Ugrás a kommentre

3x01 - Confined


Ajánlott hozzászólás

1. rész - Confined / Fogságban

 

epguidebb301.jpg

 

Írta:  Jennifer Corbett

Rendezte: Steward Lee

 

Helyszín:  Weyland

 

Szereplők:

Omega - Michelle Ang

Crosshair - Dee Bradley Baker

Dr. Emerie Karr - Keisha Castle-Hughes

Dr. Royce Hemlock - Jimmi Simpson 

Nala Se - Gwendoline Yeo

Scorch parancsnok - Dee Bradley Baker

TK-343 - Jimmi Simpson

Batcher - Dee Bradley Baker

K-9X1 - Jonathan Lipow

 

Történet

Omega élete a feje tetejére állt, mióta a Birodalom fogságába került. Mindennapjait Emerie Karr és Nala Se mellett kell eltöltenie a Weyland Létesítményben, miközben folyton azon gondolkodik, hogyan szökhetne meg.

 

Érdekességek

- A rejtélyes M-szám kifejezést, amely az élőlény vérében lévő midi-chlorián mennyiségére utal, először Dr. Pershing említett meg A mandalóri 12. fejezetében.
- Hunter, Wrecker és Echo nem tűnnek fel az epizódban, mivel a Waylanden játszódik, csak Omegára és Crosshairre fókuszálva.
- Az Omega cellájának falára karcolt jelölések alapján, az epizód 21 nappal azt követően kezdődik, hogy a lány megérkezett a Tantissra, és a 164. napig tart. Az éles szemű nézők azt is kiszúrhatják, hogy Omega haja észrevehetően hosszabb az epizód végére.
- Dacára a ténynek, hogy a kaminóiakat javarészt kiirtotta a Birodalom, a tantissi tudós egyenruhán továbbra is az a szimbólum szerepel, amelyet eredetileg a kaminói egyenruha ujjain láthattunk, akárcsak a klónokéin a Star Wars: A klónok támadásában.
- Omega kézzel készített játéka a lány szeretett tooka babája, "Lula" stílusát idézi.
- Ebben az epizódban láthatunk először "besorozott pilótát", amely az ikonikus TIE-vadászpilóta elődje.
- Dee Bradley Baker még egy karaktert megszólaltat az epizódban: Fenevadat!
- A 3. évadpremierben, Crosshair az egész sorozatban először szólítja a nevén Omegát.
- A tantissi laborban lévő centrifuga gépezetet úgy tervezték, hogy egy óra számlapjára hasonlítson. Egy szó szerint ketyegő órára...

 

Concept Art galéria

 

 

Pár kitétel.

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni. 

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egy meglepő epizóddal kezdett a Bad Batch utolsó évadja. Arra voltam felkészülve, hogy majd egy olyan epizódot kapunk, amelyben láthatjuk majd a defektes osztag megmaradt tagjait, miközben azért kapunk rálátást arra, miképp éli mindennapjait Omega és Crosshair párosa. De a készítők nem így gondolkodtak és az epizódot szinte csak a Tantisi szál szolgáltatta, és én ezt egy cseppet se bántam. Nagyon jó döntés volt, így rálátásunk nyílt arra, hogy a lány élete hogyan formálódik Hemlock bázisán.

 

Egy hosszú betekintést kaptunk, mi is folyik a Tantisi bázison. A klónoktól vért vesznek, sőt ebbe még Omega is betársul, majd ezen mintákat Nala Se-nek kell elvinni, aki azon fáradozik már egy ideje, hogy mesterséges midichloriánokat hozzon létre! Aztaleborultszivarvégitneki! Már egy ideje sejtettük, sőt az előző évad végén Nala Se ki is mondta a doktornak, hogy amit az Uralkodó kér, az szinte lehetetlen véghezvinni. Nos úgy néz ki, hogy bejött a sejtésünk és valóban Palpi bőszen a jövőjére gondol. És ami még érdekesebb, az az, hogy a doktornő a kislány mintáit minden egyes alkalommal elpusztítja. Csak nem tud valamit a kaminoi, amit mi nem? Na és vajon mit rejtenek a sugárkapuk? És ha belegondolok, ezek csak egy szálat képviselnek. Az előző évadból feltűnő CX-klón (a Coruscanti részből) esete is érdekes lehet, tuti, hogy ahhoz is Hemlocknak van köze.

 

Crosshair szinte teljesen fejhagyott minden reménnyel, beletörődött abba, hogy ő innen már nem fog szabadulni. Abban nem vagyok biztos, hogy a bázison hagyná a kölyköt, ezt még az első évados Crosshairből kinézném, de a mostaniból nem. Kíváncsi vagyok, hogy miképp fog megváltozni a hozzáállása a szökéssel kapcsolatban. Mi lesz a katalizátora ennek.

