Ugrás a kommentre

Az Ahsoka sorozat


Bence1997

Ajánlott hozzászólás

Hát ezt senki nem is mondta. De annak aztán az égvilágon semmi értelme lenne egy Ahsoka című sorozatban, hogy egyik szálon követjük a perideai eseményeket, a másikon meg az ÚK-t, miközben a kettőnek zéró köze van immár egymáshoz.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Miért ne lehetne a kettőnek köze egymáshoz? Tán tudsz valamit, amit mi nem? Ahogy @Bence1997 is írta, a sztoriszálak a végén összeérhetnek, de akár máshogy is kapcsolódhatnak a szálak. Már az is kapcsolódási pont lehet, hogy minimum három, de még valószínűbb, hogy egy sereg perideai éjnővér emigrált a Dathomirra. Akár ezen a vonalon is össze lehet hozni egy kapcsolódást. Mondjuk úgy, hogy míg a boszik aktívan segítenek Thrawn-nak a jelenben, addig a perideai események során megismerjük a múltjukat és motivációjukat.

Vagy ott a másik lehetőség, hogy a bálnákat alapból irányítani tudó Ezra elugrik hősnőinkért a Perideára, és lehet, hogy egy-két epizódnál többet nem is töltenek a másik galaxisban, mert ők, és az, amitől a boszik féltek, meg a két zsoldos-nem-Jedi haza is térnek (sőt, akár Baylant on-screen gyorsan ki is nyírhatják, így meggoldva azt, hogy ne kelljen sokáig másnak játszania).

Amúgy ilyen alapon akár azt is mondhatnánk, hogy ne is nevezzék Star Warsnak, mert az egy messzi-messzi galaxisban játszódik, nem egy másik talán közelebbi, talán még messzebbi galaxisban, és nem is messzi-messzi galaxisokban.

Mindezeken túl, sok sorozatban vannak olyan sztorik, amik nem kötődnek szorosan a címben foglaltakhoz. Nem is kell messzire tekinteni példákért: The Book of Boba FettThe Bad BatchThe Clone WarsThe Mandalorian, majdnem az egész Reistance. De még a filmekre is jellemző ez, hiszen az ep2-ben Padmé és Anakin közös szálának semmi köze a klónok támadásához. Sőt a klónokkal foglalkozó sztoriszál csak a film második negyedében indul el.

Szerkesztve: - Dzséjt
  • Nagyon tetszik 3
  • Nem értek egyet 1
  • Tetszik 1
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Miért ne lehetne a kettőnek köze egymáshoz? Tán tudsz valamit, amit mi nem? Ahogy @Bence1997 is írta, a sztoriszálak a végén összeérhetnek, de akár máshogy is kapcsolódhatnak a szálak.

 

Simán el tudom képzelni én is, hogy meglepnek egy jó kis csavarral, és ami most kettévált szálnak tűnik, az összekapcsolódik majd. Pl. van egy olyan gondolatom, hogy Thrawnt végül úgy sikerül legyőzni, hogy Ahsoka Sabine-nal valami hatalomra tesz szert a Perideán, akár a boszik hagyatéka útján, akár a Mortisi istenek kapcsán. Ez szerintem beleillene ebbe a vonalba, amit az Ahsoka sorozat képvisel.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Címek ide vagy oda szerintem mostanra elég világos, hogy a Mandoverse az egy nagy sztori. Bár nincs Persing című Disney+ sorozat simán volt olyan epizód ahol ő kapta a főszerepet, pont azért mert nyilván a sztorijának hatása lesz a nagy egészre. Thrawn sztorija nem független Ahsokától. Nyugodtan tárgyalhatja akár az Ahsoka akár bármelyik másik "Mandoverse"-es széria.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 hónappal később...
  • 4 héttel később...
  • 2 héttel később...
  • 1 hónappal később...
  • 2 héttel később...
7 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Pletykák szerint Hayden nagyobb szerepet kaphat a második évadban. Talán ő lesz az Atya?

Ebből még akár valami nagyon jót is kihozhatnak! Ha Anakint végül egy olyan szerepbe helyezik, ami megilleti úgymond őt, mint Kiválasztottat. A fontosságának megfelelő szerepkörbe kerülne a fizikai létezése után! Szerintem ez egy nagyon izgalmas aspektusa lenne, az egyébként sem izgalmaktól mentes sorozatban! De önmagában Hayden várható (és nem is megalapozatlan!) visszatérése önmagában is a NAGYONKIRÁLY kategóriába esik... nálam legalábbis! :) 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Pontosan, ugyan erre gondoltam! A TCW-ben is az egyik kedvenc sztoriszálam a Mortis volt. Kellően sejtelmes és rejtélyes. Ahogy Te is említetted, ott is megpedzegette már az Atya, hogy Anakinnak kellene átvennie a helyét. Erre most sor kerülhet. Az Ahsokára a másik galaxissal ez a rejtélyesség hatványozottan igaz. Én nagyon szívesen elmerülnék ebben az idegen galaxisban még tovább... szerintem a TCW-ben elindított MORTIS történeti szál itt fog majd igazán kibontakozni és beérni... és én nagyon örülök annak, hogy ennek egy központi figurájává teszik Anakint (remélhetőleg).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én már korábban is gondoltam arra, hogy errefelé kezdünk el menni. Az első évad vége szépen felvezette a folytatást Mortis ügyében: Ahsoka ott van a Perideán (Morai is megjelent), Anakin szelleme is itt van vele, Baylan meg valami Mortishoz kapcsolódó dolog után kutat - vagy legalábbis valami hívja őt. Láttuk a Mortisi istenek szobrait is. Filoni ezzel kvázi azt mutatta meg a számunkra, hogy a Mortis szál tovább robog, nincs elfeledve. A 2. évadban óriási potenciál lehet! :)

