Jump to content

3x06 - Infiltration


Recommended Posts

6. rész - Infiltration / Beszivárgás

 

epguidebb306.jpg

 

Írta: Brad Rau

Rendezte: Steward Lee

 

Helyszín: Teth, Weyland, Pantora

 

Szereplők:

Omega - Michelle Ang

Hunter - Dee Bradley Baker

Wrecker - Dee Bradley Baker

Echo - Dee Bradley Baker

Crosshair - Dee Bradley Baker

Rex - Dee Bradley Baker

Wolffe százados - Dee Bradley Baker

Howzer - Dee Bradley Baker

Fireball - Dee Bradley Baker

Greer - Dee Bradley Baker

Nemec - Dee Bradley Baker

Samson - Dee Bradley Baker

Dr. Scalder - Helen Sadler

Riyo Chuchi szenátor - Jennifer Hale

Avi Singh szenátor - Danny Jacobs

Scorch parancsnok - Dee Bradley Baker

Hilo hadnagy - Dee Bradley Baker

CX-1 - Dee Bradley Baker

CX-2 - Dee Bradley Baker

Batcher - Dee Bradley Baker

GS-8 - Sian Clifford

 

Történet

Rex csapata egy titkos találkozót felügyel, amikor rajtuk üt egy orvgyilkos klón. A titokzatos ügynöknek több célpontja is van, az egyikük nem más, mint Omega.

 

Érdekességek

- Ebben az epizódban kapjuk a legjobb rálátást Rex klón ellenálló csoportjára, amely többek között a következőket érinti: Howzer (korábban az 1. évad "Ördögi alku" c. részében láthattuk), Nemec (a 2. évad "Válaszút" c. részében láthattuk), és egy új, Greer nevű klón. Természetesen, valamennyiük hangját Dee Bradley Baker adja.
- A rejtélyes X klón osztagos először a 2. évad "A klónok összeesküvése" c. részében tűnt fel, ám ebből az epizódból kiderül, hogy többen is vannak. Ezen klónoknak láthatóan nincs egyéni neve, vagy jelzése, a stáblistában egyszerűen "X klón osztagosokként" szerepelnek. A forgatókönyvben CX-1 és CX-2-ként hivatkoznak rájuk.
- A teth-i kolostor először a Star Wars: A klónok háborúja mozifilmben (2008) jelent meg, amely immár elhagyatott, és új szerepet tölt be, mint Rex klón ellenállóinak bázisa.
- Noha a korábbi klón kommandós, Gregor nincs ott a kolostor bázison, jelenléte így is érződik, amikor Fireball behozza az ételt, és kijelenti, hogy az "Gregor receptje."
- Wolffe egy továbbra is Birodalom-hű katonaként tűnik fel az epizód végén. Wolffe folyamatosan jelen volt a Star Wars: A klónok háborújában, több, mint tucatnyi epizódban szerepelt. Végül, Wolffe Rex és Gregor oldalán lesz látható a Star Wars: Lázadókban.

 

Concept Art galéria

 

 

Pár kitétel.

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni. 

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. 

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited )

Eljött a klónok ideje, ezúttal ők kerültek terítékre. Pontosabban Rex lázadó klónokból álló sejtje! Stílusosan ott rejtőztek ahol az egész TCW elkezdődött: a Teth-en. Nosztalgikus volt viszontlátni a lerombolt erődöt, és néhány ismerős klónt. Különösen tetszett a feszültség Howzer és Crosshair között. Hát igen, nem egyszerű ennyi bűnnel a hátad mögött visszatérni a saját csapatba. Egyúttal képbe kerültek az agymosott klónok, akikről Crosshair végre lelebbentette a fátylat kik és mik is ők. A totális agymosás végtermékei. Nem sokan élik túl a procedúrát, de akik igen azokból olyan gyilkológépek válnak, mint amilyenek ezek az X klónok. Viszont Crosshair-re nem hatott az átalakítás mert selejtes, így kétlem, hogy Tech-re hatott volna, még akkor sem ha túléli a zuhanást. 

 

Ami még bejött az a klónk szerepe. Nem csak úgy elvannak magukban hanem célokkal rendelkeznek, plusz segítik a háttérben munkálkodó lázadóhajlamú szenátorokat. Chuchi és Singh felbukkanása is a sorozat szálainak összefonódását segítik. Ezt egyébként szinte minden mozzanatból lehet érezni. Zseniális. 

 

A végén igen csak meglepődtem! Természetesen Wolfee feltűnése is váratlan volt, de az még inkább, hogy a bevetésre klónokat küldenek és nem rohamosztagosokat. Miért :? 

