Ugrás a kommentre

Chapter 7: In The Name of Honor


Ajánlott hozzászólás

7. fejezet - In The Name of Honor / A becsület nevében

 

epguidetbb107.jpg

 

Írta: Jon Favreau

Rendezte: Robert Rodriguez

 

Helyszín: Tatooine

 

Szereplők:

Boba Fett - Temuera Morrison

Fennec Shand - Ming-Na Wen

Din Djarin - Pedro Pascal

Grogu

Cad Bane - Dorian Kingi (Corey Burton)

Skad - Jordan Bolger

Drash - Sophie Thatcher

Krrsantan - Carey Jones

Taanti - W. Earl Brown

Jo - Karisma Gideon

Peli Motto - Amy Sedaris

Mok Shaiz - Robert Rodriguez

Garfalaquox - Barry Lowin

Dokk Strassi - Robert Rodriguez

Cobb Vanth - Timothy Olyphant

A módosító - Stephen Bruner

8D8 - Matt Berry

R2-D2

R5-D4

 

Történet

A háború Boba Fett gotrája és a Pyke Szindikátus között megkezdődik Mos Espa utcáin. Az esélyek pedig nem Fett mellett szólnak.

 

Concept Art galéria

View post on imgur.com

 

Pár kitétel.

 

1. A felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: Chapter 7: In the Name of Honor

Én mondtam hajunkat letesszük a végétől :D Itt tényleg minden volt mint a búcsúban, nehéz lesz ebből felocsúdni.

 

Ezek a 2.0-ás droideka-k nagyon állatok voltak, mikor bekapcsolták a pajzsot konkrétan így ültem:

 

95f.gif

 

És megjött Boba a rancorn-on, atyaég :D Végig olyan feeling volt mintha King Kong harcolna, mikor felmászott a toronyra az meg már egyértelmű utalás volt. Black K-nál azért megnéztem volna, hogyan szabadul ki a trandoshanok közül, szerintem most nem állt meg szimpla végtagletépésnél, hanem olyanra ment ami nem nő vissza :D Azért mikor a pkye-ot eldobta és még a levegőben 3 méterrel odébb lőtte az nem volt semmi. 

 

Baby Yoda cuki volt, ahogy Mando karjaiba vetette magát szó szerint :) Szerintem vissza fog ő még kerülni Luke-hoz, annak ellenére hogy a páncélt választotta. Lehet megérezte Mando bajban van és azért engedte el Luke. Azt bírtam mikor bekucorodott a rancor mellé aludni :D 

 

Végén amúgy valamiért azt hittem Cad Bane lesz a bacta tartályban, de akkor ezek szerint a jó öreg durosinak kampeca van, amit valahol sajnálok azért.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kicsit olyan volt mint amikor a gyerek leül a játékaival játszani és elképzeli milyen lenne ha szétgyepálnák egymást a különféle figurák. Mintha ezt láttuk volna megelevenedni. Sugárzott a részből egyfajta gyermeki lelkesedés. Nekem főleg a rész második fele pont ezért nagyon tetszett. Kifejezetten vártam hogy mi lesz a rancorral, azóta hogy a harmadik részben felvezették, de igyekeztem lent tartani az elvárásaimat. Gondoltam biztos nincs pénz rá hogy olyan nagyon sokat szerepeljen a fináléban. De ha kapunk pár villanásnyi akciót tőle én már boldog leszek. Na ehhez képest a rancor teljesen elszabadult. Onnantól hogy színre lépett vigyorogtam mint a birsalma. És mindig amikor azt hittem hogy ezt már nem lehet fokozni akkor még jött valami. Az egyik kedvencem amikor felbukkan a háztetőkön egy speederrel a kezében :lol:

  • Nagyon tetszik 2
  • Vicces 2
  • Tetszik 4
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A legjobb része volt Rodrigueznek. :)

 

A pozitívumok között van, hogy van 1-2 akció, ami tetszett, a rancoros például nagyon jól nézett ki, Bomarrhoz hasonlóan én is egy kis akciót vártam tőle, erőfitogtatás céljából, erre fel kapott egy adagnyi actiont. :D Volt durvulás a részéről, láthatóan a King Kong is megihlette a készítőket, a tornyos jelenetnél tisztára Kong ugrott be.

A Vespa banda is jobban bejött most, mint a harmadik részbeli szereplésükkor. Tetszett az, ahogy összeálltak Freetown népével. Cobb Vanthnél elsőre azt hittem, hogy a vállsérülésébe belehalt - a kocsmáros nagyon így vezette fel a mondókáját - de szerencsére az epizód végén lévő post-credit megnyugtatott. Ezekszerint kiborg lesz Vanthból? :D

A Mandi/Boba jelenetek is jók voltak, az akciójuk kifejezetten jól volt megcsinálva, a nagy darab droidekák pedig veszélyesek voltak. Ahogy látom, az EpII és EpIII-hoz tartozó Art könyvekből vették elő ezeket a droidokat.

