Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Nem értek a mobilokhoz, ezért itt teszem fel a kérdést. Mi ez a 2G, 3G, 4G, 5G hálózat?

A Vodafone most küldött üzenetet azzal kapcsolatban, hogy lekapcsolnak, valamilyen 3G hálózatot. Ez mit jelent?

Hozzászólás ideje:
4 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

Nem értek a mobilokhoz, ezért itt teszem fel a kérdést. Mi ez a 2G, 3G, 4G, 5G hálózat?

A Vodafone most küldött üzenetet azzal kapcsolatban, hogy lekapcsolnak, valamilyen 3G hálózatot. Ez mit jelent?

Leegyszerűsítve, neked mint felhasználónak annyi a lényeg hogy növeksző számsorrendben gyorsabbak mint elődeik. A 3G már nagyon elavult csak elenyésző mennyiségü mobil használhatja, nagyjából a 15 éves vagy régebbi mobilok, Ezért kapcsolják le.

Jelenleg az 5G a legfejletteb, a mai mobilok(főleg a csúcskategóriások) már ezt használják. Itt viszont durva ugrás van sebbeségben a 4G-hez képest, mert ezt a hálozatót fogják használni az önvezető autók is és az autók vezetéstámogatói rendszerei. Gondold el mikor több millió autó kommunikál majd egyszerre pl akkor milyen gyorsnak kell lennie a hálózatnak hogy ezredmsáodpercek alatt végbemenjen.

Hozzászólás ideje:
13 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Leegyszerűsítve, neked mint felhasználónak annyi a lényeg hogy növeksző számsorrendben gyorsabbak mint elődeik. A 3G már nagyon elavult csak elenyésző mennyiségü mobil használhatja, nagyjából a 15 éves vagy régebbi mobilok, Ezért kapcsolják le.

Jelenleg az 5G a legfejletteb, a mai mobilok(főleg a csúcskategóriások) már ezt használják. Itt viszont durva ugrás van sebbeségben a 4G-hez képest, mert ezt a hálozatót fogják használni az önvezető autók is és az autók vezetéstámogatói rendszerei. Gondold el mikor több millió autó kommunikál majd egyszerre pl akkor milyen gyorsnak kell lennie a hálózatnak hogy ezredmsáodpercek alatt végbemenjen.

Nem tudom. Nekem 6 éves mobilom van, viszont régi típusú, nem okostelefon. Alcatel One Touch, azt hiszem ez a neve. Nyomógombos cucc.

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Face messengeren meg lehet csinálni azt, hogy egy beszélgetésen belül kicserélem valaki profilképét, hogy csak nekem (meg esetleg neki) jelenik meg a cserélt kép, mindenki másnak meg az van ami alapból a face profilképe?

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

Face messengeren meg lehet csinálni azt, hogy egy beszélgetésen belül kicserélem valaki profilképét, hogy csak nekem (meg esetleg neki) jelenik meg a cserélt kép, mindenki másnak meg az van ami alapból a face profilképe?

A kérdésedre szerintem NEM válasz. Helyette olyan biztos van, hogy csinálsz egy csoportot kettőtöknek, és annak adsz egy közös képet, amit mindketten láttok. De ha hívjátok egymást "telefonon" vagy videóhívással, akkor a publikus profilképeket látja majd a másik ebben a csoportban is.

Hozzászólás ideje:
10 perccel korábban, Pildi írta:

A kérdésedre szerintem NEM válasz. Helyette olyan biztos van, hogy csinálsz egy csoportot kettőtöknek, és annak adsz egy közös képet, amit mindketten láttok. De ha hívjátok egymást "telefonon" vagy videóhívással, akkor a publikus profilképeket látja majd a másik ebben a csoportban is.

Köszönöm szépen ez nagyon jó ötlet!

• 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Nagyon fura dolog történt velem.

