Ugrás a kommentre

2024 Legjobbjai - legjobb idei sorozat

2024 Legjobbjai - Sorozatok  

8 felhasználó szavazott

1. 1. Melyik volt a legjobb sorozat 2024-ben?

• The Bad Batch (3. évad)
      0
    • Tales of the Empire
      0
    • The Acolyte
    • Skeleton Crew

Ajánlott hozzászólás

• Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: 2024 Legjobbjai - legjobb idei sorozat
Hozzászólás ideje:

Semmit nem vártam a Skeleton Crew-tól, ám annál inkább tapadtam végül minden egyes szerdán a képernyőre. Amit vállalt azt abszolút teljesítette, ráadásul az eddigi Mandoverse sorozatokkal ellentétben nem lett belőle egy cameo fesztivál sem, hanem remekül bánt a saját maga által behozott új karakterekkel. Megmutatta, hogy úgy is lehet egy kifejezetten izgalmas sorozatot alkotni, ha nem kapcsolódik a cselekmény semmilyen galaktikus mértékű eseményhez. És azt is bebizonyította a Lucasfilm, hogy lehet ám alacsonyabb költségvetésből is minőségi látványvilágú sorozatot faragni. Csak így tovább :clap:

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Acolyte! Nem is lehet kérdéses. A legkomplexebb sztori és karakterek, drámai történet egy olyan korszakba helyezve, ami teljesen eltávolodik a megismert éráktól. Oda meg vissza voltam és vagyok érte. Remélem valamikor a jövőben az őt megillető helyre kerül ez a sorozat, és azt is remélem, hogy egyes elemei, karakterei folytatást is kapnak majd.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
4 órával ezelőtt, Yoda József írta:

Semmit nem vártam a Skeleton Crew-tól, ám annál inkább tapadtam végül minden egyes szerdán a képernyőre. Amit vállalt azt abszolút teljesítette, ráadásul az eddigi Mandoverse sorozatokkal ellentétben nem lett belőle egy cameo fesztivál sem, hanem remekül bánt a saját maga által behozott új karakterekkel. Megmutatta, hogy úgy is lehet egy kifejezetten izgalmas sorozatot alkotni, ha nem kapcsolódik a cselekmény semmilyen galaktikus mértékű eseményhez. És azt is bebizonyította a Lucasfilm, hogy lehet ám alacsonyabb költségvetésből is minőségi látványvilágú sorozatot faragni. Csak így tovább :clap:

Pont így voltam vele. Amennyire vártam, majd csalódtam Az akolitusban, annyira nem vártam semmit a Skeleton Crewtól. És iszonyat nagy pozitív meglepetés lett. Nem csak a maguk által támasztott elvárásoknak feleltek meg, de az SW-től picit idegen gyerekszereplők meg a kalózos vonalat hozták csont nélkül, de minden várakozásomat felülmúlták. Hétről hétre vártam, izgultam értük. Egy kerek egész sztori volt, ellenben az akolitussal, ami sefüle se farka lett. Jon Watts és Chris Ford nagyon jól összerakták ezt a sorozatot és vétek lenne nem folytatni tovább. Az már csak külön elismerésre méltó, hogy fele akkora büdzséből abszolút mozifilmes látványt raktak össze, profi munka volt. Nálam a Kóbor alakulat bekerül a top 3 élőszereplős sorozatok közé az Andor és az Ahsoka mellett.

Szerkesztve: - DanCarver

Nekem is nagy dilemma, mert témáját tekintve az Acolyte a Star Wars számomra kedvenc aspektusait valósította meg egy olyan korszakban, amire mindig is kíváncsi voltam. Persze vannak könyvek és képregények a HR-ból, de mozgóképen látni egészen elképesztő volt.

Ugyanakkor a Skeleton Crew, amennyire hidegen hagyott elsőre még a trailer után is, annyira lett pozitív meglepetés a számomra. Technikailag (vágás, zene, képi világ, stb.) szerintem jobban teljesített az Acolyte-nál, és a gyerekszínészek is nagyon tehetségesek, viszont önmagában a történet nem lett volna elég ahhoz, hogy meg is fogjon (nem azt mondom, hogy rossz, mert akkor hazudnék, csak az alapkoncepció nem igazán keltette fel az érdeklődésemet, de ez teljesen szubjektív).
Szóval részemről ezt a sorozatot a kivitelezés vitte el a hátán. :) 

Még gondolkodok azért, de valszeg az Acolyte-ra megy a voksom, mert ha Star Wars-ról van szó, szeretek inkább a szívemre hallgatni. :P :)

Szerkesztve: - Sinistra
Hozzászólás ideje:
16 perccel korábban, DanCarver írta:

Egy kerek egész sztori volt, ellenben az akolitussal, ami sefüle se farka lett.

Nem hinném hogy se füle se farka. Azért tűnhet úgy, mert az utolsó rész már a második évadnak ágyazott meg. Az SC esetében ez az érzés hatványozottan gyengébb. 

Amúgy az SC-t sajnos annyian se nézték, mint az Acolyte-ot így nagy csodának kellene történnie hogy folytassák.

Hozzászólás ideje:
Éppen most , Ody Mandrell írta:

Nem hinném hogy se füle se farka. Azért tűnhet úgy, mert az utolsó rész már a második évadnak ágyazott meg. Az SC esetében ez az érzés hatványozottan gyengébb. 

Amúgy az SC-t sajnos annyian se nézték, mint az Acolyte-ot így nagy csodának kellene történnie hogy folytassák.

Még nem jöttek ki a számok az évadról. Az első két rész nézettsége az tényleg nagyon gyenge lett a többi sorozathoz képest. De épp most olvastam Wattsék friss interjúját, amiben azt mondják, hogy hétről hétre nőtt a SC nézettsége. Az Andor az dettó ugyanez volt. Sajna a Lucasfilm és a Disney nem reklámozta szinte egyáltalán az SC-t, így esélye sem volt hogy nézett legyen. Szerintem nem hittek benne. Gyakorlatilag szájhagyomány útján terjedt, ami azért elég gáz.

Hozzászólás ideje:

Én is most találtam rá erre a Watts interjúra. Arra a kérdésre, hogy mi lesz az esetleges folytatással azt mondja: "[...] izgatottak vagyunk. Örülünk, hogy az emberek is megtalálják a sorozatot. Lassan minden egyes epizóddal egyre több nézőt szereztünk, szóval nagyon izgalmas látni, ahogy növekszik, és a szájról szájra terjedő hírek nagyon pozitívak. Szóval izgatottak vagyunk, hogy hamarosan újra összejöjjünk mindenkivel, és beszéljünk a jövőről."

Én mondjuk még mindig úgy vagyok vele, hogy durva (és persze örömteli) meglepetés lenne, ha viszonylag hamar tehát hónapokon belül berendelnének egy második évadot. Sok esélyt nem látok rá. De hajrá! Ki tudja milyenek mondjuk az európai számok, amiket mi sose láttunk.

Hozzászólás ideje:
3 perccel korábban, Bomarr írta:

Én is most találtam rá erre a Watts interjúra. Arra a kérdésre, hogy mi lesz az esetleges folytatással azt mondja: "[...] izgatottak vagyunk. Örülünk, hogy az emberek is megtalálják a sorozatot. Lassan minden egyes epizóddal egyre több nézőt szereztünk, szóval nagyon izgalmas látni, ahogy növekszik, és a szájról szájra terjedő hírek nagyon pozitívak. Szóval izgatottak vagyunk, hogy hamarosan újra összejöjjünk mindenkivel, és beszéljünk a jövőről."

Én mondjuk még mindig úgy vagyok vele, hogy durva (és persze örömteli) meglepetés lenne, ha viszonylag hamar tehát hónapokon belül berendelnének egy második évadot. Sok esélyt nem látok rá. De hajrá! Ki tudja milyenek mondjuk az európai számok, amiket mi sose láttunk.

Kegyetlen nagy (és persze ünneppel felérő) meglepetés lenne, ha folytatást kapna az SC! Én még az Akolitus kapcsán is reménykedem, hogy valahogy lesz annak is folytatási, valamikor, valamilyen formában! Kár lenne teljesen lógva hagyni... nagyon nagy kár!

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.