mui-ruy Hozzászólás ideje: 2020. Október 20. Hozzászólás ideje: 2020. Október 20. A Szukits Star Wars-os Facebook oldalának (Jedi Könyvtár) ma reggeli infója a decemberben megjelenő Vérvörös Birodalom kötetről. Most rendeljétek elő, mert úgy látszik ahogy azt fentebb már pedzegettük egy-két év múlva csillagászati árakon lehet majd csak hozzájutni másodkézből. 2 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2020. Október 20. Hozzászólás ideje: 2020. Október 20. Most még a kedvezménnyel elég baráti áron van. Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2020. November 25. Hozzászólás ideje: 2020. November 25. (szerkesztve) 2021 decemberéig még lehet vásárolni Legenda kiadványokat! https://www.starwarsmedia.hu/hirek/2021-vegeig-lehet-legenda-kiadvanyokat-venni-itthon.html Szerkesztve: 2020. November 25. - tomcsi80 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2020. November 26. Hozzászólás ideje: 2020. November 26. Amúgy a Vérvörös Birodalom méretre mekkora lesz? Válasz
HeirToGrievous Hozzászólás ideje: 2020. November 26. Hozzászólás ideje: 2020. November 26. (szerkesztve) 3 órával ezelőtt, Iqvi írta: Amúgy a Vérvörös Birodalom méretre mekkora lesz? Mivel ez Omnibus, szerintem akkora, mint a Witcher: Történetek Ríviai Geraltról (187x287 mm). Vagy még nagyobb... Szerkesztve: 2020. November 26. - HeirToGrievous 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2020. November 26. Hozzászólás ideje: 2020. November 26. 5 perccel korábban, HeirToGrievous írta: Mivel ez Omnibus, szerintem akkora, mint a Witcher: Történetek Ríviai Geraltról (187x287 mm). Vagy még nagyobb... Akkor igazán brutál kiadvány lesz Válasz
mui-ruy Hozzászólás ideje: 2020. November 26. Hozzászólás ideje: 2020. November 26. (szerkesztve) 7 órával ezelőtt, Iqvi írta: Amúgy a Vérvörös Birodalom méretre mekkora lesz? Ugyanakkora lesz, mint a többi szukits SW képregény, hogy illeszkedjen a többihez. Csak sokkal vaskosabb. Ezt ők írták szeptember 14-én egy kérdésre válaszolva a Jedi Könyvtár FB oldalán. Szerkesztve: 2020. November 26. - mui-ruy 2 Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2020. December 7. Hozzászólás ideje: 2020. December 7. A Dark Empire folytatódik! 1 Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2020. December 13. Hozzászólás ideje: 2020. December 13. 2020. 11. 26. - 9:43, Iqvi írta: Akkor igazán brutál kiadvány lesz Tényleg brutál lett! Viszonyításképp mellé raktam egy átlagos méretű kötetet. Nem semmi minőség, nem bánom, hogy beszereztem. 2 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2020. December 13. Hozzászólás ideje: 2020. December 13. Hozzám is megérkezett már pénteken, de csak belelapozgattam még, mert most az új Thrawn könyvet olvasom. 2 Válasz
mui-ruy Hozzászólás ideje: 2020. December 13. Hozzászólás ideje: 2020. December 13. 2020. 12. 07. - 22:00, tomcsi80 írta: A Dark Empire folytatódik! Woow, nem is tudtam hogy rajongói animáció is készült ebből. A Vérvörös Birodalom megjelenésének apropóján nagyon elkezdett érdekelni ez a Legends-éra is! Főleg hogy a Vérvörös Birodalom hátulján hivatkoznak is rá, hogy ez a Dark Empire után játszódik. Előszedtem a régi Semic-füzetek első hat számát, mert előbb a Dark Empre 1-2-t akartam elolvasni magyarul. Főleg hogy a 9. epizód is köztudottan merített belőle. Nagyon tetszett, imádom ezt a szériát! Kíváncsi leszek az animációra is! Válasz