 

Emerie egy érdekes figura, akiről egyelőre nem tudom eldönteni, hogy miképp fog cselekedni a későbbiekben. A szigorú rutint mindig betartja, de a végén visszaadta Omegának a játékszerét.

 

Fenevad története is említésre méltó. Szép kis barátság alakult ki közte és Omega között. Van egy sejtésem, hogy nem most láttuk utoljára.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

12 perccel korábban, Bence1997 írta:

Nala Se-nek kell elvinni, aki azon fáradozik már egy ideje, hogy mesterséges midichloriánokat hozzon létre!

Ez abból a szempontból is érdekes, hogy Sidious meséje szerint Plaguies képes volt életet teremteni a midichlorianok által. Ebben az esetben, ha ilyen tudományos módszerekhez folyamodik, akkor nem biztos, hogy igazat mondott. Persze itt most klónokról van szó, ami megbonyolíthatja a kérdéskört.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tetszett, hogy egy ilyen lassabb tempójú epizóddal indíttták el a záróévadot, amiben alapos betekintést nyerhettünk abba, hogy milyenek a hétköznapok itt a Tatntiss bázison. A korábbiakban mindig inkább csak érintőlegesen látogattunk el ide és egy kis misztikum is övezte ezt a helyet, még most is vannak nyitott kérdések, de azért valamivel már jobb rálátásunk nyílt az eseményekre, erre a helyre és hogy mi is zajlik itt valójában. Ezt Omega nézőpontján keresztül látni azért is volt külön kiemelendő, mert az itteni szürke, monton rutin jól rájátszott arra az érzésre, hogy itt van elválasztva a többiektől, kvázi egyedül, kissé kilátástalan helyzetben, ahol egyik nap szinte ugyanolyan mint a másik. Az eltelt időt is sikerült érzékeltetni a kis rovátkákkal (ha jól figyeltem meg, akkor bő két hónapot töltött itt minimum Omega), ráadásul vissza is utaltak vele az első évadra, ahol még anno Wrecker jelölte így a Kaminón a sikeres bevetéseiket, viszont közben itt tényleg úgy érződött, hogy Omega nem csak egy-két napot tölt itt és majd megmenekül, hanem érzékelhető volt ez a nyomasztó reménytelenség, ahogy teltek a napok.

 

Ezzel együtt szintén kirajzolódott Omega mindig optimista, proaktív karaktere, aki megpróbál segíteni a bajbajutottakon, nem adja fel a reményt és keresi a lehetőségeket, hogy min tudna változtatni. A kontraszt Crosshair esetében volt kifejezetten szembetűnő, aki ahogy Bence is írja teljesen beletörődött az itteni sorsába (persze ő régebb óta is van itt és neki át kellett mennie egy belső átalakuláson is, azután, hogy csalódott a Birodalomban). Az viszont, hogy Omega ebben a helyzetben sem mond le róla, ahogy például megmenti azt a sérült vadállatot is szintén egybevág az Omegától megszokottaktól. Azt hiszem őt azért sem lehetne úgy megtörni mint Crosshairt, mert neki van miben reménykedni, van kiben bíznia, hogy kint, távol valahol ott van a "családja". Ez a család dolog azért is érdekes, mert Emerie mintha kvázi a "nővére" lenne Omegának, de közben Nala Se-ben több kötődést látok Omega irányában, mint Emerie esetében. 

 

38 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Ez abból a szempontból is érdekes, hogy Sidious meséje szerint Plaguies képes volt életet teremteni a midichlorianok által. Ebben az esetben, ha ilyen tudományos módszerekhez folyamodik, akkor nem biztos, hogy igazat mondott. Persze itt most klónokról van szó, ami megbonyolíthatja a kérdéskört.

 

Ez a midichloriános dolog azért érdekes, mert itt már élő alanyok közötti átvitelről van szó, ha jól értettem. Nem pusztán létrehozni valamit a midichlorianok által. Én Sidiousnak az operában mondott beszédét mindig is fenntartásokkal kezeltem, hiszen abban a szituációban ő egyértelműen manipulálni akarta Anakint. Ráadásul, ha még Plagueis képes is lett volna életet alkotni a midichlorianokkal, akkor sem biztos, hogy ezt a tudást Palpatine is birtokolja. Ez egy szemléletes példa is lehetne, hogy Palpatine kénytelen kelletlen de ilyen mesterséges módszerekkel tudja csak elérni a célját, amit akár természetes módon is elérhetett volna, ha a hatalom iránti vágya nem sarkallja arra, hogy megölje a mesterét (már ha tényleg Plagueis volt a mestere).


