Ugrás a kommentre

Sorozatok

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

The CW csatorna CBS Corporation és a Warner Bros. közös gyereke. Mindkettő stúdió egy fajta platformként használja a csatornát ahol a saját gyártású sorozatait mutatja be hogy később jól eltudja adni a világ számos pontjára. Hazai nézettség alapján lehet hogy veszteségesnek tűnik de a csatornai sorozatai elégé pop-kulturálisak így könnyen eladhatóak a világ számos országában és el is adják. Így hiába a csatorna veszteséges de a mögötte álló két stúdiónak bőven nyereséges fent tartani az eladások miatt, csak máshol jön be a bevétel de a végcél ugyanaz.   

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Doctor Who - 11. évad. - Nos ennek az évadnak is a végére értünk. Amikor kiderült, hogy nő lesz a doktor, először nem is akartam tovább nézni, de persze hiba lett volna, mert a imádom a karaktert, és az egész világot. Ezt részben megkaptam idén is, részben nem. Rengeteg mindenben fejlődött az egész új írógárda és showrunner miatt. A részek valahogy sokkal összeszedettebbek voltak, remek castinggal, és olyan rendezéssel és fényképezéssel, hogy néha csak tátottam a számat. Az új útitársak jók voltak, de Graham vitte a showt. Egyik legjobb companion, de őt próbálták mélyíteni is, a többieket sajna nem igazán. Néha picit úgy éreztem, hogy sokan vannak így négyen, ami a bonding és a karakterépítés rovására megy. És akkor jön ami nem tetszett. A részek jók voltak, tényleg. Érdekesek és jól felépítettek. Az új ellenfelek is bejöttek, de végig az évad során hiányzott nekem valami belőle. Nehéz lenne megfogalmazni, hogy mi. De a zene biztos. A régi ellenfelek. (akár csak egy.) És természetesen a karakteres Doktor. Az új dokiknál mindig úgy éreztem, hogy az első évad a bemelegítés és utána találnak csak magukra és ez kb az összesre igaz volt, legalábbis ahogy én láttam, szóval még reménykedem benne, mert bár Jodie jó volt, nem volt rossz, nagyon kevés jelenet volt, amikor azt mondtam volna, hogy "Igen, na ő a Doktor." Amikor jön a libabőr és alig várom, hogy megmentsen mindenkit. Az évad utolsó két része, ami úgy igazán ütött, főleg az utolsó előtti. A többi is adta, és lehet ez csak az én hülyeségem, de sokszor úgy éreztem, hogy túltolják már a PCskedést. Remélem a kövi évadra azért változtatnak dolgokon, és meglesz majd a Doktor érzés számomra is. 6,5/10

blog-banner-2018-200918.jpg

Hozzászólás ideje:

Már vége is? :o Mindig elfelejtem, hogy a DW-nek nincsenek hosszú évadai. Az ötödik résznél elakadtam (nem a sorozat hibája, minden sorozattal elakadtam akkor, mert rákattantam másra), be kéne fejezni. Bár a fentiekkel az első négy rész alapján egyetértek.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Cobra Kai - Annó mikor hallottam róla, hogy lesz KarateKid folytatás, és hogy youtube-ra készül, elég jót derültem rajta, főleg mikor meghallottam, hogy az annó rosszfiúként ismert csávó lesz a főszereplő. De talán még az előzetes láttán se tudott felizgatni a dolog. Aztán egyre több helyen hallottam, olvastam, hogy mennyire jó lett. És tényleg. Ez a 10 részes kis szösszenet, ami csak fél órás részekből áll, szóval gyorsan le lehet darálni, eszméletlenül jól van megírva. A karakterek nagyon színesek, szépen építkeznek az eredeti történetre, és remek karakterfejlődések vannak. Ezeket csak megspékeli a 80as évek feeling, ami leginkább a baromi jó soundtracknek köszönhető. Mindenkinek ajánlom, persze főleg azoknak akik látták az eredeti filmet. Nem azt mondom, hogy anélkül ne lehetne élvezni ezt a websorit, de nem árt hozzá. :) Ha egyetlen negatívumot kéne mondanom, mert többet tényleg nem tudnék, akkor az az évadzáró epizód lenne, ahol kicsit nekem furán alakultak a szálak. Totál kusza lett és felrúgták sok dologban az egész évad alatt felépített szálakat, karaktereket és nem igazán értettem, hogy ezt miért is kellett. Mindenesetre várós a 2. évad, mivel már nagyban forog. :D9/10.

