Ugrás a kommentre

Part III


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

3. rész

 

epguideobi103.jpg

 

Írta: Joby Harold, Hossein Amini, Stuart Beattie, Hannah Friedman

Rendezte: Deborah Chow

 

Helyszín: Mapuzo, Mustafar, Nur

 

Szereplők:

Obi-Wan Kenobi - Ewan McGregor

Leia Organa - Vivien Lyra Blair

Darth Vader - Hayden Christensen (James Earl Jones)

Tala Durith - Indira Varma

Reva Sevander - Moses Ingram

Ötödik Fivér - Sung Kang

Negyedik Nővér - Rya Kihlstedt

Freck - John Rosengrant (Zach Breff)

NED-B - Dustin Ceithamer

LO-LA59

 

Történet

A menekülés folytatódik. Ben és Leia megérkezik a Mapuzóra, ám az inkvizítorok és a Birodalom továbbra is a nyomukban vannak. Ám a legnagyobb veszélyt nem ők, hanem a Sith jelenti a duóra.

 

Érdekességek

- A Mapuzót korábban mindössze megemlítették a West End Games által 1995-ben kiadott szerepjáték-szabálykönyvben, az Aliiance Intelligence Reports-ban.

- Ben a búvóhelyen bizonyítékot talál arra, hogy Quinlan Vos is túlélte a 66-os parancsot. A Jedi lovag először a Dark Horse Comics által kiadott Köztársaság című képregénysorozatban tűnt fel, mint Aayla Secura mestere. Ezt követően Obi-Wan megemlítette a nevét A Sith-ek bosszújában, illetve a törölt jelenetek egyikében a halála is szerepelt a Kashyyykon a 66-os parancs során - bár a jelenetet sosem forgatták le. Quinlan eztán megjelent A klónok háborúja a 3x09 Ziro nyomában című epizódban, illetve fontos szerepet játszott a Sötét tanítvány című regényben.

part 3 01.jpg

- A búvóhelyen rengeteg legendákbeli Jedi lovagra találhatunk utalást. A falon szerepel Djinn Altis, Roganda Ismaren és Nichos Marr neve az 1995-ös A Jedik gyermekei című könyvből. Ugyanígy felfedezhetjük Valin Halcyon nevét is, akit a Zsivány osztag című X-szárnyúak könyvben említenek először, és aki Corran Horn apja volt. Továbbá ott van a falon Ekria, Zonder és Drake Lo'gaan neve, akik a 2004-es exkluzív webstripekben szerepeltek. Mellettük szerepel Tiberius Anderlocks a megboldogult Star Wars Galaxies című MMORPG-ből, Qu Rahn a Jedi Knight: Dark Forces II-ből, Rahm Kota a The Force Unleashedből és Cere Junda a Jedi: Fallen Orderből. Végül van a falon két név az 1990-es évekből származó szerepjátékokból: Fable Astin és Corwin Shelway.

- A falon továbbá számos Jedi frázis, axióma és mantra is szerepel, egyebek mellett a Köztársaság fénykora érából származó "az életért és a fényért" mottó is.

part 3 02.jpg

- Az inkvizítorok erődjét eredetileg a Jedi: Fallen Order című videójátékhoz találták ki - bár már egy korábbi Darth Vader képregényben is említették, de akkor még se neve, se helyszíne nem volt. A játékban alaposan be lehet járni, sőt a főhőse, Cal Kestis hasonló szituációkba kerül, mint Kenobi is kerül a 4. részben.

- A Mapuzón vintriumot bányásznak, ami egy értékes ásványi anyag, és korábban több legendákbeli szerep- és videójátékban is megjelent.

 

 

Pár kitétel.

