Ugrás a kommentre

Kylo Ren

Dzséjt

Ajánlott hozzászólás

Én úgy vagyok Ádival hogy a filmhez válogatott számomra ismeretlen pasasok közül ő volt az egyetlen akit első blikkre igazán szimpinek találtam. Egy pillanatig se akadt bajom a kinézetével. Én se vágom hogy egyesek szerint miért gáz az ábrázata. Mondjuk nem is érdekel. Szerintem érdekes és karakteres fizimiskája van. Egyáltalán nem érzem úgy hogy ne lenne megfelelő választás a kereszteslovag szerepére. Meggyőzött arról hogy jól tud színészkedni. Megítélésem szerint egész tűrhetően hozta a figurát.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

• 4 héttel később...

Korábban felmerült, hogy ki a felelős Luke tanítványainak a kiirtásáért, és vajon Han tudja-e ki volt az csak nem nevezi nevén a fiát. Hát bizony Kylo volt.

"...Ren elárulta a többi Luke Skywalker mesterrel tanuló tanítványt, és ő a felelős a pusztulásukért. Az Első Rend sorain belül suttogott nevét, a "Jedigyilkos" -t nem érdemtelenül kapta, hiszen ő és fénykardja akadályozta meg a Jedi Rend visszatérését."

A hozzászólás linkje

Ráadásul a Jedi rend szempontjából Kylo egy hasonló nemezis mint Anakin volt anno. Remélem kezdenek ezzel is valamit. :)

Igen, ahogy Ben Kenobi mondta Luke-nak a kunyhóban:

"A young Jedi named Darth Vader, who was a pupil of mine until he turned to evil, helped the Empire hunt down and destroy the Jedi knights. [...] Now the Jedi are all but extinct. Vader was seduced by the dark side of the Force."

úgy mondhatná most Luke Rey-nek:

"A young Jedi named Kylo Ren, who was a pupil of mine until he turned to evil, helped the First Order hunt down and destroy the Jedi knights. [...] Now the Jedi are all but extinct. Kylo was seduced by the dark side of the Force."

De ha valaki erre azt mondja, hogy Ep4 ripoff, akkor fejbevágom. :D A Star Wars mindig is tele volt ilyen és hasonló párhuzamokkal, trilógiákon átívelő "ismétlődésekkel", és szerintem ettől szép. Mint amikor Marty McFly 1955-ben bemegy a kávézóba és hülyének nézik, mert kér egy Pepsit, aztán 1885-ben ugyanúgy bemegy a szalonba, és hülyének nézik, mert jeges vizet kér. :D

A hozzászólás linkje

Ep4 ripoff :P

"A old Jedi named Darth Tyranus, who was a pupil of mine until he turned to evil, helped the Separatist hunt down and destroy the Jedi knights. [...] Now the Jedi are all but extinct. Tyranus was seduced by the dark side of the Force." :D

Azért valahol lehet valami hiba a Jedi kiképzőmódszerben.

Yoda tanítványa, Dooku átállt a Sötét Oldalra, és Yoda tanította Obi-Want és Luke-ot is, akiknek tanítványai, Anakin Skywalker és Ben Solo átálltak a Sötét Oldalra. Következtetés: Yoda béna tanár. :lol:

A hozzászólás linkje

Ep4 ripoff :P

"A old Jedi named Darth Tyranus, who was a pupil of mine until he turned to evil, helped the Separatist hunt down and destroy the Jedi knights. [...] Now the Jedi are all but extinct. Tyranus was seduced by the dark side of the Force." :D

Azért valahol lehet valami hiba a Jedi kiképzőmódszerben.

