Ugrás a kommentre

2x02 - The Lost Commanders


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

2. rész - The Lost Commanders / Az eltűnt parancsnokok

 

epguider201.jpg

 

Írta: Matt Michnovetz

Rendezte: Dave Filoni, Sergio Paez

 

Helyszín: Seelos

 

Szereplők:

Kanan Jarrus - Freddie Prinze Jr.

Ezra Bridger - Taylor Gray

Garazeb Orellios - Steve Blum

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Sabine Wren - Tiya Sircar

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Rex - Dee Bradley Baker

Wolffe - Dee Bradley Baker

Gregor - Dee Bradley Baker

Kallus ügynök - David Oyelowo

Kassius Konstantine admirális - Dee Bradley Baker

Jun Sato parancsnok - Keone Young

C1-10P

 

Történet

A lázadók a parancsnoki hajójuk elvesztése után szükségét érzik egy állandó bázis létrehozásának, de egyikük sem tud jó helyet. Ahsoka azonban ismer valakit, aki talán a segítségükre lehet. Kanan és csapata nem is sejti, hogy Ahsoka barátja kicsoda vagy micsoda valójában. A múlt újra megkísérti az egykori Jedi padawant.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- Gregor pólóját annak a Power Sliders nevű étkezdének a logója ékesíti, ahol a klón háború alatt dolgozott.

- Fives -hoz hasonlatosan Rex, Gregor és Wolfee fejéből is műtétileg távolították el azokat a chipeket amik a 66 -os parancs kiadásakor aktiválódtak volna. A beavatkozásra a fejükön látható halvány vágásnyom utal.

- Kallus ügynököt előléptették, ezért a második évadban megváltoztak a rangjelzései és a gallérja is. A karakter ezért új modellt is kapott.

- A taktikai droid fejét ha megfigyeljük, akkor jól láthatóak azok a stílusbeli különbségek, melyek a TCW és a Rebels között vannak. Ebben a sorozatban a modell sokkal áramvonalasabb és simább lett.

- A Zeb hátára felcsatolt joopa-horgász hám a TCW érában megismert hátizsákból lett elkészítve. A TCW mozifilmben Ahsoka Tano is egy ilyen hátizsákban szállította Rotta -át az apjához, Jabba -hoz.

- A joopa-horgász jelenet utalás a Cápa című nagy sikerű film egyik hasonló szekvenciájára.

 

Concept Art galéria

 

1.jpeg

Sabine teljes karakter illusztrációja

 

2.jpeg

Sabine akció felszerelése. Teljes karakter illusztráció

 

3.jpeg

Gregor teljes karakter illusztrációja

 

4.jpeg

Rex teljes karakter illusztrációja

 

5.jpeg

Wolfee teljes karakter illusztrációja

 

6.jpeg

Joopa vadász felszerelés

 

7.jpeg

Joopa hússzelet illusztráció

 

8.jpeg

A joopa-ölő dárda illusztrációja

 

9.jpeg

Rex sisakjának illusztrációja

 

10.jpeg

Wolffe sisakjának illusztrációja

 

11.jpeg

A Seelos felszínének illusztrációja

 

12.jpeg

Módosított AT-TE kabin

 

13.jpeg

Módosított AT-TE pilótafülke

 

14.jpeg

Módostott AT-TE külső

 

15.jpeg

Módostott AT-TE külső, részletekkel

 

16.jpeg

Joopa illusztráció

 

17.jpeg

A Ghost a Seelos felett. Digitális concept festmény

 

18.jpeg

A Seelos. Digitális concept festmény

 

19.jpeg

A Ghost legénysége találkozik a klónokkal. Digitális festmény

 

20.jpeg

Zeb és a klónok. Digitális concept festmény

 

21.jpeg

Wolffe, Gregor és Rex egy digitális festményen

 

22.jpeg

Kanan, Ezra és Rex

 

23.jpeg

Zeb joopa -ra vadászik. Digitális festmény

 

24.jpeg

A Joopa feltűnése

 

25.jpeg

Sabine joopa vadászata

 

26.jpeg

Módosított AT-TE

 

27.jpeg

Ezra és a joopa

 

28.jpeg

A módosított AT-TE és a joopa

 

29.jpeg

Zeb a joopa -ban

 

30.jpeg

Seelos -i napnyugta

 

31.jpeg

A csapat a kilőtt kutasz droiddal

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 3 hónappal később...

Jó kis rész volt.Túl sok mindent még nem tudtunk meg a klónokról de szépe számmal vannak visszautalások a Klónok háborújára. Kanan reagálás nagyon érdekes képregényét olvasva nem csoda hogy idő kell még neki hogy elfogadja a klónokat. Az tetszett hogy Hera segít neki ebbe és felidézte a pozitív dolgokat hogy például őt a klónok mentették meg Ryloth-on. Túl sok miden sajnos még nem történt egyik száll se haladt igazán. Sajnos nem derült ki hogy Ahsoka hova ment. Így elsőre ennyi angol felirat nélkül nem minden párbeszéd volt tiszta majd angol de inkább magyar felirattal meg kell még nézni. Jah és kiderült hogy Rexék tényleg kivették a chipet.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Remek kezdés. Kicsit visszafogott volt és inkább kalandos - Zeb, mint csali :lol: -, de mindenképpen ütős. Először is, roppantul bejönnek a kis változtatások. Sabine hajszíne elsőre fel sem tűnt, csak a Phantomon realizálódott bennem, hogy már új a haja. Aztán azt is észrevettem, hogy a páncélját is szépen átfestette, az övén is több mindent visel és a kesztyűjét is felturbózta, hasonlít kicsit a megszokott mandi kesztyűkre (lehet benne van már pár kütyü). Hasonlóan van Ezra is, aki immár úgy hordja a fénykardját, mintha egy pisztoly lenne, a lézercsúzlit pedig leváltotta egy komlinkre, és neki is van már egy olyan droidb*zeráló kütyüje, mint Luke-nak, meg egy plusz övtáskája. Kanan meg megtartotta a vállvérten a Vadertől kapott emlékeztetőt.

Azt hiszem, Ody írta korábban, hogy Ezra milyen szépen vezetővé fejlődött, és igaza van, ez ebben a részben nagyon kiütközik. Kanan rohadtul nem tud beleszólni a dolgok menetébe, mindenki Ezrára hallgat. Az első évadnak ez volt az egyik jellemfejlődő vezérfonala, hogyan lesz az egyszerű, önző utcakölyökből nem csak Jedi, de vezér is - erre még Hera is utalt a vége felé. És úgy tűnik, ez továbbra is áll, Ezra a lázadók egyik szimbólumává és vezérévé nőheti ki magát - persze, ezt aztán igen csúnyán le kell rombolni, vagy valamit nagyon kezdeni kell vele, ha Filoniék el akarják azt adni, hogy hol kujtorog ő az olyan fontos események alatt, mint mondjuk az Endor, amikor még Mon Mothma is előbújt. Mert az ep4-5-nél még beveszem, hogy a Szövetség továbbra is sejtekre van osztva és a Galaxis különböző pontjain tevékenykednek, de az ep6-ra egybegyűltek (vagyis tulajdonképpen már az ep5 végén elkezdett gyülekezni a Szövetség).

Rex, Wolffe és Gregor. Kezdjük az utóbbival: korábban amnéziás volt a feje, most meg hibbant a feje. Ennek a szegény klónnak sosem mehet rendesen az élete, de legalább most víg kedélyű, nem olyan mord. :) Wolffe "áruló" kiléte nagyon nem volt titok, amint Kallusnál jelentették, hogy egy klón informálja őket, máris tiszta volt - elvégre, Gregor ehhez hülye, Rex meg Rex. A megbocsátás viszont nekem kicsit egyszerű volt Rex és mindenki részéről. Azért ez egy elég durva húzás volt Kanan és Ezra jelenlétében, mégis, mintha egy vállrándítással letudták volna - kivéve persze Kanant. Még ha az indokai érthetőek is, akkor sem kéne ezen csak így átlépni. Pont ez a klónok és a Jedik közti kapcsolat sarkalatos pontja: az árulás.

