Ugrás a kommentre

Sorozatok

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Elfogadva, hogy a változtatások nagy része ismét nem volt valami jól sikerült, én azt tudom mondani a játékot nem ismerőként, hogy szerintem ez egy baromi jó rész volt megint!

Spoileres tartalom megtekintése

2023. 02. 21. - 2:30, Dzséjt írta:

Ráadásul ez a rész megint csak mondvacsinálttá tett egy indokot a változtatásra. Jelesül, hogy azzal indokolták a Bill-es epizód megvalósítását, hogy megmutassák, ebben a világban is lehet még jól élni, lehetnek szép dolgot.

Teljes nézet  

Bár nekem tetszett a Bill-es epizód, de így utólag, azzal, amiket leírtál, egyetértek, hogy pazarlás volt. De, ahogy írtam is fentebb, ez a rész még így is remekül sikerült!

Hozzászólás ideje:
  2023. 02. 21. - 21:53, Pildi írta:

Elfogadva, hogy a változtatások nagy része ismét nem volt valami jól sikerült, én azt tudom mondani a játékot nem ismerőként, hogy szerintem ez egy baromi jó rész volt megint!

Bár nekem tetszett a Bill-es epizód, de így utólag, azzal, amiket leírtál, egyetértek, hogy pazarlás volt. De, ahogy írtam is fentebb, ez a rész még így is remekül sikerült!

Teljes nézet  

Egyetértek veled, szóról szóra ezt akartam írni. Baromi jó epizód volt! :clap: 

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Amúgy a sorozat maga nekem is tetszik és szerintem is egy remek epizóddal gazdagodtunk. Csak sokkal jobban tetszetene, ha nem lenne benne egy teljesen felesleges epizód, ami miatt sok olyan dolgot ki kellett hagyni, amit szerintem nem szabadott volna. Meg nem lenne néhány szintén felesleges, vagy teljesen suta változtatás (amikor a változtatáshoz az eredeti sztorit/beszélgetést kapcsolják hozzá). De még ezzel együtt is szerintem magasan ez a legjobb videójáték adaptáció, és jó, hogy a videójátékokkal nem foglalkozók is megismerhetik eme remek történetet. Még ha az eredeti történet lebutított, fogyasztóbarátabb, politikailag korrektebb változata is.

A játékról beszélek, de nincs benne semmi olyan, ami előre mutatna. Vagy olyan, ami ebben a részben benne lett volna. :evil: Szóval, aki már látta, az lenyithatja.

Szerkesztve: - Dzséjt
Hozzászólás ideje:

Elfogadom, hogy ahogy a játék kezeli Joel és Ellie karakterét és egymás viszonyát, az jobb és koherensebb. Biztos, hogy játék közben még intenzívebben éled bele bele a történetbe, mint ahogy én megnézem ezt a sorozatot, és emiatt nagyon érzékeny vagy arra, ami felesleges vagy nem koherens az eddigiek vagy a továbbiak szempontjából. Én csak azt mondom, hogy a sorozat és a történet úgy is remekül működik, hogy nem ilyen lencsén keresztül nézem. Ilyen szempontból egy áldás, hogy nem ismerem a játékot. :) 

Hozzászólás ideje:

Az első rész óta először írok ide aa The last of us-ról. Még mindig érdekel. De még mindig mintha várnék valamire. Sok volt hype körülötte? 

Én örülhetnék és örülök is, hogy ha akarnám sem tudnám keverni, vagy akár egy lapon említeni a The walking dead-del. 

Nem tudtam mit vártam. Lehet, hogy játékosként, teljesen magunkénak éljük meg Joel szemszögét? Az adhatott ahhoz ennyit? 

Amúgy jók a színészek, erős a dráma. Pedro Pascal az eddigi legjobb alakítását hozta a 6.részben. Bella Ramsey is jó volt. 

De már csak 3 rész. És én még keresem találgatom mi ez az egész, hova lehet ezt kifuttatni, hogy kerek legyen. Mert azt hallottam már hogy elég kerek az első játék/évad története. 

Volt rész amit szinte elpazarolt epizódnak éltem meg, de a dráma ott is ült azért. Erre nem lehet panasz. De tényleg a gamerek egyik kedvence tudott lenni, hogy ültek a PS3 előtt könnybe lábadt szemmel? 