 

1. A felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ó gyerekek mi volt itt, Vader vs. Obi-Wan :rock::shocked: Ha Reva kegyetlennek volt mondva a kézlevágásért, akkor Vader nem tudom mi :D Annyira látszott, hogy arra próbál játszani, hogy az ártatlan emberek szenvedését látva majd feladja magát. Mikor a dobozok mögött bujkált, én egy pillanatra azt hittem, hogy meg is teszi. Nagyon látszik, hogy ez a 10 év megártott neki, nemhogy az emberekben nincs már semmi bizodalma, hanem saját magában sem. Amíg Vader ereje teljében van, addig Obi-Wan csak védekezni tud, de azt is úgy ahogy. Ha nem kellene neki élve, akkor fél percet se bírt volna ellene. Volt egy pillanat, amikor ugyanúgy püfölte Vader a fénykardját egy kézzel védekezésre tartó Obi-Want, mint ahogy Luke fogja majd őt évekkel később, csak itt Obi-Wan nem volt a földön. Az mennyire kegyetlen volt, hogy beledobta a tűzbe :shocked: 

 

Azért nagyon jó volt végre ennyit látni Vadert, hogy nem csak cameo szerepeket kap. Ezt most fel kell dolgozni, ennyi jóságot nem bír az agyam egyszerre :D 

 

A nagy találkozó mellett minden eltörpül, de azért jegyezzük meg, hogy Quinlan Vos túlélte a 66-ost.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

És a Jabiim-ot is említették, ami a Dark Horse Köztársaság képregényeiben tipikusan klónháborús Obi-Wan-kalandok helyszíne volt.

 

Anakin-látomás?

 

Abban bízom, hogy ez volt Kenobinak a lelki mélypontja, és az utolsó három részre hősünk egyre inkább összekapja magát, és jól elkeni Vadert, hogy bebizonyítsa, még mindig ő a Master.

 

Nagyon vártam, hogy ezekből a szituációkból Jedi elmetrükkel keveredik ki, de egyszer sem használta, és a kardot sem használta a rohamosztagosok ellen, csak Vader ellen a vége felé.

 

Egy régi égető ellentmondásra már választ kaptunk, hogy Leiának miért lehetnek emlékei az igazi anyjáról az OT-ben.

 

 

Darth Vader is here. The Force is with him!

 

 

Sajnos egy negatívumot meg kell, hogy említsek. Hiába a John Williams szerezte főcímzene, egyszerűen ebből a sorozatból, ami történéseit és szereplőit illetően már szinte számozott epizód jelentőségét harcolja ki, borzalmasan hiányoznak a klasszikus John Williams-témák. Mintha nem lennének meg a jogai a Lucasfilmnek ezen zenék használatára (nyilván megvannak), vagy valami youtube algoritmustól kéne tartaniuk. Az, hogy ebben a részben egyetlen egyszer sem hallottuk az Imperial March-ot, totál kiábrándító. Remélem, hogy ez csak valamiféle fokozás, mint Kenobi bénázása az Erővel, vagy Qui-Gon hiánya, és az utolsó részre beröffentik a Battle of the Heroes-t, ha már szarrá használták az összes trailerben. Ne kövessék el azt a hibát, mint a TRoS.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Húha. Nehéz, nagyon nehéz.

Eddig úgy érzem, hogy ez nem az én sorozatom, pedig nagyon szeretném, hogy az legyen.

A mandonál, Bobánál folyamat érzem a libabőrt, és olyan pillanatokat okoz, amiket sose felejtek el.

Itt pedig csomó olyan van már most, amiket jobb lenne elfelejtem. Sajna azt hiszem a fő probléma a rendezéssel van. Egyszerűen képtelen feszültséget kelteni. Ülnek a katonák közt, és semmi. Tudom, hogy most izgulnom kéne, hogy lebuknak, de semmi. Ahogy a városban is mikor bujkálnak.

Az újratalálkozással alapban voltak aggályaim, de úgy voltam vele ha jól megoldják és epic lesz, akkor rendben van. Hát ez minden volt csak epic nem. Ahogy szegény Obi össze vissza rohangált a dombok közt és próbálta menekülőre fogni. Én több párbeszédre számítottam, olyan harcra ami méltó az újratalálkozásukhoz. - és tudom, hogy Obi megtört jedi, nincs ereje teljében, és azt is, hogy valszeg még újra találkoznak, ami remélhetőleg már megadja majd amit vártam - de mégis valahogy nem adta. John Williams zenéje meg sosem volt ennyire semmilyen. Javítás: Igen közben felhívták rá a figyelmem, hogy ez nem JW zenéje. Ettől még a zene továbbra is semmilyennek érzem.