Rex láthatóan nem sokat változott, mármint jellemre. Még mindig az a lojális, megbízható, mi több, kiváló katona, mint aki volt. Bizalma természetesen megrendült a Birodalomban, de ez nem csoda, hiszen az már remegett a Köztársaság idején is. Cut, Krell, Slick, Fives, Tup... ezen személyek mind olyan hatással voltak rá, amik végeredménye ez a Rex. Csalódott, megkeseredett, de ha a szükség úgy hozza, azért csak kilövi egyetlen lövéssel a kutaszdroidot. Remélem, hogy végül csatlakozik a lázadáshoz, bár nagy jövőt nem jósolok neki. Szerintem Rex meg fog halni ebben az évadban, de legalábbis a Rebelsben. Sőt, tartom valószínűnek, hogy Gregor és Wolffe már a következő részben meghal... :para:

Ami a jövőt illeti, sok dolog lesz itt, ami izgalmassá fogja tenni a következő részeket. Egyrészt, jön a Birodalom, a klónok összemérik a tudásukat a rohamosztaggal. Van egy olyan érzésem, hogy ez a három klón bedarálja a "kiváló lövészekből" álló sorozott katonákat. Másrészt, Ahsoka elmegy kérdésekre választ találni. Tudjuk, hogy ez azt jelenti, hogy ki akarja deríteni, Anakin-e az a Sith, akivel találkoznak - vagyis hát, szerintem már tudja, csak szeretne megerősítést kapni. És én halálbiztos vagyok benne, hogy felkeresi ez ügyben Bent. Vaderen kívül ő az egyetlen szóba jöhető ember, akitől erre a kérdésre Ahsoka választ kaphat. Na jó, Bail és Yoda is ott van, de előbbi nem biztos, hogy tudja ezt, plusz szerepelt már, nem lenne nagy cucc őt megkérdezni, utóbbi holléte pedig szerintem a legnagyobb titok a Galaxisban. Bár az sem lenne utolsó, ha Ahsoka Yodát látogatná meg, de én jobban örülnék annak, ha az öreg Ben kerülne elő.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tetszett a rész! egyelőre csak dióhéjban:

Nem hittem volna, hogy rögtön egy "folytatjuk.." részbe futunk, bár amikor ennyi idő elment a "horgászással" már sejtettem, hogy a lényegre itt már nem lesz elég az epizód.

Apropó horgászás: Micsoda zene volt alatta. Állítom, hogy a Cápa párhuzamos jelenetei voltak az alapkoncepciója Kiner zseniális új dallamainak.

Tők az a hangulat, mint mikor szaladnak a hordók a vizben stb..

Klónsisakok. Fájó pont, hogy Gregor kommandós sisakja helyett csak egy sima sisak volt ott. :angry:

Tönkremehetett a robbanásban, de most hagytam volna ezt. Ha Gregor túlélte, akkor a sisak is. ;)

Ahsoka szerintem több részre távozott, bár ki tudja?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon klassz kis résszel folytatódik a sori. Egyedül Sabine hajzata nem jön be.

 

 

 

Remek kezdés. Kicsit visszafogott volt és inkább kalandos - Zeb, mint csali :lol:

Hogy oda volt már magával a giliszta kipurcanása után. :D

Remélem a következő horgászat alkalmával Wolffe lesz a csali. :evil:

 

 

Apropó horgászás: Micsoda zene volt alatta. Állítom, hogy a Cápa párhuzamos jelenetei voltak az alapkoncepciója Kiner zseniális új dallamainak.

Tők az a hangulat, mint mikor szaladnak a hordók a vizben stb..

Nekem is az a cápás jelenet ugrott be arról a részről. Nagyon eltalálták a hangulatát.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kallus meg új rangjelzéseket kapott. Előléptethették a manuszt. Ezzel lehet összefüggésben az hogy az egyik tiszt parancsnoknak nevezi.

 

A The Lost Commanders előtt:

vTy4SQF.jpg

 

A The Lost Commandersben:

0XFF13R.jpg

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ja, lehet, hogy lefokozás. ;) Egyébként fura volt nekem mindig az "ügynök" titulus egy birodalmi tisztnek.

Fogalmam sincs, hogy beosztás-e vagy rendfokozat.

De ha mostantól parancsnok lesz, akkor elfelejthetjük a témát. (Mondjuk az valószínüleg beosztás)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem nagyon tetszett ez a rész. Egyrészt jó volt újra a sorozatot látni, másrészt meg jól el volt osztva ezzel a kis "vadászattal" a könnyedebb a hangulat és a felszín mögött lappangó feszültség az epizód során. A klónok háború utáni szerepére már korábban is kíváncsi voltam, itt kaphattunk egy kis betekintést az ő sorsukba is (általánosságban, meg külön kiemelve az általunk is ismert katonákat). Kíváncsi vagyok pontosan mire is utalhatott az a birodalmi, aki Kallusnak jelentette, hogy egy jelzést kaptak ("delusional distress" - ez a chip utóhatása lenne?)...

