Darth Sky Posted September 10, 2015 Share Posted September 10, 2015 A Star Wars: Shattered Empire egy Greg Rucka által írt és Marco Checchetto által rajzolt, 4 részes mini-sorozat, a Marvel kiadó gondozásában. Az első szám 2015. szeptember 9-én jelent meg, míg az utolsó a tervek szerint október 21-én lát napvilágot. A sorozat része a Journey to Star Wars: The Force Awakens multimédiás projektnek, amely a VI. és VII. epizódokat hivatott közelebb hozni egymáshoz. A történet közvetlenül A Jedi visszatér végén, az endori csata utolsó perceiben veszi fel a vonalat, két új főszereplőt állítva a középpontba (akiknek erősen gyanítható a rokoni kapcsolatuk Az ébredő Erő egyik karakterével). Természetesen klasszikus karakterek is feltűnnek a szériában. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted September 10, 2015 Share Posted September 10, 2015 Érdekesnek tűnik. Kár, hogy nem viszi egy kicsivel jobban előre a dolgokat. De hát biztosan egy rakás könyvet és képregényt akarnak még. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted September 10, 2015 Share Posted September 10, 2015 Én is kíváncsi leszek rá. Mikor jön az első szám? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fulcrum Posted September 10, 2015 Share Posted September 10, 2015 két új főszereplőt állítva a középpontba (akiknek erősen gyanítható a rokoni kapcsolatuk Az ébredő Erő egyik karakterével). Természetesen klasszikus karakterek is feltűnnek a szériában. Akkor talán ő Finn anyja? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dei Posted September 10, 2015 Share Posted September 10, 2015 Én is kíváncsi leszek rá. Mikor jön az első szám? Tegnap jött ki. Akkor talán ő Finn anyja? Nem egészen. A képregénybe feltűnik egy Kes Dameron nevű lázadó. Akit valószínűleg rokoni kapcsolat köt egy bizonyos Poe Dameron nevű pilótához. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fulcrum Posted September 10, 2015 Share Posted September 10, 2015 Tegnap jött ki. Nem egészen. A képregénybe feltűnik egy Kes Dameron nevű lázadó. Akit valószínűleg rokoni kapcsolat köt egy bizonyos Poe Dameron nevű pilótához. Igaz. De utána néztem Kes Dameron nevű lázadó összeházasodik a képen látható Shara Bey-el akkor valószínűleg Poe Dameron anyja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Sky Posted September 10, 2015 Author Share Posted September 10, 2015 Tegnap jött ki. Szerintem a kérdés a magyar verzióra vonatkozott, mivel az USA megjelenést leírtam az 1. hsz-ben. A fordítás szombatra valószínű. Igaz. De utána néztem Kes Dameron nevű lázadó összeházasodik a képen látható Shara Bey-el akkor valószínűleg Poe Dameron anyja Az endori csata idején már férj és feleség a páros. Ha igaz a gyanúm, akkor épp ebben az 1. számban "hozták össze" a kis Poe-t. Megkoronázták a győzelmet, annyi szent. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted September 10, 2015 Share Posted September 10, 2015 Köszi Sky, várjuk szeretettel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Sky Posted September 12, 2015 Author Share Posted September 12, 2015 Ahogy ígértem, megérkezett a magyar verzió. 1. rész 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Cupsy Posted September 12, 2015 Share Posted September 12, 2015 Köszi! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted September 12, 2015 Share Posted September 12, 2015 Köszi Sky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luke19 Posted September 12, 2015 Share Posted September 12, 2015 Köszi Sky! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Sky Posted September 12, 2015 Author Share Posted September 12, 2015 Szívesen! Közben szerkesztettem az eredeti címet, mert a "Shattered" sehogy sem "megosztott"-at jelent. Nem értem, hogy maradt bent. A lényeg, hogy javítva. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted September 13, 2015 Share Posted September 13, 2015 Köszi Sky, már vártam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted September 13, 2015 Share Posted September 13, 2015 Köszi a fordítást. A rajzok nagyszerűek, a történet is jól indít. Shara Bey és Kes Dameron érdekes szereplőknek tűnnek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted September 13, 2015 Share Posted September 13, 2015 (edited ) Fura volt látni a Jedi Visszatérrel egy időben játszódó új jeleneteket. Dameron Poe eredete immár nem kérdéses. Kíváncsi vagyok mi lesz a vége. Edited September 13, 2015 by Ody Mandrell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilde Posted September 13, 2015 Share Posted September 13, 2015 Köszi Sky, ez a képregény engem is érdekelt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Cupsy Posted September 13, 2015 Share Posted September 13, 2015 (edited ) Sky Felbukkant a fordításotok nMag-on, ti raktátok fel vagy valaki garázdálkodott? Edited September 13, 2015 by Darth