Ugrás a kommentre

Chapter 12: The Siege


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

12. fejezet - The Siege / Az ostrom 

 

epguidem12.jpg

 

Írta: Jon Favreau

Rendezte: Carl Weathers

 

Helyszín: Nevarro

 

Szereplők:

Din Djarin - Pedro Pascal

Grogu

Greef Karga - Carl Weathers

Cara Dune - Gina Carano

Mythrol - Horatio Sanz

Gideon moff - Giancarlo Esposito

Elia Kane - Katy O'Brian

Dr. Penn Pershing - Omid Abtahi

Carson Teva százados - Paul Sun-Hyung Lee

TK-147 - ???

 

Történet

A Razor Crest állapotára való tekintettel Djarin és Grogu megállnak a Nevarrón nagyjavításra. Míg a szerelőkre várnak, Greef Karga és Cara Dune segítséget kérnek a mandalore-itól egy birodalmi helyőrség kipucolásához. Ott azonban sötét titkokra bukkannak...

 

Concept Art galéria

View post on imgur.com

 

 

Pár kitétel.

 

1. A felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: Chapter 12: The Siege

Jézusatyaúristen mi lessz itt! Ez nem olyan mind az első évad negyedik része. Itt nagy dolgok történnek, és fognak is. Mostmár hót biztos, Gideon nem kisstílű Biroralmi hadúr, nem is csak az egyik legerősebb, hanem a legerősebb! Midikloriándús vérrel felturbózott katona kísérletek, új csillagromboló típus, és a Köztársaság még alig sejt valamit. Hihetetlen rész volt, hihetetlen!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Eldobtam a résztől az agyam. Hát mi volt itt kérem szépen! :o

 

Szóval a birodalom katonáit akarja kicsit felturbózni Gideonunk? Amindenit, ha azok a végén már azok, akiken sikerült a dolog, akkor lesz nemulass. Apropó csillagromboló:

16 perccel korábban, Iqvi írta:

új csillagromboló típus

az nem új volt, hanem egy Arguitens-osztályba tartozó birodalmi cirkáló. Már a Rebelsben is láttunk egy ilyet, ha nem csal az emlékezetem. :)

 

Node bővebben a részről:

Cara Nevarro seriffje lett, míg Greef egyfajta kormányzója a bolygónak. Megfelelő szerepek. És a kék fickó is előkerült. Mondjuk máshogyan, ahogy arra előzetesen számítottam, de örültem, hogy viszontláttuk. Mondjuk jó kérdés, hogy mennyi ideig fogja még leróni a tartozását? :lol:

Az iskola tetszett, hangosan felnevettem, amikor BY ellopta a gyerektől az uzsiját. :D Ez a gyerek mindig éhes. :P

Apropó BY, az elején hangosan felnevettem, amikor a kábelekkel szórakozott.

A bázison történő akció pazar volt, az üldözés pedig egyszerűen elképesztő, micsoda látvánnyal bírt. A Razor Crest vs. TIE-vadászok is babán nézett ki.

Az Új Köztársaság úgy látom még mindig vakon van, ami a Peremvidéket illeti. Persze vannak olyanok, akik érzik a közelgő vihart, de a legtöbben semmit se észlelnek, mondjuk azok nem is itt élnek, hanem a magoknál. Úgy érzem, hogy a Köztársaság még belefog szólni ebbe az egészbe, legalábbis logikusnak tűnhet, ha már az egyik pilóta zavart érez a vidéken. :D

Az Arquitens cirkáló amúgy már 1-2 hete felfedezhető volt egy Mandis kártyán vagy micsodán. Egyből azt gondoltam, hogy Gideon hajója lehet és lám, be is jött.

 

A kövi részt Filoni rendezte - és írta. Gideon valószínűleg követni fogja Dint és a gyermeket. Hmm, Ahsoka vs. Gideon? :D HYPE! :yeah:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Huhh nehéz összeszedni ilyenkor a gondolataimat. Brutális rész volt. Kb egy szinten van nálam az előző résszel, bár mindeniknek más a pozitívuma. Negatívum nagyon nincs is. :D

Eskü ennyi birodalmival olyan volt mintha a filmekből látnánk részleteket. Amúgy először nem esett le, mert azt hittem, hogy Snoke-ot próbálják meg klónozni, illetve itt kísérleteznek rajta, hogy a testet és a midikloriánokat összehozzák és ebben segít Gideon, de igen, a végén lévő hadsereg más megvilágításba helyezte a dolgokat. :)

Az üldözés baromi jó volt, eszméletlenül látványos, a légi harc is adta - és hát ezek a nem mon calamari szerelők aztán értik a dolgukat. :D

Jujj mi lesz itt még. Ashoka, erő érzékeny klónhadsereg? bakker...jó részek elé nézünk!!! 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Úgy látom mindenki másképp értelmezte a látottakat. Kiváncsi vagyok mi lesz a helyes megfejtés. Szerintem a Császár újraélesztésén dolgoznak. Hisz előbb őt kell klónozni. Snoke majd csak azután jön. És a könyvekből úgy tűnt, hogy a klónozás nagyon nehéz volt az esetében, ráadásul a sikeres alany is a halál szélén állt, amig magába nem szivta Kylo és Rey erejét. 