Ezra volt tényleg, aki összetartotta a csapatot és átvette Kanan szerepét, akinek a belső vívódásai szolgáltatták a feszültséget ebben a részben. Ezra ezt jól át tudta hidalni a higgadt, bátor, optimista hozzáállásával (más kérdés, hogy neki nem is voltak ugye negatív emlékei a klónokról, Kanannal ellentétben), de nem volt olyan anyáskodó, mint Hera. Apropó őt sajnáltam, hogy a hiperhajtómű meghibásodása miatt kivették a képből, de lehet, ha megérkeznek a birodalmiak még lesz szerepe a Ghosttal. Zeb mellett, Gregor volt a comic relief (mielőtt olvastam Zéé kommentjét, azt hittem, hogy azért lett ilyen, mert mikor kiszedték a chipet, neki véletlenül megpiszkálták az agyát :P ). Wolffe-ot nem tudom még hova tegyem, miért lett ilyen bizalmatlan (valami személyes okot sejtek a háttérben), de igazából Gregor túlélésével és megtalálásával kapcsolatban is lennének felmerülő kérdések, hogy ők hárman miként jöttek össze, miként távolították el a chipet, stb.

Az epizód számomra legérdekesebb és legtetszetősebb pontja pedig egyértelműen Rex volt. Ő volt talán a köztársasági klónhadsereg mintakatonája, az a figura, aki megtestesítette mindazt az eszmeiséget, hősiességet, bajtársiasságot, ami egy katonához, másrészt a Köztársasághoz (itt most nem a korrupt rendszerre gondolok, hanem arra az eszmére, amihez olyan romantikusan nyúltak vissza gondolatban a birodalmi éra idején) tudat alatt hozzákapcsolódott. Ő volt talán a kedvenc klónkatonám is és jó volt látni, hogy a sok szenvedés és veszteség ellenére is meg tudott maradni ugyanannak a figurának, aki volt. Egyébként az mekkora volt már, hogy mikor bemondja Ezra az azonosítóját, akkor úgy reagált majdnem, mint Ben Kenobi az Episode IV.-ben, hogy régóta nem hallotta már ezt a megnevezést. :)

Az elején jó volt a suspense is, ahogy Ahsoka és Vader kapcsolatát előrevetítik nekünk és látszik, hogy van egyfajta szorongás Ahsokánál az egész témával kapcsolatban. Egyértelműen ez lehet szerintem a sorozat egyik csúcspontja, de itt ehhez a szálhoz kapcsolódva pedig, mindenképpen komoly érzelmi töltettel bírhat az, hogyha a birodalmiakkal folytatott összecsapás során az egyik klón/klónok feláldozzák magukat hőseinkért, ezáltal Kananban is megváltozhat valami velük kapcsolatban és az egész klónhadseregnek a legacy-jét is jobb fényben tüntetnék fel ezáltal.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A múltkor írta valaki(Dzséjt?), hogy Kanan talán változat a kardja hord-módján.

Csak nem ezen filózik, mikor szét-és összerakja az epizódban?

Vagy csak a szokásos karbantartás? Nem, inkább olyan elmerengett pótcselekvésnek tünt.

 

Ahsoka: átnéztem a címeket. Szerintem az "Always Two There Are" lesz a válasz Ahsoka halvány kételyeire, ha még vannak.

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát olyan sokat nem tett érte :P

Azért mégis csak ő azonosította Kanant és Ezrát, több ízben is sikerült csapdába csalnia őket - az más kérdés, hogy meg is szöktek, de a jelentéseiben az nem biztos, hogy szerepelt :evil: -, meg nagyon jól együtt tudott működni Vaderrel. És lehet, hogy utóbbi az, aminek hála előléptetésre került. Megölte Tuát, bemocskolta Lothalon hőseinket, szóval mindent elért hiba nélkül, amire Vader megkérte. Vader látta, hogy ez jó és felterjesztette előléptetésre. Csak azt sajnálom, aki eddig az ő posztját töltötte be, mert lehet, hogy elfogta a légszomj, amikor Vadertől megtudta, hogy leváltják. :D

 

Ja, lehet, hogy lefokozás. ;) Egyébként fura volt nekem mindig az "ügynök" titulus egy birodalmi tisztnek.