Valahogy sejtettem, hogy a három bűncsalád Boba ellen fog fordulni. Az őröket hamar utolérte a vég, Krrsantan is majdnem odalett - többször is - de szerencsére túlélte Santy.

 

És akkor jöjjön egy-két negatívum az epizóddal kapcsolatban:

1. Cad Bane: a párbaja Bobával jó volt és a halálával is megvagyok békélve, viszont valahogy úgy érzem, hogy Bane későn lett behozva a történetbe. Tudom egy fejvadász, de örültem volna, ha kicsit többet szerepel a sorozatban, mert így csak be lett hozva, hogy ebben az epizódban ki legyen iktatva. - bár ahogy észrevettem, hallani lehet valami gépi hangot ahogy a kamera ráközelít Boba távozásakor, lehet túlélte? :hmm:

A TCW-s történetszálra megint volt említés, szóval nagyon kíváncsi vagyok, hogy megfogjuk-e kapni valaha is azt a történetet valamilyen formában?

 

2. Pyke Szindikátus és a "háború": belengetik ezt a háborút a harmadik rész óta és ennyi az egész? Azt hittem, hogy itt valami nagyobb durranás lesz, mert ez inkább volt ilyen kis helyi csatározás Mos Espa utcáiban. A Pyke Szindikátus is csak felsorakoztatott pár katonáját, akiket le is győztek, erre fel amint Boba elintézte a rancorjával a droidokat és a megmaradt pykeokat, egyből visszavonulót fújnak? :hmm:

 

3. Jól értettem, hogy Boba a végén azt mondja: "We are not suited for this?" Komolyan ez a konklúzió ebből az egészből? Ezért volt ez a sok hajcihő? Tippre Cobb Vanth veszi át Boba daimyo szerepét. :)

 

 

A Grogu-Din újraegyesülés rögtön meg is történt, szóval a 3. évadban újra itt lesz a gyerek. Akkor jöhet a 2. mandaloriani jedi Grogu képében. :) A rancoros Grogu jelenet a Rebelses Ezra-állatok kapcsolatot juttatta eszembe. Sokra viheti még a kiskölök. :D

 

Hova tovább Bobának és a kis csapatának? Jelenleg fogalmam sincs. :D

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: Chapter 7: In The Name of Honor
15 perccel korábban, Dzséjt írta:

A végén Cobb Vanth a baktában és a modsebész csávóval... Hát ez érdekes. Elsőre fura volt, hogy Cobb így lerongyolódott egy vállövéstől, de aztán visszagondolva az eseményekre, rá kellett jönnöm, hogy Bane fegyvere valószínűleg a szokásosnál erősebb sugárvető lehetett, hiszen a mandalore páncélt viseló Fettet gyorsan ledöntötte a lábáról. Viszont felmerült bennem, hogy esetleg a Ranger of the New Republic koncepcióját átszerkesztik, és Cobb lesz a főszereplője. Persze ez csak egy hirtelen jött ötlet.

 

Na ezt az ötletet én is támogatom! 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sokan zúgolódtak a múlt héten, hogy Grogu és Luke szerepeltetése öncélú fanservice volt, de ezzel a résszel minden a helyére került. Boba segített Din-nek kiszabadítani Grogut, cserébe Din és Grogu segített Bobának visszafoglalni a Tatooine-t. Ez a történetszál így tökéletes, és kár lett volna kihagyni.

 

Az tetszene, ha Cobb-al vinnék tovább az újragondolt Rangers sorozatot, a kezdetektől fogva kedveltem a karakterét.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 perccel korábban, Whill írta:

Sokan zúgolódtak a múlt héten, hogy Grogu és Luke szerepeltetése öncélú fanservice volt, de ezzel a résszel minden a helyére került. Boba segített Din-nek kiszabadítani Grogut, cserébe Din és Grogu segített Bobának visszafoglalni a Tatooine-t. Ez a történetszál így tökéletes, és kár lett volna kihagyni.

Ráadásul Grogu nagyban hozzájárult Boba győzelméhez és ahhoz, hogy az elszabadult rancor nem verte szét a várost.

Amúgy Dinnek most azért baromira mázlija volt, Ha a rancor csak egy kicsit jobban betolja a fejét a szájába, akkor nem a sisakra harap rá, hanem a nyakára, és Jango óta tudjuk, hogy a mandalore-i harcosok a nyakukon legalább olyan sebezhetőek, mint az AT-AT lépegetők.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon király epizód volt! :clap: Több helyen is gyermeki ujjongással fogadtam a történéseket. Az óriás droidekákat imádtam. Baromi jó volt Grogu érkezése és Peli reakciója. :D A férgek kimondottan guszták voltak. Se. :lol: 

 