Arra lettem figyelmes az előbb most a laptop használat közben, hogy sercegő hangot hallok. A laptopot azon az asztalon használom, amelynél az az asztali gép is van. Lehajoltam és áramtalanítottam a lenti elosztót, majd kihúztam a konnektorbról. A sercegő hang azonnal megszűnt, amint kinyomtam az nagy elosztót. Kicsit vártam, majd visszadugtam a konnektort. Utána újra bekapcsoltam az elosztót és semmi nem volt, semmit se hallottam. Ilyen problémám korábban soha nem volt itt, ennél az elosztónál, konnektornál.

Hétfőn voltak nálunk villanyszerelők, akkor azt a nagy villany kapcsoló táblát szerelték, ami az előszobában van a plafonon. (A konyha miatt kellett, a gáz főzőlap miatt.) A szerelés előtt kihúztam minden berendezésünket a konnektorból. Aztán volt, hogy tesztelni kellett valamit, akkor bedugtam a dolgokat. Majd újból kellett szerelni valamit a kapcsolón és én újra kihúztam a konnektorokat. A számítógépnél talán túl gyorsan is, Amikor elmentek, mindent visszadugtam. Lehet, hogy a számítógépnél nem dugtam be rendesen? Fura, hogy most elmúlt a hang és sem előtte és eddig utána sem hallottam ilyet.

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Sziasztok! Ne haragudjatok, hogy ide írok, de nem találtam más zónát
A Facebook profilomba szeretnék bejelentkezni. Állandóan azt írja ki, hogy Váratlan hiba történt. Kérjük, próbáld meg újra a bejelentkezést. Akárhányszor próbálom, nem megy. Kértem jelszócserét is. Új jelszóval is ugyanezt a hibaüzenetet írja ki. Nem tudom, mi történhetett. Két faktoros hitelesítés van beállítva a fiókomhoz. Tehát a telefonomra is kapok sms-ben kódot, melyet a jelszó után kell begépelni mindig. De a rendszer már a jelszó beírása után elakad és ezt a hibaüzenetet írja ki. Mi lehet ez? Csak átmeneti hiba?

Hozzászólás ideje:

És hogy lehet írni nekik bejelentkezés nélkül? Eddig ilyen felületet nem találtam.

Na, most olvastam molyon, hogy ott is volt olyan, aki ma pont ilyenbe botlott bele a munkahelyén. Neki is kétfaktoros hitelesítése van, ugyanúgy, mint nekem. A lány kérdezte is az ottani rendszergazdákat és ők se tudtak mit mondani.

Hozzászólás ideje:

Na, öcsém profilján keresztül írtam panaszt a Facebook-nak. Őt simán beengedi a rendszer - nincs kétfaktoros azonosítása.

Új infó egy ismerősömtől a molyon. Állítólag Európa-szerte több helyen szórakozik a Facebook beléptető rendszere a kétfaktorosokkal asztali gépen vagy laptopon, ugyanolyan hibaüzenetet ír ki a rendszer náluk, mint nekem is. Érdekesség, hogy okostelefonon keresztül állítólag beenged. Akkor ideiglenesen le kell állítani a kétfaktorost, aztán már az asztalin, vagy laptopon is beenged újra. Aztán vissza lehet állítani a kétfaktorost. Kár, hogy most nincs okostelefonom.

Szerkesztve: - Darth Revan9

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

Sziasztok! Ne haragudjatok, hogy ide írok, de nem találtam más zónát
A Facebook profilomba szeretnék bejelentkezni. Állandóan azt írja ki, hogy Váratlan hiba történt. Kérjük, próbáld meg újra a bejelentkezést. Akárhányszor próbálom, nem megy. Kértem jelszócserét is. Új jelszóval is ugyanezt a hibaüzenetet írja ki. Nem tudom, mi történhetett. Két faktoros hitelesítés van beállítva a fiókomhoz. Tehát a telefonomra is kapok sms-ben kódot, melyet a jelszó után kell begépelni mindig. De a rendszer már a jelszó beírása után elakad és ezt a hibaüzenetet írja ki. Mi lehet ez? Csak átmeneti hiba?