Yoda tanítványa, Dooku átállt a Sötét Oldalra, és Yoda tanította Obi-Want és Luke-ot is, akiknek tanítványai, Anakin Skywalker és Ben Solo átálltak a Sötét Oldalra. Következtetés: Yoda béna tanár. :lol:

*bonk* :D

Hát, statisztikai szempontból nézve talán nem is olyan sok jedi áll át a sötét oldalra, lehet, hogy a szerződésükben 95%-os világos oldalon maradást vállalnak, és amíg ezt még így is sikerül teljesíteni, addig a köztársaság fizeti a Jedi Templom bérleti díját. :D

Mellesleg azért Yoda gondolom másokat is tanított, ráadásul Dooku tanította Qui-Gont, aki szintén nem állt át, sem Obi-Wan, akit meg ő tanított. Azért az biztos, hogy a régi jedi rend ortodox szabályai és néhol ridegsége alapot szolgáltathat arra, hogy valaki ráunjon a "jóságra". Kíváncsi lennék, hogy így, hogy dekanonizálódott az EU/Legends, vajon az aktuális kánon szerint miket taníthatott Luke az új jedi akadémián?

A hozzászólás linkje

A nejem szerint kifejezetten jó ötlet, hogy a maszk alól nem egy Christensen-szerű szépfiú bukkant elő.

És hasonlít a fiatal Fordra nyomokban, amennyire kell.

Voltak fenntartásaim, de ma már úgy tartom, hogy : Telitalálat a Kylo casting!

CYI26f4WAAIzfyK.jpg

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje

Én az első pillanattól úgy gondolom, hogy tökéletes, teljesen hihető, hogy Han Solo Jr., akivel szemben állunk. Egyetértek, hogy nem feltétlenül kell "szépfiúnak" lennie, bár én Christensennel is meg voltam elégedve abszolút. Mindenesetre szerintem is nagyon jól sikerült a casting. Érdekes amúgy, hogy mind Christensen, mind Driver - ha lehet hinni az interjúknak és a publikus megjelenéseiknek - hihetetlenül szerény és visszafogott színészek, és nagyon nincsenek elszállva maguktól, nekem nagyon szimpatikusak a megnyilvánulásaik. (Bár ha jól tudom, Christensen hivatalosan is visszavonult a szakmából.)

És hogy ne legyen offtopik: őőő... keresztvasas fénykard, jeee! :D

A hozzászólás linkje

Én se értettem a panaszáradatot, hogy Driver kinézete mennyire nem passzol a képbe, meg hogyan lehet ilyen szülőknek ilyen gyerekük. Eleve kezdjük ott, hogy semmi törvényszerű nincs abban, hogy egy gyerek mennyire hasonlít a szüleire. Még olyan extremitások is előfordulhatnak, amikor mondjuk szőke és kék szemű szülőnek sötét hajú és/vagy szemű gyerekük születik, mert mondjuk a nagyszülők génjei dominálnak. Olyanról is sokszor hallunk, hogy egy gyerek mondjuk az anyai nagyapjára hasonlít jobban, miközben maga az anyja nem feltétlenül ezeket a vonásokat mutatja. Han szüleiről meg ugye semmit nem tudunk.

Ezen kívül szerintem se Leia, se Han nem tartozik a "klasszikus szépség" kategóriába. Leia helyes lány volt, volt egy bája, de szerintem nem volt akkora extra, Han-ra is sokkal inkább mondanám, hogy karakteres és egyedi, mintsem tökéletes külsejű. Nyilván most az arcokra koncentrálva. Mindkét esetben inkább a kisugárzás adta meg azt a pluszt, ami miatt rajongtak értük. Ilyen tekintetben pedig egyáltalán nem látom, hogy Ben annyira kilógna a sorból.

A hozzászólás linkje

• 1 hónappal később...

Volt itt már arról szó, hogy ő a Knights of Ren alapítója? Tehát nem csak egy Ren a sok közül, aki később csatlakozott, hanem maga alapította. Már ha a Wookie-nak hinni lehet (amiben nem vagyok biztos)

http://starwars.wikia.com/wiki/Knights_of_Ren

egyébként ideillő forrásként ezt a könyvet jelöli meg: http://starwars.wikia.com/wiki/Star_Wars:_The_Force_Awakens%E2%80%94The_Official_Visual_Story_Guide

Szerkesztve: - Yoda József
A hozzászólás linkje

Adam Driver az extrák között elmondta Kylo miért állt állt a sötét oldalra.