Nagyon magasra tették a lécet a Mos Espa-i csatával is. Folyamatosan adagolták a kakaót, amikor megjelentek a droidok, akkor azt hittem már nem lehet fokozni, de aztán jött a rancor. Nagyon királyul volt meganimálva, néha King Kongba hajolva, de azért még belefért. Nagyon tetszett Bane halála is, hiszen Boba végül is a buckalakóknál megszerzett harci tudással győzte le - a buckalakó csaj biztos büszke lenne rá. :clap: Az is tetszett, hogy kiderült, hogy a pyke-ok voltak a felelősök a buckalakók haláláért. Logikus volt, hogy ők léptek, hogy védjék a profitjukat. Szegény tuskenek. :( 

 

A Grogu szál is a helyére került. Az egy napra eső nagy trükkök számát most már fel is tornázta 1-ről 2-re, a másodiknál persze már bealudt. :D Nagyon édes volt, amikor becsicsikált a lecsillapított rancor bódult feje mellett. Emlékeztett amúgy Anakin reekes mutatványára is.

 

Nagyon örültem az end credit jelenetnek, mert már-már úgy tűnt, hogy Vanthnek annyi. Szerencsére nem! 

 

A rész legjobb jelenete akkor is ez volt. :D 

 

image.png

 

Do It Episode 3 GIF by Star Wars

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

1. Cad Bane: a párbaja Bobával jó volt és a halálával is megvagyok békélve, viszont valahogy úgy érzem, hogy Bane későn lett behozva a történetbe. Tudom egy fejvadász, de örültem volna, ha kicsit többet szerepel a sorozatban, mert így csak be lett hozva, hogy ebben az epizódban ki legyen iktatva.

Cad Bane sosem volt olyan karakter, akinek indokolt lett volna, hogy sokat szerepeljen. Tipikusan ő a sorozatok "legyen kire lőni" alakja. Ugyanolyan, mint Ventress vagy Grievous volt. Király, ezért többet akarsz, akár indokolatlanul is. Szerencsére a készítők nem estek túlzásban és ez nem negatívum. Mert hát mi a bánat indokolná egy ilyen "lövök azt megyek" karakter helyét egy sztoriban azon kívül, hogy lő aztán megy. Illetve, most nem ment, remélhetőleg most meghalt.

 

5 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

2. Pyke Szindikátus és a "háború": belengetik ezt a háborút a harmadik rész óta és ennyi az egész? Azt hittem, hogy itt valami nagyobb durranás lesz, mert ez inkább volt ilyen kis helyi csatározás Mos Espa utcáiban.

Szerintem ez volt a reális. Azért itt nem a Köztársasági Nagy Hadsereg csapott össze a Független Rendszerek Konföderációjával, és nem is a Birodalom a Lázadók Szövetségével. Nem hatalmas államok és katonai haderők epikus csatájáról volt szó, hanem egy bolygón acsarkodó utcai bandákról, akiknek azért korlátozottak az erőforrásaik. Lehet, hogy a Pyke Szindikátus hatalmasabb szervezet, mint Fett gotrája, ugyanakkor pont a méretei behatárolják a lehetőségeiket. Elvégre a többi bolygón is meg kell védeniük az érdekeltségeiket. Ráadásul sokkal zártkörübbek, mint a huttok, hiszen a szervezet kizárólag csak pyke-okat alkalmaz. Ráadásul nyilván felmérték a helyzetet, és alapvetően Fett nem indokolt 1000 pyke katonát és egy csillagarmadát. Nyilván Freetownnal és a rancorral nem számoltak. Ha ezek nincsenek, simán nyertek volna.

Az utcai gangek meg általában az utcán harcolnak, nem Halálcsillagok körül hatalmas hadihajókkal. Ez pont így volt jó. Mos Espaért (is) ment a harc, hát Mos Espa utcáin rendezték el. Különben is, ha a Birodalmat le lehetett győzni egy erdőben egy bunker mellett kuporogva, akkor a pyke-ok is pofán verhetőek Mos Espa utcáink. :) És még így is többet láttunk ebből a háborúból, mint mondjuk a Keresztapában, ahol néhány felvillantott újság árulkodott a nagy maffiaháborúról.

 

5 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

3. Jól értettem, hogy Boba a végén azt mondja: "We are not suited for this?" Komolyan ez a konklúzió ebből az egészből? Ezért volt ez a sok hajcihő?

Ez csak egy félig komoly vicc volt tőle, nem konklúzió. Célzás arra, hogy mindkettő magánakvaló, zárkózott ember volt, most meg egy egész város hajbókol előttük és ez valószínűleg kicsit kényelmetlenül érinti őket. Látszik is Bobán, hogy ehhez nincs hozzászokva. Ezt üti el ezzel a viccel. Nem fogja ő senkinek sem átadni a stafétabotot.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

2. Pyke Szindikátus és a "háború": belengetik ezt a háborút a harmadik rész óta és ennyi az egész? Azt hittem, hogy itt valami nagyobb durranás lesz, mert ez inkább volt ilyen kis helyi csatározás Mos Espa utcáiban. A Pyke Szindikátus is csak felsorakoztatott pár katonáját, akiket le is győztek, erre fel amint Boba elintézte a rancorjával a droidokat és a megmaradt pykeokat, egyből visszavonulót fújnak? :hmm:

