Ugrás a kommentre

Part 6 - Far, Far Away


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

6. rész - Far, Far Away / Messzi - messzi

 

a6.jpg

 

Írta: Dave Filoni

Rendezte: Jennifer Getzinger

 

Helyszín: Peridea

 

Szereplők:

Ahsoka Tano - Rosario Dawson

Thrawn admirális - Lars Mikkelsen

Ezra Bridger - Eman Esfandi

Sabine Wren - Natasha Liu Bordizzo

Baylan Skoll - Ray Stevenson

Shin Hati - Ivanna Sakhno

Huyang - David Tennant

Morgan Elsbeth - Diana Lee Inosanto

Enoch százados - Wes Chatham

Aktropaw - Jeryl Prescott Gallien

Klothow - Claudia Black

Lakesis - Jane Edwina Seymour

 

Történet

Elsbeth, Baylan, Shin és Sabine megérkeznek a messzi-messzi galaxisban lévő legendás bolygóra, a Perideára, ahol reményeik szerint meglelik Thrawn-t és Ezrát.

 

Érdekességek

- "Azt szeretem Sabine utazásában, hogy nagyon küszködik, és számos dologgal kell foglalkoznia a múltja kapcsán, amik traumatikus veszteségek voltak számára." - Natasha Liu Bordizzo (Sabine Wren) | Megjegyzés: ezen részlet egy 2022-es interjúból származik, amikor az "Ahsoka" készítése még folyamatban volt.
-"Milyen egy jó gonosztevő? Olyan, akinek átérezzük az indítékait. Akinek van célja. Ő egy stratéga, aki nem érzi az Erőt, de kapcsolatot teremt sötét erőkkel, hogy segítsék a céljait." - Lars Mikkelsen (Thrawn főadmirális) | Megjegyzés: ezen részlet egy 2022-es interjúból származik, amikor az "Ahsoka" készítése még folyamatban volt.
- "Thrawnként hatalmas vonzerő van Lars [Mikkelsen] játékában, és azt gondoltam, 'Senki más nem játszhatja ezt a karaktert nálam.' Úgy vélem, van egy parancsoló tekintély a nyugodt kisugárzásában. Ez az elemző természet, ez a felfedező típus, megfigyelés, számítás, végrehajtás. Remek összhangot alkot és imádok együtt dolgozni vele. Csodálatos színész, remek színpadi érzéke van, és hatásosan mondja a szövegeit. Számos minőségi réteget visz a játékába." - Dave Filoni (az Ahsoka készítője) | Megjegyzés: ezen részlet egy 2022-es interjúból származik, amikor az "Ahsoka" készítése még folyamatban volt.

 

Concept Art galéria

 

 

Pár kitétel. 

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.  

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem meglepő módon sokkal visszafogottabb részé volt, mint az előző, de azért így sincs okunk unatkozni.

 

Peridea maga hála az égnek nem olyan világ volt, ami nem lehetne jelen a Galaxisban, és igazából ez az új galaxis is csak az, aminek be volt harangozva: egy galaxis. Nincs teljesen más fizika, nem folyékony az űr, nem paradimenzionális tér, csak egy rahedli csillag, bolygó és minden más halmaza.

Maga az élővilág viszont izgalmasabb volt. A szörnykutya-ló és a kőteknős civilizáció kellemesen abszurd és ötletes volt, pont, amit elvárok a Star Warstól. De persze az érdekesebb tény az, hogy ez a Peridea valójában az éjnővérek szülővilága, nem a Dathomir. Mondjuk így kicsit fura az, hogy a második részben Morgan úgy beszélt a saját őseiről, mintha valami tök más civilizáció lett volna. Mintha ezt az "apróságot" később találták volna ki a sztorihoz, csak elfelejtették hozzáigazítani a szövegkönyvet. Mintha mi a honfoglaló magyarokról beszélnénk úgy, mintha azok nem is magyarok lettek volna, hanem egy másik nép. Na de mindegy.

Érdekes ez így, mert ez azt jelenti, hogy ezek az éjnővérek nem csak intergalaktikus népség, de több rendszerre kiterjedő birodalmuk volt. Mégis, a klón háborúk idejére eléggé vesztettek a fényükből. A Dathomiron kábé kőkori szinten voltak, noha hajdani fényüket emlékként őrizte az energianyilak, meg az a tény, hogy néhányan még istenként tisztelték őket, például a Frangawl kultusz - és Talzin utalt is arra, hogy más kultuszok is így tekintenek rá. Szóval vajon mi történt? Hogy lehet, hogy Dathomiron és Perideán is nagyjából Mad Max szinten vannak, minden más bolygón meg csak romok maradtak? És úgy tűnik, a múltjuk dicsősége már rég a feledés homályába veszett. Ráadásul érdekes, hogy a három anyuka ismerte a Jediket, nem is szívlelte őket, a Jediknek meg sztorijaik vannak erről a világról - ez finoman szólva is komoly múltbeli kapcsolatot jelent. Talán néhány Jedi elugrott Perideára és elkente a mamikák sminkjét, miután a Galaxisban is átmázolták a pofázmányukat?

