Ugrás a kommentre

Harry Potter

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  2011. 04. 28. - 8:18, Dzséjt írta:
Mondjuk várható volt, a könyv egyik legsokkolóbb momentuma.

Hát... Engem annyira nem izgatott fel, nem volt sosem a kedvencem. Inkább Hedvig vagy Mordon halála na meg
  Spoileres tartalom megtekintése

ami sokkolt.

Hozzászólás ideje:

A trailer ***tt jó, kétszer is megnéztem egymás után. Érdemes lenne majdnem az egészet kikockázni :D Azért nem semmi jeleneteket mutatnak meg a trailerben, valamiért azt hittem, hogy ennyi minden nem jelenik majd meg.

Hozzászólás ideje:
  2011. 04. 28. - 11:00, Darth_Phobos írta:

Nekem a könyvben a 6. részi jött be a jobban, és nem hiszem, hogy az ottani atmoszférát át tudják ültetni erre az összecsapásra.

Mondjuk a könyvben nekem is jobban tetszett az a csata, így akármilyen is lesz ez, mindig is hiányolni fogom azt.

Hozzászólás ideje:
  2011. 04. 28. - 5:43, kudar írta:

Azt is tudjuk már, hogy

Ez utóbbinak én is nagyon örülnék. Számomra a történetnek ez a része ezzel a befejezéssel tökéletes lett a könyvben is, és ha ezt még fokozni tudják, az csak jó. :)

2011. 04. 28. - 14:40, MissKarrde írta:

A trailer ***tt jó, kétszer is megnéztem egymás után. Érdemes lenne majdnem az egészet kikockázni :D

Nekem inkább ahhoz támadt kedvem, hogy a 7/1-et megnézzem megint. :) Az új bemutató előtt biztos meg is teszem majd.
  • 3 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Na, tegnap sikerült elmennem a Harry Potter 7/2-re. Szerintem remekül sikerült, remek pillanatok vannak benne. Itt már nem volt annyi lacafacázás, jött az ostrom, ahogy kellett. Annyit csalódtam csak, hogy nem mutatták a jelentősebb szereplők halálát, pedig megérdemelték volna.

Szóval, összességében jó zárása ez a szériának. Most már csak jelenjen meg díszdobozba csomagolva, és mehet a polcomra. :)

Hozzászólás ideje:

