Ugrás a kommentre

Chapter 3: The Streets of Mos Espa


Ajánlott hozzászólás

3. fejezet - The Streets of Mos Espa / Mos Espa utcái

 

epguidetbb103.jpg

 

Írta: Jon Favreau

Rendezte: Robert Rodriguez

 

Helyszín: Tatooine

 

Szereplők:

Boba Fett - Temuera Morrison

Fennec Shand - Ming-Na Wen

Fekete Krrsantan - Carey Jones

Drash - Sophie Thatcher

Skad - Jordan Bolger

Lortha Peel - Stephen Root

8D8 - Matt Berry

 

Történet

Miközben Fett fokozatosan építi birodalmát, szembe kell néznie merénylőkkel, kisstílű haszonlesőkkel és egy olyan ellenféllel, akikkel még a huttok sem mernek kekeckedni.

 

Concept Art galéria

View post on imgur.com

 

Pár kitétel.

 

1. A felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hmmm... Röviden értékelve, nekem ez most annyira nem adta, mint a múlt heti. De nagyon hangulatos volt, annyira a lore-t nem mozgatta meg. Tetszett az Ep. II-es riksa droid a bith-ekkel. De azért a múlt heti tényleg nagyon magasra tette a lécet. Kicsit sajnálom, hogy ennyire fel volt vezetve a két hutt, és végül más irányba ment a történet. Aztán az annyira nem volt egy nagy meglepetés. Még mindig nem történt meg a tanácskozás Boba és a többi Mos Espa-i vezető között. Igazából olyan dolgok történtek ebben a részben, amik várhatóak voltak, pl. a buckalakók sorsa, vagy az, hogy Bobának kicsit nő a hátországa. Most már nem csak 4-en vannak. Ettől az új vespás gang-től sem ájultam el. Ha a következő részekben nem a múltban, a Mando eseményei előtt áll bosszút a Niktókon, akkor szerintem a két motoros csapat közt várható egy párbaj. Mos Eisley-t mindig örömteli látni, és jó volt a két kapcsolódás a Mandóval. Én egy picit azt is vártam, hogy hátha Mos Espa utcáin fellökik Wattót is. A Jabba-festmény is jópofa volt. Érdekes, hogy míg nekem a régi filmek alapján Mos Eisley tűnt az űrközpontnak, mostanra Mos Espa a nagyobb, kiterjedtebb, fontosabb terület. Most lehetett egy részen belül látni a két helyet, így meglepő volt a kontraszt.

 

Ami azért nem volt várható, az az, hogy Black Krrsantant a múlt heti epic felvezetés után ilyen hamar ellövik, egyáltalán nem vártam ezt a fightot ennyire korán, és hogy ilyen hamar le is rendezik. Várok még azért egy csavart a Huttokkal és Krrsantannal kapcsolatban... Mok Shaizt meg nagyon rejtegetik. Amúgy még azt tudtam volna elképzelni, hogy Krrsantan nem lép le, olyan kis nyomi volt, ahogy elrohant, hanem akkor Boba oldalára áll. De ez még bekövetkezhet, remélem, be fog. 

 

Gondolom, az utolsó rész végén a rancoron fog lovagolva pusztítani. Az tetszett, hogy utaltak a Holiday Special cartoonra, hiszen abban lovagolt meg ennél nagyobb állatot. Éreztem, hogy a rancort nem ússzuk meg ebben a sorozatban.

 

Szerintetek nem fognak tartani egy jó kis Mos Espa Boonta Eve Classic-ot Boba szervezésében? Lehetne azalatt a maffia leszámolós montázs, mint A keresztapában :D Csak vicc!

Szerkesztve: - IndianaAndrisSolo
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az üldözés jó lassú volt, viszont mókás volt. Nekem az még pont tetszett. Viszont ezeket a tinédzser motorosokat erősen szoknom kell. 