Viszont az útonállók annyira nem jöttek be. A hangjuk túlságosan hajazott a tuskenekére (meg egyszer valami T-rex bőgést adott, nem tudom, hogy az egyik bandita vagy Sabine szörnykutya-lova volt-e), a ruhájuk meg az én ízlésemnek már túlságosan szamurájos lett. Elmegyünk a messzi-messzi Galaxisnál is messzi-messzibb galaxisba, hogy aztán a földi történelem ruházata elevenjen meg? Oké, hogy az Ahsoka központi eleme a szamurájosdi, de ronint attól még nem akarok látni.

 

Baylan terve egyre homályosabb. Oké, véget akar vetni a körforgásnak - de milyen körforgásnak is? A gonosz és a jó örök harcának? Vagy minek? Igen, birodalmak felemelkednek és elbuknak, de ezt a körforgást csak egy öt bizsuval kivert kesztyűvel lehetne lekorlátozni, meg egy jól időzített csettintéssel. És valami hívja? Hát... Mondanám, hogy biztos Sidioust érzi, de ahhoz eltévesztette a galaxist. Mi lehet a háttérben? Amúgy Baylan továbbra is szimpi figura, noha azért a kétszínűség nála is befigyelt már. Hiába no, a Sötét Oldal követője a szentem.

 

Érdekes volt a bokken Jedi kifejezés. Ezzel úgy tűnik, kaptunk egy gyűjtőnevet olyan Jedi lovagokra, akiket már a Rend bukása után neveltek ki: Ezra, Luke és Rey, és még ki tudja, kik. A megnevezésből és a tényből kiindulva, hogy gyűjtőnevet kaptak, lehet, akad még pár ilyen bokken Jedi a Galaxisban.

 

A sztori eleje is ütős volt. Az űrbálnák röpülése a szokásostól eltérő hipertérben pazar látványt nyújtott, és Huyang is szépen kezdte a mesét. Bár mintha már hallottam volna ezt. :) 

 

És akkor ne kerülgessük a csillagrombolót a porcelánboltban. Thrawn feltűnése méltó volt hozzá. A kissé romos Chimaera gyönyörűen festett, még így, megtépázva is képes erőt sugározni egy Imperial I. Nem csoda, hogy a Xystonok tervezői is ennél a dizájnnál maradtak. És Thrawn egész kis szektát dobott össze. A Night Trooperek és Enoch babák voltak - fura amúgy, hogy míg az utonállóknál zavar a szamurájos dizájn, Enoch-nál egész bejött ez a maszk. Bár lehet azért is, mert ez a rohamosztagos páncéllal lett ötvözve. Amúgy egy ideig azt hittem, Enoch maga Ezra. De most már csak Rukh pótléknak tartom, ami persze nem rossz dolog.

És aztán Thrawn. Hát fura volt a jól megszokott hangot egy élő emberrel összepárosítani, pláne, hogy Lars Mikkelsen azért kicsit másfajta hatást kelt, mint az animációs Thrawn. De hamar megszoktam és ó, atyám, baromi jól nyomta. Bírtam, ahogy üdvözölte Sabine-t, majd útjára engedte a maga nyájas módján, de persze szándékában állt megölni (vagy legalábbis otthagyni) őt és Ezrát is. Amúgy az egyik nagy változás, amit már most megtapasztalhattunk, hogy Thrawn már aktívan támaszkodik olyanokra, akik az Erőt használják, miközben a Rebels-ben még számolni sem nagyon számolt ezzel. Tanul a hibáiból és a javára fordítja.

Azt már látom más oldalon, hogy hibaként lett felhozva, hogy Thrawn nem tudta, ki volt Ahsoka mestere, miközben Padmé említette Tanót és mondta, hogy Anakin padawanja. Nos, most komolyan, Thrawn lángelme ugyan, de azért ne várják már el tőle, hogy emlékezzen egy névre, amit lassan 30 éve említettek neki. :pfff:

 

És végül Ezra és Sabine találkozása... Nos, nem lett olyan érzelmes, mint Anakin és Ahsoka találkozása, de hát olyan összejövetel nem sok van. Így is megható volt, bár az, hogy Sabine szándékosan kerülte az odakerülésének témáját, kicsit sötét árnyat húzott köréjük. Hogy Eman Esfandi milyen Ezra lesz, az még elválik, most nem kapott sok lehetőséget, de az indítás jó.

 

Összességében tehát egy, az előzőnél lassabb, nyugodtabb, de kellemes epizódot kaptunk, amiben az utolsó két játékos is felkerült a játéktérre. Kezdhetünk készülni a fináléra.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: Part 6 - Far, Far Away

Most csak egy-két apróságra van időm. 