 

Ja és a klónok se tudják mi az az M-szám. :lol:

Edited by Ody Mandrell
 • Like 4
 • Tetszik 3
Link to comment
Share on other sites

Nem is tudom mi egyebet írhatnék, Ody olyan jól összefoglalta. Király rész volt és tényleg nagyon jó volt a feszültség Crosshair és Howzer között. Nyilván irreális lenne elvárni utóbbitól, hogy bocsásson meg C-nek, hiszen kinyirta az embereit... De nézőként én megbocsátottam Crosshairnek. 

 

A M-számnál felszökött a pulzusom, de még mindig nem jött el az én pillanatom. :lol:

Link to comment
Share on other sites

1 órával korábban, Donát írta:

A M-számnál felszökött a pulzusom, de még mindig nem jött el az én pillanatom. :lol:

Ez akkor valami olyan lehet a galaxisban, amit nem tanítanak az iskolákban. :) Kíváncsi vagyok kiderítik-e konkrétan mi ez. Vannak erre utaló történések.

Link to comment
Share on other sites

8 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Nem sokan élik túl a procedúrát, de akik igen azokból olyan gyilkológépek válnak, mint amilyenek ezek az X klónok. Viszont Crosshair-re nem hatott az átalakítás mert selejtes, így kétlem, hogy Tech-re hatott volna, még akkor sem ha túléli a zuhanást. 

Igen, most már én se hajlok arra hogy az egyikük Tech lenne, ettől függetlenül a klónnál, akit Tethre küldenek, nekem eléggé fura, hogy el van torzítva a hangja. Nem egy tipikus klón hangja volt a maszk alatt, viszont nem Techre, hanem Crosshair beszédstílusára hajazott! :O ráadásul mesterlövész az illető. Lehetséges lenne, hogy ez konkrétan Crosshair klónja? Mintha a foglyul ejtett klón is valami ilyesmire akart utalni, hogy őt használták fel a készítésükhöz

Link to comment
Share on other sites

Izgis rész volt. Elég feszült, sötét, és mivel nyüzsögnek a szereplők, akiket nyugodtan baj érhet, komolyan lehet is izgulni. És sajnos el is hullottak néhányan. Úgy tűnt nekem, szegény Howlzernek annyi, agyonütötte az összedőlő terem törmeléke. :( Teth mint bázis nagy ötlet, jó viszont látni ennyi év után. Amúgy ez jó reflektálás a későbbi Rebels-ben említett dolgokra, gondolok itt arra, hogy Rex több régi, elfeledett katonai bázist is ismer, amit a lázadás használhat. Itt ugyanez a tudása került kamatoztatásra.

Wolffe megjelenése meglepett, bár az, hogy a Birodalommal van, már nem annyira. Egyrészt, még nem láttuk dezertálni, másrészt, ez is egy olyan dolog, ami remekül kapcsolódik a Rebels-hez, ahol ő volt az, aki feldobta Kananéket a Birodalomnak. Az ilyen kis apróságok tök jó halvány, de mégis szoros kapcsolódást jelentenek. Kíváncsi vagyok, mikor és hogyan fog Rexék oldalára állni. Gondolom a következő részben kerül erre sor. És akkor összeáll a Rebelsbeli trió.

Ezek az X-klónok érdekes jelenségek. Számító ki gazember ez a Palpatine, meg ez a Hemlock. Bár a klón seregre már nincs szükségük, azért nem hagyják teljesen veszni a bennük rejlő lehetőségeket. Hát néhánynak teljesen megszűntetik a személyiségét és agyatlan fegyverré degradálják őket. Nem elég, hogy a chippel már egyszer eljátszották ezt, néhánynak azt a maradék szabadságát is elveszik, ami azután még megmaradt. Lényegében megölik őket, legalábbis az eredeti személyiségüket. Nagyon durva, ahogy ezzel a "néppel" elbánik Sidious bandája. És jogos a félelem, hogy lesz ennél még sokkal rosszabb is a számukra.

Avi Singh és Riyo Chuchi találkozója az elején is érdekes volt. Köztársasági és szeparatista, kénytelenek együtt dolgozni, mert már látják, hogy a Birodalom mivé válhat. Szörnyű belegondolni, hogy igazából azoknak a szeparatistáknak, akik ténylegesen a Köztársaság korrupciója miatt váltak ki, igazuk volt, és most a régi, a Köztársaságban még hitt szenátorok is lényegében szeparatistává válnak. A közös ellenség összehozza őket. De az igazi lázadásnak még nem jött el az ideje. Még léteznek az ellentétek az elégedetlenkedő frakciók között, a háború is túl sok kárt okozott - Sidious ezt anno jól kigondolta, hisz kinek lenne ereje a romok között lázadni, pláne, ha a reguláris haderőket felemésztette a háború. Nem csoda, hogy egy jól összehangolt fegyveres felkelésre majdnem két évtizedet kell várni. De az alapok mint sok más helyen, itt is elkezdenek megjelenni. Mothma, Organa, Chuchi, Singh, Nest, Rael, de még Gerrera is, ők mind-mind a Lázadók Szövetségének alapjait pakolják le már ebben a korai időszakban is. És itt ki is lett mondva, miért lehetnek még biztonságban később is olyan szenátorok, mint Mothma vagy éppen Organa. Az Uralkodó nem támadhat (még) rájuk nyíltan, mert a köznép könnyen ellene fordulhat. Ahhoz még kell a Halálcsillag.