A rendezést néhol kicsit esetlennek éreztem, viszont az nagyon tetszett hogy végre van egy bűnszervezet amelyiktől tényleg tartani kell. A pkye-ok már a TCW-ben is úgy jöttek le, hogy nem illik újat húzni velük, de erre itt még rádobtak pár lapáttal.

Arra hogy a buckalakókat kiirtják én bevallom nem számítottam. Azt hittem ezaz egész inkább pont oda fut ki, hogy majd amolyan Arábiai Lawrence-ként Boba egyesíti a törzseket. Erre a törzsének annyi. Amikor szembesül a lemészárolt táborral az egyébként szép jelenet volt. 

És Boba úgy tűnik hamarosan többet fog adni a fellépésére és rancor-háton fog közlekedni :o A rancor szenzációsan nézett ki és még az éjnővérek is kaptak egy emlitést. Igazából utólag visszagondolva rá egyre erősödnek a rész pozitivumai. Lehet pár újranézés után jobban fog tetszeni, mert elsőre nagyon vegyes volt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Donát megváltoztatta a címet erre: Chapter 3: The streets of Mos Espa

Az üldözésen kívül nekem nem volt bajom a résszel, az viszont tényleg lassú volt. Mondjuk lehet valahol pont ez volt benne a poén :D És úgy tűnik, újabb darabkák igazolódtak be a szivárgásból is (noha nem feltétlen teljesen olyan kontextusban, ahogy ott írták)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: Chapter 3: The Streets of Mos Espa

Elég laza egy rész volt de tetszett :D Az üldözést próbálták tényleg beállítani, hogy hű de gyors, de inkább volt egy sétakocsikázás, közben meg ellőttek minden klisét ami hozzá tartozik :D A twilek csávó olyan fejeket tud vágni, hogy hihetetlen :lol:

 

Úgy tűnik a buckalakók után most a rancor-ok rehabilitációja jön, hogy valójában azok is érző lények, és akkor tépnek szét valakit ha sz*r napjuk van? :D Várom azt a pillanatot, mikor a berancornol Mos Espa-ba, ott instant nőni fog a respect.

 

Krrsantan-t szerintem nem most láttuk utoljára, majd biztos kisegíti Bobát egy szorult helyzetből, cserébe azért amiért elengedte. Azért az vad volt, ahogy kirántotta a bacta tartályból, nem az a kedves jószág mint Chewbacca :D Már nem emlékszek pontosan Tripla Zéró sorsára, ha maradt a Son-tuul Pride feje BT-vel, akkor simán lehet, hogy ő is tiszteletét teszi. De ez már csak az én vágyálmom

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Pro:

+ A rancort imádtam, pláne, hogy egy újabb szörnyről van szó, ami kedvesebbé vált. Tetszik, hogy ilyen mélyen belemennek abba, hogy ez a lény (nem szörny, hanem csak egy állat) hogy tud kötődni valakihez. Így kicsit Malakili sírása is átérezhetőbb az ep6-ban. Pateesa valószínűleg hozzá kötődött. Azt meg sosem hittem volna, hogy én valaha is látni fogom Danny Trejót egy Star Wars műben. LOL! De tök jó szerepet találtak neki.

+ A buckalakó törzs temetése szép jelenet volt. A kiirtásuk annyira nem lepett meg, csak azt hittem, ez később következik be és a pyke-ok műve lesz.

+ A Pyke Szindikátust jól kezelik. A TCW-ben is azért olyan banda volt, akik szeretnek elébe menni a jó üzletnek (önként odamentek Maulhoz, amikor az építette az Árnyékkollektívát, megelőzve a bajt), de, ha kekeckednek velük, akkor azért odavágnak (simán nekimentek Tyranusnak). És úgy tűnik, hogy elég erősek ahhoz, hogy a huttok átengedjék nekik a Tatooine-t. Persze ebben valószínűleg az is benne van, hogy a bolygó értéktelen és az is, hogy az Ikrek nem a Hutt Klán legerősebb családja. Igazából lehet, hogy nagyon a ranglétra alján vannak és csak abból próbálnak megélni, hogy Jabba a rokonuk volt. Persze lehet az is, hogy tényleg csak arra bazíroznak, hogy Fett és a Pyke-ok jól összekapnak, a maradékot meg majd megszerzik maguknak.

