Ugrás a kommentre

FAN képek, videók, írások mindenkitől

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Szerintem vicces volt. :D Leginkább az, hogy milyen simán behelyezte az egyáltalán nem összeillő két karaktert, Neót és Jabbát egy párbeszédbe, aminek volt némi értelme. A bonyolultabb második körben már nem mélyedtem el, de hihetetlen, hogy egy AI már ilyet is tud, kitalálni egy történetet. :)

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
15 perccel korábban, Pildi írta:

Szerintem vicces volt. :D Leginkább az, hogy milyen simán behelyezte az egyáltalán nem összeillő két karaktert, Neót és Jabbát egy párbeszédbe, aminek volt némi értelme. A bonyolultabb második körben már nem mélyedtem el, de hihetetlen, hogy egy AI már ilyet is tud, kitalálni egy történetet. :)

Amúgy nagyon érdekes volt. Említettem, hogy a Copilot-ot kértem meg a párbeszéd/történet megírására. Nem tudom mennyire ismered @Pildi ezeket az AI megoldásokat. A Copilot a Microsoft megoldása, a Microsoft Edge böngészőbe van beépítve, de majd a Windows operációs rendszerbe is be fog épülni később. A ChatGPT már ismertebb lehet. 

A történet bő 2/3-át a Copilot írta. Bő lére is tudta ereszteni. Esetében van lehetőség kiválasztani a válaszainak módozatát, hogy kreatív, kiegyensúlyozott vagy precíz válaszokra törekedjen... a történethez a kreatív módot választottam. 

Miután lefagyott a történet kvázi befejezéséhez a ChatGPT-t kerestem fel (nyilván az ingyenesen elérhető változatot). A ChatGPT rövidre zárta a végét. Írt ő is humoros dolgokat, de összességében a Copilot kreatívabb volt. (A szövegben is jeleztem, hogy mikortól írta a ChatGPT.) Érdekeség, hogy a GPT3.5-ös verziója fejezte be a sztorit, nem a GPT4. Ez utóbbi sokkal ügyesebb, okosabb, kreatívabb, csak hát ingyen direktben nem hozzáférhető.... ellenben a Copilot a GPT4-et használja már, valamint a Bing saját AI megoldását.

Elképesztő, hogy mit tud már ma az AI... nem is látni hogy lesz majd ennek a vége. 

Az OpenAI (a ChatGPT fejlesztői) már egy ideje reszeil az úgynevezett Sora-t, ami lényegében egy TEXT to VIDEO megoldás lesz AI-val, ergo szöveges promtból fog mozgóképet kreálni! Igen, itt tartunk, egészen bődületes.

Egy kicsit bővebb infó a Sora-ról és pár videó, amit ez az AI készített szövegből:

Szerkesztve: - Darth Riddick
Hozzászólás ideje:

@Darth Riddick, köszi ezt a kiegészítést. :) Egyáltalán nem vagyok képben, és még eszembe sem jutott kipróbálni egyik AI programot sem, de meghoztad a kedvemet. Itt most egy jópofa kisérletet hoztál, de ez alapján érdemben is tudna segíteni, azt gondolom. :)

Hozzászólás ideje:

Nekem nagyon bejött ez a sztori. Amúgy Jabba kaphatott volna egy becenevet ami lehetne "Télapó". Hohohohoho. :D

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Érdemes megtekinteni, mert kimondottan jól összeszedett videó!

Nem is biztos, hogy ebbe a topikba tartozik, mert hivatalos információk szerint van elrendezve a lista. :) 

• 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Nagyon remélem, hogy látjuk még Cody-t a TBB záró évadjában, és nem csak fan videókban! 

Attól függetlenül, ez nagyon szomorú kis szösszenet. :(

• 2 héttel később...
  • 2 héttel később...
  • 2 héttel később...
  • 2 héttel később...
  • 1 hónappal később...
  • 2 héttel később...
  • 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
2024. 08. 26. - 13:29, Nabopolasszar írta:

videó

Hát ez baromi jó volt. :D 

"A Testvérem voltál!" - ordította be valaki a nézők közül. :D

Az jutott még eszembe, hogy amíg nem így néz egyik a másikra, addig minden oké. :lol: 

image.png

image.png

• 4 héttel később...
  • 5 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Ahhoz képest mennyire utáltam eddig az AI-t, most csináltam vele egy videót :D Egy Force Awakens trailert, hogy milyen lett volna, ha régen készül. Alig egy perc az egész:

Biztos vagyok benne, hogy a témában vannak jobb, igényesebb videók. Én még most kezdek ismerkedni azzal, hogy mit lehet csinálni az AI-al.

Hozzászólás ideje:

OFF: Jó dolog a fejlődés és nincs is bajom az AI-al, sőt olykor-olykor használom is a ChatGPT-it, de ha ezt most (és a hasonló alkotásokat) 1 perc elkészíteni, akkor 10 év múlva (de lehet sokat mondtam), hogy fogjuk eldönteni, hogy amit látunk az valódi vagy mesterséges? Már most is vannak elég jó cuccok, amiket hozzáértő emberek készítenek, de még az avatott szem csak-csak kiszúrja, de ha boldog-boldogtalan képes lesz hitelesnek kinéző képeket, videókat seperc alatt legeneráltatni annak azért van egy aggasztó árnyoldala. :para:

Hozzászólás ideje:
6 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Biztos vagyok benne, hogy a témában vannak jobb, igényesebb videók. Én még most kezdek ismerkedni azzal, hogy mit lehet csinálni az AI-al.

