Jump to content

Star Wars: Shattered Empire

Darth Sky

Recommended Posts

A Star Wars: Shattered Empire egy Greg Rucka által írt és Marco Checchetto által rajzolt, 4 részes mini-sorozat, a Marvel kiadó gondozásában. Az első szám 2015. szeptember 9-én jelent meg, míg az utolsó a tervek szerint október 21-én lát napvilágot. A sorozat része a Journey to Star Wars: The Force Awakens multimédiás projektnek, amely a VI. és VII. epizódokat hivatott közelebb hozni egymáshoz. A történet közvetlenül A Jedi visszatér végén, az endori csata utolsó perceiben veszi fel a vonalat, két új főszereplőt állítva a középpontba (akiknek erősen gyanítható a rokoni kapcsolatuk Az ébredő Erő egyik karakterével). Természetesen klasszikus karakterek is feltűnnek a szériában.

Journey_to_Star_Wars_The_Force_Awakens_S

Én is kíváncsi leszek rá. Mikor jön az első szám?

Tegnap jött ki.

Akkor talán ő Finn anyja?

Nem egészen.

A képregénybe feltűnik egy Kes Dameron nevű lázadó. Akit valószínűleg rokoni kapcsolat köt egy bizonyos Poe Dameron nevű pilótához. :D

Tegnap jött ki.

Nem egészen.

A képregénybe feltűnik egy Kes Dameron nevű lázadó. Akit valószínűleg rokoni kapcsolat köt egy bizonyos Poe Dameron nevű pilótához. :D

Igaz.

De utána néztem Kes Dameron nevű lázadó összeházasodik a képen látható Shara Bey-el akkor valószínűleg Poe Dameron anyja :D

Tegnap jött ki.

Szerintem a kérdés a magyar verzióra vonatkozott, mivel az USA megjelenést leírtam az 1. hsz-ben. A fordítás szombatra valószínű.

Igaz.

De utána néztem Kes Dameron nevű lázadó összeházasodik a képen látható Shara Bey-el akkor valószínűleg Poe Dameron anyja :D

Az endori csata idején már férj és feleség a páros.

Ha igaz a gyanúm, akkor épp ebben az 1. számban "hozták össze" a kis Poe-t. Megkoronázták a győzelmet, annyi szent. :cool:

Sky Felbukkant a fordításotok nMag-on, ti raktátok fel vagy valaki garázdálkodott?

Csak ide és a Star Wars Mediára szoktam felrakni a képregényeket. Hogy ezeken kívül milyen utat járnak be a neten, arról nincs sok fogalmam. :)

Ezt a sorozatot egyébként egyedül fordítom. :P Merr a Lando fordítását csinálja, és mint nemrég megbeszéltük, a Chewbaccát is szívesen vállalja majd.

Köszi a fordítást. A rajzok nagyszerűek, a történet is jól indít. Shara Bey és Kes Dameron érdekes szereplőknek tűnnek.

A rajzok szerintem is jól mutatnak, főleg ami a háttérgrafikákat illeti.

Csak ide és a Star Wars Mediára szoktam felrakni a képregényeket. Hogy ezeken kívül milyen utat járnak be a neten, arról nincs sok fogalmam. :)

Ezt a sorozatot egyébként egyedül fordítom. :P Merr a Lando fordítását csinálja, és mint nemrég megbeszéltük, a Chewbaccát is szívesen vállalja majd.

A rajzok szerintem is jól mutatnak, főleg ami a háttérgrafikákat illeti.

Ja csak gondoltam szólok, ez mégis csak a szerzői jogok megsértése(mármint a fordítás terjesztése) :) , eddig ez az első eset. Bocs nem tudtam, hogy ezt csak egyedül nyomod. :)

Edited by Darth Cupsy

Hát, eleddig ez nem nagy cucc.

Néhány új jelenet az ep6 végéhez, egy plusz csata, amiből igazából semmit sem láttunk, megtudtuk, hogy a Lázadók is rájöttek arra, hogy a háborúnak még nincs vége - ezek álmodoztak vagy csak túl sok mesekönyvet olvastak? -, és összehozták a kicsi Poe-t.

Bevezetőnek nekem kicsit gyengus volt. Meglátjuk, hová jutunk.

Köszi a fordítást.

Szerintem kifejezetten hangulatos kis képregény volt, örülök hogy a győzelmi ünneppel indított, és igen szerintem is ad valami pluszt Poe karakteréhez, hogy itt fogant. Egyébként, nyilván rengeteg történet lesz még, ebből a korszakból, de mégiscsak ez volt az első "hivatalos" lépés Ep6 utáni idők felé.

Sok minden egyelőre nem történt, hisz felvezető részről van szó, de ahogy Jar-Jar is rávilágított, azért a hangulatra rátett egy lapáttal az a tény, hogy az első olyan történettel van dolgunk, ami az EP6 után játszódik. Szerintem a történetírók nagyon jól kötötték össze a főszereplőket a filmes történésekkel, amely egyfajta háttérként jelennek meg, egy-két dologgal kiegészülve (pl. Luke érkezése az Endorra).

A buli után nem sokat teketóriáztak a lázadók, másnap már ment tovább az élet, és ennek örülök, hogy ez teljesen természetes, senki nem lepődött meg azon, hogy mondjuk vannak még birodalmiak a holdon. Az Endor nem a végső győzelem volt, hanem az erőviszonyok fordultak meg végleg a lázadók javára.

A rajzolásra nem lehet panasz, de egy ilyen fajsúlyos képregényhez ez illik (mégsem egy Princess Leia :D ). Nagyon kíváncsi leszek a folytatásra.

• Ody Mandrell changed the title to Star Wars: Shattered Empire