+ Tetszett a wookiee támadás. Kár, hogy Fett végül nem vette alkalmazásba. Azért egy ilyen testőr nem lenne rossz.

+ Bib uralkodásáról is átfogóbb képet kaptunk.

+ Imádtam, hogy nagyon hétköznapiassá tették Tatooine-t. Az utcán lófrálás, a nyilvános holofon, a kereskedelmi űrhajók, a munkanélküliség gondja stb. Ezt mindig is nagyon szerettem a Star Warsban.

+ Boba tök jól oldotta meg a vízkufár kínját. Csak kár, hogy olyan karaktereket kaptunk, amilyenek...

 

Kontra:

- Ez a színes, suhancokból álló, cyberpunk motorosbanda úgy illet a Tatooine látképébe, mint aktfestmény egy templomba. Coruscanton elfértek volna, de itt nagyon idegenek voltak. Pláne, hogy ilyenfajta kiborgokat a Star Warsban eddig nem láttunk. Persze nem lehetetlenek, hiszen olyan a technológia, hogy belső szerveket géptestbe pakolnak, szénné égett embet életben tartanak, végtagokat vagy egy fél testet képesek pótolni, meg az agyhoz hozzá tudnak kapcsolni számítógépeket. Szóval további módosítások is elférnek. Csak eddig jele sem volt annak, hogy a Star Warsban ilyesmire is használják a kibernetikus technológiát. És pláne a Tatooine-on, ami sosem volt a technológia fellegvára, nagyon fura. Meg a színes motorok is. Coruscanton, ott tök jó lett volna, de itt nagyon kilógnak. Ráadásul egyik karakter sem valami combos. De ezen még változtathatnak a jövőben.

- Az üldözéses jelenet nekem inkább kínos volt, mint izgalmas vagy vicces. A Solo hasonszőrű jelenete milliószor jobb volt. Ez lassú volt, sokszor látott poénokat próbált beállítani viccesnek, és ezek a színes motorok itt is belerondítottak a képbe.

- Nekem kicsit csalódás, hogy a huttok ilyen gyorsan leléptek. Oké, indokolt, de akkor is, reméltem, hogy ők keverik a sz*rt. Persze ezen még változtathatnak.

 

Összességében én most ezt tartom eddig a sorozat leggyengébb részének. Nem volt rossz, de inkább az átlagon aluli Star Wars produkciók közé sorolnám.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mondjuk Tatooine-nak vannak űrkikötői. Nem annyira ritka hogy jönnek ide máshonnan is emberek. Talán ez a motoros banda se helyi arcokból áll, hanem valahonnan idevetődtek. Kár hogy az ég adta világon semmit nem tudtunk meg róluk. Egyelőre nagyon semmilyenek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

A kiirtásuk annyira nem lepett meg, csak azt hittem, ez később következik be és a pyke-ok műve lesz.

Szerintem a pyke-ok voltak és a motoros bandára kenték. Az a tippem hogy amikor ez kiderül akkor Boba még nagyobb elánnal dobja majd be magát a pyke-ok ellen.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 perccel korábban, Bomarr írta:

Szerintem a pyke-ok voltak és a motoros bandára kenték. Az a tippem hogy amikor ez kiderül akkor Boba még nagyobb elánnal dobja majd be magát a pyke-ok ellen.

Ez tetszene, és lehet is benne valami. Amikor megtudta, hogy a pyke-ok állnak a csigafejű polgármester mögött, a hangja eléggé morcosan csengett.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 hours ago, IndianaAndrisSolo said:

A gyerek buckalakót láttuk a halottak közt? A törzsfő rémlett egyedül a megismert karakterek közül.

Hát, boba rádobott egy gyerek gaffit a máglyára, de magát a fiút nem mutatták. Szóval megvan az esélye, hogy visszatér. Amúgy szerintem még simán kifuthat a történet arra, hogy egyesíti a taszken törzseket a pykeok ellen. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Érdekes rész volt!