 

6 órával ezelőtt, Donát írta:

A M-számnál felszökött a pulzusom, de még mindig nem jött el az én pillanatom. :lol:

De látod, ha mindenki mindig midi-chloriannak nevezné, akkor most nem lenne a nagy izgalom neked, és a klónoknak a rejtély. :) 

 • Like 1
 • Tetszik 6
Link to comment
Share on other sites

3 órával ezelőtt, Yoda József írta:

Igen, most már én se hajlok arra hogy az egyikük Tech lenne, ettől függetlenül a klónnál, akit Tethre küldenek, nekem eléggé fura, hogy el van torzítva a hangja. Nem egy tipikus klón hangja volt a maszk alatt, viszont nem Techre, hanem Crosshair beszédstílusára hajazott! :O ráadásul mesterlövész az illető. Lehetséges lenne, hogy ez konkrétan Crosshair klónja? Mintha a foglyul ejtett klón is valami ilyesmire akart utalni, hogy őt használták fel a készítésükhöz

Crosshair klónja? Hat hónap alatt alatt csináltak egy kifejlett Crosshair klónt. :?

 

Link to comment
Share on other sites

Ahogy az egyik kiválasztott néző megosztotta twitter-en: "Aki szerette a TCW-t, az most örülni fog!"

Hát, ha annak lehet örűlni, ahogy hullanak a klónok, akkor jah.... -_- 

 

Ami nagyon tetszett, az ahogyan egyes klónok festették a páncéljukat. Volt ott 1-2 teljesen egyedi, zászlóaljtól független festés is. :) 

Csak igy kb. semmi értelme nem volt, mert halottak. 

 

Egyetlen agymosott klón képes volt egy egész titkos bázist felszámolni. Pedig ezek a renegát klónok akik meghaltak, nem holmi zöldfülű újoncok voltak, hanem a háború veteránjai.... 

 

De legalább megjelent Woffee is, méghozzá elég magas rangban, mintha tábornoknak szólitották volna!? 

Szóval nem csak Cody volt ilyen magas beosztásban, érdekes. Gondolom a 66-os parancs után, több jedik alatt szolgáló közvetlen altiszt, magasabb rangot kapott, miután likvidálták a feletteseiket, szóval a jedi tábornokokat. 

Edited by Cpt. Rex
Link to comment
Share on other sites

16 perccel korábban, Cpt. Rex írta:

De legalább megjelent Woffee is, méghozzá elég magas rangban, mintha tábornoknak szólitották volna!?

Rossz volt a fordítás, Wolfee helyesen mondva századosi rangban van. :) 

Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, Cpt. Rex said:

Hát, ha annak lehet örűlni, ahogy hullanak a klónok, akkor jah.... -_- 

 

Legalább nem szenvednek tovább a birodalmi elnyomástól :lol:

Link to comment
Share on other sites

8 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Rossz volt a fordítás, Wolfee helyesen mondva századosi rangban van. :) 

Commander, szóval parancsnok. 

Cody-t is, Commander Cody-nak szólitották, de ő nem százados volt, hanem a nagy köztársasági klón hadsereg tábornoka, ha jól tudom. 

Howzer is csak egy százados volt, szóval akkor passz...  

Link to comment
Share on other sites

A parancsnok az egyetlen helyes fordítás. A tábornok (general) és a százados (captain) is abszolút helytelen.

Még úgy is, hogy a klónoknál a parancsnok rang az ezredesnek és a tábornoknak is megfelel, attól függően, mi a beosztása az adott klónnak. Wolffe parancsnok nagyjából ezredes, mivel egy ezredet parancsnokol (2300 embert irányít), Cody marsall parancsnok már tábornoki minősítésű, mivel ő egy hadosztályért felel (közel 37 ezer katona tartozott alá). A klónok között a legmagasabb rang a marsall parancsnok, szóval Cody az egyik legmagasabb rangú klón volt a Köztársasági Nagy Hadseregben.

 • Meglepő 1
 • Köszönöm 2
 • Tetszik 3
Link to comment
Share on other sites

12 perccel korábban, Dzséjt írta:

A parancsnok az egyetlen helyes fordítás. A tábornok (general) és a százados (captain) is abszolút helytelen.

