Donát Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Luke miért utálta a Birodalmat az isten háta mögötti Tatooine-on, ahol ideje jelentős részét egy párafarmon töltötte? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Szerző Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Mert a Birodalmiak ott is jelen voltak, plusz Biggs sokat mesélt neki róla. Arról, hogy miért állt át a Lázadókhoz. 1 Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Én ezt úgy képzelem, hogy a fiatalok ott is összejártak suli és meló után, pl. azon a Tosche Station-ön, és beszélgettek egy kis Jawa Juice mellett , s ha Luke nem is, de valamelyik haverja járhatott a kikötővárosokban és hallhatott történeteket a teherhajó pilótáktól, akik bejárták a galaxist és bőven lehetett rossz tapasztalatuk a Birodalommal, amit aztán terjesztettek rendesen. Biggs is innen kaphatott ihletet ahhoz, hogy elszegődjön a felkelőkhöz pilótának. Azt egyébként biztosan tudjuk, hogy állandó jelleggel voltak rohamosztagosok a Tatuinon? Mert visszagondolva nekem mindig is az volt az érzésem, hogy csak azért járőröztek ott, mert keresték a droidokat, egyébként nem volt ott helyőrség vagy ilyesmi, nem voltak jelen állandó jelleggel. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Szerző Hozzászólás ideje: 2021. November 5. 6 perccel korábban, Pildi írta: Azt egyébként biztosan tudjuk, hogy állandó jelleggel voltak rohamosztagosok a Tatuinon? Mert visszagondolva nekem mindig is az volt az érzésem, hogy csak azért járőröztek ott, mert keresték a droidokat, egyébként nem volt ott helyőrség vagy ilyesmi, nem voltak jelen állandó jelleggel. Régen én is így gondoltam, de most nem vagyok benne biztos hogyan volt. Valaki esetleg tudja? Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Az ep.6 végén valamiért nagyon örülnek a Tatooine-on a Birodalom összeomlásának. Pedig úgy tűnt hogy a huttoknak nagyobb hatalma van erre felé mint a Birodalomnak. De nagyon kihúzhatták errefelé a gyufát, ha utcai népünnepély lesz annak hírére hogy meghalt a Császár. Lehet a huttok átengedtek egy kis Birodalom-ellenes propagandát fű alatt, csak hogy a helyiek érezzék milyen jó dolguk van hogy a huttok alatt lehetnek. De ez most csak egy hirtelen tipp. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Szerző Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Most jut eszembe, hogy a Mandiban is volt szó róla, hogy a kantinban tomboltak az emberek a Halálcsillag felrobbanásának. Cobb Vanth mesélt erről. Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Az EP 4 "Bizonyos szemszögből"-jében említenek Mos Eisley "bázist", "támaszpontot" a "Viharban születettek" című novellában. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Már a 2015-ös Star Wars képregény is szót ejt egy Birodalmi támaszpontról, szóval jelen voltak rendesen. És az évek alatt terjeszkedhettek is, maga a bázis az Új Remény eseményei alatt vagy után létesülhetert ha jól tudom. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Hozzászólás ideje: 2021. November 5. 14 perccel korábban, Iqvi írta: maga a bázis az Új Remény eseményei alatt vagy után létesülhetert ha jól tudom. No de ha így volt, az akkor azt is jelenti, hogy mindez azután történt, hogy a droidok landoltak a Tatuinon. Utána bőven ott maradhattak, kegyetlenkedhettek, zavarhattak mindenkit, és aztán örülhettek neki a népek, amikor vége lett - de az Ep4 előtt ettől még lehetett úgy, hogy csak hírből hallhatták az ott lakók, milyen zsarnok a Birodalom. 17 perccel korábban, Darth Cupsy írta: Az EP 4 "Bizonyos szemszögből"-jében említenek Mos Eisley "bázist", "támaszpontot" a "Viharban születettek" című novellában. Ennek utánanézek. 1 Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Hozzászólás ideje: 2021. November 5. 18 perccel korábban, Pildi írta: Utána bőven ott maradhattak, kegyetlenkedhettek, zavarhattak mindenkit, és aztán örülhettek neki a népek, amikor vége lett Ami több, mint valószínű, hogy így is volt, illetve az örömködés mellé még más is társult 1 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Hozzászólás ideje: 2021. November 5. (szerkesztve) Volt helyőrség a Tatooine-on, de jelentéktelen. Azt nem tudni, mikor került oda, de mivel a Tatooine-on semmi értékes sincs, így a Birodalom nem fordított túl sok figyelmet rá. És pont ezért volt olyan frankó hely ez a Birodalom szörnyűségei elől menekülőknek és a Galaxis leghitványabb söpredékeinek. Sőt Tatooine űrkikötőiben, mint amilyen Mos Espa vagy Mos Eisley, már a Birodalom előtt is azok gyűltek össze, akik valamiért bújkáltak, ezt Qui-Gon mondja az ep1-ben, pedig ekkor még a Köztársaság regnál. A Birodalom idején az ilyen "rejtőzködők" száma a sokszorosára növekedhetett, hiszen a Birodalom bolygók százait tett tönkre, városlakók milliárdjait telepítette ki, akik, ha tudtak, valószínűleg az olyan peremvidéki világokra menekültek, mint a Tatooine. Szóval az ep6 végén az ünneplő tömegben valószínűleg nagyon sok olyan teremtmény is lehetett, akik a Birodalom elől kerestek menedéket Mos Eisley-ben. Emellett a Birodalom nem csak, hogy szemet hunyt az olyan bűnszervezetek tevékenysége fölött, mint a Hutt Klán, de még együtt is működtek velük. Ezt láthattuk például Corellián a Solóban, ahol Moloch simán utasításokat adott a rohamosztagosoknak, akik végrehajtották a parancsait. A Darth Vader képregényekből pedig kiderült, hogy a