Az új helyszín kellően ötletes. A purgillek nem szaporodni járnak ide, hanem meghalni. Majdnem talált. ;)

Alapból tetszett, hogy ahogy in-universe elhangzott a "réges-régen". Valahogy jó volt! 

Szóval az éjnővérek innen (is) származnak. Így kevésbé idegenek a muatatványaik, tudom, hogy sokakat zavartak régen is a zöld mágiás mutatványok. Így, hogy ilyen távoli, idegen eredetű, jobban illik a képbe. 

Az ugrott be, lehet, hogy emiatt, hogy Yoda származása is túlmutathat a galaxison, de ezt Grogu feltűnése némileg cáfolja. De az meg erősíti, hogy egy faj két ismert példánya erőérzékeny. Talán mind az. De ennek azthiszem nem itt a helye. 

Thrawn és a szedett-vedett rohamosztogos brigád magyon tetszett! Eman Esfandi is kapott kontaktlencsét, látszik, hogy mindenben a kedvünkre akarnak tenni. 

Csak 2 rész van hátra, sajnos én már azon kattogok mire elég. Baylan és Shin most kezd érdekes lenni! A történet pedig már úgylátszik túlmutat ezen a 8 részen. Stevenson pedig tudjuk, hogy nincs velünk a továbbiakra. Meglátjuk. Az is megfordult a fejemben, hogy Thrawn vissza sem jut, és a maradék 2 rész itt fog játszódni, hogy hőseink hogyan akadályozzák meg a visszatértét, és csak a hősök térhetnek vissza. 

Ja és ha azt hittétek, hogy az a kifejezés, hogy "lófarkas", egy frizurát takar, hát ez a rész után már nem.. :)

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mielőtt még bővebben írnék a részről, meg kell említenem:

Filoni nem tud elszakadni a farkasoktól! :D Mégha egy hibridet is láttunk, akkor is. :P

 

Ja és most már tudjuk, hogy Ezráék miért nem tudtak visszatérni az ismert galaxisba: a purrgillek itt nem élik túl. :(

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez a rész is peak Star Wars volt, csak másképp mint az előző rész. Annyira reméltem, hogy Huyang sztoriját meghallgathatjuk, de a Réges, régen, egy messzi-messzi galaxisban jobban ütött :D 

 

Thrawn belépőjétől szó szerint kirázott a hideg. Igazi szekta alakult ki a személye köré. Mondjuk nem hiszem, hogy ezt ő kezdeményezte, a Thrawn könyvek alapján nem olyan személyiségnek tűnik. Inkább lehet ez hála az alatta szolgálóktól, hogy életben tartotta őket. Amúgy kíváncsi lennék, hogy a Nigh trooperek közül hány csak füst mint Marrok volt.

Ezek az új desing-ok nagyon-nagyon eltaláltak amúgy a Kintsugi-val. Enoch-é különösen tetszik, echte szamuráj kinézete van. Meg is lett az új kedvenc trooper design :D 

 

Baylan motivációja továbbra is nagyon ködös, de tetszett a beszélgetése Shin-el. Lehet ő is hasonló karakter volt mint Dooku, lehet ha nem írtják ki a Rendet, akkor magától kilépett volna, mert ő is arról beszélt, hogy mennyire nem volt tökéletes.

 

Szerkesztve: - NorbiLordi
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Ja és most már tudjuk, hogy Ezráék miért nem tudtak visszatérni az ismert galaxisba: a purrgillek itt nem élik túl. :(

Ez biztos? Én ezt nem így értelmeztem. Az hogy itt a Purgillek temetője, nem jelenti, hogy ne lehetne ingázniuk a két ggalaxis közt. Ergo, csak nem öngyilkosságra kérte anno Ezra és most Ahsoka az egész rajt?! Fiatalabb és idősebb példányokat is. Az elefántok is elmehetnek az elefánt-temető mellett, vagy oda és vissza,csak hogy tudják hol van. 

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nálam visszakonvergált a történet az első 3 rész kis túlzással "nagy büdös semmi"-jébe. A csillagromboló jól nézett ki, a boszorkák szörnyen, Thrawn nem hozta azt a kisugárzást, mint az animációs sorozatokban (bár a végén javult valamit a helyzet), Szabine akciója jó volt a többi jelenete nem igazán (mást sem tud, csak hol van Ezra fapofával, mikor megtalálja szintén). A szakállas indiai Ezta a sem volt elsőre emészthető, meg a találkozás érzelemtartalma kb. 0 volt. Jelen rész után csak annyi érdekel, miről is beszél Skoll. Azért még reménykedem, hogy a 4-5. rész után még lesz valami kiemelkedés a középszerből, bár már csak 2 rész van hátra..

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon jó rész volt, de valóban visszavettünk azért, bár mint írtam azt a epikness faktort nehéz lett volna tovább tartani vagy még rápakolni egy lapáttal.

 

-Az elméletem hogy Ahsokáék egy Purgillel mennek majd vissza is, elég gyorsan megdőlt ebben a részben. Fura ez a temetős történet, de baromi epic, és a látvány is ahogy a csontok alkotják a gyűrűt a bolygó körül.