Fogalmam sincs, hogy beosztás-e vagy rendfokozat.

De ha mostantól parancsnok lesz, akkor elfelejthetjük a témát. (Mondjuk az valószínüleg beosztás)

Szerintem elég egyértelműen ez volt a beosztása, hiszen mindenhol úgy szerepel, hogy "Agent of the Imperial Security Bureau". Valószínűleg hasonlóan működik a ISB, mint az Egyesült Államokban az NSA, ami szintén egy katonai felügyelet álló, számos katonai ügynökkel, akiket bár ügynöknek neveznek, hivatásosként katonai rangjuk is van.

 

A múltkor írta valaki(Dzséjt?), hogy Kanan talán változat a kardja hord-módján.

Csak nem ezen filózik, mikor szét-és összerakja az epizódban?

Vagy csak a szokásos karbantartás? Nem, inkább olyan elmerengett pótcselekvésnek tünt.

Nem tudom, szerintem ha klónok vannak a közelben, aligha azon filózik, hogyan hordja a kardját (amúgy Ody írta). Sokkal inkább valószínű, hogy azon, mi történt a 66-os parancs leadásakor, hogyan halt meg a mestere, milyen volt a háború, milyen volt katonaként élni, mi a sz*rt csinál már megint klónok között, katonai állományban, egy lassan eszkalálódó háborúban. Valahogy kétlem, hogy ezen gondolatok mellett egy pillanatra is eszébe jutott a kardja viselési módja. Pótcselekvés, ez nyilvánvaló, ugyanolyan karbantartó pótcselekvés, mint amikor az anyja halála és a buckalakók lemészárlása után Anakin nekiállt egy váltót javítani.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Pótcselekvés, ez nyilvánvaló, ugyanolyan karbantartó pótcselekvés, mint amikor az anyja halála és a buckalakók lemészárlása után Anakin nekiállt egy váltót javítani.

Tényleg, ez is lehet párhuzam. Rex régi neve, maguk a klónok, cápa zene?

Csinál mást ez a rész, mint nosztalgiát? :evil:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó kis rész volt, bár láttunk már jobbat is.

Nem igazán tudok sok mindent írni. Sabine új külsejét szokni kell, ennyi. (Vélményem szerint a The Sige of Lothal után valaki letaposhatta a virágágyást, talán Ezra? :D )

Kanen-nek nem sok pozitív élménye van a klónokkal, érthető, hogy nehezen békél meg velük. Rex, mint mikulás imitátor, nem tetszik. Ezzel a külsővel mikulásnak elmegy, katonának nem. Persze a képességei szerint katona, de ez a nagypapis külső nem illik rá. Hisz csak lelőtt 400-500 méterről (kb annyi lehetett) egy kutaszt. Lehet Kenobi a klónokra gondolt, mikor azt mondta, hogy "ilyen jó lövéseik csak a birodalmi rohamosztagoknak vannak" és nem a rohamosztagosokra. :D (mondjuk azért feltételezhető, hogy egy buckalakótól jobban céloz egy rohamosztagos. :D meg az személyes véleményem, hogy egy lézerfegyverrel én is eltalálok olyan messziről, hisz egy lézerfegyvernek nincsen röppályája, mert a fénynek (lézernek) nincs tömege így nem hat rá a gravitáció tehát 100 km-ről is el lehetne vele találni bármit elvileg. :D)

Így összességében Ahsoka nem sokat szerepelt és akár mennyire is szeretném, hogy több szerepet kapjon, Filoniék ügyesen megoldották, mert hiába szerepel keveset, valahogy még sem hiányzik.

Szerintem egyértelműen Kallust előléptették, sok oka van rá, hogy miért, az hülyeség, hogy nem tett érte semmit.

Ez a "folytatjuk" már kezd egy kicsit uncsi lenni. Felesleges kitenni, anélkül is lehetett sejteni, hogy folytatják. Várom a folytatást!

Ja, lehet, hogy lefokozás. ;) Egyébként fura volt nekem mindig az "ügynök" titulus egy birodalmi tisztnek.

Fogalmam sincs, hogy beosztás-e vagy rendfokozat.

"[….]Leia hercegnő, nyomában a birodalom ügynökeivel, hazafelé száguld csillaghajóján[....]"

Valamelyik original nyitószövegben hangzik el, szerintem mindkettő. Beosztás is meg rendfokozat is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ezzel a külsővel mikulásnak elmegy, katonának nem.