 

Nekem úgy tűnik, hogy Gideon fel akarja támasztani a Birodalmat, de a végén majd felemás sikereket fog elérni. Láthattunk új csillagrombolót, készülnek az új rohamosztagos páncélok, de ez a birodalmi kezdemény nyilván el fog halni (talán a sorozat legvégére a végső Mandalore-i csatában), viszont Gideonnak lesz egy komoly hagyatéka, hogy végül ő neki sikerül visszahoznia Palpatine-t és ezzel beinditja azokat az eseményeket amik a sequelhez vezetnek. Egy ponton talán valahogy bekapcsolódik ide az a sith szekta is akiket láttunk az ep.9-ben.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez a megoldás Gideont és a birodalmi maradványt illetően nagyon tetszene. De szerintem a testeknek közvetlenül se Snokehoz, őt az Exegolon hozták létre, se Palpatinehoz nincs köze, Gideon szeritem létre akar hozni egy erőérzékeny speciális osztagot a maradványának.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

30 perccel korábban, RacerX írta:

Elég fura hegeket láttam a fejen. Lehet csak én látom bele. Még lehet tényleg egy proto-Snoke volt.

Mondjuk nekem elsősorban nem Snoke jutott eszembe, csak aztán tüzetesebben megvizsgáltam a dolgot. Mondjuk én megmondva őszintén jobban örülnék, ha inkább az erőérzékeny sereghez nyúlnának. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az Erőérzékeny seregnél attól félek hogy akkor nagyon lekell butitani az erőérzékenységet hisz a mandalorit nyilván nem győzhetik le. Meg ha még nem sikeresek a klónkisérletek, márpedig egyelőre nem azok akkor minek épitenek máris páncélokat a leendő erőérzékeny seregnek? Még nem is tudják hogy fognak kinézni -tehát például mekkorák lesznek- a sikeres alanyok.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Érdekes rész volt, örülök, hogy bepillantást nyerhettünk egy kicsit a Birodalom maradékának a terveibe. Ugyanakkor sok kérdés maradt bennem. Baby Yoda vére, a midichlorian tartalma miatt a klónozáshoz kell-e, vagy Gideon tényleg egy sereget akar ezzel "felfegyvezerni"? Meglepődnék, ha összekötnék ezt Palpatinenal, de az egy következő szintre emelné a sorozatot és nagyon tetszene. Azt biztosan kijelenthetem, hogy sokkal több van ebben a sorozatban, mint azt elsőre gondoltam. Az erőérzékenyek vs. mandalroiak vonalon, ha ebbe az irányba mennének el és beleszőnék Bo-Katan felszabadítási kisérletét a Mandalore iránt, akkor azért érdekes dolgokat lehetne ott megvalósítani, egy kicsit visszaidézve a Mandalore régmúltját, csak akkor a jedik ellen háborúztak.

 

Pazar volt az egész epizód látványvilága, fantasztikusan idézték meg a filmek világát. Arról a sziklából kinyúló létesítményről nekem a Fallen Orderből, a Zeffon található Birodalmi bázis jutott eszembe. Az akciójelenetek képi világa és megvalósítása is baromi látványos volt és tetszett, hogy a Nevarro kapcsán, ami olyan fontos szerepet játszott az első évadban most ilyen titkok is kiderültek. Amúgy nagyon furcsa volt látni, hogy mennyire megváltoztott ez a bolygó mióta utoljára láttuk. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Aztaleborult! Hát van itt mit teorizálni kérem szépen! Amikor megláttam a klónt a lombikban, nekem is egy Palpi és Snoke jutott eszembe, de az utolsó jelenet után azt mondom, hogy midikloriánokkal felturbózott katonákat gyártanak. (hasonló volt a Jedi Outcast-ban is, ott is a katonákat turbózták fel az Erővel, csak másképp)

 

Palpatine-nal az a helyzet, ha jól tudom, hogy az ő klónteste már elő volt készítve az Exegolon a Jedi visszatér idején, és a zuhanása pillanatában vitte át a tudatát bele. Ezért szerintem az ő felélesztésén már nem fáradoznak. Viszont ez az egész dolog (midikloriánokkal felturbózott mesterséges katonák) elvezethet Snoke megszületéséhez.

