Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

• 2 héttel később...
  • 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Helló világ! Újra normális gépnél vagyooook!

Aki hallotta, vagy aki nem, lakásfestést tartottam, és ennek részeként Kocka átkerült a lomok alá a többi, nagyszobából kipakolt mindenfélével együtt, és csak egy roggyant programozású Android tableten tudtam tartani a kapcsolatot a világhálóval. De!!!! Ugyan a kisebb vicikvackok még mindig szerteszét vannak a lakásban, és az első dolgom volt, hogy a vitrinnel leverjem a falról a vadiúj festést, most itt vagyok, és Kocka egyelőre zokszó és neheztelés nélkül működik! A tabit meg mindjárt kitakarítom, és gyári reset következik. Vagy visszarakok pár növényt. Ki tudja? :D

Edit: ééés kezdődik a "Hova raktam a..." kezdetű kérdéskör.

Szerkesztve: - Darth Krande

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Az eredeti öt színből (fehér, sárga, zöld, kék, barack) megtartottam hármat. Több lett a fehér, zöld lett a WC, megerősítettem a sárgát ott ahol már erősen festésre szorult, és némi vakolathullás után gletteltem egy háromtenyérnyi pacát a plafonra. Ami rohadtul nem akart hibátlan felületként kinézni, viszont kb nyolc óra munkával vittem rá egy felhőn heverésző sárkányt. A pegazusomat (egykor a barack színű falon volt) egy réteg fehérrel kentem le, és utána feketével-sötétbarnával áthúztam. Megmarad, pedig le lesz ragasztva, mert idővel egy coruscanti látképes fotótapéta jön majd rá. Durva, hogy a fehér mennyire kiemeli a falhibákat.

A kisszobai ablak decemberben le lett cserélve, azért akkor, hogy a fecskéket nehogy költési szezonban zavarjam. Erre idén épp csak beköszöntek, aztán felköltöztek költeni a szomszédhoz. Az erkélyen volt egy időben egy galambfészkem, de azt meg kétszer kifosztotta valami ragadozómadár, úgy tűnik harmadszorra nem itt próbálkoznak.

A nagyszobában lecseréltem a padlószőnyeget, most úgy néz ki mintha zöldön lenne egy szőnyeg, holott igazából két sáv zöld és középen szegett padlószőnyeg. Nagyságrendekkel könnyebb lesz takarítani, mint az egész szobás kiszerelést.

A babzsákról az átrendezés után átköltöztem normál asztalra, a zsákot pedig megkapta Neo alátétnek. Szereti.

Hozzászólás ideje:

Érezd jól magad a felújított lakodban. :) Nálunk 10 évente van festés (illetve eddig még egyszer volt, 10 évvel a beköltözés után, most a következő felé félúton járunk időben), mert elég nagy macera, de még emlékszem, milyen jó érzés volt a frissen festett házban lakni még jó darabig. Utána hozzászokik az ember. :D

Hozzászólás ideje:

A babzsákról az átrendezés után átköltöztem normál asztalra, a zsákot pedig megkapta Neo alátétnek. Szereti.

Neki kényelmesebb lehet, mint egy embernek :)

Hozzászólás ideje:

Tudtok olyan helyet a neten ahol a második vh utáni németországi evekről lehet olvasni? Milyen kormány alakult, milyen társadalmi folyamatok zajlottak, stb...

Angolul: https://www.britannica.com/place/Germany/The-era-of-partition

Angolul: https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Germany_(1945%E2%80%9390)

Magyarul: http://www.magyarszemle.hu/cikk/a_nemet_talpraallas%201945_utan_1_resz

Magyarul: http://www.magyarszemle.hu/cikk/a_nemet_talpraallas_1945_utan_2_resz

Így hirtelen ezeket találtam. :)

Hozzászólás ideje:

Ezt azért nagyon gondold át.

Én kérek elnézést, de elegem van belőle, hogy egyesek ilyen piszlicsáré sz*rságokon háborodnak fel, míg a kisebbségek rendszerszintű elnyomása valamiért eddig sosem zavarta őket. Viszont ez itt off, ha valakinek van még gusztusa a vitatkozáshoz, írjon az egyéb fontosba vagy privátban.

Hogy a filmről is mondjak valamit: számomra egyszernézős volt a szó lehető legjobb értelmében. Valahogy nem érzem szükségét, hogy még egyszer kitegyem magam az élménynek, mert rendkívül nyomasztó volt, de első megtekintésre is működött minden. A zene fantasztikus volt, leginkább a sok jelenetben óraként ketyegő dobok növelték még jobban a feszültséget. Egyedül azt éreztem kicsit erőltetettnek, mikor pátoszosan megemlítik (több alkalommal), hogy "szinte már látni innen a hazát". Valahogy máshogy is lehetett volna érzékeltetni, hogy milyen közel vannak Angliához.

Átgondoltam. Tartom.

Nem ismersz, így nem tudod, milyen mélyen elítélem a rasszizmust és a megkülönböztetés bármely formáját. Viszont az olyan túlkapások, mint ami itt is volt, legalább ennyit árt az ügynek. Ahogy említettem: a közvéleményt a nemes cél ellen hangolja. Véleményem szerint 4 csoportra lehet osztani az embereket: a) vannak akiknek fontos ez a téma, és küzdenek a megkülönböztetés és a megbélyegzés minden ilyen formája ellen b) semlegesek - a témához nem igazán kötődnek, de jó érzésű emberek, akik elítélik az igazságtalanságot c) akik nyíltan sosem vállalnák fel nézeteiket, de hallgatólagosan egyetértenek a rasszizmussal és egyéb vállfajaival d) és vannak, akik nyíltan képviselik azt.

A másik topikban említett túlkapások hatalmas kárt okoznak, mert a b) csoportot olyan szinten háborítják fel, hogy onnan nem az a) csoport hanem inkább a c) vagy a d) csoport felé tolja az embereket. Ha átbillennek a túloldalra, az hatalmas gáz, mert a rossz beidegződések miatt a c)-d) csoportokban lévő emberek alig várják, hogy lecsaphassanak egy ellenpéldára, hogy aztán azt véres kardként körbehordozva bizonygasság, mennyire hülyeség is a rasszizmus és egyéb megkülönböztetések elleni harc. Szóval kolmilan: nem kéne túltolni. Ennyi.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.