- Tetszett a boszik felbukkanása, az egész magyarázat, hogy innen származnak, és az is kiderült végre, hogy üzent Thrawn át egy másik galaxisba. Szóval ezt a rész nagyon adtam. :)

- Baylan elmélkedése is nagyon jó volt, és mennyire igaza van, hogy jön egy új birodalom, aztán jön egy jedi, megint egy birodalom és így tovább. Nagyon kíváncsi vagyok mit akar itt kezdeni, milyen hatalom van, talán egy templom van nem tudom, de alig várom, hogy láthassam. Vajon őket is hátrahagyják majd Thrawnék és össze kell fogniuk Ezráékkal? Mindenesertre Ray minden pillanata arany. Nem tudom ha a karaktere túléli az évadzárót, hogy fogják majd helyettesíteni. :(

- És hát Thrawn. Ilyen belépőt keveset láttunk. Ez 10/10es belépő volt, ahogy a zombi csillagrombolóval, és a zombisereggel megjelent. Nagyon meglepett azért hogy ilyen hadrendben van egy egész serege, de gondolom ő sem tétlenkedett. Biztos sokan túlélték a hajón is, még az is lehet h az itteniekből sorozott be jópárat, de ami nagyon bejönne, ha az egész sereget a boszik irányítanák és egy zöld füstből álló serege lenne Thrawnnak mint Marrok volt.

Viszont míg a sorozatban eddig az összes castinggal és designnal teljesen megvagyok elégedve, sőt!! addig Thrawn nem nyerte el 100%osan a tetszésem. Lars tök jól alakítja, de mivel külsőre nem teljesen adja, ezért szoknom kell. Leginkább a haja és lehet ez szőrszálhasogatásnak tűnik, de totál furi, ami viszont még ennél is jobban zavar az a pocakos Thrawn, akiről tudjuk hogy mindig odafigyelt a testedzésre és hogy fitt és kemény legyen. Nem tudom. Egyik pillanatban nagyon adja, másikban meg szoknom kell. Meglássuk.

Amúgy Filoni eszméletlenül ért hogy menő karaktereket alkosson, mert pár pillanatra behozta Marrokot, és most itt van ez az Enoch, aki szintén baromi menő lett, és gondolom ő se fog sokkal többet szereplni. :(

- Sabine vándorlása pedig megint igazi SW feeling volt. Mintha a tattooine-n lettünk volna, ahol megtámadják a buckalakók és jönnek a Javák. :D Szuper volt, remek zenével, és bár tényleg SW feeling és ismerős hangulat, mégis mikor néztem végig az volt bennem, hogy bakker milyen messze vagyunk az otthontól, ami egy egész univerzum, de akkor is. :D

- És hát Ezra. Megkönnyeztem azért ezt a találkozást is. Szegény ha megtudja, hogy az a hazaút nem lesz olyan egyszerű... :D

 

Egy 8/10et adnék most erre a részre és alig várom hogy Ahsoka megérkezzen legközelebb. :)

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

@gafz

Ide nem kell spoiler, csaxólok, pirossal nem dobálózom, de le kell írnom, hogy messze menően nem értek egyet a hozzászólásoddal. Nem lehet minden rész a saga egyik újabb csúcspontja. A rész rendben volt semmi logikátlan nem volt benne, csupán a tempót lehet kofogásolni, de nem kell mindig rohanni és kardozni. Volt az elég. Kaptunk egy új vilàgot és bővült az ismeretünk a régiről is az éjnővérek kapcsán. Árnyalódik a jedik szerepe is Baylanék párbeszédei miatt.

Indiai Ezra... A rebelsben is tiszta Aladdin volt. Nem vártam mást. Ha nem tetszik Sabine-nak majd megborotválkozik. Kék kontaktlencsével tökéletes casting volt Eman Esfandi! 

 

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez a sorozat részről részre meg tud engem lepni. Minden egyes epizódnak megvan a saját stílusa, remek bővítést kap a Star Wars univerzuma. És ez a rész összességében sokat is adott ehhez, van amit nyíltan és van amit csak képlékenyen tett elénk Filoni. Ha ehhez pedig hozzávesszük, hogy több, mint 5 év után újra viszont láthattuk Ezrát és Thrawnt… hát kell ennél több?

Az epizódot úgy jellemezném, mint egy közelgő vihar. A rész alatt többször éreztem azt, hogy ez sokkal többről szól, mint pusztán csak Thrawn megállítása/visszahozása. De erről majd kicsit részletesebben később.

 

A rész eleje egy gyors bekapcsolódás volt Ahsoka és Huyang kettőséhez, akik a purrgilekkel utaznak új úticéljuk felé. Nagyon fura volt hallani Huyang szájából a „Réges régen, egy messzi messzi galaxisban…” szöveget, de hát ezt is megéltük. Mondjuk én beülnék egy Huyang mesére.

