Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Illetve van-e ötlet arra hogy a VLC és a Bsplayer miért nem viszi az sw BD-ket, holott mindkettő le tud játszani BD-t?

Sajnos sok gyári BD-ben vannak afféle másolásvédelmi cuccok, amik meghülyíték a BS-t és a VLC-t, meg rengeteg más programot. Ezeken persze az asztali lejátszók nem akadnak fenn, sőt, a PowerDVD minél frissebb változatai sem. Én is a PowerDVD 12-vel tudom egyedül lejátszani a gyári BD-imet. De az igazi pofáraesés nálam akkor volt, amikor a The Avengers BD nem volt hajlandó elindulni, mert nem HDMI kábellel volt összekötve a videókártyám a monitorral.

Hozzászólás ideje:

Majd mindenféleképpen írj róla részletesebben is a megfelelő topikban. :)

Persze megteszem.

Sajnos sok gyári BD-ben vannak afféle másolásvédelmi cuccok, amik meghülyíték a BS-t és a VLC-t, meg rengeteg más programot. Ezeken persze az asztali lejátszók nem akadnak fenn, sőt, a PowerDVD minél frissebb változatai sem. Én is a PowerDVD 12-vel tudom egyedül lejátszani a gyári BD-imet. De az igazi pofáraesés nálam akkor volt, amikor a The Avengers BD nem volt hajlandó elindulni, mert nem HDMI kábellel volt összekötve a videókártyám a monitorral.

Egy BD-iró programban megértem, hogy a másolásvédelem miatt szívsz. De egy lejátszóban amivel nem lehet másolni tök felesleges.

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Tudtok valami ingyenes videoszerkesztő progit? Csak arra kéne, hogy egy relatíve hosszú videóból kivágjam a fölösleges részeket. Hajnalban megörökítettem pár szép villámot :) Olyat mondjatok légyszi amiről saját tapasztalat, hogy működik.....

Hozzászólás ideje:

Tudtok valami ingyenes videoszerkesztő progit? Csak arra kéne, hogy egy relatíve hosszú videóból kivágjam a fölösleges részeket. Hajnalban megörökítettem pár szép villámot :) Olyat mondjatok légyszi amiről saját tapasztalat, hogy működik.....

Virtualdub-ot ajánlanám. Ezt én régen használtam is, kifejezetten egyszerű kezelni... akár még ki is kockázhatod a felvételt és képkockánként vághatod. :)

Hozzászólás ideje:

Ki mit szól a vasárnapi Digi sávszélességemeléshez? Mint ismeretes a Digi vasárnap kétszeresére emelte mindenkinek a sávszélességét változatlan áron. Nekem az 50 Mbit-ből 100 Mbit lett. Véletlenül vettem észre. Valami baromi hamar lejött egy 18 Gb-os 1080p-s film. Emlékszem 2002 novemberben a GTS Datanetnél kezdtem szélessávú internetkorszakomat. Akkor 50 kbyte/s-el jött le a cucc(akkoriban az nagyon gyors volt). Most nézem hogy a Majdnem Meghaltam a bithumenről 10,5 Mbyte/s-el jön. Ez akárhogy nézem is 210-szeres(nem számoltam el, pedig az egyszerúség kedvééért 1000-el számoltam, nem 1024-el) gyorsulás. Döbbenetes szám hogy 12 év alatt ennyit fejlődött a technika.

Szóval kijelentem hogy Magyarország legjobb internetszolgáltatója a Digi. Ja és mindezért havi 3400 ft-ot fizetek.

Hozzászólás ideje:

Dzséjt, olvastam a minap, hogy megpusztult a laptopod sajnos.. :|

Tervezel újat venni? És ha igen milyen típust és milyen felszereltséggel?

Csak azért kérdezem, mert nekem is meghalt a gépem... :para: Habár szüleimnek vettem egy remek kis Asus laptopot, de ha lehet magamnak egy i7-es gépet vennék, talán egy Geforce 740M vagy 760M.es videókártyával még nem tudom :hmm:

Hozzászólás ideje:

Már másnap vettem egy újat, egy Acer Aspire E1-522-t. Ez nem egy nagyteljesítményű erőgép, AMD proci és videókártya (előbbi négymagos, 1,5 GHz, utóbbi Radeon HD 8330), 2 GB RAM (ehhez majd a jövő héten veszek még 2 GB-ot) és 500 GB HDD. Nekem melóra, írásra ez megfelel, nem játékra vettem, arra ott a PC-m.