 

A felütésben tovább tisztázódott Jabba egykori birodalmának helyzete, mit okozott a hatalmi vákuum illetve melyik klán Mos Espa melyik részét uralja (érdekesség, hogy a klatoniaké az a területet ahol Anakin felnőtt). Ezekből azt is megtudhattuk, hogy Bib Fortunának mekkora hatalma volt.

Boba még mindig ismerkedik a birodalmával, láthatóan nem tudja mit vett át. Egyre inkább furdal a kíváncsiság, hogy mi vezette arra, hogy kiskirálynak álljon? Egyre biztosabb, hogy erre a választ a múltjában találjuk. Ezúttal a visszaemlékezés nem volt túl hosszú, de annál hatásosabb! Mos Eisley és a pyke-ok, majd Boba érkezése és gyásza a kiirtott buckalakó tábor láttán egyszerűen fantasztikus jelenetek! Komolyan mondom, elszorult a torkom, amikor Boba a lemészárolt tuskenek között sétált. Ismét eszembe jutott a kontraszt aközött, amit az EPII buckalakó mészárlásakor éreztem, és amit most. Anno öröm töltött el Anakin tette láttán, most viszont szomorúságot éreztem. Bravúros, hogy a sorozat ekkora érzelmi változást el tudott érni nálam, mindössze két rész alatt.

Talán mondanom se kell, hogy a nikto bandának meg vannak számlálva a napjai. Jön Boba bácsi, és hatalmas mészárlást rendez! Már alig várom!

 

A jelen történései is egyre érdekesebbek. Főleg úgy, hogy csavartak egyet a sztorin! Az előző részben megismert fő gonoszok máris leléptek! Az indok, egy olyan szervezet belépése a háttérből, akitől még ők is félnek. Valóban nem tényezők az ikrek, mert egyelőre visszavonulnak. Kérdés, hogy később mit lépnek majd. A huttok amúgy is ezer sebből véreznek, így érthető a döntésük. Viszont az aljasságukat jól jelzi, hogy azért mindezek ellenére is megpróbálták kicsinálni Bobát, de Krrsantan kudarcot vallott, hála Boba új szövetségeseinek (róluk később). A harc remek volt, igazán intenzív, a vukit pedig osztották rendesen. Amiket kibírt….ez tényleg egy állat! Sokszor azt hittem kész, ennyi volt, aztán simán harcolt tovább! Imádtam. :D A végén azt hittem Boba munkát ajánl neki is, de egyszerűen csak szélnek eresztette. Úgy érzem nem most láttuk utoljára az évad során.

Aztán persze ott volt a baby rancor! Na, itt letettem a hajam! Kaptunk egy gyorstalpalót, milyen is egy ilyen dög! Rögtön sikerült annyira árnyalni ezt a lényt, hogy többet rá se úgy nézünk majd, mint valami vérengző fenevadra. Pedig voltak jelek korábban is. Már Jabba állatkája is a gengszter jelére várt, hogy neki menjen Luke-nak. Szegénykém biztos Jabbát látta meg először. Tudom sajnálni. :D Aztán ott volt muchi, aki már bőven mutatott szelídebb jeleket.

Lelki szemeim előtt már látom is Bobát, ahogy rancor háton beüget Mos Espába. :cool:

 

Térjünk kicsit vissza a harmadik frakció kérdésére. Mok Shaiz lelépett, a talpnyalóját pedig elkapták. Az twi-lek elmondása szerint a pyke-okkal paktált le az ithori. Viszont én ezt nem hiszem! Tudom, hogy minden jel erre mutat, de Boba ismeri őket már elég régóta, nem hiszem, hogy pont most fordulnának egymás ellen. A vörös hajnalt sejtem inkább a háttérben.

