Ugrás a kommentre

CSOPORT SELEJTEZŐ 6 (Snoke, Jabba, Kanata, Ackbar)


Donát

Csoport Selejtező #6  

33 felhasználó szavazott

  1. 1. Ki jusson a Winter Madness főtáblára?

    • Supreme Leader Snoke
    • Jabba the Hutt
    • Maz Kanata
    • Admiral Ackbar

A szavazás lezárult


Ajánlott hozzászólás

  • Donát megnyitotta a topikot
  • Donát kiemelte a topikot

Pont a napokban néztem újra a Jedi visszatért és újra meg kell állapítanom, hogy Jabbával csodát tettek. A design pöpec, a hangja meg valami elképesztő. Brodie minden szavával egyetértek. Ideje hogy a huttok visszatérjenek az élőszereplős alkotásokba.

Amiben egyedi: az OT-ben addig amig Jabba palotája nem tünik fel csupa olyan helyet látunk, ami alapvetően emberközpontú. Itt viszont betekintést nyerünk a galaxis egy olyan szegletébe, ahol nem csak rengeteg idegen él, de a hely ura is egy idegen. Ez a régi trilógia idején úgy érzem nagy szó volt. A hab a tortán hogy Jabba nem is humanoid, inkább egy nagyra nőtt meztelen csigára emlékeztet. A Star Wars valahol a képzelet szárnyalásáról is szól. Én mindig is szerettem, hogy ez egy olyan galaxis, ahol egészen meglepő életformák is megélnek. Az aszteroidákban akár óriáskukac is lakhat, a gengszterbandákat pedig nagyra nőtt csigák is vezethetik. Jabbára ment a szavazat.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 perccel korábban, Bomarr írta:

Pont a napokban néztem újra a Jedi visszatért és újra meg kell állapítanom, hogy Jabbával csodát tettek. A design pöpec, a hangja meg valami elképesztő. Brodie minden szavával egyetértek. Ideje hogy a huttok visszatérjenek az élőszereplős alkotásokba.

És nem mellesleg, talán Jabbáé a legbrutálisabban ábrázolt halál (vagy ahogyan az angol megfogalmazza, "graphic") az egész saga-ban.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na nézzük meg:

- Ackbarból jó mém lett, más viszont nem mondható el róla. Persze a TCW -ben jó volt a szereplése, de nekem ő mindig egy mém lesz. Az, hogy a 8-ban nem láttuk a halálát? Hmm, nem mintha annyira fontos karakter lett volna a filmekben. Az It's a trap -on kívül van olyan jelenete, amely emlékezetes a filmekből és kvázi legendává teszi? :?

- Kanata szerepe a 7-ben tetszett, a karakterdizájn egyedi, de egyelőre nem szerepelt annyit, hogy érdemben tudjam értékelni. Meglássuk a 9-et, márha lesz egyáltalán jelentős szerepe benne. :)

- Snoke... érdekes karakter lehet a jövőben, ha megismerjük a múltját. Remek katalizátor volt Kylo Ren előretörésében. :)

- Jabba egy piszok nagy csiga... ezért kedvelem. :D Menjen tovább csempész urasága, hátha szembekerül Hannal.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Snoke vagy Jabba. Maz keveset szerepelt, Ackbar pedig igazából sose volt nagy hatással rám. Snoke-ot nagyon bírtam az EPVIII-ban, de még egy hajszál hiányzik ahhoz, hogy taroljon. Remélem ezt megkapjuk a TROS-ban. Jabba pedig Jabba. :D Egy igazi féreg. Megy rá a szavazat. :cool: 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nálam is Jabba és Snoke között dőlt el. Kanata és Ackbar más súlycsoport. Jabba ikonikus mivoltát nem vonom kétségbe, igazi "alap SW karakter". :) Nagyra nőtt meztelencsiga létére (vagy talán pont azért) igencsak emlékezetes alak. :D Vajon akkor is ide jutott volna, ha anno, az Ep4 készítésekor az emberi faj tagja marad?

Snoke sokak szerint csak egy Palpatine 2.0, és a Sith-tel való párhuzamok tagadhatatlanok. Én mégis érdekesnek találom az őt körüllengő misztikumot, és azt a karizmát, amit szinte minden jelenete sugároz. A Saga egyik legjobb jelenete is hozzá köthető. Továbbra is kíváncsi vagyok, milyen titkokat rejt a múltja...

 

Majdnem annyira furdal a kíváncsiság, amennyire Snoke oldalát is furdalta az a bizonyos fénykard. :P 

 

Képtalálat a következőre: „supreme leader snoke death”

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ackbar labdába sem rúghat nálam lényegében sehol. Nem tudom, hogy tudott ilyen híres lenné csak azzal, hogy kimondta a nyilvánvalót, de ennyi érdeme van nagyjából az egész Sagában. A TCW adott hozzá egy kicsit, de még így is nagyon semmilyen karakternek érzem, aki inkább csak úgy ott van az endori csatában, és ha rajta múlik, akkor a csatából visszavonulnak a szövetségiek, utána meg Hanék meghalnak a holdon. Szerencsére Ackbar annyira potens vezér, hogy Lando lényegében mindenről lebeszélte, és minden eredményes taktikával ő áll elő, az admirális meg csak némi tiltakozás után rábólintott mindenre.

Maz Kanata szintén esélytelen nálam, igazából annyit tartok belőle érdekesnek, hogy állítólag kalóz. Az ep8 picit, nagyon picit ráfeküdt erre a vonalra, de az sem erőltette meg magát, kicsit feleslegesnek is érzem a filmbe való belegyömöszölését. Ezt leszámítva inkább Yoda-pótlék, olyannyira, hogy még Yoda régi szövegeiből is kapott.

Jabba és Snoke maradt játékban, de ez sem olyan nehéz kérdés, mint elsőre hittem. Jabbát én is nagyon bírom, igazi színfoltja az SW-nek. Miközben kisebb királyságot tart fenn a Köztársaság és a Birodalom idején is, ő tudja hogyan kell bulizni, dögös csajok veszik körül, és marha jók a háziállatai. :) Emellett megfingatja Hant, kis híján kinyírja Luke-ot, a TCW-ben pedig még a nagyfiúk is az ő kegyeit keresték. És igen, ahogy előttem szólottak: vissza a huttokat az élőszereplős művekbe!

A szavazatom végül Snoke-ra ment, és ez az ep8-nak köszönhető. Az ep7-ben durva Palpi klón, nem több, és bár ezt a státuszát az ep8-ban sem veszti el, Andy Serkis játéka mégis képes többletet adni neki - Abrams ezt nem használta ki, de Johnson nagyon ráment, és ez nagyon a film előnyére vált. Snoke és Kylo minden közös jelenete aranyat ér, amikor pedig Rey is becsatlakozik hozzá, azok a momentumok nálam simán vernek nagyon sok korábbi ikonikus jelenetet. A vége pedig hajaj! Szerintem kevés olyan jelenet van, amit annyiszor néztem meg, mint Snoke utolsó monológja. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.