Hozzászólás ideje:

Ha egyszer elhozzák a falunkba, akkor én is egyetértek majd, de addigis...

Szintén...

Dzséjt, bár írásra vetted, messze veri az én mindenre használt PC-met :D

Hozzászólás ideje:

Csak azért kérdezem, mert nekem is meghalt a gépem... :para: Habár szüleimnek vettem egy remek kis Asus laptopot, de ha lehet magamnak egy i7-es gépet vennék, talán egy Geforce 740M vagy 760M.es videókártyával még nem tudom :hmm:

Én mostanában nézegettem laptopokat és nem tudom mennyit szánnál rá, de 300k körül vannak jó Lenovo y510p-k. Itt is van egy

Szerk.: Régebben volt a laptopszalon.hu-n is rendelhető egy hasonló gép, de az azóta lekerült

Szerkesztve: - Nabopolasszar

Hozzászólás ideje:

Dzséjt, bár írásra vetted, messze veri az én mindenre használt PC-met :D

Jó-jó, de ez idén jött le a gyártósorról, a tiéd meg régi. A maga idejében az is jó gép volt, csak megöregedett. Az öregeket pedig tisztelni kell bölcsességük miatt. :hehe:

Hozzászólás ideje:

Már másnap vettem egy újat, egy Acer Aspire E1-522-t. Ez nem egy nagyteljesítményű erőgép, AMD proci és videókártya (előbbi négymagos, 1,5 GHz, utóbbi Radeon HD 8330), 2 GB RAM (ehhez majd a jövő héten veszek még 2 GB-ot) és 500 GB HDD. Nekem melóra, írásra ez megfelel, nem játékra vettem, arra ott a PC-m.

Nem rossz gép, melóra teljesen megfelelő :)

Nabopolasszar: nővérednek megvetted végül azt a Dell laptopot?

Én egyébként 130-230 ezer közötti árkategóriás gépeket nézegetem...erre futja..inkább 200 alatt. Nem kell izomgép, csak egy megbízható tartós jó konfiguráció. Mivel mennek a 1-2 éves játékok is kellemesen.... :hmm:

Hozzászólás ideje:

Nabopolasszar: nővérednek megvetted végül azt a Dell laptopot?

Ami azt illeti most is arról nyomom (amíg kórházban van megkaptam játszani) és a Far Cry 3-at közepes beállítások mellet minden gond nélkül viszi. Több komolyabb igényű játékkal nem igazán teszteltem, ugyanis a húgom nem tűr meg semmit a Mass Effecten és a Simsen kívül (a FR-t is külön el kellett rejtenem)

De ahogy nézem, ugyanazt a laptopot most 15k-ért többért adják.

Hozzászólás ideje:

Jó-jó, de ez idén jött le a gyártósorról, a tiéd meg régi. A maga idejében az is jó gép volt, csak megöregedett. Az öregeket pedig tisztelni kell bölcsességük miatt. :hehe:

Köszi :D Igazság szerint a maga idejében sem volt olyan jó gép, csak új, konkrétan szinte kiröhögtek minket az üzletben, hogy milyen "erősségű" alkatrészek kellenének a géphez, aztán mindenből vettük az elérhető legkisebbet :D Egy részük azóta is benne van a gépben :)

Hozzászólás ideje:

Ami azt illeti most is arról nyomom (amíg kórházban van megkaptam játszani) és a Far Cry 3-at közepes beállítások mellet minden gond nélkül viszi. Több komolyabb igényű játékkal nem igazán teszteltem, ugyanis a húgom nem tűr meg semmit a Mass Effecten és a Simsen kívül (a FR-t is külön el kellett rejtenem)

De ahogy nézem, ugyanazt a laptopot most 15k-ért többért adják.

És milyen a zúgása a ventilátornak és melegedése a gépnek, ha ilyen játékokkal nyüstölöd?

