Jump to content

Melyik a kedvenc élőszereplős sorozatotok?


Nute Gunray

Melyik a kedvenc élőszereplős Star Wars sorozatotok?  

23 members have voted

 1. 1. Melyik a kedvenc élőszereplős Star Wars sorozatotok?

  • The Mandalorian (2019)
  • The Book of Boba Fett (2021)
  • Obi-Wan Kenobi (2022)
  • Andor (2022)
  • Ahsoka (2023)


Recommended Posts

Annyiszor felmerült már ez a téma, hogy úgy vélem, lehetne nyitni erről egy szavazást, ahol aztán arra is van lehetőség, hogy egy helyen kifejtsük, hogy melyik miért. Aztán ahogy jönnek az új sorozatok, lehet bővíteni a válaszopciókat és akár átszavazni.

 • Like 2
 • Tetszik 3
Link to comment
Share on other sites

Csatlakozom, egyelőre nekem is gondot okozna választani, bár annyiban könnyebb helyzetben vagyok, hogy két sorozat közül nem tudnék dönteni, melyik a legjobb számomra. Ugyanakkor most mindenki az Ahsoka-lázban ég (csakúgy, mint évelején az Andor volt sokaknál az etalon), szóval én még várok, hogy lecsillapodjon, utána próbálok sorrendet állítani. Az biztos, hogy amit láttam, az biztos hogy kedvenc, de hogy a legjobbat válasszam ki? :D

Link to comment
Share on other sites

Már rég gondolkozom, hogy kéne egy rangsort írnom, és az Ahsoka most megrezegtette a lécet, szóval kifejezetten örülök ennek a topiknak. De akármilyen jó is az Andor, akármennyire tetszett az Ahsoka, akármennyire szeretem valami érthetetlen módon a The Book of Boba Fettet, és hiába élvezem a The Mandalorian kalandjait, nekem még mindig az Obi-Wan Kenobi a kedvencem. Ez rengeteg olyan dolgot adott, amivel nem tudok betelni. Kezdve azzal, hogy eddig szerintem ez a széria idézte meg a legjobban a prequelt, főleg azzal, hogy rengeteg PT szereplő és helyszín visszaköszönt.

Aztán ott van, hogy iszonyú pluszt adott Alderaanhoz, hogy megmutatta az Organa családot, hogy megteremtette a Kenobi-Leia kapcsolatot és mélységet adott neki. Hogy láthattuk Vader Sith szörnyeteg üzemmódban, és persze ott van Obi-Wan, aki egy nagyon szép és kerek lelki fejlődésen megy át, és végül eljut oda, hogy nem csak elfogadja a múltját, de képes legyen bocsánatot kérni Anakintól. Plusz nekem tetszik Reva sztorija, az új világok, amiket behozott, és az olyan új szereplők is, mint Tala és Haja. És persze ott van Darth Vader és Obi-Wan Kenobi rematch-e a névtelen világon, vagy éppen bármi, ami az utolsó rész utolsó negyed órájában történik.

Szóval, ha sorrendet kéne állítanom, nálam most ez lenne:

1. Obi-Wan Kenobi

2. Ahsoka

3. The Book of Boba Fett

4. The Mandalorian

5. Andor

 • Like 4
 • Tetszik 3
Link to comment
Share on other sites

Nálam nagyon letisztult a kép. :D

 

1 - Ahsoka - Minimális hezitálás volt benne, de rá kellett jönnöm, hogy minden egyes résznél azt éreztem, hogy igen, ez A SW, amit gyerekként megszerettem. Jedik, fénykardok, baromi jó, félelmetes ellenfelek, eszméletlen humor és egyszerűen csak elveszek benne, mintha gyerekként egy mesét néznék, és alig várom, hogy mikor jön már a kövi rész, kövi film, és agyalok rajta és teóriákat gyártok. Ez a sori (szinte) tökéletes volt számomra, és ez adta vissza a legjobban a SW hangulatot. ÉS EZ MÉG CSAK AZ ELSŐ ÉVAD!!! :D

2 - Mando - A fentebb említett okok miatt a Mando a második csak. Vannak itt azért már kicsit kilengések, de még mindig a legszórakoztatóbb, látványosabb sori. Szerethető karakterekkel, és bár jobban szeretem a nagy, átívelő sztorikat, azért az itteni epizódikus se rossz, főleg mivel azért mindig van benne, ha távolról is, egy átívelő sztori. Plusz ez a sori adta az a jelenetet Luke-kal amit sose fogok elfelejteni. :)

3 - Boba Fett - Itt nagyon nehéz döntés volt, mert nálam kb egy szinten van az Andorral - más más okok miatt - de mivel Boba gyerekként az egyik kedvenc karakterem volt, plusz adott egy szinte teljes Luke részt, ezért Andornak esélye se volt. :) Hozzá kell tennem, hogy ez a sori már nagyon messze van a tökéletestől, de még így is szerethető számomra.

4 - Andor - Miután láttam az Andort az Obi után egyszerűen leesett az állam. Az a rendezés, a párbeszédek, a lassú történetkifejtés, stb...baromira tetszett...de aztán szépen lassan rájöttem, hogy főleg az évad 2. felére, hogy nem is az Andor tetszik annyira, csak az Obi fényében ez ég és föld volt. Bármennyire is imádja mindenki a felnőttes megközelítést, hogy komoly és komor, és részletes...nekem nem ez a SW. Elismerem minden részletét, hogy mennyire jól van megcsinálva, nekem is jópárszor tátva marad a szám, de ez nálam nem az a SW amit szeretek, amiért rajongani tudok, - amit az Ahsokánál már leírtam. Igazából néha csodálkozom is, hogy ennyire nagy a hypeja, de persze elfogadom.

5 - Kenobi - Ez a sori lehetett volna a második helyen is, akár még az elsőn is... és soha nem gondoltam volna hogy ezt mondom, de ennyire rossz rendezést még életemben nem láttam. Szörnyű volt, és minden részben volt valami ami totál kizökkentett, vagy éppen több. Az animációkból behozott szereplők iszonyúak voltak - főleg most az Ahsoka árnyékában látszik hogy kellett volna ezt csinálni - a harcok...mehhh... kevés dolog lesz ami megmarad számomra ebből a soriból. Ez egy akkor kihagyott ziccer volt, hogy elmondani nem tudom és én sajnálom a legjobban, hogy nem tudtam élvezni, de most is úgy gondolom hogy Cho kisasszonnyra hiba volt rábízni ezt a fontos sorozatot. 

Link to comment
Share on other sites

Dzséjt írását olvasva jutott eszembe, hogy attól függően, milyen szempontot veszek, első helyezettet többet is lehet választani, s innentől a sorrend már csak azon múlik, melyik szempont számít jobban, ami pedig lehet erősen hangulatfüggő. :)

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Nekem épp az a kedvencem amit nézek. :) Mindegyik magas színvonalú. és igényes SW sorozat, olyanok, amik még 5-6 éve is az álom kategóriába tartoztak.

Huhh bárcsak egyet tudnék érteni ezzel. Én szeretném a legjobban, de én személy szerint nagyon nem egy, magas színvonalúnak látom az összeset. Jó neked Ody. :)

Link to comment
Share on other sites

Hát ha pusztán a látványt nézem, akkor is vannak óriási különbségek, és nekem van ami e tekintetben nem üti meg az átlag sw-t. Mandónál, Obi-Wannál nem egyszer fordult elő, hogy gyakorlatilag leugrott a LED-fal a képernyőről. Grogu ugrabugrálásáról nem is beszélve, ami olyan természetellenesen nézett ki a bábbal. Ott komolyan nem értem miért nem használtak cgi-t.

 

De örülök ha valakit ezek nem tudnak kizökkenteni.

 

Az Ahsoka, Andor viszont nagyon szépek, az igazi mozis SW minőség. Ez kéne hogy legyen a standard napjainkban.

Edited by Yoda József
Link to comment
Share on other sites

Az Obi-Wan utolsó része nálam az összes sorozatepizód közül a legelső helyen van. Miközben maga a sorozat azért hátrébb van számomra. Szóval itt tényleg egy többé-kevésbé  egyenletes színvonalról van szó a sorozatok tekintetében.

Link to comment
Share on other sites

7 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Az Obi-Wan utolsó része nálam az összes sorozatepizód közül a legelső helyen van. Miközben maga a sorozat azért hátrébb van számomra. Szóval itt tényleg egy többé-kevésbé  egyenletes színvonalról van szó a sorozatok tekintetében.

Az Obit nálam az utolsó rész hozza vissza. Papírforma szerint simán number #1-nak kellett volna lenni nálam, ha arra gondolok miről szól és kikkel. Egy jó rendezővel lazán kenterbe verte volna az Andort és az Ahsokát is. Kicsit még mindig kihagyott ziccernek érzem, de a vége fenomenális lett. 

