Dzséjt Hozzászólás ideje: 2019. Május 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2019. Május 16. Jól leült ez a topik, de hátha sikerül kicsit megindítani egy új képpel. Nem akarom (újra, sokadjára) elmesélni, miért imádom ezt a pillanatot, legyen elég annyi, hogy itt kiderül, hogy Yoda tényleg nagy harcos is, és nem csak egy bölcselkedő manó. Ja, és szimuláns, ezt azért tegyük hozzá. 2 5 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. Május 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2019. Május 16. Sose gondoltam volna, hogy látom Yodát harcolni. Ez akkoriban kb. olyan volt mint manapság a hiszti Luke karakterével kapcsolatban. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Pildi Hozzászólás ideje: 2019. Május 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2019. Május 16. Nekem ez volt a film egyik nagy meglepetése, pozitív értelemben. Kiderült egyébként valaha valahonnan, hogy miért sántikál botra támaszkodva, ha ugrálni is tud? Vagy a sántikálás a saját lehetőségei eredménye, míg az ugrálásban az Erő segíti? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
IndianaAndrisSolo Hozzászólás ideje: 2019. Május 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2019. Május 16. Én ezt így értelmeztem, hogy amikor ugrál, akkor az Erőt használja. Azt hiszem, a RotS-ban már egy egészségesebb szintre lett visszavéve az ugrálás, a Yoda-Palpatine párbajnál máig kiráz a hideg, és a kedvenc prequel pillanataim egyike. Ahogy a TCW-ben is azok a kedvenc részeim, amikben Yoda áll a középpontban. Örülök azért, hogy a TLJ visszatért a a báb Yodához, mert Frank Oz bábszínészként zseni. Nem a practical effekteken lovagoló rajongó vagyok, mert van olyan figura, amit meg practical módon nem tudok elképzelni. Pl. röhejesnek tartottam, hogy Snoke kapcsán felmerült, hogy a TLJ-ben báb lesz. Azt meg úgy nem tudtam volna elképzelni, elvégre ő egy CGI karakterként lett bevezetve, és hozzá Andy Serkist, a világ legjobb CGI színészét szerődtették le. 3 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2019. Május 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2019. Május 16. Én szinte azóta reménykedtem Yoda harctudásának bemutatásában mióta először láttam az ötödik részben Luke és a kis zöldség első találkozását. Úgy voltam a nagy harcossal hogy valami ütős különleges dolgot is tudnia kell a bölcselkedésen és a tanításon kívül produkálni. Végül is Obi nem küldte volna el heccból valami gyorstalpaló tanfolyam miatt egy nem éppen bizalomgerjesztő bolygóra a srácot. 5 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Jól leült ez a topik, de hátha sikerül kicsit megindítani egy új képpel. Nálam is érik már valamennyi ideje egy ANH-s mozaik berakása csak épp sajna nem tudom a megfelelő alanyt kiválasztani. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Sinistra Hozzászólás ideje: 2019. Május 18. Megosztás Hozzászólás ideje: 2019. Május 18. (szerkesztve) 2019. 05. 16. - 15:00, Dzséjt írta: Jól leült ez a topik, de hátha sikerül kicsit megindítani egy új képpel. Nem akarom (újra, sokadjára) elmesélni, miért imádom ezt a pillanatot, legyen elég annyi, hogy itt kiderül, hogy Yoda tényleg nagy harcos is, és nem csak egy bölcselkedő manó. Ja, és szimuláns, ezt azért tegyük hozzá. Mekkorát ámultam a kis (az Erőben nagy ) mesteren anno Nekem is óriási meglepetés volt. Sose értettem a nyavalygást akörül, hogy a PT-ben ugrabugrál, és azt se, hogy ez miért lenne karakteridegen tőle... Valahogy nekem adta, hogy harcban a méretét gyorsasággal és pattogással kompenzálja. Jaaa, hogy harcol ez a fura, zöld manó? Hát szörnyű. Azért az is abszurd elképzelés, hogy veszélyes időkben ne tudja védeni magát, vagy nem tudom, hogy képzelték el az OT-puristák ezt, hogy odaáll a Sith elé, és hegyibeszédet tart? Szerkesztve: 2019. Május 27. - Dzséjt 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. Május 18. Megosztás Hozzászólás ideje: 2019. Május 18. A TESB fényében valóban karakter idegen volt. Senki nem nézte volna ki belőle. Ma már tudjuk miért kellett ez a mutatvány. Felvezették a ROTS előadását. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2019. Május 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2019. Május 26. Legújabb választásom a negyedik rész egyik fontos jelenetére, vagyis Leia kiszabadításának epizódjára esett. Érdekes mód ezt a részt elsősorban nem a pazarul megkomponált akció nagy jelentősége, hanem Han egyik sziporkázása miatt néztem ki magamnak. Sokak által ismert tény hogy a reaktor szivárgós szöveg Fordi improvizálása eredményeképpen került be a muviba. A filmekbe marasztalt frankó imprózásokat pedig nagyon csípem. Plusz eme jelenetecske már az ANH első megnézésekor egyebek mellett szintén nagy kedvencemmé vált. 6 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. Május 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2019. Május 26. Ennek a jelenetnek azért is van már pikantériája mert mint tudjuk Han egy dezertőr aki a Birodalmi seregben szolgált. Szóval elvileg tudja miről kellene hadoválni. 4 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Pildi Hozzászólás ideje: 2019. Május 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2019. Május 26. Ez a jelenet nekem is egyik kedvencem. Valahogy itt érződik először, hogy ugyan Han a pénzért csinálja, de innentől ténylegesen a csapat tagjává válik. 2 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2019. Május 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2019. Május 26. 11 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Ennek a jelenetnek azért is van már pikantériája mert mint tudjuk Han egy dezertőr aki a Birodalmi seregben szolgált. Szóval elvileg tudja miről kellene hadoválni. Ebbe így még bele sem gondoltam, de igaz. Mekkora plusz! A másik, ami nekem erről a jelenetről beugrik, az az, amikor az ep7-ben visszaszól Chewie-nak, hogy mindig ki tudja magát dumálni. Szerintem Chewie-nak is ez az eset ugrik be egyből, amikor a vén Han előáll az ötlettel. 2 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2019. Május 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2019. Május 27. A RotJ is rendelkezik Han egyéb ötletelős akciójával. Ott van például az Endor-ról küldött üzenete. Csak akkor nem kidumálta magát hanem bedumálta magukat a pajzsgenerátoros bunkerba. 4 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Frenkie Hozzászólás ideje: 2019. Június 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2019. Június 7. Mi a legegyszerübb módja hogy egy filmből kiszedjek egy képet? Sok módszer van a legegyszerübb érdekelne. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2019. Június 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2019. Június 7. (szerkesztve) 1 órával korábban, Frenkie írta: Mi a legegyszerübb módja hogy egy filmből kiszedjek egy képet? Sok módszer van a legegyszerübb érdekelne. Megállítod az adott pillanatban fullscreenben, nyomsz egy (vagy több biztos ami biztos )Print Screen-t a billentyűzeten, megnyitod a Paintet és nyomsz egy Ctrl+V-t, onnan meg elmented amilyen formátumba szeretnéd. Szerkesztve: 2019. Június 7. - Darth Cupsy 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. Június 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2019. Június 8. Vlc playerben van olyan is, hogy képkocka mentése. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2019. Június 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2019. Június 8. A BsPlayeren is van ilyen. Sőt, valahol minden videolejátszó programban van, én még nem találkoztam olyannal, ami ezzel a funkcióval nem bírt. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Népszerű hozzászólás Frenkie Hozzászólás ideje: 2019. Június 10. Népszerű hozzászólás Megosztás Hozzászólás ideje: 2019. Június 10. Azért választottam ezt a képet, mert nálam ezzel kezdődött minden. Ezt a jelenetet látva lettem rajongó 38 évvel ezelött egy csepeli mozi erkélyén. Egy ilyen jelenet akkoriban elképesztő volt. Már maga a bolygó, aztán a Tantive 4 aztán lesokkolva ülök, mert megjelenik mögötte a csillagromboló. Ilyen megvalósítást akkor egyik filmben sem láttunk és igen ekkor lettem ennek a csodálatos világnak a rajongója ami a mai napig tart. Bár kissé megkopott az EP4 nálam mindig a szívem csücske lesz. Imádom a mai napig. Bár az EP3 már letaszította a kedvenc sw film trónról(sőt az EP8 is) a filmet, de a legkedvesebb film címe jár neki. Ráadásul azt álmomban nem mertem akkor gondolni, hogy majd 40 évvel késöbb még erről a jelenetről fogok egyáltalán írni. 8 3 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Pildi Hozzászólás ideje: 2019. Június 10. Megosztás Hozzászólás ideje: 2019. Június 10. Frenkie, ezzel pont így vagyok én is. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Porg Hozzászólás ideje: 2019. Június 10. Megosztás Hozzászólás ideje: 2019. Június 10. Detto. Az akkori sokkot soha nem feledem. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. Június 10. Megosztás Hozzászólás ideje: 2019. Június 10. Filmtörténeti pillanat és a sokk nálam is megvolt. Soha azelőtt ilyet még nem láttam. Mintha kimentek volna az űrbe és ott forgatták volna - gondoltam. 2 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Népszerű hozzászólás Frenkie Hozzászólás ideje: 2019. Augusztus 1. Népszerű hozzászólás Megosztás Hozzászólás ideje: 2019. Augusztus 1. Ezt a képet azért választottam mert ami innentől kezdve elindul ahogy a két fiatal - mindketten reményteljesen(bár másban bízva) - úgymond lerántja magáról az igát és nekiáll aprítani a tökéletesen megválasztott zenére, az nekem az sw katarzisa. 38 éve vagyok az sw rajongója de ha valaki aki sosem látott sw-t és azt mondaná hogy 10 perce van arra hogy meggyőzzem miért is fantasztikus George Lucas birtodalma akkor én ezt a jelenetet mutanám meg neki. Egyetlen olyan jelenetet nem tudok mondani(pedig az sw minden filmjének minden másodpercét imádom) ami annyira hatással van rám mint ez a jelenetsor. Az EP3 a kedvenc sw-filmem párhuzamban az EP8-al, de még az Anakin-Obi-wan párbaj sem ér fel ezzel érzelmileg nálam. Ez az a jelenet ami visszarőpített 1981-be mikor megláttam az EP4-et. Ez a jelenet hozta vissza egyedül azt a gyermeki rácsodálkozást, amikor nincs racionalitás, csak a csoda. Most miközben csak írom eme sorokat már libabör van mikor eszembe jut a jelenetsor. Egyszerűen imádom minden porcikáját ,onnantól kezdve hogy Rey elkapja a kardot egészen a szétszakadásig. Ebben a jelenetben az egész Galaxis targédiája benne van, a korrupt, tehetetlen régi Köztársaság az ugyanolyan tehetetlen Jedi Rend(belátom ma már hogy igazatok volt velük kapcsolatban), a klónháború pusztítása, a Birodalom iszonyata, a marakodó Új Köztársaság. Szerintem a két fiatal harca itt azt jelenti hogy elég volt. A kisember lassan 60-70 éve tartó szívása, akiket hol a szepik löttek szét, hol a Birodalom adott el rabszolgának, és mikor azt hitte vége van a nyomorúságnak, jött az Új Köztársaság, szintén tehetetlen, és még aljasabb szenátorai. Emlékszem mikor ezt először láttam ,a két lesújtó kardban a Gaalxis egyfajta felszabaditóit láttam. Akkor még úgy hittem hogy Kylo átállt. Egyet is értettem vele hogy tünjenek el a Jedik és a Sith-ek mert mérhetetlen pusztulást hztak a Galaxisra. Bármikor megnézem a a lórúgásszerü érzés. Ha kedves Rian Johnson véletlenül idetévednél. Én Frenkie Budapestről nagyon, de nagyon köszönöm neked ezt az érzést. Tönkretevés helyett visszaröpítettél egy kisgyerek érzéseibe aki ott ült egy csepeli moziban 1981-ben és átélte a csodát. Könyörgöm, légyszi tedd tönkre a gyerekkoromat még és még és csak még. 5 6 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2019. Augusztus 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2019. Augusztus 2. Ha a Star Wars Sagának csúcspontokat kéne választanom, ez nálam is köztük lenne, és azt hiszem, az első helyen. Bár a filmet még nem láttam olyan sokszor, mint a többi SW-t (na jó, talán a Solót kevesebbszer láttam, mert ifjabb film), de ezt a jelenetet szerintem többször néztem már meg, mint bármelyik SW-t. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Yoda József Hozzászólás ideje: 2019. Augusztus 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2019. Augusztus 2. Azért ebben a jelenetben sajnos van egy csúnya (valószínűleg operatőri) baki, amikor a Rey-jel küzdő pretorian őr kezéből nemes egyszerűséggel eltűnik a fegyver. Emiatt lehet nem feltétlen mutogatnám valakinek, aki még nem látott SW-t. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Pildi Hozzászólás ideje: 2019. Augusztus 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2019. Augusztus 2. Mondjuk akit így beszippant ez a zseniális jelenet, mint Frenkie-t, azt nem fogja zavarni egy operatőri baki. Én az ilyeneket észre sem veszem. 3 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2019. Augusztus 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2019. Augusztus 2. Én eleve erősen kétlem, hogy ezt bárki elsőre észreveszi, vagy legalábbis elenyészően kevesen lehetnek, és azokat - ahogy Pildi is írta - egyáltalán nem szippantott be a film, szóval eleve nem nekik való. Én is csak azután realizáltam, hogy valahol olvastam. Akit meg ez még ki is zökkent vagy ez alapján elítéli a filmet és az SW-t, annak meg tök mindegy, mit mutogatsz. Meg aztán, ez sem súlyosabb baki, mint az, hogy Vader a levegőt vágva hasít ketté egy antennát Bespinen, vagy az, hogy Winduval szemben Palpatine Anakin kardját használja több snittben is. Bakik voltak, vannak és lesznek is, de ezek semmit sem adnak vagy vesznek el a filmből, se eme jelenet értékéből (megjegyzem, aki kikockázza, több más bakit is észrevehet). 3 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2019. Augusztus 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2019. Augusztus 2. Pl. nekem a fent említett bakiról eddig tudomásom sem volt, pedig azért nem 1x láttam a filmet. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Yoda József Hozzászólás ideje: 2019. Augusztus 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2019. Augusztus 2. Én is csak utólag egy youtube vidiben vettem észre Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. Augusztus 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2019. Augusztus 2. @Frenkie Mindig be tudsz lelkesíteni. Ma meg is nézem a filmet, már rég láttam. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2019. Augusztus 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2019. Augusztus 2. 2 órával ezelőtt, Pildi írta: Mondjuk akit így beszippant ez a zseniális jelenet, mint Frenkie-t, azt nem fogja zavarni egy operatőri baki. Én az ilyeneket észre sem veszem. Hehe, ezt a bakit még én sem vettem észre eddig Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2019. Augusztus 9. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2019. Augusztus 9. 2019. 08. 01. - 22:16, Frenkie írta: Ha kedves Rian Johnson véletlenül idetévednél. Én Frenkie Budapestről nagyon, de nagyon köszönöm neked ezt az érzést. Tönkretevés helyett visszaröpítettél egy kisgyerek érzéseibe aki ott ült egy csepeli moziban 1981-ben és átélte a csodát. Remekül megfogalmaztad, Frenkie! Abszolút katarzis, nagy köszönet érte Riannek. 2019. 08. 02. - 10:31, Dzséjt írta: Ha a Star Wars Sagának csúcspontokat kéne választanom, ez nálam is köztük lenne, és azt hiszem, az első helyen. Nem sokára itt a következő Aranyfénykard, alig várom, hogy kiderüljön, mire elég ez a jelenet. De ugyanez igaz Han-Ben híd jelenetre is. És akkor a mai választottról. Egészen a Rogue One-ig számomra egyértelműen ez a beállás volt a legfélelmetesebb Vadertől az eredeti trilógia idejéből. Az, ahogy konkrétan fájdalmat okoz az egyik pozitív hősnek, miközben a másik pozitív hős épp a csapdájába tart, Leia és Chewbacca pedig szenvedve nézik Han fagyasztását... Vader egyértelműen itt van a leginkább ereje teljében. Ráadásul ekkor még nem tudni, hogy Solo egyáltalán túlélte-e a fagyasztást... hátborzongató. A felszálló gőz, a Vader sisakján megcsillanó fények a háttér rideg kékségével a páncélt még a szokásosnál is vérfagyasztóbbá teszik. A zenéről nem is szólva. Zseniális! 5 3 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.