Még fejtegetem aa titkát. 

Ja és @Ody Mandrell!

Újra szólt a Never let me down again, de most nem eredetiben, hanem egy nő énekelte lágyan. Megér egy meghallgatást! 

Hozzászólás ideje:

The Last of Us

Hozzászólás ideje:
  2023. 02. 22. - 12:56, Dzséjt írta:

The Last of Us

Teljes nézet  

Olvastalak a spoiler mögött! Szomorúan látom, hogy egyetértésben vagyunk a dolgokkal kapcsolatban. 

Még annyi, hogy aktív izgalom van kicsit kevés. És fertőzött. Szerintem nem az első rész amiben 0 volt. Kizárt, hogy a játékban ez így volt, persze nem játszottam. Értem én hogy egy ilyen világban is az ember a legveszélyesebb, a TWD is ide lyukadt ki, de kevés a feszkó. Vagy több lehetne. 

Hozzászólás ideje:
  2023. 02. 22. - 14:05, csoli1138 írta:

És fertőzött. Szerintem nem az első rész amiben 0 volt. Kizárt, hogy a játékban ez így volt, persze nem játszottam.

Teljes nézet  

Nem, a játék 12 fejezetéből csak 3 van, amiben egyáltalán nincsenek fertőzöttek. Az egyik pont az, amit ez az epizód feldolgozott, szóval az, hogy itt nem jelennek meg, kivételesen rendben van. Az, hogy a sorozatban ilyen rettenetesen kevés van, az viszont összességében nincs. Több milliárd fertőzött van a világon, ennek ellenére alig futnak beléjük. Ezzel persze valamilyen szinten lehetne emelni a horrorhangulatot, meg eseményszámban megy, ha megjelennek (a második és a múltheti részben is ütött), ugyanakkor azzal, hogy ők is érthetetlenül felszívódtak, meg még a banditák száma is drasztikusan visszaesett, sőt a FEDRA sem bizonyult olyan fenyegetésnek, mint a játékban, az egész világ elvesztette fenyegető mivoltát. És ezt még megfejelik olyanokkal, mint a rozzant drótkerítéssel körbevett faházikóban éldegélő, kedélyes, duci, öreg párocska, vagy a játékbeli változatához képest a biztonsági intézkedéseket kifejezetten minimum tartott Bill az utcájával.

Épp ezért kicsit tartok attól, hogy az a frakció, amibe most belefutottak, szintén le lesz butítva, rosszabb esetben ki lesznek cserélve, ahogy a vadászokat is lecserélték a forradalmárokra. Márpedig akkor pipa leszek, mert a Left Behind+Tél a játékban a kedvenc szakaszom.

Hivatalosan (trailerben, az epizód hónapokkal ezelőtt elárult címében, stb.) leközölt, semmi igazán eget rengetőt nem eláruló infó van a spoiler mögött a jövő heti részből, de azért eldugtam - by Dzséjt

Ami még fura illetve megszokandó, hogy bár két szereplő road movie-ja ez, mégis olyan epizodikus. Főleg ahogy szinte részről részre besétálnak új -jó esetben jó- karakterek, majd az epizód végére klf okokból kifolyólag továbblépnek a főszereplők. Ennek a metódusnak kimondottan áldozatai az olyan törekvések, amikor nagyon hosszan vezetnek fel karaktereket. Van amikor megéri. A testvérpár például. És van amikor nem éri meg, például a molett bandavezér hölgy esetén.

Visszatérve; a dráma mellett jó lenne kicsit parázni is néha. Vagy a Csernobil alkotói csak az üres lakótelepeket tudják jól hozni? A világ amúgy hibátlan, kidolgozott, hangulatos.

Hozzászólás ideje:

@csoli1138

Játékspoiler a kövi rész megvalósításával és témájával kapcsolatban.

2023. 02. 22. - 15:57, csoli1138 írta:

Ami még fura illetve megszokandó, hogy bár két szereplő road movie-ja ez, mégis olyan epizodikus. Főleg ahogy szinte részről részre besétálnak új -jó esetben jó- karakterek, majd az epizód végére klf okokból kifolyólag továbblépnek a főszereplők.