Átmeneti hiba. Velem is megtörtént már párszor. Várj egy kicsit, vagy próbálj meg belépni másik eszközről.

Hozzászólás ideje:
25 perccel korábban, NorbiLordi írta:

Ez abból szempontból megnyugtató, hogy biztos nem törték fel. Bár a kétfaktoros hitelesítés mellett ez nehezen menne és kaptam volna értesítést is erről.

Köszi. Akkor majd csak megoldódik.

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Notebook-os dologhoz lenne kérdésem. Épp az előbb készültem induláshoz. A notebook-om be volt kapcsolva. felraktam tölteni indulás előtt. Kimentem pár percre. Mikor visszajöttem, láttam, hogy elsötétült a monitor, pedig nem kapcsoltam még ki és a töltő is benne volt. Megnyomtam a bekapcsoló gombot, és akkor az az állapot állt elő, amikor a számítógép alvó módból jön vissza. Ez azért fura, mert jó ideje letiltottam (tehát a soha részt jelöltem be) az alvó módot, az energiagazdálkodás résznél. Nem értem mi történt. Ha le van tiltva az alvó  mód, hogy állíthatta magát a notebook alvó állapotba? Ráadásul csap pár percre mentem ki. Valaki tud erről valamit?

Hozzászólás ideje:

Igen, de korábban mindegyiknél - akkumulátorosnál, és hálózati áramforrásnál is - korábban letiltottam mind a kikapcsolást, mind az alvást.

Időközben egy magyarázatot leltem a dologra. Lehet, hogy annyira siettem, a tálcán a Windows ikonnál, a főkapcsolónál véletlenül nem Leállításra, hanem a felette lévő Alvó állapotra kattintottam. Ebben az esetben beállhatott alvó állapot.

• 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:

https://www.notebook.hu/asus-rog-strix-g10ce-g10ce-51140f1560

Előbb-utóbb majd úgyis kell néznem új asztali PC-t. Tavaly pár minőségi kritériummal már megismerkedtem. I5-ös processzor, 8 GB RAM, 512 GB.

Most úgy találomra megnéztem, hogy mik vannak piacon, és nem éppen olcsók, de találtam egyet. Ez szerintetek milyen gép? Ha jól látom megfelel a fenti minőségi kritériumoknak. Ráadásul NVIDIA® GeForce™ GTX 1660Ti 6GB GDDR6 grafikus vezérlő, tehát ez a video kártyája.

Ezen a gépen már menni fog a Windows 11?

Ezen a gépen lehet játszani is? Jedi: Fallen Order, Batman: Arkham Origins, Diablo III, meg ilyenek futni fognak rajta? Lehet, hogy korai kérdés, hisz még el se készültek, de mennyi az esélye annak, hogy a Knights of the Old Republic remake, illetve a Jedi: Survivor, meg az Eclipse Star Wars (a Köztársaság Fénykora játék) futni fog ezen a gépen?

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Megvettem az első laptop-omat már a rendszer telepítésekor gubancra akadtam. WIN10 Home-ot akartam pendrive-ról telepíteni és amikor a partíció választós részhez ért előhozott egy üzit hogy hiányzik az illesztő plusz az ablakban nincs partíció amire telepíteni lehetne. A PC-vel nem csinál ilyet. Arra gondoltam hogy talán a rendszer nem jó a laptop-hoz vagy hogy a net-ről kéne egy illesztőt leszedni és azt felrakni a pendrive-ra. Ilyesmi illesztőről nem is tudtam még ezelőtt.