Ami érdekes még ebben a szekvenciában, hogy Nala Se direkt elpusztítja Omega mintáit. Ő vagy korábban már lefuttatta a méréseket Omega vérmintáin és utána megijedt, vagy eredetileg is tudta, hogy több van Omegában, mint pusztán egy nyers klón. Még az első évad alatt emlékszem ment a találgatás, hogy Omega Erőérzékeny e vagy sem, lehet hogy nem is kell konkrétan Erőérzékenynek lennie, de így is egy nagyon fontos lépcsőfok lehet egy rajta messze túlmutató folyamatban. Amivel kapcsolatban pedig felmerült bennem, hogy milyen céllal hozhatták létre Omegát, esetleg Nala Se kísérlete volt, vagy több is van a háttérben... :hmm:

Nagyon hangulatos indítása volt ez az évadnak és ezzel együtt viszont örülök, hogy három részt kaptunk, mert így a többi főszereplőt is láthattuk már ma!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Ez abból a szempontból is érdekes, hogy Sidious meséje szerint Plaguies képes volt életet teremteni a midichlorianok által. Ebben az esetben, ha ilyen tudományos módszerekhez folyamodik, akkor nem biztos, hogy igazat mondott. Persze itt most klónokról van szó, ami megbonyolíthatja a kérdéskört.

Itt egyetértek Wilde kommentjével, miszerint nem biztos, hogy Palpatine (amekkora észlény volt) minden tudását eltudta sajátítani régi mesterétől. Elképzelhető, hogy a midichlorianok az egyetlen olyan terület, amelyben nem aratott sikert, ezt a tudást nem sikerült megkaparintania. Ebben az esetben jöhetett számára kapóra ez a megoldás.

 

1 órával ezelőtt, Wilde írta:

Ami érdekes még ebben a szekvenciában, hogy Nala Se direkt elpusztítja Omega mintáit. Ő vagy korábban már lefuttatta a méréseket Omega vérmintáin és utána megijedt, vagy eredetileg is tudta, hogy több van Omegában, mint pusztán egy nyers klón. Még az első évad alatt emlékszem ment a találgatás, hogy Omega Erőérzékeny e vagy sem, lehet hogy nem is kell konkrétan Erőérzékenynek lennie, de így is egy nagyon fontos lépcsőfok lehet egy rajta messze túlmutató folyamatban. Amivel kapcsolatban pedig felmerült bennem, hogy milyen céllal hozhatták létre Omegát, esetleg Nala Se kísérlete volt, vagy több is van a háttérben... :hmm:

Erre én is felfigyeltem. Csak nem alkalmas "donor" a kislány? Hogy Erőérzékeny-e, azt tényleg találgattuk még az első évad során, de az előző évadban nem igen jött elő ez a téma. Kíváncsi vagyok, hogy miképp fogják kibontani ezt az egészet. Amúgy nekem régebben az is furcsa volt, hogy egy női klónt hoztak létre, mitöbb, a fináléban kiderült, hogy több női egyed is megtalálható a Birodalomban. :hmm:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Wilde írta:

Ez egy szemléletes példa is lehetne, hogy Palpatine kénytelen kelletlen de ilyen mesterséges módszerekkel tudja csak elérni a célját, amit akár természetes módon is elérhetett volna, ha a hatalom iránti vágya nem sarkallja arra, hogy megölje a mesterét (már ha tényleg Plagueis volt a mestere).

Meg eleve ez a "mesterséges midichlorian" hogy néz ki? Az élet esszenciáját (vagy akár nevezhetjük az Erő esszenciájának is), hogy akarják létrehozni egy laborban? Főleg a klónok véréből??? Már persze ha arra kellenek. Sok még itt a kérdőjel.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Crosshair, Omega-hoz: 

 

- Ne kockáztass értem, nekem itt a helyem..

 

Omega válasza erre: 

 

- Egyikünk sem tartozik ide!!! 

 

Ez egy reménysugár volt, Crosshair számára, egy apró löket. :) 

 

Viszont valami van Crosshair kezével, és ez aggodalomra adhat okot később. 

Lehet egy mocskos kisérlet eredménye ez a remegés, nála...

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Amúgy nekem régebben az is furcsa volt, hogy egy női klónt hoztak létre, mitöbb, a fináléban kiderült, hogy több női egyed is megtalálható a Birodalomban. :hmm:

 

Lehet, hogy ennek is köze lesz ahhoz, hogy Omega különleges genetikával rendelkezik, vagy direkt alkották ilyenre (lehet, hogy Nala Se akart egy lányt magának). Amúgy az mennyire elképzelhetetlen lett volna még 2008-ban, amikor a Malevolence-es részek mentek a TCW-ben, hogy 15 év múlva Nala Se ilyen jelentőségre fog szert tenni, hogy a Saga fináléját jelentő filmben is akár nagy szerepe lehet a felfedezéseinek. :D

 

3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Meg eleve ez a "mesterséges midichlorian" hogy néz ki? Az élet esszenciáját (vagy akár nevezhetjük az Erő esszenciájának is), hogy akarják létrehozni egy laborban? Főleg a klónok véréből??? Már persze ha arra kellenek. Sok még itt a kérdőjel.