Én ennek homlokegyenest az ellenkezőjét gondolom. A készülődés alapján nem gondoltam volna hogy ilyen nagy lesz az összecsapás. Hisz a készülődés mindkét oldalon roppant kis léptékben zajlott. Boba alig egy maroknyi embert szerzett és a pkye-ok se erőltették meg magukat. Ahelyett hogy ide vezényeltek volna valami komolyabb alakulatot, helyette űrbusszal kijött néha 5-6 pyke és ez már erősitésnek számitott. A jelenlétük annyira minimális volt hogy pyke-okat többnyire nem is láttunk az utcákon. A mando úgy jött el Mos Eisley-ba (ami a pyke-ok helyi vezérének a székhelye), hogy egyetlen pyke-al se futott össze. Mindvégig elég világossá tették, hogy ez a pyke-oknak csak egy mellék projekt. Olyan őrülten fontos azért nem volt nekik Tatooine. Mindezek után mindenre gondoltam csak azt nem hogy egy ekkora városi harc lesz a dologból.

 

De a többi pontban is Dzséjttel értek egyet.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Dzséjt írta:

És még így is többet láttunk ebből a háborúból, mint mondjuk a Keresztapában, ahol néhány felvillantott újság árulkodott a nagy maffiaháborúról.

A keresztapás múltkori hasonlatodhoz szépen illeszkedett amúgy az ajándék gyümölcs, amit Boba kapott az epizód végén. A Keresztapában a lelövése előtt Don Corleone is ajándékba kapott gyümölcsöt-zöldséget egy helyi árustól. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

14 perccel korábban, Donát írta:

A keresztapás múltkori hasonlatodhoz szépen illeszkedett amúgy az ajándék gyümölcs, amit Boba kapott az epizód végén. A Keresztapában a lelövése előtt Don Corleone is ajándékba kapott gyümölcsöt-zöldséget egy helyi árustól. :) 

Corleone nem kapta, hanem vette, de a gyűmölcs megjelenése ennek ellenére valóban egy párhuzam. Ez fel sem tűnt, de most visszagondolva (pláne, hogy eme epizód után kedvet kaptam a The Godfather megnézéséhez és pár perce lett vége), de a posztod hatására visszagondolva realizálódott.

The Godfatherben a narancs rengeteg helyen jelen van. Corleone lelövésénél a leglátványosabb, de narancsok halma van a producer, Jack Woltz asztalán, amikor meghívja vacsorára Tom Hagent és Corleone egy narancsot vág fel, amikor az unokájával játszik, pont mielőtt meghalt. Sőt Don Fanuccinál is narancs van, mikor az utcákat járja, mielőtt Vito lelövi. És még lehetne sorolni, sok helyen feltűnik eme gyümölcs a trilógiában.

The Book of Boba Fett-ben meg a meiloorun tűnik fel sokszor. A The Streets of Mos Espában ez a gyümölcs borul bele az udvarmester siklójába, és ebben a részben is ezt adták ajándékba Bobának.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Ráadásul Grogu nagyban hozzájárult Boba győzelméhez és ahhoz, hogy az elszabadult rancor nem verte szét a várost.

Amúgy Dinnek most azért baromira mázlija volt, Ha a rancor csak egy kicsit jobban betolja a fejét a szájába, akkor nem a sisakra harap rá, hanem a nyakára, és Jango óta tudjuk, hogy a mandalore-i harcosok a nyakukon legalább olyan sebezhetőek, mint az AT-AT lépegetők.

Egyrészt nagyon tetszett az a jelenet, mert hidegrázós volt, másrészt viszont Bobától - a saját sorozatában - vette el a lehetőség, hogy megnyugtassa a Rancort és ő legyen a hős. Máris több értelme lett volna annak a jelenetnek amikor először meglátja a rancor és valami kapcsolat alakult ki köztük.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 perccel korábban, kudar írta:

Egyrészt nagyon tetszett az a jelenet, mert hidegrázós volt, másrészt viszont Bobától - a saját sorozatában - vette el a lehetőség, hogy megnyugtassa a Rancort és ő legyen a hős. Máris több értelme lett volna annak a jelenetnek amikor először meglátja a rancor és valami kapcsolat alakult ki köztük.

Igaz, ami igaz, én is egészen addig, amíg Grogu ki nem totyog a szörnyeteg elé, arra számítottam, hogy Boba egyszer csak beröppen és megállítja tomboló kis házi kedvencét. Ugyanakkor én nem bánom, hogy nem így alakult, mert, ahogy te is írtad, hidegrázós volt. Plusz nekem sokat hozzáadott az, hogy ebben a jelenetben érződött először Luke tanítása. Mindkét pillanatban, amikor Grogu ebben a részben az Erőhöz nyúlt, attól féltem, hogy támadásra fogja használni. De még amikor az előző részben szétroppantotta a remotot, akkor is felmerült bennem, hogy nem-e a düh vezérelte, és csak Luke szava nyugtatott meg. Mindez azért, mert nagyon megmaradt bennem, hogy folytogatni kezdte Carát egy olyan helyzetben, amikor Din nem volt életveszélyben. Itt meg mindkét helyzetben hajszálon függöt hősünk élete. És az is elég élénk még, amikor az elfogása után szadizza a rohamosztagosokat.