Majd jött az a jelenet amin megint majdnem besírtam. 10 évig kereste Vader Obit, majd mikor megvan, hagyja(meg egy osztag trooper) hogy egy kis tűz, amit egy kézmozdulattal elolthatott volna, megfossza a céljától - majd a robot szépen lassan kihúzta másik domb mögé. De legalább Leias üldözés nem volt benne. :D LOL

Számomra totál jellegtelen lett ez az újratalálkozás. :( Reménykedem a folytatásban.

Ja és hát a GIt, bár nem mondták ki, hogy meghalt volna, eléggé úgy lett beállítva. Nyilván nem, de akkor miért?

 

Viszont ami még mindig remek az Obi és Leia párosa. Zseniálisak. A kikacsintgatások Padméra, Anakinra. Imádtam.

Ahogy be van megint mutatva, hogy mit művel a birodalom a bolygókkal.

Fwrek, aki bár tényleg kedvesnek mutatkozik, mégis csak a Birodalom embere. Baromi jó volt.

Most, hogy GI kikerült a képből, Hármas nővér kicsit jobban adta. Sokkal jobban igazából.

Quinlan említése is szuper volt.

És Vader mikor fojtogatta az embereket az utcán, és mikor Obit végighúzta a tűzön, azok is nagyon eltalált jelenetek voltak, viszont úgy érzem ez nekem kevés, amit Deborah Chow számlájára írok, mert a fentebb említett jelentek lehetett volna sokkal jobban kivitelezve. Nem lettek számomra emlékezetesek.

Vader mikor megjelent  a ROban - pedig ott aztán alig volt jelenete - félelmet keltett, és tiszteletet. Itt még várom ezt a pillanatot.

 

Hát ez van. Én sajnálom a legjobban, hogy nem jött be, de még mindig reménykedem az évad második felében.

Szerkesztve: - kudar
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez nem John Williams zenéje! Csak a főcímzenét szerezte ő. Valóban nagyon hiányoznak az ő témái.

 

Egy kicsit egyet kell értenem kudarral, ha ez volt a nagy találkozás, akkor valóban csalódást keltő, de arra számítok, hogy találkoznak még, és ez direkt nem volt annyira nagyszabású. Remélem, hogy Deborah Chow-ék a puskaport az utolsó részre tartogatják. Szóval nekem is vannak fenntartásaim, de úgy vagyok vele, hogy ez egy hatrészes nagy egész, és még nem láttam mindent, így nem is fogom azt írni, csalódást keltő a sorozat. Nyilván telis-tele van olyan dolgokkal, amikre nagyon vártam, de tény, hogy nem olyan nagyszabásúak, mint amilyenek akár lehettek is volna. A Bobában mondjuk a 3. rész volt a mélypont, de ott már volt egy olyan libabőr a második résszel, amit nekem még a Kenobi annyira nem adott meg, mint vártam. 

 

Várom azt a cinikus humort is Kenobitól az utolsó részekben, amitől annyira szeretjük őt. Tudom, más ember lett, mélyponton van, stb., de pl. öreg Luke úgy hozta a kiégett fazont, hogy humoránál volt, Kenobit pedig mindig is jobban jellemezte a humor mind az OT-ben, mind a PT-ben, mint Luke-ot az OT-ben. Hogy mondjuk isszonyatsok rohamosztagos veszi körbe, vagy valami ilyesmi, teljes slamasztikában van, és mond valamit olyan mondatot, ami reflektál nyomorult helyzetére, de közben le is söpri magáról a dolgot.

 

Ebben a részben számomra is a csúcs az volt, amikor Kenobi és Leia beszélgetnek. Deborah-nak úgy érzem, az ilyen intim jelenetek egyelőre jobban mennek. Nyilván Vader jelenléte megdobogtatja a rajongók szívét, jó volt látni őt, és ő tényleg olyan volt, mint mindig (a zenéjének fájó hiányát leszámítva, de ezt már mondtam). De összességében nekem talán a második rész tetszett eddig a legjobban, a Daiyu-s rész, ott volt a legtöbb eredeti ötlet Haja karakterében, meg maga a város is lenyűgöző volt és nagyszabású.

