Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Az Obi-Wan Kenobi sorozat

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
2021. 09. 23. - 11:40, Dzséjt írta:

Nézd már, itt van Beru néni. :) Tegye fel bárki a kezét vagy bármelyik szabadon választott testrészét, aki úgy gondolta, hogy az ep3 után ezt a nőt még viszont látjuk ebben a szerepben egy élőszereplős (vagy bármilyen) Star Wars produkcióban. Hmmmm... Nem sok tagot látok a levegőben. De a Disney az sz*r, mert ignorálja a PT-t, ugye? :D :evil::hehe:

242563322_4557158074306061_4228576871667

Aki még mindig azt hajtogatja, hogy a Disney ignorálja a PT-t az konkrétan idióta, kár is vele foglalkozni. :) Annyi bizonyíték jött ennek a cáfolatára az elmúlt években, hogy ihaj.

Hozzászólás ideje:
20 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

A Trónok Harcában is játszott. 

Simán el tudnám képzelni Satineként flashback formában.

Hozzászólás ideje:

A mostani könyvmegjelenések kapcsán nekem egyre inkább gyanús egy nyári (júniusi talán?) premier ennek a sorozatnak. :)

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Május 3.-án megjelenik egy The Legend of Obi-wan Kenobi címre keresztelt gyermekkönyv, értelemszerűen Obi-wan életét bemutatva.

Talán Pablo írta a twitterén még a héten, hogy nem véletlen, hogy akkor jönnek ki Obi-wanra fókuszáló történetek (A fentebbi gyermekkönyv és a Brotherhood májusban, egy Be More Obi-wan könyv júniusban jön, a Padawan c. ifjúsági regény pedig júliusban).

:glasses:

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Ha valaki figyelte az elmúlt hetek eseményeit, az látta, hogy áprilistól kezdve egészen júliusig lesz valami Kenobi kontent. Áprilisban jön, ha jól láttam a Legendákba tartozó Kenobi újra kinyomtatása, májusban jön egy kánonkönyv, amely Obi-wan és Anakin köré épül a klónháborúk elején. Júniusban jön egy Be More Obi-wan kiskönyv, júliusban meg egy YA könyv Obi-wan padawanságáról. A premier mindenképpen ezidőszak alatt fog lenni. :)

Hozzászólás ideje:
2021. 11. 04. - 16:05, Bence1997 írta:

Ha valaki figyelte az elmúlt hetek eseményeit, az látta, hogy áprilistól kezdve egészen júliusig lesz valami Kenobi kontent. Áprilisban jön, ha jól láttam a Legendákba tartozó Kenobi újra kinyomtatása, májusban jön egy kánonkönyv, amely Obi-wan és Anakin köré épül a klónháborúk elején. Júniusban jön egy Be More Obi-wan kiskönyv, júliusban meg egy YA könyv Obi-wan padawanságáról. A premier mindenképpen ezidőszak alatt fog lenni. :)

Vagy után.. Így, hogy júliusig volt mit felsorolnod én egyből egy II. féléves premiert vizionáltam. :(

Hozzászólás ideje:

Több mint valószínű, hogy nem utána. Amióta a Disney Star Warsszal foglalkozik  mindig akkor küldi egy témára rá a kapcsolt árut, amikor azzal a témával film/sorozat premier is van (de minden más nagy cég is így csinálja, a Universal pl. mostanában kezdi kiszórni a Jurassic World cuccokat - játékok, könyvek -, mert decemberben indul a Camp Cretaceous 4. évadja). Akkor kell ütni a vasat, amikor még meleg, vagyis a sorozattal kell eladni a kenobis pelust, matricás albumot, sapkát, kotont és fogselymet. Szóval tényleg nagyon nagy rá az esély, hogy a sorozat április és július között fog futni, mert ezekben a csapból is Obi-Wan fog kikukucskálni.