 

A végére hagytam Boba új szövetségeseit, akiket még szokni kell! Nem is kicsit… Egyszerűen nem illenek a Tatooine-ra a színes robogóikkal és kirívó ruhájukban. Nem mondanám, hogy SW idegenek, mert Coruscanton simán el tudnám őket képzelni, pl. az EPII-ben látott szórakozóhelyen. De itt valahogy idegen elemként hatnak. Egész ötletes karakterek ezekkel az implantátumokkal, de ez nem sokat változtat a fentebbi érzéseimen. Talán majd ha többet látjuk őket, belesimulnak a sztoriba.

Egyébként a városi üldözés is elég erőtlenre sikeredett, néhol mintha lassított felvételt látnánk (viszont a mayluran feltűnése szívmelengető volt). Talán ezen a szálon segített volna, ha kicsit hosszabb a rész, és jobban kibontják a bandát. Sajnos ez elmaradt.

Ennyi negatívumot tudnék említeni, de a jó dolgok még így is bőven többségben vannak ahhoz, hogy újra nézős legyen az epizód.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Most nekem az még a tippem, hogy az a két vonal, ami tudom, hogy a Hutt ábécé egy betűje is, az a két vonal az ikreket szimbolizálja. Lehet, hogy csak az utolsó részre jön rá Boba, hogy az ikrek, akik kedvesen visszahúzódva megadták magukat, álltak a buckalakókat megölt speeder bike gang mögött.

 

Egyébként meg lehet, hogy tényleg nem a pykeok vannak Mok Shaiz szervezkedése mögött, hanem a Crimson Dawn, csak ahogy a ninja, úgy most a majordomo sem mondta el elsőre az igazat. Valaki tényleg fajsúlyosnak lennie kell, mert ez így nagyon gyenge reveal. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2022. 01. 12. - 10:35, IndianaAndrisSolo írta:

Mok Shaizt meg nagyon rejtegetik.

A múlt heti részben azért egy egész pofás szerepe volt. :) 

 

2022. 01. 12. - 10:35, IndianaAndrisSolo írta:

Szerintetek nem fognak tartani egy jó kis Mos Espa Boonta Eve Classic-ot Boba szervezésében?

Nem is rossz ötlet, simán megnézném. :D 

 

2022. 01. 12. - 12:18, NorbiLordi írta:

A twilek csávó olyan fejeket tud vágni, hogy hihetetlen :lol:

Kár, hogy nem nevesítették még a figurát. Hatalmas arc!  

 

2022. 01. 12. - 12:32, IndianaAndrisSolo írta:

A gyerek buckalakót láttuk a halottak közt? A törzsfő rémlett egyedül a megismert karakterek közül.

A botját égette el Boba, így esélyes, hogy meghalt. Mondjuk az anyját se láttuk a halottak között. Esélyes, hogy elmenekült?

 

2022. 01. 12. - 14:47, Dzséjt írta:

Azt meg sosem hittem volna, hogy én valaha is látni fogom Danny Trejót egy Star Wars műben. LOL! De tök jó szerepet találtak neki.

Én se hittem volna, de hatalmas lett! Nem játszotta túl a szerepét, az egyik legjobb volt!

 

2022. 01. 12. - 14:47, Dzséjt írta:

- Ez a színes, suhancokból álló, cyberpunk motorosbanda úgy illet a Tatooine látképébe, mint aktfestmény egy templomba. Coruscanton elfértek volna, de itt nagyon idegenek voltak. Pláne, hogy ilyenfajta kiborgokat a Star Warsban eddig nem láttunk. Persze nem lehetetlenek, hiszen olyan a technológia, hogy belső szerveket géptestbe pakolnak, szénné égett embet életben tartanak, végtagokat vagy egy fél testet képesek pótolni, meg az agyhoz hozzá tudnak kapcsolni számítógépeket. Szóval további módosítások is elférnek. Csak eddig jele sem volt annak, hogy a Star Warsban ilyesmire is használják a kibernetikus technológiát. És pláne a Tatooine-on, ami sosem volt a technológia fellegvára, nagyon fura. Meg a színes motorok is. Coruscanton, ott tök jó lett volna, de itt nagyon kilógnak. Ráadásul egyik karakter sem valami combos. De ezen még változtathatnak a jövőben.