Cobra-Kai-promo-600x335.png

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Luther 5. évad. - Nos ezt az évadot annyira nem vártam, mert a 4. annyira felejtős volt, hogy konkrétan nem emlékszem belőle semmire, viszont Alice visszajött, így rögtön muszáj lett belőle, és szerencsére nem volt hiba, mert ez az évad lerobbantotta a fejem. Darkos, beteg állatság, amiben mernek olyan dolgokat meghúzni, amiket  az amcsi írók szinte soha. Mindkét szál amin futott az évad baromi érdekes és izgalmas volt, szóval nem igazán volt holtmenet. Szépen építkezett az egész évad, mind a 4 részével :( aztán a végén akkorát szólt számomra az évadzáró, hogy tátva maradt a szám. Nagyon várós a kövi évad, bár

Spoileres tartalom megtekintése

Nos mindig kiderül, hogy mennyivel jobban szeretem az angol sorozatokat, mint az amerikaiakat. Teljesen más az írás és gondolkodásmódjuk. 8/10et adok erre az évad, még úgy is, hogy azért voltak benne logikátlan fordulatok.

pNq6-QCYPIBwABwYeAZycICiMUkBCg4IdaD-OL1B

Hozzászólás ideje:

Valaki nézi/nézte a Dragon Ball Supert? Én jól lemaradva most kezdtem el nézni. 
Mivel legutóbbi újranézésem az előző sorozatok terén kb 10 éve volt, jól le vagyok maradva. Szóval lenne egy kérdésem:

Hozzászólás ideje:
  2019. 01. 07. - 6:42, RacerX írta:

Valaki nézi/nézte a Dragon Ball Supert? Én jól lemaradva most kezdtem el nézni. 
Mivel legutóbbi újranézésem az előző sorozatok terén kb 10 éve volt, jól le vagyok maradva. Szóval lenne egy kérdésem:

Teljes nézet  

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Stanger Things

Kezdek rájönni, hogy velem a legkönnyebb úgy elkezdetni egy sorozatot, ha megnézettnek velem egy-két részt. Ha a húgom nem nézte volna a tévén a Chuckot, a Modern Family-t vagy a The Big Bang Theory-t, ma egyiket sem nézném, de valószínűleg még a Game of Thronest sem kezdtem volna el, ha Bomarr nem mutat meg belőle egy látványos részletet.

A Stranger Thingsszel is ez a helyzet, most Rics haverom (néhányan innen ismerik őt is) döntött úgy, hogy elég abból, hogy mondogatják nekem, mennyire jó ez a sorozat, én meg csak nem nézem, miközben a környezetemben mindenki szentül meg van győződve, hogy imádnám. Elvégre kocka vagyok, szeretem a sci-fit, a horrort, a szörnyeket, és nagyjából mindent, amiből a Stranger Things alkotói merítettek. Elvégre én is a ’80-as években születtem, vagy mi. :D

Így, amikor a hétvégén beugrottam hozzá, és megkérdezte, befejeztem-e már a sorozatot, én meg rávágtam, hogy még el sem kezdtem, a következőket mondta: „innen addig el nem mész, amíg meg nem néztél legalább egy részt.”

Ja, megnéztem egyet. Meg még másik hármat, de indult a vonatom, szóval az ötödik epizódot és a hatodik felét már hazafelé zötyögve néztem, a második felét és a többi részt meg még az este. Aztán úgy hétfő hajnali háromig eljutottam a második évad hatodik részéig (az ötödiknél abba akartam hagyni, de hát na… ti is láttátok a 2x05-öt), és aztán némi alvás és munka beiktatása után gyorsan a hátralévő epizódokat is letudtam hétfő délután.