„Semmi sem erősebb a genetikánál. Ha igazán lecsupaszítjuk a figurát, azt kapjuk, hogy ott állt fiatalon, ezzel a speciáis erővel, amit birtokolt, és a szülei, meglehetősen önző módon, magára hagyták a saját ügyeik miatt. Egyszerűen elveszett abban a világban, amelyikben fel kellett nőnie, és pont azok az emberek hagyták magára, akik a legközelebb álltak hozzá. Emiatt nagyon dühös, és úgy gondolom, hatalmas gyűlölet nyomja a lelkét”

„Nem csak arról van szó, hogy gyerekként ő volt a rohadt alma a kosárban. Snoke kifejezetten kiszemelte ezt a kölyköt, mert tudta, hogy hihetetlen erőt birtokol, ezért a saját szövetségesének akarta. Szóval van ez az anya és apa, akiknek a fia célponttá válik, valaki már régóta figyeli, ők viszont nincsenek vele eleget ahhoz, hogy meg tudják ettől védelmezni”

A hozzászólás linkje

„Semmi sem erősebb a genetikánál. Ha igazán lecsupaszítjuk a figurát, azt kapjuk, hogy ott állt fiatalon, ezzel a speciáis erővel, amit birtokolt, és a szülei, meglehetősen önző módon, magára hagyták a saját ügyeik miatt. Egyszerűen elveszett abban a világban, amelyikben fel kellett nőnie, és pont azok az emberek hagyták magára, akik a legközelebb álltak hozzá. Emiatt nagyon dühös, és úgy gondolom, hatalmas gyűlölet nyomja a lelkét”

„Nem csak arról van szó, hogy gyerekként ő volt a rohadt alma a kosárban. Snoke kifejezetten kiszemelte ezt a kölyköt, mert tudta, hogy hihetetlen erőt birtokol, ezért a saját szövetségesének akarta. Szóval van ez az anya és apa, akiknek a fia célponttá válik, valaki már régóta figyeli, ők viszont nincsenek vele eleget ahhoz, hogy meg tudják ettől védelmezni”

Na, ez érdekes! Anakinnál meg pont megvolt a szülői szeretet, csak kiszakították abból a környezetből. Viszont a "szülő/mester nem ért meg, összebarátkozok egy sötét nagyúrral" az hasonló. :D

A hozzászólás linkje

Ez így még tragikusabb.

A hozzászólás linkje

A regény ezt már pedzegeti erősen (amennyiben kánonnak tekinthető), és ugyan ennyire direktben kimondva nincsen, de egyértelműen kiviláglik Leia és Han, valamint Kylo és Snoke párbeszédeiből, hogy valami ilyesmi történt. Bent lepasszolták Luke-nak (legalábbis ő így érezte), ebben Leia akarata érvényesült, Han pedig nem szólt bele, ergo cserben hagyta. Gondolom, jött ezután Snoke, mint egy megértő apafigura, akivel kezdettől fogva mindent meg lehetett beszélni, aki odafigyelt, támogatta, stb. ... Tisztára mint Anakin és Palpatine esetében. Luke tanítása akkor lett volna jó választás, ha ez a gyermek teljes beleegyezésével történt volna meg (amiről azt sejtem, hogy nem ez volt a helyzet), és nem mint valami száműzetés jelent volna meg a számára.

A hozzászólás linkje

Lehet hogy Luke vagdosta szét ennyire. Lehet hogy Snoke a jedi iskola körül nyüzsgött. Az a kérdés hogy Snoke a Solo családot ismerte-e korábban és fordítva? Tudott e arrol a tervről hogy a kis Bent odaadják Luke-nak? Esetleg a kis Ben elpanaszkodta e Snoke bácsinak hogy anya apa odaakarja adni öt Luke bácsinak. Szerintem Snoke már ideje korán figyelte a Solo családot, akár annak tudta nélkül is. A gyerek miatt összebarátkozott Han-nal és Leiával és Bennel (családi barát???)Majd amikor Ben panaszkodott Luke bácsi miatt, meg hogy elaszakították a családjától, akkor szárnyai alá veszi. Tiszta Palpatine.