2022. 01. 12. - 14:47, Dzséjt írta:

- Az üldözéses jelenet nekem inkább kínos volt, mint izgalmas vagy vicces. A Solo hasonszőrű jelenete milliószor jobb volt. Ez lassú volt, sokszor látott poénokat próbált beállítani viccesnek, és ezek a színes motorok itt is belerondítottak a képbe.

Itt van két negatívum, amelynek minden szavával egyetértek. :) 

 

2022. 01. 12. - 15:21, RacerX írta:

Hát nem ez volt a legcombosabb rész, bár mindenesetre voltak érdekes dolgok is. Apropó, feltűnt másnak is a Peli Motto cameo?

Igen, tök jó volt! Itt tűzték botokra a rohamosztagos sisakokat, amiket a Mandoban láttunk. :) 

 

2022. 01. 12. - 15:36, Bomarr írta:

Mondjuk Tatooine-nak vannak űrkikötői. Nem annyira ritka hogy jönnek ide máshonnan is emberek. Talán ez a motoros banda se helyi arcokból áll, hanem valahonnan idevetődtek. Kár hogy az ég adta világon semmit nem tudtunk meg róluk. Egyelőre nagyon semmilyenek.

Valami ilyesmi magyarázat jó lenne, mert olyanok, mint elefánt a porcelán boltban.

 

2022. 01. 12. - 16:59, Bomarr írta:

Szerintem a pyke-ok voltak és a motoros bandára kenték. Az a tippem hogy amikor ez kiderül akkor Boba még nagyobb elánnal dobja majd be magát a pyke-ok ellen.

Ez nekem is tetszene, nem is ötlött fel bennem.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

A múlt heti részben azért egy egész pofás szerepe volt. :) 

 

Mármint ebben a részben, annak azért volt jelentősége, hogy nem volt ott az irodában. Most azért azt mondom, a fő antagonista a sorozatban mégiscsak Mok Shaiz, amennyire megtéveszt mindenkit a hivatalos pozíciójából.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

14 perccel korábban, IndianaAndrisSolo írta:

Mármint ebben a részben, annak azért volt jelentősége, hogy nem volt ott az irodában. Most azért azt mondom, a fő antagonista a sorozatban mégiscsak Mok Shaiz, amennyire megtéveszt mindenkit a hivatalos pozíciójából.

Szerintem Mok Shaiz pont annyira főellenség, mint a Kliens volt a Mandalorian első évadában. Mint ahogy Qui-gon is mondta: mindig van egy nagyobb hal. Ott Gideon moff volt, itt szerintem a Vörös Hajnal lesz... legalábbis a mostani képregényes szerepük tekintetében és amilyen dolgok történtek eddig a sorozatban, furán venné ki magát, ha nem jönnének a képbe. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

18 perccel korábban, Bence1997 írta:

Szerintem Mok Shaiz pont annyira főellenség, mint a Kliens volt a Mandalorian első évadában. Mint ahogy Qui-gon is mondta: mindig van egy nagyobb hal. Ott Gideon moff volt, itt szerintem a Vörös Hajnal lesz... legalábbis a mostani képregényes szerepük tekintetében és amilyen dolgok történtek eddig a sorozatban, furán venné ki magát, ha nem jönnének a képbe. :)

Nagyon bírnám, ha bekerülne a képbe Qi'ra. Neki azért bőven van előélete a Pyke-okkal is...

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kábé minden előzetes fejtegetés ment a kukába, ez a rész zárójelbe rakta az előző epizód történéseit. Szerintem a huttokat és Krrsantant többé nem látjuk, mint ahogy a tusken törzset is sikerült "likvidálni" off-screen. Eléggé megleptek a készítők, de abban nem vagyok biztos, hogy pozitív értelemben. 