Link to comment
Share on other sites

3 perccel korábban, Donát írta:

Az Obit nálam az utolsó rész hozza vissza. Papírforma szerint simán number #1-nak kellett volna lenni nálam, ha arra gondolok miről szól és kikkel. Egy jó rendezővel lazán kenterbe verte volna az Andort és az Ahsokát is. Kicsit még mindig kihagyott ziccernek érzem, de a vége fenomenális lett. 

Ezzel én egyetértek veled. Mintha amúgy kisebb költségvetést szántak volna rá, mint az Andorra vagy az Ahsokára. Gondolok itt pl. a pocsék jelmezekre (az inkvizitorok) és a "leugró" Led-falakra, de igazából ezek még nem voltak nagyon zavaróak, az időnkénti amatőr vágás azonban annál inkább. Ez tényleg a rendezésen múlt. 

Link to comment
Share on other sites

Ha rangsorolni kell, nálam jelenleg az Ahsoka vezet. De nyilván a többi sorozatot is szeretem. Vagyis ami a listám alján van, azt sem tartom rossznak. :) 

 

Nálam jelenleg így fest a sorrend:

 

1. Ahsoka

2. The Mandalorian

3. The Book of Boba Fett

4. Obi-Wan Kenobi

5. Andor

 

Nem csak a frissesség élménye miatt érzem a legjobbnak az Ahsokát. Egyrészt, nálam már a tény is örvendetes (és kissé a mai napig hihetetlen), hogy kedvenc karakterem saját élőszereplős sorozatot kapott, holott nem indult zökkenőmentesen a pályafutása a TCW-ben, ami a széleskörű "rajongói" reakciókat illeti. Másrészt, az Ahsoka 1. évada gyönyörűen szövi tovább az általam nagyon kedvelt TCW és Rebels karaktereinek történetét, miközben tökéletesen megidézi az SW esszenciáját. A rejtély, a misztikum, és a mese játszanak főszerepet, ami baromi erős alaphangulatot teremt. Az új galaxis révén, a felfedezés öröme is szerepet kapott. Gyerekként, engem is elsősorban a fénykardpárbajok, a Jedik/Sith-ek harca érdekelt elsősorban a Star Warson belül, így jó volt látni a számos fénykardpárbajt, és Erő-használatot. Az egész szérián érződik, hogy rajongóktól rajongóknak készült, szívvel-lélekkel, az SW szellemiségéhez hűen. Nyilván, nem hibátlan, (a fénykard általi leszúrások gyakorivá válása, vagy a kisebb retconok pl. továbbra is zavarnak), de egyik széria sem tökéletes. A sorozat érdekes témákat feszeget, még érdekesebb kérdéseket tesz fel, így nyugodt szívvel rakom az első helyre.

 

Az Ahsoka után nálam a The Mandalorian a következő a sorban. A 3. évadot én sem éreztem olyan erősnek, mint az 1-2.-t, viszont a magányos hős - Din Djarin révén, a sorozat baromi hangulatosan teremti meg az űr-western atmoszféráját. A kalandok (igen, a "fillerek" is) élvezetesek, a karakterek szerethetőek, az univerzum előnyére bővül. Grogu a Disney-éra egyik legzseniálisabb "velejárója", azt hiszem, ehhez nem sok kétség fér. A mandalori kultúra bővítése is a sorozat erősségei közé tartozik. Ha lesz több évad, ha nem, én mindig kellemes élményként fogok visszatekinteni erre a sorozatra.

 

A The Book of Boba Fett esetében nálam  sokat nyom a latban a két úgymond "The Mandalorian rész", mivel számomra ezek a sorozat, és egyben a Mandoverse csúcspontjai az Ahsoka 5-6. részei mellett. Ahsoka és Luke találkozása az egyik legkatartikusabb SW élményeim közé tartozik. Ezen részek nélkül, valószínűleg a listám aljára kerülne a sorozat, persze nem azért, mert gyenge lenne. Boba karaktere, Ep6 utáni múltja, tatooine-i jelene, és Fennec-kel való kapcsolata kellően érdekes. Az űr-western feeling itt is erőteljesen bejátszik. Szívesen néztem valamennyi epizódját.