 

 

Azt is szeretném még hozzátenni, hogy ez a mostani epizód azért is különleges, mert a Star Wars vitán felüli legnagyobb szimbólumát, legikonikusabb figuráját 1983 óta most először láttuk ennyire nagy screentime-mal, ennyire jelentős szereppel. Ez valóban egy olyan tett, ami nem akármi, éppen ezért nem véletlen, hogy a rajongóknak ezúttal tényleg joggal nagyok az elvárásai ezzel kapcsolatban. Még Lucas a RotS esetében és a Zsivány is a kevesebb több elve alapján minimális screen time-ot adott Vadernek. Mivel a sorozat maradék három részében is fontos szerepet kap, valószínűleg még ez változhat, hogy a sok screen time ellenére hatásos legyen, de az tény, hogy most nem tudok olyan jelenetet mondani ebből az epizódból, ami olyan hatásos volt, mint a Zsivány-béli, sokkal rövidebb szereplése.

 

Vader jelmeze egyébként szinte teljesen megegyezik a Zsiványban viselttel, azt leszámítva, hogy a mellkaspáncélján nem fut végig anyag úgy, mint abban meg az ANH-ban. Egyébként a Zsiványban is a promó fotókon így nézett ki, szóval lehet, hogy post production-ben lett ráillesztve az anyag, hogy illeszkedjen az ANH-hoz.

 

 

Mit szóltatok Kenobi testvéréhez? Emlékeztek, hogy voltak ilyen ötletek az ANH készítése során, hogy Owen és Ben testvérek? Nyilván ez már nem játszik, de azért eszembe jutott.

 

 

Még egy teória: mi van, ha a Rebelses GI ennek a GI-nek a klónja?

Szerkesztve: - IndianaAndrisSolo
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Megnéztem szinkronosan is. Sokkal jobban tetszett, mint elsőre. (Ugyanaz a hangja a ROban volt?) Ettől függetlenül tartom minden korábbi állításom.

- És most még az is feltűnt, hogy a trooperek, akik beültek Fwrek szállítójába egy jedit kerestek, ...de valszeg képet már nem kaptak róla. :D:D

- Külön érdekesség, hogy még angolban nem mondják ki, hogy mi lett a GI sorsa pontosan, addig a szinkronosban, már a haláláról beszélnek. (Fura, főleg ha tényleg szembementek ennyire a Rebels-szel.)

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az valszeg a szinkron gyengesége.

 

Azért basszus... Mégiscsak az ORIGINAL SITH-et láttuk ma akcióban!!! Ne tudjátok meg, mennyire megdobbant a szívem, amikor meghallottam James Earl Jones   E P I C   hangját!

 

Tuti, hogy a GI nem halt meg, vagy ahogy írtam, klón, vagy vmi ilyesmi. De kétlem, hogy szembemennek azzal a konkrét produktummal, amiből kölcsönözték, és amire amúgy ráépítik majd a következő sorozataikat is. Ki van zárva. Várjuk meg az Obi-Wan utolsó részét - és egyébként ha az Obi-Wanban utolsó részéig sem fog szerepelni a GI, akkor is még lehet simán száz meg száz sorozat, könyv, képregény, ami elmeséli, hogy mi történt vele a Kenobi és a Rebels között.

 

Mindenesetre folyamatosan ülepszik a rész a fejemben, és egyre jobban tetszik! Azért tudni kell, hogy úgy néztem végig, hogy megfeszültem az idegtől, annyira izgultam.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Második megtekintésre állt nekem össze az epizód. Az első után percekig csak néztem, hogy mit is láttam, mert bár volt ami nagyon tetszett, a végén a párbaj és az egész setting nagyon fura volt nekem. Szerencsére van az a tevékenység, hogy újranézés, ami sokkal többet segített nekem, mint gondoltam volna. Bár még így is erősebbnek érzem az előző részt, ez sem szégyenkezhet, mert volt itt minden, amitől mi SW fanok elaléltuk magunkat. Na de lássuk is az epizódot.