• 4 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

A Harry Potter a másik kedvenc brit alkotásom a Doctor Who mellett. Én először a bölcsek kövét láttam még anno videokazettán, amikor a Titkok Kamrája előzetese már a mozikba ment. Az első rész emlékeim szerint nagyon tetszett, így megnéztem a másodikat is, de azt is csak akkor, mikor már kijött VHS-en. Határozottan jobban tetszett, főleg az olyan elemek miatt, mint a repülő Ford Anglia, ami a mai napig az egyik kedvenc Harry Potter járművem. Aztán jött az azkabani fogoly, ami már kicsit sötétebb hangulatú volt. A Roxfort megváltozott(szerintem előnyére), nem szerepelt benne Voldemort, de ez nem is nagyon zavart és Dumbledoret sem ugyanaz a színész játszotta, viszont ezt először észre sem vettem. Ez a rész is nagyon tetszett, a Tekergők Térképével, meg a Kóbor Grimbusszal és még sorolhatnám. A Tűz Serlege szerintem túl sötét hangulatú lett, főleg, mert nem John Williams komponálta a zenét hozzá, viszont ez is egy jó rész a maga nevében. Mikor megláttam, hogy az Ifjabb Barty Kuport David Tennant(A 10. Doktor) játssza, hát... :rock: Ráadásul a film végén, mikor Rémszem Mordon átváltozik "Doktorrá", kicsit olyan volt, mint a regeneráció, meg még az a láda is, amiben az igazi Mordon volt bezárva, belül sokkal nagyobb volt, mint kívül. :D A Főnix Rendjét már végre sikerült moziban megnéznem és a hangulata más sokkal jobb volt, mint az előzőé. A zenéje már határozottan jobban hasonlított az első három filmére. Umbridge sokkal ellenszenvesebb volt, mint Piton, bár őt sohasem utáltam igazán. A film végén nagyon tetszett a varázsló harc, kellően látványos volt, csak sajnos rövid, viszont Dumbledore és Voldemort párbaja pótolta a hiányérzetet. Azt hiszem az ötödik film hatására kezdtem el beszerezni a könyveket, szépen egymás után. Három nap alatt elolvastam az első három könyvet és nagyon tetszettek. A negyediknek csak az elejéig jutottam, mert az már jóval vastagabb volt, mint az előzőek és valahogy nem volt kedvem már azt mind végig olvasni. Az 5-6-7. könyvből csak nagyobb részleteket vagy fejezeteket olvastam el. Talán egyszer majd leülök és rendesen elolvasom a maradék könyvet. Annak ellenére, hogy a 6. könyv már a film előtt megvolt, nem akartam nagyon beleolvasni a spoilerek miatt. Azt viszont már előre tudtam, hogy mi lesz Dumbledore sorsa. A Félvér Herceget is moziban láttam és mivel hozta az ötödik film hangulatát, nagyon tetszett. Itt nyilván a poénokon volt a hangsúly, de azért volt kellő sötét hangulat is benne. A vége kellően szomorú volt és Voldemort múltjáról és többet tudhattunk meg. Végül is ez volt az utolsó "nyugis" év a Roxfortban, épp ezért főként a diákok mindennapjaira koncentrált. Összességében ez is egy jó rész volt. Azt már kevésbé tudtam megállni, hogy ne olvassak bele jobban a 7. könyvbe, szóval a történet nagy részéről már volt fogalmam, amikor megnéztem az utolsó két filmet. A Halál ereklyéi első része nagyon tetszett, bár kicsit furcsa volt a Roxfton kívül látni Harryéket, meg hát ugye sokan meg is haltak. Az elején nagyon tetszett, mikor Hagrid és Harry Sirius repülő motorján menekült a Halálfalók elől. Dobbyt nagyon sajnáltam a végén. A második részben viszont nagyon szemet szúrtak az olyan dolgok, mint például Harry rögtön tudta, hogy Aberforth Dumbledore öccse stb. Piton halála tényleg sokkal szomorúbb lett, mint a könyvben, viszont az emlékei nem nagyon mutatnak sokat a gyerekkorából vagy Perselus és Lily kapcsolatából. Az olyan plusz jeleneteket azért díjaztam, mint amikor Ron és Hermione lemegy a Titkok Kamrájába, csak mert olyan régi feelingje volt. Harry "halála" is eléggé szomorú volt, főleg amiatt a jelenet miatt, amikor a szerettei megjelennek neki. A film végén az Epilóguson sokan felháborodtak, hogy miért ugyanazok a színészek játsszák a felnőtt Harryéket. Elsőre nekem is furcsa volt, de talán az még furcsább lett volna, ha teljesen idegen színészeket látunk a megszokottak helyében. Na, szóval a Harry Potter nekem teljes mértékben egy korszakot jelentett, mint a Star Wars vagy a Doctor Who és én is kicsit szomorú voltam, mikor véget ért, de valahogy ezt máig sem fogtam fel igazán. Piton nekem is nagy kedvencem lett a könyvek és filmek végére, a legtöbb karakter mellett. Szerintem ha csinálnának folytatást, ami mondjuk Harryék gyerekeinek életét mutatná be, az olyan lenne, mint a Star Warsnál a Legacy. Én inkább egy prequel történetet tartanék jó ötletnek, főszerepben mondjuk Harry apjával, vagy akár Lilyvel és Pitonnal, inkább Pitonnal(de ez csak személyes kívánság). Lehetne a cím mondjuk: A Tekergők és a(z)... vagy A Félvér Herceg és a(z)... De a döntést inkább rábízom Rowligra, ha lesz egyáltalán ilyen.

Hozzászólás ideje:

Hát, szerintem jól tették, hogy lecserélték John Williamst a Harry Potter filmek zeneszerzőjének posztjáról. Nem azért, mert nem bírom az öreget, zseniális elméje van, de úgy éreztem, hogy ott kifogyott. Pláne amikor a második részben Harry-t és Malfoyt üldözi az a megvadult labda (nem emlékszem, hogy mi volt a neve) a Kviddics mérkőzésen, akkor ott egy az egyben ugyanaz a zene csendült fel, mint amikor Obi-Wanék üldözték Zamet az EPII.-ben.

Hozzászólás ideje:

Igen, azt én is észrevettem. De, ha már volt utalás a negyedikben(igaz, ha nem szándékosan is) a Doctor Who-ra, akkor az ilyesmit el lehet nézni. Szerintem is jól tették, hogy lecserélték John Williamst, nekem inkább csak az nem tetszett, hogy hirtelen lett ilyen sötét hangulatú a zene. Nicholas Hooper(5-6. rész) és Alexandre Desplat(7/1-7/2. rész) zenéi sokkal jobban passzoltak a filmekhez, mint Patrick Doyleé(4. rész).

Hozzászólás ideje:

Pedig szerintem pont Patrick Doyle írta a leghangulatosabb zenéket. :) Williams bácsinak arra az időre nagyon összejöttek a zenék, hiszen a HP mellett futott a Star Wars is, és ez bizony látszik. A témái jók, de a köztes zenék nagyon egykaptafára készültek. Nicholas Hooper zenéi átlagosak, egy-két emlékezetes mótívum van bennük, Alexandre Desplat zenéi meg szerintem annyira semmilyenek, hogy az már gáz. Talán csak a sugárpajzs (:D) felhúzásakor csendült fel valami megragadóbb muzsika, máshol nagyon nem. De még azt sem tudom felidézni.

Hozzászólás ideje:

Nah ezt a topoit meg nem lattam

akkor irok enis :) szoval Erdely kellos kozepen a nagynenem 99 ben szolt hogy ni ez oltari nagy film tuti hogy tetszene a vilag felbojdulterte :)) csak mosojogtam en akkor odavoltam a gyuruk uraert ijen bagjos varazspalcas varazslos bohocok nem erdekeltek

Aztan kiderult hogy lenyomta de kegyetlen a hobitokat es kirakta oket parkolopályara:) na akkor meg kel nezni azt ma azt veszem eszre hogy nemistudom hanyadjara olvastam mar ki lassan 11 ev utan az egesz kotetet megneztem s epekedve vartam a filmekets a konyveket nomeg a folytatasokat egy betegseg megakadalyozott hogy kijussak az ideji evi londoni bemutatora de sebaj lesz ennek parja :)

azota minden csaladtagomnak kotelezo film es olvasnivalo lett s halisten meg a menyaszonyom is elnezi azota a Star Wars fobiamat mindenkinek ajanlani tudom a gyuruk uraval egyetemben

De Georg Lukas az orok :)

Hozzászólás ideje:

Zenét illetően nem igazán értek egyet a lentebb szólókkal, szerintem Williamsnak maradnia kellett volna, bár értem, hogy sok más is volt akkoriban. A többiek közül Desplat zenéi tetszenek leginkább. Számomra egy fura választás volt, mert nem ilyen filmekhez szokott zenét írni.

Hozzászólás ideje:
  2012. 01. 02. - 16:14, Lok Durd írta:

Nicholas Hooper-t én egy dolog miatt szeretem, az pedig Umbridge témája. Az szerintem valami zseniális lett.

Ezzel én is így vagyok. :) Egyébként viszont Dzséjttel nagyjából egyetértve úgy gondolom, hogy a nem-Williams zenék túlságosan belesimulnak a történetbe, így nem is tudják erősíteni olyan mértékben a filmélményt, amennyire pl. a SW zenéje rendkívül sokat ad pluszban.
  • 1 évvel később...
  • 3 héttel később...
  • 4 hónappal később...
Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Végre fellélegezhetnek a rajongók, mivel új Harry Potter filmek jönnek! :)

http://www.origo.hu/filmklub/blog/keszuloben/20130912-j-k-rowling-legendas-allatok-es-megfigyelesuk-cimu-uj-harry-potter-filmen-dolgozik-a-warner.html

Harry Potter feltehetően nem fog szerepelni a filmekben, mert az új sorozat cselekménye hetven évvel korábban, New Yorkban indul majd.

Szerkesztve: - JakeSully
Hozzászólás ideje:

Nekem eléggé ambivalens érzéseim vannak ezekkel az új filmekkel kapcsolatban. A régieket nagyon szeretem, viszont nem érzem szükségét, hogy újabbak szülessenek. Meglátjuk, ha már többet tudunk róluk.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.