Hozzászólás ideje: 2020. November 29.4 éve 15 perccel korábban, NorbiLordi írta: Még ha a tekergetés aktiválja is a fénykardot, egy szimpla gombnyomásnál még mindig több idő lenne aktiválni. De a végül megvalósult verzióban is tekeréssel aktiválja, nem?
Hozzászólás ideje: 2020. November 29.4 éve Éppen most , pb69 írta: De a végül megvalósult verzióban is tekeréssel aktiválja, nem? Hát ezt őszintén megmondva nem tudom, sosem figyeltem igazság szerint. De más biztos tudja rá a választ
Hozzászólás ideje: 2020. November 29.4 éve 1 perccel korábban, NorbiLordi írta: Hát ezt őszintén megmondva nem tudom, sosem figyeltem igazság szerint. De más biztos tudja rá a választ Nekem nagyon úgy rémlik, hogy a hüvelykujjával billenti odébb a markolaton lévő gyűrűt, azzal kapcsolja be a fénykardját. Igazából pont úgy, ahogyan ezen a videón is látszik.
Hozzászólás ideje: 2020. November 29.4 éve 42 perccel korábban, pb69 írta: De a végül megvalósult verzióban is tekeréssel aktiválja, nem? Abban is tekeréssel aktiválja.
Hozzászólás ideje: 2020. November 30.4 éve 18 órával ezelőtt, NorbiLordi írta: Még ha a tekergetés aktiválja is a fénykardot, egy szimpla gombnyomásnál még mindig több idő lenne aktiválni. Tehát az a baj, hogy 0,00000000000009 másodperc helyett csak 0,00000000009 másodperc alatt tudja aktiválni a pengét? Komoly dilemma...
Hozzászólás ideje: 2020. November 30.4 éve 5 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Tehát az a baj, hogy 0,00000000000009 másodperc helyett csak 0,00000000009 másodperc alatt tudja aktiválni a pengét? Komoly dilemma... Egy szóval se mondtam, hogy baj Csak a praktikusságát kérdőjeleztem meg.
Hozzászólás ideje: 2021. Május 4.4 éve A mai nap, a Disney leleplezte a saját fejlesztésű fénykardját, ami nyilván nem egy energianyaláb, hanem a visszahúzható mérőszalagok technikáján alapul. A lényeg hogy így is impozáns:
Hozzászólás ideje: 2023. Január 16.2 éve https://www.youtube.com/watch?v=IvA3Wlpj4I4 Milyen sok fénykardpárbaj. Azért érdekes, hogy az eredeti trilógiában és a folytatás trilógiában az összes párbajjelenet együttesen 11 perc, Míg, az eredeti trilógia előtt játszódó mozgóképes alkotásoknál az összes párbaj jelenet 56 percet kitesz. Szerkesztve: 2023. Január 16.2 éve - Ody Mandrell Nem szükséges a spoiler kapcsoló használata.
Hozzászólás ideje: 2023. Január 16.2 éve Szeintem ez egyáltalán nem meglepő. Egyrészt, sokkal több mozgóképes mű van az ep4 előtti érákban, mint utána. Az utána szakaszban van az ep4-5-6-7-8-9, azt csók, előtte meg ott az ep1-2-TCW 7. évada-ep3-(Jedi: Fallen Order)-Obi-Wan Kenobi-Rebels 4 évada. Több tartalomban többet is lehet meríteni. Másrészt az OT-ST idejére drasztikusan lecsökkent azok száma, akik fénykardot forgatnak, így nem csoda, hogy a hagyományos fénykardpárbajok száma is csökkent.
Hozzászólás ideje: 2023. Január 16.2 éve 1 perccel korábban, Dzséjt írta: Az utána szakaszban van az ep4-5-6-7-8-9, azt csók, Plusz Mandi, Book of Boba. Ott is előkerültek a kardok, persze a korábbi érához képest elenyésző mennyiségben.
Hozzászólás ideje: 2023. Január 16.2 éve 12 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Plusz Mandi, Book of Boba. Ott is előkerültek a kardok, persze a korábbi érához képest elenyésző mennyiségben. De azokban nincs fénykardpárbaj, szóval itt most irrelevánsak.
Hozzászólás ideje: 2023. Október 4.2 éve Matt Savage - "Back to prop design work and some unused lightsabers for Leia in The Rise of Skywalker."
Hozzászólás ideje: Március 20.Már. 20. Egy kis érdekesség a fénykardok színéről a kánonban. https://rebo.hu/2025/03/20/milyen-szinu-fenykardok-vannak-a-star-wars-kanonban/
Hozzászólás ideje: Március 20.Már. 20. @DanCarver átraktam ide a linkedet, mert ez sokkal testhezállóbb a témának. Remélem nem baj.
Hozzászólás ideje: Március 20.Már. 20. 10 perccel korábban, Ody Mandrell írta: @DanCarver átraktam ide a linkedet, mert ez sokkal testhezállóbb a témának. Remélem nem baj. Nem dehogy, persze, csak nem találtam meg ezt
Hozzászólás ideje: Március 20.Már. 20. Mert eléggé az "alján" volt. Érdemes használni a keresőt ha van valami speciális téma, az kiadja a topikokat, ha létezik olyan ami témába illő.