Hozzászólás ideje:

És milyen a zúgása a ventilátornak és melegedése a gépnek, ha ilyen játékokkal nyüstölöd?

Ha high beállításon ment a FR akkor beindult a ventilátor, de mediumnál szinte semmi (csak az alap, amilyen pl. internetezés közben is), pedig az ágyon vagy az ölemben volt végig.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Megjött az új kicsike: egy Lenovo y510p IdeaPad

IntelŸ Core™ i7 4700MQ 2,4GHz

8 GB RAM

1TB+8GB SSHD

NVIDIA GeForce GT 755M SLI 2x2 GB

Egyetlen negatívum eddig, hogy nincs benne optikai meghajtó (azt a helyet a 2. videokártya foglalja el).

290000 volt plusz még egy egy év pixelhiba garancia (amit megkaptam a 15 napos áráért)

Hozzászólás ideje:

Erre mi ötletetek van? A skype-om kijelentkezett.

Tegnap bekapcsoltam Hibát (nomen est omen, lehet át kéne neveznem a jószágot) skype autonatikusan indul, OK. Rövid netezés után rámentem az arckönyvre, ami össze van kötve vele (tehát ha valaki FB-n rám ír azt én látom úgy is hogy csak a skype fut, a facebook nincs) és amikor beléptem rá, a skype lefagyott. Rövid próbálkozás után bezártam, és próbáltam újra megnyitni.

Azóta nem enged be. Sem a skype névvel+jelszóval, sem a facebook-os email+jelszóval. Egy pillanatig látom hogy ki van skype-on, aztán elém tolja megint a jelszókérő ablakot "kijelentkeztél" magyarázattal.

Kikapcsolást, skype eltávolítást-újratelepítést próbáltam már.

Van valami ötletetek?

Hozzászólás ideje:

Első benyomások? :)

Így első héten nincs sok időm játszani, főleg egy költözéssel a hátam mögött. Csak a Blood Dragonnal nyomta egy keveset, de az ultrán meg sem rezzen

• 5 héttel később...
  • 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

A különböző méretarányú vidiket milyen egyszerű progival lehet úgy összefűzni hogy a kész vidiben ne változzanak a méretarányok?

Szerkesztve: - Rog

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Srácok! Nem tud valaki friss kódokat "tört" NOD-hoz?

Eddig a nod327.net-ről szedtem, de sehol az oldal hetek óta és elavult a vírusirtóm...

köszi!

Hozzászólás ideje:

Eddig a nod327.net-ről szedtem, de sehol az oldal hetek óta és elavult a vírusirtóm...

köszi!

Nem tudom mennyire lehet ilyeneket a fórumon linkelgetni, de ha rákeresel mondjuk valami "nod32 keys" vagy hasonló kifejezésre, akkor lesz bőven merítési lehetőség. ;)

Hozzászólás ideje:

köszi!

Felejtsd el a Nod-ot. Használj Avastot. Ingyenes és nagyon jó. Soha nem kaptam még vírust mióta használom.

Hozzászólás ideje:

Nem tudom mennyire lehet ilyeneket a fórumon linkelgetni, de ha rákeresel mondjuk valami "nod32 keys" vagy hasonló kifejezésre, akkor lesz bőven merítési lehetőség. ;)

Köszi, találtam.

Felejtsd el a Nod-ot. Használj Avastot. Ingyenes és nagyon jó. Soha nem kaptam még vírust mióta használom.

Egyelőre marad. Negatív tapasztalatom nem volt még, csak pár hete nem ment a frissítés. A lentebb említett oldalon voltak mindig friss kódok, de ezentúl más forrásból kell találni úgy néz ki.

Szerkesztve: - csoli1138

Hozzászólás ideje:

A ProxMate plugin az ugye elvileg pontosan arra van hogy ha egy földrajzi területről nem lehet egy videót megnézni, akkor elhiteti a youtube-bal hogy nem ott vagyok? Mert éppen baromira nem akar működni.

(

ezt akartam volna megnézni. Megtaláltam máshol, de érdekel h nálatok működik-e. ProxMate-tel vagy anélkül...)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.