És Grogu most egyik esetben sem lépett fel támadólag. Először egy alkatrészt vett ki a droidból, másodszor meg elaltatta a rancort. És én ezt Luke számlájára írom. Az ő tanításának eredménye, hogy Grogu már nem agresszív formában használja az Erőt. Emiatt nem bánom, hogy elorozta Fett elől a rancor megfékezésének lehetőségét, mert az nem hordozott volna ilyen többletet. Azt, hogy a kapcsolat erős Boba és a rancorja között, azt a megülése jelképezte, hiszen részekkel korábban Machete pont azzal adott hangsúlyt a rancorral való kapcsolat fontosságának, hogy a lovaglást emlegette példaként: "But they form strong bonds with their owners. It is said that the Witches of Dathomir even rode them through the forest and fens."

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hmm. Nem is tudom. Lehet, hogy telhetetlen vagyok, de nekem valahogy kevés volt. Számítottam volna valami nagyobb durranásra a végén, de inkább csak simán véget ért a sorozat a legegyszerűbb módon

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó záróepizód volt. Kicsit bővebben: nagyon jó és élvezetes volt. :)

 

Ami itt volt, az szem-szájnak ingere, a szuper droidekák, Boba rancorolása, majd Artu elhozta a manót is. A csudába is, a játékidő kellemes hosszúságúra sikeredett, Shand pedig szépen levágta a többi gorta fejét és szépen himbálózott a polgárjenő is a dróton.

 

Igazóból, ami meglepetést okozott, az a szuper droidekák megjelenése okozta. Marha jól néztek ki. Illetve ami meglepett, hogy a többi gotra is áruló lett. Boba rancorolását vártam, mert be lett lengetve, igazából az a kidolgozottság, dramaturgia lepett meg, jó értelemben. 

 

Szóval, Cobb mehet a polgármesteri székbe, Boba meg mehet vissza a gyökereihez: mandalorra Dinnel, Groguval és Shanddal karöltve. 

 

Jöhet a Bad Batch meg a Kenobi is. :)

Szerkesztve: - cyrano
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na ez már igazi Book of Boba rész volt. Nem lopták el a showt Din és Grogu, hanem a részeivé váltak. Jó példa egy nagy játszás a szőnyegen legóval, vagy figurákkal! (Bomarr után!)

De hát ki nem szeretett játszani. Rodriguez jót játszott nekünk. Basszus elhitették velem, hogy Cobb meghalt. De ott van a Bactában!

Klasszak voltak az új droidikák, meg lehet őrülni azért egy ilyen régen alkalmazott ötletnek, hogy droidok pajzsban! PT párhuzamok forever!

Bejött a Rancor jóslat, és nekem Krsantan jelenetei első blikkre nem lettek olyan badass-ek.

Cad Bane jó volt! Mit jó? Jobb mint az előző részben. Nekem. És ennyi volt? :cry: Francba, de jó volt. Utalások a múltra, egymás korára! Remek volt az egész.

Mandizzunk kicsit: R2 elhozta Grogut. És vele a válaszokat! Ing lett ebből, nem kard.. És a pilótafülke! Érződött nagyon!

Óriási piros pont, hogy megkaphatta a Razor crest gömbjét Grogu! Ezt nagyon hiányoltam, megkaptam.

Azt sajnáltam, hogy akció közben kellett újra találkozniuk, meghittebbre számítottam. És a megkaptam a katarzist, amit múltkor áhítottam, hogy jó lesz látni az N1-es másodpilótáját visítani! BEJÖTT!!!

Az évad is elég kerek, keményen áthajlik a Mandiba, de ha azt vesszük a Mandiban is kapott teret Boba.

Gondolom további összefonódások a karakterek szintjén és Mandalor sorsával kapcsolatban várhatóak, vagy szinte kötelezőek!

Hajrá Streaming SW, szép saga bővítés lett a Boba sorozat! Köszönjük!