Teljes nézet  

Ez érdekes észrevétel. Talán abból is fakad, hogy az epizódok a játék egyes fejezeteit dolgozzák fel, és azok valóban önállóak ilyen téren, hiszen a játékokban meg kell adni a siker élményének visszacsatolását, hogy na, most túljutottál egy szinten. Ami azzal jár, hogy minden fejezet (szint, pálya, nevezhetjük akárhogy) elején új konfliktus indul, előre haladva folyamatosan nő a nehézség, hogy a végén egy "bossfight" formájában megkapd azt a bizonyos sikerélményt - még ha a The Last of Us játékokban nincs is a fejezetek végén klasszikus bossfight, de valamilyen komoly, akciódús konfliktus mindig akad (rejtőzködés a FEDRA katonák elől; kocsitolás, miközben egy hordányi fertőzött ront rá; egy Hummer üldöz, miközben gépágyúval lő rád - szóval bossfight helyett inkább bosskonfliktus van :D ).Viszont az is tény, hogy itt a készítők szándékosan kreáltak az apokalipszisben is jól táplált néni képében egy boss-t olyan helyre, ahol nem volt a játékban központi ellenkarakter, ami tovább erősíti ezt a "pályáról-pályára" jelleget.

Hozzászólás ideje:

Aha, hátt boss-konfliktus sem volt sok, de akkor ezek szerint inkább a sok cut-scene összevágva ez a sori? Mert a soraidból már ezt érzem. No meg azt, hogy sokminden kimarad, míg mást elnagyolnak. Pl. 3. rész. 

Hozzászólás ideje:

Azt azért nem mondanám, hogy a cutscene-ek összevágva, mert ez a játék nem csak cutscene-ekkel mesél, rengeteg információt gameplay-ben adnak át. Ezért eleve moziszerű az egész, nem csak azért, mert a karakterek a csodás grafika miatt szinte valódiaknak tűnnek. De persze valahol igaz is az, hogy cutscene-ek összevágva, mert rengeteget átemeltek.

De talán pontosabb úgy fogalmazni, hogy a játék struktúráját vették át. Tehát minden epizód megfelel a játék egy vagy két fejezetének (pályájának vagy szintjének):

Hometown + The Quarantine ZoneWhen You're Lost in the Darkness (bár ez az epizód két fejezetet dolgoz fel, valójában kétrészesre tervezték és fel is fedezhető, hol van a "kettéosztás")

The Outskirts = Infected (eddig ez a legjátékhűbb epizód)

Bill's Town (=) Long, Long Time (zárójelben, mert a sztori és a cselekmény abszolút más, míg a többi epizódnál legalább ez a kettő többé-kevésbé egyezik)

Pittsburgh + The Suburbs = Please Hold My Hand + Endure and Survive (ahogy a játékban, úgy a sorozatban is ezek egybefonódnak, és a két fejezet/rész alkot egy egészt)

Tommy's Dam + The University = Kin (ez volt az első olyan rész, ami úgy mesélte el két fejezet sztoriját, hogy azt nem is akarták két epizódra szétszedni)

Ha láttad az epizódokat, már lenyithatod.

De talán ez a videó mindennél beszédesebben megmutatja, milyen mértékű az átvétel és a változtatás az olyan epizódokban, amik a játékra hagyatkoznak és nem teljesen új sztori:

Hozzászólás ideje:
  2023. 02. 22. - 7:44, Pildi írta:

Ilyen szempontból egy áldás, hogy nem ismerem a játékot. :)

Teljes nézet  

Tényleg az. :) 

Megpróbálva önállóan tekinteni, eddig szerintem is egy jó sorozat körvonalazódik, még ha nem is kiemelkedő, vagy hibátlan.

Én sajnos minden egyes epizódnál akaratlanul is összehasonlítom a sorozatot a játékkal, és 5-ből 4-szer ez utóbbi jön ki győztesen. Vagyis - ha akarom, ha nem - látom, hogyan lehetett volna még jobb a végeredmény. Az indokolatlan változatatások pedig azért is akasztanak ki, mert nem szolgálják a sorozat javát, ellenben degradálják azt, amit a játékban átéltem. Nem értem, hogy ha van egy bitang jó alapanyag, ami tökéletesen átültethető lenne sorozat formátumba, azt mi értelme van "lebutítani", és úgy a szélesebb (nem gamer) közönség elé tárni? 