 

Én úgy értettem, hogy itt most azzal voltak elakadva, hogy nem tudtak létrehozni egy olyan klónt, akinek a midichlorian száma nem kevesebb, mint annak az alanynak, akit klónozni szeretnének (gondolom Palpatine az), mert eddig csak olyan eredményeik voltak, ahol a midi-szám lecsökkent az eredetihez képest. Ez így Palpatinenak nem jó és ehhez keresik a kulcsot, amit most lehet meg is találhatnak...

 

50 perccel korábban, Cpt. Rex írta:

Viszont valami van Crosshair kezével, és ez aggodalomra adhat okot később. 

Lehet egy mocskos kisérlet eredménye ez a remegés, nála...

 

Erre amúgy nem emlékszem, hogy korábban megvolt e ez a kézremegése, de biztos hatással volt rá a börtönben töltött idő, meg a kísérletek, amiket végeztek rajta.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 perccel korábban, Wilde írta:

Én úgy értettem, hogy itt most azzal voltak elakadva, hogy nem tudtak létrehozni egy olyan klónt, akinek a midichlorian száma nem kevesebb, mint annak az alanynak, akit klónozni szeretnének (gondolom Palpatine az), mert eddig csak olyan eredményeik voltak, ahol a midi-szám lecsökkent az eredetihez képest. Ez így Palpatinenak nem jó és ehhez keresik a kulcsot, amit most lehet meg is találhatnak...

Ez így durva, főleg ha azt vesszük, hogy Omega midi szintje olyan lehet, mint Rey-é. Vagy legalábbis hasonlóan magas. 

 

8 perccel korábban, Wilde írta:

Erre amúgy nem emlékszem, hogy korábban megvolt e ez a kézremegése, de biztos hatással volt rá a börtönben töltött idő, meg a kísérletek, amiket végeztek rajta.

Simán lehet egyszerű neurológiai dolog is, a sok kínzás mellékterméke.  

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

40 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Simán lehet egyszerű neurológiai dolog is, a sok kínzás mellékterméke.  

 

24 perccel korábban, Iqvi írta:

Mivel a klónoknak a kézfejéből veszik a vért, szerintem az roncsolja az ottani izmokat és idegeket, és emiatt remeg Crosshair keze. 

 

Az is lehet, hogy csak magnéziumhiánya van... :P

 

Amúgy az jutott még eszembe ezzel a résszel kapcsolatban, hogy nem tudom emlékeztek még arra a részre a Rebelsből, amikor Kallus és Zeb együtt ragadtak és miután megmentették mindkettejüket, akkor láttuk, hogy Kallus visszatér a szürke, egyhangú, semmilyen kis birodalmi lakrészébe. Nekem itt nagyon beszédes volt, hogy Omega "cellája" milyen sivár, a csöpögő csap, amit több snittben is megmutattak, a csupasz falak, az ablakon kívül elterülő buja világ, mind nagyon jól alátámasztotta az elszigeteltséget és a sivárságot, amit ez a közeg jelent ahol ő kényszeredetten van és azzal a kis szalma játékkal, ami Wrecker plüssének a mása egy kis emberséget csempészett ebbe a szürke szobába, ahogy a jelenlétével, a pozitivitásával is ezt képviselte, amikor megmentette Fenevadat, vagy próbált lelket önteni Crosshairbe... és mikor elveszik tőle a játékot az is olyan szimbolikus, hogy ezt a melegséget akarják elvenni, hogy ugyanaz a hideg, kiszámított, szinte mechanikus alkatrész legyen ő is ebben a gépezetben, mint mindenki, akinek megvan a pontos feladata.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Crosshairnek lehet tényleg neurológiai problémája lehet, ha példának veszem magamat, akkor simán elképzelhető. Kiskoromban a betegségem miatt sokszor szurkálták a kezemet, emiatt ha nagyon enyhén is, de nekem is remegni szokott a kezem. Mint például most. :D

 

@Wilde: jó észrevétel, nekem eszembe se jutott Kallus esete.