Cupsy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Sky Posted September 13, 2015 Author Share Posted September 13, 2015 Sky Felbukkant a fordításotok nMag-on, ti raktátok fel vagy valaki garázdálkodott? Csak ide és a Star Wars Mediára szoktam felrakni a képregényeket. Hogy ezeken kívül milyen utat járnak be a neten, arról nincs sok fogalmam. Ezt a sorozatot egyébként egyedül fordítom. Merr a Lando fordítását csinálja, és mint nemrég megbeszéltük, a Chewbaccát is szívesen vállalja majd. Köszi a fordítást. A rajzok nagyszerűek, a történet is jól indít. Shara Bey és Kes Dameron érdekes szereplőknek tűnnek. A rajzok szerintem is jól mutatnak, főleg ami a háttérgrafikákat illeti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZoliZoltán Posted September 14, 2015 Share Posted September 14, 2015 Ezer koszonet! Jo story! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Cupsy Posted September 14, 2015 Share Posted September 14, 2015 (edited ) Csak ide és a Star Wars Mediára szoktam felrakni a képregényeket. Hogy ezeken kívül milyen utat járnak be a neten, arról nincs sok fogalmam. Ezt a sorozatot egyébként egyedül fordítom. Merr a Lando fordítását csinálja, és mint nemrég megbeszéltük, a Chewbaccát is szívesen vállalja majd. A rajzok szerintem is jól mutatnak, főleg ami a háttérgrafikákat illeti. Ja csak gondoltam szólok, ez mégis csak a szerzői jogok megsértése(mármint a fordítás terjesztése) , eddig ez az első eset. Bocs nem tudtam, hogy ezt csak egyedül nyomod. Edited September 14, 2015 by Darth Cupsy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted September 14, 2015 Share Posted September 14, 2015 Bár szerintem sem volt etikus feltölteni Sky megkérdezése nélkül, a szerzői jog azonban egy nem hivatalos fordítót nem illet meg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Cupsy Posted September 14, 2015 Share Posted September 14, 2015 Aham értem, akkor csak csúnya dolog volt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted September 14, 2015 Share Posted September 14, 2015 Hát, eleddig ez nem nagy cucc. Néhány új jelenet az ep6 végéhez, egy plusz csata, amiből igazából semmit sem láttunk, megtudtuk, hogy a Lázadók is rájöttek arra, hogy a háborúnak még nincs vége - ezek álmodoztak vagy csak túl sok mesekönyvet olvastak? -, és összehozták a kicsi Poe-t. Bevezetőnek nekem kicsit gyengus volt. Meglátjuk, hová jutunk. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted September 14, 2015 Share Posted September 14, 2015 Nyilván most még nagyon apró lépésekben fogunk haladni. Ezt a harminc évet valszeg a következő években több raklapnyi kiadvány fogja lefedni. Egyelőre semmi különös, de örülök, hogy legalább van ez a sorozat. Sky-nak meg köszi a fordítást Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted September 14, 2015 Share Posted September 14, 2015 Valóban Poe fogantatása volt a legfontosabb itt. De azért milyen jó már, hogy a győzelmi ünnepen, az Endoron fogant? Ez máris ad valami pluszt a karakterhez. Jó látni, hogy senki nem volt másnapos a buli után. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jar-Jar Binks Posted September 14, 2015 Share Posted September 14, 2015 Köszi a fordítást. Szerintem kifejezetten hangulatos kis képregény volt, örülök hogy a győzelmi ünneppel indított, és igen szerintem is ad valami pluszt Poe karakteréhez, hogy itt fogant. Egyébként, nyilván rengeteg történet lesz még, ebből a korszakból, de mégiscsak ez volt az első "hivatalos" lépés Ep6 utáni idők felé. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted September 14, 2015 Share Posted September 14, 2015 Igen, és ezért is volt neki egy különleges bukéja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted September 15, 2015 Share Posted September 15, 2015 Sok minden egyelőre nem történt, hisz felvezető részről van szó, de ahogy Jar-Jar is rávilágított, azért a hangulatra rátett egy lapáttal az a tény, hogy az első olyan történettel van dolgunk, ami az EP6 után játszódik. Szerintem a történetírók nagyon jól kötötték össze a főszereplőket a filmes történésekkel, amely egyfajta háttérként jelennek meg, egy-két dologgal kiegészülve (pl. Luke érkezése az Endorra). A buli után nem sokat teketóriáztak a lázadók, másnap már ment tovább az élet, és ennek örülök, hogy ez teljesen természetes, senki nem lepődött meg azon, hogy mondjuk vannak még birodalmiak a holdon. Az Endor nem a végső győzelem volt, hanem az erőviszonyok fordultak meg végleg a lázadók javára. A rajzolásra nem lehet panasz, de egy ilyen fajsúlyos képregényhez ez illik (mégsem egy Princess Leia ). Nagyon kíváncsi leszek a folytatásra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kudar Posted September 15, 2015 Share Posted September 15, 2015 Kellemes volt látni ugyanazt a sztorit amit már ismerünk, egy picit más szemszögből. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts