Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

A The Mandalorian sorozat

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
24 perccel korábban, Yoda József írta:

Hmm. Hát jobban volt hype-olva mint amennyire ténylegesen jó volt. Nem volt rossz, de az 1-2. évad fináléját meg se közelíti

Szerintem az első évad fináléját rommá verte. Sztoriban, látványban, mindenben.

A második évad utolsó része meg borzasztóan túl van értékelve. Luke levágott pár droidot és kb. ennyiről szólt az egész. Az a fanok nem túl acélos igényeit mutatja, hogy sokan még mindig erre mennek el. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:
28 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Szerintem az első évad fináléját rommá verte. Sztoriban, látványban, mindenben.

A második évad utolsó része meg borzasztóan túl van értékelve. Luke levágott pár droidot és kb. ennyiről szólt az egész. Az a fanok nem túl acélos igényeit mutatja, hogy sokan még mindig erre mennek el. 

Azokban a finálékban legalább volt valami, ami miatt kíváncsi voltam, hogy "na, innentől hogyan tovább". Itt semmi ilyen nincs. Se a Mandót illetően, se pedig a következő sorozatot illetően.

Hozzászólás ideje:
6 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Azért is írtam, hogy ez akár egy lezárásának is beillik. Abszolút nem vagyok meggyőződve, hogy lesz negyedik évad. Teszem hozzá, a második évad zárása is hasonló volt. Lezárták az addigi sztorit.

Spoiler

Dehogy, a Darksaber kérdése, a klónozós szál, mi lesz Gideonnal egyértelműen nyitva maradtak.

Azzal nincs bajom, hogy véget ért egy "fázis", de a következő alig van felvezetve. Egy Thrawn cameót betolhattak volna, vagy valami.

Szerkesztve: - Yoda József

Hozzászólás ideje:

Szórakoztató finálé volt, de lehetett volna jobb is. :)  

A harcok(egy bizonyos ponton) engem, a 7. évados TCW Mandalore ARC-ra emlékeztetett.  :P 

Szerkesztve: - Cpt. Rex

Hozzászólás ideje:

A friss élmény nyilván nem elhanyagolható tényező, de számomra ez a legerősebb zárás. Mert itt valami véget ért. És ez nagy dolog. Ha manapság nem felcsigáznak, hanem megveregetik a vállad, hogy na!.. Jó lesz így? Aztán majd folytatjuk. 

Az első évad nagy cliffhangerrel ért véget. Nem tudtuk hova tartunk, mekkora babérokra törhet a sorozat. 

A második arculcsapott egy hatalmas fanservice-szel, és ideiglenes drámával, ami hamar fel lett oldva, így bátornak utólag nem nevezhető. És nyitott szálakat hagyott maga után. 

A harmadik elvarrt egy csomó szálat, Gideont, Mandalore sorsát és csak úgy lehetőségek maradtak nyitva. 

Számomra eszményi lezárás, nem hagytak lógva, hálás vagyok érte. 

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Yoda József írta:

Azokban a finálékban legalább volt valami, ami miatt kíváncsi voltam, hogy "na, innentől hogyan tovább". Itt semmi ilyen nincs. Se a Mandót illetően, se pedig a következő sorozatot illetően.

Pont ma láttam az első évad finálét, simán felveszi vele a versenyt. 

Spoiler

A szálak akkurátus elvarrása legalább annyira fontos/nehéz meló mint egy jó cliffhangerrel tovább szőni a következő évadra a szálakat. Abból hogy straight forward lezárást kapott még nem következik semmi a minőséget illetően. Ez egy értéksemleges dolog. 

Hozzászólás ideje:
1 perccel korábban, Donát írta:

Pont ma láttam az első évad finálét, simán felveszi vele a versenyt. 

Spoileres tartalom megtekintése

Én nem is a minőségről beszéltem, csak arról hogy én hogy éltem meg a rész nézését

Hozzászólás ideje:
8 perccel korábban, Donát írta:

Ez nem a minőségről szól? Jó tisztázni...

Miért szakértő vagyok én, hogy szakértsek? :D Minden amiről itt írok arról szól, hogy én mit érzek, de azt hittem ez egyértelmű

Hozzászólás ideje:
Éppen most , Yoda József írta:

Miért szakértő vagyok én, hogy szakértsek? :D Minden amiről itt írok arról szól, hogy én mit érzek, de azt hittem ez egyértelmű

Tehát egy rész minőségének a megítélése szerinted nem lehet szubjektív? Amikor azt írod hogy valami "jó" akkor nem a rész általad interpretàlt minőségéről beszélsz?

Spoiler

Mert ha igen akkor hagyjuk a csurest csavarast - az hogy egy rész mennyire "jó" független kéne legyen attól hogy lezárják vagy fenntartják a szálakat.

Max te mást vártál, de attól még nem lesz / volt a hype indokolatlan.