Halálcsillag pusztulása után Vader személyesen kötött üzletet Jabbával, hogy a hutt bármilyen a Birodalom által támasztott igényt kielégít (például erőforrásokat vagy rabszolgákat szerez be és szállít le), ezért cserébe az Uralkodó buásan megfizette és békén hagyta a bűnszervezetet. Szóval ez is okot adhatott az üzzenplésre a Tatooine-on. Ráadásul az Uralkodó és Jabba halálát alig pár nap választhatta el. Az, hogy Luke gyűlölte a Birodalmat, az olyasmi lehetett, mint amikor én azt mondom, hogy gyűlölöm az afgán terroristákat vagy a nácikat vagy a szocializmust. Egyikhez sem volt különösebben szerencsém (oké, a szocializmus pár évig éltem, de 4-5 évesen az embert ez még nem igazán izgatja). Luke is hallhatta Tochie-ban, hogy ilyen meg olyan a Birodalom, hiszen sok űrutazó megfordul a Tatooine-on, sok pont a Birodalom miatt téved oda. Ugye ugyanígy hallott Anakin a Jedikről és az angyalokról, vagy Rey Luke Skywalker mítoszáról. Meg több mint valószínű, hogy néha Owen bácsi is szót ejtett a Birodalomról így vagy úgy. Plusz egy egykori Jedi lovag előtt mégsem mondhatja azt, hogy "amúgy nekem nincs bajom a Birodalommal, még birodalmit sem láttam, de egyszer már találkoztam olyannal, aki hallott róluk". Szerkesztve: 2021. November 5. - Dzséjt 1 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Szerző Hozzászólás ideje: 2021. November 5. 5 perccel korábban, Dzséjt írta: oké, a kommunizmusban pár évig éltem, Off Szocializmusban élhettél, maximum. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Éppen most , Ody Mandrell írta: Off Szocializmusban élhettél, maximum. Eh... és ma nem ez az első ilyen tévesztésem. Betett az a három órány alvás, azt hiszem. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Hozzászólás ideje: 2021. November 5. 28 perccel korábban, Dzséjt írta: Eh... és ma nem ez az első ilyen tévesztésem. Betett az a három órány alvás, azt hiszem. Ettől függetlenül szépen összeszedted. Pont az első fele miatt furcsálltam, hogy Luke utálja őket, hiszen nagy erőkkel aligha lehettek korábban a Tatooine-on, hisz nincs ott semmi, ami szerintük értékes lehet. Meg egyébként sem, leszámítva Luke-ot, Obi-t meg néhány Krayt sárkány gyöngyöt. De amit írsz az általános utálatról, alighanem igaz lehet. Személyesen nincs velük baja, de sokat hallotta, hogy mások szapulták őket meg elmesélték a saját tragédiájukat és ebből alakulhatott ki az ellenszenv benne. Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2022. Február 16. Hozzászólás ideje: 2022. Február 16. (szerkesztve) Szerkesztve: 2022. Február 19. - Rog 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Március 21. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. Március 21. C3PO fején pont ott és olyan horpadás van, mint Boba sisakján. Ez már feltűnt valakinek korábban? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Április 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. Április 8. 1 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Április 15. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. Április 15. @Dzséjt A búgó hang effekt először itt hallható, és nem az Alien-ben. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Április 23. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. Április 23. Anno konzekvensen majmozták Csubit. Itt egy beharangozó a magyarországi premier előtti napokból. 3 1 Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2022. Április 23. Hozzászólás ideje: 2022. Április 23. Ezek a baharangozók olyan bénák. Akár azt is lehetne gondolni, hogy szinte kész csoda, hogy ezek alapján valakinek az érdeklődését felkeltette a film. Magam az osztálytársak lelkes ajánlására néztem meg, mert az ilyen ajánlók nem hozták meg a kedvemet. De persze a sok maszlag mellett mindenki az olyan kulcs információkra fókuszált, hogy sci-fi mese, jó és rossz harca, fénysebességű űrhajók - a többi hülyeség meg senkit sem érdekelt. 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Május 26. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. Május 26. Ma 45 éve mutatták be a filmet. Döbbenetes! 4 Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2022. Május 26. Hozzászólás ideje: 2022. Május 26. 15 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Ma 45 éve mutatták be a filmet. Döbbenetes! Na és ma is fantasztikus film. Ráadásul már annyi plussz töltetet kapott a többi sw-produktumoktól hogy kibővítik szinte az összes jelenetet. 1 1 Válasz
kudar Hozzászólás ideje: 2022. Június 25. Hozzászólás ideje: 2022. Június 25. (redditen most jött velem szembe. Én még sose láttam.) 1 2 Válasz
Kenobi tábornok Hozzászólás ideje: 2022. Június 25. Hozzászólás ideje: 2022. Június 25. 1 órával ezelőtt, kudar írta: (redditen most jött velem szembe. Én még sose láttam.) Kicsit furán fest köpeny nélkül de jó kép. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2023. Október 28. Szerző Hozzászólás ideje: 2023. Október 28. 2 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2023. November 18. Hozzászólás ideje: 2023. November 18. A galaxis két hős asztromeche, nélkülük sok minden nagyon máshogy alakult volna. 1 2 Válasz
DanCarver Hozzászólás ideje: Július 20. Hozzászólás ideje: Július 20. Kis érdekesség: ozsibve indián nyelvre is leszinkronizálták az Egy új reményt. https://rebo.hu/2024/07/20/ozsibve-indian-szinkron-egy-uj-remeny/ 1 1 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.