 

Obi-wan fohászkodott a mesteréhez, ugyanakkor ezzel párhuzamosan láthatjuk, ahogy Haydent... akarom mondani Vadert összerakják. Remekül megkomponált jelenet, a múlt hangjai újra visszaköszönnek mind Qui-gon, mind Anakin/Vader kettősétől. Eddig is sejtettem, de most még inkább láthattuk azt, mit él át Vader minden egyes alkalommal egy kis bacta gyógyulás után. Szörnyű látvány, ahogy kvázi összeszerelik őt.

Reva még mindig egy érdekes és misztikus karakter, bár most azért a motivációiról egy kicsit lehullt a lepel. A főinkvizítor posztjáért sóvárog? :hmm:  Ezzel vajon mi lehet a célja? A rivalizálás továbbra is megy közte és a többi inqvizítor között és ha már felhoztam őket, érdekes kijelentés volt az 5. fivértől, miszerint ő következik a ranglétrán. Ugye 5 évvel vagyunk a Jedi: Fallen Order eseményei óta, ahol is a 2. nővér elhullt Vader keze által. Reva a 3. nővér, a 4. nővért is itt látjuk a többiekkel, majd következik az 5. fivér. Csaknem az a szabály náluk, hogy automatikusan a következő férfi inqvizítor tölti be a Fő posztot? :?

 

A Mopanai élet szépen bemutatta, hogy miképp zsákmányolja ki a Birodalom a bolygók nyersanyagát.

A Jézust kísértő Ördög képe jutott eszembe akkor, amikor Obi-wan meglátja a távolban Anakint. (Mondjuk Obi egy Space-Jesus :P) Az egész epizódot átlengte Obi-wan lelki traumája, ahogy próbálja megemészteni Anakin túlélését.

Még mielőtt elfelejteném, Obi és Leia párosa megint sziporkázott. Imádom őket. :D

 

Freck faja új vagy már láttuk korábban? :hmm:

Az utazás Freck járgányán feszült pillanatot hozott. Szerencsére Obi-wan kitudta magát beszélni, pedig én már ott azt hittem, hogy lelövi a katonákat és elmenekülnek Leiával. Végül is ez megtörtént, csak egy másik csapattal. Micsoda szeletelést mutatott be a kapu. Szép volt. :D És persze Obi-wan "so uncivilized" módon intézte el a rohamosztagosokat. :P

 

Tala is érdekes személyiség, aki segít másoknak eljutni a Jabiimra. A bolygó a régi Legendák fanoknak lehet ismerős, hiszen itt volt egy véres csata, ahol nem mellesleg Obi-wan és Anakin is részt vesz. Vajon arra a történetre kapunk utalásokat a következő epizódban, ezzel bizonyos részleteit a csatának kánonná téve? :hmm:

Quinlan Vos nevének említése meglepett, de ha valaki olvasta már Charles Soule Vader sorozatát, az tudhatja, hogy Vos túlélését már lassan 5 éve tudni véljük. Ami talán meglepetés, hogy ezek szerint még mindig él? Esetleg a következő epizódban látjuk őt a Jabiimon?

Leia kíváncsisága abból a szempontból fontos, hogy pont olyan kérdést tesz fel, amit később ő is megtesz. Nevezetesen a színlelést. Emlékezzünk rá, mit is csinált Leia a Lothalon 6 évvel később. :)

 

És ekkor megérkezik Vader. És milyen belépőt nyom!!! Ennyire félelmetes Vadert még sose láthattunk, aki kedvére fojtogatja, kitöri és kínozza az embereket. :o Éreztem, amikor a gyermek nyakát egy szempillantás alatt eltörte. :(

Obi-wan és Vader újratalálkozása: Előbbi teljesen kijött 10 év alatt a ritmusból, Vader simán játszadozik vele. Ugyanakkor szép easter-eggek tűnnek fel a "párbajuk" alatt, pl. Vader úgy kezd el csapkodni Obi kardjára, ahogy majd a II. Halálcsillagon Luke fog dühből az apjára támadni.