 

Először írom azt, ami tetszett. A flashback-et illetően örültem, hogy volt végre Mon Eisley, mégha sokat nem láttunk belőle. A Peli Motto-cameo sem volt nagyon kirívó, bőven elfért a háttérben. Gyanítható, hogy a pyke-ok lesznek a főellenség, nem hiszem, hogy lenne plusz csavar e téren. Nagyon érzelmes jelenet volt, amikor Boba eltemette a buckalakókat. Valamiért az az érzésem, nem az amúgy elég amatőrnek tűnő niktók állnak a gyilkolászás mögött, hanem nagyon is a pyke-ok.

 

A jelen szálban tetszett, hogy pár mondatban azért kitértek a Jabba utáni politikai helyzet felvázolásához, valamint végre megerősítették, hogy Bib Fortuna inkább csak névleg volt gengszterfőnök. Jó, hogy a tatooine-i üzleti élet egyes szegmenseit és visszaéléseit is megismerhetjük, lásd vízkereskedelem. A Krrsantan-féle harc szintén tetszett, mégha a vuki nem éppen átgondolt haditervvel hatolt be a palotába. De azért nem volt rossz, és örülök, hogy a végén a fejvadász becsületkódex és közösségi szellem is felszínre került. Krrsantan azért, bármilyen félelmetes is, sokszor szolgált humorforrásként a képregényekben, ez itt sem volt másképp. Nagyon jó, hogy a rancorokról kialakult képet is árnyalni fogják (a CGI zseniálisra sikerült). Na meg persze Danny Trejo. Pont ebben a nagyszabású franchise rendezésekor ne alkalmazta volna a kuzin? Ugyan. :D A rész végén a rémesen lassú üldözési jelenet elég nevetséges volt, de legalább volt idő nézelődni, már ami a Mos Espa-i mindennapi életet illeti. 

 

Ezt a cyberpunk világból szalajtott motoros bandát nem tudom hova tenni. Annyira kilógtak a környezetből, hogy nem is értem ezt a koncepciót. Nálunk anti-tatooine-osabb dolgot nem is lehetett volna jobban megalkotni. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 órával ezelőtt, IndianaAndrisSolo írta:

Mármint ebben a részben, annak azért volt jelentősége, hogy nem volt ott az irodában. Most azért azt mondom, a fő antagonista a sorozatban mégiscsak Mok Shaiz, amennyire megtéveszt mindenkit a hivatalos pozíciójából.

Azt írtad rejtegetik, erre írtam, hogy az előző részben megmutatták. Vagy másra gondolsz rejtegetés alatt?

 

8 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

a tusken törzset is sikerült "likvidálni" off-screen.

Szerintem annak, hogy nem láttuk a mészárlást az volt az oka, hogy becsapjanak minket motoros banda jelével. Nálam bejött. :D

 

8 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Ezt a cyberpunk világból szalajtott motoros bandát nem tudom hova tenni. Annyira kilógtak a környezetből, hogy nem is értem ezt a koncepciót. Nálunk anti-tatooine-osabb dolgot nem is lehetett volna jobban megalkotni. 

A motorjaik amúgy árasztottak egyfajta American Graffiti érzést. Amcsi hatvanas évek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

22 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Vagy másra gondolsz rejtegetés alatt?

 

Arra gondolok, hogy ebben a részben nem szerepelt. Amikor betörtek az irodájába, nem volt ott. Csak rejtélyesen utalgattak arra, hogy valakivel megegyezett. Nekem mindebből úgy tűnik, hogy a fő szrkavaró talán ő, és lehet, hogy nem a hatalmával, az erejével, a hadseregével éri majd ezt el, hanem azzal, hogy ezeket a bűnszervezeteket addig triggereli a folyamatos megtévesztéseivel, amíg azok teljesen összezavarodnak és egymásnak mennek. Szerintem ez Mok Shaiz szándéka. Ő pedig tovább ül a trónján, mint a hivatalos szerv, a jóságos Mayor, aki semmiről sem tehet, akinek csak egy a szent: a törvény.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na én csak most néztem meg. Úgyhogy, most azzal kezdtem, hogy elolvastalak titeket, így rá kellett jönnöm, hogy nem nagyon tudok újat írni.