 

 

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem hiszem, hogy túl hosszan tudnék most írni, mert még az élmény hatása alatt vagyok erősen, de ez valami hihetetlenül jó volt! :yeah:

Szépen lassan kezdődött a rész, aztán meg csak kapkodtuk a fejünket, mert az izgalmak csak nőttek, de közben jöttek a könnyezve mosolygós pillanatok is.  Lehetett izgulni rendesen, hogy fogják Bobáék túlélni a pyke-ok és az áruló szövetségeseik támadását, mert nagyon úgy festett, hogy rosszak az esélyek, még Din Djarinnal is, az egésznek igazán volt tétje. Nagy ötlet volt, hogy megjelent Grogu az X-szárnyúval (azért vicces volt kicsit, hogy Luke kölcsönadta Artunak a gépet, hogy Grogut fuvarozza :D ), vagyis ténnyé vált, hogy a kisfickó a fénykard helyett a páncélinget választotta, no és imádnivaló volt több jelenetben is (pl. ahogy lobogott a füle a rancor ordításától, pláne amikor odapihent mellé :love:). De ugyanilyen nagy ötlet volt, hogy Boba megjelent a rancor hátán, miután a szuper droidikák miatt már majdnem kampeca lett ott mindenkinek. Ugyan nem ment egyszerűen, de végül mégis győzedelmeskedett a nyers erő a technika fölött (rancor vs. droidika), hogy aztán végül a békítő, csillapító szellemi erő diadalmaskodjon a nyers erő felett (Grogu és a rancor esete :) )

 

5 órával ezelőtt, Donát írta:

Nagyon tetszett Bane halála is, hiszen Boba végül is a buckalakóknál megszerzett harci tudással győzte le - a buckalakó csaj biztos büszke lenne rá. :clap: Az is tetszett, hogy kiderült, hogy a pyke-ok voltak a felelősök a buckalakók haláláért. Logikus volt, hogy ők léptek, hogy védjék a profitjukat. Szegény tuskenek. :( 

Imádtam, hogy nagyképű és amúgy még vénen is villámgyors Bane-t egy számára ismeretlen harcmodorban győzték le. Lebecsülte Bobát, a taszkenekkal való kapcsolatát gyengeségnek nevezte - és hát jó ráfázott. :) 

 

2 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

És Grogu most egyik esetben sem lépett fel támadólag. Először egy alkatrészt vett ki a droidból, másodszor meg elaltatta a rancort. És én ezt Luke számlájára írom. Az ő tanításának eredménye, hogy Grogu már nem agresszív formában használja az Erőt. Emiatt nem bánom, hogy elorozta Fett elől a rancor megfékezésének lehetőségét, mert az nem hordozott volna ilyen többletet.

Egyetértek. Grogu szerepe az epizódban kifejezetten jól sikerült. Jó volt látni, mert annyira cuki, meg ahogy Mando magához ölelte, az is megható pillanat volt, de ráadásul a helyzet megoldásában úgy tudott segíteni, hogy közben láthattuk, ő maga milyen fejlődésen ment át már az alatt a rövid idő alatt is, amíg Luke-kal volt, és ezt a fajta segítséget a teljesen felajzott rancor lecsillapításában senki más nem tudta volna megadni. Szegény rancor magánkívül volt, itt már nem lett volna elég az, hogy a gazdája, akihez kötődik, próbálja megszelídíteni, ide direktben elmetrükk kellett. Nekem eszembe is juttatta Trónok Harcából Bran módszerét Hodor megnyugtatására (elnézést a példáért :D ). 

 

6 órával ezelőtt, Whill írta:

Sokan zúgolódtak a múlt héten, hogy Grogu és Luke szerepeltetése öncélú fanservice volt, de ezzel a résszel minden a helyére került. Boba segített Din-nek kiszabadítani Grogut, cserébe Din és Grogu segített Bobának visszafoglalni a Tatooine-t. Ez a történetszál így tökéletes, és kár lett volna kihagyni.

Én is abszolút így érzek. :) Szépen fonódott egymásba ez a két sorozat, és nagyon remélem, hogy ez a jó szokásuk a jövőben is megmarad. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Érdekes rész volt! Ahogy haladtunk előre egyre jobb lett, és a Rancor feltűnésétől pedig már tökéletesnek is mondanám. Egy évadzárónál mindig kérdéses, hogy milyen szájízt hagy maga után. Úgy értem vajon benne van a folytatás lehetősége, vagy ennyi volt? Nos, itt bármi lehetséges, de ha esetleg nem folytatnák, akkor is egész a sztori (én most erre tippelnék, a jövőben pár cameo azért befigyelhet).

 

Eleinte fura volt a harc léptéke. Freetown lakosait úgy várták, mint a messiást. Aztán megjött 7-8 ember… Mondom ez lenne az a hatalmas erősítés? Pár telepes puskával? Viszont kicsit belegondolva, nem véletlen ilyen a felállás. A Tatooine-on vagyunk, ahol nem sok fegyveres banda van, nagy létszámúak meg pláne nem teremnek minden dűne mögött. Olyan, aki harcolni is akar, na az már fehér holló kategória. Ennek fényében már nem is volt annyira kétségbeejtő Boba Fett gotrájának helyzete. Persze arra nem számíthatott, hogy minden család el fogja árulni.

A rajtaütésekkel megkezdődött a harc. Sajnáltam a két gamorrait, a lelőtt modokat és Krrsantant is, bár róla azért sejtettem, hogy nem könnyen fogják kinyírni. Nem is sikerült. :) Boba és Djarin ketten kitesznek egy fél hadsereget, ezt most is megmutatták. Viszont itt nagyobb volt a túlerő, mint a Tython-on, nem is bírták sokáig.