 

Ezek után érkezünk meg az epizód főbb helyszínéhez, a Perideához. Kiderül, hogy ez a hely az éjnővérek szülőbolygója! Váó!!! És az éjnővérek voltak az elsők között, akik utaztak a purrgilekkel. Micsoda univerzumbővítés! És úgy néz ki Peridea egy temető, így máris meg van válaszolva az, hogy vajon Ezra és Thrawn miért nem tudtak alsó hangon egy évtizede visszatérni az ismert galaxisba: hát szegény űrbálnák a halálukat lelik ezen a helyen. Hátborzongató volt látni azt a csontgyűrűzetet, ami a bolygót lengte körül.

Maga Peridea pedig maga volt a varázslatosság, a világ valami veszettül hangulatosra sikerült. a magában álló éjnővéroszlopok valami egészen túlvilági hangulatot adtak az egész látványnak. Amúgy maga a felszín nem volt az ismert galaxistól eltérő, ezt mondjuk nem is gondoltam, de sikerült annyira felruházni az egész helyszínt apróságokkal, hogy igazán érdekes bolygónak nézett ki. Volt egyfajta fantasy jellege is a helynek, különösen a Gyűrűk ura Minas Tirith-e ugrott be nekem attól a dombba épített toronytól. Nem hiába, Filoni nagy GYU rajongó, ezzel szépen tisztelgett Tolkien világa előtt.

És akkor elérkeztünk az egyik WTF-hez! ÉJNŐVÉREK!!! :o Ha Morgant nem számítjuk bele (aki amúgy sem néz ki annak), akkor most látunk először élőszereplésben éjnővéreket, a már jól ismert bőrszínnel és hanghatással. Emlékszem, a második részben tanakodtunk egy páran, hogy vajon ki is szólítja Morgant az álmaiban (valaki azt hiszem viccként megemlítette Ezrát), hát álmomban se gondoltam volna, hogy az éjnővérek voltak. És Thrawn szövetkezve van velük! Micsoda fordulat. Az a főadmirális, aki eddig az Erőt nem vette nagydobra, boszorkányságnak titulálta és leginkább ez lett a veszte mind az Atollonon és mind a Lothalon is. Nem csoda, hogy az új helyzet új megközelítést is hoz magával.

 

Baylan és Shin párosa már korábban is izgalmasnak tűnt, itt még inkább annak tűntek, különösen Baylan és a célja. Ezek szerint egy új kezdetet szeretne, amivel megtörheti az eddigi történések menetét. Korábban ugye itt is ment a tanakodás, hogy vajon mit is szeretne. Thrawn háborút indíthat, ebből pedig valami nagy dolog kerekedhet ki Baylan és Shin számára. Még mindig köd borul Baylan igazi céljára, ugyanakkor az új információ, hogy Baylant valaki/valami szólítja. Ez vajon mióta van? Amióta megérkeztek a bolygóra? Vagy már azelőtt is hívta őt valami? Én most egyelőre az előbbire gondolok. Az is érdekes, hogy az éjnővérek nagyon is elakarják hagyni a bolygót. Baylan pedig egy nagyobb erőről beszél. Baromira kíváncsivá tettek. Mi lehet ez az ismeretlen erő? Nem hinném, hogy Palpatine és az Első/Végső Rend lenne, akkor nem egy teljesen új galaxisban lennének. Mi lehet ez a fenyegetés? Ez az ismeretlen tényező hívogatja Baylant? A Yuuzan Vongok egy új változatát láthatjuk? Vagy esetleg ha már az éjnővérek kaptak egy háttérsztorit, egy másik erőhasználó csoport is megtalálható ebben a világban? :hmm:

 

Még három dologról szeretnék írni: az egyik maga THRAWN!!! :yes: Micsoda belépője volt. Már maga a Chimaera megjelenése lenyűgözőre sikerült, ahogy megjelenik az égen. És ahogy észrevettem, voltak javítgatások és foltozgatások a hajót illetően, hiszen aranyrészek is megjelentek a hajó egyes részein. Na de ami a csúcs volt, az maga Thrawn haderejének megjelenése, az éjosztagosok! Enoch valami veszett jól nézett ki, az éjosztagosok pedig úgyszintén, egy kis Kintsugi-val megspékelve – mint Kylo Ren sisakja volt az Ep9-ben – félelmetesebbnek néztek ki, mint eddig. És ezt tetézi még maga a főadmirális megjelenése! A zene szinte telitalálat, nagyon hajaz a Rebelses zenéjére, ugyanakkor van benne egy újító jelleg, zseniális. És Lars Mikkelsen remekül játssza a chiss főadmirálist.