 

Az Obi-Wan Kenobi esetében engem nem zökkentettek ki különösebben a rendezési hibák. Nyilván, lehetett volna jobb is, de én ezt a sorozatot is élveztem. Érzelmi szinten talán a legerősebb az Ahsoka mellett. Nagyon jó volt megismerni a megcsömörlött Ben új erőre kapását, a Vaderrel való visszavágóját, és persze a sorozat fénypontját, ami nálam a kis Leia volt. Rengeteg plusszal gazdagodott az Alderaan elpusztításának érzelmi töltete, vagy Obi-Wan - Vader kapcsolata is.

 

Az Andor azért került a listám aljára, mert személy szerint nem vagyok oda a politikáért. Elismerem a sorozat minőségét, élveztem is a részeket, de valamennyi egyéb SW sorozatot elé tudom helyezni. Nyilván, az Andor is egy szegmese az SW-nek. A realisztikusabb szemlélet, a Lázadó-Birodalmi konfliktus komorabb ábrázolása, a politika. Megértem, ha valakit ez vonz inkább. Engem mégis jobban magával tud ragadni az Ahsokához, vagy a The Mandalorianhez hasonló, kalandosabb történetvezetés, amelyek által kiszakadhatok a "ralisztikusabb valósából". :) 

 

Összességében, rangsor ide vagy oda, én valamennyi SW-sorozatért hálás vagyok, mert mindegyik minőségi alkotásra sikeredett. Remélem, ez a jövőben sem fog változni. 

 • Like 2
 • Tetszik 3
Link to comment
Share on other sites

1. Andor

Egyszerűen azért, mert ezt a sorozatot nem az sw érzés viszi a hátán. Jól van megírva, jók a párbeszédek, jók a színészek. Ami a gyengesége az kiemeli az erősségét. Talán a humor hiányzik, de nem is illene ehhez a sorozathoz, erodálná.

2. Ahsoka

Hullámzó. Nagy csúcsok és nagy bakik, de átlagban magasabb polcra teszi magát a többinél. Ezt pont az SW érzés emeli magasba, viszont nincs túl jól megírva.

3. Boba+Mando 2., Kenobi.

Bobát a humora, stílusa miatt szeretem, annyira különc, hogy attól jó és persze Luke, Ahsoka...Boba nélkül ki tudja mikor fogok bele a Mandóba.

Rám a cukiságfaktor nem hat annyira, hogy egy viszonylag egysíkú sorozat nagyon betaláljon, de értem miért szeretik a Mandit, megidézi a OT hangulatát. Vannak jó poénok is és imádom, ahogy összefonódik a Bobával. Az évadzárót láttam először, aztán a Bobát és így előzményként néztem a Mandót. amitől egy kicsit Mementós élmény volt.

Kenobit Obi és Vader, mondhatnám Ewan és Hayden miatt tudom jobban szeretni a közönségkedvenc Mandinál. Hidegrázós jelenetek sajnos számomra bizarr főmellékkarakterekkel, akik nem ironikusak, mint a Bobában, kivéve a kamujedit, őt bírom.

4. Mando 1.

5. Mando 3.

 

Ha epizódokat kéne kiemelni akkor Shadow warrior, és igen Obi 6.

 

Egy kicsit súlyoztam a gyerekek ízlésével a sorrendet.

A fiam csak az Andort és az Obit nézte végig és az Andor jobban tetszett neki, pedig 15 éves. Az Ahsokába belekezdett, de nem viszi a lendület, a 2. részig jutott. Ő PT, Klónok háborúja fan inkább, a ROTS a kedvenc része. Az ST-re azt mondta, hogy csak Luke jó benne :lol:. A Lázadókat is megnézte, ezért fura, hogy az Ahsoka nem rántja be.

A lányom (11) az Andort nem látta csak. Nem is való neki. Ő Mandó és Boba fan. Ezeket már többször megnézte. A Mandó 2. a kedvence. Mandi és Boba után a 3. kedvenc karaktere Obi. Érdekes, hogy az animációs sorikat nem nagyon akarja nézni.

Edited by Szisz
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
2023. 10. 13. - 17:53, csoli1138 írta:

ha esetleg megkérdeznétek, miért nem érmes, mert tudom, hogy ezen a fórumon nagyon szereti a többség.

Inkább megosztó. Abban az értelemben, hogy vagy a legjobbnak tartják vagy az egyetlen igazán jónak vagy hidegen hagy, nem köt le, uncsi. 

