luke19 Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 (edited ) Előrendelhető a Last Shot. A magyar címe A végső dobás lett. Várható megjelenés szeptember 30. Az idővonalat frissítettem vele (CTRL+F5 után látszódni fog). Edited July 16, 2018 by luke19 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Sky Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 Ez a borító valami borzalmas. Remélem, a tartalom jobb lesz. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 Ez a Solo előzménye? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luke19 Posted July 16, 2018 Author Share Posted July 16, 2018 (edited ) 6 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Ez a Solo előzménye? A leírás alapján egy része a Solo előtt, egy része a Solo után, és lesz egy rész, ami 3 évvel a A Jedi visszatér után. Majd még a Most Wanted regény lesz, ami Han, és Qi'ra főszereplésével jön előzményként a filmhez. 30 perccel korábban, Darth Sky írta: Ez a borító valami borzalmas. Remélem, a tartalom jobb lesz. Hát, goodreads-en annyira nem kedvelik a regényt. Edited July 16, 2018 by luke19 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 2 órával ezelőtt, luke19 írta: A leírás alapján egy része a Solo előtt, egy része a Solo után, és lesz egy rész, ami 3 évvel a A Jedi visszatér után. Jól szét lett szabdalva. Ez egységes történet vagy antológia szerű? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bence1997 Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 2 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Ez egységes történet vagy antológia szerű? Ha jól tudom, akkor a Solo előtti rész Han köré épül, a Solo utáni rész Lando köré, míg a ROTJ utáni 3. rész mindkettőről. Átívelő szálról van szó, valamilyen főgonosszal a főszerepben. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luke19 Posted October 11, 2018 Author Share Posted October 11, 2018 (edited ) Olvasom a könyvet, és felfedeztem egy kis idővonalbeli bakit benne. A jelenben játszódó történet YU 7-ben játszódik, mert a kis Ben Solo 2 éves. Van egy múltbéli Lando szál is, ami elvileg a jelenhez képest 15 évvel játszódik korábban, ez viszont YE 8, amikor már L-3 megsemmisült (ő is szerepel itt..), és a Falcont Han már elnyerte tőle (a Falconon utaznak Landoék..). A Solo film pedig YE 13-10 között játszódik. Edited October 11, 2018 by luke19 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted October 11, 2018 Share Posted October 11, 2018 Sky idővonala alapján valóban így van: YE 10 között L-3 megsemmisül, Falcon --> Hanhoz kerül YE 8 könyv múltbéli szál, ahol L-3 még létezik, a Falcon Landoé (luke írása alapján) YE 0 - EpIV YU 3 - EPV YU 4 - EPVI YU 5 - Ben Solo születése YU 7 - könyv jelenbéli szál 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted October 11, 2018 Share Posted October 11, 2018 Akkor a múltbéli szálnak mindenféleképpen Yavin előtt 10 előtt kéne játszódnia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iqvi Posted January 6, 2019 Share Posted January 6, 2019 Valaki végzett már a könyvel? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Sky Posted January 6, 2019 Share Posted January 6, 2019 2018. 07. 16. - 16:03, Darth Sky írta: Ez a borító valami borzalmas. Remélem, a tartalom jobb lesz. Sajnos tévedtem. A tartalom se lett jobb... Egyrészt, szerintem nem szerencsés, ha egyszerre több idősíkon zajlanak az események, mert könnyen megkavarhatja az olvasót, de a kontinuitási hibákat elnézve az írót is. Itt kaptunk egy "jelen" szálat, egy "Han múltat", egy "Lando múltat" és Fyzen Gor különböző flashbackjeit. Tehát már ezen a téren egy katyvasz az egész, teljesen kizökkentő a folyamatos ugrálás a szálak között. Bár a végére szerencsére már csak a jelennel foglalkoztak. Ez egy dolog. A sztori akkora marhaságnak hatott, hogy a Legendák gyengébb történetei elszégyellnék magukat. Mint valami béna Terminator-sztori SW köntösbe bújtatva. Számomra nevetséges volt, hogy egy orvosdroidba rejtett "csodajeladó" minden droidot gonosz gyilkológéppé akar változtatni, mert a készítője szerint a droidok magasabb létformának minősülnek az élőlényeknél. A hús-vér végtagokkal kiegészített droidokról és az öncsonkító hívőkről nem is beszélve. Sanának előszörül örültem, mondván egy ismerős, aki jó összekötőkapocs lesz és kiderülhet róla ez-az, de kb. semmit nem kezdtek vele. Csak adtak Han mellé egy beszélgetőpertnert, aki nem Chewie. Pedig részletesebben fény derülhetett volna rá, hogy mi is volt az a bizonyos "esküvő", ami miatt ők férj és feleség lettek. Pozitívumként talán a Chandrilán játszódó hétköznapi életet tudnám említeni, ami bemutatta Han aggályait a házasélet és apaság kapcsán, illetve az Új Köztársaság instabilitását és kezdeti problémáit Leián és Mothmán keresztül. Kevesebb szállal, kidolgozottabb és értelmesebb/érdekesebb történettel, kontinuitási hibák nélkül talán egy közepes regény is lehetett volna. Ez így felejtős. A már említett kontinuitási hibák... Nem tudom, a Story Group mit csinál, de így komoly problémák lesznek. Persze, ők is emberek, akik hibáznak és ezerfelé kell figyelniük, de ez már nem az első és nem is a második komolyabb "baki", viszonylag rövid időn belül. Ha én a kis házikészítésű idővonalamon nyomon tudom követni a kronológiát, és kiszűrni az ellentmondásokat, akkor az elvileg sokkal profibb és több taggal rendelkező Story Groupnak is képesnek kéne lennie erre. Ilyen alapon a Kánon sem lesz hibamentesebb, mint a Legendák. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iqvi Posted January 6, 2019 Share Posted January 6, 2019 Na akkor ezt a könyvet se most fogom megvenni, pedig a hátoldali szöveg miatt érdekesnek tartottam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted January 7, 2019 Share Posted January 7, 2019 Megvettem, de még nem olvastam el, valószínűleg valamikor még januárban sort kerítek rá. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted January 7, 2019 Share Posted January 7, 2019 Hm... nekem igy leirva ez a robotos sztori egyáltalán nem tünik annyira rossznak. Igazából kiváncsi vagyok. Meglátjuk. Én is csak később olvasom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 Sky, maximálisan egyetértek a könyvet illető értékeléseddel. Ez egy nagyon pocsék sztori. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iqvi Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 A jedik örökösénél is rosszabb? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 Úgy tűnik ezt a könyvet valahol a Star Wars-os listám végére fogom pakolni. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iqvi Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 Hát ő, na akkor mást fogok ehelyett olvasni. Nem mintha nem lenne mit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted February 3, 2019 Share Posted February 3, 2019 22 órával ezelőtt, Iqvi írta: A jedik örökösénél is rosszabb? Nem tudom, mivel A Jedik örökösét még nem olvastam el. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reaper Posted February 20, 2019 Share Posted February 20, 2019 A fordításban is vannak furcsaságok, a jawa mint jáva, Hosnian Prime következetesen Hosnia, illetve Pantora is Pandora lett, értem én hogy mindkét bolygónak kék színűek az őslakosai, de azért na 52 oldal alatt kicsit sokszor csúszott fel a szemöldököm. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted February 20, 2019 Share Posted February 20, 2019 Jaj ez gáz, hol volt a szakmai lektor úr?. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 Még nem vették fel. 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Cupsy Posted July 12, 2019 Share Posted July 12, 2019 Nem igazán spoileres, de azért berakom tag mögé, egy idézet a könyvből Spoiler "Egy csöndes sikátoron száguldottak végig, éles balkanyar, át a főtéren, és onnan már csak egyenesen a hangárok felé" Az idézet Maz kastélyából való kijutás utáni továbbhaladást írja le, elég sokszor "megfordultam" már a környéken a Battlefront 2-nek hála, de a fentiek egyikével sem találkoztam. Beírok egy fekete pontot a story groupnak :P :D Amúgy a könyv 1/5-nél tartok még csak, de ezt muszáj volt beraknom, most hátha elfelejtem mire végzek vele :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted July 12, 2019 Share Posted July 12, 2019 A saját topikjukban nem kell spoilert használni se a könyveknél, se a képregényeknél, se sehol máshol. Csak a saját topikján kívül. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iqvi Posted July 12, 2019 Share Posted July 12, 2019 11 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta: Nem igazán spoileres, de azért berakom tag mögé, egy idézet a könyvből Spoileres tartalom megtekintése "Egy csöndes sikátoron száguldottak végig, éles balkanyar, át a főtéren, és onnan már csak egyenesen a hangárok felé" Az idézet Maz kastélyából való kijutás utáni továbbhaladást írja le, elég sokszor "megfordultam" már a környéken a Battlefront 2-nek hála, de a fentiek egyikével sem találkoztam. Beírok egy fekete pontot a story groupnak Amúgy a könyv 1/5-nél tartok még csak, de ezt muszáj volt beraknom, most hátha elfelejtem mire végzek velele Ez a múltbéli Han szál? Mert ha igen, akkor az Ep7-es Kastély dizájnig még átépíthette Maz a Kastélyát. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Cupsy Posted July 12, 2019 Share Posted July 12, 2019 4 órával ezelőtt, Iqvi írta: Ez a múltbéli Han szál? Mert ha igen, akkor az Ep7-es Kastély dizájnig még átépíthette Maz a Kastélyát. Igen a multbeli, és ebben lehet is valami, na de ennyire , kilépsz a kocsmából és szabad téren vagy és közel s távol nincs semmi hangárra emlékeztető Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iqvi Posted July 13, 2019 Share Posted July 13, 2019 Eddig amúgy hogy tetszik a könyv @Darth Cupsy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Cupsy Posted July 13, 2019 Share Posted July 13, 2019 (edited ) 58 perccel korábban, Iqvi írta: Eddig amúgy hogy tetszik a könyv @Darth Cupsy? Spoiler Most ott tartok, hogy ott vannak Chewinál a Kashyyykon. Nem tűnik rossznak... kivéve... lehet, hogy én értelmeztem félre, de most komolyan azon a nyomon indultak el, hogy Lando droid támadóján zöld köpeny volt és Han meglátott egy zöld köpenyes alakot valami piacon? Edited July 13, 2019 by Darth Cupsy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iqvi Posted July 13, 2019 Share Posted July 13, 2019 Nem kell spoilergomb, ez egy spoileres topik, én meg már úgy is olvastam a könyvet. Bár amit írtál az nem nagyon rémlik, de nem ez lesz az egyetlen ,,érdekes" ötlet a könyvben. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 (edited ) Daniel José Older: A végső dobás Uh, ez most nagyon nem jött be, rég olvastam ilyen zavaros és érdektelen történetet. A kronológiába láthatóan már az író is belezavarodott, az eltelt évek sehogy sem jönnek ki. Mikor a szálak végre összeérnek, abban sincs köszönet, a történet teljesen abszurd, ezek a mutáns organikus-fém keverék droidok a Legends legrosszabb könyveit idézik. A főgonosz utapaui, Gor motivációt sem sikerült megértenem. A nyomozás szál is katasztrófa. Lando tök véletlenül meglát egy hasonló zöld köpönyeget egy űrállomáson, amelyet Gor is viselt és azon indulnak el. Aztán, mikor később elutaznak a Kashyyyk-ra hogy felszedjék Chewbacca-t, kiderül hogy több vuki is rejtélyesen eltűnt a közelben. Két mondat után Han-ék leszűrik, hogy e mögött csak is Gor állhat, akit ők egyébként is keresnek. A kódtörő ewok-on is kiakadtam... Ami tetszett, hogy hangsúlyosabban megjelent Han kétsége és aggodalma a családi élettel és az apaággal kapcsolatban. Ezzel a régi Legends is sokat foglalkozott. Lando kapuzárási pánikja a megállapodást illetően viszont kissé sablonos és kiszámítható volt, és néhol már untam a rinyát. Nagyon felejthető ez a könyv, az EP7 könyvváltozata után a legrosszabb canon regény, amit eddig olvastam. Ennél az Utóhatást is sokkal de sokkal jobban élveztem. A borító viszont nekem bejött. Edited February 12, 2020 by Nute Gunray 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts