Ugrás a kommentre

EPVIII spoileres topik


Rog

Ajánlott hozzászólás

Ez a madaras rész elég furán hangzik. Ennek vajon mi jelentősége vagy értelme lesz? :hmm:

Lehet csak átsuhan a kamera a fészken, mint amikor a dűnék között banthákat látunk vonulni, vagy csak elődugja valami féreg a fejét a homokból, vagy egy izé megeszik egy kisebb bigyót. :) Egyszerűen egy pici plusz elem, ami jelzi, hogy ez egy élő, lélegző távoli galaxis, nem egy forgatási helyszín színészekkel. Ennyi cél bőven elég. A Star Wars pont ettől működő világ, mert sok dolognak nincs különösebb célja azon túl, hogy egy apró kockát betegyen egy bazi nagy kirakósba.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azért ez izé... :facepalm: Na, azért ennél több következetességet várnék el. Oké, hogy nem tetszik, de az ilyen "ez nekem nem tetszett így" hozzáállással születtek olyan remek alkotások, mint a Resident Evil vagy az Alien vs Predator. Részleteiben is elvárom a következetességet! :angry:

 

Az már csak ráadásul, hogy a szemen átívelő sebhely a lehető legsablonosabb hely, ahová sebhelyet lehet tenni... :roll:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na ez így már gáz.

 

Én grafikus vagyok, egész életemben illusztrációkat csináltam és kivételesen egyetértek Riannel. Sokkal nagyobb gáz lenne ha azt az orr tetején nyilegyenesen felfelé kúszó vágást kellene nézni még 2 részen át, mert totál elvonja a figyelmet, ugyanis nem a karakter szemét néznéd amikor beszél vagy gesztikulál, hanem a homlokát... Szóval inkább az nem gondolt bele, aki először ilyenre tervezte.

Szerkesztve: - Mestal
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én grafikus vagyok, egész életemben illusztrációkat csináltam és kivételesen egyetértek Riannel. Sokkal nagyobb gáz lenne ha azt az orr tetején nyilegyenesen felfelé kúszó vágást kellene nézni még 2 részen át, mert totál elvonja a figyelmet... Szóval inkább az nem gondolt bele, aki először ilyenre tervezte.

Nem értem... Kylo nem szépségkirálynői babérokra tör, hanem ő lesz az aktuális genya (vagy a főgenya segédje, meglátjuk, hogy a VIII milyen úton indul el) az új filmben. Most nem férne bele egy ilyen heg az arcán? Komolyan nem értem.

 

586532305b391ac47dd0de154d58b62c.jpg

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egyes ismerőseim így is egy "szerencsétlen dínóképűnek" tartják, és szerintük ilyen fejjel nem illik hozzá a gonosz szerepe :lol: szerintem jobb volna ha maradna az eredeti sebhely, eredeti méretben

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Remélem ennél nagyobb gond nem lesz a VII. epizóddal. :rock:

Ez önmagában egy komoly gond. Nem azért, mert egy sebhely rossz oldalon van... hanem, ahogy Ody is írja, az elv. A konzisztencia mindenek fölött. Most lehet azt mondani, hogy Vader páncélja sem egy az egyben ugyanolyan részről részre, na de páncélból lehet több, sebhelyből viszont aligha. Nincsenek nagy elvárásaim: a sebhely mérete jelentősen csökkenhet a bacta és a regeneráció hatására, de könyörgöm, legyen már helyileg ugyanott, ahol megsérült Kylo. Ez baromi kizökkentő lehet majd végig a filmben, legalábbis számomra tuti.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Engem egyelőre nem nagyon zavar. Hisz Kylo sebét nem mutatják a 7-ben olyan sokáig.

Nem is vettem észre, míg fel nem hívták rá a figyelmet.

A legtöbben szerintem nem vették észre ezt maguktól a teaserben.

Remélem hogy meg tudjátok szokni, vagy hogy megváltoztatják, de erre nem tudom mennyi az esély.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Erről a Korriban esete jutott eszembe.

Az egy bolygó átnevezve, ez egy sebhely áthelyezve. Köze nincs a kettőnek egymáshoz. Ehhez legfeljebb Palpatine ep3-as megfiatalodását lehet hasonlítani, az hasonló koncepcióváltás. Nyilvánvalóan in-universe ott sem fiatalodott meg a kancellára. És ahogy azt is, ezt is meg fogjuk szokni szerintem úgy 30 másodperc alatt. Mert egyrészt, ha egy sebhely elég ahhoz, hogy az embert kizökkentse, akkor nagyon-nagyon nagy baj van a film minden többi elemével. Ha meg a film sztorija, szereplői és látványa lebilincselő, akkor meg a kutya sem törődik egy sebhellyel, mint ahogy nem törődtünk Palpatine visszafiatalításával sem, azzal sem, hogy Anakin kardját forgatja Winduval szemben néhány jelenetben, és sok más aprósággal sem.