 

A másik Ezra felbukkanása! Hát micsoda szakállat hozott össze magának. Érdekesek voltak ezek a teknősfélék, akiket a felirat Notinak nevezett, akik kicsit az ewokokat és a jawákat juttatta eszembe. Az újratalálkozás Ezra és Sabine között érzelemdús volt, nagyon megörültem, amikor végre oly sok év után megölelték egymást. Mondjuk arra roppantul kíváncsi vagyok, hogy mit fog reagálni majd Ezra, mikor megtudja, hogy Sabine hogyan is került ide. Az is jó kérdés – amire remélhetőleg jövőhéten vagy valamikor a jövőben választ kapunk – hogy Ezra mit is csinált ezen a bolygón. Egy úton elváltak útjaik Thrawnnal és a fiú valahogy kikötött a Notiknál.

A farkas-kutya-ló hibrid is bejött, vicces jelenet volt az, amikor Sabine elakarja hessegetni az állatot, az meg kis idő múlva elkezdi követni a lányt. És az is vicces volt, amikor egy itatóhoz vezeti őt. Hát na, állati ösztönök.

Ami kicsit fura volt nekem, azok a banditák kinézete, de egye fene, nem rondítanak bele az epizód egészébe annyira, hogy zavarjanak.

 

A végén pedig érkezik Ahsoka. De Thrawn előre készül. Tudjuk, hogy a főadmirális ismeri Anakint és Vadert is, szóval a találkozás a két karakter között egy újabb remek jelenetet vetít elő nekünk. Jaj de jó rész volt ez, és még két rész hátravan! :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

14 perccel korábban, csoli1138 írta:

@gafz

Ide nem kell spoiler, csaxólok, pirossal nem dobálózom, de le kell írnom, hogy messze menően nem értek egyet a hozzászólásoddal. Nem lehet minden rész a saga egyik újabb csúcspontja. A rész rendben volt semmi logikátlan nem volt benne, csupán a tempót lehet kofogásolni, de nem kell mindig rohanni és kardozni. Volt az elég. Kaptunk egy új vilàgot és bővült az ismeretünk a régiről is az éjnővérek kapcsán. Árnyalódik a jedik szerepe is Baylanék párbeszédei miatt.

Indiai Ezra... A rebelsben is tiszta Aladdin volt. Nem vártam mást? Ha nem tetszik Sabine-nak majd megborotválkozik. Kék kontaktlencsével tökéletes casting volt Eman Esfandi! 

 

A hangja is tökéletes! Máshonnan is hallottam, hogy Ezra miért lett barnásabb bőrű, mikor a Rebelsben full fehér volt, én meg ... whaaaaat?

 

image.png

 

39 perccel korábban, gafz írta:
  Spoiler elrejtése

Nálam visszakonvergált a történet az első 3 rész kis túlzással "nagy büdös semmi"-jébe. A csillagromboló jól nézett ki, a boszorkák szörnyen, Thrawn nem hozta azt a kisugárzást, mint az animációs sorozatokban (bár a végén javult valamit a helyzet), Szabine akciója jó volt a többi jelenete nem igazán (mást sem tud, csak hol van Ezra fapofával, mikor megtalálja szintén). A szakállas indiai Ezta a sem volt elsőre emészthető, meg a találkozás érzelemtartalma kb. 0 volt. Jelen rész után csak annyi érdekel, miről is beszél Skoll. Azért még reménykedem, hogy a 4-5. rész után még lesz valami kiemelkedés a középszerből, bár már csak 2 rész van hátra..

 

A találkozás érzelemtartalma kb. 0 volt - Neked. Nálam meg kicsordult pár könnycsepp. Mindenkit annyira érintett meg szerintem, amennyire együtt lélegzik a SW univerzumával. ;) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

34 perccel korábban, csoli1138 írta:

@gafz

Ide nem kell spoiler, csaxólok, pirossal nem dobálózom, de le kell írnom, hogy messze menően nem értek egyet a hozzászólásoddal. Nem lehet minden rész a saga egyik újabb csúcspontja. A rész rendben volt semmi logikátlan nem volt benne, csupán a tempót lehet kofogásolni, de nem kell mindig rohanni és kardozni. Volt az elég. Kaptunk egy új vilàgot és bővült az ismeretünk a régiről is az éjnővérek kapcsán. Árnyalódik a jedik szerepe is Baylanék párbeszédei miatt.

Indiai Ezra... A rebelsben is tiszta Aladdin volt. Nem vártam mást? Ha nem tetszik Sabine-nak majd megborotválkozik. Kék kontaktlencsével tökéletes casting volt Eman Esfandi! 

 

Szokás szerint azért tettem spoilerbe mert a fórum hangulatát rontaná. És ez csak egy magánvélemény. De tény, sokkal többet vártam a résztől, és nem a fénykardozás meg lövöldözés mennyiségére gondoltam. 

Pl. hirtelen hűséges baráttá váló hátas megijed a harcban, megrendszabályozom, teljes lesz a béke. Vót' már sokszor, ugorjunk már. 10+ éve nem látott rajongásig szeretett barátot (otthagyok miatta mindent mást) még csak meg sem ölelem, mikor találkozom vele. Szóval nekem ezek meg a hasonló dolgok nem igazán jöttek be.