Hozzászólás ideje:
9 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Több mint valószínű, hogy nem utána. Amióta a Disney Star Warsszal foglalkozik  mindig akkor küldi egy témára rá a kapcsolt árut, amikor azzal a témával film/sorozat premier is van (de minden más nagy cég is így csinálja, a Universal pl. mostanában kezdi kiszórni a Jurassic World cuccokat - játékok, könyvek -, mert decemberben indul a Camp Cretaceous 4. évadja). Akkor kell ütni a vasat, amikor még meleg, vagyis a sorozattal kell eladni a kenobis pelust, matricás albumot, sapkát, kotont és fogselymet. Szóval tényleg nagyon nagy rá az esély, hogy a sorozat április és július között fog futni, mert ezekben a csapból is Obi-Wan fog kikukucskálni.

Mondjuk a Kenobi Legends könyvet nem értem. Ki akarná elolvasni azt, amit épp felülírnak? :

Hozzászólás ideje:
1 órával ezelőtt, Donát írta:

Mondjuk a Kenobi Legends könyvet nem értem. Ki akarná elolvasni azt, amit épp felülírnak? :

Mivel szerintem az átlagos embereket baromira nem érdekli ez a legenda/kánon dolog, nekik, ha tetszett a sorozat, akkor elég annyi, hogy Obi-Wan Kenobi van benne. És persze a rajongók közt is lehet azért szép számmal, akiket még érdekelnek a legenda művek, ha máshogy nem, érdekesség szintjén. S jól tudjuk, hogy olyan is akad, aki kifejezetten szereti a legendákat. Szóval, ha nem is nagy, de mindenképpen lesz annak is közönsége, és ki tudja, talán még a sorozat is átvesz belőle dolgokat.

Hozzászólás ideje:
11 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Klassz! Legyen akkor áprilisi tréfa! Megbocsátjuk!

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Dzséjt írta:

Mivel szerintem az átlagos embereket baromira nem érdekli ez a legenda/kánon dolog, nekik, ha tetszett a sorozat, akkor elég annyi, hogy Obi-Wan Kenobi van benne. És persze a rajongók közt is lehet azért szép számmal, akiket még érdekelnek a legenda művek, ha máshogy nem, érdekesség szintjén. S jól tudjuk, hogy olyan is akad, aki kifejezetten szereti a legendákat. Szóval, ha nem is nagy, de mindenképpen lesz annak is közönsége, és ki tudja, talán még a sorozat is átvesz belőle dolgokat.

Aztán meg jön ide és értetlenkedi, hogy a könyv ellentmond a sorozatnak. :P 

Hozzászólás ideje:
2 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Aztán meg jön ide és értetlenkedi, hogy a könyv ellentmond a sorozatnak. :P 

Na hát ez az! :D

Tudom, hogy jó könyv, de bevallom, én nem annyira reklámoznám. Sok ember fejében zavart kelthet, sokak számára meg csalódottságot, ha a könyv jobb alternatív valóságot kínál a számukra, mint a sorozat. Ha írattak volna mondjuk Claudia Grayjel vagy vmelyik másik íróval egy kapcsolódó előtörténetet, annak több értelme lenne a sorozat előtt, mint a Legendses könyvet promótálni. Csak a pénzért csinálják! :P

Hozzászólás ideje:

Szerintem az átlagnéző 10-ből 20 ellentmondást könyv és sorozat között észre sem vesz. :) Ezek rajongói szőrözések, de a nagy többség nem tudja, hogy Ahsoka fénykardjának zöldnek kellett volna lennie a TCW végén, vagy, hogy Kanan már kétféleképpen élte meg a 66-os parancsot. Mire elolvassa a könyvet, elfelejti a sorozat nagyrészét, vagy fordítva, és annyit konstatál, hogy a könyv a sorozat előzménye, aztán vagy tetszik neki vagy nem.

Amúgy lehet, hogy nem is lesz számodtevő ellentmondás, hiszen a Kenobi könyv 19 évvel játszódik az ep4 előtt, az Obi-Wan Kenobi sorozat meg 9 évvel. Nem ugyanazt az időszakot dolgozza fel. És éppen ezért a sorozat akár utalhat is majd a könyvben történtekre vagy egyes szereplőire, így átemelve bizonyos elemeit a kánonba.

Hozzászólás ideje:
7 perccel korábban, Dzséjt írta:

Szerintem az átlagnéző 10-ből 20 ellentmondást könyv és sorozat között észre sem vesz.

