csoli1138 Hozzászólás ideje: Január 23. Hozzászólás ideje: Január 23. (szerkesztve) 2025. 01. 21. - 14:14, Pildi írta: Na de várom a beszámolót, a családod hölgytagjainak mi volt a benyomása Na akkor meghoztam a benyomásokat másodkézből. Ez a párom véleménye lesz elsősorban. Szóval az összélmény, hogy jól szórakoztak és természetesen ez volt a cél. De van egy kis DE. Szubjektív dolog, de a film humora nagyon populáris, egyszerű. Arra az érzésre céloz, mikor az egész terem kacag pár néző a térdét csapkodja, ő meg körülnéz, hogy ez most ekkora lett volna? De persze ő is nevetett hangosan, de csak 5-6 szor. Dal nem volt, de ronda nyílt reklámok voltak, pl. füstli vacsora, nem csak vizuálisan, hanem szóban is, kissé kizökkentő. Persze Herendi film, magyar film, el kell nézni. A film üzenete is egy picit megkérdőjelezhető szerinte, hisz azt mondja a film arra épül, hogy a feleség Spoiler a férje emlékéért fut. De a célba a hamvai nélkül ér be, pedig lenne lehetősége azokkal beérni, de közli magáért fut. A Nejem szerint egy rádás jelenet kellet volna hogy egy kis idő múlva újra fut, immár magáért. Na szóval, bocsi, hogy kvázi a negatívat pedzegettem, visszatérek az elejére, hogy jól szórakoztak, de azt mondta, hogy a Hogyan tudnék élni nélküled és a Véletlenül írtam egy könyvet után a Futni mentem csak a bronzérmet hozza el a rá gyakorolt hatásban és filmélményben a közelmúlt hype - olt magyar filmjei közül. Szerkesztve: Január 23. - csoli1138 1 Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: Január 23. Hozzászólás ideje: Január 23. 9 órával ezelőtt, csoli1138 írta: Na szóval, bocsi, hogy kvázi a negatívat pedzegettem, visszatérek az elejére, hogy jól szórakoztak, de azt mondta, hogy a Hogyan tudnék élni nélküled és a Véletlenül írtam egy könyvet után a Futni mentem csak a bronzérmet hozza el a rá gyakorolt hatásban és filmélményben a közelmúlt hype - olt magyar filmjei közül. Semmi gond, nem vagyunk egyformák. Nekem a füstli fel sem tűnt igazán, annyiban meg érthető, hogy ha ebből jött valami reklám bevétel, ezt nem utasították vissza, miután nem álltak sorban a támogatók. A fő üzenet meg épp az, hogy Spoiler ne valaki más miatt legyen bakancslistánk, akármennyire is szeretjük, hanem magunkért, mert magunk is megérdemeljük. Ezért nem futott a feleség végül a hamvakkal, hiába kerültek elő az utolsó pillanatban, mert addigra már nem ezért, hanem magáért akar futni, a lányokért és mert ez egy kihívás, amit nagyon teljesíteni akar. 60 felett, gyakorlatilag a reménytelenségből. És megcsinálta. Szerintem többet adott a győzelem számára így, mintha az eredeti célt követte volna. Az említett másik két filmet még nem láttam, így azokról egyelőre nem tudok nyilatkozni, de tervben vannak. 1 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: Január 23. Hozzászólás ideje: Január 23. 3 órával ezelőtt, Pildi írta: Semmi gond, nem vagyunk egyformák. Nekem a füstli fel sem tűnt igazán, annyiban meg érthető, hogy ha ebből jött valami reklám bevétel, ezt nem utasították vissza, miután nem álltak sorban a támogatók. A fő üzenet meg épp az, hogy Spoiler elrejtése ne valaki más miatt legyen bakancslistánk, akármennyire is szeretjük, hanem magunkért, mert magunk is megérdemeljük. Ezért nem futott a feleség végül a hamvakkal, hiába kerültek elő az utolsó pillanatban, mert addigra már nem ezért, hanem magáért akar futni, a lányokért és mert ez egy kihívás, amit nagyon teljesíteni akar. 60 felett, gyakorlatilag a reménytelenségből. És megcsinálta. Szerintem többet adott a győzelem számára így, mintha az eredeti célt követte volna. Az említett másik két filmet még nem láttam, így azokról egyelőre nem tudok nyilatkozni, de tervben vannak. Na akkor, ha megvagy velük, írj pár sort, érdekel a Te sorrended is akkor ezek után. Még annyit, hogy abszolút érthető a dolog pszichológiája amit írsz, Spoiler De valószínűleg az emberek legalább 50%-a megtenné ezt egy elhúnyt szerettéért, szerintem én is, a főszereplő meg nem. Lehet, majd én is megnézem a filmeket. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Február 5. Hozzászólás ideje: Február 5. Végre kiderül, hogy mi is volt az A helyszín? Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: Február 7. Hozzászólás ideje: Február 7. És mi van Tomival? Kiváncsi voltam Till Attila új filmjére, mert a Tiszta szívvel nagyon tetszett. Hát nem csalódtam ebben sem. Sőt. maga a film egy szívszorító dráma az alkoholizmusról. Az első 10 perc szó szerint lesokkolt. A történet nahyjából annyi hogy egy alkoholista bábművész hogyan próbál a legmélyebbről feljönni és ott is maradni. Mindezt egy olyan közegben amit mindannyian jól ismerünk. Ha két magyar(nyilván más nemzetnél is lehet ilyesmi, de hát én itt élek ezt ismerem) talékozik teljesen mindegy milyen okból ott az ital előkerül. Találkozol egy régi baráttal, egy kollégával, a szomszéddal az első kérdés az esetek többségében ez: "Iszol valamit?" Ami ebben a filmben történik azt mi magyarok pontosan értjük. A piás bábművészt Thuróczy Szabolcs játsza mesterien. Napjaink egyik legjobb magyar férfiszínésze. Az a durva hogy a hét elején megnéztem a Gladiátor 2-őt, illetve a Maga a poklot. Mindkettő hollywoodi film, de együttesen sem érik el azt a szintet amit Till Attila rendezése képvisel. A két amerikai film számomra értékelhetetlen hulladék, a magyar film meg zseniális. Nem minden a pénz. 3 Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: Február 8. Hozzászólás ideje: Február 8. @csoli1138, tegnap megnéztük a Hogyan tudnék élni nélküled c. musical filmet is, és azon is remekül szórakoztunk. Jók a dalok, aranyos a sztori, hozzám közel is áll, visszahozta a 90-es évek fordulója korszakának balatoni nyári élményeit, bár sokszor volt olyan érzésem, hogy az egész film a Demjén dalok megérdemelt leporolása és divatba hozása mellett egy óriási Ember Márk imázs film is. Személyében megszületett az ügyeletes magyar szívtipró, jó értelemben. Jól néz ki, remekül énekel, táncol, gitározik, mi kell még? De úgy látszik, az is számíthat, ki melyik filmet látta először, mert lányommal egyöntetűen a Futni mentem filmet szavaztuk meg jobbnak, fentiek ellenére is. Szerintem az valamivel mélyebb tartalommal és üzenettel szolgál. Azonban nem érdemes annyira hasonlítgatni, én leginkább annak örülök, hogy még egy magyar film, amit már több mint 500 ezren láttak, és péntek délután-este is még vagy hat előadáson lehetett megtekinteni egyedül a Cinema City Arénában, a miénken majdnem teltház is volt. 1 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: Február 9. Hozzászólás ideje: Február 9. Jó, hogy írtál, köszi! Valószínűleg meg fogom nézni otthon mindkettőt. Most már érdekel a saját véleményem is, hogy melyik a jobb! Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: Február 9. Hozzászólás ideje: Február 9. Anora Már hónapokkal ezelőtt nagyon jó véleményeket olvastam róla, de mostanában az Oscar jelölés meg a DGA nagyobb figyelmet irányított rá, most végre megnéztem én is és... ez baromi jó volt. A legtöbb helyen vígjátéknak, vagy romantikus filmnek írják... hát azt biztos nem mondanám rá, ez inkább kicsit a Micsoda nő! antitézise és valójában egy szociodráma. Azt a konfliktust amit a szexmunka gyakorol a személyiségre, vagy a kölönböző szociális helyzetben lévő társadalmi osztályok közötti szakadékot nem így direktben tárja a néző elé a film, hanem egyfajta mellékhatásként szembesülünk annak az egyenlőtlenségnek a valóságával ami egy ilyen helyzetben a valóságban megtörténhet (a romantikus komédiák cukormáza nélkül). Ugyan nem a klasszikus értelemben szórakoztató film, de abszolút vannak benne megmosolyogtató szituációk, abszurdba hajló vicces jelenetek. Az végtelenül tetszett benne, hogy a film első és második órája között történik egy éles nézőpontváltás és mintha egy teljesen másik dinamikák mentén működő film kezdődne el (nekem amúgy a második része jobban tetszett), ráadásul az mindig fontos, hogy mire futtatják ki a történetet és itt nekem a vége nagyot ütött. Ez a mozi leginkább az egyenlőtlenségről, a kiszolgáltatottságról és arról szól, hogy vegyük emberszámba a másik embert, úgy hogy közben a főszereplő - Anora - nem egy hős, akiért úgy igazán tudnék szurkolni, inkább csak sajnálom, hogy ez történt vele és idáig jutott. Számomra ez az elmúlt év egyik legütősebb filmélménye volt ez a Substance mellett. 1 1 Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: Február 10. Hozzászólás ideje: Február 10. Sajnos még nem láttam az Anorát, de szeretném mielőbb látni, a Substance-t viszont láttam, az elég ütős volt szerintem is. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 11 órával korábban Hozzászólás ideje: 11 órával korábban Fall Guy Jól szórakoztam ezen a filmen. Nem markol sokat, de azt biztosan szállítja. Valószínűleg dobott rajta, hogy Emily Blunt az egyik főszereplő. Lehet hogy egy mozijegyet nem ért, de ha nincs más, otthonra jó kis kikapcsolódás. A méhész Mindig azt hiszem, hogy az agyatlan hentelős filmekben már nem lehet újat mutatni, aztán folyton rámcáfolnak. A méhész a zsáner gyöngyszeme, @Frenkie neked nagyon ajánlom! 1 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.