Ed-nek az oroszok csak az erőből értenek. Lsd napjaink valósága. Persze az amcik löttel le először két ortoszt, de hát ott a ki kezdte. Az amerikaiak által birtokolt területet elfoglalták, majd nyilván az amcsik visszafoglalták fegyverrel ami amúgy is az övék volt. Erre megjelenik két ruszki ott(ok fegyver nélkül), de fel lettek szólitva hog ne nyúljanak a ládába. Jó nagy baromnak kell ahhoz lenni hogy fegyvert fognak rád és mondják mit ne csinálj erre megteszed. Szóval a két orosz úrhajós itt is inkább a hibás. Kiváncsi leszek hogy folytatódik a Marson.

Hozzászólás ideje:

For All Mankind 3. évad végeztével.

Spoiler

Ez az évad pontosan megmutatja miért kell a terroristákat írtani tömegével. Illetve azt hogy az összeesküvés-elmélet hívőket miért kellene azonnali hatállyal tarkon lőni.Az emberiség a Helium-3-al kaptt egy olcsó tiszta energiaforrást erre ezek a retaldáltak tünetenek ellene hogy jaj a szénbányász meg az olajmunkás éhenhal. Kit érdekel? A fejlődés megállíthatalan, aki nem alkalmozkidik dögöljön meg. Ennyi. Ha ezeken az öskövületeken múlna még mindig kőbaltát használnánk.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Arcane

Már régen a listámon volt, hogy majd egyszer megnézem, de egészen mostanáig nem kezdtem bele. Soha nem játszottam a League of Legends-el és őszintén szólva az Arcane megnézése után sem jött meg a kedvem a játékhoz. A sorozattal meg úgy voltam, hogy annyian dícsérték és annyi pozitív kritikát kapott, hogy nem létezik, hogy ez ilyen jó. Most, hogy megnéztem mind az első, mind a befejző második évadot, azt kell mondjam... de, létezik!

Ennyi kreatív enregiát és ilyen ötletes megoldásokat animációs szinten talán egyedül a Spider-Verse filmekben véltem felfedezni. Amit ebből a műfajból ki lehet hozni, azt kihozták belőle. Az art style, a voice acting, a világépítés szinte tökéletes és emellé helyenként olyan húsbavágó drámát prezentálnak a készítők, hogy nem gondoltam volna, hogy egy League of Legends sorozat fog ennyire érzelmileg megviselni. 
Az első évadra azt mondaném, hogy gyakorlatilag tökéletes, a második évad ehhez képest egy kicsit rosszabb, de itt inkább azt éreztem, hogy túl sok dolgot akartak beleszuszakolni 9 epizódba, de az ötletek és az irány itt is rendben voltak és a csúcspontok szinte még nagyobbat ütöttek, mint az első évadban, úgyhogy összességében ez így is egy pazar élmény volt.

Aki nem játszott a LoL-al, vagy úgy általánosságban nem nagyon játszik játékokkal azoknak is bátran ajánlanám, mert nagyon jó a sztori, a karakterek és meg lehet ismerni ezt a világot a sorozatból is, amit elénk tárnak és ugyan ez a fejezet és az Arcane ezzel véget ért, de ehhez kapcsolódó további sorozatok készülnek még a jövőben. Nekem az idei év legnagyobb sorozatos élménye volt ez a Lost újranézés mellett!

Hozzászólás ideje:

A második évad szerintem is egy fokkal gyengébb lett, mint az első, de még így is nagyon-nagyon magas minőség. Ráadásul második végignézésre még jobb lett számomra, mert rengeteg apróságot lehet felfedezni, ami fölött az ember elég könnyen átsiklik első megtekintés alkalmával.

Kíváncsi leszek a folytatásokra, bár nem tudom, képesek lesznek-e újra olyan karaktereket hozni, mint Jynx és V.

Megnéztem a Secret level anthology sorozatnak az első felét. Nekem tetszett. :)

(Love, Death & Robots alkotóitól)

Holnap jön az évad második fele. 

Itt a trailer.

Szerkesztve: - Cpt. Rex
Hozzászólás ideje:

@Dzséjt

Arcane 

Spoiler

Arról mit gondolsz, hogy Jinx túlélte a finálét? Nekem először az volt a gondolatom, hogy úgy működik igazán a karakter, ha meghal a végén és feláldozza önmagát, de aztán jobban belegondolva úgy érzem, hogy igazából benne van a karakterívében az is, hogy nem kell feltétlenül meghalnia. Elvileg a készülő sorozatok közül a Demacia-ról szólóban tűnhetne fel a játék alapján, ezt olvastam valahol.

Hozzászólás ideje:

@Wilde

Arcane

Spoiler

Nekem jobban tetszik úgy, hogy Jinx túlélte. Egyrészt, így működik a látomás Silco üzenete, hogy a kör csak úgy törhető meg, ha tovább áll, s szerintem eredetibb az, ha ez szó szerint megtörtént, mint az a sokat látott megoldás, hogy szimplán meghalt (mindig a halál a megváltás, a továbbállás, kicsit unalmas ez a toposz). És a végén a léghajó egybevág azzal, amit a legelső részben láttunk, amikor Powder először felérve Piltoverbe, megnézett egy ilyet és azt mondta, "egy nap majd ilyennel fogok utazni". Ez ad egy keretet az egész sorozatnak. Persze akár metaforikus is lehet a léghajó, hogy Jinx lelke szállt tova, és maga a halála a tovább állás, de nekem a fentiek miatt ez kevésbé jön be.

Hozzászólás ideje:

Na, megnéztem a Secret Level második felét is, ami tegnap landolt. Nagyon meg vagyok elégedve vele! :) 

Mondjuk nem is vártam mást a Love, Death & Robots alkotóitól. 

Már be is rendelte az Amazon a 2. évadot belőle. 

Ja és jövőre érkezik a 4. évad a Love, Death & Robots-ból! :D 

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.