Szerintem azt is leszögezhetjük hogy az átlagnéző nem olvas SW könyvet. Az Obi-Wan sorozat nézőinek talán, ha a 0,001 százaléka kerül a Kenobi könyvhöz hozzá és a többségük ahogy irod is a részletekre már nem fog emlékezni.

Hozzászólás ideje:
3 perccel korábban, Bomarr írta:

Szerintem azt is leszögezhetjük hogy az átlagnéző nem olvas SW könyvet. Az Obi-Wan sorozat nézőinek talán, ha a 0,001 százaléka kerül a Kenobi könyvhöz hozzá és a többségük ahogy irod is a részletekre már nem fog emlékezni.

Ezzel nem értek egyet, meglepődnél, hogy mennyien olvasnak SW-t. Több olyan élményem volt már, hogy valakivel teljesen véletlenszerűen szóba került a Star Wars, és kiderült, hogy az illető a könyveket is olvassa. Az, hogy valaki megnéz egy olyan sorozatot, ami Magyarországon egyelőre legálisan semmilyen formában nem elérhető, feltételezi azt, hogy mélyebben is érdekli a Star Wars. Ettől pedig már nem áll távol az, hogy beszerezze a könyveket. Egy kevésbé beágyazódott rajongó pedig nyilván hamarabb elolvas egy olyan könyvet, ami Obi-Wanról szól, mint a Galaxy's Edge könyveket, az Alphabet Osztagot, meg hasonlókat.

Hozzászólás ideje:
34 perccel korábban, Whill írta:

Ezzel nem értek egyet, meglepődnél, hogy mennyien olvasnak SW-t. Több olyan élményem volt már, hogy valakivel teljesen véletlenszerűen szóba került a Star Wars, és kiderült, hogy az illető a könyveket is olvassa.

Durván túlbecsülöd az olvasótábort a saját élményed miatt. Egy átlag SW könyv meg egy átlag SW sorozat teljesen más dimenzió, amikor a tartalom-fogyasztók nagyságáról van szó. A könyvek nem tömeg-szórakoztató termékek. Most nem csak az SW-ről beszélek hanem általában a könyvekről. Magyarországon az emberek többsége egyáltalán nem olvas a kutatások alapján.

Azt hinni hogy egy SW könyv elérése megközelítheti egy Disney+-os sorozatét óriási félreértése az SW-s könyvpiacnak. Csak erre gondolj: itthon egy pár tizezer példányban elkelt könyv kolosszális siker (aligha hiszem hogy ebbe a kategóriába beleesnének az SW könyvek). Egy sorozat-epizódnak itthon ez nézettségként majdnem a nullával egyenlő. Egy kevésbé sikeres magyar sorozat is ennek a sokszorosát produkálja.

Hozzászólás ideje:
50 perccel korábban, Whill írta:

Az, hogy valaki megnéz egy olyan sorozatot, ami Magyarországon egyelőre legálisan semmilyen formában nem elérhető, feltételezi azt, hogy mélyebben is érdekli a Star Wars.

Mo. lakosságának nagy része, aki tüzetesebben is érdeklődik a sorozatok iránt, ha elérhető legálisan, ha nem, az "alternatív" helyekről szerzi be a néznivalóját, így nem igazán van különbség egy D+os vagy egy Netflixes sorozat között ilyen szempontból.

Szerkesztve: - Darth Cupsy

Hozzászólás ideje:

SW rajongóként be kell vallanom, hogy csak a Csillagok Háborúja, Birodalom Visszavág, Jedi Visszatér meg valami Birodalom Örökösei könyveket olvastam ezelőtt 30 éve. 

Azóta egy sw könyvet sem olvastam. :angry::oops:

Sok-sok könyvet kiolvastam ezen idő alatt (majdnem 500 könyvből áll a személyes könyvtáram), de valahogy az sw kikopott belőle...

Melyik a pironkodós smily?

Hozzászólás ideje:

Ha jól emlékszem, ezt vetítették le a tavalyi Investor Dayen az ottani embereknek. Csak egy kurtább verzióját kaptuk meg. De szerintem holnap jön az előzetes is. :)

Persze, mindjárt ki is rakom. :)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.