Még úgy is, hogy a klónoknál a parancsnok rang az ezredesnek és a tábornoknak is megfelel, attól függően, mi a beosztása az adott klónnak. Wolffe parancsnok nagyjából ezredes, mivel egy ezredet parancsnokol (2300 embert irányít), Cody marsall parancsnok már tábornoki minősítésű, mivel ő egy hadosztályért felel (közel 37 ezer katona tartozott alá). A klónok között a legmagasabb rang a marsall parancsnok, szóval Cody az egyik legmagasabb rangú klón volt a Köztársasági Nagy Hadseregben.

Howzer osztagparancsnok volt a Ryloth-on. Rampart szimplán "Captain"-nek szólitotta. 

Link to comment
Share on other sites

Ez egy nagyon jó rész volt. Kezdve azzal hogy volt köztársasági és volt szeparatista bolygók képviselőit titokban kell összehozni. Nemhogy egy szeparatista bolgyó góréja jön csak rá hogy átverték a palánkon hanem a háború idején a Köztársasághoz tartozó bolgyó képviselője is. Hogy nem az volt az igéret hogy ha győzünk akkor a Köztársaság kancellárja Császárrá kiáltatja magát léterhozza a Birodalmat és a mi bolygónkat is leigázza. Ez az időszak a pofáncsapás időszaka. Mi a Köztársaság hivei beálltunk a védelme mögé, hogy legyözzük a szepiket. Legyőztük. Mit kaptunk? A Köztársaság ami mögé beálltunk amiben hittünk a múltté, a jóságosnak hitt kancellár Uralkodó lett és a mi bollygónkon akik támogatákk a Köztársaság védelmét a szepik ellen, katonák masíroznak és be kell hódólnunk a Birodalomnak.

Zseniálisnak tartom emiatt a két bolygó képviselőjének a találkozását.

Az X-klón meg megmutatja hogy Sidious/Palpatine aljasságának nincs mértéke. Nem elég hogy az éveken át velük harcolo bajtársaik ellen(a Jedik) fordította őket, hanem még ezek után is átmossa az agyukat bérgyilkossá. Szerencsétlen fel sem fogja hogy a saját fajtája ellen harcol. Írtátok hogy a Teth a TCW kezdete. Nem a Christophsis az? Nem ott kezdődött a TCW?

Howzer ellenszenve Crosshair fele bosszantott. In universe érthető de ha a volt bajtársai akikkel felnött megbocsájtottak neki akkor ez már szörszálhasogatás. Hisz őket árulta el a legjobban. Ha Hunter bízik benne akkor Howler fogja már be a száját és adja meg  Crosshairnek a bizalmat. Ez elég unalmads hogy jön egy újabb klón és nem bízik Crosshairben.

 

Link to comment
Share on other sites

31 perccel korábban, Frenkie írta:

Ez egy nagyon jó rész volt. Kezdve azzal hogy volt köztársasági és volt szeparatista bolygók képviselőit titokban kell összehozni.

Érdekes Riyo Chuchi mennyire felemelkedett. Amikor először feltűnt nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy ívű utat jár be. Ebben a sorozatban szinte ő volt a politika ellenállás arca. Örülök, hogy nem nyírták ki.

 

33 perccel korábban, Frenkie írta:

Írtátok hogy a Teth a TCW kezdete. Nem a Christophsis az?

Szorosan nézve igen, Christophsis a kezdés. Én úgy  gondoltam, hogy az első rész egy nagy kezdet. :D 

 

33 perccel korábban, Frenkie írta:

Howzer ellenszenve Crosshair fele bosszantott. In universe érthető de ha a volt bajtársai akikkel felnött megbocsájtottak neki akkor ez már szörszálhasogatás. Hisz őket árulta el a legjobban. Ha Hunter bízik benne akkor Howler fogja már be a száját és adja meg  Crosshairnek a bizalmat. Ez elég unalmads hogy jön egy újabb klón és nem bízik Crosshairben.

Teljesen megértettem Howzert! Rengeteg embere halálért felelt Crosshair, és mint ahogy mondta, őt nem érdekli, hogy Hunter és csapata megbocsájtott neki.

Link to comment
Share on other sites

1 órával korábban, Cpt. Rex írta:

Howzer osztagparancsnok volt a Ryloth-on. Rampart szimplán "Captain"-nek szólitotta. 

Nem, Howzer zászlóalj panarncsnok volt a Ryloth-on, Rampart meg nem szólíthatta másnak, mert az volt a rangja, százados.