 

Itt tényleg csak az elv visszás. Mert racionális ok itt nem igazán van, ez ízlés kérdése. Neki nem tetszett, ami érthető, de azért itt nem csak a rendező egyéni ízlését kéne figyelembe venni, sőt mondhatni, az rohadtul sokadlagos. Mert ez csak egy sebhely, de mi van, ha jön egy rendező, és neki meg Daisy Ridley nem tetszik? Oké, ez egy extrém példa, de na, sose lehet tudni. Nem ez lenne az első alkalom, hogy "alkotói nézeteltérés" miatt egy szereplőt lecserélnek.

 

Nyilvánvalóan nem ezen fog állni vagy bukni a film, sőt még Kylo Ren karaktere sem fogja ezt megsínyleni, amennyiben a jelleme, Driver színészi játéka és a szövegei rendben vannak. Csak ismételni tudom magamat: egyikünk sem bukott ki azon az ep3 közben, hogy Ian McDiarmid nincs megöregítve, amikor még ép a pofija Palpatine-nak. Ugyanakkor aggasztó előjel lehet, ha valaki így hajlandó változtatni valamin, ami belerondít a folytonosságba. Persze lehet, hogy alaptalan az aggodalom, és nem fogja senki leváltani Ridely-t, se áthelyezni Luke műkezét (khm... mondjuk az SW-től nem idegen, hogy egy-egy jelenet erejéig tükröződnek a dolgok :) ), és ahogy Pécsi mondja, ez lesz a legnagyobb baj az ep8-cal.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tegyük fel, hogy én elfogadom, hogy látványilag nem volt szerencsés helyen a sebhely az Ep7-ben, ezért átrakták az Ep8-ban. Viszont az valóban fontos lenne, hogy ne legyen már kétféle helyen, mert az elég nevetséges, főleg ha egymás után nézzük a két filmet, ami egy SW maratonnál simán megtörténhet.

Ekkor viszont kézenfekvő lehet a megoldás: változtassák meg utólag az Ep7-et emiatt. Azt nem lehet?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Remélhetőleg ez egyszeri eset volt. Az semmiképpen nem lenne jó, ha ez gyakorlattá válna. És hát igaz, Lucas a saját munkáján változtatott, ami mégis más, mint az előző rendező(k) munkáját felülbírálni, vagy belepiszkálni utólag.

 

Ez valóban leginkább elvi kérdés. Annyira azért nem volt rossz helyen a sebhely, hogy vállalhatatlan lenne, és több problémát vet fel az áthelyezése, mint amennyi haszon származik belőle.

Szerkesztve: - Pildi
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Dzséjt ez a példa k*rva sz*r! Palpatine visszafiatalodása a történet alapján teljesen logikus. Ráadásul ezt már ezerszer átbeszéltük! Ezt felhozni ellenpéldának totál fals.

Az a helyzet, hogy jó példa, mert ahogy Kylo esete, úgy Palpatine esete is csak a smink megváltoztatása - csak Johnsonnál most tudjuk az indokot, ami nem tetszetős.

És hogy miért csak erről van szó? Mert hiába próbáltunk meg mi itt ezer alkalommal, nagyjából 30 másodperc alatt lesöpörhető magyarázatokkal elfogadni ezt (megjegyzem: már az sokat elmond arról a logikáról, hogy "ezerszer adtunk rá ezerféle" magyarázatot), a valóság az, hogy Palpatine sehová sem fiatalodott a két rész között. Sehol nincs erről egy szó sem a kánonban, se a régi EU-ban, de még a behind the scene videókban sem. Az univerzumon belül Palpatine kora az ep1-től a TCW-n át az ep6-ig egy irányba haladt, egyszer sem fordult vissza.

Az univerzumon kívül meg Lucas valamiért úgy döntött, hogy McDiarmidra nem kell maszkot tenni az ep3-ban, amíg nem lesz ragyásképű. Valószínűleg arra, hogy miért döntött így, soha a büdös életben nem fogunk választ kapni, mert senki sem firtatja. Én azt gondolom, hogy az ep2 forgatásakor még máshogy képzelte Palpatine leépülését (talán a Sötét Oldal mellékhatásaként) és csak az ep3-ra találta ki a villámos megoldást. De ez csak egy tipp.

Az viszont tény, hogy Palpatine nem fiatalodott vissza az univerzumon belül, ergo nincs semmi, amit ezzel kapcsolatban meg kéne magyarázni. Mint ahogy az univerzumon belül Kylo sebhelye sem lesz vándorsebhely, nem fog rákérdezni Rey, hogy:

- Bocsáss meg, de a sebhely legutóbb még nem arrébb volt?