Levetkőztetni a karaktereket...!? :D :D

Amúgy bár én teljesen az AI ellen vagyok, azért ezen jót derültem. :D Ügyes.

Hozzászólás ideje:
7 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

OFF: Jó dolog a fejlődés és nincs is bajom az AI-al, sőt olykor-olykor használom is a ChatGPT-it, de ha ezt most (és a hasonló alkotásokat) 1 perc elkészíteni, akkor 10 év múlva (de lehet sokat mondtam), hogy fogjuk eldönteni, hogy amit látunk az valódi vagy mesterséges?

Félreérthetően fogalmaztam. Maga a videó ugyan alig egy perc, de elkészíteni kb. egy teljes nap volt és azért szöszöltem vele eleget :D De egyébként a fentartásaidat osztom. Messze nem vagyok egy AI rajongó. 

Egyébként a következő módon készült a videó:

1. A ChaGPT-t megkértem, hogy irjon egy trailer-narrátor szöveget az ep.7-hez az 50-es évek stílusában.

2. Aztán ezt egy AI hang-felolvasó programmal felolvastattam. Az elevanlabs.io-t használtam, ahol rengeteg különféle hang közül lehetett választani és szerencsére volt egy kicsit öblösebb is, aki elmondta a ChatGPT szövegét. Eddig még egész egyszerü és pénztárca-barát volt. Na ezután már nem.

3. Mindez után a MidJourney-vel elkezdtem százszámra képeket generálgatni. Hát elég idő volt, mire rájöttem, hogy tudom igazán kinyerni azokat a képeket amiket én szeretnék. Túlzás nélkül elment ezzel a nap. Az AI néha nagyon nehezen érti mit akar az ember. Mutatok pár példát. 

Akartam egy képet Rey-el és Finn-el a 60-as évek stílusában egy sci-fi bárban. Az AI valahogy nem nagyon vágta ki az a Finn, mert Reyt állandóan valami fehér csávóval hozta össze. Na akkor kértem, hogy legyen egy fekete ürgével. Kifejezetten embert kértem valahogy mégis volt hogy ez lett belőle:

H5N4pFP.jpeg

De például volt hogy egy ebben a témában (Rey és Finn egy sci-fi bárban a 60-as évek stílusában) ez jött ki :D :

6bQPQlS.jpeg

A többszáz példából még néhány pár. Mikor azt kértem, hogy Rey és Kylo harcra készen álljanak egymással szemben egy havas sci-fi bolygón:

cvnfacX.png

Mikor kértem, hogy Rey-t egy csápos szörny kergesse egy űrhajón. De valamiért az AI inkább nem őket rakta egy űrhajóba hanem az űrhajót a csápos szörnyre:

DziSEj6.png

4. Miután rengeteg képet legeneráltam és végre meglettek azok, amik tetszettek is, a jónak talált képeket betettem a Pika.art nevü cuccba, ami mozgóképet csinált belőlük. Némelyikből borzasztót, némelyikből egész jót. Sajnos itt kiderült, hogy csak azért, mert egy kép állva remekül mutat még nem jelenti, hogy az AI képes belőle értelmezhető és jól kinéző mozgóképet csinálni belőle. 

Például a csápos szörnynél maradva. Volt egy csomó jó kép, ami belepasszolt a koncepcióba, vagyis ezt a szitut a 60-as évek stílusában mutatta, csakhogy amikor az AI megpróbál futó embereket leképezni akkor abból rém gyatra dolgok születnek. Néhány kép, ami aztán nem kerülhetett be:

4OxohXJ.png

mp1aKqM.png

5. A zene is lehetett volna AI, de inkább csak leszedtem egy royalty-free zenét a Youtube-ról.

6. Az utolsó pepecselós meló már nem AI. A zenét, a narrátort, meg a kiválasztott klippeket már én manuálisan raktam össze egy videóba a MoviAvi Video Editor nevű programmal, amit korábban is használtam a videóim készítésénél.

Így ezaz egész az első lépésektől az utolsóig el is vitte a hétfőmet :D 

• Nagyon tetszik 3
  • Meglepő 1
  • Tetszik 4
Hozzászólás ideje:

A videó fan art-nak tök jó lett! Köszi a részletes bemutatást is. :) Volt benne meló rendesen.

Nekem is vannak fenntartásaim az AI-val szemben, de azért most még kilóg a lóláb nagyon. Vannak elképesztő videók már a neten, de azért azokról is látszik, hogy nem igaziak.

Másrészről az AI már itt van, nehéz lesz kihagyni az életünkből. Hogy a filmek hogyan készülnek majd, az mégcsak egy dolog, ennél sokkal nagyobb lábnyoma lesz az AI-nak hamarosan.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.