Link to comment
Share on other sites

Öröm volt látni, ahogy visszanyúltak korábbi történetszálakhoz, karakterekhez. Singh szenátort is jó volt viszontlátni, de ez a találkozója Chuchi szenátorral kicsit mintha annak a meghosszabbítása is lenne, amit a második évadban láttunk. Nem csak az X klón miatt volt egy jó visszatérés ez azokhoz a részekhez, hanem a klónok jogai kapcsán mikor Baillel beszéltek már mintha körvonalazódni látszott volna - még ha egyelőre csak a kontúrjait látjuk - az a munka amit egy ellenállás szervezésébe beletesznek. Valamit tenniük kell az ellen, ami felé halad a Birodalom és adja magát, hogy az egykori ellensége most egy oldalon találhatják magukat, végül is Singh is annak idején azért került bajba, mert nem akarta a Birodalom szekerét tolni. Amúgy nagyon kifejező, hogy ugyan nem telt el olyan hosszú idő, de mégis mennyire megváltozott az alaphelyzet és a közeg, amiben mozognak a szereplők. Az első évadban, mikor megkapják Cidtől a munkát, hogy Singhet ki kell menekíteni, akkor Hunter először nem akarja elfogadni a megbízást a Szeparatistákkal szembeni ellenérzése miatt. Akkor még ott élt bennük ez a Köztársaság vs. Szeparatisták ellentét, ami meghatározta az előző éveiket, a háborút, de aztán rá kellett jönnie mindenkinek, hogy már mennyire más világ van. Ahogy a klónokat is szépen fokozatosan lecserélik rohamosztagosokra, úgy az egész milliő is megválozik a hőseink körül és ugyan a TCW folytatása a TBB, de azért érezni, hogy mennyire más lett minden és máshol vannak a konfliktusok súlypontjai, hiába vannak meg azok a szereplők, akiket még a régi rendszerben láttunk, de ez egy új világ.

 

Crosshair miatt is egy fontos epizód volt ez úgy érzem, mivel az előző részben nyerte el igazán a megbocsájtást a csapattól, ami a 4. rész végének hűvös fogadtatására adott remek válasz volt. Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy az addig ok, hogy a volt közvetlen bajtársai visszafogadták - egyébként ők, az egész osztaggal mindig is kicsit kívülállók voltak a klón hadseregen belül - de Crosshair nem csak nekik tett keresztbe és rengeteg vétség, gonosz tett szárad a lelkén. Emiatt volt jó, hogy itt volt Howzer is, aki közvetlenül a kárvallotja volt Crosshair birodalomhű felfogásának, úgy hogy ő Crosshairrel szemben maga választott oldalt, amikor szembefordult a Birodalommal és erre buzdította a többi klónt is. Pont emiatt került aztán majdnem ő is a Tantissra, ahol könnyen lehet, hogy ő is kísérleti alanyként végezte volna és legközelebb vele is maximum egy ilyen X ügynökként találkozunk, de persze az már nem is Howzer lett volna. A megmenekülését sem Crosshairnek közsönhette és aztán itt van vele szemben az az ember, aki akkor a másik oldalon állt és szerepe volt Howzer letartóztatásában... mindenképpen ígéretes helyzetet teremtettek.

 

Ezt pedig egy remek kivitelezés követte, ugyanis sikerült kibontani ezt a kettejük közötti ellentétet, aminek keretében bepillantást nyerhettünk egy kicsit a klónprogram egyik szegmensébe is. Crosshair vállalta a felelősséget a tetteiért, de közben azt is kimutatta, hogy kész máshogy csinálni a dolgokat a jövőben és ő az aki figyelmezteti a többieket az X klón veszélyére, hogy hamarosan itt lesznek utána a Birodalom emberei. Az, hogy megismerte a csávó Crosshairt nekem azt mondja, hogy biztos eléggé benne volt Crosshair is a programban, nem csak néhány tesztet futtattak le vele, akár az is lehet, hogy ő lett volna ennek az új klón szériának a prototípusa, hiszen eleve fejlettebb képeséggel rendelkezett, mint a sima klónok. Kíváncsi vagyok vajon min bukott meg a program vele kapcsolatban, lehet éppen a mutációja volt az oka annak, hogy őt nem tudták olyan könnyen átalakítani, de az is lehet, hogy a kézremegése is ezeknek a kezeléseknek az utóhatása miatt van, hiszen biztos komoly traumákat kellett átélnie. Egyébként félelmetesek ezek a klónok és tényleg iszonyú kegyetlenség, amit el kellett szenvedniük ismét. Nem elég az, hogy a puszta létezésük is elsősorban egy ágyútöltelék szerepét szánta nekik (ahogy Rex utalt is a klónok egzisztenciális szorongására még a TCW záróévadában Ahsokának, hogy a háború nélkül ők nem is léteznének), aztán akaratuk ellenére a jedik életére törtek, akik vezetőik és harcostársaik voltak és akkor mindezek után úgy dobják félre őket az új direktíva oltárán mint a használt zsebkendőket... majd még jön ez a creepy X program, ahol totál agymosott, üres héjakká redukálják le őket. Sokszor elgondolkoztam már korábban is azon, hogy van e szomorúbb sors a SW-ban, mint a klónoké, de nem hiszem, hogy van olyan csoport akikre folyamatosan, egymás után így rájárt a rúd.