HeirToGrievous Hozzászólás ideje: 2020. December 14. Hozzászólás ideje: 2020. December 14. 2020. 12. 13. - 17:48, Darth Sky írta: Tényleg brutál lett! Viszonyításképp mellé raktam egy átlagos méretű kötetet. Nem semmi minőség, nem bánom, hogy beszereztem. Nekem is pénteken jött meg. Tényleg szép lett, bár még mindig nagyon fura, hogy méretre kisebb, mint egy eredeti TPB. 1 Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2020. December 14. Hozzászólás ideje: 2020. December 14. 2020. 12. 13. - 18:06, mui-ruy írta: Woow, nem is tudtam hogy rajongói animáció is készült ebből. A Vérvörös Birodalom megjelenésének apropóján nagyon elkezdett érdekelni ez a Legends-éra is! Főleg hogy a Vérvörös Birodalom hátulján hivatkoznak is rá, hogy ez a Dark Empire után játszódik. Előszedtem a régi Semic-füzetek első hat számát, mert előbb a Dark Empre 1-2-t akartam elolvasni magyarul. Főleg hogy a 9. epizód is köztudottan merített belőle. Nagyon tetszett, imádom ezt a szériát! Kíváncsi leszek az animációra is! Az első epizódot már láthatod is a youtube-on. Ha visszakeresel ebben a topicban, itt is megvan osztva. 1 Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2020. December 31. Hozzászólás ideje: 2020. December 31. Az egy éve futó Birodalom örökösei animációs változat epizódjai után elkészült a hivatalos előzetes! 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Január 18. Hozzászólás ideje: 2021. Január 18. Eljutottam a Vérvörös Birodalom sztorijának a feléig. Az eleje, a Carnor Jax-el való leszámolás sztorija, és a Kenix Kil-es fejvadászos szám tetszett, de a Vér Tanácsa elég, közepes. Baromira irritáló, hogy minden párbeszédben a teljes nevükön hívják egymást a szereplők, illetve a rajz se mindenhol tetszik, de elfogadom, Dark Horse, kilencvenes évek ilyen volt. A Kenix Kil számnak viszont jók voltak a rajzai. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Január 31. Hozzászólás ideje: 2021. Január 31. Befejeztem a Vérvörös Birodalmat, elég vegyes érzésekkel. Mert míg az Elveszett Birodalom, és a Vérvörös Birodalom tetszett addig a Vér Tanácsa már nem, plusz a rajzok minősége is változó volt, illetve a Dark Horse extra számai elfordítva kerültek bele a kötetbe. Összességében egy korrekt kötet, ami mindenképpen mérföldkő a hazai Star Wars kiadás történetében. 1 Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2021. Február 6. Hozzászólás ideje: 2021. Február 6. A Dark Empire folytatódik. Ami érdekesség, hogy Palpatine-t ugyanolyan szerkezettel ábrázolják, mint a Skywalker korában. 1 1 Válasz
HeirToGrievous Hozzászólás ideje: 2021. Február 6. Hozzászólás ideje: 2021. Február 6. Kölcsön nyúlás visszajár. 1 1 2 Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2021. Február 6. Hozzászólás ideje: 2021. Február 6. Gondolom rég láttad az ep.3-at. Az ep.9-ben ugyanis a berakott képen szószerint azt idézi Palpatine, ami elhangzik az opera jelenetben. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Február 7. Hozzászólás ideje: 2021. Február 7. Az idézet tényleg A Sithek bosszújából van, de a környezet és a háttér között nagyon nagy a hasonlóság. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2021. Február 7. Hozzászólás ideje: 2021. Február 7. Szerintem semmi hasonlóság nincs a környezet és a háttérben. Esetleg azért tűnik hasonlónak mert aki készítette a képet az bezöldítette az ep.9 képkockáját. De az eredeti filmben ez nem igy néz ki. 1 Válasz
HeirToGrievous Hozzászólás ideje: 2021. Február 7. Hozzászólás ideje: 2021. Február 7. (szerkesztve) 53 perccel korábban, Bomarr írta: Szerintem semmi hasonlóság nincs a környezet és a háttérben. Esetleg azért tűnik hasonlónak mert aki készítette a képet az bezöldítette az ep.9 képkockáját. De az eredeti filmben ez nem igy néz ki. Azért tűnik zöldesnek, mert kamerás felvételről származik a kép. És csak az eredetiben mondja ugyanazt. A IX. rész szinkronjában ugyanis egy módosított szöveg hangzik el. A nyúlást pedig a szövegre értettem, mert ha összehasonlítod a kettőt, lényegében ugyanazt mondja el, csak más szavakkal. Szerkesztve: 2021. Február 7. - HeirToGrievous Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Március 2. Hozzászólás ideje: 2021. Március 2. https://ziro.hu/elemzesek/sotet-lovak-a-messzi-messzi-galaxisban-30-eve-szerezte-meg-a-dark-horse-a-star-wars-jogokat/ 2 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Március 2. Hozzászólás ideje: 2021. Március 2. A régi szép Dark Horse korszak. Persze a Marvel még nem tudott annyit kiadni, de még mindig a Dark Horse képregényeinek jelentős részét jobbnak érzem. 