Azt is számításba vettem hogy Win11-et teszek fel hátha azzal nem lenne gond de amikor a lemezről a pendrive-ra másoltam egy [cdd5cb55-db68-4d71-aa38-3df2b6473a52].cip file-ra miatt azt írta hogy a forrásfájlt vagy -lemezt nem lehet olvasni és amiatt azt ki kellett hagynom. Anélkül meg lehet hogy nem lenne jól feltelepítve a cucc. Plusz valami a nagy méret és a pendrive partíciója miatt nem megy át a pendrive-ra de azt NTFS fájlrendszerre formázással meg tudnám oldani.

A laptop

Asus VivoBook S513EA-BN2383 15.6" FullHD laptop, Intel Core i3-1115G4, 8GB, 512GB SSD, Intel® UHD Graphics, No Optical, FreeDOS

Hozzászólás ideje:
30 perccel korábban, Rog írta:

Megvettem az első laptop-omat már a rendszer telepítésekor gubancra akadtam. WIN10 Home-ot akartam pendrive-ról telepíteni és amikor a partíció választós részhez ért előhozott egy üzit hogy hiányzik az illesztő plusz az ablakban nincs partíció amire telepíteni lehetne. A PC-vel nem csinál ilyet. Arra gondoltam hogy talán a rendszer nem jó a laptop-hoz vagy hogy a net-ről kéne egy illesztőt leszedni és azt felrakni a pendrive-ra. Ilyesmi illesztőről nem is tudtam még ezelőtt.

Azt is számításba vettem hogy Win11-et teszek fel hátha azzal nem lenne gond de amikor a lemezről a pendrive-ra másoltam egy [cdd5cb55-db68-4d71-aa38-3df2b6473a52].cip file-ra miatt azt írta hogy a forrásfájlt vagy -lemezt nem lehet olvasni és amiatt azt ki kellett hagynom. Anélkül meg lehet hogy nem lenne jól feltelepítve a cucc. Plusz valami a nagy méret és a pendrive partíciója miatt nem megy át a pendrive-ra de azt NTFS fájlrendszerre formázással meg tudnám oldani.

A laptop

Asus VivoBook S513EA-BN2383 15.6" FullHD laptop, Intel Core i3-1115G4, 8GB, 512GB SSD, Intel® UHD Graphics, No Optical, FreeDOS

Ez talán megoldja a problémád: [Notebook] Troubleshooting - How to fix the problem that cannot find drives when installing Windows 11/10

Letöltöd az Intel Rapid Storage Technology (IRST) driver -t, a letöltött fájlt kicsomagolod a pendrive-ra amiről telepíteni akarod a Windowst, majd a telepítésnél kiválasztod a drivert és installálod. De végigvezet lépésenként screenshotokkal, úgyhogy most nem másolnám be ide :D Ha esetleg nem működik, alatta még ír egy megoldást ahol BIOS-ban kell kikapcsolni a Intel Volume Management Device (VMD)-t, de először az IRST drivert próbáld meg, szerintem az lesz a baja.

Hozzászólás ideje:

Köszi! Bevált az a driver. :)

Még az érdekel hogy a külön létrehozott "DRIVERS" nevű öt gigás partícióra mindenképp telepíteni kell-e mert ha nem akkor kitörlöm és csak aztán kezdek el driver-eket telepítgetni.

Szerkesztve: - Rog

Hozzászólás ideje:
17 órával ezelőtt, Rog írta:

Köszi! Bevált az a driver. :)

Még az érdekel hogy a külön létrehozott "DRIVERS" nevű öt gigás partícióra mindenképp telepíteni kell-e mert ha nem akkor kitörlöm és csak aztán kezdek el driver-eket telepítgetni.

Azt te hoztad létre? Mert ha nincs szükséged rá és gond nélkül települ a Windows akkor törölheted. De amúgy ha netet kap a rendszer akkor automatikus leszedi a szükséges drivereket, nem kell mindent egyesével telepíteni, maximum ha valami nem működik, vagy ha Eszközkezelőben látod, hogy valamit hiányol a Windows.

Hozzászólás ideje:
4 perccel korábban, NorbiLordi írta:

Azt te hoztad létre?

Az magától került oda a telepítés közben.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.