 

Jó volt az is, hogy visszatértünk a Teth-re, tényleg a klasszikus TCW hangulatot idézi ez a hely, de itt is érezni, hogy már egy rég letűnt korszak utolsó fuvallataink hat csupán az emlék, hogy nem is olyan sokkal régebben itt még Rex Anakinnal akciózott, aki azóta már egy teljesen másik figura lett. A visszatéréseket érintve pedig nagyon örülök Wolffenak, igazából eszembe sem jutott korábban, hogy ő hol van, mert természetesnek vettem, hogy majd ő is ott lesz Rex oldalán a Rebels idejében, de eddig mégis őt nem láttuk. Gregor mellett ő is ott lesz Rexnek társnak abban a kiégett trióban, akiket Ezráék rángatnak vissza az életbe és a reménykedésbe, viszont azt, hogy hogyan jutunk el odáig, hogy ők már nem aktívan harcolna majd ebben a sorozatban láthatjuk. Ez is azt vetíti előre, hogy nem fog pozitívan zárulni ez a klón lázadás és újabb fájó fejezet kerül be a klónok történetébe, de örülök, hogy végre Wolffe is felkerült a táblára és a fontosabb klónok (ahogy azt láthattuk Cody-val is) azért majd talán a jó oldalra álltak.

 • Like 4
 • Tetszik 3
Link to comment
Share on other sites

Elég nehéz írni erről a részről, mert nagyon összefügg a folytatással, de megérdemli, hogy külön is írjak erről az epizódról. Egész egyszerűen fantasztikus volt. A feszültséget mesterien adagoló vérbeli thrillert láthattunk, rendkívül jelentős párbeszédekkel. Végre ismét láthattuk hosszabb idő után Rexet és ellenálló sejtjét. A rész elején idő kellett, mire felismertem, hogy a Pantorán kezdünk. Jó volt látni újra Singh és Chuchi szenátorokat. Utóbbi részéről nagyon megy a szervezkedés, nem is annyira titokban talán, itt azért még nem annyira fojtogató a légkör, mint lesz majd mondjuk az Andor idejében. A Birodalomnak fenn kell tartania a látszatot, így egyelőre lekövethetetlen merénylők lehet az eszköztár, semmint a nyílt színi elnyomás. Beszédes, hogy Singh szenátor volt a célpont, semmint Chuchi. Előbbi egy ex-szakadár, az állam ellenségének kikiáltott politikus, utóbbi azonban mégiscsak a Birodalmi Szenátus tagja. Ők azért még talán, többé-kevésbé érinthetetlenek, az olyan befolyásos világok képviselői, mint a Pantera mindenképpen. De nem sok jót jósolok Chuchi-nak az elkövetkezőkben. Túlzottan is agilis.

 

Tetszett, hogy a klónok hamar leszedték a merénylőt. Ők azért nem kispályások, nem egyszerű rohamosztagosok. Rexék számára hamar kiderül, hogy Omega is célpont, így itt jön képbe ismét a BB csapat. Kiderül, hogy Rexék a Teth-en rendezkedtek be. Jó rég láthattuk ezt a bolygót, ha az Ahsoka flashback-jelenetét a homályos háttérrel nem számítjuk. A főhadiszállás ráadásul az egykori b'omarr kolostor lett. Jó ötlet ilyen módon visszahozni ezeket a bolygókat.

 

Nagyon tetszett, hogy aprólékosan be lettek mutatva az eltérő szempontok a különböző klónok részéről. Howzer álláspontja teljesen érthető, ő az egész századát veszítette el Crosshair miatt. Nagy fokú a bizalmatlanság mindenki részéről, azt is mondhatjuk, hogy vége lett az "ártatlan és naiv" klónok korszakának. Ez már a nagybetűs politika és aszimmetrikus hadviselés ideje. Szóba kerül az M-szám, amely minden klón számára ismeretlen fogalom. Meg is van, hogy miért nem mondta ki senki pl. Omegáék előtt a teljes kifejezést. A merénylő beszivárgása is nagyszerűen lett bemutatva. A Tantiss-hegyen vérprofi gyilkológépeket nevelnek ki, nem vitás. Hidegrázós volt, ahogy elintézte a lebukott társát. Az ezutáni robbanások és harcok meg tényleg álleejtősek, és itt most tényleg lehetett izgulni jó pár személyért. Fireball nevéhez méltóan halt meg, hősiesen, időt hagyott a többieknek az elmenekülésre. 