És ha jól láttam, legalább 5 hónapja raboskodik Omega? A falra firkált strigulák száma legalább 150 lehetett.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

29 perccel korábban, Wilde írta:

Nekem itt nagyon beszédes volt, hogy Omega "cellája" milyen sivár, a csöpögő csap, amit több snittben is megmutattak, a csupasz falak, az ablakon kívül elterülő buja világ, mind nagyon jól alátámasztotta az elszigeteltséget és a sivárságot, amit ez a közeg jelent ahol ő kényszeredetten van és azzal a kis szalma játékkal, ami Wrecker plüssének a mása egy kis emberséget csempészett ebbe a szürke szobába, ahogy a jelenlétével, a pozitivitásával is ezt képviselte, amikor megmentette Fenevadat, vagy próbált lelket önteni Crosshairbe... és mikor elveszik tőle a játékot az is olyan szimbolikus, hogy ezt a melegséget akarják elvenni, hogy ugyanaz a hideg, kiszámított, szinte mechanikus alkatrész legyen ő is ebben a gépezetben, mint mindenki, akinek megvan a pontos feladata.

És amikor Emerie visszaadja neki a játékot azt is jelenti, hogy a nőben is megvannak azok a magvak amik itt Omegát hajtják. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2024. 02. 20. - 2:16, Dzséjt írta:

Remélem még nagyon sok témától fognak ilyen mélységesen mélyen tartani (csak beleszövik a sztoriba, visszahozzák olyan kontextusban, amiben vagy 25 éve egyáltalán nem szerepelt), mert akkor k*rva jó sorozatoknak és filmeknek nézünk elébe. :clap2:

Annyira örülök, hogy imám alig valamivel több, mint 24 óra után meghallgatásra talált. Oké, jól van, tudom, animációs sorozat és nem hangzott el a midi-chlorian szó, a Pershinghez hasonló tudósok itt is csak jó tudósokhoz méltóan rövidítenek, szóval eme epizód eme szála nem is létezik, hiszen a Disney érában ugye ezzel a témával nem foglalkoznak addig, amíg nem mondják ki a teljes nevet egy élőszereplős sorozatban. :evil: :death:

 

"Viccet" félretéve végre elkezdték adagolni a válaszokat, amiket a második évad végén hiányoltam.

Az egész mesterséges-midigyártás baromi hátborzongatóan volt tálalva. Ahogy az a forgó akármiben "bugyogott" a vér, ami egyben jelezte, hogy telnek a napok, cudar volt. Közben egy rejtélyes széf, ami mögött már biztosan az a klón készül, amit az ep9-ben láttunk, illetve talán mellett Snoke is a petricsészében van (bár lehet, hogy a strand-cast kísérletek csak ezután jönnek). Amúgy ide tényleg jó lenne egy Pershing cameó, szépen összekapcsolná a The Mandalorian 3. évadával, amiben a jó doktor elmagyarázta, mik is azok a strand-castek. És azt hiszem, az sem vitatható ezután, hogy az m-szám és az Erőben való jártasság között még most is összefüggés van, nem lehet mindenki instant Yoda, vagy akárcsak Jedi. Ha ez nem lenne fontos tényező, nem szenvednének azzal, hogy elérjék Sidious m-számát vagy - és ez annyira illik a megalomán rohadékhoz - túl is szárnyalják.

Nagyon kíváncsi vagyok, mindez hová vezet. Vajon így sikerül megalkotni az ep9-es Palpatine-klónt, ám nem érik el Sidious igazi testének számát, emiatt nem bírja el az később a szellemét, és ugyanígy emiatt kezdik meg a strand-cast kísérleteket, aminek végtermékei Dathan és Snoke? Vagy a 99-esek itt jól elszúrnak mindent Palpadious számára, emiatt kell átcuccolnia az Exegolra és ott belefogni a strand-cast kísérletekbe? Érdekes kérdések, és, ha válaszokat kapunk, akkor ez az évad az egész Star Wars egyik legfontosabb évada lehet. Ez az epizód ilyen téren már most felér a TCW 6. évadának egyik-másik hiánypótló epizódjához.

 

De a többi szakasz is nagyon tetszett. Animációs mivolta miatt, és mert a 99-esek elég hajmeresztő dolgokba vitték már bele, az ember hajlamos elfedni, hogy Omega egy 13-14 éves kislány. Szóval annyira szívmelengető volt, hogy készített magának egy "macit". És hűde rüheltem azt a klón kommandóst, amiért elvette tőle. És mennyivel közelebb került hozzám Emerie a végén, amikor visszaadta neki, annak ellenére, hogy ez ellőre látható volt (mármint, hogy nem semmisíti meg). Omega jósága ebben az egyre cudarabb világban egy világító torony. Apropó, jóság, tetszik, hogy hasonlóan számlálja az eltelt napokat, mint közel 70 évvel ezután Rey.