Hozzászólás ideje: Szerda 12:104 napja Van egy őrült elméletem:Érdekesnek találom, hogy a régi EU-ban még a The Phantom Menace idején a jediknek hányféle fénykard színe volt, még piros is. (!!!) 😮A High Republic érát elnézve az az érzésem, hogy egyre több diverzitást fogunk látni e téren, minél inkább vissza megyünk az időben. Legalábbis a logika ezt diktálná, már ha van ennyire bevállalós a Disney/Lucasfilm.A kánon példákat elnézve, lehet, hogy a kezdet kezdetén a két alapszín a fehér és a fekete volt, majd később abból váltak ki az ismert színek.Lehet, hogy pl. a piros egy időben nem feltétlenül volt a sithek “gonosz” színe, mint ahogy az EU-ban korábban sithek/sötét jedik is használtak lila fénykardot, ami kvázi azt szimbolizálja, hogy valaki valahol az általában a kék által képviselt világos, illetve a piros által reprezentált sötét oldal között van, mint Windu is, aki meg a Jedi Tanács tagja.Ahsoka fehér fénykardjainak markolata és a páncélja állítólag mindenféle ősi templomokból lett összeszedve, meg nagyon idézi az EU-s Old Republic-os jedik harci öltözékét, a Sötétpenge pedig szintén kvázi abból az érából való. Mindkettő a régi, már nagyrészt elfeledett időkre utal, amikből még csak keveset láttunk.Talán a fénykardok színeinek a jelentése csak attól függ, melyik érának a kontextusában beszélünk róluk.Illetve a színeknek a jelentését nem kell annyira véresen komolyan venni:
Hozzászólás ideje: Szerda 12:134 napja Szerintem is az új Jedi Rendben már rengeteg féle színű kard lesz. Örömmel várom.
Hozzászólás ideje: Szerda 14:514 napja 2 órával ezelőtt, LordGravon írta:A kánon példákat elnézve, lehet, hogy a kezdet kezdetén a két alapszín a fehér és a fekete voltEz eléggé valószínűtlen, mert a fehér nem természetes szín. A fehér penge akkor jön létre, ha egy Jedi az Erővel meggyógyítja egy kivéreztetett (vörös) fénykard kyber kristályát. Ugyanígy a vörös sem természetes kyber szín, hiszen az meg csak kivéreztetéstől jön létre. A fekete is valószínűtlennek tűnik, hogy valaha is az alap lett volna, mivel elismerten rendkívül ritka,és jelenlegi tudomásunk szerint 1000 év alatt egy darab létezett. Sokkal valószínűbb, hogy a kék és a zöld az alapszín, azok a legelterjettebbek még a régi időkben is, a többi szignifikánsan ritkább.És azért azt sem szabad elfelejteni, hogy a Jedi Rend végnapjaiban is akadtak más színű kardok. A sárga bár úgy tűnik, kikopott az általános használatból, viszont a templomi őrség minden tagja (így a későbbi Főinkvizítor is) ilyen színű kardot használt. Az ametisz penge is használtaba maradt, bár mint a fenti képen látható, annál taln már csak a magenta színű kard a ritkább, így nem csoda, hogy a megfogyatkozott Jedi létszám mellett már csak Windu és Huulik használta. A magenta az, ami úgy tűnik, teljesen eltűnt.
Hozzászólás ideje: 20 órával korábban20 órája 2025. 10. 22. - 16:51, Dzséjt írta:Ez eléggé valószínűtlen, mert a fehér nem természetes szín. A fehér penge akkor jön létre, ha egy Jedi az Erővel meggyógyítja egy kivéreztetett (vörös) fénykard kyber kristályát. Ugyanígy a vörös sem természetes kyber szín, hiszen az meg csak kivéreztetéstől jön létre. A fekete is valószínűtlennek tűnik, hogy valaha is az alap lett volna, mivel elismerten rendkívül ritka,és jelenlegi tudomásunk szerint 1000 év alatt egy darab létezett. Sokkal valószínűbb, hogy a kék és a zöld az alapszín, azok a legelterjettebbek még a régi időkben is, a többi szignifikánsan ritkább.Szerintem bizonyos értelemben minden természetes folyamat, ami az univerzumban lezajlik, mert minden annak az alkotóelemeiből van, vagy mondhatni minden az Erő kreálmánya.Az Erő meg ugye világos és sötét, amit gyakran a "jó" meg a "rossz" szinonimájaként használunk, de igazság szerint ez valahol perspektíva kérdése. Nekünk, illetve a galaxis élőlényeinek persze, a sötét oldal "gonosz", de alapjába véve, mint a pusztítás forrása, épp annyira szükség van rá, mint a fényre, ami meg ugye a teremtésért felelős. Mindkettő a természet, az "egyensúly" része és meghatározzák egymást, de ezzel nem mondok újat. Erre a két aspektusra alapozva gondoltam, hogy a fehér és a fekete, avagy világos/sötét pengeszínek lehettek az elsők, de ez persze már eléggé ingoványos talaj, mert itt az univerzum kezdetéről van szó, ami nagyon ködös téma. Ez csak egy amolyan "hot take" volt a részemről. Szerintem sok tudás van, ami több ezer év alatt a múltba veszhetett, a galaxisban, mint azt az olyan entitások létezése is bizonyítja, mint a mortisi család, a Bendu és az Erő Papnők, illetve azok a különleges helyek, ahol ők megtalálhatók, amik szintén nem szerepeltek a jedik, illetve mások adatbázisaiban.Ezt meg csak így a végére, poéból. Szerkesztve: 20 órával korábban20 órája - LordGravon
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.