1 Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2021. Március 2. Hozzászólás ideje: 2021. Március 2. A cikk szerint a Lucasfilm hitelesnek tartotta a Lucas érában, akkor miért kellett eltörölni? Csakis azért, hogy felhasználhassák az új trilógiában Kennedyék. Amúgy Lucas is csak párhuzamos univerzumként tekintett rá, hogy ő is átvegyen bizonyos elemeket és karaktereket. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Március 2. Hozzászólás ideje: 2021. Március 2. 2 perccel korábban, tomcsi80 írta: A cikk szerint a Lucasfilm hitelesnek tartotta a Lucas érában, akkor miért kellett eltörölni? Csakis azért, hogy felhasználhassák az új trilógiában Kennedyék. Amúgy Lucas is csak párhuzamos univerzumként tekintett rá, hogy ő is átvegyen bizonyos elemeket és karaktereket. Azért volt az EU törlés, hogy szabadon, megkötések nélkül gyárthassanak új filmeket, sorozatokat, és animációs sorozatokat. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2021. Március 2. Hozzászólás ideje: 2021. Március 2. 53 perccel korábban, tomcsi80 írta: A cikk szerint a Lucasfilm hitelesnek tartotta a Lucas érában, akkor miért kellett eltörölni? Csakis azért, hogy felhasználhassák az új trilógiában Kennedyék. Amúgy Lucas is csak párhuzamos univerzumként tekintett rá, hogy ő is átvegyen bizonyos elemeket és karaktereket. Kennedy nem forgatókönyvíró. Ő nem ír semmit és nem talál ki történeteket. Ezért van az hogy például hogy a Zsivány Egyes, a Last jedi vagy a Mandalori annyira különbözik egymástól. Mert nem ugyanazok az alkotók. A Dark Horse korszakot én a magam részéről szerettem. Az utolsó pár évet leszámitva minden képregényt olvastam. Viszont a Marvel nekem jobban tetszik. Sokkal egységesebb, több az ügyes kapcsolódási pont. A sokadik remek példa rá hogy miért is olyan jó dolog a kánon. Az hogy a Zsivány Egyes egyik mellékszereplője a képregényekben halt meg például remek húzás. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Március 2. Hozzászólás ideje: 2021. Március 2. A Dark Horse képregények között is volt számtalan remek kapcsolódási pont. Sőt, én úgy érzem ebben a korszakban több, jobb kapcsolódás volt a képregények és a regények között. 1 Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2021. Március 2. Hozzászólás ideje: 2021. Március 2. 3 órával ezelőtt, Bomarr írta: Kennedy nem forgatókönyvíró. Ő nem ír semmit és nem talál ki történeteket. A Dark Horse korszakot én a magam részéről szerettem. Az utolsó pár évet leszámitva minden képregényt olvastam. Viszont a Marvel nekem jobban tetszik. Sokkal egységesebb, több az ügyes kapcsolódási pont. A sokadik remek példa rá hogy miért is olyan jó dolog a kánon. Nem egyesszámban, hanem többesszámban beszéltem Kennedyékről. Igen tudjuk, hogy a Darth Maul miniseries volt, ami után elkezdted kedvelni a Dark Horse-os kiadványokat, ahogy a Star Wars képregények története 2 részes cikkben leírtad. Várjuk a 3-ik részt. A kánon összefüggés, akkor is megvolt, de Lucas nem tekintette annak, mivel ő is tervezett 7-9-ik epizódot, de az a projekt nem valósult meg. 1 Válasz
ati Hozzászólás ideje: 2021. Június 10. Hozzászólás ideje: 2021. Június 10. Nézegettem ezt a Hachette legendák gyűjteményét, a franciáknál már 140. számnál jár, brutális. Itt meg lehet nézni mik jelentek meg eddig: https://www.bedetheque.com/serie-49847-BD-Star-Wars-Legendes-La-Collection-Hachette.html Nem lenne rossz, de akkora katyvasz az egész kiadási sorrend, hogy az hihetetlen. Mintha valaki vaktában válogatta volna ki őket. Egy ilyen komoly gyűjteménynél vehették volna a fáradságot, hogy kronológiailag sorbarendezik. Ennek a megjelenése csak akkor lenne jó nálunk, ha a Disney leállna a képregényekkel és már nem lenne mit kiadni. 1 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.