Mivel a rész alatt számos alkalommal elmondta, hogy azoknak az időknek vége, és ő már nem katona, ezért nem értem, hogy miért rovod fel neki, hogy mostanra már nincs túl katonás külseje.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azért a páncél mellvértje már nem passzentos. :)

De egy nyugdíjas katona biza így néz ki, ha látástól vakulásig punnyad. Márpedig Rex szavaiból ítélve, náluk egy ideje ez az általános elfoglaltság. Márpedig egy nyugdíjasnak így kell kinéznie, nem úgy, mint az Expendables csapatának.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem bejön Rexék külseje. Inkább a csapat összetétele érne meg nekem egy misét:

3 különböző egység katonái, hogy lettek egy klikk? Azthittem korábban, hogy Rex két másik taggal lesz az 501-esből.

Ja és Miért Parancsnokként mutatja be Gregort? Nem Százados volt Gregor? Vagy ezzel megint megjöttönk a rendfokozat/beosztás nyavajáimhoz? :P

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

:facepalm: Most esett le a "legnagyobb" vicc a részben: amikor szólnak Kallusnak, hogy érkezett egy jelentés egy klóntól, a tiszt megjegyzi, hogy ez a klón már számos téves riasztást adott le. Más szóval Wolffe, a Farkasfalka parancsnoka farkast kiáltott! :D Szerkesztve: - Werebazs
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyszerű és fantasztikus hangulatú rész volt! Az egészet áthatotta a TCW -vel való mélyebb kapcsolat, amit talán most lehetett először érezni. Na persze Ahsoka feltűnésén kívül. :) Roppant kíváncsi voltam a klónokra és abszolút nem csalódtam bennük. Így folyamatában nézve a részt egészen elérzékenyültem. :D Érdekes volt látni, hogy mind a hárman eltávolították a chipeket a fejükből. Ezek szerint Rex -ben felébredt a gyanú Fives halálakor. Mondjuk ezt nem is csodálom, amilyen mélyen érintette a dolog. Már csak arra lennék kíváncsi mennyire volt ez nyílt titok a seregben. Gondolom nem túlzottan, mert az Palpatine tervének is a végét jelentette volna. Most már még jobban érdekel mi történt hármójukkal a 66 -os parancsig és azután. Dezertáltak már korábban vagy csak akkor amikor megtörtént a szörnyűség? Plusz remek adalék az, ahogy a chip eltávolítása hatott rájuk. Mármint én annak tudom be, hogy Wolffee paranoiás lett, Gregor meg egy lüke melák. Egyedül talán Rex őrizte meg a személyiségét, de ő is teljesen leállt a "háborúsdival" az évek alatt. Apropó Rex! Megütötte a fülemet az a mondata, hogy Ahsoka -val harcolt a Mandalore -i offenzívában. Ez vajon mikor volt? Off screen TCW -s csata? Ezt mondjuk nem hiszem, mert addig a pontig amikor Tano lelépett a rendből, nagyjából tudjuk Mandalore fontos történéseit. Rex -et még csak nem is láttuk ott.

De nem csak ennyi érdekesség volt a részben! Szinte minden mondat adott választ valamilyen apró kérdésre. Ilyen pl. a klónok sorsa. Egyszerűen leszerelték őket a seregből. Szóval semmi bezúzás meg tömeggyilkosság nem volt mint amikről korábban esetleg fantáziáltunk. Mehettek isten hírével. Hidalgo hozzátette a Recon -ban, hogy a lojális klónok kiképzők lettek a Birodalmi kiképző bázisokon. A többiek meg szétszóródtak a galaxisban. A gyorsított öregedés miatt amúgy sem sokáig jelenthettek veszélyt.

Nagyon tetszett a lépegetőjük, melynek műszerfala és kijelzői szinte pontosan megegyeztek a TCW -ben látott grafikával! Itt számomra világossá vált, hogy koncepcionális a látványvilág eltérése és kevésbé pénzkérdés.