 

Nagyon jó, hogy a két részt egyszerre adták el, vétek lett volna, ha innentől egy egész hetet kellett volna várni.

 • Like 3
 • Tetszik 5
Link to comment
Share on other sites

13 órával ezelőtt, Wilde írta:

Kíváncsi vagyok vajon min bukott meg a program vele kapcsolatban, lehet éppen a mutációja volt az oka annak, hogy őt nem tudták olyan könnyen átalakítani,

Crosshair ezt konkrétan ki is mondja: a mutációja miatt nem tudták átalakítani. 

 

11 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Tetszett, hogy a klónok hamar leszedték a merénylőt. Ők azért nem kispályások, nem egyszerű rohamosztagosok. Rexék számára hamar kiderül, hogy Omega is célpont, így itt jön képbe ismét a BB csapat. Kiderül, hogy Rexék a Teth-en rendezkedtek be. Jó rég láthattuk ezt a bolygót, ha az Ahsoka flashback-jelenetét a homályos háttérrel nem számítjuk. A főhadiszállás ráadásul az egykori b'omarr kolostor lett. Jó ötlet ilyen módon visszahozni ezeket a bolygókat.

Ráadásul logikus is! Rex ismeri a helyet, tudja mennyire eldugott, a kutya nem keresné őket ott.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Izgalmasabb lett. Igyekeznek felpörgetni az eseményeket. Az elit orgyilkosok visszatérésre jó húzás volt. Már rég hallottunk felőlük. Illetve a politikusok bevonása is jó ötlet. Jól szemlélteti a rész azt, hogy a volt a szeparatista és a hajdani köztársasági politikus immár egy oldalra kerültek. Most már közösek az érdekeik.

Link to comment
Share on other sites

Remek rész volt! Jó, hogy megint kaptunk egy kis adalékot a politikai háttérről, Chuchi és Singh szenátorok titkos találkozója kapcsán, amelyet Rex és lázadó klónjai biztosítanak. A korábbi ellenfelekből, melyet egy mesterségesen gerjesztett háború indukált, szövetségesek lettek, akik a valódi és immár közös ellenség, a Birodalom ellen fognak össze.

 

Ez az epizód, ha egyáltalán még lehetséges, de tovább mélyíti a klónok sorstragédiáját: eszköznek hozták őket létre, és a Birodalom kitalálta az újrahasznosításukat is, ami egy még kevésbé emberi eszközt produkál, az X-klónokat. Sikeresen kiírtották belőlük a bajtársiasságot, lojalitást a többi klón irányában, ami igencsak veszélyes manapság, és ők csak a Birodalomhoz lojálisak. Egy űjabb agymosás, ami már szinte az aszasszin droidokhoz teszi őket hasonlatossá, nekem még a sisakjukról is azok jutnak eszembe, de a magányos küldetés is azok sajátja volt. Az elkapott merénylő már csak arcvonásaiban maradt klón, hiába akar rajta Rex segíteni, szerintem reménytelen a helyzet.

 

Crosshair vesszőfutása pedig folytatódik: megint útjába kerül olyan korábbi bajtársa, akinek "good soldiers follow orders" korszakában sokat ártott. Howzer jogosan bizalmatlan és ellenséges, de ezt majd az idő és az egymásra utaltság megoldja. Egyébként ezt Crosshairnek le kell nyelnie, mint amolyan büntetést, mivel ez a minimum. Lesz alkalma még bizonyítani, hogy megváltozott. 

 

Link to comment
Share on other sites

1 órával korábban, Pildi írta:

Remek rész volt! Jó, hogy megint kaptunk egy kis adalékot a politikai háttérről, Chuchi és Singh szenátorok titkos találkozója kapcsán, amelyet Rex és lázadó klónjai biztosítanak. A korábbi ellenfelekből, melyet egy mesterségesen gerjesztett háború indukált, szövetségesek lettek, akik a valódi és immár közös ellenség, a Birodalom ellen fognak össze.

Vajon Singh most amolyan renegát-bujkáló szenátor? Kétlem, hogy hivatalosan a szenátus tagja lenne. Akkor nem kellene ilyen titkos légyottokat szervezni. 

Link to comment
Share on other sites

4 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Vajon Singh most amolyan renegát-bujkáló szenátor? Kétlem, hogy hivatalosan a szenátus tagja lenne. Akkor nem kellene ilyen titkos légyottokat szervezni. 

Ő a szakadárok szenátusában volt szenátor, nem a Köztársasági, majd Birodalmi Szenátusban, gondolom.