Hozzászólás ideje:
2 perccel korábban, Donát írta:

Tehát egy rész minőségének a megítélése szerinted nem lehet szubjektív? Amikor azt írod hogy valami "jó" akkor nem a rész általad interpretàlt minőségéről beszélsz?

Spoileres tartalom megtekintése

Max te mást vártál, de attól még nem lesz / volt a hype indokolatlan.

Amikor azt írom, hogy "jó", az kb valami olyasmit jelent, hogy nekem tetszett.

Ez a rész meg nekem annyira nem tetszett, nem kell ezt túlkomplikálni. Többet vártam. Ez van

Hozzászólás ideje:

Nem tudom mik ezek a sirámok az évadzáró kapcsán a közösségi médiában. Bad Batch évadzárónál is ez volt. Szerintem az is jó volt, ahogy ez is! 

Szerintem a Mandalore bolygó (és a nép) sora csak egy mellékzönge volt a történetben, persze egy igen fontos mellékzönge, de mellékzönge. (Legalábbis én így gondolom). Az igazi talányok Grogu körül keresendők továbbra is véleményem szerint. Igen, most ez az epizód lezárt egy komoly fejezetet a történetben, de nem magát a történetet. Nem véletlenül lengették be hónapokkal ez előtt azt, hogy írják (vagy megírták?) a 4. szezon történetét.... valamint egy hivatalos lezáró mozifilmet. De ugye ehhez a történethez kapcsolódik majd az Ashoka és a Skeleton Crew is. Szóval lesz itt még BŐVEN mit nézni!

Itt a gond megint a túlzott elvárások voltak. Nem az lett, amit én elképzeltem, ezért "pfhejj" az egész! :D Érdekes gondolkodás ez számomra továbbra is.

Én örülök, hogy a Star Wars él és virágzik, valamint hogy igen izgalmas jövő felé néz! Én a magam részéről baromi kíváncsi vagyok erre a jövőre és nagy örömmel nézek elébe! :)

Szerkesztve: - Darth Riddick

Hozzászólás ideje:

Én csak ismételni tudom magam, hogy nálam betalált ez a lezárás.

Spoiler

Nem kell mindent nyújtani kifulladásig kergetőzni Gideonnal 5-6 évadon át. Tetszik, hogy le merték kerekíteni még ebben az évadban. Jöhet valami új.

Tetszik, hogy kevés epizódszámú rövidke de tartalmas évadokkal operál az sw tv-s jelene.

Spoiler

A Mitoszaurusz megülését megnéztem volna. Még a záróepizódban is azt hittem, hogy előtör a mélyből és Bo Katan "a mandaloriak együtt erősek" mondatának még ő ad nyomatékot. De abban is van ráció, hogy mítikus marad a nevéhez híven. A tény hogy létezik, és a vezető látta, rezonál Mandalor újravirágzásával is. 

• 4 hónappal később...
  • 5 héttel később...
Hozzászólás ideje:
  • Népszerű hozzászólás

Grogu, amint azt várja, hogy véget érjen a sztrájk és kezdődjön a negyedik évad forgatás.

The Force Spinning GIF by Disney+

Spoiler

Grogu, aki még mindig vár a sztrájk befejezésére és a negyedik évad forgatásának megkezdésére.

Empire Strikes Back GIF by Star Wars

Hozzászólás ideje:

Favreau tavasszal azt mondta, hogy már megírta a 4. évadot, a legutóbbi hírek pedig úgy szóltak, hogy idén ősszel kezdték volna el a forgatását, de ugye a sztrájkok közbeszóltak. De az is lehet, hogy Favreau a 4. évad alatt mást ért - hiszen még 2020 őszén mindenki azt hitte, hogy a Mandi 3. évadát forgatják, de utána idő közben kiderült, hogy a Bobát csinálják, aminek forgatókönyvein a Mando 03 szerepelt. Lehet itt is hasonló lesz a szitu. :D

Hozzászólás ideje:
52 perccel korábban, Bence1997 írta:

Favreau tavasszal azt mondta, hogy már megírta a 4. évadot, a legutóbbi hírek pedig úgy szóltak, hogy idén ősszel kezdték volna el a forgatását, de ugye a sztrájkok közbeszóltak. De az is lehet, hogy Favreau a 4. évad alatt mást ért - hiszen még 2020 őszén mindenki azt hitte, hogy a Mandi 3. évadát forgatják, de utána idő közben kiderült, hogy a Bobát csinálják, aminek forgatókönyvein a Mando 03 szerepelt. Lehet itt is hasonló lesz a szitu. :D

Az egy dolog, hogy megírta, de attól még nem tudunk róla, hogy be lenne rendelve. Eddig hivatalosan nem kommunikált a 4. évadról a Lucasfilm semmit. A legutóbbi hírek meg már pont arról szóltak, hogy 4. évad helyett egy film készülne: https://bespinbulletin.com/2023/07/star-wars-the-mandalorian-season-4-could-reportedly-become-a-movie/

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.