Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Ha a wikipedia irásait jól veszem ki akkor panakát nem sokkal a new hope után végezte ki vader

Hmm, én úgy tudtam hogy Palpi előlépteti Moff Panaka-vá.

Hozzászólás ideje:
Ha a wikipedia irásait jól veszem ki akkor panakát nem sokkal a new hope után végezte ki vader

Nem, mert elvileg a VI. részben, a felújított dvd-n, mikor látszik a nabooi ünneplés, ott Moff Panaka uralmát döntötték meg...

wookieepedia.com forrás

• 2 évvel később...
Hozzászólás ideje:

Valószínűleg felületesen ítélték meg. Naív, mint a nabooiak átlaga, ifjú, szép, ráadásul az elején nem is tűnik egy túl határozott jelenségnek, hiszen állandóan az udvarhölygeit kérdezgeti mindenről :D

Királynő meg azért lett, mert a nép őt szavazta meg. De hát a nép tévedhet, lásd az elődjét, vagy a mindennapokat. Persze Amidalánál ez nem volt tévedés, de Sidi úgy gondolhatta, meg mások is.

Szerkesztve: - Dzséjt

Hozzászólás ideje:
Mégis neki volt igaza. :P

Mert ő nem racionálisan gondolta ezt át, mint a többiek (főleg, hogy ő már tudott a gunga seregről, így már tervezett a többiek háta mögött), hanem valóban a népéért felelős uralkodóként, akinek mások az érvei, mint a többieknek :) A többiek szimplán féltették őt, de neki nem a személyes biztonsága számított.

Szerkesztve: - MissKarrde

• 4 évvel később...
Hozzászólás ideje:

Most vettem észre, hogy ilyen topic is van! :hmm:

Nem olvastam vissza az egészet..de annyit írnék a témában, hogy ha van valaki az ep I.-ben, aki nem találta a helyét a szerepben; az Hugh Quarshie..

Nekem sokat levesz -sőt érdektelenné teszi a karaketert- az ő játéka..

Lehet részben ezért lett gyanús.. ;)

Hozzászólás ideje:

Nem tudom, én nem éreztem problémát vele kapcsolatban. Egy szimpla mellékszereplő volt, nem épp az érdekesebb, mint inkább az érdektelen fajtából. Ahogy egyébként a Padmé körül legyeskedő naboo-i barátnők, testőrök, katonák döntő többsége ilyen volt.

• 4 évvel később...
Hozzászólás ideje:
27 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Ezt a moff státuszt már emlegették korábban, de így akkor ez már kánon. Szerencsétlen Panaka már itt is balfék volt, igazi Birodalminak való. 

De, kánon továbbra is, mert a Leia, Princess of Alderaanban bizony szerepel Quarsh Panaka moff. (Mivel ez a Leia könyv cselekményéhez tartozik, ezért spoiler mögé rakom.)

Spoiler

Miután Amidala szenátor lett, Panaka továbbra is a királynő testőrségében szolgált (a helyét Amidala mellett ugye átvette Panaka unokaöccse, Typho), így Jamillia királynő mellett maradt, s a klón háborúk alatt többször találkozott Bail Organával is.  Aháború után Panaka lojális maradt Palpatine-hoz, felajánlott neki egy szobrot is, ezért az moff rangot adott neki és ő lett a Naboot is magába foglaló Chommell-szektor kormányzója. A Naboo egyik holdján, a Onoamon élt.

Három évvel a yavini csata előtt Leia és a Naboo akkori királynője, Dalné találkozott a holdon Panaka házában, hogy beszéljenek a kormányzóval a fűszerbányászok munkakörülményeiről. Panaka azonban gyanút fogott, mert Leia egész megjelenése emlékeztette őt Padmé Amidalára (hasonló ruhát is viselt Leia), úgyhogy a fűszerbányászok Panaka inkább Leia háttere felől érdeklődött, hogy elfogadták-e a nevelőszülei, illetve tudja-e, kik voltak a valódi szülei. Panaka ugyanis gyanítani kezdte, hogy Leia valójában Amidala lánya.

Panaka ezt a gyanúját szerette volna megosztani az Uralkodóval, ám erre nem maradt ideje, mert amint Leia hercegnő és Dalné királynő távoztak, egy bomba elpusztította a házat, és megölte Panakát. Leia később megtudta, hogy a bombát Saw Garrera helyeztette el.