Az egész szekvencia remekül volt felépítve, ahogy hullámokban egyre nagyobbra emelkedett a tét. A gyalogos harc után megjelentek a robotok, amik nagyon jól néztek ki! A pajzsuk végre egy szinte áthatolhatatlan energiamező volt, amiről még Djarin is lecsúszott. :) Meg is szenvedtek vele hőseink, és ha bizony nem jön képbe a Rancor, akkor nekik rövid úton befellegzett volna. A Rancoros akció jelentek az SW filmeket tekintve is előkelő helyen vannak. Döbbenetesen jó és szórakoztató mivolta mellett nem kevés brutalitás is szorult bele, pont amilyennek lennie kell. Rodriguez itt sziporkázott! Fett Rancorja Pyke-okat evett és ütött agyon, mindezt premier plánban! :clap: Boba remekül ülte meg, viszont miután leesett, a kicsike elszabadult.

Ehhez persze kellett Cad Bane is, aki bevadította a lángszórójával. Bane…. párbajuk Bobával első osztályú volt. Megvolt a szokásos hergelés, amiből Fett is megtudhatta kik ölték meg a tuszkeneket (beigazolódott egyesek sejtése ez ügyben). A végén azért megmutatta Boba mire képes még mindig, Bane kinyírása remek és meglepő is egyben! :o Nem gondoltam volna, hogy máris jobb létre szenderül. Ezzel egy újabb hosszú pályafutás ért véget a szemünk láttára.

A végén Fennec mészárlása pont olyan volt, amit egy ilyen kaliberű gyilkostól elvárok, amikor pontot tesz egy viszály végére. A Családok főnökeit lelőtte, Mok Saiz-t felakasztotta és végül a Pyke helytartót hátba szúrta. Ilyen jelenetet se sokat látunk az SW-ben.

death.jpg

 

Bobáról is érdemes pár szót szólni, mert itt mutatkozott meg igazán merre tartott illetve tart a karakter. Ő lett a Star Wars Rózsa Sándorja. Bane rátapintott a lényegere vele kapcsolatban. Jobb útra akar térni, és igazából az egész sorozat ezt építette. Érdekes volt összeszólalkozása Fennec-el, aki forgalmazni akarta a fűszert, Boba viszont nem. Mint egy régimódi maffia vezér, akinél van egy határ, milyen üzletekhez nyúl még és mi az, ami már nem fér bele. A harc végén már Bobáéknak is fura volt a Mos Espa lakosai részéről feléjük megnyilvánuló tisztelet, már-már szeretet. Ők azért nem ennyire jók, és ezt tudják ők is. Kíváncsi leszek, hogy amikor újra rátalálunk Fett-re akkor ezek után milyen lesz a helyzete a szektorban. 

 

A végére hagytam a Mandoverzum két főhősét. Djarin a hite szerint ezúttal is mindent megtett a vállalt cél elérése érdekében, akár a halála árán is. This is the way! Viszont ami már nem volt bekalkulálva nálam az Grogu feltűnése! Bane halála mellett ez volt a másik döbbenet. Máris megtudtuk, hogy a beskar inget választotta, nem kellett várni a Mandalori harmadik évadjáig. A találkozásuk nagyon megható volt, és még úgy is Din nyakába ugrott, hogy épp egy üldözés közepén voltak. :) Ezen túl tevékeny részt vállalt a csatából, hisz egy droidot és egy rancort is ártalmatlanított. Ez talán előrevetíti, hogy a jövőben sokkal aktívabb részese lesz majd a cselekménynek, mint korábban, ahol inkább csak egy csomag volt.

Ami pedig a Djarintól való korábbi búcsújának súlyát illeti, nos, az annyival magyarázható, hogy Luke megpróbálta a tanítását de Grogu még nem állt készen erre.

A történetből kilépve már nem ilyen szép a magyarázat, hiszen egyértelmű, hogy a sorozat a kis törpe nélkül nem lenne olyan népszerű így nem tehették meg, hogy egyszerűen nem szerepeltetik. Ezért kellett visszavinni Djarin mellé. Az, hogy ez mennyire elegáns a második évadzáró epizódja után, mindenki döntse el maga. :)

 

A végén mindenesetre hatalmas volt, ahogy Grogu a fém golyóval egyre erősebben kopogtat, hogy apuci kapcsoljon turbóra. :lol:

 

Végszóként annyit tudok mondani a részről, hogy remek záró epizód volt, kis buktatókkal, de azok belefértek. Bővebben majd az évadértékelős topikban.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

És Grogu most egyik esetben sem lépett fel támadólag. Először egy alkatrészt vett ki a droidból, másodszor meg elaltatta a rancort. És én ezt Luke számlájára írom. Az ő tanításának eredménye, hogy Grogu már nem agresszív formában használja az Erőt. Emiatt nem bánom, hogy elorozta Fett elől a rancor megfékezésének lehetőségét, mert az nem hordozott volna ilyen többletet. Azt, hogy a kapcsolat erős Boba és a rancorja között, azt a megülése jelképezte, hiszen részekkel korábban Machete pont azzal adott hangsúlyt a rancorral való kapcsolat fontosságának, hogy a lovaglást emlegette példaként: "But they form strong bonds with their owners. It is said that the Witches of Dathomir even rode them through the forest and fens."