Hozzászólás ideje:
  2023. 02. 23. - 0:39, Darth Sky írta:

Nem értem, hogy ha van egy bitang jó alapanyag, ami tökéletesen átültethető lenne sorozat formátumba, azt mi értelme van "lebutítani", és úgy a szélesebb (nem gamer) közönség elé tárni? 

Teljes nézet  

Ezt egyébként én is sajnálom, mert nem bánnám magam sem, ha még jobb lenne a sorozat. :) De eddig bárkivel beszéltem, aki nem gamerként nézi, ők mind teljesen odavannak érte. :)  

Hozzászólás ideje:

Belebotlottam a The Great-be és bele is akadtam. Hellyel közzel mókás és szórakoztató, na meg groteszk, bizarr, morbid. Wednesday elbújhat az oroszok mellett :evil:. Hurrá!:drink:

Az olyan poénok, mint a Csernobili énekkar, hogy sugároznak :lol: üdítő, a emberfejjel focizó gyerekek mellett. Engem nagyon vitt magával, ez a fekete szélsőséges humor bejön, pedig könnyen lehetne hányinger is. :D

The last of us.. Megvolt a 7.rész. 2 még hátravan, de ez a rész sem adta vissza a reményt nekem, hogy a végén talán majd azt mondhatom: Megéri megnézni ezt a sorit. Pedig szeretném szeretni. Aránytalan. Rossz helyen van a hangsúly. Ha a 3. részből ki szertnék vágni olyan 65 %-ot, hát ebből is. A dolgok súlya elfért volna egy 5perces flashback ben és a lényeg meg hamar volt. Ez az epizód is építkezik, építkezik aztán elengedhetjük. Nem is tudom hogy sokat hozzáad-e Ellie karakteréhez, volt e rá szükség? Amit nem árt tudnunk, azt 20 percben meg lehettett volna mutatni és ennyi dráma bemutatása abban ment volna egy jó rendezőnek. Csalódott vagyok. 

Lassan ott tartok, hogy félni kezdjek az olyan dícséretektől, hogy "a kritikusok is elismerik".. 

A Periféria még amit ledaráltam a napokban. Annyira tetszett az első rész... Aztán a 4. nél már gyanakodtam, hogy nem fog ez bejönni. Számomra egy sehova sem tartó csapongó, karakterei motivációját átadni nem képes közepes sci-fi lett, és ha lesz 2. évad, hát nekem már nem. 

2 platform is megsínyli az ilyeneket. 

Mert a felütés jó volt, az ötlet. 

A sorozat formátum maga, mert csalódás, időpazarlásnak érződik. 

A mozi meg a másik. 

Mert kellenek a jó sci-fik. Nekem nagyon. 

Az illyen ötletetekből lehetne egy jó mozifilm, de nem... sorozat kell, muszáj. A sori kardjába dől, és a moziban is eggyel kevesebb jóság lesz. 

Remélem a Night Sky vagy az Outer range jobb, mert ha azok se jönnek be akkor már csak a star warsban bízhatok. 

Szerkesztve: - csoli1138
Hozzászólás ideje:
  2023. 02. 27. - 12:00, csoli1138 írta:

Nem is tudom hogy sokat hozzáad-e Ellie karakteréhez, volt e rá szükség?

Teljes nézet  

Nem láttam még a részt, majd csak este nézem meg, de ha csak a fele valósult meg annak, ami a játékban benne volt, akkor pusztán annyit ad hozzá Ellie karakteréhez, hogy enélkül a jövendőbeli második évadban a karakter bizonyos motivációi abszolút érthetetlenek lennének. És a szavaidból ítélve több is megvalósulhatott a sorozatban a játékból, mivel ott is a hangsúly a múlton volt, az ottani karaktereken. A jelen eseményei annyiból álltak, hogy Ellie elment a helyszín végéből a közepére, majd visszasétált (jó sok akcióval, de az gameplay).