Szerkesztve: - gafz
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én ittam a képkockákat. Minden érdekelt benne. Ahogy írtam is, nagyon tetszett az új bolygó és az összes karakterre is nagyon koncentrálok, mert szinte mindenki izgalmas nekem. Szóval én nem aludtam bele, bármilyen korán is volt. ;)

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

22 perccel korábban, gafz írta:

Na b@sszos ez teljesen kiesett... :pirul: Sajna ennyire kötött le ez a rész.

Ha néha-néha oda is figyelnél arra, amit nézel, akkor talán tetszene is, mert látnád, nem csak néznéd. ;) 

 

1 órával korábban, kudar írta:

ami viszont még ennél is jobban zavar az a pocakos Thrawn, akiről tudjuk hogy mindig odafigyelt a testedzésre és hogy fitt és kemény legyen

Ez nekem is fura volt, de belegondolva, Thrawn is már kb. 68 éves, nem épp mai chiss. És mindezek mellett elveszve egy másik galaxisban, hát az sem éppen az a közeg, ahol a mindennapi edzésre feltétlen juthat idő. Én legalábbis ezzel tettem magamban helyre.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Bence1997 írta:

A rész eleje egy gyors bekapcsolódás volt Ahsoka és Huyang kettőséhez, akik a purrgilekkel utaznak új úticéljuk felé. Nagyon fura volt hallani Huyang szájából a „Réges régen, egy messzi messzi galaxisban…” szöveget, de hát ezt is megéltük. Mondjuk én beülnék egy Huyang mesére.

 

Egy antológia sorozatot eltudnék vele képzelni, hasonlót mint a Tales of the Jedi, csak Huyang mesélne. Ha már amúgyis jön a Dawn of the Jedi meg Old Republic éra, akkor bőven lenne történet.

 

1 órával korábban, Bence1997 írta:

 

Az is érdekes, hogy az éjnővérek nagyon is elakarják hagyni a bolygót. Baylan pedig egy nagyobb erőről beszél. Baromira kíváncsivá tettek. Mi lehet ez az ismeretlen erő? Nem hinném, hogy Palpatine és az Első/Végső Rend lenne, akkor nem egy teljesen új galaxisban lennének. Mi lehet ez a fenyegetés? Ez az ismeretlen tényező hívogatja Baylant? A Yuuzan Vongok egy új változatát láthatjuk? Vagy esetleg ha már az éjnővérek kaptak egy háttérsztorit, egy másik erőhasználó csoport is megtalálható ebben a világban? :hmm:

 

Gondolom majd ez lesz az a nagy fenyegetés ami miatt összefognak. Konkrétumot ezzel kapcsolatban én a Skeleton Crew-tól várok. 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

15 perccel korábban, Dzséjt írta:

Ez nekem is fura volt, de belegondolva, Thrawn is már kb. 68 éves, nem épp mai chiss. És mindezek mellett elveszve egy másik galaxisban, hát az sem éppen az a közeg, ahol a mindennapi edzésre feltétlen juthat idő. Én legalábbis ezzel tettem magamban helyre.

Persze, nem vészes és biztos megszokom, csak hát na...egyik legkedvencebb karakterem szóval magasak az elvárásaim. XD

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Ez biztos? Én ezt nem így értelmeztem. Az hogy itt a Purgillek temetője, nem jelenti, hogy ne lehetne ingázniuk a két ggalaxis közt. Ergo, csak nem öngyilkosságra kérte anno Ezra és most Ahsoka az egész rajt?! Fiatalabb és idősebb példányokat is. Az elefántok is elmehetnek az elefánt-temető mellett, vagy oda és vissza,csak hogy tudják hol van. 

Szerintem ez úgy működik, hogy hagyományosan, ösztönből csak azért jönnek a Perideára, hogy meghaljanak, más körülmények között ezt a világot elkerülik, mert nincs itt számukra semmi. Nincs itt táplálékforrás és nem ez a párzási területük. Szóval azok, amik idehozták a Chimaerát, azonnal fordulatk is vissza. Vagy alternatívaként Thrawn lelövette őket, hogy megszabadítsa/megóvja a hajóját tőlük.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

20 perccel korábban, Dzséjt írta:

Én legalábbis ezzel tettem magamban helyre.