Szerkesztve: - A pécsi
A hozzászólás linkje

Megvan, amikor Kylo először veszi le a sisakját és levágja valami poros helyre? Nos az valójában nem por, hanem hamvak... ez hangzott el ezzel kapcsolatban:

"The backstory is, that that table has the ashes of the enemies he’s killed." - J.J. Abrams via Entertainment Weekly

A hozzászólás linkje

A regény ezt már pedzegeti erősen (amennyiben kánonnak tekinthető), és ugyan ennyire direktben kimondva nincsen, de egyértelműen kiviláglik Leia és Han, valamint Kylo és Snoke párbeszédeiből, hogy valami ilyesmi történt. Bent lepasszolták Luke-nak (legalábbis ő így érezte), ebben Leia akarata érvényesült, Han pedig nem szólt bele, ergo cserben hagyta. Gondolom, jött ezután Snoke, mint egy megértő apafigura, akivel kezdettől fogva mindent meg lehetett beszélni, aki odafigyelt, támogatta, stb. ... Tisztára mint Anakin és Palpatine esetében. Luke tanítása akkor lett volna jó választás, ha ez a gyermek teljes beleegyezésével történt volna meg (amiről azt sejtem, hogy nem ez volt a helyzet), és nem mint valami száműzetés jelent volna meg a számára.

Mint ahogy Qui-Gon is lehetőségként ajánlotta a Jediséget Anakinnak, nem pedig fogta, és vitte csak úgy magával. Megkockáztatom, a Jedik ezért is vitték el a gyerekeket még nagyon kis korukban. Félő, hogy Ben ezzel szemben a legrosszabb korban, kamaszként került Luke (és Snoke) szárnyai alá.

Megvan, amikor Kylo először veszi le a sisakját és levágja valami poros helyre? Nos az valójában nem por, hanem hamvak... ez hangzott el ezzel kapcsolatban:

"The backstory is, that that table has the ashes of the enemies he’s killed." - J.J. Abrams via Entertainment Weekly

ez egy picit brutálisan hangzik. :shocked:

A hozzászólás linkje

Ezt én már kicsit túlzásnak érzem. Láttuk Kylo tetteit és nyilvánvaló, hogy egy zavart és gonosz figuráról beszélünk, de nekem azért nem tűnik egy velejéig romlott, a sötétség iránt tökéletesen elkötelezett, megingathatatlanul kegyetlen embernek. Mert oké, hogy elég szentimentális, de az ellenségeinek a hamvait a fülkéjében tartogatni már kifejezetten bizarr. Ilyet még Vader-ről se feltételeznék, inkább mondjuk Maul-ról tudnám elképzelni, ha már valakiről. :)

A hozzászólás linkje

Na de az nem a fülkéje, hanem egy vallatószoba, ahol praktikus lehet néhány ellenség hamva, mint megfélemlítési eszköz.

Amúgy meg, aki egy Sith Nagyúrért rajong elvakultan, lemészároltat egy egész falut minden ok nélkül, fegyvertelen öregembereket vág le, és az apját is képes megölni csak azért, mert gonosszá akar válni, az szerintem jobban már nem lehet elköteleződve a sötétség irányába. Nekem az ep7-ből pont az jött le, hogy Kylo Ren a sötétség iránt tökéletesen elkötelezett, megingathatatlanul kegyetlen ember. Eddig csak egy gonoszabb lény volt nála a Star Warsban: Darth Sidious.

A hozzászólás linkje

Na de az nem a fülkéje, hanem egy vallatószoba, ahol praktikus lehet néhány ellenség hamva, mint megfélemlítési eszköz.

Ahhoz meg szerintem nem elég explicit. Ahogy nekünk nézőknek, úgy az ott lévő delikvensek számára se fog az feltűnni, hogy azok biztos élőlényektől származó hamvak. Vagy vallatás közben csak úgy mellékesen kiszól, hogy "oda nézz, azok ott bizony a pórul járt ellenfeleim maradványai"? Amúgy meg aki nem törik meg attól, hogy félholtra kínozzák, vagy épp az Erővel macerálnak a fejében, az aligha attól fog betojni, hogy van ott egy halom hamu. Szóval ez inkább Kylo-nak simogathatta a lelkét. Amolyan spirituális dolog lehet benne.

A hozzászólás linkje

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.