Vader büntetése brutális volt. Ahogy bedobta volt mesterét a tűzbe... :o

 

Azt, hogy miért nem ment át a tűzön vagy oltotta el azt, hogy elérje Obi-want, szerintem az érthető magyarázat, hogy PTST-je lett Vadernek. Szerintem a droid érkezésekor felrémlett neki az, hogy anno Sidious is segített neki túlélni Mustafart.

 

A végén pedig Reva utolérte Leiát. Szerintem egy kis fogócska fog kialakulni az inqvizítor és a kislány között. :D

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem nagyon tetszett a rész, félelmetes volt Vader megjelenése, végre, újra ereje teljében!!!
Szerintem ilyen erősnek kb nem is láthattuk még igazából, max az RO-ban. Tényleg az volt az érzése az embernek, hogy ha akarná, nem csak játszadozna Obi-Wannal, de könnyűszerrel egy másodperc alatt végezhetne vele. De ugye meg is akarja kínozni, ez itt a lényeg.

És mennyire kegyetlen is, az az utcai jelenet, jézus, azért ott az inkvizítorok is csak lestek:D

Kicsit óvodás megoldás, hogy hagyják meglépni, de hát tudjuk, hogy nem kaphatja el, mert akkor nem lenne EP IV. 

 

Reva színésznő továbbra is borzalmas, és hát így a karakter is erőtlen, vagyis inkább úgy mondom, erőlködő. Nagyon rossz színésznőt választottak erre a szerepre, engem folyamatosan kizökkentenek a jelenetei.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Galen Malek89 írta:

Kicsit óvodás megoldás, hogy hagyják meglépni, de hát tudjuk, hogy nem kaphatja el, mert akkor nem lenne EP IV. 

 

 

VAGY megoldhatták volna okosabban. :O Mondjuk Tala szétlő egy generátort, amitől egy b-szott nagy daru ráesik Vaderre és a trooperekre, hogy erővel védekeznie kelljen, (hogy megmentse magukat) közben jön NED, aki nem kivonszolja, hanem bekapcsol vmi R2szerű jetet és elrepül Obival. Így a kövi jelenetben, mikor azt mondják az inkvizítorok, hogy "átkutatják a bolygót" és "így sosem találjuk már meg" (cringe overload )még értelme is lett volna. :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 perccel korábban, kudar írta:

VAGY megoldhatták volna okosabban. :O Mondjuk Tala szétlő egy generátort, amitől egy b-szott nagy daru ráesik Vaderre és a trooperekre, hogy erővel védekeznie kelljen, (hogy megmentse magukat) közben jön NED, aki nem kivonszolja, hanem bekapcsol vmi R2szerű jetet és elrepül Obival. Így a kövi jelenetben, mikor azt mondják az inkvizítorok, hogy "átkutatják a bolygót" és "így sosem találjuk már meg" (cringe overload )még értelme is lett volna. :D 

Na igen.
Ez is jobb megoldás lett volna.

Megnéztem mégegyszer, Reva-ra fókuszálva. Most már egyértelmű, hogy ő húzza le a sorozatot, nagyon gyenge, legalábbis számomra. 

És én nagyon remélem hogy Leia a következő részben visszatér az Alderaanra, mert nagyon cuki, megzabálom, és nagyon jól játszik Revaval ellenére a kislány, de nem biztos, hogy azt akarom nézni még 3 részen keresztül, hogy ijedten futkos el a gonoszok elől. 
 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 perccel korábban, Galen Malek89 írta:

Megnéztem mégegyszer, Reva-ra fókuszálva. Most már egyértelmű, hogy ő húzza le a sorozatot, nagyon gyenge, legalábbis számomra. 

Szerintem felfogta mindenki, nem kell még ötször beírni. 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csak beszereztem a virágboltból és még égetett magyar felirat is volt benne. :D

 

Ennél lejjebb nem hiszem hogy volt valaha is Ben és innen tényleg csak felfelé vezet az út. 

Vader meg... Szépen elintézte főhősünket fél kezét a s*ggébe dugva. Nagyon durván Ben főlé nőtt. Ben pedig örülhet, hogy élve kirángatta onnan a droid. A gatyát felkötni trottyos! 