Szerkesztve: - Yoda József
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 perccel korábban, Yoda József írta:

Palpatine-nal az a helyzet, ha jól tudom, hogy az ő klónteste már elő volt készítve az Exegolon a Jedi visszatér idején, és a zuhanása pillanatában vitte át a tudatát bele.

Ezt hol írták? A wookie szerint még maguk a sith szektások is csak az endori csata után választották ki központjuknak az Exegolt. Én sehol nem látok olyan infót ami alapján tudnánk hogy mikor klónozták Palpatine-t.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 perccel korábban, Bomarr írta:

Ezt hol írták? A wookie szerint még maguk a sith szektások is csak az endori csata után választották ki központjuknak az Exegolt. Én sehol nem látok olyan infót ami alapján tudnánk hogy mikor klónozták Palpatine-t.

Itt: https://starwars.fandom.com/wiki/Darth_Sidious#Cheating_death

 

"...but unlike his former master, he had prepared himself for Skywalker's betrayal. Calling on all the power of the dark side of the Force, the Emperor transferred his consciousness far, far away as his empty body kept falling towards the battle station's reactor to his death"

 

Itt írja, hogy a zuhanása közben hagyta el a tudata a testét, majd rögtön a következő mondatban már azt ecseteli, hogy a klóntestbe költözött: 

 

"Sending his consciousness towards a cloned body designed with Clone Wars era technology by the Sith Eternal"

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A klón fején van egy sebhely.

r1CbbHx.jpg

 

Snoke-nak is van egy sebhely a fején ugyebár. Az kicsit lentebb van, de hát nem is kell teljesen egyezzen hisz biztos nem a fönti klónból van Snoke. Az csak egy félresikerült kisérlet. Szerintem komoly esély van rá hogy Snoke lesz akkor az akit próbálnak "kikotyvasztani".

 

Star Wars: Episode 9 Rumors - Will We See Snoke Again? - CINEMABLEND

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Éppen most , Bomarr írta:

Snoke-nak is van egy sebhely a fején ugyebár. Az kicsit lentebb van, de hát nem is kell teljesen egyezzen hisz biztos nem a fönti klónból van Snoke. Az csak egy félresikerült kisérlet. Szerintem komoly esély van rá hogy Snoke lesz akkor az akit próbálnak "kikotyvasztani".

 

Meg akit most láttunk, az valószínűleg fel is robbant a bázissal együtt, szóval a "mi Snoke-unk" nem igazán lehet :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ütős kis rész volt, bár nekem az előző szintjét nem hozta, bár azért nehéz is lenne, valljuk meg. Na de majd a következő! Az picit csalódás volt, hogy Ahsoka még a végén egy felvillanás erejéig se jelent meg, azt hittem olyan lesz ez a rész, mint az Ep.7 ilyen téren.

Fantasztikus volt a látványvilág és az akciójelenetek, jó volt újra látni pár régi ismerőst. A Birodalom maradványa erősen rosszban sántikál, kíváncsi leszek mit hoznak ki ebből. Ha jól láttam, kaptunk két rebels-es járművet élőben, a "mini" csillagrombolót" és a tankot. A szerelővel viszont már az elején lelőtték a poént, hogy lesz vmi, mert nagyon mutatták.

 

A klónkísérletek szerintem egyértelműen nem Sidious-hoz köthetők, legalábbis nem közvetlenül, hiszen az Ep.6-ban már át kellett vinnie a tudatát a klónjába, különben meghalt volna. Ha pedig még csak itt kezdenének el kísérletezgetni ilyenekkel, akkor tuti nem sikerült volna. Viszont azt is tudjuk, hogy az a klóntest nem sikerült annyira jól, mert nem bírja el a Sidious-ban lakozó erőt, ill. ott van ugye a fia/klónja is, aki Rey apja. Szóval Erőérzékenyt nem sikerült még sikeresen klónozni később sem. Ugyanakkor nem hinném, hogy ilyen jellegű kísérleteket egy Navarron végeznének, birodalmi maradványoknál. Még akkor se, ha ennek a "szervezetnek" a még most látottnál erősebb kötődése lenne az ER-hez, akkor se. Sokkal közelebb tudnám ezt Palpihoz elképzelni.

Snoke már érdekesebb, mert az simán lehet, hogy Gideon kísérleteinek eredményei jutnak el az ER-hez, utána pedig ebből dolgozva kreálják vhogy Snoke-ot. Lehet, hogy Gideonék ettől teljesen függetlenül ügyködnek még, a saját céljukért harcolva, csak később az ER fel tudja használni a részeredményeiket. Az Erőérzékeny elitosztag/sereg koncepciója érdekes, nekem rögtön a Jedi Outcast hasonszőrű katonái ugrottak be az Erőkristályokkal, még a rész végén mutatott páncél is hasonló volt. Viszont egyelőre még tuti nem lehetnek ilyen szuperkatonák, legalábbis nem szabadna lenniük. A holofelvétel elvileg csak 3 napos, ott a doki még egyértelmű kudarcokról számol be, ráadásul elhangzik, hogy új mintákra lenne szükség BY-tól. Ezt meg nem sikerült megszerezni.

