Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

J.R.R. Tolkien könyvei, és a hozzájuk kapcsolódó művek

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

A kosos akció pont ilyen, sőt, nekem még az is sok (értsd: nevetséges).

Azon még most is elmosolyogok ha rágondolok. :facepalm:

Hozzászólás ideje:

Még nem hivatalos de nagyon úgy néz ki hogy a The Hobbit: The Battle of the Five Armies EE kiadása csak 20 perccel lesz több mint a mozi verzió a régebben elhangzott 30-al szemben és a legtöbb része a csata után lesz hozzáadva. A külföldi megjelenése November 17.

Hozzászólás ideje:

Az a baj, hogy mind a csatára, mind a befejezésre ráférne a bővítés, és akár igaz ez a hír, akár nem, úgyis az egyik a másik kárára fog menni.

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Ki jöttek a THE HOBBIT: THE BATTLE OF THE FIVE ARMIES EXTENDED EDITION hivatalos infók:

EXTENDED EDITION FEATURES A 20-MINUTE LONGER CUT

MORE THAN NINE HOURS OF NEW SPECIAL FEATURES

1:20-nál pár új bővített képkocka

Elég hangulatos kis trailer légszívsebben most azonnal nézném hangulat kapott el.

u.i: Úgy néz ki a kos roham meg a szekeres jelent bekerült.

megjelenés

USA digital october 20

Lemez november 17

Szerkesztve: - Fulcrum

Hozzászólás ideje:

Remélem Legolas újabb rajzfilmszerű akciói (jól látom, egy óriásdenevérről fejjel lefelé lógva kaszabolja az orkokat?) meg holmi kosrohamok mellett visszakerült pár érdekes jelenet is. Ebből a változatból pl. már kiderülhetne hogy mi szükség volt Beornra vagy hogy mi lett a Heggyel a csata után stb.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Emlékszem, nagyon csodálkoztam, mikor viszonylag későn tudtam meg, hogy Ő fordította a Gyűrűk Urát. (mikor a stáblistában bemondták azthiszem..)

Sokoldalú és tiszteletreméltó pályája volt "Árpi-bácsinak". Nyugodjék békében!

Hozzászólás ideje:

A fordítást még Réz Ádám kezdte el, de ő időközben meghalt, így Göncz Árpád vette át ezt a feladatot. Nekem a Gyűrűk ura a legelső magyar kiadásban van meg (1981, Gondolat), még anyukám vette anno nem kevés pénzért. Ő mondta egyszer, miközben ment a híradó a tv-ben, hogy "az a bácsi fordította a Gyűrűk urát", nekem kb. ez az első élményem Gönczről. :D

Hozzászólás ideje:

Az egyetlen politikus, akit kedveltem.

Hozzáteszem, hogy az egyetlen, akit maradéktalanul tiszteltem is. Nyugodjon békében. :(
Hozzászólás ideje:

Mikor jelenik meg Az öt sereg csatájának bővített változata? November?

És tudható már mi plusz lesz benne?

Szerkesztve: - csoli1138

Hozzászólás ideje:

Mikor jelenik meg Az öt sereg csatájának bővített változata? November?

És tudható már mi plusz lesz benne?

Ma Amerikában kiválasztott mozikban levetítik holnapra valószínűleg lehet tudni h mi új rész lesz.

Október 20-án jelenik digitális formában kint vagyis WEB-DL formában akkor fent lesz angolul kicsit gyengébb minőségű HD-ban.

November 17-én jön ki lemezes formátumban Amerikában.

Magyar megjelenésről még nem láttam semmit valószínűleg November végén.

Ami plusz benne és tudható: Thorin temetése, a film R besorolású lesz a véresebb ork kaszálás miatt, több Beron és amit a videóban látsz:

Hozzászólás ideje:

Ma Amerikában kiválasztott mozikban levetítik holnapra valószínűleg lehet tudni h mi új rész lesz.