 

Meg ugye jelenleg a Perideán van a Leány "új alakja" Ahsoka személyében, Anakin minden bizonnyal az Atya szerepét képviselheti, marad a Fiú kiléte. Baylan? :hmm:

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Ez mindenképpen új szintre emelné Anakint, és befuthatná azt az utat amit az Atya eredetileg kiszabott neki.

Szerintem inkább lesilányítaná Anakin Skywalker karakterét. Jelenleg ő egy mindenható energialény, egy istenség. Hogy emelné már új szintre az, hogy visszavedlik egy korlátozott hatalmú energialénnyé, amit legjobb esetben is csak félistennek nevezhetünk? Aki ráadásul nem több, mint egy smasszer, csak már foglyok sincsenek, akiket őrizni kéne, és a börtön is megsemmisült. Mindezt úgy, hogy az eredeti börntönőr ugyanolyan mindeható energialény momentán, hiszen ugyanúgy vállt eggyé az Erővel, mint Yoda, Obi-Wan, Leia, Luke és Ben Solo. Vagyis ő is ismerte az örök élet trükkjét és bőven volt ideje száz százalékosan elsajátítani a képességet. Tehát, ha az Atyának még bármilyen feladata lenne, azt betölthetné, hiszen Erőszellemként él és virul.

Ráadásul azt a szerepet, amit az Atya szánt Anakinnak, soha a büdös életben nem tölthetné már be, mert az Atya azt akarta, hogy Anakin a Mortisra költözve tartsa kordában a Fiút és a Leányt. Namost, a Leány halott, a Fiú halott, a Mortis megsemmisült. Bajos eljátszani a szerepet, ha a többi színész a színházzal együtt a semmivé lett. És maga az Atya mondta ki: "Egyensúlyt hoztál e világba." Vagyis Anakin betöltötte az Atya által neki szánt szerepét a Mortison.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Még ha nem is válik Anakin szó szerint az Atyává, akkor is tart ez a szál valahová. A puszta fanservice-nél tovább mutat szerintem az 1. évadban látott utalások Mortisra és a hely isteneire. 
Minden bizonnyal a Világok közti Világ is kapcsolatban áll ezekkel a misztikus mortisi dolgokkal/lényekkel. 

Túl sokat nem tudunk még erről az egészről, én nem állítom, hogy így lesz. Nem mondom azt, hogy Anakinnak márpedig be kell tölteni az Atya szerepét és pont! Ettől függetlenül ez a sztoriszál valami rettenetesen érdekes ... főleg a maga rejtelmességével és vitathatatlanul Anakinhoz (is) való kapcsolódásával. 

Rettenet kíváncsi vagyok mit hoznak majd ki ebből!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Biztos, hogy tart valahová, ezt csak az nem látja, aki nem nézte a sorozatot. :) Csak szerintem baromira nem oda tartunk, hogy Ahsoka lesz a Leány, Anakin az Atya, Baylan meg a Fiú, ahogy azt a fanteória pedzegeti. Ez már így leírva is nevetséges. Azok élőlények voltak, nem szerepkörök, amiket be lehetne tölteni, ráadásul egy családot alkottak.

Sokkal elképzelhetőbbnek tartom, hogy az Anya kerül elő, és Ahsoka (mint az utolsó, a fizikai létsíkon létező lény, aki járt a Mortison és találkozott az Erőhordozókkal, tehát van fogalma arról, mivel áll szemben) feladata az lesz, hogy megölje őt is, mielőtt rászabadul a Galaxisra. Anakin meg betölti azt a szerepet Ahsoka életében, amit Ben Kenobi és Yoda Luke-éban, Luke pedig Rey-ében, a lelki támaszt, a mentort, akihez fordulhat, ha kérdése van, és aki rávezeti őt a megoldásra, a helyes útra. Ahogy azt tette már az első évadban is. Sőt, ha Ahsokát terelgetve az is megakadályozásra kerül, hogy Sidious mellett egy másik nagyhatalmú Sötét Oldali lény betörjön a Galaxisba, akkor továbbra is elvégezte kiválasztotti szerepét, vagyis egyensúlyban tartja az Erőt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 héttel később...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.