 

Szóval egyelőre szerintem még csak az előkészületek vannak meg, pl. a ruházat a majdani delikvenseknek. Abban amúgy nem lennék biztos, hogy sikerrel fog járni egyáltalán ez a kutatás. Több szempontból se. Egyrészt, az áttöréshez kéne nekik BY (vagy netán más alany), ez még akár bele is férhet, hogy ideiglenesen megszerzik.

Másrészt, ha ebbe a sorozatba behoznának ilyen szuperkatonákat, azért az elég erősen billentene az erőviszonyokon. Persze, ha átállunk arra, hogy több mandalori is lesz, akkor az úgy rendben van, de ezt sokkal inkább csak epizodikusan tudom elképzelni, különben elvinnék a fókuszt és a főszereplő státuszt Djarinról. Persze az is lehet, hogy ha sikerülne létrehozni pár szuperkatonát, akkor Gideon már nem annyira BY-val lenne elfoglalva, így meg lehetne oldani, hogy a részek többsége Mando kalandozásairól szóljon, aztán 1-1 rész erejére meg rápörögjenek a mandalorik és Gideon csapatainak harcára.

Harmadrészt, az ilyen Erőhasználó szuperkatonákban óriási lehetőség rejlik, ha a sorozat idejében eljutnának oda, hogy sikerrel működésbe hozzák ezt a bulit, akkor magyarázattal kell szolgálniuk arra, hogy az ER miért nem foglalkozott ezzel később, miért nem használta őket. Persze lehet, hogy lesz pár ilyen szuperkatona, aztán  a Mando végén jutunk el oda, hogy őket kiirtják, a kísérleti eredményeket megsemmisítik, az ER-nek meg tudomására se jut a dolog, Ilyesmi húzásokat már a TCW-ban és Rebels-ben is láthattunk.

 

Amúgy a rész végén jól láttam, hogy ott nem az ÚK, hanem az Ellenállás jelent meg a Navarron? Nagyon be akarják szervezni Carát. 

Az meg aztán érdekes lesz, hogy pont akkor indul el Ahsoka rejtekhelyére Djarin, amikor lekövetik a hajóját. Lesz itt még nemulass. 

Azt nem értettem még amúgy, hogy ha volt beépített embere Gideonnak a faluban, akkor miért nem csaptak le ott BY-ra? Tudták, hogy Mandoék elmentek a bázisra, a gyermek pedig ott maradt védtelenül. Nem egyszerűbb lett volna akkor rögtön odamenni és elrabolni?

Szerkesztve: - pb69
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 perccel korábban, pb69 írta:

Amúgy a rész végén jól láttam, hogy ott nem az ÚK, hanem az Ellenállás jelent meg a Navarron? Nagyon be akarják szervezni Carát.

Az ellenállás YU 28-ban alakult meg, ez meg ha jól tudom YU 9-ben játszódik szóval itt még nem létezik ellenállás, az egyértelműen az ÚK volt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Éppen most , Iqvi írta:

Az ellenállás YU 28-ban alakult meg, ez meg ha jól tudom YU 9-ben játszódik szóval itt még nem létezik ellenállás, az egyértelműen az ÚK volt.

Ja igen, az jogos, hogy túl korai lenne. Csak furcsa volt az a jelvény, amit odaadtak neki.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

36 perccel korábban, Whill írta:

A végén a páncélokat felismerte valaki? Engem erősen emlékeztetnek a Jedi Knight játékokból ismert Erőhasználó shadowtrooperekre.

Igen, írtam is róla pár szót. Bár ott Erőkristályoktól kapták a képességüket, amiket el is lehetett venni tőlük a legyőzésük után, aztán Kyle-t is erősítették átmenetileg. Illetve a játék tekintetében csak annyi szerepük volt, hogy legyen kikkel fénykardpárbajokat vívni, itt most ez az opció nyilván nem játszik. Inkább olyasmit tudok elképzelni, hogy sokkal jobban reagálnának harci szituációkban, gyorsabbak, erősebbek lennének, nagyobbakat ugranának, ilyesmik. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én már nem azt mondom, hogy mekkora rész volt, hanem azt, hogy mekkora már ez a sorozat. Sose gondoltam, hogy ilyen magasságokba jut. Poros alvilági epizódikus kalandokat képzeltem el. Erre olyan dolgok vannak, amik a fő vonalakkal egyenértékűek az sw-ben, sőt maga a fő vonal, amit látunk. Horderőre már fajsújosabb dolgokat pedzegetünk mint néhány mozifilm. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.