Hét évvel Panaka halála után az általa felajánlott szobor ott volt a II. Halálcsillagon az Uralkodó fogadótermében.

Hozzászólás ideje:
13 perccel korábban, Dzséjt írta:

De, kánon továbbra is, mert a Leia, Princess of Alderaanban bizony szerepel Quarsh Panaka moff. (Mivel ez a Leia könyv cselekményéhez tartozik, ezért spoiler mögé rakom.)

Spoiler elrejtése

Miután Amidala szenátor lett, Panaka továbbra is a királynő testőrségében szolgált (a helyét Amidala mellett ugye átvette Panaka unokaöccse, Typho), így Jamillia királynő mellett maradt, s a klón háborúk alatt többször találkozott Bail Organával is.  Aháború után Panaka lojális maradt Palpatine-hoz, felajánlott neki egy szobrot is, ezért az moff rangot adott neki és ő lett a Naboot is magába foglaló Chommell-szektor kormányzója. A Naboo egyik holdján, a Onoamon élt.

Három évvel a yavini csata előtt Leia és a Naboo akkori királynője, Dalné találkozott a holdon Panaka házában, hogy beszéljenek a kormányzóval a fűszerbányászok munkakörülményeiről. Panaka azonban gyanút fogott, mert Leia egész megjelenése emlékeztette őt Padmé Amidalára (hasonló ruhát is viselt Leia), úgyhogy a fűszerbányászok Panaka inkább Leia háttere felől érdeklődött, hogy elfogadták-e a nevelőszülei, illetve tudja-e, kik voltak a valódi szülei. Panaka ugyanis gyanítani kezdte, hogy Leia valójában Amidala lánya.

Panaka ezt a gyanúját szerette volna megosztani az Uralkodóval, ám erre nem maradt ideje, mert amint Leia hercegnő és Dalné királynő távoztak, egy bomba elpusztította a házat, és megölte Panakát. Leia később megtudta, hogy a bombát Saw Garrera helyeztette el.

Hét évvel Panaka halála után az általa felajánlott szobor ott volt a II. Halálcsillagon az Uralkodó fogadótermében.

Ezt a szobros dolgot is kanonizálhatták akkor, mert egy R2-D2 által 4 éve posztolt képen is írnak róla. Nem tudom mikor cikkből származhat. 
http://kepkezelo.com/viewer/4p8vkmfc7j91jd5nk3p.jpg

Szerkesztve: - RacerX

Hozzászólás ideje:

Igen, de az a könyv, amiben ez szerepelt, azaz a 2005-ös Star Wars: Complete Locations kánonon kívülre került, viszont tavaly megjelent az új Star Wars: Complete Locations, immár alaposan kiegészítve és kánonná téve, amiben újra benne van a szobros dolog. És magyarul pont ezen a héten jelenik meg Star Wars: Bolygók és helyszínek címen. Az idén bekövetkezett dolgok meg ugye szöges ellentétben állnak azokkal, amikről 2013-ban tudtunk. Lásd a spoileres részt.

Szerkesztve: - Dzséjt

Hozzászólás ideje:

Nagyon örülök, hogy ez a kánon része lett. 

Panaka egyáltalán nem volt negatív figura az EP1-ben, csupán a rendkívüli időkben alkalmatlannak bizonyult. Amire predesztinálták (testőrparancsnok egy békés, senki által nem háborgatott bolygón), arra megfelelő figura volt. Bizony, a lakosság nagy része egy kialakuló totalitárius rendszerrel szemben nem lázongó, hanem nagyon is megalkuvó, ki így, ki úgy, megpróbálva alkalmazkodni az új helyzethez.

Spoiler

Anélkül, hogy olvastam volna a regényt, én hiszem, hogy Panaka azt gondolta, úgy védheti meg legjobban a Naboo népét a megpróbáltatásoktól, hogy kiszolgálja a rendszert. 

Szerkesztve: - Nute Gunray

Hozzászólás ideje:

A könyvet sajnos még nem olvashattam, de szvsz. szerintem sem volt gonosz, ugyanakkor az ep1 alapján balfék annál inkább. Az érdemi hozzászólásai vagy a nyilvánvalót állapítják meg, vagy a királynő szándékával ellentétes tanácsokat ad. Padmé látványosan ignorálja is őt.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.