 

A megtört Nala Se-t látni érdekes volt, de becsülöm, hogy még így is Omega biztonságával van elfoglalva. De még mindig nem teljesen világos, hogy Omega vére miben mozdíthatná elő Palpatine klónozási terveit. :hmm: Nyers klón, de akkor is csak egy klón. Lehet, hogy össze akarják vetni, hogy Jango Fett-hez képest neki mennyi a m-száma? Lehet, hogy a klónozuási folyamat során a másolat veszít a midi-chloriánjaiból az eredetihez képest? Ami magyarázat lenne arra, hogy miért nem klónozhatóak a Jedik. És egy újabb biztosíték lenne arra, hogy a Palpatine-féle "örök élet" miért nehezen elérhető. De ez nyilván még kiderül. Nagy üzemben vámpírkodnak Jango klónjain, szóvall tuti van valami jelentősségük.

 

Hemlock meg mekkora görény. Eddig is görény volt, de birodalmi standardok alapján csak normál méretű, ám most kezd úgy tűnni, hogy nagyobbacska görény, mint Tarkin.

 

Na, megyek is folytatni a show-t. Hátha ott vannak még érdekes dolgok. :) 

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Annyira örülök, hogy imám alig valamivel több, mint 24 óra után meghallgatásra talált. Oké, jól van, tudom, animációs sorozat és nem hangzott el a midi-chlorian szó, a Pershinghez hasonló tudósok itt is csak jó tudósokhoz méltóan rövidítenek, szóval eme epizód eme szála nem is létezik, hiszen a Disney érában ugye ezzel a témával nem foglalkoznak addig, amíg nem mondják ki a teljes nevet egy élőszereplős sorozatban. :evil: :death:

 

Viccet félretéve

Igazából eme bekezdés nélkül is teljesen jól meglettünk volna, mert ez elég sz*r volt, még viccnek is. Önfényezésnek meg egyenesen f*s. Még szerencse, hogy a magyar fordító nem M-számozott, hanem kiírta rendesen, hogy midichlorianok. 

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon komor és nyomasztó hangulatú epizód volt ez, amelyet szinte teljesen áthatott a reménytelenség érzete. Apró lázadások persze így is vannak (Fenevad szabadon engedése, az Omega által készített játék vagy amikor Nala Se rendszeresen megsemmisíti Omega mintáit), de a nagy egészet tekintve itt bizony nem sok lehetőség van a behódoláson kívül. Úgy látom, Crosshairt sikeresen megtörték. Megdöbbentő volt látni az elkeseredett és a sorsának megadó ábrázatát, amikor először láthattuk. A kézremegése is árulkodó lehet.

 

Átütő volt, ahogy a Birodalmat olyannyira megtestesítő sivár és steril környezet itt megjelenik. Omega próbálja megőrizni ép eszét (számolja pl. a napokat), de ilyen környezetben az ember hamar megbolondul. Talán ezt a vonalat még jobban is sikerült ábrázolni, mint a Narkina 5 jeleneteinél.  A kísérleti klónok 3-4 év katonai szolgálat után bizonyosan nem ezt érdemelték. De ahogy látom, Nala Se is egykedvűen végzi munkáját. Teljes nihil ez.

 

Talán itt éreztem először igazán megmásíthatatlanul, hogy ez nem egy gyerekeknek készült sorozat, vagy legalábbis ez az epizód biztosan nem. Ismét a Birodalom egy olyan kegyetlen oldalát láthatjuk (és ez még mindig csak egy frissen formálódó államalakulat!), amelynek létezését az OT idején legfeljebb csak sejthettük. Kegyetlen és kíméletlen disztópia ez.

 

Ja és a midi-kloriánok. Nagyon kellett már ez. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Átütő volt, ahogy a Birodalmat olyannyira megtestesítő sivár és steril környezet itt megjelenik. Omega próbálja megőrizni ép eszét (számolja pl. a napokat), de ilyen környezetben az ember hamar megbolondul. Talán ezt a vonalat még jobban is sikerült ábrázolni, mint a Narkina 5 jeleneteinél. 

Remek volt, ahogy Omega először felvillanyozódik Crosshair láttán, később pedig úgy mennek el egymás mellett a folyosón, mint két idegen. Remekül sikerült bemutatni a fásultságot. Kicsit olyan második Kamino érzés volt, mert itt is kutatnak, mégis micsoda különbség.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hasonlít valamennyiben a Tantiss a Kaminora, de azért ebben is - mint a Birodalomban, hogy a Köztársaság groteszk és kifordított verziója - érzem azt, hogy igen, olyan mint a Kamino, de annak egy groteszk, torz és sötét verziója. Mert azért a Kaminon soha nem láttunk úgy megtörve klónokat mint ezen a bázison. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Üdv mindenkinek, rég jártam itt, mert régóta nem fogott meg semmi SW annyira, hogy dumálni akarjak róla (többségét azért követtem, csak nem túl sok lelkesedéssel, mások szórakozását meg nem akartam elrontani a fanyalgásommal, mint ahogy az enyémet elrontották mások, amikor nagy ritkán élveztem valamit, pl a TBB első két évadját), de ezek az epizódok most nagyon bejöttek.