A rész poénja a horgászat volt, amin nagyon jókat derültem. :D A történtek ellenére a végén elég jó komák lettek Zeb és Gregor. :D

 

Természetesen érdekes volt Ezra és Kanan karaktere is. Előbbi lassan szinte minden téren felülmúlja a mesterét. Higgadtságban, ötletelésben és tisztánlátásban egyaránt. Néha olyan mintha Ezra lenne a mester Kanan meg a tanítvány. Érdekes irányba mennek a dolgok. :)

Nagyon jó utalás volt a Ryloth téma Hera visszaemlékezése alatt. Egyből Numa ugrott be akit ugyebár Boil és Waxer mentett meg. Annak a kislánynak is zöld volt a bőre, lehet, hogy éppen Hera az és ezért emlékszik vissza jó szívvel a klónokra. :hmm:

Sabine -ról még nem tettem említést de nem is véletlen, mert sok szerepe most nem volt. Viszont imádom a beszólásait, annyira jópofák. :D Ami még hozzá köthető, hogy Mandalore -i bázisok koordinátáit is megkapták Rex -éktől így nyitva az út a visszatéréshez a szülőbolygóhoz. Érzésem szerint ez a lista még sokat fog jelenteni az évad során.

 

Két dolog van még: az új bolygó nem nagy szám, igazán "költséghatékony" :D Újabb sivatagos hely. A másik pedig az író személye aki nem más mint Matt Michnovetz. TCW fanoknak nem lehet ismeretlen a név, hisz a tag nem egy klasszikus epizódot adott nekünk! :clap:

 

Érdekesen indult az évad tehát, és mondanom se kell, nagyon várom a folytatást!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Remek kezdés. Kicsit visszafogott volt és inkább kalandos - Zeb, mint csali :lol: -, de mindenképpen ütős. Először is, roppantul bejönnek a kis változtatások. Sabine hajszíne elsőre fel sem tűnt, csak a Phantomon realizálódott bennem, hogy már új a haja. Aztán azt is észrevettem, hogy a páncélját is szépen átfestette, az övén is több mindent visel és a kesztyűjét is felturbózta, hasonlít kicsit a megszokott mandi kesztyűkre (lehet benne van már pár kütyü). Hasonlóan van Ezra is, aki immár úgy hordja a fénykardját, mintha egy pisztoly lenne, a lézercsúzlit pedig leváltotta egy komlinkre, és neki is van már egy olyan droidb*zeráló kütyüje, mint Luke-nak, meg egy plusz övtáskája. Kanan meg megtartotta a vállvérten a Vadertől kapott emlékeztetőt.

Ezra változásai már az előző részben is benne voltak, asszem az érdekességek említést is tesz róluk.

 

Azt hiszem, Ody írta korábban, hogy Ezra milyen szépen vezetővé fejlődött, és igaza van, ez ebben a részben nagyon kiütközik. Kanan rohadtul nem tud beleszólni a dolgok menetébe, mindenki Ezrára hallgat. Az első évadnak ez volt az egyik jellemfejlődő vezérfonala, hogyan lesz az egyszerű, önző utcakölyökből nem csak Jedi, de vezér is - erre még Hera is utalt a vége felé.

Hihetetlen milyen tehetséges ez a gyerek! Tényleg rohamléptekben fejlődik és nincs megállás. Lassan már olyan bölcs lesz mint egy kész Jedi lovag. És még szerény is: megemlíti Kanan -t mint ragyogó mestert. :clap: Egy biztos. Kanan -ék nélkül még lehet, hogy mindig Lothal utcáin lopkodná a yogan -t.

 

Vaderen kívül ő az egyetlen szóba jöhető ember, akitől erre a kérdésre Ahsoka választ kaphat. Na jó, Bail és Yoda is ott van, de előbbi nem biztos, hogy tudja ezt, plusz szerepelt már, nem lenne nagy cucc őt megkérdezni, utóbbi holléte pedig szerintem a legnagyobb titok a Galaxisban. Bár az sem lenne utolsó, ha Ahsoka Yodát látogatná meg, de én jobban örülnék annak, ha az öreg Ben kerülne elő.

Szerintem tuti Ben lesz, rá célozhatott Filoni a fontos karakter képében.

 

Tönkremehetett a robbanásban, de most hagytam volna ezt. Ha Gregor túlélte, akkor a sisak is. ;)

Lehet, hogy a sisak mentette meg. Akkor viszont annak tönkre kellett mennie. :)

 

A Retconban Filoni elárulja, hogy Gregor a robbanás miatt lett kettyós.

No akkor a Gregoros elméletem máris befuccsolt. :D

 

Ezt jó hogy beírtad. Lehetett volna valami párbeszédecske ezzel kapcsolatban.