 

Ami pedig Revát illeti. Szerintem meg nem is jó, de nem is tragikus. A játéka engem nem zavar egyáltalán. Pont beleillik a többi inkvi közé. Meg szerintem Ewan alakítása zseniális, így persze, hogy a többiek inkább alatta vannak. De engem ez nem izgat, mert Kenobi miatt nézem és gyakorlatilag minden perc arany, amiben szerepel. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Bár azt a képet, hogy Vader áll a lángok előtt a k*rva f*szbúkon egy f*szparaszt p*csagyümölcs, aki nem tudott rászáradni az anyja v*lagára, elspoilerezte egy perccel azelőtt, hogy az epizódot elindítottam volna, maga a rész nagyon tetszett. És szerencsére még ezzel az egy retinámba égett képpel együtt is a fotelhez szögezett az epizód, sőt sikerült a végéig kiverni a fejemből a képet, és csak az adott pillanatban realizálódott, mit is láttam. Hát na... részletekbe most nem mennék bele, az később, de azért azt megjegyezném, hogy szerintem ennyire brutális az SW az ep3 óta nem volt. Már akkor leesett az állam, amikor a rohamosztagos csak úgy zuhantában ketté esett. Aztán Vader csak úgy random öldös embereket, egy gyereknek meg úgy csavarja ki a nyakát, mint nagyanyám a tyúk nyakát. És, ha még ez nem lett volna elég, hopp, Vader kölcsön sütögetés visszajár alapon kicsit megpirítja egykori mesterét. Hát baszus! Na megyek, megnézem még egyszer, hátha valamit nem jól láttam.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 perccel korábban, gafz írta:

Valahogy Obi-wan úgy áll Luke-hoz mint Luke Benhez meg Reyhez: nem meri oktatni, mert mi van ha a sötét oldal lesz az erősebb. Lepasszolják a tanítványokat.

Szerintem tervezi oktatni Luke-ot, legalábbis nekem az első részből ez jött le. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Nem annak szántam, de kb. minden hozzászólásban ott volt már, hogy mennyire gyenge. :D 

Azért, mert engem ez totál kizökkent. 
Seggxxuk összeszorítva nézem minden egyes képkockáját a sorozatnak, annyira berántott, majd megjelenik, és kicsap az élményből.
 

1 órával korábban, cyrano írta:

 

 

Ami pedig Revát illeti. Szerintem meg nem is jó, de nem is tragikus. A játéka engem nem zavar egyáltalán. Pont beleillik a többi inkvi közé. Meg szerintem Ewan alakítása zseniális, így persze, hogy a többiek inkább alatta vannak. De engem ez nem izgat, mert Kenobi miatt nézem és gyakorlatilag minden perc arany, amiben szerepel. 

Igaz, de Reva karaktere kapja a legtöbb screentime-t az inkvizítorok közül, ezért zavar.


Na megnézem harmadszorra is, nem lehet betelni a résszel.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: Part III
9 órával ezelőtt, kudar írta:

Húha. Nehéz, nagyon nehéz.

Eddig úgy érzem, hogy ez nem az én sorozatom, pedig nagyon szeretném, hogy az legyen.

A mandonál, Bobánál folyamat érzem a libabőrt, és olyan pillanatokat okoz, amiket sose felejtek el.

Itt pedig csomó olyan van már most, amiket jobb lenne elfelejtem. Sajna azt hiszem a fő probléma a rendezéssel van. Egyszerűen képtelen feszültséget kelteni. Ülnek a katonák közt, és semmi. Tudom, hogy most izgulnom kéne, hogy lebuknak, de semmi. Ahogy a városban is mikor bujkálnak.

Az újratalálkozással alapban voltak aggályaim, de úgy voltam vele ha jól megoldják és epic lesz, akkor rendben van. Hát ez minden volt csak epic nem. Ahogy szegény Obi össze vissza rohangált a dombok közt és próbálta menekülőre fogni. Én több párbeszédre számítottam, olyan harcra ami méltó az újratalálkozásukhoz. - és tudom, hogy Obi megtört jedi, nincs ereje teljében, és azt is, hogy valszeg még újra találkoznak, ami remélhetőleg már megadja majd amit vártam - de mégis valahogy nem adta. John Williams zenéje meg sosem volt ennyire semmilyen. Javítás: Igen közben felhívták rá a figyelmem, hogy ez nem JW zenéje. Ettől még a zene továbbra is semmilyennek érzem.

