NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2022. November 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2022. November 25. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kdani20 Hozzászólás ideje: 2022. December 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2022. December 1. (szerkesztve) Ha esetleg valakit érdekel, jelenleg ez a legvalószínűbb kronológiai (és olvasási) sorrend a 2. fázishoz, ami a Redditen található posztokból szedtem össze, nem saját tapasztalati lista. A - felnőtt; YA - ifjúsági; MG - gyermek; C - képregény; N - novella Tales of Enlightenment: New Prospects (N) > Path of Deceit (YA) > Convergence (A) > Tales of Enlightenment: A Different Perspective (N) > Quest for the Hidden City (MG) > High Republic (2022) #1-2 (C) A napokban megjelent Adventures képregény elvileg nem kapcsolódik a fenti történetekhez szervesen, ahogy olvasom az ajánlásokat, bárhol el lehet olvasni. Az első novella már elérhető magyar nyelven a blogomon (1.rész; 2. rész). A következő novella viszont elvileg spoileres a Convergence végét illetően, így arra várni kell egy darabig :/ A Quest for the Hidden City szintén ellövi a könyv néhány történeti elemét, igaz a beszámolók szerint csak kis mértékben, ezért bár előbb jelent meg, mint a felnőtt regény, a rajongók inkább utána javasolják olvasni. A novella, a gyermekkönyv és a képregények is elég erőteljesen építik a januári Battle of Jedha audiodráma cselekményét, így feltehetően az lesz a következő a kronológiai listán. Szerkesztve: 2022. December 1. - kdani20 3 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Iqvi Hozzászólás ideje: 2022. December 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2022. December 1. Hallod Kdani, ezek a második fázisos THR novellák nagyon jók. Bárcsak több olyan novella lenne ami ilyen kalandozó jedikről szól. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. December 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2022. December 1. Úgy veszem ki, hogy Jedha fontos szerepet játszik az egész második fázisban. A bolygóra már az első fázisban is utaltak a Nihil részéről, amikor Marchion elment az egyik Névtelenért. Nagy dolgok történhettek ott. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2022. December 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2022. December 1. A Jedha az új fázisban hányszor szerepel? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Iqvi Hozzászólás ideje: 2022. December 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2022. December 1. Fogalmam sincs, hisz még csak mostanában indult angolul. De benne van a novellákban, és ez lesz az Adventures és a THR képregények fő helyszíne is. Kb olyan lényeges lesz mint a Starlight Beacon volt az első fázisban. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2022. December 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2022. December 1. (szerkesztve) Akkor jön az én tapasztalatom a 2. fázissal kapcsolatban, annyi kivétellel, hogy a Convergence c. könyvet még nem sikerült elkezdenem, de a hétvégén már mindenképpen sort kerítek rá, legrosszabb esetben jövőhéten: - A Path of Deceit az alapja a későbbi eseményeknek, ott van minden alapvető tudás, ami később kiteljesedik. - Jedha a Marvel képregényben és a következő hónapban érkező audiobookban fog fontos szerepet játszani. Ezek mellett Dalna is fontos, hiszen az első fázisban a Mission to Disaster c. MG regényben tűnt fel. Itt ahogy látom a Path of Deceit mellett még szerepelni fog a The Nameless Terror c. miniképregényben is a Dark Horse-tól. - Jedhával és Dalnával kapcsolatban íme egy idézet a Viharfellegekből: (akinek megvan magyarul a könyv, ne fojtsa magában a magyar fordítást ) “The faithful?” Kufa barked a bitter laugh. “Not enough. You’ve seen it out there. Seen them, with their golden robes and flashing blades. So resplendent. So glorious. The guiding light of the galaxy.” She gave another snort. “They are guiding us to destruction. The faithful know it, as we knew it on Jedha. As we knew it on Dalna. But the recreants are in the ascendant and the tide can no longer be turned. - A 2. fázis kevesebb időt ölel fel, míg az első kb. 2 évet (YE 232 - 230), addig ez a fázis 150 évvel előtte játszódik (YE 382), és sokkal inkább szeparáltabbak a történetek. Daniel tegnap a SW Explained interjújában közölte, hogy nem feltétlenül vannak olyasfajta crossoverek a műfajok között, mint azt láttuk az első fázisban, valamint nem hiába hasonlóak a nevek a 2. fázis címei között: Path of Deceit --> Path of Vengeance; Quest for the Hidden City --> Quest for Planet X; Convergence --> Cataclysm; mind egyfajta duológiák, nem csoda, hogy látunk azonos szereplőket: Marda Ro a YA regényeknél Axel Greylark a Del Rey regényeknél Rooper Nitani a MG regényeknél - De ezenkívül eléggé elszeparált minden. A Marvel képregény a Jedhán történő eseményeket mutatja be, Daniel José Older HRA képregénye Sav karakterére fókuszál a Takodanán, míg a The Blade Porter Engle fiatalabb korát mutatja be. - Az egész fázis központi témája az Erő és annak kapcsolata a világgal és hogy a különböző Erőcsoportok miként látják az Erőt és annak kapcsolatát a Jedikkel. Szerkesztve: 2022. December 1. - Bence1997 3 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2022. December 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2022. December 21. (szerkesztve) Jövőre érkezni fog egy enciklopédia a High Republic karaktereiről. Benne lesznek első és második fázisos szereplők. Szerkesztve: 2022. December 21. - Bence1997 3 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2022. December 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2022. December 21. Jól néz ki. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. December 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2022. December 21. Remélhetőleg nálunk is megjelenik. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2022. December 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2022. December 21. Ahogy látom ez hasonló lesz majd, mint a TCW-s. Mivel azzal szinte mindig találkozok, ha Tescoban vagy könyvesboltban tengetem az időmet, ezért úgy gondolom, hogy ez is jönni fog. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2022. December 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2022. December 21. A Kolibri elég hektikusan nyúl hozzá a SW-témákhoz, úgyhogy ez még nem garantált. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kdani20 Hozzászólás ideje: 2022. December 22. Megosztás Hozzászólás ideje: 2022. December 22. 20 órával ezelőtt, Bence1997 írta: Benne lesznek első és második fázisos szereplők. Szó szerint az hangzott el, hogy karakterek minden fázisból. Úgyhogy szerintem a harmadik is benne lesz, még ha visszafogottabb számban is. Spoiler Bár valljuk be az 1. zárása után, a 3. fázisban nem lesz annyi karakter. Max ha újakat hoznak be. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2023. Január 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 6. A karakter enciklopédia október 10-én fog érkezni Amerikában - az Egyesült Királyságban egy picit korábban, október 5-én. 2 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Január 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 6. Kár, hogy magyarul nem jön. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2023. Január 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 6. DK, szóval jöhet csak nem a szukits-tól. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Január 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 6. A Kolibri eléggé feladta a képes könyvek kiadását Star Wars téren. Meglepődnék, ha jönne. Már az nagyon jó lenne, ha a további MG junior regényeket hoznák. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2023. Január 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 6. A filmekhez mindig kiadták az enciklopédiákat, és bár tudom ez nem az a kategória, én bízom bennük. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Január 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 6. A jelenlegi gazdasági helyzet nagyon ramaty. Sajnos én még pesszimistábban látom a jövőbeni megjelenéseket. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2023. Január 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 6. A Kolibri most kiadta újra a SW szereplők könyvét (ez egy bővített változat), ami elég jól fogy, szerintem van esély erre az enciklopédiára is. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2023. Január 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 6. Mennyiben tartalmaz többet, mint a korábbi kiadás. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2023. Január 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 6. Az azóta felbukkant karakterekkel bővítették. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Január 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 12. 9 perccel korábban, Bence1997 írta: Ez olyan biztos, mint az, hogy én most válaszolok neked. A fő kérdés igazából az, hogy jövőre mikor is jön, de erről majd ráérünk később is beszélni. Remélem, felpörgeti majd a Köztársaság Fénykora regényeket. 1 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2023. Január 14. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 14. 2023. 01. 12. - 21:59, Darth Revan9 írta: Remélem, felpörgeti majd a Köztársaság Fénykora regényeket. Nekem 3 Köztársaság fénykora regény elmaradásom van, úgyhogy remélem, azért nem viszik túlzásba a pörgetést. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Január 14. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 14. (szerkesztve) 2023. 01. 14. - 17:38, Darth Sky írta: Nekem 3 Köztársaság fénykora regény elmaradásom van, úgyhogy remélem, azért nem viszik túlzásba a pörgetést. Én arra gondoltam, Szerkesztve: 2023. Március 4. - Darth Revan9 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2023. Január 14. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 14. 2 perccel korábban, Darth Revan9 írta: Én arra gondoltam, hogy a vásárló olvasók érdeklődése remélhetőleg visszatér a régi szintre, ami az első három könyvnél volt. Ja, értem, akkor félreértettelek. Abban én is bízom, hogy nem apad az éra népszerűsége, mert tele van érdekes és izgalmas dolgokkal. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Január 14. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 14. (szerkesztve) 2023. 01. 14. - 19:14, Darth Sky írta: Ja, értem, akkor félreértettelek. Abban én is bízom, hogy nem apad az éra népszerűsége, mert tele van érdekes és izgalmas dolgokkal. Az jó lenne, Szerkesztve: 2023. Március 4. - Darth Revan9 2 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2023. Január 14. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 14. Egyelőre nekem is háttérbe szorult a Köztársaság fénykora, az első fázis végét még nem is olvastam el. Az Obi-Wan és Andor-sorozatok most elvitték nálam a teljes figyelmet más korszakok felé. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2023. Január 14. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 14. Én toppon vagyok velük, a kolibris magyar könyvön kívül mindent elolvastam. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2023. Január 14. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 14. Én a második manga és a Tempest Runneren kívül (plusz 1-2 novella) mindent olvastam és a 2. fázissal is jól állok - hamarosan elkezdem a Battle of Jedhát hallgatni és a Blade-et elkezdem a hónapban. Nem lepődnék meg, ha a sorozathoz lennének majd tie-in regények és képregények majd. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Létrehozta: Bence1997,
Ki-kicsoda
Ajánlotta: Ody Mandrell
2 válasz
A teljes hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.