És milyen szépen kontrasztot adott ennek a köteléknek Mando lovaglási kísérlete. Egy pillanatig nem tűrte meg a hátán a rancor, és majdnem meg is ette. Ez még jobban aláhúzta mennyire erős kapcsolat alakult ki Boba és a rancor között.

 

17 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Érdekes volt összeszólalkozása Fennec-el, aki forgalmazni akarta a fűszert, Boba viszont nem. Mint egy régimódi maffia vezér, akinél van egy határ, milyen üzletekhez nyúl még és mi az, ami már nem fér bele.

Még egy kiváló elem @Dzséjt Boba - Keresztapa párhuzamába. Corleone is ellenezte a kábítószert. A mák piszkos ügy.

 

18 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

A végén mindenesetre hatalmas volt, ahogy Grogu a fém golyóval egyre erősebben kopogtat, hogy apuci kapcsoljon turbóra. :lol:

 

Zseniális volt a vége. A kutyám ugyanígy szokott jelezni, ha akar valamit és persze ő is mindig megkapja a végén azt, amit akar. :lol: 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

A Mandi/Boba jelenetek is jók voltak, az akciójuk kifejezetten jól volt megcsinálva, a nagy darab droidekák pedig veszélyesek voltak. Ahogy látom, az EpII és EpIII-hoz tartozó Art könyvekből vették elő ezeket a droidokat.

Igen, ezt írta fentebb Bence is @Bomarr. De tök jó, hogy betetted a képet! :peace:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

2. Pyke Szindikátus és a "háború": belengetik ezt a háborút a harmadik rész óta és ennyi az egész? Azt hittem, hogy itt valami nagyobb durranás lesz, mert ez inkább volt ilyen kis helyi csatározás Mos Espa utcáiban. A Pyke Szindikátus is csak felsorakoztatott pár katonáját, akiket le is győztek, erre fel amint Boba elintézte a rancorjával a droidokat és a megmaradt pykeokat, egyből visszavonulót fújnak? :hmm:

Ez inkább egy csata lett volna, mert a Pyke főnök említi, hogy az emberei fele halt meg kb. Aztán ő is Fennec keze által, plusz még a bandavezérek. Na most jó kérdés, hogy ehhez mit szól majd a szindikátus az Obah Dián? Lehet, hogy hagyják a francba az egészet. Legalábbis egy darabig.

 

10 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

3. Jól értettem, hogy Boba a végén azt mondja: "We are not suited for this?" Komolyan ez a konklúzió ebből az egészből? Ezért volt ez a sok hajcihő? Tippre Cobb Vanth veszi át Boba daimyo szerepét

Ez egy remek gondolat! Én örülnék ha ez lenne. Bane nagyon mondogatta neki, hogy valahol mégis csak egy gyilkos. Szóval ebben a Vanth szálban még lehet muníció. Talán nem véletlen a bacta tartályban mutatták meg, mint azt az embert aki idővel átveszi Boba helyét. Viszont az is lehet, hogy csak polgármester lesz. :) 

 

Apropó! A komornyik meg összejöhet fogatlan Pelivel. :lol:

 

3 órával ezelőtt, kudar írta:

Egyrészt nagyon tetszett az a jelenet, mert hidegrázós volt, másrészt viszont Bobától - a saját sorozatában - vette el a lehetőség, hogy megnyugtassa a Rancort és ő legyen a hős. Máris több értelme lett volna annak a jelenetnek amikor először meglátja a rancor és valami kapcsolat alakult ki köztük.

Én is végig őt vártam, hogy majd feltűnik. Utána már leesett, hogy miért maradt távol. :D 

 

3 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Boba azért ebben a részben kapott jó pár hősi pillanatot.

Annak a jelenetnek pedig amikor kapcsolat alakul ki közte és a rancor között nagyonis volt értelme: hisz ezért tudta meglovagolni és csatába vinni.

Boba oroszlán...akarom mondani Rancor részt vállalt a győzelemben. Tényleg, ha nincs a házi kedvence akkor nehezen nyerték volna meg a csatát. De inkább sehogy se.

 

3 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

És Grogu most egyik esetben sem lépett fel támadólag.

Sőt, többször meg is simogatta az állatot, hasonlóan Bobához, amikor átvette. :D 

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Yoda József írta:

Hmm. Nem is tudom. Lehet, hogy telhetetlen vagyok, de nekem valahogy kevés volt. Számítottam volna valami nagyobb durranásra a végén, de inkább csak simán véget ért a sorozat a legegyszerűbb módon

Valószínűsítem, hogy nem lesz folytatás. Vagy nem ebben a sorozatban. Talán ezért ért véget így. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.