Majd jött az a jelenet amin megint majdnem besírtam. 10 évig kereste Vader Obit, majd mikor megvan, hagyja(meg egy osztag trooper) hogy egy kis tűz, amit egy kézmozdulattal elolthatott volna, megfossza a céljától - majd a robot szépen lassan kihúzta másik domb mögé. De legalább Leias üldözés nem volt benne. :D LOL

Számomra totál jellegtelen lett ez az újratalálkozás. :( Reménykedem a folytatásban.

Ja és hát a GIt, bár nem mondták ki, hogy meghalt volna, eléggé úgy lett beállítva. Nyilván nem, de akkor miért?

 

Viszont ami még mindig remek az Obi és Leia párosa. Zseniálisak. A kikacsintgatások Padméra, Anakinra. Imádtam.

Ahogy be van megint mutatva, hogy mit művel a birodalom a bolygókkal.

Fwrek, aki bár tényleg kedvesnek mutatkozik, mégis csak a Birodalom embere. Baromi jó volt.

Most, hogy GI kikerült a képből, Hármas nővér kicsit jobban adta. Sokkal jobban igazából.

Quinlan említése is szuper volt.

És Vader mikor fojtogatta az embereket az utcán, és mikor Obit végighúzta a tűzön, azok is nagyon eltalált jelenetek voltak, viszont úgy érzem ez nekem kevés, amit Deborah Chow számlájára írok, mert a fentebb említett jelentek lehetett volna sokkal jobban kivitelezve. Nem lettek számomra emlékezetesek.

Vader mikor megjelent  a ROban - pedig ott aztán alig volt jelenete - félelmet keltett, és tiszteletet. Itt még várom ezt a pillanatot.

 

Hát ez van. Én sajnálom a legjobban, hogy nem jött be, de még mindig reménykedem az évad második felében.

Egyet értek.  Csalódás ez a rész! :(

(A Vader szinkron pedig egy katasztrófa!)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Észrevettétek, hogy Revát megérintette a búvóhelyen felfedezett jedi ikon? Indulatosabb is lett. 

A pici Leia pedig a kövi részben leszedi róla a keresztvizet, mert simán meg fogja látni benne a legbemsőbb énjét. Na, akkor ki tudja, milyen indulatok szabadulhatnak ki belőle. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Éppen most , cyrano írta:

Észrevettétek, hogy Revát megérintette a búvóhelyen felfedezett jedi ikon? Indulatosabb is lett. 

A pici Leia pedig a kövi részben leszedi róla a keresztvizet, mert simán meg fogja látni benne a legbemsőbb énjét. Na, akkor ki tudja, milyen indulatok szabadulhatnak ki belőle. 

Választ kaphatunk arra, mi történt vele. Leia képes ezt kihozni belőle. :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

19 perccel korábban, cyrano írta:

Észrevettétek, hogy Revát megérintette a búvóhelyen felfedezett jedi ikon? Indulatosabb is lett. 

A pici Leia pedig a kövi részben leszedi róla a keresztvizet, mert simán meg fogja látni benne a legbemsőbb énjét. Na, akkor ki tudja, milyen indulatok szabadulhatnak ki belőle. 

Na akkor azt hittem hogy jön egy visszaemlékezős jelenet a jedi templomból! Pl az első rész bevezetője az ő szemszögéből! 

Szerkesztve: - Tindalos
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A rész egyik legnagyobb meglepetése nálam James Earl Jones. A Rogue One-ban valahogy nem kapta el annyira jól Vader hangját. Érződött, hogy kezd kiöregedni ami érthető, hisz már az RO bemutató idején is 85 éves volt. Most viszont igy 91 évesen elképesztően jó volt. Valamit javíthattak a hangján gépi úton.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.