Olyan hirtelen váltás volt ez a karakter jellemében.

Hirtelen váltás? Csak 16 év telt el azóta. Kb... :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Lehet, hogy a sisak mentette meg. Akkor viszont annak tönkre kellett mennie. :)

 

Hirtelen váltás? Csak 16 év telt el azóta. Kb... :D

 

1: Lehet. akkor is kár. Viszont a jobb karján még hordja a sárga páncél egy részét.

Bejön, de hihetetlen nekem még mindig, hogy egy 1 epizódos klónt húztak elő a kalapból.

 

2: jóvanna'! számomra hirtelen. 2 epizódban gondolkodtam, emiben Gregor érintett, nem a történet szerint eltelt időben. ;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon hangulatos rész volt, rengeteg nosztalgikus pillanatokkal (a taktikai droid a kopott konföderációs logóval és persze a klónok, meg a sok utalás a "régi időkre"). Nehéz nem észrevenni, hogy Ezra szépen-lassan a kis csapat vezetőjévé lép elő. Sokszor ő az erkölcsi iránymutató, az, aki a lázadás ügyét és értelmét teljesen magáévá tette. Ezt már Ahsoka is észrevette, legalábbis a félmosoly erre utalt. Kanan ugyanakkor még megmaradt a régi életében, látszik, nehezére esik feladni régi, kötetlen, szabályok nélküli életét. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a felgyorsuló események azonban túllépnek rajta így aztán ő is kénytelen lesz felelősséget vállalni. Persze érthető a viselkedése, hiszen Ezrával szemben őt még a régi beidegződések befolyásolják. Nem könnyű elfelejteni és megbocsátani a klónok pálfordulását a klónháború végén, ami azt eredményezte, hogy egész addigi élete egy pillanat alatt eltűnt és száműzöttként kellett tengetnie következő éveit. Hera ismét sokkal higgadtabb és tárgyilagosabb volt, miszerint felhívta rá a figyelmet, a klónok a 66-os parancs előtt sokak számára a szabadságot jelentették, így köztük neki is.

 

Kiderült, Ahsoka még a rendből történő kilépése után is összefutott Rex-szel. Biztos vagyok benne, hogy a TCW eredetileg feldolgozta volna Mandalore ostromát, hát kár, hogy ezt nem láthatjuk már, de talán majd egy képregényben vagy könyvben... A klónokra rátérve: amennyire nem voltam megbarátkozva először a kinézetükkel, most annyira kell revideálnom korábbi álláspontomat: jól néznek ki, és hitelesen öregedtek. :D A kompánia összetétele kissé furcsa: Rex, Wolffe és Gregor soha nem szolgált egy osztagban (most meg nem mondom, de Rexnek és Wolffe-nak volt egyáltalán közös jelenete a TCW-ben?), de valami módon megmenekültek és összeálltak. Remélem, erre lesz magyarázat.

 

Nagyon kíváncsi lennék, hogy a klónhadsereg leszerelése után (tehát ez egy döntés volt, nem pedig fokról-fokra épült le a kiöregedésükkel párhuzamban) mi történt a legtöbb klónnal. Gondolom szélnek eresztették őket, de hol helyezkedhettek el? Egész életüket háborúskodással töltötték, nehéz új értelmet és célt találni létezésüknek. Gregor például láthatóan meg is zakkant kissé az eltelt évek alatt, ha nem mondják a nevét, rá sem jöttem volna, hogy ő. :D Talán a robbanásban gárgyult meg Abafaron.

 

Seelos tetszetős hely, az egész felszínnek és a klónok lakóhelyként is funkcionáló ősrégi tankjának (AT-TE, ha jól emlékszem) volt egyfajta Mad Max-es utóérzete, talán szándékosan. :) A joopa-vadászat is remekül meg lett oldva, Gregor és Zeb elég rendesen összehaverkodott a végére. :D Remélem, kiemelkedő párosuk folytatódni fog a következő részekben.

 

Felvezető résznek jó volt, a kemény akciók a következő héten várhatóak.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kallus meg új rangjelzéseket kapott. Előléptethették a manuszt. Ezzel lehet összefüggésben az hogy az egyik tiszt parancsnoknak nevezi.

 

Tényleg szép találat, egyre magasabbra kerül a ranglétrán. :) Valószínűleg Vader által. Továbbra is a kedvenc Birodalmi karakterem. Sok van benne.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.