Október 20-án jelenik digitális formában kint vagyis WEB-DL formában akkor fent lesz angolul kicsit gyengébb minőségű HD-ban.

November 17-én jön ki lemezes formátumban Amerikában.

Magyar megjelenésről még nem láttam semmit valószínűleg November végén.

Ami plusz benne és tudható: Thorin temetése, a film R besorolású lesz a véresebb ork kaszálás miatt, több Beron és amit a videóban látsz:

Köszönöm szépen! Akkor lassan aktuális a téma. Hát igen Beorn-ból jócskán faragtak.

Várom akkor a fejleményeket!

Szerkesztve: - csoli1138

Hozzászólás ideje:

Utána néztem a külföldi fórumokon hogy milyen extra jelenteket tartalmaz a bővített mivel kint meglehetett nézni a mozikban.

• DOL GOLDUR: egy kicsit hosszabb ahogy Gandalf-t megmenti a Galadriel a Fehér tanács előtt. Egy ork megpróbálta levágni Gandalf kezét a gyűrű miatt és ekkor menti meg Galadriel.
  • GANDALF ÉS RADAGAST: Gandalf kimentése után kicsit hosszabb a párbeszédük.
  • TÖRPÖK ÉS TÜNDÉK: Az orkok megérkezése előtt törpök és a tündék kicsit egymásnak esnek. Dáinnak hosszabb a szövege és a csata megkezdése másképp van vágva.
  • SUHATAG OSTROMA: Az ostrom megkérdése elött kicsivel több a harcjelenet.
  • THORINÉK KITÖRÉSE: Amikor kitörnek több a harci jelenet van jobban látjuk ahogy főhős törpök hogyan küzdenek.
  • HARCI SZEKÉR: Thorin, Balin, Dwalin, Fili, Kili egy harci szekérrel próbálnak eljutni a hegyre. Ez egy 3 perces akcióodús jelenet ahol elég sok a véres rész ezért kapott R besorolást és van olyan résza mikor wargok és Trollok üldözik őket. Mindenhol azt írják az egész film legjobb jelenete. És Thorinék a szekeret húzó kosokkal tudnak feljutni a hegyre.
  • ALFRID: Meghal egy jelentben
  • BEORN: belőle csak néhány másodperccel van több.
  • THORIN TEMETÉSE: A végén van egy szép jelenet ahol Thorin, Fili, Kili eltemetik Bard Thorin mellkasára helyezi az Arkenkövet és vele együtt eltemetik
  • DÁIN:Dáint megkoronázzák mint az új királyt.

Emelet vannak még apróbb jelenetek.De a 20 perc bővitet igazából a csata jelentekre ment el.

szerk.: Azt írják sokkal jobb mint a mozis és majd 20. után lesz teljes a kép akkor majd úgy is jön ki egy cikk ami teljesen összefoglalja

Szerkesztve: - Fulcrum

Hozzászólás ideje:

Köszi szépen, már ettől is jól körvonalazódik.

Alfrid sorsa nagyon hiányzott. Fel volt építve, hogy pórul kell járnia és erre kimaradt..

A csata még hosszabb lesz? Hát lehet hosszabb? :D

A kosfogatok a jégen benne voltak egy trailerben is, az jöhet!

Szerintem most lesz meg ez a film megfelelő formában! Nekem tetszett moziban is, de a hat középfölde-filmből most éreztem először, hogy szinte "agyon-vágták"..

Hozzászólás ideje:

Köszi a híreket, nem sietik el a kiadást. Számomra az utolsó két jelenet hiánya volt nagyon fájó pont.

Ezek most szépen helyrekerülnek. A "Tolkien-filmeket" én mindig is kizárólag a bővített változatban tartom egésznek.

Sőt, kifordítom! Ezek nem bővítettek. Ezek maguk a filmek és a moziba kerülnek rövidített verziók! :P

Nagyjából így állok hozzá!

Egyébként egyben a 6 filmet emlegeti valahogy a kemény Lotr-fan tábor? Van erre szó?

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.