 

A lányomat megkértem, hogy rangsoroljon, mert az Andor kivételével mindet látta. Nála így alakul:

1. Mando 2.

2. Ahsoka

3. Mando 1.

4. Kenobi

5. Mando 3.

6. Boba

 

Meglepett, hogy a Boba került a végére, de ha összevonjuk: Mando, Ahsoka, Kenobi, Boba a sorrend nála. A Mando 3.-ban volt egy rész, amit unt, ebből gondolom, hogy az Andor lenne az utolsó :D, túl felnőttes.

Nálam most épp Andor, Ahsoka, Kenobi a 3 dobogós. 

Edited by Szisz
Link to comment
Share on other sites

Ajaj... megint az a fránya rangsorolás.

Akik régebbről ismernek tudják, hogy én a mozifilmekkel is alapvetően úgy vagyok, hogy az egy marha nagy film részekre bontva, viszont én EGYBEN szeretem, nem szívesen rangsorolom, persze megteszem, ha muszáj :D

Ami az élőszereplős sorozatokat illeti, nos érdekes, de itt már sokkal inkább el tudom képzelni a rangsorolást, ami esetemben a következő:

- Obi-Wan Kenobi - Nálam érzelmileg ez a széria a nyerő a jelenlegi felhozatalból, minden gyengesége és botlása ellenére. Annyit tennék hozzá rendezést illetően, hogy ha esetleg ezt (IS!) Filoni kapta volna meg még sokkal jobb is lehetett volna. Esetleg zene terén lehetne még erősebb, de egye fene :) így is jó.

 

- Ahsoka - Nos az az igazság, hogy ez a széria nálam a Kenobival együtt ül a trónon. Mint a legutóbbi széria még nagyon friss az élmény, de elmondhatom azt a sorozat kapcsán, hogy a Kanobihoz hasonlóan ez idézte meg számomra leginkább a Prequel érát. Illetve (szerintem) zseniálisan oldották meg az animációs karakterek áthozatalát élőszereplős szériába. Illetve ez a sorozat indított el több nagyon érdekes és veszett izgalmas szálat is, amiknek a folytatását/végkifejletét alig várom, hogy láthassam!

The Mandalorian - Mint az első élőszereplős SW széria nyilván ez robbantott a legnagyobbat újszerűsége okán. Azért megjegyzem amellett, hogy örültem neki, hogy ezt a sorozatot többnyire szerették a fanok (legalábbis talán kevésbé köpködték, mint a Sequel filmeket) ennek ellenére sem értettem azokat a hangokat, hogy ez a sorozat menti meg a halódó SW univerzumot. Véleményem szerint az SW univerzum a The Mandalorian előtti is köszönte szépen, jól volt!!! Szó sem volt halódásról! Ami viszont a szériát illeti, nos nagyon tetszett! Nem igazán tudtam sokáig hova tenni, de ennek ellenére is minden másodperce lekötött. Amikor pedig már kezdtek a történések is egyre inkább összeállni (és ismerős arcok is felbukkanni) valamint a sztori egyértelműen beállt egy "töltsük ki a Jedi visszatér és az Ébredő erő közötti nem kevés űrt történetekkel" irányba, kifejezetten rajongójává is váltam. Mind a 3 eddigi évad tetszett!

- Book Of Boba Fett - Ez a széria engem meglepett, de kellemesen! (Nem is számítottam egy Fett központú szériára!:) Bár annyira jónak nem éreztem, mint az "anya szériát' .... mégis kiváló spin-off-ként funkcionált, valamint - legalábbis engem mindenképpen - megkedveltetett egy korábban számomra érthetetlen módon kult-státusznak örvendő karakterrel. (Régen tényleg nem értettem Boba Fett körüli irgalmatlan rajongást. Cool volt a páncélja, tény, de számomra ennyi is volt a karakter. Itt viszont mélységet kapott ő is. Ráállították egy számomra szimpatikus útra. Bár sokan lehúzták nekem külön tetszett Temuera Morrison visszatérése, hiszen ki más alakíthatta volna Jango Fett fiát.... vagy.... izé, klónját... ha nem ő?! (Amúgy baromira tetszenek az élőszereplős sorozatok következetessége a színészeket illetően! Hogy odafigyelnek arra, hogy adott karaktert korábban ki alakított és ugyan azt a színészt kérik fel a szerepre, aki korábban már sikerrel megformálta, illetve aki már a rajongók szemében eggyé vált a karakterével!) 