 

Érdekes, egyenesen merész választás volt, hogy egy ennyire lassú, nyomasztó hangulatú történettel indították a szezont, ha jól emlékszem annó a TCW 5-ik évadát kimondottan azért nyitották Maul-al és Savage-al mert féltek, hogy Onderon nem elég pörgős egy premiernek. Mutatja, hogy ez a csapat már nem fél, hogy elhagyják a nézők, ha nem tesznek akciót minden epizódba. Ugyanakkor, a nyomasztó sosem csapott át nyomorfétisbe, mint túl sok másik sorozat, ami a Trónok Harca óta kijött.

 

Ez utóbbi nagyrészt Omega optimizmusának, és határozottságának köszönhető, nagyon szerethető karakteré vált a sorozat folyamán, akiben meg vannak a régi SW főhősök vonásai, de nem egy-az-egyben lenyúlva.

 

Mellette ott van kontrasztnak Crosshair, aki ezen a ponton mindent inkább feladna, érthető módon.

 

Bürök doki meg nagyobb genya, Doktor Genya maga. Az a nevetés, amivel Omega orra alá dörgölte, hogy Crosshair-t ugyanolyan simán használhatja Omega ellen, mint Omegát Nala Se ellen, valahogy egyszerre hozta a késztetést, hogy vele nevessek, meg hogy képen töröljem húsdarálóval.

 

Egyenlőre ennyi, majd még írok a többiről is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mennyire jó is volt ez a rész, pedig összességében túl sok minden nem történt benne. Mégis, a hangulata, az idegőrlő hétköznapok a bázison, az, ahogy Omega próbálja megőrizni a személyiségét és a különlegességét a bázison, nagyon megfogott. A zene is tökéletesen illeszkedett a történethez, és nyilván az is beigazolódott, hogy miben mesterkedik Palpatine. Nagyon tetszett az EpI-es lézerekre emlékeztető védelem. Atekintetben pedig asszem lebuktam, hogy én fordítom a Disney+ra a sorozatot, hiszen az M számot folyamatosan midiklolriánoknak fordították! :D Helyes.

 

image.png

 

2024. 02. 21. - 13:41, Wilde írta:

Ez a midichloriános dolog azért érdekes, mert itt már élő alanyok közötti átvitelről van szó, ha jól értettem. Nem pusztán létrehozni valamit a midichlorianok által. Én Sidiousnak az operában mondott beszédét mindig is fenntartásokkal kezeltem, hiszen abban a szituációban ő egyértelműen manipulálni akarta Anakint. Ráadásul, ha még Plagueis képes is lett volna életet alkotni a midichlorianokkal, akkor sem biztos, hogy ezt a tudást Palpatine is birtokolja. Ez egy szemléletes példa is lehetne, hogy Palpatine kénytelen kelletlen de ilyen mesterséges módszerekkel tudja csak elérni a célját, amit akár természetes módon is elérhetett volna, ha a hatalom iránti vágya nem sarkallja arra, hogy megölje a mesterét (már ha tényleg Plagueis volt a mestere).

Szerintem a midik ösztökélése Plaginak arra kellett, hogy ha megsérült vagy beteg lett stb. általuk teremtsen új sejteket, pótolva az elhalt hiányt. Ez a Plagi féle örökélet, amit Palpatine nem kapott meg tőle; hamarabb megölte, de tudja, hogy a midik révén lehetőség van az élet meghosszabbítására. Viszont Plagiousnak aligha volt "B" teste, amibe át akart szállni, tehát Palpatine nem egy az egyben ugyanazt a technikát és módszert próbálja a halál kijátszására, mint a mestere.

 

18 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Igazából eme bekezdés nélkül is teljesen jól meglettünk volna, mert ez elég sz*r volt, még viccnek is. Önfényezésnek meg egyenesen f*s. Még szerencse, hogy a magyar fordító nem M-számozott, hanem kiírta rendesen, hogy midichlorianok. 