Dettó. Szerintem miután kilogikázta, hogy komoly esély van rá, hogy itt a világvégén fog meghalni ráadásul a kor is kezdett múlni felette úgy döntött, hogy ideje kicsit nagyobb hangsúlyt helyezni az evilági élvezetekre, úgyhogy elmerült a távoli galaxis konyha-világában :D 

Egyébként első látásra nagyon fura volt pocakosnak látni Thrawnt. Nekem az egész rész alatt szokni kellett és az utolsó jelenettel került igazán a helyére a karakter. Viszont újranézve már nekem remek Thrawn. Az összes jelenete. Amiben sokat segít az orgánuma ami tökéletes. Ilyen szempontból szerintem jó döntést hoztak.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 perccel korábban, Bomarr írta:

Dettó. Szerintem miután kilogikázta, hogy komoly esély van rá, hogy itt a világvégén fog meghalni ráadásul a kor is kezdett múlni felette úgy döntött, hogy ideje kicsit nagyobb hangsúlyt helyezni az evilági élvezetekre, úgyhogy elmerült a távoli galaxis konyha-világában :D

Vagy maradt a hazai ízeknél és, mivel hát ő ugye mégis csak főadmirális, kicsit több katonai fejadagot osztott ki magának naponta, mint a többieknek. Azok elvannak napi egyen, neki azért kell a napi három kiadós étkezés. És igen, próbálkozhatott új ízekkel is, mint a kőteknősbékaleves, a lófarkas kétszersült vagy a perideai gyökérleves sorsanyák módra. :D 

 

Viccet félretéve, szerintem elsőre mindenkinek fura lehetett, hogy Thrawn kicsit megereszkedett has részen. De én is teljesen megszoktam az epizód végére. Igazából, sokkal jobban és gyorsabban el tudtam fogadni nála, mint egy olyan alaknál, aki pozíciójából fakadóan amúgy sem feltétlen él akciódús életet, mint mondjuk a The Mandalorianben az aputestü Boba Fettet. Nála máig szokatlan, hogy a belépőjekor a páncélja alól épp csak nem lóg ki a sörhasa. Morrisonnál eztán kifejezetten jó volt, hogy a The Book of Boba Fettre összekapta magát. És ki tudja, lehet azért Mikkelsen is rágyúr kicsit majd, ha meglátja a pocakos Thrawn mémeket. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

14 perccel korábban, Dzséjt írta:

Szerintem ez úgy működik, hogy hagyományosan, ösztönből csak azért jönnek a Perideára, hogy meghaljanak, más körülmények között ezt a világot elkerülik, mert nincs itt számukra semmi. Nincs itt táplálékforrás és nem ez a párzási területük. Szóval azok, amik idehozták a Chimaerát, azonnal fordulatk is vissza. Vagy alternatívaként Thrawn lelövette őket, hogy megszabadítsa/megóvja a hajóját tőlük.

Így rendben van én is így látom. De ketten hárman evidensnek vették, higy nincs purgill visszaút, de szerintem van. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 perccel korábban, Dzséjt írta:

Viccet félretéve, szerintem elsőre mindenkinek fura lehetett, hogy Thrawn kicsit megereszkedett has részen. De én is teljesen megszoktam az epizód végére. Igazából, sokkal jobban és gyorsabban el tudtam fogadni nála, mint egy olyan alaknál, aki pozíciójából fakadóan amúgy sem feltétlen él akciódús életet, mint mondjuk a The Mandalorianben az aputestü Boba Fettet. Nála máig szokatlan, hogy a belépőjekor a páncélja alól épp csak nem lóg ki a sörhasa. Morrisonnál eztán kifejezetten jó volt, hogy a The Book of Boba Fettre összekapta magát. És ki tudja, lehet azért Mikkelsen is rágyúr kicsit majd, ha meglátja a pocakos Thrawn mémeket. :) 

Szerencsére itt tényleg segít az, hogy 10 évig (10 évig, ugye?) száműzetésben volt. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

13 perccel korábban, Donát írta:

Szerencsére itt tényleg segít az, hogy 10 évig (10 évig, ugye?) száműzetésben volt. 

10-11 év. Y.e. 1-ben tűnt el és most Y.u. 9-10-ben járhatunk. A The Mandalorian Y.u. 9-ben indult, de még mindig nem történt megerősítés hivatalos műben arról, hogy eltelt-e már egy év. A Timelines is csak annyit határozott meg, hogy a The Book of Boba Fett vége még Y.u. 9-ben van, a The Mandalorian 3. évada meg közvetlen folytatás - de ettől még eltelhettek hetek, akár hónapok is, főleg a mandi végéhez közeledve. Szóval lehet, hogy már Y.u. 10-ben vagyunk. De tíz év a lothali csata után biztosan eltelt már.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 perccel korábban, Dzséjt írta:

10-11 év. Y.e. 1-ben tűnt el és most Y.u. 9-10-ben járhatunk. A The Mandalorian Y.u. 9-ben indult, de még mindig nem történt megerősítés hivatalos műben arról, hogy eltelt-e már egy év. A Timelines is csak annyit határozott meg, hogy a The Book of Boba Fett vége még Y.u. 9-ben van, a The Mandalorian 3. évada meg közvetlen folytatás - de ettől még eltelhettek hetek, akár hónapok is, főleg a mandi végéhez közeledve. Szóval lehet, hogy már Y.u. 10-ben vagyunk. De tíz év a lothali csata után biztosan eltelt már.

Köszi. Röhögnék ha a Birodalmi árnyéktanács Thrawn háta mögött pocakosnak csúfolná. :lol: 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.