- Andor - Szeretem a Zsivány egyest! Sőt! NAGYON szeretem a Zsivány Egyest!! Simán egyenértékű bármely számozott epizóddal számomra, ám az Andor széria bejelentésével nem tudtam mit kezdeni. Nem is vártam. Nem értettem mit lehet kezdeni még ezzel a karakterrel. Persze nem húztam le előre a szériát, engem nem abból a gyurmából gyúrtak.... egyszerűen csak úgy éreztem Andor karakterében annyi van, amennyit a Zsivány Egyesben láttunk. Természetesen ezt a gondolatomat a széria már pár epizód után megcáfolta és egy igencsak érdekes és erős szériát kaptunk. Mondhatom azt - és igaz is - hogy ez a széria is erősen meglepett! Nem erre számítottam, de nem is tudtam, hogy igazából mire számítottam?! :D A széria élvezeti értéke és univerzum bővítése elképesztő magasságokban van. Ám a korábbi SW tartalmaktól élesen elütő hangulata számomra kicsit nehezebben fogyaszthatóvá tette.... legalábbis abban az értelemben, hogy nem rohantam megnézni az új részeket. Az utolsó 3 részt pl hetekkel a sorozat befejezése után néztem csak meg. Nem tudom, ezt annyira magam sem értem. Látom a sorozat erényeit és erősségét, valahogy mégsem nyert meg annyira magáénak mint azt tette itt is sokakkal... ezért hát kénytelen voltam betenni a listám utolsó helyére. Természetesen nagyon várom a 2. és egyben befejező szezont, ami össze is köti a zseniális Zsivány Egyessel!

Edited by Darth Riddick
 • Like 1
 • Tetszik 3
Link to comment
Share on other sites

2 órával ezelőtt, Szisz írta:

Inkább megosztó. Abban az értelemben, hogy vagy a legjobbnak tartják vagy az egyetlen igazán jónak vagy hidegen hagy, nem köt le, uncsi. 

 

A lányomat megkértem, hogy rangsoroljon, mert az Andor kivételével mindet látta. Nála így alakul:

1. Mando 2.

2. Ahsoka

3. Mando 1.

4. Kenobi

5. Mando 3.

6. Boba

 

Meglepett, hogy a Boba került a végére, de ha összevonjuk: Mando, Ahsoka, Kenobi, Boba a sorrend nála. A Mando 3.-ban volt egy rész, amit unt, ebből gondolom, hogy az Andor lenne az utolsó :D, túl felnőttes.

Nálam most épp Andor, Ahsoka, Kenobi a 3 dobogós. 

Egyetértek a lányoddal, kb egyezik akkor az ízlésünk bár én a mandót egyben kezeltem az Ahsoka évadértékeléskor , látszik, hogy gyermeklelkübb sw-k állnak közelebb hozzám. 

Link to comment
Share on other sites

Sorozatoknál szerintem jobb képet ad, ha kiátlagoljuk az egyes epizódok pontszámát. Pláne több évadosaknál, mert álltalában az a trend, hogy az első pár rész után beáll egy adott értékre a sorozat "fő" pontszáma, és onnantól az nem nagyon változik, függetlenül a későbbi részek fogadtatásáról. A Mandónál egy évadonkénti lebontás jobban mutatja mi a helyzet :)

Link to comment
Share on other sites

A Mandalorian konkrétan az első évad óta ennyin áll. Nem túl reális

 

Egy csomóan egyszerűen nem mennek vissza hogy változtatgassák a pontszámot, meg vannak nézők akik lemorzsolódnak, későbbi évadokat meg se nézik, ők se fogják megváltoztatni

 

Tessék: https://web.archive.org/web/20200401163053/https://www.imdb.com/title/tt8111088/

 

 

Edited by Yoda József
Link to comment
Share on other sites

A Trónok harcát is megnézheted, hiába az utolsó két évad (de főleg az utolsó) fogadtatása, nem esett be a pontszám, pedig logikusan nézve be kellett volna. Eleve már ha egy nagy számú mintával elért egy stabil átlag pontszámot valami (ami egyébként ráadásul az imdb-n súlyozott is, nem egyformán számít mindenkinek a szavazata), az onnantól kezdve már nagyon nehezen tud megváltozni. Ahhoz nagyon sok és nagyon alacsony pontszámú új szavazat kellene, hogy akár csak 1 tizedet is lefele mozduljon az átlag.

 

Egész egyszerűen egy sorozatnál az összképet tekintve nem egy jó mérőszám ez a pontszám, mert gyakorlatilag kivétel nélkül az első évad beállítja valahova a pontszámot nagy mennyiségű szavazatszámmal, amit onnantól kezdve már nagyon nehéz bármelyik irányba is elmozdítani.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information