Mire Kylo döbbenten:

- Sebhelyem van?

:D

 

A lényeg az, hogy bár okot ad az aggodalomra, de ez megint csak vak aggodalom egyelőre (ha csak nincsenek közöttünk látnokok, akik már tudnak valamit), mint ami az ep7-et is végigkísérte. Túl nagy feneket kerítünk egy apróságnak (én is, ezzel kapcsolatban az első posztom meglehetősen indulatos - újra, mint a Disney felvásárlásakor... hiába, én sem tanulok). Most komolyan ezen fog állni a film sikere? Én nem hiszem. Az meg, hogy hová vezethet ez? Lehet, hogy valami rosszhoz, lehet, hogy az ég adta egy világon semmihez. Továbbra sem tetszik a dolog, mert a részletek megszállottja vagyok, de ettől még inkább megmaradok a várakozó állásponton, aztán újra előveszem az indulatokat és aggodalmakat, mondjuk akkora, ha kiderül, hogy Anakin szellemét újra egy öregember játssza. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ehhez legfeljebb Palpatine ep3-as megfiatalodását lehet hasonlítani, az hasonló koncepcióváltás. Nyilvánvalóan in-universe ott sem fiatalodott meg a kancellára. És ahogy azt is, ezt is meg fogjuk szokni szerintem úgy 30 másodperc alatt. Mert egyrészt, ha egy sebhely elég ahhoz, hogy az embert kizökkentse, akkor nagyon-nagyon nagy baj van a film minden többi elemével. Ha meg a film sztorija, szereplői és látványa lebilincselő, akkor meg a kutya sem törődik egy sebhellyel, mint ahogy nem törődtünk Palpatine visszafiatalításával sem, azzal sem, hogy Anakin kardját forgatja Winduval szemben néhány jelenetben, és sok más aprósággal sem.

 

Teljesen egyetértek, egyben azt is gondolom hogy erősen túl lett ez reagálva. Most 5cm ide vagy oda, ez tényleg akkora probléma azok után hogy Obi tincse átvándorolt a másik oldalra? Egy picit áthelyezték a sebet hogy ne nézzen ki annyira bénán, ez (ha nem egymás után nézed meg a két filmet) gyakorlatilag fel sem fog tűnni. Kb. annyira lesz "zavaró" mint Palpatine fiatalodása, ahogy azt Dzséjt is írta.

Szerkesztve: - Jar-Jar Binks
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem is rossz a példád Dzséjt, soha egyetlen alkalommal sem zökkentett ki Palpatine sminkje, mert az, hogy mennyire látszik öregnek az egy szubjektív dolog, nincs objektív mérce arra, hogy hány ragya van rajta, vagy mennyire fakó a bőre. Öregnek tűnik az EpII-ben és öregnek tűnik az EpIII-ban is, számomra ennyi elég. Az viszont, hogy egy sebhely az arcon - nem a lábom, nem a testen, hanem a legfontosabb részen, az arcon - hol helyezkeedik, azt objektív meg lehet ítélni, ha csak egy pillantást vet az ember a seb kinézetére. Látszik, hogy nem ott fut, ahol az EpVII-ben szerezte, és ez százszor idegesítőbb bármifelé öregségi foknál, amit sminkben be tudnak mutatni. Ettől még lehet jó film, de engem tuti ki fog zökkenteni, ha így marad, valahányszor Kylo-ra nézek. Ez kb. olyan, mint a Majomasszony volt az EpV-ben, vagy mint neked a rossz hangvágás az EpII Blu-rayen, csak az épp egy jelenetben van a filmben, ez meg annyiszor vissza fog köszönni, ahányszor Kylo maszk nélkül mutatkozik majd.

 

Ja és nemcsak ez aggasztó, hanem a önkényesen felülírunk dolgokat a korábbi részekből. Azt meg nem lehet "túllihegni", mert az mindennél fotosabb, hogy egységes legyen a film. Jó hogy nem már Yoda kinézetét változtatják meg zöldről kékre, csak mert eddig nem tetszett a rendezőnek... :roll:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem meg RJ csak szimplán szívatja a népet.

Utólagos világítással jól látszik hogy az a sebhely csak a szemöldökön van. Jóval kisebb mint amekkorát Rey suhintott. Úgy gondolom hogy ez egy flashback jelenet lesz, aztán valami utólagos plasztikával vagy bacta kezeléssel tisztázni fogják a dolgot. Sőt, az is lehet hogy Reynek csupán a látomása az egész, és ő valamiért így képzeli el. Johnson mindenesetre jól összeugrasztotta a népet.

 

18052302_1266981463349223_1509783823_o.png?oh=e6576cc24b7448eb1e893211cf4221b5&oe=58FB7DAA

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.