Ugrás a kommentre

Ajánlott hozzászólás

• 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Az biztos, hogy sem a Szukits sem a Disney nem szarakodik sokat. Pár napja berendeltettem a húgommal (mert legutóbb SW könyvek az én pénztárcámat terhelték :D ), már csak az a kérdés, hogy mikor jutok el az olvasásáig :hehe:

Amúgy a megjelenés híreket szerintem inkább ide kellene írni (ahogy Hunner is tette), nem a könyv topic-jába, mert személy szerint én azokat nem követem spoilerektől félve. A topic maradjon meg a könyv kibeszélésére :peace:

Hozzászólás ideje:

Az biztos, hogy sem a Szukits sem a Disney nem szarakodik sokat. Pár napja berendeltettem a húgommal (mert legutóbb SW könyvek az én pénztárcámat terhelték :D ), már csak az a kérdés, hogy mikor jutok el az olvasásáig :hehe:

Amúgy a megjelenés híreket szerintem inkább ide kellene írni (ahogy Hunner is tette), nem a könyv topic-jába, mert személy szerint én azokat nem követem spoilerektől félve. A topic maradjon meg a könyv kibeszélésére :peace:

jó ötlet

Hozzászólás ideje:

Én ezt vitatom. A Disney elég lassú és bürokratikus. Eredetileg ennél több kiadványt terveztek volna.

Szerintem a magyar piac nem is bírna el sokkal többet, mint ami most van. Az, hogy a "fontosabbakra" koncentrálnak, és az, hogy ezeket ilyen gyorsan hozzák, számomra bíztató jel

Hozzászólás ideje:

Szerintem a magyar piac nem is bírna el sokkal többet, mint ami most van. Az, hogy a "fontosabbakra" koncentrálnak, és az, hogy ezeket ilyen gyorsan hozzák, számomra bíztató jel

Igen, legalább a legújabbak gyorsan kijöttek. Ennek ellenére a jövőben tudomásom szerint szép dömpingre lehet számítani.

Hozzászólás ideje:

Az előzetes negatív vélemények ellenére is toleránsan ültem neki az Ep5 ifjúsági regényváltozatának, ami a Szóval Jedi akarsz lenni? címre hallgat. Sajnos valóban kritikán aluli minőséget képvisel, engem leginkább a Jedi-herceg sorozatra emlékeztetett. Nem értem, miért nem lehetett legalább olyan színvonalon összehozni, mint az Ep4 ifj. regényváltozatát. A leírások végtelenül egyszerűek, buták és unalmasak, háttérinfókat szinte egyáltalán nem kapunk, ahogy a szereplők gondolatai is szinte teljes homályban maradnak. Nem hogy nem ad pluszt a filmhez, inkább ledegradálja ezt az amúgy remek sztorit. Baromi zavaró volt, hogy E/2-es személyben íródott a könyv, tehát azt kellett hinnem, hogy én vagyok Luke. :facepalm: Mindezt olyan óvodás stílusban és gyerekes "leckékkel" kiegészítve, hogy ha nem adtam volna pénzt a könyvért, kizárt, hogy végigolvasom. Életem egyik legrosszabb SW könyvélménye, több szót nem is érdemel. Aki nem akar szenvedni, az messziről kerülje el ezt a minősíthetetlen förmedvényt.

Hozzászólás ideje:

Egyszerűen tényleg nem értem, mi értelme az ilyen kiadványok kánonnak nevezésének. Megértem, hogy kell a gyerekeknek is valami egyszerűbb nyelvezetű, de akkor az ne legyen kánon. A régi EU is tele volt ilyen szemetekkel, amitől az egész teljesen átláthatatlanná vált. Azt gondoltam, hogy régi kánon eltörlésével az egyetlen jó, ami történhet az, hogy megy a levesbe ez a sok kusza sztori, amikben hemzseg a történeti és stílusbeli ellentmondás más művekkel, mert azt hittem, nem akarják a Lucasfilmnél önmagukat megszívatni azzal, hogy esetleg a nagyobb projektekkel, filmekkel ilyen gyerekeknek való sztorik tucatjaihoz kelljen igazodni.

Hozzászólás ideje:

Úgy látszik, hogy hozzá kell szoknunk ehhez a nem túl kreatív tendenciához.

Szerintem ezt már bőven megszokhattuk, hiszen anno az első hat film könyvváltozata is megjelent poszteres borítóval.

Hozzászólás ideje:

A The Old Republic új fejezetéhez kapcsolódó novellát tettek közzé a játék honlapján. A rövid történet címe A Mother's Hope (azaz "Egy anya reménye"), írója pedig nem más, mint a Bane-trilógia, a Revan és Megsemmisítés regények szerzője, Drew Karpyshyn - aki magának az Old Republic játéknak a sztorijáért is felelős.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Végeztem a Mozgó célponttal, ami A csempész futásához és A Jedi fegyveréhez hasonlóan a klasszikus trilógia egyik főszereplőjét - ezúttal Leia hercegnőt - állítja középpontba. A három közül nekem ez tetszett legkevésbé, bár a három mű nagyjából egy szinten mozog. A "normál" regények szintjétől messze áll, de ha nem akarjuk véresen komolyan venni, egyszeri olvasmányos SW kikapcsolódásnak szerintem bőven ideális. A történettől ne várjunk sokat. Nagy vonalakban annyiról szól, hogy a Lázadók Szövetségének legfőbb vezetői (pl. Mothma, Ackbar Dodonna) megosztják Leiával a bothai kémek új infóit, melyek szerint egy új Halálcsillag épül az Endor holdnál. E maréknyi Lázadón kívül senki nem tud minderről, Leia javaslatára pedig veszélyes akcióba kezdenek: a "Sárga Hold hadművelet" keretében néhány bolygón felszólítanak pár Lázadó sejtet a gyülekezésre, hogy felkeltsék a Birodalom figyelmét. Így a Lázadó Flotta összegyűlhet a Sullustnál, ahonnan elindulva aztán megindíthatják a támadást az Endornál. Természetesen sikerrel járnak (bár járulékos veszteségek keletkeznek), és a hírszerzésnek Han Solo hollétére is sikerül fényt derítenie. A történet egyszerű, a fogalmazásmód letisztult, hangulatilag pedig inkább a kalandon van a hangsúly. Mivel ismerjük a cselekmény végkifejletét, és a főbb szereplők nagyjának sorsát, sok meglepetést nem tartogat a sztori. Egynek elmegy, az Ep5 újraírt ifj. regényváltozata után igazi felüdülés volt.

Hozzászólás ideje:

Elvileg mindhárom könyvben vannak kisebb utalások a hetedik filmre (bár ezek jelentéktelenek, ahhoz képest, hogy mennyire ki van hangsúlyozva a borítón).

A Han-könyvben a Falcon tulajdonosváltásai, a Luke-regényben pedig az egyik háttérszereplő fejvadász története, aki összecsap Luke-kal a Devaronon.

A Mozgó célpontban is van ilyen utalás? Egyedül ezt a könyvet nem olvastam még.

Hozzászólás ideje:

Nincs benne egy jelentősebb utalás se. Sőt, semmi olyan, ami közvetlen az Ep7-hez kapcsolódna. Leszámítva a keretként szolgáló epilógust és prológust. Egyértelműen reklámszöveg, nem kapunk pluszt a 7. részhez. Nem hogy "olyan fontos információkat, amelyek a VII. epizód cselekményéhez szorosan kapcsolódnak", ahogy a borító ígéri.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.