Hozzászólás ideje:
  2023. 02. 27. - 14:54, Dzséjt írta:

Nem láttam még a részt, majd csak este nézem meg, de ha csak a fele valósult meg annak, ami a játékban benne volt, akkor pusztán annyit ad hozzá Ellie karakteréhez, hogy enélkül a jövendőbeli második évadban a karakter bizonyos motivációi abszolút érthetetlenek lennének. És a szavaidból ítélve több is megvalósulhatott a sorozatban a játékból, mivel ott is a hangsúly a múlton volt, az ottani karaktereken. A jelen eseményei annyiból álltak, hogy Ellie elment a helyszín végéből a közepére, majd visszasétált (jó sok akcióval, de az gameplay).

Teljes nézet  

Akkor kíváncsian várlak vissza, ha túl vagy rajta írj majd ide pár sort, hogy mi a véleményed!

Hozzászólás ideje:
  2023. 02. 27. - 14:54, Dzséjt írta:

Teljes nézet  

Elment egynek. A játékban érdekesebb volt ez a szál is, az biztos. 

Úgy ahogy pedig követte a DLC story-ját. 

Hozzászólás ideje:

The Last of Us - 7. rész

Nekem kifejezetten tetszett ez a rész, szerintem jobb volt, mint a múlt heti és a DLC hangulatát, illetve az Ellie múltjával kapcsolatos főbb történeti ívét is jól visszaadta.

Hozzászólás ideje:
  2023. 02. 27. - 19:20, Wilde írta:

The Last of Us - 7. rész

Nekem kifejezetten tetszett ez a rész, szerintem jobb volt, mint a múlt heti és a DLC hangulatát, illetve az Ellie múltjával kapcsolatos főbb történeti ívét is jól visszaadta.

Teljes nézet  

Úgy látom aki játszott vele, elfogadóbb megbocsátóbb tud lenni, mint pl. én. Én már csak fintorgok az újabb részek láttán hetek óta 1-2 kivétellel. 

Pedig pont arra gondoltam, hogy biztos imádni fogom a sorozatot, a játékosok meg ízekre szedik majd. Egyszerűen kevés nekem a feszültség benne. 

Hozzászólás ideje:

Én csolival vagyok. Annyi előnye van a 3. részhez képest hogy itt legalább a főszereplő miatt fontos események történtek, de irrrrgalmatlanul bő lére eresztve. Fele ennyi idő alatt megoldható lett volna az epizód és semmi sem sérült volna. Különösen fájó ha visszagondolok Dzsejt mult heti írására hogy mi mindenre nem jutott idő. 

2023. 02. 27. - 20:43, Donát írta:

Különösen fájó ha visszagondolok Dzsejt mult heti írására hogy mi mindenre nem jutott idő.

Teljes nézet  

Nézd, a múlt heti részből csak egy kicsi, bár fontos szakasz maradt ki. Itt a történet felét hagyták ki. Jó arány, nem? De az a harmadik rész abban a formában kellett, máig érezzük hatásait, állandóan felemlegetik Bill-t, Franket, az ott történt események visszahatnak Joelre és Ellie-re... Ja, nem, mert abból teljesen kimaradtak, az egyik nem is ismerte a szereplőket, a másik meg épp csak ismerte őket. De legalább ez az új rész kapott volna majdnem másfél órát a nyomorult 50 perc helyett, akkor talán belefért volna a sztori másik fele is.

Na, nem húzom tovább, elárulom: nekem sem jött be a rész, de nem a vontatottsága miatt, hanem mert itt már nagyon markáns dolgok hiányoztak, plusz Storm Reid nagyszerűen prezentálta, hogyan nem kellett volna eljátszani Riley-t. A szereplőválogató meg arra mutatott remek példát, hogy kinek nem kellett volna eljátszania Riley-t.

