Ugrás a kommentre

Star Trek

Melyik a kedvenc Star Trek-sorozatod?  

25 felhasználó szavazott

1. 1. Melyik a kedvenc Star Trek-sorozatod?

• Star Trek: The Original Series (TOS)
    • Star Trek: The Animated Series (TAS)
      0
    • Star Trek: The Next Generation (TNG)
      0
    • Star Trek: Deep Space Nine (DS9)
    • Star Trek: Voyager (VOY)
    • Star Trek: Enterprise (ENT)
    • Star Trek: Picard (PIC)
    • Star Trek: Discovery (DIS)
      0

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

A színséma a harmadik világháború időszakára emlékeztet, a TOS-ban Green ezredesnek hasonló jelvénye volt. Q pedig a harmadik világháború időszakába repítette el az Enterprise D törzskarát bírósági tárgyalásra. Mivel ez (harmadik világháborúbeli közegben folyó tárgyalás) visszatérő motívuma volt a TNG-nek (az elős és az utolsó részben is megjelent, mintegy keretbe zárva a sorozatot), nem lenne meglepő, ha Q visszatérésével és a trailerben belengetett "véget nem érő tárgyalással" újra visszatérnénk ebbe a közegbe.

• 1 hónappal később...
  • 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

A 18-as karikát ki kell tenni amúgy a topikra? Transgender és meleg szereplő is van a Discovery-ben, és a Picard utolsó snittje alapján abban is van homoszexuális.

(Bocs, de ez kikivánkozott belőlem, olyan emberből, aki már akkor Star Treket nézett, amikor a pöcse még nem is pelyhesedett.)

Hozzászólás ideje:
  2021. 06. 17. - 11:04, Dzséjt írta:

A 18-as karikát ki kell tenni amúgy a topikra? Transgender és meleg szereplő is van a Discovery-ben, és a Picard utolsó snittje alapján abban is van homoszexuális.

(Bocs, de ez kikivánkozott belőlem, olyan emberből, aki már akkor Star Treket nézett, amikor a pöcse még nem is pelyhesedett.)

Teljes nézet  

Excellen question Jean-Dzséjt.:D

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:
  2021. 02. 16. - 14:45, Dzséjt írta:

The Trouble with Edward meg... Nos... Az valami nagyon más, mint amit a Star Trektől valaha is láttunk. Nagyon-nagyon más... Tribblikkel. Azt azért érdemes megnézni, mert... Más... :D

Teljes nézet  

Megnéztem de, de nem tudom mit láttam.:DOlyan volt mint egy tribblikkel kiparodizált űrhorror paródia paródiája egy őrült tudóssal. És tribbli zabpehellyel.:lol:

Hozzászólás ideje:

A triblis rész a TOS legjobbja, ezt merem állítani (másik kedvencem volt, mikor Kirkék visszamennek az időben a II. vh előtti Földre)

Egyébként, lehet hogy már időszerű frissíteni a topik szavazását az új sorozatokkal, nem? A DIS már jó pár éve megy és azóta van PIC is, de majd lesz SNW is hamarosan.

Hozzászólás ideje:
  2021. 07. 04. - 21:07, Nute Gunray írta:

Egyébként, lehet hogy már időszerű frissíteni a topik szavazását az új sorozatokkal, nem? A DIS már jó pár éve megy és azóta van PIC is, de majd lesz SNW is hamarosan.

Teljes nézet  

Erről már volt szó korábban, új sorozat akkor kerül be a listába, ha véget ér. 

• 3 héttel később...
  • 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Hoppá! Annie Wersching fogja játszaniPicard 2. évadában a borg királynőt. Ezzel ő lesz a harmadik színésznő, aki megformálja a karaktert Alice Krige (ST8, VOY) és Susanna Thompson (VOY) után. Ám az utóbbi kettő ugyanazt a királynőt játszotta, viszont a Voyager végé után szerintem lehetséges, hogy Wersching egy teljesen új borg királynőt fog játszani.

Spoileres tartalom megtekintése

Hozzászólás ideje:
  2021. 09. 03. - 9:44, Iqvi írta:

El lehetne mesélni hogy hogyan vette át az uralmat például.

Teljes nézet  

Kizárásos alapon úgy, hogy élete egy pontján asszimilálta a borg. :P Náluk ezen nincs mit sokat mesélni, ott nem megy a trónok harca. Asszimilálnak, és a kollektíva eldönti, mi lesz a funkciód, aztán eme funkciónak megfelelően alakítják át a testedet.

Hozzászólás ideje:
  2021. 09. 03. - 11:00, Dzséjt írta:

Kizárásos alapon úgy, hogy élete egy pontján asszimilálta a borg. :P Náluk ezen nincs mit sokat mesélni, ott nem megy a trónok harca. Asszimilálnak, és a kollektíva eldönti, mi lesz a funkciód, aztán eme funkciónak megfelelően alakítják át a testedet.

Teljes nézet  

Oké na.:lol: Mondjuk nekem az eredeit királynő valaki olyannak tűnt aki a kezdetek óta létezik és részt vett a Borg megalkotásában. Mert a Nemezisben mondja Data-nak, hogy a faja egykor hasonlatos volt de továbbfejlődtek.

Hozzászólás ideje:
  2021. 09. 03. - 13:19, Iqvi írta:

Oké na.:lol: Mondjuk nekem az eredeit királynő valaki olyannak tűnt aki a kezdetek óta létezik és részt vett a Borg megalkotásában. Mert a Nemezisben mondja Data-nak, hogy a faja egykor hasonlatos volt de továbbfejlődtek.

Teljes nézet  

A Nemesisben tótziher, hogy nem mond ilyet a borg királynő, mert nem szerepel benne. Fiú, iszól te rendesen? :P :DFirst Contactban szerepelt, és abban mondja ezt.

A királynő viszont biztos nem az eredetii borg fajból van. Önmagát 125-ös fajként azonosította, márpedig a logika szerint az a faj, ami elsőként borggá változott, a 0-ás vagy az 1-es faj lenne. Szóval ő egy olyan faj tagja, amit a borg a 125-ként fedezett fel vagy asszimilált. A királynő az egész borg fajra értette az ST8-ban elhangzottakat, nem a saját fajára. Eleve, borgként úgy gondol magára, mint borg, nem mint egy asszimilált faj önálló efgyede. Ha Hétkilenced, az Unimátrix harmadszintű dolgozója van ott, ő is úgy fogalmazott volna, mintha az emberiségből fejlődött volna ki a borg, pedig tudjuk, hogy a borg már akkor naprendszereket asszimilált, amikor az emberiség még az inkvizícióval volt elfoglalva.

Hozzászólás ideje:

Lower Decks 2. évad

Ugyan egy ideje már tudtam róla, hogy elindult az új szezon, de csak most jutottam odáig, hogy megnézzem az eddig megjelent epizódokat. Négy rész után gyakorlatilag ugyanazt tudom mondani, mint az első évad után, hogy baromi szórakoztató kis sorozat tud ez lenni. Vannak nagyon eltalált poénok, de a legjobb az egészben, azok a kis utalások amelyekkel ez a produkció, amellett, hogy egy pillanatig sincs komolyan véve (ez az egyik legvonzóbb tulajdonsága a szórakoztatási faktort tekintve), egy igazi, őszinte szerelmes levél a Star Trek univerzumnak. Akadtak azért olyan húzások is, amelyek nem sikerültek igazán jól, de ezekről bővebben inkább spoiler mögött:

Spoileres tartalom megtekintése

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.