Jump to content

Középdöntő 14: Jabba the Hutt vs Poe Dameron


Középdöntő 14 - Star Wars Winter Madness  

22 members have voted

  1. 1. Ki jusson tovább?


This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 06/19/2023 at 05:59 PM

Recommended Posts

2 perccel korábban, Donát írta:

Nálam nehéz a döntés. Bírom Jabbát és Poet is, de kb. egy súlycsoportban vannak. Hm.

 Szerintem Jabba jóval nehezebb. :P

Return Of The Jedi Episode 6 GIF by Star Wars

Edited by Dzséjt
Link to comment
Share on other sites

Egy nagyon szimpatikus és egy nagyon ellenszenves figura párharca ez, ahol ettől függetlenül mindkettő mellett szólnak olyan érvek, hogy melyikre szavazzak.

 

Poe egy igazi fenegyerek, amilyen mindig is kell a SW-ba. Egy kiváló pilóta, egy félelemet nem ismerő ellenálló és igaz barát egyben, aki sokat tett hozzá Palpatine és a Sithek újbóli megállításához. Emellett egy laza, közvetlen fazon, aki könnyen megtalálja a hangot Finnel és az összhatást tekintve is egy szimpatikus csávó. Oscar Isaacet azóta bírom, hogy először láttam filmben és a színészi játékát tekintve is az egyik legizgalmasabb figura jelenleg Hollywoodban. Van egy sajátos kisugárzása és többé kevésbé jól is választ szerepeket.

 

Jabba viszont hasonlóan a másik párharcban 3PO-hoz egy igazán emlékezetes, ikonikus karakter, aki szintén a kezdetektől hozzátartozik ehhez az univerzumhoz. Eleinte mindig egy ilyen kő egyszerű undorító, gusztustalan rondaságnak tartottam őt is, meg a huttokat is úgy en bloc. Most komolyan elég ránézni erre a képre, amit betett Donát, ahogy beindult a nyálelválasztása Leiától és szinte elképzelhetetlennek tűnik, hogy bármennyire is pozitív kontextusban gondolkodjunk erről a karakterről. Ma azonban így apák napján bevillan a TCW mozifilm és nem mondom, hogy Jabba szimpatikusabbá vált számomra az ott látatottak miatt, de mégis egy aggódó édesapát ismerhettünk meg benne, aki egy olyan sebezhető oldalát mutatta, amit korábban, meg aztán mondjuk később sem láttunk tőle. Arra pedig korábban nem gondoltam, hogy egy hutt lehet aranyos is.

 

Ettől még persze Jabba egy megátalkodott gengszter, Poe meg egy hős, de nekem most valamiért Jabba felé billen a mérleg nyelve, hozzáteszem 3PO-val ellentétben ő nem idegesített sohasem és ha jobban belegondolunk a férfitársadalom is hálás lehet neki, ugyanis ő vetkőztette le arra a bikinire Leiát!

Link to comment
Share on other sites

Nálam kettejük közül Jabba egy olyan figura akit sose volt szimpi nekem de nem is utálom míg Poe olyan aki nagyon szimpivé vált és az is maradt.

Link to comment
Share on other sites

  • Donát unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information