Egyetértésemet kell kifejeznem, a vegyes érzelmek terén.

Az epizód olyan volt nálam, hogy néha star wars-t látok, néha egy idegen scifit, néha a cápasrác-lávalány színes szagost, néha Machete-t..(erre kitérek alább)

Szóval hangulatban nem jött össze egy összkép. Voltak kiváló elemek és kizökkentő elemek.

Felsoroltátok őket. annyit tennék, hozzá, hogy ezek közül 2-őt ellentétesen ítéltem meg a legtöbbetekkel.

Szóval nekem az üldözés nem volt ellenemre, nem éreztem olyan dinamikátlannak, mint ti néhányan és a meyluran-oknak is örültem.

Danny Trejo, viszont nekem nem volt örömteli ebben a környezetben. Szeretem őt a saját világában. De itt sajnos kizökkentett és elkezdtem agyalni; hogy alkotói szabadság ide vagy oda ez inkább erőltetett rodriguezi kézjegy, vagy sem? Danny Trejo annyira ikon, annyira földi, annyira karakter arc, hogy hiba színész rám kizökkentően hatott, amikor megláttam. Mikor már a rancorról beszélt elkezdett működni, de első blikkre ledobtam a láncot. Remélem QT nem lesz quest star.

Szóval pár dolgot meg kell bocsátani a résznek, vagy a rendezőnek, de valóban számomra is gyengébb lett az összkép, mint első két rész esetében.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, IndianaAndrisSolo írta:

 

Arra gondolok, hogy ebben a részben nem szerepelt. Amikor betörtek az irodájába, nem volt ott. Csak rejtélyesen utalgattak arra, hogy valakivel megegyezett. Nekem mindebből úgy tűnik, hogy a fő szrkavaró talán ő, és lehet, hogy nem a hatalmával, az erejével, a hadseregével éri majd ezt el, hanem azzal, hogy ezeket a bűnszervezeteket addig triggereli a folyamatos megtévesztéseivel, amíg azok teljesen összezavarodnak és egymásnak mennek. Szerintem ez Mok Shaiz szándéka. Ő pedig tovább ül a trónján, mint a hivatalos szerv, a jóságos Mayor, aki semmiről sem tehet, akinek csak egy a szent: a törvény.

Köszi így már világos. Lényegében ez is elképzelhető. Tök jó, hogy bármi lehet még ezen a vonalon és annak ellentéte is. Nem irigylem Bobát.

 

44 perccel korábban, csoli1138 írta:

Danny Trejo, viszont nekem nem volt örömteli ebben a környezetben. Szeretem őt a saját világában. De itt sajnos kizökkentett és elkezdtem agyalni; hogy alkotói szabadság ide vagy oda ez inkább erőltetett rodriguezi kézjegy, vagy sem? Danny Trejo annyira ikon, annyira földi, annyira karakter arc, hogy hiba színész rám kizökkentően hatott, amikor megláttam. Mikor már a rancorról beszélt elkezdett működni, de első blikkre ledobtam a láncot.

Trejot eddig szinte csak trash filmekben láttuk, nekem itt üdítően hatott. A rancor idomár szerepére szerintem tökéletes választás volt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amúgy másnak nem volt olyan érzése, hogy a huttok nem ajándéknak szánják a rancort, hanem azt várják, hogy majd egy óvatlan pillanatban megeszi Fettet? :D a rancor idomár viselkedéséből is valami ilyesmit érzékeltem

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

52 minutes ago, Bomarr said:

Szerintem is. Meglepő lenne ha nem Qi'ra lenne a főgonosz.

Attól függ, hogy a Crimson Reign és a Hidden Empire története mire megy ki. 

 

Spoiler

A Reign ugye már azzal nyit, hogy a Vörös Hajnal és Qi'ra bulását meséli el. 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.