Végül a zenére térnék ki, ami nagy kedvencem lett. Mindig is imádtam a szinti zenét, a Stranger Things pedig végig ezzel van feltöltve, ráadásul remek dallamokat írtak a sorozathoz, ami csak tovább erősíti a ’80-as évek feelingjét és a félelmetes hangulatot.

Na, azt hiszem, ennyi. Biztos nem írtam le mindent, amit akartam, de most más nem jut eszembe. Röviden és tömören: megszerettem a Stranger Thingset, jöhet a harmadik évad. És ilyenkor jó, hogy későn kezdtem el, mert nekem kevesebbet kell várnom rá. :P

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Az Idő Kereke fantasy sorozatról. A készítők egy minőségi szériát ígérnek, nem lesz lebutítva, vagy leegyszerűsítve. Ez biztató, mert nem mertem elképzelni leegyszerűsítés nélkül. Lesznek benne csaták és varázspárbajok is, melyek elég epikusak a könyvekben.

Hozzászólás ideje:

Umbrella Academy 1. évad - Érdekes kis sorozat volt ez. Kicsit olyan Doom Patrol/Xmen, Preacher keveréknek éreztem, de bejött a maga beteg pillanataival együtt. Sajnos nem ismerem a DarkHorse-os eredeti képregényt, de ezek után már kíváncsi vagyok rá, mert remek karakterek voltak benne, akiknek szépen ki is fejtették a sanyarú gyerekkorukat, múltjukat. Egy összeválogatott szuperhős csapatról van szó, akiket már gyerek koruktól arra nevelnek, hogy megmentsék a világot, és ebben az évadban van is rá lehetőségük. A karakterek nagyon viszik az egész sorozatot, de ki kell emelnem a zenét is külön, -ami rettenetesen el lett találva-, a humort, illetve jópár akciójelenetet. Vszont nem értem hogy pár helyen mennyire szép volt a CGI, aztán a végére már elfogyhatott a pénz, mert a fináléban elég rosszul nézett ki, viszont remek cliffhangerrel zárult szóval várós a folytatás és amint lehet utána nézek a képregénynek is, ami ha jól tudom azóta természetesen már itthon is megjelent. Lol. Egy 7/10nél viszont többet nem tudok rá adni, mert azért voltak hibái és néha eléggé leült pár ponton, de összességében jól szórakoztam rajta.

netflix-the-umbrella-academy-.png?fit=69

• 4 héttel később...
Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Az Idő Kereke TV sorozat bevezető epizódjáról olvastam egy érdekes hírt. A bevezető rész a regénysorozat előzmény regényével, az Új tavasz című könyvvel indít. Moiraine Damodred az ais'sedai-ok egyike (az ais'sedai-ok ebben a világban a női varázslók rendje) azt a fiatalt kutatja, akinél megjövendölték, hogy újjászületik benne minden idők leghatalmasabb varázshasználója, akit csak Újjászületett Sárkánynak hívnak. E fiú vállán fog nyugodni az egész világ sorsa.

Szerkesztve: - Darth Revan9
Hozzászólás ideje:

A pocsék filmadaptáció után King A Setét Torony-sorozatát az Amazon adaptálja tévés sorozattá. Szuper! Éppen most jelentettek be két színészt hozzá, tehát nem az idén lesz néznivaló belőle, de legalább valami történik. Annyit lehet még tudni, hogy megbontják a könyvek sorrendjét, előreveszik a 4. könyvet, ami a főhős fiatalkorát meséli el. Nem rossz döntés.

Most majnem minden sorozat, ami érdekel, az Amazonnál van. 

Hozzászólás ideje:

Az Amazon Idő Kereke sorozatáról. Lehet, hogy nem csak az első,, de a második epizód is még az Új tavasz című előzményregényt adaptálja. Ha ez igaz, akkor a legfőbb szereplő Rand csak a sorozat 3. részében bukkanhat fel először. A hír szerint a széria elején rágyúrnak Moiraine karakterére. Ő olyan mint A Gyűrűk Ura Gandalfja, csak éppen egy vonzó, fiatal nő. A szériában sok erős női karakter lesz jelen.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.