Igen, nem tudom Dzséjt miből gondolja, hogy bármiben is igaza lenne, mivel a) élőszereplős sorozatoktól lefele eddig is foglalkoztak a témával b) a midicholrianokat továbbra sem sikerült kimondani, mintha csak rettegnének, hogy valaki meghallja a szót, és petíciót indít a Disney ellen. :lol: Tehát továbbra is ott vagyunk, ahol a part szakad.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

@Werebazs ez egy nagyon intelligens hozzáállás. Ha pozitívumokra vágysz az SW-t illetően, itt továbbra is megkapod. :)

 

19 perccel korábban, Donát írta:

Szerintem a midik ösztökélése Plaginak arra kellett, hogy ha megsérült vagy beteg lett stb. általuk teremtsen új sejteket, pótolva az elhalt hiányt

Ezt csinálta Grogu és Rey.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem, azért sem megyek bele még egyszer. ez így most már unalmas. Inkább csak őszintén, mindennemű fanyalgástól mentesen örülök minden egyes alkalomnak, amikor a Star Wars Sagaban valahol ezek a mikroszkópikus gézengúzok részévé válnak a sztorinak. És most már biztos, hogy midi-chlorianok nélkül nem volna ep9 sem, vagyis lényegében az ep1-től az ep9-ig, Anakin Skywalker születésétől Sheev Palpatine feltámadásáig elidegeníthetetlen kulcsszereplők. :yeah: :clap:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem olvastam el a véleményeket még így lehet ütközés. Nekem nagyon tetszett a bevezető rész. Szegény Omega itt sinylődik. 

Dr. Karr(Hmm, csak nem K.I.T.T inverzéről K.A.R.R-ról van az ötlet?) tipikus diktatúra ksizolgáló. Majd a főnök megmondja hogy helyesen gondolom-e, meg hát ugye te nem vagy fogoly ,minden a te érdekedben történik. És ezt el is hiszi. Nekem nagyon unszimpi ez az agynélküli működés. Crosshair meg szerintem most dolgozza fel a rosssz tetteit ezért mondja hogy hagyja ott ott Omega mert ő odvaló.

Hemlock meg az SW Mengeléje, reméljük megpuszul az évadban.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Elég sötét, komor hangulatú rész volt. Sok ponton áradt belőle a reménytelenség. A kis Fenevad egy kis színvoltot vitt ebbe a szürkeségbe. Omega és a kis bestia kapcsolata valahogy ezt igyekezett ellensúlyozni. Örültem, hogy megmenekült a kis jószág. Viszonylag jó indítás.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 órával ezelőtt, Donát írta:

Mennyire jó is volt ez a rész, pedig összességében túl sok minden nem történt benne. Mégis, a hangulata, az idegőrlő hétköznapok a bázison, az, ahogy Omega próbálja megőrizni a személyiségét és a különlegességét a bázison, nagyon megfogott. A zene is tökéletesen illeszkedett a történethez, és nyilván az is beigazolódott, hogy miben mesterkedik Palpatine. Nagyon tetszett az EpI-es lézerekre emlékeztető védelem. Atekintetben pedig asszem lebuktam, hogy én fordítom a Disney+ra a sorozatot, hiszen az M számot folyamatosan midiklolriánoknak fordították! :D Helyes.

 

image.png

Igen, nem tudom Dzséjt miből gondolja, hogy bármiben is igaza lenne, mivel a) élőszereplős sorozatoktól lefele eddig is foglalkoztak a témával b) a midicholrianokat továbbra sem sikerült kimondani, mintha csak rettegnének, hogy valaki meghallja a szót, és petíciót indít a Disney ellen. :lol: Tehát továbbra is ott vagyunk, ahol a part szakad.

 

Nem lenne egyszerübb elismerni hogy tévedtél? Hogy a Disney nem ignorálja az M-et? Pont a képen van KIIRVA. Teljesen egyértelmü hogy a másik topikban @Dzséjt-nek és nekem volt igazam. 1-2 nap alatt eldölt. Semmilyen észérvet nem tudsz már felhozni ellene. Veszteni is tudni kell. Ne legyünk már ovódás szinten. Itt a nyilvánvaló bizonyíték hogy tévedtetek Odyval. A Disney nem ignorál semmit(ami nyilvánvaló volt eddig is). @Dzséjt onnan gondolja hogy igaza van hogy az utóbbi 3 rész ŐT teljes értékben igazolja. Cáfold meg. Hozzál irásos bizonyítékot arról a Disney vezetősége vagy a Lucasfil vezetősége részéről ,vagy akár hangfelvételt hogy ignorálják az M-eket mert pár hülyét 20 éve zavart és annyira idióták voltak hogy nem fogták fel mit jelent. Ezeket csak te találtad ki hogy a Disney ignorálta nehogy a baromarc 2002-ből nehogy megsértődjön. Erre semmilyen bizonyitékod nincs. Ellenben @Dzséjtnek(és nekem) van az utóbbi 3 BB rész. Szinte percenként kimondják. Le kéne szállni a magas lóról és elismerni hogy tévedtél. Nem szégyen.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.