Szóval összességében ez az epizód nem tetszett. A legtöbb rész azért tetszik, még ha a változtatások nincsenek is az ínyemre. A részek képesek voltak berántani és fenntartani az érdeklődésemet az epizód végéig. Kivéve a 3. részt, bár maga a sztori ott is tetszett, csak untam, meg bosszantott, hogy mellékszereplőkből csináltak totál fölösleges szereplőket. De itt Storm Reid teljesen kinyírta számomra az epizódot. Egyszerűen nem tudtam elmélyülni benne, nem rántott be, mert akárhánszor a csaj felé fordult a kamera, pofán vágott, mint egy kattogó az áldozatát. Nem tudom, hogy élből pocsék színésznő vagy csak a The Last of Us kedvéért teljesített alul, de, hogy Riley-t és ezzel együtt a Riley-Ellie kapcsolatot elcseszte számomra, az zicher.

Hozzászólás ideje:
  2023. 02. 27. - 23:55, Dzséjt írta:

Nézd, a múlt heti részből csak egy kicsi, bár fontos szakasz maradt ki. Itt a történet felét hagyták ki. Jó arány, nem? De az a harmadik rész abban a formában kellett, máig érezzük hatásait, állandóan felemlegetik Bill-t, Franket, az ott történt események visszahatnak Joelre és Ellie-re... Ja, nem, mert abból teljesen kimaradtak, az egyik nem is ismerte a szereplőket, a másik meg épp csak ismerte őket. De legalább ez az új rész kapott volna majdnem másfél órát a nyomorult 50 perc helyett, akkor talán belefért volna a sztori másik fele is.

Na, nem húzom tovább, elárulom: nekem sem jött be a rész, de nem a vontatottsága miatt, hanem mert itt már nagyon markáns dolgok hiányoztak, plusz Storm Reid nagyszerűen prezentálta, hogyan nem kellett volna eljátszani Riley-t. A szereplőválogató meg arra mutatott remek példát, hogy kinek nem kellett volna eljátszania Riley-t.

Teljes nézet  

Hozzászólás ideje:

Sajnálom @Dzséjt, egyszerűen sajnálattal olvastam minden sorodat. Míg az önigazolás jól esik @Donát-tól is, hogy nem csak nekem jön be itt sok elem, rossz megélni, hogy amit így vártam összeségében úgy néz ki nem lesz nagy dobás. Ott a legenda vagyok. Imádtam, csacska cgi-jal együtt is. Ebben vannak fertőzöttek. És ott van Az út, amit szintén imádok, ebben nincsenek fertőzöttek. Mindkettő nagy dobás volt, hangulatban érzelemben is. Mi hiányzik innen? Minden adott. Jó szerplők, nem kis költségvetés, elvileg jó író(k), és kétségkívül kiváló alapanyag.

Én becsapva érzem magam. Felültem a hype vonatra. 

Sajnos voltak ezek az előzetes egész évados vélemények, amelyek olyanokat írtak, hogy arra lehetett következtetni, hogy remek lesz. Meg ez a sületlenség aminek most már nem fogok hinni, hogy nagyon pozitív kritikusi visszhangja van. 

Milyen szempontok visznek nagyon pozitívba egy kritikust? Mert én is amatőr filmkritikus vagyok.. ;) És az én lécemet nem először verte le a sori.. :(

Mostmár letolom. Hinnem kell még mindig, hogy ez a két rész adhat valami érdemlegeset. Akár a Never let me down again újabb átiratát.. :)

Vannak jó pillanatok. Két rész után még nagyon hittem a sorozatban. Aztán ez a hit részről részre csökkenni kezdett. 

Szerkesztve: - csoli1138
Hozzászólás ideje:

Nekem tetszett a 7. rész, de eddig a legkevésbé a többihez képest, főleg a Dzséjt által leírtak fényében, hogy mennyire sokkal jobb is lehetett volna. 

Hozzászólás ideje:
  2023. 02. 28. - 8:50, csoli1138 írta:

Mostmár letolom. Hinnem kell még mindig, hogy ez a két rész adhat valami érdemlegeset. Akár a Never let me down again újabb átiratát.. :)

Vannak jó pillanatok. Két rész után még nagyon hittem a sorozatban. Aztán ez a hit részről részre csökkenni kezdett. 

Teljes nézet  

Szerintem minimum Pedro Pascal miatt is érdemes végignézni. Értem, hogy nem teljesen a játékbeli karaktert hozza, de nagyon szerethető és Ellie-vel jó csapatot alkotnak, én tudok velük, a döntéseikkel és akár a hibáikkal is azonosulni.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.