Link to comment
Share on other sites

Sok minden elhangzott, nem tudnék hozzátenni, késve láttam a részt, de a Teth remek helyszín volt, nosztalgikus, és nem agyonhasznált, a TCW nyitány és aa Hunt for Ziro-n kívül jártunk itt? Wolffe-nak is örültem, tyű milyen régi motoros Plo Koon jobbkeze! Alakulnak a dolgok. 

Link to comment
Share on other sites

1 perccel korábban, Pildi írta:

Ő a szakadárok szenátusában volt szenátor, nem a Köztársasági, majd Birodalmi Szenátusban, gondolom.

Valóban... Tehát egy percig se volt tagja a birodalmi szenátusnak? Egyszer már kimentették Hunterék a Raxuson, valószínűleg azóta bujkál. 

Link to comment
Share on other sites

Amúgy, nem tudom észrevettétek-e, de a CX klónok között is van különbség. 

A legelső az hamar elvérzett, de akit utána küldtek, teljesen más szinten mozgott. A második kiirtott egy egész bázist.. :( 

Fura, mert ezek agymosott klónok, egyszóval mind ugyanolyan, a "terápia" után. De ezek szerint nem. 

 

Vagy, akit az első után küldtek, lehet hogy egy kiképző volt? Az agymosás után, esetleg kaptak kiképzést is, ismét. 

Edited by Cpt. Rex
Link to comment
Share on other sites

11 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Valóban... Tehát egy percig se volt tagja a birodalmi szenátusnak? Egyszer már kimentették Hunterék a Raxuson, valószínűleg azóta bujkál. 

Szerintem volt egy nagyon rövid köztes időszak, amikor a birodalmi Szenátusnak tagja volt. Az 1x10 Common Ground elején még úgy mutatták be Singh-t, mint akinek bár finoman szólva sem tetszik a Birodalom, de a saját és a bolygója érdekében hajlandó együttműködni velük. Bragg százados is szenátornak hívta, márpedig, mivel ekkor már nem létezett se a köztársasági, se a konföderációs szenátus, ezek híján ennek a titulusnak csak egyféleképpen lehetett a birtokában: ha a birodalmi Szenátus szenátora. Ami már csak azért is adja magát, mert egészen a beszédéig úgy volt, hogy Singh együtt működik a Birodalommal, és, ha a Szenátus tagja, akkor ennek törvényes keretet tudnak adni. Aztán jött a beszéde, amivel mindent kukába vágott és letartóztatták.

Szóval szerintem a Raxus Secundus birodalmi megszállásának kezdete és a beszéde közötti rövid idősávban Singh birodalmi szenátorként képviselte a bolygóját. Csak hát kérész életű volt a menet. :)

 

 

Éppen most , Cpt. Rex írta:

Amúgy, nem tudom észrevettétek-e, de a CX klónok között is van különbség. 

A legelső az hamar elvérzett, de akit utána küldtek, teljesen más szinten mozgott. A második kiirtott egy egész bázist.. :( 

Fura, mert ezek agymosott klónok, egyszóval mind ugyanolyan, a "terápia" után. De ezek szerint nem. 

Két élőlény sohasem lehet teljesen egyforma, még ha ugyanolyan környezetben is nőnek fel, ugyanazok nevelik és ugyanazon a a szellemi és fizikai fejlődésen esnek át. Mert léteznek nem tanulható, hanem velünk született képességek, amik akárhogy erőlködünk, mindig különbséget fog tenni köztünk. Ráadásul fizikálisan is lehetnek eltérések, és az agymosás utáni szellemi fejlődés sem lehet azonos, szóval egyáltalán nem csoda, hogy más-más a teljesítményük.

Edited by Dzséjt
Link to comment
Share on other sites

4 perccel korábban, Cpt. Rex írta:

Amúgy, nem tudom észrevettétek-e, de a CX klónok között is van különbség. 

A legelső az hamar elvérzett, de akit utána küldtek, teljesen más szinten mozgott. A második kiirtott egy egész bázist.. :( 

Fura, mert ezek agymosott klónok, egyszóval mind ugyanolyan, a "terápia" után. De ezek szerint nem. 

Nem hinném, hogy nagy különbség lenne köztük. CX-1 -nek egyszerűen nem volt szerencséje. :) 

Link to comment
Share on other sites

1 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Nem hinném, hogy nagy különbség lenne köztük. CX-1 -nek egyszerűen nem volt szerencséje. :) 

Nem volt szerencséje? lol

Ennyi erővel, akkor úgy is lehetne venni, hogy akit először küldtek, az lehetett újabb klón is, már a higitott Jango Fett vérrel készült. 

A második meg akkor első generációs, mind Rex. És akkor meg is van magyarázva, a 2 klón közötti skill különbség. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information