Jump to content

CSOPORT SELEJTEZŐ 6 (Snoke, Jabba, Kanata, Ackbar)


Donát
 Share

Csoport Selejtező #6  

33 members have voted

 1. 1. Ki jusson a Winter Madness főtáblára?

  • Supreme Leader Snoke
  • Jabba the Hutt
  • Maz Kanata
  • Admiral Ackbar

This poll is closed to new votes

 • Please sign in or register to vote in this poll.
 • Poll closed on 11/14/19 at 06:59 PM

Recommended Posts

 • Donát unlocked this topic
 • Donát pinned this topic

Pont a napokban néztem újra a Jedi visszatért és újra meg kell állapítanom, hogy Jabbával csodát tettek. A design pöpec, a hangja meg valami elképesztő. Brodie minden szavával egyetértek. Ideje hogy a huttok visszatérjenek az élőszereplős alkotásokba.

Amiben egyedi: az OT-ben addig amig Jabba palotája nem tünik fel csupa olyan helyet látunk, ami alapvetően emberközpontú. Itt viszont betekintést nyerünk a galaxis egy olyan szegletébe, ahol nem csak rengeteg idegen él, de a hely ura is egy idegen. Ez a régi trilógia idején úgy érzem nagy szó volt. A hab a tortán hogy Jabba nem is humanoid, inkább egy nagyra nőtt meztelen csigára emlékeztet. A Star Wars valahol a képzelet szárnyalásáról is szól. Én mindig is szerettem, hogy ez egy olyan galaxis, ahol egészen meglepő életformák is megélnek. Az aszteroidákban akár óriáskukac is lakhat, a gengszterbandákat pedig nagyra nőtt csigák is vezethetik. Jabbára ment a szavazat.

 • Like 2
 • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

6 perccel korábban, Bomarr írta:

Pont a napokban néztem újra a Jedi visszatért és újra meg kell állapítanom, hogy Jabbával csodát tettek. A design pöpec, a hangja meg valami elképesztő. Brodie minden szavával egyetértek. Ideje hogy a huttok visszatérjenek az élőszereplős alkotásokba.

És nem mellesleg, talán Jabbáé a legbrutálisabban ábrázolt halál (vagy ahogyan az angol megfogalmazza, "graphic") az egész saga-ban.

Link to comment
Share on other sites

Na nézzük meg:

- Ackbarból jó mém lett, más viszont nem mondható el róla. Persze a TCW -ben jó volt a szereplése, de nekem ő mindig egy mém lesz. Az, hogy a 8-ban nem láttuk a halálát? Hmm, nem mintha annyira fontos karakter lett volna a filmekben. Az It's a trap -on kívül van olyan jelenete, amely emlékezetes a filmekből és kvázi legendává teszi? :?

- Kanata szerepe a 7-ben tetszett, a karakterdizájn egyedi, de egyelőre nem szerepelt annyit, hogy érdemben tudjam értékelni. Meglássuk a 9-et, márha lesz egyáltalán jelentős szerepe benne. :)

- Snoke... érdekes karakter lehet a jövőben, ha megismerjük a múltját. Remek katalizátor volt Kylo Ren előretörésében. :)

- Jabba egy piszok nagy csiga... ezért kedvelem. :D Menjen tovább csempész urasága, hátha szembekerül Hannal.

Link to comment
Share on other sites

Snoke vagy Jabba. Maz keveset szerepelt, Ackbar pedig igazából sose volt nagy hatással rám. Snoke-ot nagyon bírtam az EPVIII-ban, de még egy hajszál hiányzik ahhoz, hogy taroljon. Remélem ezt megkapjuk a TROS-ban. Jabba pedig Jabba. :D Egy igazi féreg. Megy rá a szavazat. :cool: 

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Nálam is Jabba és Snoke között dőlt el. Kanata és Ackbar más súlycsoport. Jabba ikonikus mivoltát nem vonom kétségbe, igazi "alap SW karakter". :) Nagyra nőtt meztelencsiga létére (vagy talán pont azért) igencsak emlékezetes alak. :D Vajon akkor is ide jutott volna, ha anno, az Ep4 készítésekor az emberi faj tagja marad?

Snoke sokak szerint csak egy Palpatine 2.0, és a Sith-tel való párhuzamok tagadhatatlanok. Én mégis érdekesnek találom az őt körüllengő misztikumot, és azt a karizmát, amit szinte minden jelenete sugároz. A Saga egyik legjobb jelenete is hozzá köthető. Továbbra is kíváncsi vagyok, milyen titkokat rejt a múltja...

 

Majdnem annyira furdal a kíváncsiság, amennyire Snoke oldalát is furdalta az a bizonyos fénykard. :P 

 

Képtalálat a következőre: „supreme leader snoke death”

 

Link to comment
Share on other sites

Ackbar labdába sem rúghat nálam lényegében sehol. Nem tudom, hogy tudott ilyen híres lenné csak azzal, hogy kimondta a nyilvánvalót, de ennyi érdeme van nagyjából az egész Sagában. A TCW adott hozzá egy kicsit, de még így is nagyon semmilyen karakternek érzem, aki inkább csak úgy ott van az endori csatában, és ha rajta múlik, akkor a csatából visszavonulnak a szövetségiek, utána meg Hanék meghalnak a holdon. Szerencsére Ackbar annyira potens vezér, hogy Lando lényegében mindenről lebeszélte, és minden eredményes taktikával ő áll elő, az admirális meg csak némi tiltakozás után rábólintott mindenre.

Maz Kanata szintén esélytelen nálam, igazából annyit tartok belőle érdekesnek, hogy állítólag kalóz. Az ep8 picit, nagyon picit ráfeküdt erre a vonalra, de az sem erőltette meg magát, kicsit feleslegesnek is érzem a filmbe való belegyömöszölését. Ezt leszámítva inkább Yoda-pótlék, olyannyira, hogy még Yoda régi szövegeiből is kapott.

Jabba és Snoke maradt játékban, de ez sem olyan nehéz kérdés, mint elsőre hittem. Jabbát én is nagyon bírom, igazi színfoltja az SW-nek. Miközben kisebb királyságot tart fenn a Köztársaság és a Birodalom idején is, ő tudja hogyan kell bulizni, dögös csajok veszik körül, és marha jók a háziállatai. :) Emellett megfingatja Hant, kis híján kinyírja Luke-ot, a TCW-ben pedig még a nagyfiúk is az ő kegyeit keresték. És igen, ahogy előttem szólottak: vissza a huttokat az élőszereplős művekbe!

A szavazatom végül Snoke-ra ment, és ez az ep8-nak köszönhető. Az ep7-ben durva Palpi klón, nem több, és bár ezt a státuszát az ep8-ban sem veszti el, Andy Serkis játéka mégis képes többletet adni neki - Abrams ezt nem használta ki, de Johnson nagyon ráment, és ez nagyon a film előnyére vált. Snoke és Kylo minden közös jelenete aranyat ér, amikor pedig Rey is becsatlakozik hozzá, azok a momentumok nálam simán vernek nagyon sok korábbi ikonikus jelenetet. A vége pedig hajaj! Szerintem kevés olyan jelenet van, amit annyiszor néztem meg, mint Snoke utolsó monológja. :) 

 • Like 1
 • Tetszik 3
Link to comment
Share on other sites

 • Donát unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information